Woedende Samuel Umtiti rijdt na training af op fans van Barcelona

Donderdag, 2 december 2021 om 07:43Tom Rofekamp • Laatste update: 15:45

Samuel Umtiti heeft woensdag een nare aanvaring gehad met fans van Barcelona. De uit de gratie gevallen verdediger wilde wegrijden van het trainingscomplex van los Azulgrana, toen hij van alle kanten belaagd werd door een groep supporters. Umtiti trok een aantal keer dreigend op, voordat hij besloot uit te stappen en de fans woedend toesprak.

“Kom hier”, zei Umtiti. “Heb jij betaald voor de auto? Waarom speel je er dan mee? Heb je enig idee wat respect is?” Naast dat de supporters op de bolide van de Fransman sloegen, schreeuwde een deel van hen dat de verdediger uit het Camp Nou moest vertrekken. Umtiti mag al sinds de zomer weg bij Barcelona, maar sloeg aanbiedingen van AS Roma, OGC Nice en AS Monaco af. De stopper drukt met zijn salaris zwaar op de begroting van de Catalanen, wat hem niet in dank wordt afgenomen door de fans.

Umtiti speelde dit seizoen nog geen minuut voor Barcelona: zowel Ronald Koeman, Sergi Barjuán als de nieuwe trainer Xavi zag het niet in hem zitten. President Joan Laporta bestudeert naar verluidt meerdere opties om de verdediger te slijten, waartoe zelfs het verscheuren van zijn contract behoort. Die laatste optie zou Barcelona op korte termijn een hoop geld kosten; wél zou dat het salarishuis drastisch doen krimpen. Daardoor wordt dan de weg vrijgemaakt voor andere aankopen. Het contract van Umtiti loopt nog door tot medio 2023.

Het is niet het eerste vergelijkbare incident dat zich voordoet rondom Barcelona’s trainingscomplex. In maart werd voormalig sterspeler Lionel Messi nog lastiggevallen door filmende fans, waar de Argentijn zich destijds erg over opwond. Even daarvoor maakte doelman Neto iets soortgelijks mee. De Barcelona-selectie meldde aan de clubbeveiliging ‘erg moe te worden’ van de situatie, waar vooralsnog dus niet veel verbetering in lijkt te zijn gekomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door thenry_228)

Wat een idiote ‘fans’ deden dit ook bij Koeman.

1 december 2021 om 20:09

Dit waren Arabische toeristen. Ik heb het volledige filmpje gezien en hoorde alleen de Arabische taal geloof ik.

1 december 2021 om 20:13

In Spanje wonen natuurlijk niet enkel Spanjaarden. Dit gedrag is ook niet gelinkt aan 1 bevolkingingsgroep/nationaliteit/... Bij voetbal heb ik de indruk dat gedurende die 2 uur durende wedstrijd alles is toegelaten. Leef je maar eens uit en doe waar je zin in hebt.

1 december 2021 om 20:39

Ik hoor echt geen Arabisch en ze lijken ook wat te bleek daarvoor.

1 december 2021 om 22:20

Ligt eraan door wat voor brilletje je kijkt hoor, als het écht wilt en écht zoekt, kun je heus wel zeggen dat dit stomme Arabieren zijn hoor.

1 december 2021 om 23:09

Hahahhaa Arabieren? Het moet niet gekker worden, ze zijn niet getint en hoor geen Arabisch. En dan dit soort dingen zeggen…

2 december 2021 om 00:00

Donder op met je Arabieren het zijn gewoon Barca-fans die aangesproken worden door Umtiti. Daar gaat het verhaal om waar ze vandaan komen heeft er niks mee te maken.

2 december 2021 om 01:05

Het heeft hier in Brussel net hard geregend.ik heb het gezien en hoorde de druppels op de dak van mijn wagen vallen, klonk inderdaad ook Arabisch taal geloof ik.On topic. Ik hoop dat die succes supporters zware straffen opgelegd krijgen, en heropvoeding. Les 1 van de ouders respecteer je medemens en blijf met je poten van andermans zaken af..

2 december 2021 om 08:41

En ondertussen wel een handtekening vragen door dat gastje met een muts op 🤣

2 december 2021 om 16:11

Ben zelf marokkaan en in een ander filmpje kon je idd horen dat er wat marokkanen bij zaten maar het is zielig om dit aan 1 bevolkingsgroep te willen linken

2 december 2021 om 11:57

@barca: ach volgens sommige leden op dit forum is dit normaal gedrag van de supporters. Zo waren er hier enkelen die de 'aanval' op Koeman zijn wagen nog liepen te verdedigen.

Die zijn dus even hersenloos en dus ook in staat om dergelijke praktijken te doen...

Snap niet waarom sommige fans denken dat dit normaal is. Aan t einde van de dag is Umtiti gewoon een werknemer die zijn plichten voldoet. Respecteer die man en laat hem met rust als hij onderweg is naar huis. Als je problemen hebt met het feit dat 'ie voor je club speelt, klaag dan maar bij Bartomeu of Laporte ofzo.

1 december 2021 om 19:40

@APPELSAP12 inderdaad, je moet hier echt bartomeu voor aanklagen, hij is zo belachelijk geweest om umtiti zo’n dik contract te geven met een dik salaris, tuurlijk komt barca nu niet makkelijk van hem af

1 december 2021 om 19:53

@messi_123, Laporte had toch ook geen Depay/aguero/garcia aan kunnen trekken en daarmee Umtiti kunnen laten vertrekken? Laporte is toch verantwoordleijk voor de veiligheid van de spelers (het is niet de eerste keer). En het is toch ook Laporte die liever nieuwe spelers aantrekt dan Umtiti zijn contract af te kopen? Als je iemand aan wilt klagen dan kan je net zo goed met Laporte beginnen.

Umtiti voldoet aan alle voorwaarden van zijn contract, het is Barcelona die hier in gebreke blijft met een onveilige situatie.

1 december 2021 om 22:21

@D-Bergkamp, ik geef je gelijk hoor, maar umtiti wilde zelf niet vertrekken, en wees elke aanbod van andere clubs af, en daarnaast vergeet zijn salaris niet, een van de meest betaalde spelers bij barca, en speelt amper

1 december 2021 om 19:43

Staken ze diezelfde energie maar in het iets bijbrengen aan de maatschappij.

1 december 2021 om 19:47

Dit gaat natuurlijk veel te ver, maar ik ben het niet eens met je argument 'werknemer die aan zijn plichten voldoet'. Hij tikt al lang zijn oude niveau (waar hij op betaald wordt) niet meer aan. Als je in het normale leven zo lang niet presteert, wordt je gewoon ontslagen.

1 december 2021 om 19:51

@paaschkaal, je kan ontslagen worden en dan krijg je inderdaad en oprot premie mee tbh van je contractduur. Als Umtiti zijn volledige salaris in één keer word uitbetaald kan Barcelona gewoon afscheid van hem nemen. Doe je dat niet, dan blijft Umtiti werknemer en is het je taak als werkgever om voor een veilige omgeving te zorgen.

Umtiti moet nu gewoon lekker thuis blijven en wachten tot Laporte een veilige situatie creeert, zo niet, dan hoeft Umtiti gewoon niet naar werk te komen.

Je zegt dat Umtiti niet presteert? Umtiti is op gewicht, volgt alle adviezen op qua eten, traint elke dag, is op tijd en is naar eigen zeggen fit. Het is Barcelona die hier aan alle kanten fout zit, niet Umtiti.

1 december 2021 om 19:51

Barcelona moest allang ingegrepen zijn toen hij weigerde zich te laten opereren.

1 december 2021 om 19:53

Tja. Dan moet je niet zo'n lang contract uitdelen, of bepaalde clausules opnemen

1 december 2021 om 19:55

In het voetbal weet je dat vorm af kan nemen en dat speler niet altijd op hetzelfde niveau zullen presteren. Dan had de club moeten bedenken toen ze hem een veel te dure contract gaven.

Ik geef umtiti ook groot gelijk, barca fans zijn gek geworden telkens de spelers lastigvallen, wat een idioten zijn dat toch man man,

1 december 2021 om 20:05

Graag nuanceren... ik ben al 30 jaar die-hard fan maar zou het nooit in mijn kop halen om een speler of wie dan ook te belagen... dit zijn geen fans maar relschoppers en sensatiezoekers!

1 december 2021 om 22:11

Ik denk dat messi123 ook specifiek doelt op barca fans die dit gedrag vertonen. Natuurlijk is niet elke barca fan zo. Jij niet en hij vast ook niet.

1 december 2021 om 22:22

@Barcalonista, ik heb het over de barca fans die dit soort gedragen vertonen, eerst koeman en nu umtiti

1 december 2021 om 22:24

@RM1334 ja precies,

2 december 2021 om 08:40

Is de tweede keer al dat zoiets gebeurd, Koeman werd zelfs omringd door zo’n groep werklozen die duidelijk Barcelona fans waren. Dat jij en ik verstandelijk genoeg zijn om dit gedrag af te keuren is geen reden om te beweren dat dit geen fans zijn van Barca omdat het toevallig jouw club is. Nuance dat niet alle supporters dit soort dingen doen is logisch maar anderzijds kun je evenmin zeggen dat deze gasten geen fans kunnen zijn.

2 december 2021 om 08:32

Even een serieuze vraag aan jou maar ben jij als barca fan niet ook helemaal klaar met Barcelona? Ik las nu weer dat ze een lening bij goldman sachs gaan aan vragen van 1,5 miljard.. ik denk dat daar bij mij de grens zou liggen en ik dan maar een keertje bij Real zou gaan kijken hoe het daar is..

2 december 2021 om 08:41

Really??

Wordt enkel erger het gebrek aan respect. Alles is blijkbaar toegelaten. En dat allemaal voor het spelletje voetbal. Maar goed, als je ziet hoe het online of hier zelfs op dit forum aan toegaat kan je moeilijk verrast zijn dat de grens IRL ook opschuift.

1 december 2021 om 19:51

Dat gaat verder dan alleen voetbal hoor. "Respect", "Respect" wordt ook alleen maar geroepen door mensen die zelf geen of weinig respect tonen, voor de rest is het een doodnormale zaak om respectvol te zijn.

5 man die het idee besproken hebben om een Lamborghini van een speler aan te vallen, allemaal akkoord. En dan vinden we serieus dat iedereen gelijk is?

Misschien van andermans spullen afblijven? Umtiti doet overigens niets bijzonders en blijft hier heel volwassen, belachelijk dat hij zo word lastiggevallen. Is daar geen beveiliging ofzo?

2 december 2021 om 08:44

Is weg bezuinigd blijkbaar 😌

Kwalijk weer. Logisch dat Umtiti niet zomaar voor veel minder elders gaat spelen, dat is gewoon zijn goed recht en hij laat zich niet als oud vuil behandelen. Dat de supporters het hier niet mee eens zijn en dit bloed onder de nagels vandaan haalt snap ik dan ook nog wel, maar dit... Wees boos op je club, maar wordt geen idioot.

Klasse umiti goeie reactie en blijft gewoon respectvol. Dit in tegenstelling tot die fans die zelfs nadat umtiti hen aanspreekt dat ie hun gedrag vervelend vindt gewoon door blijven gaan. Echt ik walg van zulke mensen. Waarom zou je uberhaupt spelers gaan opwachten. Zoek gewoon werk of ga studeren ofzo man. Echt kanslozen figuren en diegene die alles loopt te filmen is geen haar beter. Van mij mocht umtiti ze allemaal neerhoeken.

1 december 2021 om 19:53

Ik snap het werkelijk niet idd, heel apart helaas. Je zag het laatst ook bij Bale voorkomen, en uiteraard Koeman. Wat een mensen niet, gedraag je gewoon man, is dat nou zo moeilijk. Heb respect, ook al zie je zaken anders oid. Maar dit was top van Umtiti, kan gevaarlijk zijn maar wordt eens tijd dat zulke gasten gewoon face to face aangesproken worden. Op social media e.d. zie je triest gedrag ook voorkomen, het is allemaal zo makkelijk geworden totdat iemand voor je staat. Moet meteen even aan Mike Tyson denken haha, ook al is dat ook niet de manier hoor lol. ...mike Tyson: "social Media made you all way too comfortable with disrespecting people and not getting punched in the face for it."

1 december 2021 om 20:11

Ja alleen social media moet je sowieso al niet serieus nemen als voetballer. Zou dat zelf gewoon puur voor marketing allemaal laten regelen door mijn management. Voor je vrienden kan je dan een prive pagina starten bijvoorbeeld. Vind het ook gewoon schandalig dat die ''fans'' denken dat umtiti hun ook maar een beetje uitleg verschuldigd is. Laat mensen gewoon met rust. Umtiti heeft geen kinderen aangerand ofzo. Snap ook niet dat mensen zo graag met spelers of bekende mensen op de foto willen, of ze aan gaan spreken op straat. Zijn geen Goden ofzo omdat ze toevallig beter dan een gemiddeld persoon tegen een bal aan kunnen trappen. In spanje kan je als topspeler niet eens normaal naar de supermarkt in een grote stad zonder 190 keer aangesroken te worden. Daarom kiezen veel spelers zoals messi en suarez om in kleinere plekjes als castelldefels te gaan wonen.

Wanneer succes uitblijft, de club aan het wegzinken is, spelers niet presteren.

Vallen de fans natuurlijk terug naar hun natuurlijke ware aard.

Wanneer Barcelona in gouden jaren leefde zag je nooit van dit soort incidenten, nu zie je het meer en meer.

Jammer voor Umtiti, die jongen was voor zijn blessure 1 van de beste ter wereld, top 5 CV. Hij heeft dit ook niet gewild.

1 december 2021 om 20:06

De fans in hun natuurlijk gedrag..gast please!! Dit soort tuig mag geen fan worden genoemd!!

2 december 2021 om 08:45

Het woord fans lijkt me hier niet van toepassing, die steunen je in goede en slechte tijden.En in slechte tijden ga je geen spelers lastig vallen.

1 december 2021 om 20:11

Zie je helaas op globaal niveau, is niet Barca gerelateerd. Kijk eens naar de beelden van Plaza Mayor de laatste keren elke keer de Engelse 'fans' over de vloer kwamen. Denigreren van straatartiesten en bedelaars. Echt om te kotsen.

Wat denken die supporters. Umtiti zou er een paar een hengst voor hun hasses moeten geven misschien denken ze dan wat beter na. Stelletje imbecielen.

2 december 2021 om 08:47

Naja, dan heeft hij het natuurlijk gedaan, en al helemaal met al die mobieltjes die alles filmen, snap ik je reactie? Ja opzich wel... maar of het slim is😉

Tja, helaas heb je er dit soort gekken tussen die het nodig vinden spelers, trainers of directieleden te belagen. Het liefst zie je dat clubs dit soort gasten een levenslang stadionverbod geven. Die maken situaties alleen maar erger.

Het spijt me Samuel, voor deze dwazen. De echte fans waarderen wat je voor de club doet en gedaan hebt. Stiekem hoop ik dat je je oude vorm hervindt!

Wellicht kunnen ze iets aan het trainingscomplex aanpassen zodat supporters niet direct bij de uitgang kunnen staan en telkens auto's kunnen terroriseren.

Més que un club…ontzettend triest dat spelers hiermee geconfronteerd worden. Denk niet dat Umtiti zich laat wegpesten bij Barca. Maar het is wel tijd dat de club de supporters duidelijk maakt dat Umtiti, Coutinho, Dembele en L. De Jong niet als paria’s van de club moeten worden gezien.

Volwassen mannen die lekker op de dinsdag middag spelers staan uit te schelden en vragen om handtekeningen. Dan zink je echt diep.

Kijk ze allemaal lopen met die telefoontjes. Bah soms denk ik wel eens: wat een tijdperk leven we eigenlijk in...

Om vervolgens met een Barca shirtje en stift in je handen om een handtekening te vragen. Die gozer heeft echt een afslag gemist

2 december 2021 om 08:48

Dat viel me ook gelijk op, met zijn start tussen zijn benen bijna smekend om een handtekening te krijgen.🤣

Het is toch vreemd dat Barca hier niks aan doet , of vinden ze het stiekem wel goed wat hier gebeurd ?

2 december 2021 om 08:49

Wie weet worden ze wel betaald om umtiti zo weg te krijgen, bij barca zou me niks verbazen op dit moment

Groot gelijk! Idioten zijn het

Als je het kampioenschap niet meer kunt ‘kopen’ slaat dus de frustratie toe dat is duidelijk. Deze fans gaan moeilijke jaren tegemoet vermoed ik.

Walgelijke mensen.

2 december 2021 om 09:51

Hahah kinderachtige sneer kerel.. Volgens mij zitten meer topclubs van de La Liga in de schulden (zolang ze netjes aflossen kan je het verantwoorden daar). Overigens staat bij Real ook een mooi bedrag als langlopende schuld op de balans.. Jullie kopen hem dus dit jaar bedoel je?

2 december 2021 om 10:15

Benzin, de grootste kneus van Voetbalzone.

Schandalig van die "fans". Ga achter je spelers staan of blijf thuis. Umtiti is nog steeds een mens van vlees en bloed... Ik kan me heus voorstellen dat hij enorm baalt van dit jaar, want veel plezier heeft die nog niet gehad.

Ik las de laatste tijd dat Xavi onder de indruk was van Umtiti's fysieke prestaties en om het feit dat hij zich aan het terugknokken is. Echter heeft hij nog geen minuut gespeeld? Wordt hij misschien van bovenaf op de bank/tribune gehouden?

Dit kan natuurlijk niet door de beugel, in het bijzonder van de fans die immers echt de grenzen opzoeken wat toegestaan is en wat niet. Akelig. Anderzijds, Umtiti, "heb jij betaald voor de auto?" .. Erg patserig, want kom nou, hij heeft die auto ook alleen maar in bezit omdat de voetbalwereld betreft salarissen buiten proportie staat, ik zou daar in zijn geval in ieder geval niet mee gaan roepen want hij heeft net zo goed al het geluk van de wereld dat voetballers zo royaal worden uitbetaald.

2 december 2021 om 18:34

Heeft daar totaal niets mee te maken. Of die nou in een pantserige auto rijdt of in een gammelbak je blijft er gewoon van af omdat het niet van jouw is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren