Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona is eindelijk verlost van Franse miljoenenflop

Laatste update:

Barcelona en Samuel Umtiti gaan per direct uit elkaar, zo brengt de Catalaanse grootmacht vrijdag officieel naar buiten. In goed overleg is besloten om het tot medio 2026 lopende contract te ontbinden. Umtiti werd in 2016 voor 25 miljoen euro binnengehaald en zijn start in het Spotify Camp Nou was veelbelovend. Mede door diverse blessures wist hij zijn oude niveau in de jaren daarna echter nooit meer te halen.

Umtiti was in zijn eerste periode bij Barcelona een vaste waarde in het hart van de defensie, meestal met Gerard Piqué als zijn verdedigende partner. Het seizoen 2016/17 sloot hij af met 43 wedstrijden, terwijl hij het jaar daarna de grens van 40 duels wist te bereiken. Umtiti begon derhalve met goede moed aan het WK van 2018 in Rusland, dat Frankrijk uiteindelijk wist te winnen. De 29-jarige verdediger was in de halve finale de held van de Fransen dankzij zijn doelpunt tegen België (0-1 zege).

De vertrekkende Umtiti kampte in aanloop naar het WK al met knieklachten, maar wilde de eindronde desondanks meemaken. Wat volgde waren enkele jaren vol blessureleed, waardoor hij zijn plaats bij Barcelona kwijtraakte. In vier seizoenen tijd kwam Umtiti slechts tot vijftig optredens. In januari 2022 werd zijn contract nog met ruim vier jaar verlengd, al was dat vooral om zijn salaris te verlagen en over enkele jaren uit te spreiden. Barcelona kreeg hierdoor tevens de mogelijkheid om Ferran Torres in te schrijven.

Umtiti koos een jaar geleden mede door het gebrek aan perspectief bij Barcelona voor een verhuurperiode bij Lecce. Hij verliet de Italiaanse club met 25 duels in de Serie A achter zijn naam en naar nu blijkt laat de Franse stopper ook Barcelona achter zich. Umtiti wist in de zeven seizoenen in Spanje zeven prijzen te veroveren: twee landstitels, drie Copa del Reys en twee Spaanse Supercups.

Juiste beslissing van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Yes eindelijk. Hopelijk hebben ze hier les uit getrokken.

30 juni 2023 om 20:17

Wat moeten ze geleerd hebben?

30 juni 2023 om 20:32

Welke les? Dit is gewoon een risico dat je kan oplopen met elke speler die bij een andere club beestachtig speelde en na de overgang volop blessures heeft. Waarna de speler nooit zijn niveau meer haalt.

Kan elke club overkomen.

Juiste beslissing. Was voor zijn blessure echt een beest. Daarna helaas nooit meer in de buurt gekomen van zijn oude niveau, zonde...

1 juli 2023 om 01:00

Jij hebt zijn afgelopen seizoen niet eens gezien; echt een geweldige seizoen gespeeld en door zijn leiderschap en niveau is de club erin gebleven

Altijd een fijne speler gevonden. Na de blessures jammer genoeg nooit meer de heerlijke kwaliteiten van hem terug gekregen. Salaris liep ook gewoon te hoog uit per jaar voor de 5 wedstrijden die hij per jaar speelde. Hoop dat hij misschien terug naar Lyon kan of lekker ergens in de Serie A kan voetballen.

Blijft toch eeuwig zonde hoe het met hem is afgelopen in zijn eerste seizoenen bij Barca was hij echt fantastisch en zonder twijfel top 5 cv, Hij had beter de operatie kunnen ondergaan en het wk in Rusland laten schieten wel wereldkampioen geworden maar dat heeft ook de rest van zijn carrière gekost

Heeft zijn carrière opgeofferd voor het winnen van het WK. Misschien vond hij dat prima maar voor zijn doen is het niet best gegaan sinds dat moment. Volgens mij nooit meer opgeroepen voor het Frans elftal, heeft veel snelheid ingeleverd en is ook zijn beweeglijkheid verloren met zijn knie. Jammer voor Barcelona want hij vormde echt een uitstekend duo met Pique destijds.

Wat een grap was deze man (sinds die blessures). Fijn voor Barca dat hij weg is.

Ik ben erg benieuwd hoe dit Barca in financieel helpt, ofwel hoe de deal eruit ziet. Barca had voor einde van het boekjaar (30 juni ofwel vandaag om precies te zijn) volgens mij de verkoop/het vertrek van spelers nodig om de resultaten beter te krijgen.

Maar ik verwacht dat Umtiti een deel van z'n salaris nu alsnog krijgt, en dat ook nog allemaal direct al lijkt me. Waardoor het op de rekening voor dit jaar juist een extra groot verlies is toch?

Wel erg fijn dat dit eindelijk gebeurd is, hoewel het jammer is dat die nooit meer de oude is geworden.

30 juni 2023 om 22:02

Om zelf maar even antwoord te geven, ik zie dat het te maken heeft met de beschikbare salarisruimte voor deze transferzomer. Daarvoor scheelt het zo'n 20 miljoen, juist omdat het nog dit boekjaar wordt afgeboekt.

Toch vreemd dat de beschikbare ruimte in het salarishuis dus niet zou veranderen als Umtiti morgen deze deal had getekend.

ps: waarom crasht de mobiele site als je een reactie probeert te bewerken?

30 juni 2023 om 22:42

Om even te reageren op je vraag (zodat je niet op jezelf hoeft te reageren), waarschijnlijk heeft de club aangeboden om het achterstallige salaris op een 'gunstig' moment uit te betalen. Of dat nu het huidige boekjaar of een ander boekjaar is. Kortom, je zou het kunnen zien als een herstructureren van een contract. Puur op basis van logisch redeneren (e.g., flinke restricties op korte termijn, waarschijnlijk minder restricties op langere termijn), denk ik dat de uitbetaling van het achterstallige salaris op een later moment plaats gaat vinden. Dat gezegd hebbende, niets anders dan respect voor de voetballer en mens Samuel Umtiti. In mijn ogen was dat een absolute no-brainer toen hij de overstap maakte van Olympique Lyon; in potentie een verdediger van wereldklasse, linksbenig, ervaren voor een jonge speler en tegelijkertijd blessurevrij. Dat soort transfers mogen wat mij betreft nog honderd keer vaker plaatsvinden. Na een ongelukkige periode van blessures en mentaal zware tijden was het goed om te zien dat hij z'n plek vond bij Lecce.

30 juni 2023 om 23:56

Dank voor je reactie.

De constructie die je noemt lijkt me logisch inderdaad, en wellicht nog gepaard met een (kleine) vermindering van het "salaris". Echter, omdat de speler hierna vertrekt, maakt het boekhoudkundig niet uit wanneer je het echt betaalt volgens mij; het wordt in beide gevallen in 1 keer afgeschreven voor dit boekjaar.

Maar blijkbaar bepaalt alles tot 30 juni de precieze beschikbare salarisruimte voor de transferwindow, dus nu begrijp ik waarom het zo belangrijk is dat het nog voor het einde van het boekjaar gebeurde.

Ik ben het er volledig mee eens dat dit soort transfers eigenlijk gewoon heel goed zijn, maar soms zit het gewoon flink tegen.

Onder Koeman was het mooi om te zien dat die echt hard ervoor werkte, en toen kreeg die ook een paar wedstrijden weer de kans. Helaas was het qua niveau gewoon niet meer goed genoeg, maar zijn inzet was toen wel mooi om terug te zien. Bij Lecce was het ook goed om hem weer te zien spelen, en dat die er op z'n plek was.

1 juli 2023 om 09:31

Dat de deal nu op 30 juni publiek wordt aangekondigd doet mij vermoeden dat ze het papierwerk in boekjaar 23/24 (1 juli of later dus) tekenen, immers, anders had je dit al een paar weken eerder gedaan.

Niks mis met Umtiti, heeft feitelijk gewoon pech gehad met blessures en heeft zich altijd cooperatief ingesteld met contractwijzigingen en huurdeals.

1 juli 2023 om 13:10

Dat lijkt me sterk, aangezien er een paar keer berichten waren dat Barca voor 1 juli spelers moest verkopen (of op deze manier kwijtraken dus blijkbaar)

De bogarde van deze tijd

Ik hoop eigenlijk dat hij terug naar Lecce gaat werd daar behandeld als held en dat verdient hij ook wel.

Jammer dat het zo is gegaan. Ik had deze man nog heel graag een aantal jaar het centrum willen zien vormen met Eric Garcia bijvoorbeeld.

1 juli 2023 om 13:12

Lekker niveau reactie weer man. Je bereikt er ook ontzettend veel mee.

Ik hoop zelf altijd dat Real gewoon goede spelers opstelt, en alsnog het kampioenschap aan Barca verliest. Dat is toch veel leuker dan van een team met 2 slechte Cb's in de basis winnen?

Ja, een flop NA zijn slepende blessureleed en dat wereldkampioenschap van 2018. Die twee seizoenen voorafgaand aan dat WK was hij simpelweg een verdediger van absoluut topniveau. Helaas!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren