Tsjechische politie breekt Feyenoord-mars af en deelt beelden van aanhouding

Donderdag, 25 november 2021 om 16:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:55

De Tsjechische politie laat de mars van Feyenoord-supporters richting het stadion van Slavia Praag niet doorgaan. Volgens RTV Rijnmond zijn de supporters via de metro richting het stadion gebracht. Verder heeft de politie beelden vrijgegeven van een aanhouding van een Feyenoord-supporter. Eerder deze week refereerden de Tsjechische autoriteiten al aan de rellen van afgelopen vrijdag in Rotterdam, waar volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb ook voetbalsupporters bij aanwezig waren.

"Wij verwachten ongeveer drieduizend bezoekers uit Nederland, waarvan sommigen actief deelnamen aan die rellen. Wij zullen honderden agenten inzetten", schreef de Tsjechische politie dinsdag op Twitter. De politie in Praag heeft verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat het tot een handgemeen komt tussen supporters van beide clubs. "Er zal onder meer een politiehelikopter aanwezig zijn", valt te lezen in een officiële verklaring op de website van de politie.

"Aangezien we de komst verwachten van enkele radicale supporters van het bezoekende team, die de afgelopen dagen betrokken zijn geweest bij het geweld in Rotterdam, zal de Praagse politie worden versterkt door collega's van eenheden uit Brno, Pilsen en Ústí nad Labem. We kunnen agressie van de Feyenoord-supporters niet uitsluiten", gaat de berichtgeving verder. "Als onderdeel van de voorbereiding van de veiligheidsmaatregel hebben we ook gecommuniceerd met Nederland en zullen ook zeven Rotterdamse politieagenten, gespecialiseerd in de problematiek van voetbalgeweld, naar Praag afreizen."

Woensdagavond is een supporter van Feyenoord op het Oude Stadsplein aangehouden door de politie, zo blijkt uit beelden die donderdag zijn gedeeld. De man gooide een brandende fakkel naar een groep toeristen. Een van de toeristen raakte daarbij gewond aan de hand en moest medisch worden behandeld. De man is gearresteerd en meegenomen naar het bureau, waar de zaak verder onderzocht wordt. De zaak wordt in een kort geding besproken. De man kan in het ergste geval een gevangenisstraf van twee jaar krijgen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door tegengif)

Wat voor kneus ben je ook om brandende fakkels te gaan gooien naar andere mensen. Hopen dat hij een paar jaartjes mag brommen daar. Hebben wij ook geen last van deze eencellige.

25 november 2021 om 14:29

Jammer genoeg stikt het hier in dit land van de eencellige mensen.

25 november 2021 om 18:25

En erger nog, die ene cel die ze hebben is dan ook nog eens heel, heel erg ziek. Het is wel typisch dat het steeds om Feyenoordfans gaat. Is dat toeval of eenzijdige verslaggeving of heeft die club echt een probleem?

25 november 2021 om 18:49

Hugo hugo hugo hou je bek

25 november 2021 om 14:31

Die kans is ook wel aanwezig, volgens mij zijn ze daar vrij streng.

25 november 2021 om 15:18

Hij is alweer vrij, dus gebeurt helemaal niks.

25 november 2021 om 16:02

Oh dan maakt het niks uit.

25 november 2021 om 17:14

Je moet niet alles geloven wat in de media gezegd wordt.

25 november 2021 om 15:49

Feyenoordsupporters worden gewoon graag als voorbeeld gebruikt. In Rome was ook een opgezet verhaal net zoals ze nu weer proberen. Is altijd eenvoudig punten scoren voor de autoriteiten als Feyenoord aanwezig is. Al gebeurd er niets, dan zorgen ze wel dat er iets gebeurd. Iedereen wil ‘succes’ boeken over de rug van Feyenoordersupporters. Ze weten dat er geknokt en gesloopt word zodra de eerste (undercover)agent een opstootje veroorzaakt.Nu snap ik ook waarom Opstelten en de Koning in Praag zijn. Dit zijn pure politieke spelletjes.

25 november 2021 om 18:24

Ja want jullie zijn lieverdjes

25 november 2021 om 18:47

Wat een verschrikkelijk domme complottheorie. Zonder enig bewijs wijs je naar de overheid. Dat een groot deel van de Feyenoord-aanhang zich de laatste tijd verschrikkelijk misdraagt schuif je gewoon terzijde. Het is allemaal de schuld van de elite, bla bla bla. Wat jammer dat je oneerlijk bent naar jezelf en dit waarschijnlijk nog gelooft ook.

25 november 2021 om 18:52

Hahaha, ben jij wel eerlijk naar je zelf? Of heb jij de hele zomer met zo’n bekpemper opgelopen? Laat me niet lachen. Het is oorzaak gevolg verhaal. Maar jij hebt hoogstwaarschijnlijk niet goed opgelet tijdens je geschiedenis les!

25 november 2021 om 19:24

Waar je ogen niet waren moet je mond niet praten

25 november 2021 om 21:03

Ja, ik ben zeker eerlijk naar mezelf. Denk je nou echt dat de overheid agenten inzet om Feyenoord-supporters in een kwaad daglicht te zetten? Echt? In wat voor wereld leef je als je dit kunt geloven. Ik wil er om lachen, maar het lukt niet. Dit is om te janken.

'het is oorzaak gevolg verhaal'. Dit is niet alleen taaltechnisch een slechte zin, maar ook gewoon geen argument én het is totaal onduidelijk welke stelling je ermee wilt versterken. Alles is oorzaak en gevolg. Dus wat probeer je nou te zeggen?

'maar jij hebt hoogstwaarschijnlijk niet goed opgelet tijdens je geschiedenis les!' Was mijn beste vak en ik ben vrij hoog opgeleid. Stond niks in over onbewezen insinuaties van een overheid die agenten inhuurde om opstootjes te veroorzaken.

26 november 2021 om 00:06

Die fontein in Rome ging ook vanzelf stuk. Potverdikkie, moet niet Feyenoord overkomen.

26 november 2021 om 00:31

Aller eerst wist ik niet dat dit een Nederlands dictee moest voorstellen. Ik zal mijn best doen om het voor jou zo makkelijk mogelijk leesbaar te maken.

Het feit dat de politie niet geambieerd wordt onder een groot deel van de Nederlandse bevolking, is doordat er veelal politie geweld gebruikt wordt onder vreedzame burgers. Daarnaast gebruiken ze zogeheten Romeo’s om de orde te verstoren en rellen te forceren.

Dat de harde kern van Feyenoord hierop reageert en zich hard maakt tegen deze ongekwalificeerde “politie agenten”, is in belang van onze rechtstaat. Geen mens staat boven de grondwet, wanneer een overheid denkt boven de mensenrechten te staan, dit de kop in drukt wanneer er oppositie geluiden op de straten te horen zijn, is er echt iets mis met de democratie waarin wij leven.

Oorzaak: onnodig politie geweld tegen vreedzame demonstranten. Gevolg: De harde kern van Feyenoord voert op een andere manier oppositie. Ik citeer: “Hugo hou je bek, Hugo hou je bek”. Wellicht moet deze demissionaire minister, ofwel
Kabinet luisteren naar deze wel oplettende burgers.

Het feit dat jij jezelf “hoogopgeleid” vindt en dit moet benoemen vind ik persoonlijk al misselijkmakend. Ik zou het eerder hoogafgeleid noemen.

Hopelijk scoor ik een voldoende op dit dictee. Dat je het inhoudelijk niet kan volgen is te begrijpen. Je wordt tegenwoordig dood gegooid met angstporno.


26 november 2021 om 08:52

@goed verhaal het blijft me keer op keer verbazen dat mensen zo denken...bizar!

26 november 2021 om 10:04

@Smietz Het gaat niet om denken, het gaat op feiten. Maar blijf jij vooral struisvogel gedrag vertonen.

26 november 2021 om 12:17

Die was alleen niet stuk. Alleen smerig.

26 november 2021 om 12:33

@Goed verhaal...er is maar een klein groepje wat denkt zoals jij doet. De meeste vinden de aanpak van politie ook niet goed, de reden is totaal anders...die vinden dat politie vele malen harder moet optreden.Ps: zoek even de definitie van ambiëren op 😉

26 november 2021 om 18:33

Dus dat betekend dat de meerderheid het bij het juiste eind heeft? Ze kennen de beweegredenen niet eens omdat ze enkel en alleen zien wat ze voorgeschoteld krijgen. Begin jij ook al met het corrigeren van mijn schrijven? Ik zie in jouw betoog al meerdere taal en interpunctie fouten. Maar daar hoor je mij verder niet over!

Feyenoord supporters bezorgen ons een geweldige naam in het buitenland.
Om trots op te zijn.

25 november 2021 om 14:28

Alsof we ze bij Ajax niet zien. Kom op zeg. Dit soort domme mensen heb je bij elke club.

25 november 2021 om 14:38

Ik ben het volledig met je eens dat ze bij elke club te vinden zijn. Erger, overal zijn ze te vinden, maar het voetbal staat nou eenmaal meer in de belangstelling en Rotterdam (na afgelopen week) doet de zaak geen goed. Omdat "supporters" van Feyenoord recentelijk ook al negatief in de belangstelling hebben gestaan (UB) tikt het zwaarder aan.
Je moet het toch met me eens zijn dat de ene club meer schade aanricht dan de ander?
Nu zijn het Feynenoord "supporters"
De laatste keer, in mijn beleving waren het mafkezen van Psv? die met geld smeten

25 november 2021 om 14:43

De laatste keer in jouw beleving was PSV? Nou, als ik google op "ajax fans rellen" komt er een artikel van FC update naar boven met: "Ajax-fans misdragen zich flink: flessen gegooid naar Duitse politie"
Op voetbazone wordt dat niet geplaatst (waarom niet? ), maar zoals ik hieronder ook al aanhaal, dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt.
Edit: ik zie dat voetbalzone er wel iets over had geschreven....ja eigenlijk enkel over de twitterberichten van de politie en men bagatelliseert het flessen gooien door in de titel aanhalingstekens te gebruiken bij "misdragingen"

25 november 2021 om 16:51

Soccerfan_1 je hebt helemaal gelijk , het maakt helaas onderdeel uit vqn onze samenleving en door d

25 november 2021 om 14:33

Ik zal niet zeggen dat Feyenoord"supporters" niet de ergste zijn, want het is de laatste tijd altijd raak, maar doe maar niet alsof jullie supporters zo heilig zijn. Dat de ongeregeldheden van Ajaxfans niet op voetbalzone komen, wil niet zeggen dat er niks gebeurt rondom Ajaxfans. Maar goed, je hebt je aandacht weer te pakken.

25 november 2021 om 14:41

Waar zegt hij dat Ajax supporters heilig zijn, dat lees ik namelijk niet. En kan je aub ophouden met dat zielige gedoe tegenover VZ dat zogenaamd alleen berichten van Feyenoord hooligans hier worden geplaatst. Ouwe zeikerd ben je zeg. Erken gewoon dat het dit seizoen veelal Feyenoorders zijn die zich misdragen ipv altijd zielig te doen van boehoe andere clubs hebben ook hooligans waarom lees ik daar niks over? Want die berichten worden wel degelijk geplaatst. Alleen in mindere mate, omdat het dit seizoen minder voor komt dan bij jou club 😉

25 november 2021 om 14:46

Ooh daar zitten ook heel veel idioten tussen. Overal zitten deze gasten. Misschien bij , ik pak maar een club RKC veel en veel minder.
Als je echter denkt dat ik gereageerd heb om Feyenoord in een kwaad daglicht te stellen heb je het echt mis hoor.
Ik kan me de speech van Rutte nog herinneren vorig jaar.
Hij kreeg de vraag om met de maatregelen de zaak was dichtgetimmerd.
Hij zei nee, natuurlijk, maar ik doe een beroep op de samenleving om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en niet op zoek te gaan naar mogelijkheden om er onder uit te komen.
En ja hoor dezelfde avond nog bij OP1 zochten ze naar excuses!! voor mensen die toch er onderuit proberen te komen.
WTF is er nou zo moeilijk om je aan regels te houden

25 november 2021 om 14:53

Fr010, volledig mee eens. Alleen al hoe het in de titels staat geeft de duidelijk voorkeur aan van de redactie of eigenlijk de hele site. Geeft ook niet als je een voorkeur hebt, maar pretendeer dan niet de grote objectieve voetbalsite te zijn die je wilt zijn.

25 november 2021 om 14:56

Ik zeg toch niet dat hij niet provoceert? Jij haalt alleen totaal onnodig Ajax erbij (wat Ajacieden nogal eens verweten word maar goed). Mag je uiteraard zelf weten, maar het is gewoon niet waar. Ook over Ajax en PSV komen berichten. Supporters van AZ die het stadion inbraken ook, Cambuur hetzelfde. Als Feyenoord supporters zich 10x misdragen komt daar 10x een bericht over, als Ajax supporters zich 6 keer misdragen komt daar 6x een bericht over. Gek zeg, dat er dan van de ene club meer berichten zijn. Dat heeft niks met op alle slakken zout leggen te maken.

25 november 2021 om 15:13

Nee Messibazoer, als dat zo was zou je me niet horen. Maar een artikel van een spreekkoortje van 100 man wordt alleen bij Feyenoord geplaatst, of ovee een enkele aanhouding op 3000 man wordt alleen bij Feyenoord een headline geschreven. Of denk jij dat in Dortmund niemand is opgepakt.

25 november 2021 om 15:18

Naja dat denk jij maar dan mis je gewoon de artikelen. Ik zie namelijk ook berichten voorbij komen als er wat gebeurt bij andere supportersgroepen. Ook over misdragende Ajax supporters in Dortmund is een artikel geweest..

25 november 2021 om 15:23

Ik ben niet de enige die het merkt Messi, het gaat ook om de toonzetting in de berichten, de titels, wel of geen reacties etc. maar goed. Ik had deze keer eigenlijk geen kritiek op voetbalzone, want dit artikel is meer dan terecht. Maar reageerde enkel op de provocatie van Cas.

25 november 2021 om 15:26

MessiBazoer, de artikels over Ajax fans komt wel op VZ en dat willen ze dus niet zien, maar Feyenoord supporters zijn weer van een ander categorie....Tja🤷🏾‍♂️

Wat ze niet begrijpen, is dat VZ alles vermeld. De goede en de slechte kanten van een club. Als ze al beginnen met, dat alleen Feyenoord wordt vermeld met krankzinnige supporters en hun daden, dan zijn ze blijkbaar niet zo lang of weinig op VZ.

25 november 2021 om 15:31

Qua toon word er zeker weleens gemeten met 2 maten. Pas geleden had je hier eigenlijk hetzelfde bericht maar in een ander jasje in 2 dagen tijd. 'ajax wacht onvermijdelijke boete na memorabele avond' Feyenoord ontvangt weer boete na wangedrag fans'

25 november 2021 om 18:38

@MessiBazoer vz kijkt alleen naar de buitenlandse media en aangezien Ajax in Dortmund speelde en de politie daar wel wat gewend is, staat er niets over in de media, dus zie je het niet op vz. In Praag zijn ze dit niet gewend en daarom komt het in het nieuws, dus ook op voetbalzone. En hoe kleiner de stad of club is waar je naar toe gaat, de groter de kans dat het in het nieuws en op vz staat.

dit soort mensen voegen niks toe aan de maatschappij, triest zooitje mensen.

Ligt niet aan Feyenoord hoor dit.

25 november 2021 om 14:49

Insinueer je nu daadwerkelijk dat Feyenoord haar supporters oproept om te gaan rellen?

Jullie (de media) zijn wel constant heel graag op zoek naar negatieve sensatie omtrent Feyenoord?

Daarnaast is dit gewoon een idioot die op de blaren moet zitten.

25 november 2021 om 14:28

Hoezo zijn de media constant op zoek? Dat doen die supporters die zich Feyenoord supporter noemen toch zelf door zich als achterlijken te gaan gedragen?

25 november 2021 om 14:311 iemand steekt een romeinse kaars aan of iets dergelijks aan van de 3000 aanwezige. Nou nou, wat een terroristen he, die Feyenoorders!

25 november 2021 om 14:39Zucht. Specifiek een bericht aan maken over een Feyenoorder die een brandende fakkel gooit. Terwijl gister ook Dortmund supporters zijn opgepakt in Lissabon nadat ze zich misdragen hebben. Puur willekeur en beschuldigende vingertje te wijzen naar Feyenoord.

25 november 2021 om 14:57Feyenoord is een Nederlands club, daar heb ik en velen hier meer interesse in dan in Dortmund. Dus behoorlijk slechte vergelijking in mijn ogen, heeft niets met willekeur te maken in dit geval.

25 november 2021 om 16:03

Als hij hem alleen aan had gestoken was er geen bericht over gekomen hoor. Het gaat erom dat hij iemand verwond heeft omdat hij er zo nodig mee moest gooien. Feyenoord ligt nou eenmaal op het moment onder een vergrootglas. Extra dom dus om zulke dingen te doen.

25 november 2021 om 14:30

Dat is ook weer iets te makkelijk, supportersgeweld is een ernstige zaak. Het is belangrijk dat hier aandacht aan wordt geschonken en dat de politie prefentief te werk gaat. Daarbij is het niet voetbalzone die hier naar opzoek sensatie opzoek is, maar zijn dit de woorden van de Tsjechische politie. Blijkbaar hebben de fans van Feyenoord toch een negatieve reputatie, die helaas niet alleen gebaseerd is op fictie.

25 november 2021 om 16:04

Dit bericht heeft inderdaad wel een behoorlijk “boehoe” gehalte.

Wat in Berlijn gebeurde was schandalig, maar als het hier bij blijft dan hebben de supporters zich gewoon prima gedragen in Praag.

25 november 2021 om 17:16

Je moet niet alles geloven wat er in de media wordt gezegd.

25 november 2021 om 18:58

Oh ja, het is de media die met vuurwerk gooit, de Berlijnse muur heeft onder gekliederd, de directie van Union Berlin heeft aangeven en een paar jaar geleden die fontein in Rome heeft gesloopt. Tuurlijk joh.....

Dat soort gasten hebben toch echt IQ van een stuk zeewier he. De domheid straalt er van af. Hoe triest kan je zijn zeg. En voor welke club die gast is maakt me geen reet uit.
Ik hoop dat ze daar betere straffen hebben dan het laffe gedoe hier in Nederland.

25 november 2021 om 14:32

Twee jaar is mogelijk stond in de tektst. Dat lijkt me wel fors.

25 november 2021 om 15:16

@soccerfan_1: Jammer dat je in je comment zeewier ernstig tekort doet....Er is éã©n idioot die een romeinse kaars gooit (op 3200 supporters) en VZ komt met een headline, hoe sensatie belust.

25 november 2021 om 14:58

Ik zat al te wachten op een leuk artikel dat we ons vanavond kunnen plaatsen als groepshoofd of iets leuks maar op twitter is er toch nog iets gevonden dat een persoon zich misdragen heeft.

25 november 2021 om 18:14

Tig artikelen over een voorbeschouwing zijn helaas niet aan PSV, Feyenoord, Vitesse of AZ besteed, daarvoor krijg je net de uitslag te zien en dit soort berichtjes.

25 november 2021 om 15:25

Td98, tja, misschien is de kop wel een aandachtstrekker, maar is dat niet zo bij alle geschreven media zo. Punt is wel, en ook al komt het voor een bepaalde doelgroep niet uit, dat we het hier wel hebben over een feitenlijke gebeurtenis waarover word bericht. En je weet dat je als Feyenoord supporter met misdragingen onder een vergrootglas lig. De enige manier is dus gedragen, kom j e niet in het nieuws en iedereen blij.

Ik hoop dat ze hem heel lang daar houden !! Ik kan mij voorstellen dat Feyenoord zich ook blijft schamen voor de mensen die zich als Feyenoord supporter uitgeven en zo handelen (hoewel ik nu niet weet wat er precies gebeurd is).

Dit kun je toch geen supporter noemen, die gasten zijn puur mee om rellen te schoppen welke club het ook is.

Gister zaten we gezellig met wat maten Ajax te kijken in onze lokale sportsbar in Praag, zoals we dat altijd doen (we wonen en werken hier). Biertje, Schnitzeltje, Ajax shirtje aan. Toen was daar ineens een groep Feyenoord fans die ons begonnen te bedreigen. Ze vonden het provocerend dat we een Ajax shirt droegen en wilden knokken. Als iemand van ons naar de wc ging, gingen er twee van die gasten mee om vervolgens vlak achter je te gaan staan zonder iets te zeggen. Gelukkig is onze groep nogal vreedzaam, dus uiteindelijk vonden ze het blijkbaar niet leuk genoeg en gingen ze weg. Erg nare en onprettige situatie en ik was eigenlijk blij dat ik daar zonder problemen naar buiten ben gekomen.

25 november 2021 om 15:42

Heel naar om mee te maken als je gewoon rustig Ajax zit te kijken ja. Enge figuurtjes.

25 november 2021 om 16:40

Inderdaad, het spookte toch even door m'n hoofd 'wat als ze nu hun vriendjes texten en ze slaan hier straks de boel (inclusief ons) kort en klein. Want dat type hooligans leken het wel te zijn. Maar gelukkig viel het uiteindelijk mee omdat we waarschijnlijk te saai waren voor ze. Het blijft toch zonde, want ik had het juist veel leuker gevonden als ze bij ons aan tafel waren aangeschoven zodat we gezamelijk die pot onder het genot van een Tsjechisch biertje konden kijken. Grappig detail was ook dat van onze groep niet eens iedereen Ajax fan was. Vitesse en AA Gent waren ook van de partij en soms ook gewoon PSV en Feyenoord fans. Zou moeten kunnen, maar daar is jammer genoeg niet iedereen het mee eens blijkbaar.

Maar even een paar jaar vast zetten daar. Heeft hij even geen last van de Corona regels in NL. Van 3G naar 0 G zal m goed doen.

Harde aanpak, maakt niet uit welke supporters club dit doet, gewoon keihard de kop in drukken het loopt de spuigaten uit, met dit soort nep supporters, die het altijd willen verkloten./ misschien wel dienstverlening verrichten bij tegenpartij club ..🤫 met een dikke boetes er bij

Hoe lang gaat het nog duren voordat uitsupporters verboden worden. Toch kansloos dat er voor een potje voetbal zo’n politiemacht opgetrommeld moet worden om het in goede banen te leiden. Kan je beter stoppen met uit supporters dan zijn al die steden/landen een stuk minder geld kwijt aan al die politie inzet voor een simpel potje voetbal.

25 november 2021 om 15:35

En alle hotels, bars, clubs, en vliegtuigmaatschappijen (?). Die spinnen hun garen wel bij al die supporters. Geven lekker veel geld uit, en als ze het goed organiseren dan verdienen ze er wat moois aan ook.
Daarmee praat ik de vele politieinzet niet goed, maar er is wel andere kant van de medaille.

25 november 2021 om 15:59

frank111, niets mis met supporters die naar een uitwedstrijd gaan en daar geld aan uitgeven. Het vele politie inzet komt wel ergens vandaan en dat is niet vanuit het gedrag van normaal liefhebbende supporters die voor het voetbal gaan. Die reageren ook niet op aanwezigheid van politie, dan doen de agressivelingen. Helaas is het een maatschappelijk verschijnsel dat er geen enkel respect meer is voor een ander en voor gezagsdragers en dit is niet alleen aan voetbal gerelateerd maar dit zorgt er wel voor dat er per definitie veel politie op de been is.

In elke stad gebeurt wel iets. Praat het niet goed hoor, maar om hier nou weer een heel artikel over te schrijven..Het wordt veel te veel opgeblazen..

Wanneer iemand een granaat in een groepje mensen op straat gooit lijkt me dat een daad van terrorisme. Waarom zouden we dit soort streken voor minder afdoen eigenlijk? Zo vind ik evenzeer dat de rellen en plunderingen in Rotterdam en andere steden afgelopen weekend gerust kunnen worden uitgelegd als ondermijning van de rechtstaat; wanneer je politiemensen aanvalt, aftuigt en met geweld schade toebrengt en besluit om bakstenen door ruiten van ambulances en ziekenhuizen te gooien, sta je wat mij betreft ver van elke verzachtende omstandigheid om niet voor torenhoge straffen in aanmerking te komen. Als voor dit soort incidenten de wet zoals-ie nu is slechts voorziet in wat boetes en een taakstrafje, moeten we vooral eens onderzoeken of we dit de uitleg die we aan dit wangedrag geven niet wat kunnen oprekken.

Tot die tijd hoop ik van harte dat deze nageboorte berecht en opgesloten wordt in Tsjechie en er pas weer uitkomt als-ie vloeiend Tsjechisch spreekt. Net als die domme jokers die in 2018 een onschuldige ober aftuigden en Nederland sindsdien ook niet hebben teruggezien.

Kansloze figuren. Elke x weer

Daar graag 2 jaar houden.

In Tsjechië voor laten komen en daar graag een poos houden dan

25 november 2021 om 16:44

Nee bedankt, eerste vliegtuig terug graag (ik woon in Praag).

Ik ben groot voorstander om in dit soort zaken; net als bij die stumperts bij die rellen door het hele land, die privacy regels eens over boord te gooien en die gasten die ze oppakken gewoon met gezicht en al op TV te laten zien. Niks blurren en die onzin.

Niets werkt zo goed als straf als iemand uit de anonimiteit halen. Het wordt ineens minder leuk als je vrienden, familie en bekenden iets van jouw gedrag vinden en vragen of je wel helemaal goed bij je hoofd bent. Geen sociale controle, maar noem het sociale bijsturing.

De eerste paar hebben even een rottiger leven dan daarvoor, maar de volgende denken wel even twee keer na denk ik. Mits niet vol gesnoven/gedronken natuurlljk.

Dat je gaat rellen begrijp ik al niet, maar als je gaat rellen in Tsjechië snap ik je helemaal niet. Daar verdwijn je gewoon (en terecht) een paar jaar naar de gevangenis. Zie ook die vrienden van een paar jaar terug die die ober neerschopten.
Nu ik erover nadenk, heb ik eigenlijk het liefst dat ze het in Tsjechië doen, laat ze maar een paar jaar zitten daarzo...

25 november 2021 om 17:05

@luanda12

Rellen? Er heeft welgeteld 1 (!) persoon een fakkel gegooid en is daar, logischerwijs, voor opgepakt. Praten over rellen is zeer onnodig en slaat daarnaat nergens op aangezien dit een actie is van een enkeling.

Dit is gewoon politiek beste mensen. Dit heeft niets met de supporters te maken.De media krijgt de sensatie die ze zoeken.De politie krijgt hun schouderklopje voor adequaat optreden.En de burgemeesters voor de goede organisatie en de samenwerking tussen 2 steden.Dit zijn gewoon vooropgezette plannetjes. Als je een hond met een stok de hoek in blijft slaan zal hij vroeg of laat ook gaan bijten. En daar weten politici tegenwoordig maar al te goed gebruik van te maken.Het is een goede afleiding van de werkelijke problemen. En lekker makkelijk om vingertje te wijzen.

25 november 2021 om 16:48

De politie bereidt zich hier altijd goed voor op mogelijke grote groepen supporters (ijshockey en voetbal). Feyenoord heeft redelijk naam gemaakt in Europa de laatste tijd, dus lijkt me prima dat er op deze manier wordt voorbereid en dat het ook op twitter wordt geplaatst. Overigens in zo'n video van de aan houding hier niet vreemd, dat heeft niks met Feyenoord te maken. Ze plaatsen bijvoorbeeld ook aanhoudingen bij illegale feesten, personen die op straat chaos staan te maken (niet voetbalgerelateerd) enz. Het verschil met Nederland is dat hier de mensen respect voor de politie hebben en dat er bij elke video geen discussie komt over of de politie per ongeluk een schaafwondje heeft bezorgd aan de persoon die werd opgepakt.

Dus er zijn 3500 Feyenoorders in Praag, er wordt er een opgepakt ivm vuurwerk en het staat meteen op de frontpage van Voetbalzone. Wat krijgen we volgende week, Feyenoorders opgepakt om wildplassen die aan de schandpaal genageld worden? Pff, don't get me wrong, vuurwerk zo dom afsteken is achterlijk, maar wat een heisa om weinig zeg.

25 november 2021 om 17:03

Ik ben het volledig met je eens dat het allemaal zwaar wordt overdreven. Van de 3000 man was er welgeteld 1 (inmiddels 2) opgepakt en het is gelijk headliner- en pushmelding-nieuws. Bij de gemiddelde Europese awayday van zowel Ajax, PSV, Az als Vitesse zijn er vergelijkbare incidenten en worden er evenveel, zo niet meer, mensen ingerekend. Echter zodra het Feyenoord betreft is het voorpagina nieuws.

Er is deze week een grote groep harde kern van Willem II afgereisd naar Frankfurt om hun kompanen van Antwerp te ondersteunen en ook daar is het de laatste dagen al onrustig. Ik ben benieuwd of we daar vanavond ook een mooi headliner-bericht over krijgen of dat het bij deze van Feyenoord blijft.

25 november 2021 om 17:13

Ja, eens. Aan de andere kant, er is een reden waarom wij kennelijk onder het vergrootglas liggen. Laten we de aankomende jaren maar eens tonen dat we prima awaydays kunnen hebben met duizenden supporters zonder gezeur. Berlijn was wat dat betreft al een prima voorbeeld.

25 november 2021 om 17:28

Juist omdat we onder een vergrootglas liggen, helpen dit soort berichten totaal niet mee. In de aanloop naar Berlijn was het ook al raak: elke dag verscheen er in het AD of de Telegraaf wel een artikel over dat Berlijn tot de grond gelijk gemaakt ging worden en het Feyenoord-legioen de hele stad zou slopen, net alsof ze er stiekem een beetje op hoopten zodat ze de weken erna de kranten weer konden vullen. Zelfs de hele korte corner bij Studio Voetbal werd aan Berlijn-uit gewijd met daarin de legendarische zin: "als Berlijn nog rechtovereind staat op vrijdag, is dat een godswonder".

Zodra er grote problemen zijn is het niet meer dan logisch dat het in het nieuws verschijnt, maar dit soort zaken hebben toch 0,0 nieuwswaarde? Dat is hetzelfde als dat het AD een artikel zou maken over een vechtpartij tijdens het uitgaan: dat is nou eenmaal 'normaal' tegenwoordig.

En daar zijn onze "supporters " weer hoor. Nog wat boetes erbij, zodat geen enkel land feyenoord wil hebben straks. Nice going

25 november 2021 om 17:32

Stel je aub niet zo aan. Als het hierbij blijft dan spreekt de politie van een rustig verlopen dag/week en is er niets aan de hand. Net zoals dat de politie in Berlijn heel tevreden was met hoe de dagen daar zijn verlopen, aangezien er nagenoeg niets is gebeurd.

Daarnaast zal het weigeren van supporters pas de allerlaatste stap zijn die een stad/land zal nemen, aangezien je mensen niet zomaar kan verbieden om het land in te reizen. Zelfs na Rome, waar de hele wereld schande van sprak, zijn er de Europese uitwedstrijden erna geen restricties opgelegd aan Feyenoord en haar supporters.

Zijn dit de supporters die hoogstpersoonlijk door Willem Alexander naar Praag gevlogen zijn?

Echt hè, verbiedt het die gasten allemaal.
Hinderden agenten, hou toch op.

Preventief bezig zijn, goed bezig daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren