BILD: Drietal Duitse clubs hoopt op komst Roger Schmidt

Woensdag, 3 november 2021 om 14:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:58

Roger Schmidt is op de radar verschenen bij een drietal Duitse clubs, weet BILD woensdag te melden. De oefenmeester heeft zijn komende zomer aflopende contract nog altijd niet verlengd bij PSV, wat de geruchtenstroom in Duitsland op gang heeft gebracht. Schmidt staat bovenaan het lijstje bij Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en RB Leipzig, zo klinkt het bij de oosterburen.

Schmidt ligt bij PSV vast tot het eind van het seizoen en heeft zijn contract nog niet verlengd, wat er in Duitsland toe heeft geleid dat de trainer in verband wordt gebracht met een terugkeer naar zijn geboorteland. PSV heeft al voorzichtig laten doorschemeren graag langer door te willen met Schmidt, maar de trainer aarzelt. Voor de jaarwisseling moet een definitief besluit zijn genomen, klinkt het in de Duitse media. Volgens BILD zijn er 'veel aanwijzingen voor een vertrek na dit seizoen'.

"PSV is een voorbeeldige trainingsclub, maar geen titelkandidaat", oordeelt de Duitse krant. "De club is qua mogelijkheden net zo ver verwijderd van Ajax als Borussia Dortmund van Bayern München in de Bundesliga. PSV mist de kracht voor een serieuze aanval op Ajax." Als kanttekening wordt wel geplaatst dat Schmidt afgelopen zomer met onder meer Donyell Malen, Denzel Dumfries en Pablo Rosario voor zo'n vijftig miljoen euro aan speler kwijtraakte. Daar werd voor 8,5 miljoen euro voor teruggekocht.

De achterban van PSV lijkt intussen helemaal klaar met Schmidt. Supportersclub PSV Fans United besloot directeur Toon Gerbrands na de 5-0 oorwassing tegen Ajax te appen om per direct afscheid te nemen Schmidt. "Wij hebben het vriendelijke, doch dringende beroep, gedaan op Gerbrands om Schmidt per direct te ontslaan! "PSV Fans United ziet het, net als vele andere fans, alleen maar slechter gaan met de wedstrijden van onze club en vindt dat Schmidt daar verantwoordelijk voor is", zo schrijft de vereniging op Facebook.


Poll

Denk jij dat Roger Schmidt langer bij PSV blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door nino brown)

Bild, matige krant na deze uitspraken over mijn clubbie . OT: Schmidt heb ik eigenlijk altijd verdedigd, maar ik heb z'n fullgass voetbal wel gezien onderhand. Zal er niet rouwig om zijn als hij gaat, maar zie zo 1,2,3 ook geen geschikte vervanger.

3 november 2021 om 14:40

Denk toch dat die extreme focus op fitheid de toekomst heeft. Je ziet nu al dat van iedereen op het veld word verwacht (zelfs van spitsen) dat ze continue mee druk zetten en meebewegen - en dat 90 minuten lang. Ook dus de voornaamste kritiek op bijvoorbeeld Rensch (en CR7 voordat hij weer 2 keer scoorde gisteren). En heb het idee dat de reden dat ajax het zo goed doet voor groot gedeelte ook ligt aan hoe fit ze zijn. Tegen PSV was ook wel duidelijk dat laatste 20 minuten ajax gewoon te grote longen had.

Denk wel dat Schmidt een beetje doordraait, maar snap zijn hoge focus op fitheid wel.

3 november 2021 om 14:42

Ik snap zijn focus op fitheid volledig, maar leg mij maar is uit waarom op dit moment Gakpo, Madueke, Gotze, Doan en Thomas geblesseerd zijn?

3 november 2021 om 14:54

Ja hij zal misschien wat teveel pushen. Ben het wel met je eens hoor, denk niet dat het een gelukkig huwelijk is met PSV. Ondanks dat hij wel heeeeel veel kritiek krijgt op alles wat hij doet. Dan maakt zijn situatie ook bijna onmogelijk. In principe staat hij natuurlijk wel maar 2 punten achter op Ajax wat bijna 2x de begroting heeft. Op een haar na CL gemist, en doet het redelijk in de EL. Heb nou niet het idee dat hij alle shit verdient die hij krijgt. (met een selectie die 40 miljoen minder waard is geworden in 1 zomer).

Maar die analysten die 2 jaar ten Hag hebben moeten bashen zijn onlangs eindelijk overstag moeten gaan, dus dan is het wel zo fijn als ze de trainer bij de andere topclub in NL het leven onmogelijk kunnen maken. :D.

3 november 2021 om 15:38

Gotze is ziek, Gakpo kreeg een zwieperd van de tegenstander, Thomas moest een kleine ingreep aan de knie. Ligt dan niet aan Schmidt lijkt me.

3 november 2021 om 16:02

Fullpres Ajax had lucht over laatste half uur ,deels vanwege die 2 dagen langer rust denk ik. Laatst nog een studie over naar buiten gekomen gebaseerd over 29000 wedstrijden dacht ik in 10 jaar. Ik zal t even opzoeken, momentje

3 november 2021 om 16:04

Het weekblad deed onderzoek en concludeerde dat het competitievervalsing is. VI schrijft na onderzoek:
‘Hoewel Schmidt geen groot punt wilde maken van het voor PSV ongunstige schema lijkt de planning van de topper toch een vorm van competitievervalsing. Dat toont een onderzoek op basis van meer dan 27.000 wedstrijden tussen 2001/02 en 2010/11 aan.’
Het weekblad baseert zich op een officiële studie van de zogenaamde kenner en voetbalwetenschapper Raymond Verheijen. ‘Die studie werd circa tien jaar geleden gedaan door de World Football Academy van Raymond Verheijen.
Na slechts twee rustdagen (bijvoorbeeld donderdag-zondag, zoals PSV) hebben voetbalploegen:
– Minder kans om te winnen (-40%)
– Meer tegendoelpunten in het laatste half uur (+75%)
– Minder doelpunten voor in laatste half uur (-70%)
Dat effect is sterker indien een elftal (zoals PSV) na slechts twee rustdagen een uitwedstrijd speelt. Bij drie of meer rustdagen (zoals Ajax heeft) doet dit effect zich niet voor’, aldus Voetbal International over de rustverhoudingen van PSV en Ajax na de Europese wedstrijden.
Dat het in het verleden weleens precies omgekeerd was, doet niets af aan de scherpe zienswijze van Voetbal International.
Zo pleitte Ajax er in het voorjaar van 2017 voor om net na de Europa League wedstrijd Schalke – Ajax, de competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax in Eindhoven te verzetten. Ajax speelde die donderdagavond een zware Europa League wedstrijd inclusief verlenging in Gelsenkirchen en kon twee dagen later alweer naar Eindhoven afreizen voor de uitwedstrijd tegen PSV. De KNVB hield toen ook niet bepaald rekening met de belangen van Ajax, hoewel deze wedstrijd wel pas in april op de agenda stond.
Door een rake vrije trap van Jurgen Locadia verloor Ajax met 1-0 van PSV en kon Feyenoord opgelucht adem halen richting de felbegeerde landstitel van 2017. PSV en Ajax strijden aanstaande zondag vanaf 16.45u om de koppositie in de Eredivisie. De winnaar mag zich koploper van de Eredivisie noemen. Bij een remise blijven Ajax en PSV respectievelijk de nummer een en twee op de ranglijst.

3 november 2021 om 16:45

@Sir Paul, waarom jammeren zoveel PSV-supporters nu wel over deze drie dagen terwijl er in 2017 tegen Ajax werd gezegd dat "als je een topclub wilt zijn, je dit ook moest kunnen"?

3 november 2021 om 16:59

Balbezit is veel relaxter dan de hele tijd achter de bal aan rennen. Als je de verdedigende partij bent moet je of ver boven jezelf uitstijgen (heracles) en Ajax echt de slechtste pot op de mat leggen in jaren dan kan je punten afsnoepen.

3 november 2021 om 17:06

Kyle66, Ajax heeft daar dus ook nadeel mee gehad. Had het stuk erachter gelaten om juist te laten zien dat het niet jammerig en niet partijdig bedoeld is maar statistisch bewezen. Dus waarschijnlijk was Feyenoord geen kampioen geworden als Ajax die donderdagavond niet had hoeven voetballen. En was Ajax-PSV geen 5-0 maar bijvoorbeeld 3-1 geworden. Uiteindelijk vind ik wel dat er wat met deze wetenschap gebeuren moet. Geen toppers rond Europese week bijvoorbeeld. Gaat ten koste vd kwaliteit vd toppers ook. Er kan best wat geschoven dan. Tenzij de clubs op een zelfde dag spelen,beide op donderdag ofzo. Vind 2 dagen meer rust plus thuisvoordeel wel een hevig verschil in een speelschema waar wedstrijden zich snel opvolgen, zie statistieken.

3 november 2021 om 17:45

ik geloof ook zeker dat dit invloed heeft. betwijfel wel of dat 5-0 verklaard..

3 november 2021 om 14:40

Bild, groot fan van deze krant! Geen speld tussen te krijgen: ""psv is een voorbeeldige trainingsclub, maar geen titelkandidaat", oordeelt de Duitse krant. "de club is qua mogelijkheden net zo ver verwijderd van Ajax als Borussia Dortmund van Bayern München in de Bundesliga."

3 november 2021 om 14:44

@maugaza Hopelijk mogen wij ooit nog is tegen Ons Aller Ajax een puntje pakken!

3 november 2021 om 14:51

Verf je strepen zwart en leg een kunstgras matje neer en dan heb je ze gegarandeerd!

3 november 2021 om 14:58

Als David tegen Goliath. Maak er een evangelie van er zal over honderden jaren nog gesproken worden over die keer dat de Godenzonen hun meerdere tegen kwamen...

3 november 2021 om 15:10

Volgende keer als de Eindtovenaar weer mee kan doen misschien.

3 november 2021 om 14:42

Als Psv Koeman weet te strikken dan ga je er toch 2 klasses op vooruit denk ik

3 november 2021 om 14:44

Bild zit vaak wel goed anders
Zou me niks verbazen als hij daar nog wel populair is ja. Tja.. ik weet het niet. Ik zou hem nog even aanhouden als ik Psv was maar goed..

3 november 2021 om 14:50

Had hoge verwachtingen van deze man maar ben hem al sinds eind vorig seizoen wel een beetje zat. Er zit nog steeds geen automatisme in het team en begrijp nog steeds niet hoe PSV voetbalt. Er zit weinig drive in de spelers, het is allemaal te mak en deze man heeft overal wel een excuus voor. We winnen geen toppers en alle beslissende wedstrijden worden verloren. Ik zie hem liever z.s.m. gaan. Van mij mogen de Duitsers snel handelen, want ben bang dat het bestuurd langer door gaat met hem. Nog zo'n seizoen kan ik echt niet aanzien. Merk dat ik steeds ongeïnteresseerder ben gaan kijken naar de wedstrijden.

3 november 2021 om 15:43

Arnaut, idd. Tis vaak hotsknotsbegoniavoetbal . Af en toe een goede helft maar meer ook niet. Ik kan onder zijn vleugels geen 5 wedstrijden opnoemen die van minuut 1 tot 95 onder controle waren met herkenbaar spel. Vorig seizoen genoeg excuses met corona. Dit seizoen zeker geen excuses. Moet wel nageven dat ie met Madueke(blessuregevoeligheid)Ihataren wel t gelijk aan zn zijde had. Met Malen idem. Gakpo is ie terecht zuinig mee. Hij doet ook dingen goed imo maar een herkenbaar elftal neerzetten..En misschien komt t deels door de aankopen die door hun krakkemikkigheden zeer wisselvallig zijn. Ginkel Propper Gotze. Op papier hartstikke fraai. Maar altijd wat. Propper doet een half uur mee en is weer geblesseerd. Dus naar JDJ en Gerbrands moet ook gekeken worden.

3 november 2021 om 15:56

Mee eens dat een Gerbrands en JDJ een aandeel hebben in de huidige situatie maar grootste aandeel zie ik toch bij Schmidt. In anderhalf jaar tijd moet er toch een situatie gecreëerd worden wat herkenbaar is. Dat is imo nog steeds niet gelukt. Verder vind ik zijn wisselbeleid te lachwekkend. Zo ook tegen notabene Benfica.. maar daarvan zijn er vele voorbeelden van .

3 november 2021 om 17:02

Wolfsburg wordt gesponsord door Volkswagen. Die hebben denk ik wel oren naar een volgas fussball meister

3 november 2021 om 17:37

Idd Arnavut. Rare ,onlogische wissels. Werden de ruimtes piepklein, bracht ie Bruma en Vertessen. En ene aanvaller voor de andere. Toch heeft ie ook wel s gouden wissels gehad daarentegen. We hebben daarnaast wat pech wederom met Gakpo Madueke. Fofana zou door gaan breken. Ook absent.

3 november 2021 om 17:44

Dat Vollgas Fußball is een dingetje van de Media geworden, nergens op gebaseerd.

3 november 2021 om 14:57

Het probleem ligt niet alleen maar bij Schmidt, maar ook voor een groot deel bij De Jong. Ik vind ze beiden niet goed genoeg voor PSV. Schmidt omdat zijn manier van spelen en trainen niet aanslaat (veel blessures en rare wissels). De Jong omdat - zoals in het artikel gezegd wordt - er 50M binnen komt en er maar 8M uit gegaan is. Er zijn geen fatsoenlijke opvolgers gekomen.

3 november 2021 om 15:09

Er is ook een verlies geboekt van 23 miljoen in het seizoen daarvoor. Buiten dat had PSV zich vooral op de rechtsback positie beter moeten versterken, daarnaast mis je eigenlijk spelers die Sangare en Gotze kunnen vervangen en Propper lijkt het door fitheid ook niet te worden.

3 november 2021 om 15:44

Woody, voor de winterstop komt er 30 miljoen vrij van die 50 en Memphis die 23 miljoen verlies zijn de oa uitgaande transfers van Malen Dumfries niet meegerekend.

3 november 2021 om 15:55

Maar ook de Jong kan geen geld uitgeven wat er niet is.
PSV maakte afgelopen jaar een verlies van 23 miljoen, en het jaar daarvoor slechts een beperkte winst van 1.5 miljoen. Daarnaast lijkt PSV wanneer er geen champions league gespeeld wordt een operationeel verlies te leiden van een miljoen of 10. Dat ligt niet, of zeker niet alleen bij de Jong maar vooral ook bij Gebrands en Fossen.
PSV heeft een eigen vermogen van 16.5 miljoen, best aardig, alleen staan er voor 80 miljoen veroedingssommen op de andere kant van de balans (dus de drie kwart van de huidige transfersommen van de spelers is al extern gefinancieerd, het aantrekken van meer - duurdere spelers kan dus niet zonder dat PSV zich dieper in de schulden steekt, volgens mij hebben we voorbeelden genoeg die aantonen dat dat meestal geen goed idee is)

3 november 2021 om 16:48

@memphis, toen Van Ginkel en Pröpper werden gehaald, vond ik dat echt een goede zet van PSV. Maar wat vallen ze tegen: Van Ginkel vanwege zijn spel en Pröpper vanwege zijn inzetbaarheid.

3 november 2021 om 18:31

Tja wij weten niet hoe v Ginkel en proper er voor stonden qua fysiek. Nu blijkt dat je gewoon een paar krakkemikkige spelers in huis haalt. Met gotze en madueke heb je dan wel een heel fysiek beperkt elftal wat nooit het full gas voetbal zou kunnen spelen, wat dat dan ook is... Bestuur had dat beter moeten weten

3 november 2021 om 15:52

Trainer van Willem 2?

Hij doet het al jaren goed.

3 november 2021 om 17:07

Tenzij de situatie al rond de jaarwisseling zo is dat Ajax onoverbrugbaar is in de titelrace en we niet meer in de Europa League actief zijn, hoeft Schmidt van mij niet acuut weg. Maar ondanks al zijn goede bedoelingen en de spelvisie die hij wel degelijk heeft - eindelijk, na de soberheid die Cocu en Van Bommel op de mat legden - is het geen bovengemiddelde aanwinst tot dusver.

Ik sluit niet uit dat Koeman gevraagd wordt. In Nederland vind ik Letsch een logische naam, terwijl ik Frank Wormuth ook een coach vindt die groter is dan Heracles. Maar of ze weer een Duitser aandurven betwijfel ik. In ieder geval hoop ik dat John de Jong daar niets meer over te zeggen heeft. Bij PSV klotst het geld niet stelselmatig tegen de plinten, dan met je van zowel je TD als je scoutingsapparaat wel wat creatievere vondsten en bovenal waardevollere aanwinsten verwachten. Het zijn steevast de zelf opgeleide of doorontwikkelde spelers die PSV de laatste jaren wat extra's geven, terwijl zo'n 40M is uitgegeven aan breedteaankopen die niet beter zijn dan niet goed genoeg bevonden jongens als Sadilek, Vloet of Gudmundsson.

3 november 2021 om 17:41

Bild is dus een goeie krant als ze positief over jouw cluppie schrijven?
Bild is doorgaans in het voetbal altijd zeer goed geinformeerd.

3 november 2021 om 17:43

en jij maar denken dat er geen vervangers zijn
al betwijfel of hier boven echt een geschikte opvolger is haha.
Al ik zou koeman wel wat voor PSV vinden.

4 november 2021 om 08:03

Ik wel. Ik zou gaan voor Henk Fraser. Ik denk dat hij klaar is voor de top.

4 november 2021 om 13:59

Bild is zeer betrouwbaar als het gaat over voetbalnieuws.

Ik denk dat elke PSV supporter hem graag ziet vertrekken.

3 november 2021 om 14:42

Nee, ik zie hem niet graag vertrekken

4 november 2021 om 13:59

Ik vind dat Schmidt het prima doet

3 november 2021 om 14:42

Ligt er maar aan wie de opvolger wordt. Cocu is een veilige keuze maar die schat ik lager in dan de niet-topvoetballers als ten Hag en Slot.

3 november 2021 om 14:42

Ik als psv supporter ook niet 🤪😂

3 november 2021 om 14:49

Ik hoop dat hij blijft

3 november 2021 om 15:45

Ik denk dat elke Ajax supporter hem graag ziet blijven

3 november 2021 om 16:01

Wrong. Ik vind dat hij het vorig jaar fantastisch gedaan heeft. Om met dat materiaal 2e te worden was gewoon heel knap. Ook dit jaar is de selectie ronduit matig. Probleem is niet Schmidt, maar John de Jong en daarbij faalt Gerbrands als baas van de Jong

3 november 2021 om 18:42

Oh kom op, iedereen schreeuwde om Propper en Van Ginkel vanwege hun ervaring en staat van dienst bij PSV. Tot nu toe echt totaal niet weten te imponeren onder Schmidt. Enige wat De Jong slecht heeft gedaan is de gat van rechtsback niet goed weten te vullen, want Mwene is in alles een flinke achteruitgang op Dumfries. Jonas Svensson was transfervrij een beter idee geweest dan Mwene, want je gaat mij niet vertellen dat hij altijd graag naar Adana Demirspor wilde vertrekken. Ook al heeft die club aardig wat geld.

3 november 2021 om 16:47

Hoop dat hij blijft. Voor heel lang.

Op basis van wat, kan niet zijn wisselbeleid zijn.

Leipzig zou wel een hele mooie club zijn om coach te zijn denk ik. Verder een beetje vage argumenten, omdat PSV te ver verwijderd is van Ajax gaat hij naar een andere club? Zoals Leipzig, die zijn nog veel verder verwijderd van Bayern dan PSV van Ajax 😅. Zou opmerkelijk zijn als hij vertrekt, gezien het laatste interview van Gerbrands. Die klonk erg tevreden.

3 november 2021 om 14:49

Gerbrands is ook wel tevreden maar Schmidt heeft zijn contract nog niet verlengd. Ik vind het ook een lastige situatie. Opzich is het logisch dat PSV 2de wordt en EL speelt. Toch denk ik elk seizoen met Schmidt dat er meer ingezeten had. De spelers uit zijn koker zijn vaak ook buitenlanders wat ik jammer vind. Ik sta neutraal in deze kwestie. Het is allemaal geen hosanna op het moment naar het kan zeker beroerder.

3 november 2021 om 15:02

Maar word PSV dit seizoen 2e dan? Feyenoord is tot nu toe niet zwakker gebleken.

3 november 2021 om 15:14

1ste kan ook nog. 😉 Persoonlijk zou ik zijn contract niet verlengen. Vindt zijn manier van voetballen niet bij PSV passen.

3 november 2021 om 16:50

@Boris, 1e kan inderdaad ook nog, maar 3e ook. Immers, als Feyenoord de inhaalwedstrijd wint staan ze boven PSV.

3 november 2021 om 17:09

@kyle66 Feyenoord heeft nog niet tegen AZ en Ajax gespeeld, wat PSV al wel heeft gedaan. Denk niet dat Feyenoord dan nog 2e zal staan, die hebben over het algemeen een vrij makkelijk programma gehad.

3 november 2021 om 17:46

Precies, Ajax, Feyenoord,AZ hebben nog niet tegen elkaar gespeeld terwijl PSV ze alle 3 al gehad heeft. Correct me ask t verkeerd heb

3 november 2021 om 17:49

Van top 8 heeft Feyenoord alleen Ajax niet gehad en daarnaast Heracles en Heerenveen, dus dat valt wel mee met dat makkelijke programma. Uiteraard kunnen Ajax en AZ idd wel tot puntverlies leiden...

Ik vind het wel jammer hoor. Ik hou van trainers met revolutionaire ideeën.

Denk dat de meeste PSV-ers hem liever zien vertrekken dan dat hij nog een seizoen erbij plakt. Dit seizoen moest het gebeuren maar het is wel duidelijk dat zijn intensieve voetbal onze spelers gewoon niet ligt, veel te veel blessures en niet een wedstrijd kunnen uitspelen, je kunt het pech noemen maar dat dit nu voor de 2e jaar op rij gebeurt blijft opmerkelijk. Van mij mag Hertha BSC, Eintracht Frankfurt of RB Leipzig hem z.s.m overnemen, zijn manier van voetballen werkt denk ik beter in Duitsland.Ik hoop ook op de komst van Schmidt naar een Duitse club. Ik kan er niet veel aan doen, maar ik vind hem echt een hele matige trainer. PSV heeft zoveel potentie, maar onder Schmidt komt het er gewoon niet uit. Er lijkt helemaal geen gedachte achter het spel van PSV te zitten en laat ik het maar niet over het dramatische wisselbeleid hebben. PSV met een trainer als Ten Hag of misschien zelfs een Slot zal ongekend goed zijn. Lekker laten gaan die man en zoeken naar een trainer die wel weet waar die mee bezig is.

Op basis van wat? Ik zou er geen traan om laten mocht deze pseudo wetenschapper weggaan als ik heel eerlijk ben. Zeker het continu wisselen van spelers( en nu ook nog formatie) zorgt ervoor dat ik er nog weinig vertrouwen in heb. Snap die interesse niet echt, hij heeft inderdaad een paar goede wedstrijden gespeeld aan het begin maar vooral veel slechte spelers binnen gebracht en veel twijfels gebracht mbt vaste elftal dat speelt.

Schmidt moet bijtekenen. Ger Brandts zit in een spagaat. Hij heeft zo vaak hem bejubeld, maar ziet ook dat hij faalt. De achterban ziet het ook. Ontslaan betekent dat ook hij moet opstappen (al zal hij wel een lulsmoes verzinnen), hem houden betekent achteruitgang.
Het enige dat hem nog lan redden is dat Schmidt "zelf" opstapt.
Los van dit alles hoop ik dat Psv donderdag wel punten pakt

3 november 2021 om 14:50

Denk dat Schmidt teveel vastgeroest is aan één systeem, welke niet door deze selectie van PSV uitgevoerd kan worden.

Er is genoeg geld binnen gekomen, plus de lening dus er zouden versterkingen bij moeten komen.
Moeten echter wel spelers zijn die in zijn manier van spelen passen.

Ben er bang voor dat Schmidt het niet gaat redden bij PSV, maar heel veel succes tegen Monaco.

3 november 2021 om 14:55

Hij was zeer tevreden met zijn selectie. Hij wenste nog een speler, een spits. Kwaliteit wilde hij. Hij kreeg Vinicius van Benfica.

PSVers overschatten de kwaliteit van de selectie. Een andere trainer gaat t echt niet beter doen.

3 november 2021 om 14:50

Hier ben ik dus ook bang voor. Het houdt allemaal niet over in onze selectie. Een 2de plek met zicht op de eerste plek vind ik gewoon een oké seizoen. Meer verwacht ik niet van dit PSV

3 november 2021 om 15:17

Precies dit. Lee hier dat Psv'ers blij zijn als die vertrekt. Wie zijn die Psvérs? Ik, als Psv'er zijnde, zie hem graag blijven. Onze selectie is heel sterk als de eeste 11 fit zijn. Maar onze bank is veels te matig. Als onze wissels erin komen is het niveau verschil gigantisch. Op een goede dag kunnen we in de EL en ook in de competitie elk team verslaan, maar op het moment dat we blessures hebben of dat we om de 2 dagen een wedstrijd moeten spelen is onze selectie niet breed genoeg en zakt het niveau gigantisch.

Ook zie ik wel een herkenbare stijl in het team. Alleen als je elke keer 3 of 4 spelers mist voorin. 3 of 4 bepalende spelers, dan houdt het snel op.

3 november 2021 om 15:31

Ik denk dat je door die tweede plek heen moet kijken. Op dit moment zeggen de resultaten nog niet heel veel. Het is misschien enigszins aannemelijk, maar niet vanzelfsprekend dat PSV in deze ratio punten blijft verliezen. Echter; als dit wel gebeurt, hebben ze aan het einde van het seizoen zo'n 27-30 verliespunten. Dat is binnen de range van vorig seizoen (30 verliespunten). Dat is echt heel matig als je naar de middelen van PSV kijkt.

3 november 2021 om 15:53

Amazingninja, de 1e 11 zijn sterk maar best krakkemikkig met Gotze,Ginkel ,Madueke eventueel Propper. Boscagli is niet top,Mwene en Max mwah. Zahavi mwah. Mits fit zou imo deze elf t beste zijn. Drommel Teze Ramahlo Obispo Max Propper Sangare Gotze Madueke Gakpo Vertessen.
Van deze 11 zijn Gakpo Madueke Propper Gotze zelden tegelijkertijd fit. Ik denk dat de kwaliteit er wel is maar de fitheid fragiel door relatief veel blessuregevoelige elementen waardoor het lastig naar een vast geheel groeien is.. En dat ligt ook aan aankoopbeleid. Er komt 30 miljoen vrij in december, hopelijk wordt er verstandig mee omgesprongen.

3 november 2021 om 16:52

@AmazingNinja, hoe kan het dat jullie zoveel tegendoelpunten krijgen? De blessures zijn volgens mij niet bij de verdediging, toch?

3 november 2021 om 15:00

De meeste PSV-supporters hebben juist een zeer realistisch beeld van de matige selectie die er dit jaar in Eindhoven rondloopt. Echter, Cocu pakte met nóg minder materiaal gewoon 80+ punten in de Eredivisie. Daar zou Schmidt ook naar moeten streven. Lukt dat niet, zoals vorig seizoen, dan heeft hij gewoon gefaald.

3 november 2021 om 16:05

Dat hangt er voor mij van af waar je het tegen afzet.
Natuurlijk is de selectie van Ajax breder en sterker. En natuurlijk kun je een keer een flink pak slaag krijgen van een club met meer financiele mogelijkheden, zeker als die ook nog eens goed in vorm zijn en je zelf een paar spelers mist.

Maar wanneer je het afzet tegen de rest van de eredivisie heeft PSV toch een prima selectie. En dan zal het best dat je niet al je wedstrijden zo makkelijk wint als de club die meer geld heeft. Maar ja mag best van dit PSV verwachten dat er zo nu en dan tegen clubs uit het rechter rijtje een flinke veeg partij tussen zit. Daarvoor hebben ze meer dan genoeg kwaliteit, en juist daar mis ik de hand van de trainer en het vollgasfusball van Schmidt.

Niet doen, Schmidt! Lekker bij psv blijven. Toe nou…

Schmidt bij Leipzig notabene iemand met de Red Bull filosofie zie ik heel maar ook heel graag gebeuren. Jesse Marsch bakt er helemaal niks van. Terwijl Leipzig op papier gewoon 2de hoort te worden en rond de kwartfinales van de CL kan komen.

Leipzig en ook Frankfurt lijken mij clubs waar hij moeite mee heeft om nee te zeggen, vooral als je ziet dat er alleen maar druk en kritiek op hem zit en hij moeite genoeg zal hebben om boven Ajax te eindigen.

3 november 2021 om 15:14

En daarom zit jij op dit forum en ben je geen toptrainer. (bedoel ik trouwens niet lullig). Vanuit de toptrainer geredeneerd ziet een toptrainer het juist als een uitdaging om met PSV boven ajax te eindigen. Dat drijft zo iemand. Zelfde voor bijv. Jesse March: die kan elk seizoen met Salzburg kampioen worden en weet dat als die naar Leipzig gaat hij de ondankbare taak krijgt om met Bayern te concurreren. Zelfde met Rose en Dortmund. Maar die uitdaging, dat is waar mensen in de top van houden.

Zelf denk ik dat Schmidt net veel mee krijgt van alle kritiek. Die man spreekt niet eens Nederlands, dus de Nederlandse media krijgt die al weinig van mee.

3 november 2021 om 15:32

Nee hoor, heb je gelijk in, uiteindelijk weten wij alles beter, maar er is zeker een reden waarom ik achter mijn computer op VZ zit. Vergelijking met March is onzin, je gaat salzburg in oostenrijk vergelijken met een top club bij een top4 competitie...
Schmidt's filosofie is ook een die gelijk staat aan die van Leizpig dacht ik dus zou een goede match zijn, ook Frankfurt is een club met kansen en groei middelen.

3 november 2021 om 16:30

@amazingninja: Je mag je eigen verhaal ook wel een met een korreltje zout nemen. Trainers met sportieve ambities kiezen vrijwel altijd voor de beste/sterkste club die op dat moment interesse heeft. Doe je het daar goed, dan komen vanzelf clubs van een formaatje groter. Er zijn maar heel weinig coaches die een club net onder de top kiezen om te kijken of ze er een reuzendoder van kunnen maken.

3 november 2021 om 16:50

@airbags Uiteindelijk spelen er veel meer factoren mee. Salaris is ook hoger bij een topclub dan bij een kleinere. Maar bijv. Kijk naar een Bielsa. Die kon echt wel overal op het hoogste niveau coachen maar gaat Leeds op het tweede niveau trainen. Dan zit je daar echt wel voor de uitdaging.

Een topclub coachen is ook weer een uitdaging op zich. Uiteindelijk is het voor elke persoon anders van wat voor uitdagang die persoon houdt.

In het geval van Schmidt (of Marsh of Rose): je kunt niet ontekken dat als hij kampioen wordt met PSV het dan als een gigantische prestatie wordt gezien, in acht nemend, dat dit zeer sterke ajax je concurrent is (of in het geval van Dortmund en Leipzig is hun concurrent Bayern Munchen). Wellicht dat dit Schmidt drijft.

3 november 2021 om 16:51

@binny heb je gelijk in, maar ik had het puur over de uitdaging. Kampioen worden met Salzburg is altijd makkelijker dan kampioen worden met Leipzig. Dus Leipzig is die gigantisch grote uitdaging. Los van het feit dat het salaris er wss beter is, het niveau hoger is en de competitie meer aanzien heeft.

Op basis waarvan, vraag ik mij dan af. Schmidt heeft bij PSV toch werkelijk niets bijzonders laten zien? Op een schamele JC Schaal na niets gewonnen en eigenlijk kansloos opzij gezet door Ajax. Qua spel word ik ook totaal niet vrolijk van PSV, dus daar zal het ook niet aan liggen.

Leipzig, Hertha en Frankfurt zijn mooie clubs voor hem. Ik zou er niet erg wakker van liggen als ie weg zou gaan. Wel vraag ik me af wie hem moet gaan opvolgen...

Lekker laten gaan en direct van bommel aan stellen asap.

3 november 2021 om 15:15

Contract niet verlengen en op zoek naar opvolger. Van Bommel lijkt me geen goeie optie.

3 november 2021 om 17:06

Van Bommel hoef ik ook niet meer te zien. Zal lastig worden om de juiste opvolger te halen, van Nisterooy is nog niet klaar, Cocu of Koeman terughalen zou ik ook nooit doen.

Bij mij is er een naam wie echt naar boven springt, een trainer met een prima visie: Wim Jonk.

Lekker laten gaan deze trainer. Heeft in anderhalf jaar nog helemaal niks klaar gespeeld. Ook bij clubs in Duitsland heeft hij tot nu toe niets laten zien. Verbaasd me dus dat er zoveel belangstelling is.

Geen slechte trainer. Maar met zijn speelstijl heeft hij niet het juiste spelers materiaal. Zie graag koeman komen in de zomer.

Strik eromheen en weg doen. Wie speelt er in vredesnaam 4222? een opstelling met amper driehoekjes. Welke club speelt zo? Jong oranje doet het ook volgens mij maar verder kom ik.

Nee. Dat mag niet. Ze mogen ons Schmidt niet af pakken. Kijk maar lekker verder…… 😆

Die moffen begrijpen er echt helemaal niks van. Hoe is het nou mogelijk dat je zulke wanprestaties levert en dan nog de interesse trekt van een Leipzig en frankfurt. Ja Ajax heeft veel meer geld etc etc en niemand zal zeggen dat het realistisch is dat PSV eventjes kampioen word in Nederland en ver komt in Europa. Maar desondanks mag er toch wel kritischer worden gekeken naar wat deze trainer nou eigenlijk allemaal heeft gedaan in Eindhoven.

Psv fans united. Hahahaha. Kun je dan niets beters verzinnen? Dat ze van Schmidt af willen valt dan wel weer te billijken. Ik had hoge verwachtingen van die man, maar dat valt toch wat tegen. En na zo’n oorwassing is die reactie begrijpelijk.

Als ik er persoonlijk iets aan kan doen dat Schmidt blijft, doe ik het (binnen het redelijke)

Strikje eromheen dn erg vervoeren gratis voegt niks aan . Zeer middelmatig, er zijn betere trainers in de eredivisie dan zijn kwaliteiten uitstraalt.

Hertha BSC lijkt me wel een serieuze optie.
Ze wil weer Big City Club worden en heeft grote ambities.
Frankfurt of RB Leipzig zie ik niet gebeuren, die hebben prima trainers, ook al loopt het nu even nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VfL Bochum23-10
13.Hertha BSC22-17
15.FC Augsburg19-11
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. RichterAanvaller195
D. SelkeAanvaller141
I. BelfodilAanvaller131
S. JovetićAanvaller105
A. SchwolowKeeper190
M. MaolidaAanvaller91
D. BoyataVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

KNVB stelt Danny Makkelie aan voor topper tussen PSV en Ajax

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de topper tussen PSV en Ajax van aanstaande zondag. De wedstrijd tussen de koploper en nummer twee van de Eredivisie vangt...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren