Feyenoord bevestigt komst Te Kloese: ‘Onmogelijk om nee te zeggen’

Zaterdag, 27 november 2021 om 18:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:06

Dennis te Kloese is de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, zo bevestigt de club zaterdagavond via de officiële kanalen. Hij volgt daarmee Marc Koevermans op, die onlangs bekendmaakte per 1 december te zullen stoppen vanwege aanhoudende bedreigingen van een deel van de Feyenoord-aanhang. Te Kloese komt over van LA Galaxy, waar hij eveneens algemeen directeur was, en beleeft halverwege januari zijn eerste werkdag in De Kuip.

In het verleden was Te Kloese ook al eens in beeld om aan de slag te gaan als directeur van Feyenoord, maar die kans liet de bestuurder destijds aan zich voorbij gaan. Nadat bekend werd dat Koevermans zijn taken zou neerleggen als algemeen directeur, legde Feyenoord al snel contact met Te Kloese, waarna een mondeling akkoord werd bereikt. De afgelopen weken sprak hij met alle bepalende geledingen binnen Feyenoord, waarna de aandeelhouders goedkeuring gaven voor zijn aanstelling. Ook de naam van CDA'er Theo van Eijk zong korte tijd rond in De Kuip.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Het was voor mij onmogelijk om nee te zeggen tegen Feyenoord", verklaart Te Kloese in een eerste reactie. Hij is 'trots en vereerd' door zijn nieuwe functie. "Ik zie het als een fantastische mogelijkheid en tegelijkertijd als een unieke uitdaging en avontuur voor mij en mijn familie. Feyenoord is een schitterende club met een prachtige geschiedenis, een fantastische en trouwe achterban en met volop mogelijkheden op een mooie toekomst. Natuurlijk weet ik dat er vele uitdagingen liggen. Deze ga ik vol overtuiging en enthousiasme aan door gebruik te maken van mijn langjarige ervaring."

Te Kloese was vanaf het eerste moment topkandidaat om Koevermans op te volgen en heeft volgens De Telegraaf 'een groot netwerk in landen waar Ajax en PSV al jaren spelers scouten'. Hij was tussen 2014 en 2018 werkzaam als directeur van de Mexicaanse voetbalbond. Te Kloese was in het verleden tevens werkzaam als scout van Ajax, totdat hij in 2003 aan de slag ging als hoofdscout van Chivas Guadalajara.

Nadat Te Kloese sportief directeur werd bij Chivas USA, was hij ook werkzaam als hoofd opleidingen van Tigres UANL in Mexico, directeur jeugdvoetbal van de Mexicaanse voetbalbond, sportief directeur van Chivas Guadalajara, algemeen directeur van de Mexicaanse voetbalbond en sinds 2018 directeur bij LA Galaxy. De Nederlandse beleidsbepaler, van huis uit jurist, heeft volgens een grote bijdrage gehad aan de ontwikkeling van de jeugdopleiding en het scoutingsysteem bij de club uit Los Angeles.


Poll

Vind jij dit een goede zet van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door berserko)

Of je daar nou zo blij mee moet zijn. T legioen zoekt een club hart.. Dat hebben ze bij Koevermans heel duidelijk gemaakt. In plaats daarvan importeren ze er eentje uit een competitie die in z'n kinderschoenen staat. Ik zou als ik supporter was toch graag een ander karakter van statuur, mét een clubverleden zien aan het roer. Zeker nu het iets beter lijkt te gaan op sportief gebied.

23 november 2021 om 12:01

Hoe kom je daarbij? De voorgaande directeuren waren allemaal fan van de club en om nou te zeggen dat die zo populair waren. Sowieso altijd heel opvallend, al die mensen die precies weten wat Feyenoorders willen en dan aankomen met clichés uit de jaren 70 en 80.

23 november 2021 om 12:04

Ik denk dat als er een echte clubman zou staan er geen stenen door de ruit gaan. Bovendien tussen een club hart en fan zit een groot verschil. 30 jaar verbonden aan de club of 15 jaar in de business lounge is niet hetzelfde

23 november 2021 om 12:32

De Grote Kale Leider was misschien wel het ultieme voorbeeld van een clubman die toch werd weggepest door de harde kern. Het interesseert die capuchonnetjes echt helemaal niets of iemand nou een clubhart heeft of niet.

23 november 2021 om 12:34

Wat dacht je van het volgende: Het Legioen moet gewoon helemaal geen stenen door de ruit gooien, en een keertje zakenmensen zaken laten doen, en voetbalmensen voetbal. Soms komt dat mooi overeen, maar op een gegeven moment moet je het eens laten gaan.

23 november 2021 om 13:46

De Grote Kale Leider is mijns inziens ook niet het ultieme voorbeeld, want hij leende aan Feyenoord tegen 10% rente. Veel, vooral als je bedenkt dat hij zelf directeur was, dus zeker was dat hij dat geld terug zou krijgen. Als ik me niet vergis, was dit ook waarom hij op het laatst niet meer geliefd was.

On topic = Lijkt me een topper en iemand die heel veel ervaring meeneemt. Een warm welkom dus. Hoop dat hij ook commercieel verstand van zaken heeft.

23 november 2021 om 15:36

Nou vind ik Jorien van den Herik nou ook niet bepaald het voorbeeld wat we moeten stellen aan Te Kloese. Die man had schimmigere constructies dan de maffia met z'n JoAn investments die tegen 12 procent geld leende aan Feyenoord. Ondanks dat ik hem dankbaar ben voor z'n werk in de 80s en early 90s, goed dat die niet veel langer is blijven zitten hoor.

23 november 2021 om 16:00

Denk dat Feyenoord hier een fout maakt, dit is een man zonder enige voetbalachtergrond die advocaat was en per ongeluk het voetbal inrolde. Op zich geen probleem maar je had voor de directeur van AZ moeten gaan Eenhoorn.
Hij wou vorige keer niet omdat AZ het goed deed en het stadion net ingestort was kon hij de club niet in de steek laten maar dat is opgelost en hij was nu wel haalbaar had hij al laten doorschemeren.

23 november 2021 om 17:14

Als algemeen directeur hoef je ook helemaal geen voetbalachtergrond te hebben. Daarnaast heeft deze man al wel wat functies in de voetballerij bekleedt. Eenhoorn heeft overigens zelf ook nooit tegen een bal getrapt, dus waarom je die dan wel noemt?

27 november 2021 om 18:28

XAJAcfa: een jeugdspeler van Ajax & Utrecht met daarna 20jaar ervaring op verschillende functies bij BVOs verwijten ‘geen voetbalachtergrond’ te hebben om dan met Eenhoorn aan te komen die met 0,0 voetbalachtergrond algemeen directeur van AZ werd (en het daar prima doet)

23 november 2021 om 12:02

T legioen, mag/moet maar is zijn gemak houden. Het is aan de bestuurders, de insiders die toekomst plannen maken, die dag in, dag uit met club bezig zijn. Het Legioen is van de "oude stempel" waar nostalgie boven sportieve prestaties staat, waar status en historie de scepter zijn waarmee ze staan te zwaaien. We moeten door, we moeten bouwen en financieel stabiel worden op lange termijn. De 2-strijd wordt echt groot door het legioen.

23 november 2021 om 12:15

Men doet alsof het legioen met één mond spreekt. Die zijn enorm verdeeld!

23 november 2021 om 12:49

Klopt, maar net zoals met andere huidige discussies is er vooral 1 kant van de groep die de boventoon heeft. De schreeuwers, die alles afkraken met weinig inzicht en kennis van handelen + het afzeiken van beslissingen maar zonder oplossing komen.

23 november 2021 om 12:05

Als het bij een club gaat om de vorm en niet om de inhoud, kan je niet groeien. Waarom zou een Algemeen Directeur of eender wie een "clubhart" moeten hebben? Zolang ze hun werk maar goed doen, toch?

Ik kan me zelfs voorstellen dat clubs veel verder zouden staan als ze wat minder kijken naar mensen die een "clubhart" of interesse voor voetbal hebben en het breder opentrekken voor iedereen die bekwaam genoeg is voor de job.

Behalve enkele uitzonderingen (trainers, technisch directeur, scouting)... hoef je toch niks van voetbal te kennen om een club succesvol vooruit te kennen?

23 november 2021 om 12:07

Ik heb liever een goede directeur en heb er vertrouwen in dat deze man dat is.

23 november 2021 om 12:18

Mexicaanse competitie? MLS is al flink wat jaartjes actief, en denk dat dit een goede verrassing kan zijn. Heeft veel ervaring en connecties in een regio die bij ons wat minder bekend is.

23 november 2021 om 12:22

Voorlopig staan er op belangrijke plekken in de organisatie inmiddels juist geen mensen zonder clubhart, maar met voetbalkennis- en visie aan het roer en dat lijkt juist alleen maar goed te zijn. Ook deze te Kloese - fan of niet - zal worden beoordeeld op z'n werk. Een clubhart is vooral een extra.

En wat het 'Legioen' wil is erg verschillend.

23 november 2021 om 12:29

Het legioen wil iemand ie presteert met of zonder club hart.
De beste man moet het beste voor e club willen en niet een trekpop zijn van mensen die melk in de pap te brokkelen hebben.
Hij moet de eindverantwoordelijke zijn en de lijnen uit gaan zetten.

Ik kan niet over deze beste man oordelen zie wel dat hij de laatste jaren aardig ervaring heeft opgedaan.
Daarnaast zou het mooi zijn als hij een mooi netwerk in Amerika heeft dat kan ons alleen maar beter maken.

23 november 2021 om 12:36

'het Legioen' moet misschien eens leren hun mond dicht te houden als het over beleidszaken gaat. Daar hebben zij al helemaal geen kaas gegeten. Irritant volk. Het zijn 'maar' fans, dus ik zou zeggen: ga lekker zingen en sfeer verzorgen, maar verziek de boel niet.

23 november 2021 om 12:53

Helemaal mee eens! Het is toch van de gekken dat deze gasten denken iets te zeggen te mogen hebben over het beleid van de club. Van wat ik heb gehoord over Te Kloese, heb ik alle vertrouwen in zijn kunnen en mogen we in onze handjes knijpen dat iemand met zijn ervaring + netwerk nog voor deze club wilt werken, na alle bedreigingen aan het adres van zijn voorganger.

23 november 2021 om 13:47

Ik denk dat je er als Ajacied inderdaad niet blij mee hoeft te zijn ;-)

23 november 2021 om 15:35

Deze reactie slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Supporters willen gewoon iemand die transparant en eerlijk werkt, niet continu de supporters tegenwerkt met allerlei belachelijke regeltjes en vooral ook gewoon goed werk levert en Feyenoord vooruit helpt.

Of het dan een Feyenoorder is of niet maakt geen reet uit. Misschien is het juist ook wel goed om iemand met een “neutrale kijk” in de organisatie te hebben. Met alleen ex-Feyenoorders is het misschien toch lastiger om niet meegesleept te worden in allerlei emoties en randzaken.

Ken die die gozer daar helemaal rechts van hem op de foto niet ff meenemen?? 😁

23 november 2021 om 12:20

Wie de broer van Pratto of Hernandez?😉

23 november 2021 om 12:26

Die jongen met die baard kan ook nog een penalty nemen.

Goede zet Feyenoord! Een oproep aan alle hersenloze "supporters" laat de beste man zijn werk doen. Mexico-expert dus, hebben we Scandinavie en Mexico als vijvers, laat me graag verassen.

23 november 2021 om 12:18

Ik laat me uiteindelijk ook verassen. Moet iedereen zelf weten of hij of zij zich laat begraven,verassen of laat invriezen

23 november 2021 om 13:30

Verrassen. Verassen heeft een hele andere betekenis. Ter info.

Verder, feyenoord gaat de goede kant op. Als ajax daadwerkelijk luuk de jong contracteert, ga ik eens een kijkje nemen in Rotterdam.

23 november 2021 om 13:49

Hij bedoelde uitstrooien, over de kuip, beetje off-topic dus.

Ik heb geen idee wie deze man is of wat hij kan. maar als je bij Galaxy vandaan komt zal je vast iets kunnen.

Vind het belangrijker dat Slot en Arnesen blijven zitten. En dat de koppen in de rest van de organisatie dezelfde kant op gaan staan. En alles op 1 hoop gooien. Niet overal restjes schulden, bvtjes en stichtingen en allerlei eigen belangen.

Gewoon alles op een hoop gooien en in de bovenste lagen van de organisatie alles op orde en duidelijkheid te krijgen.

De jeugdopleiding, selectie + staff zitten gewoon op goed niveau.

Lijkt me een erg goede zet, goed cv en heeft dus ervaringen als scout en in jeugdopleidingen. 2 belangrijke punten die feyenoord moet en wilt ontwikkelen. Daarnaast dus ook al meer ervaring als directeur en waarschijnlijk een groot netwerk in noord-Amerika. Ik ben erg benieuwd.

23 november 2021 om 12:14

Hoezo een goed cv, misschien als scout. Maar 1x algemeen directeur geweest, kan niet beoordelen hoe goed hij bij Galaxy was, maar ik kan mij niet voorstellen dat ze hem zo makkelijk laten gaan als hij onmisbaar was.

23 november 2021 om 12:19

Heeft zich goed opgewerkt in Amerika en Mexico in verschillende functies. Vanaf 2018 algemeen directeur bij Mexico en LA Galaxy. Al met al zeer ruime ervaring binnen voetbalorganisaties op hoog niveau. Hij heeft gewoon een goed cv, Joris.

23 november 2021 om 12:25

@Joris - LA heeft anders ook weinig te zeggen als te Kloese zelf graag weg wil om weer naar Nederland te kunnen.

23 november 2021 om 12:27

Ik moet zeggen dat het er op papier redelijk goed uitziet, echter zat hij bij LA ook nog onder een voorzitter, dan is je rol als AD toch enigszins beperkt.

23 november 2021 om 12:40

Bij LA Galaxy is hij GM (general Manager). Die rol is in de Amerikaanse sport meer vergelijkbaar met de rol van technisch directeur dan Algemeen Directeur: je houdt je voornamelijk bezig met het samenstellen van de selectie, de hele contracthuishouding en het vullen van je talentenprogramma. Alleen moet een GM wel iets meer weten van de financien en zelf ook de budgetten bewaken. Het grote verschil is dat een GM dus echt niet eindverantwoordelijk is voor marketing en commercie, faciliteiten, etc. Dat is een AD in Nederland doorgaans wel.

23 november 2021 om 14:21

@oilslick, vaak heeft een TD ook wel affiniteit met cijfers, dus dat zal bij hem ook wel zo zijn. Daarnaast heeft Feyenoord ook nog een Finance manager en een marketing manager die hem ondersteunen. Hij hoeft dat echt niet allemaal zelf te doen.

Lijkt me een uitstekende kerel voor deze positie. Interessante cv, een goed netwerk en al wat ervaring als AD bij een zeer vooruitstrevende club. Ik hoop dat deze man in alle rust zijn kunstje kan vertonen. Welkom & succes Dennis!

Zijn CV is redelijk indrukwekkend te noemen maar als je ziet in wat voor feeststemming de LA Galaxy fans zijn, doordat hij weg is, vraag ik me af of het wel inderdaad een goede zet is geweest…

23 november 2021 om 13:24

Ben jij ooit wel eens in een feeststemming vraag ik me af?

23 november 2021 om 13:31

Wanneer er reden voor is maar die is er niet vaak…

23 november 2021 om 16:41

Fans, fans weten toch van niks joh. Ik bedoel kijk naar jezelf. Laat Feyenoord als club nu maar dit soort beslissingen nemen en beperk jij je tot je rol als klapvee (animal rights!).

Kijkend naar zijn profiel en achtergrond lijkt Te Kloese meer op een technisch directeur dan een algemeen directeur. Ben benieuwd op welke vlak hij denkt Feyenoord vooruit te helpen zonder al te veel Arnesen voor de voeten te lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller148
L. SinisterraAanvaller136
J. BijlowKeeper120
A. JahanbakhshAanvaller121
C. DessersAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren