Luuk de Jong uitgefloten door fans: ‘Het geduld van het Camp Nou is op’

Woensdag, 20 oktober 2021 om 22:08Dominic Mostert • Laatste update: 22:11

Luuk de Jong kreeg woensdagavond een kans van Ronald Koeman in de wedstrijd tegen Dynamo Kiev (1-0), maar pakte die niet met beide handen aan. De spits van Barcelona deed in de eerste helft mee, liet twee kansen onbenut en maakte in de pauze plaats voor Ansu Fati. De huurling van Sevilla werd in de eerste helft licht uitgefloten door het thuispubliek. De media in Spanje zijn evenmin positief over zijn bijdrage.

De Jong kreeg een basisplaats omdat Koeman de onlangs van een ernstige knieblessure teruggekeerde Fati wilde sparen. Het gefluit was met name te merken toen hij na een klein halfuur de bal van zijn voet liet springen, waardoor een veelbelovende aanval stokte. Bovendien liet hij voorafgaand aan de 1-0 van Gerard Piqué tweemaal na om te scoren: de spits kopte uit een vrije trap van Memphis Depay naast en zag daarna een schot vanaf de rand van het strafschopgebied uit de hoek worden getikt door doelman Georgiy Bushchan.

"Het geduld van het Camp Nou met Luuk de Jong is op", kopt Marca na de wedstrijd, doelend op het gefluit. De Madrileense krant wijst erop dat de gemiste kopkans van De Jong in de achttiende minuut zijn eerste balcontact was en dat hij daarna weinig betere bijdrages leverde. Sport kent De Jong een 4 toe, het laagste cijfer van alle spelers. Zijn onbenutte kopkans wordt 'onverklaarbaar' genoemd. Na de indraaiende vrije trap van Depay had De Jong na een goede loopactie alle ruimte voor een kopstoot, toen hij rond de strafschopstip stond. Zijn inzet zeilde echter naast.

“Hij zorgde voor het meeste doelgevaar in de eerste helft, maar zijn gebrek aan succes leverde wat gefluit en een wissel na de pauze op”, stelt Mundo Deportivo. De Spaanse versie van Goal schrijft dat De Jong de supporters in het Camp Nou 'nerveus blijft maken' met zijn balverlies en gemiste kansen. Zijn eerste helft, en daarmee zijn hele optreden, wordt omschreven als 'een om snel te vergeten'. Men kiest voor een 4, net als de krant La Vanguardia. “De Jong was geïsoleerd en raakte de bal pas in de achttiende minuut aan. Toch kreeg hij twee heel goede kansen. Zowel met het hoofd als met de voet lukte het niet. Hij werd enigszins uitgefloten en keerde in de tweede helft niet terug op het veld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Ik heb medelijden met Luuk. Had ie dan nee moeten zeggen toen ze hem belden? Kan hij er nou aan doen dat ze bij Barca zo dom zijn om iemand te halen van Eredivisie niveau.

20 oktober 2021 om 22:18

Ik weet niet of Sevilla hem nog wilde houden, maar anders gewoon blijven, bedoel om op.. iedereen weet inmiddels toch dat als je zo zwaar te kort komt dat je het publiek tegen je krijgt of dat je uiteindelijk toch de laan uit wordt gestuurd? Bij Sevilla niet want daar is het gewenste niveau minder en werd hij ook natuurlijk minder gebruikt, wat al pijnlijk op zichzelf is.. zelfs bij Sevilla minder dan het grote Barcelona

20 oktober 2021 om 22:25

Ik denk dat geen enkele zichzelf respecterende topsporter in zo'n situatie zegt, neh, ik ben te slecht doe maar niet.

20 oktober 2021 om 22:38

Klopt, maar dan hoef je ook geen medelijden met ze te hebben als ze kritiek krijgen.

20 oktober 2021 om 22:40

@Migi Je kan toch naar club gaan waar je perspectief hebt? Doen er genoeg en Luuk heeft natuurlijk geen perspectief bij Barcelona want die gaan ze natuurlijk niet houden dus kan hij volgend jaar weer weg; heb je helemaal niets aan dus. En er zijn er echt wel geweest die, met anderen woorden, zeiden dat ze dus de club die belangstelling heeft (nog) niet aan [email protected], exact.

20 oktober 2021 om 22:44

Nee das ook weer zo, medelijden slaat ook nergens op

20 oktober 2021 om 23:01

Welke modale speler van 31 gaat voor perspectief als je zo’n aanbod krijgt? Kiezen tussen op de bank zitten bij Sevilla of bij Barcelona is niet zo’n moeilijke keuze.

20 oktober 2021 om 23:12

Niet als je bij Sevilla er nog paar jaar kan blijven en bij Barcelona na half jaar of 12 maanden er al eruit wordt gestuurd…

20 oktober 2021 om 23:26

En dan terug naar…..Sevilla!

21 oktober 2021 om 09:59

Denk dat Sevilla allang blij is met het verlies van onze geweldige Luuk Skywalker

21 oktober 2021 om 14:28

Daar was ie 3de spits, dus nee, NAC of NEC mischien

20 oktober 2021 om 22:46

Natuurlijk niet. Prachtige kans en zal er niet mis verdienen ook. Maar waarom zou je medelijden hebben? Wist toch goed genoeg dat ie niet de kwaliteit heeft en door de mand zou vallen?

21 oktober 2021 om 02:23

Prachtige kans? Elke week gezeik en ellende bij Barcelona. Geld heeft die al en genoeg mooie clubs die er zijn waar je goed verdient en al die dingen niet hebt. Plus spelen in een leeg camp nou stelt ook helemaal niks voor. Ziet er juist super triest uit zo een groot stadion wat helemaal leeg is

21 oktober 2021 om 08:32

Als PSVsupporter kan ik geen medelijden met Koeman en Luuk krijgen. Snap Luuks keuze maar ook de consequenties. Werkelijk overal gefaald in het buitenland. Bij PSV had ie nu in de basis en op 10-12 goals gestaan in europees en competitieverband. Nu de kop van jut met een miljoentje meer op de bank. Hoe zal ie herinnert worden in Catalonie? Ik hoop dat JDJ hem niet meer gaat halen.

21 oktober 2021 om 10:50

Lijkt mij dat jij gewoon een beetje zuur bent, omdat die niet naar PSV kwam..

21 oktober 2021 om 09:46

Luuk de Jong gaat ook Barcelona niet redden

21 oktober 2021 om 09:47

Gevalletje van Barca op je CV kunnen bijschrijven lijkt me.

21 oktober 2021 om 10:34

@migi

"had ie dan nee moeten zeggen toen ze hem belden? '

ja, soms moet je ook je kwaliteiten kennen he. Hij had ook een andere optie zoals kiezen voor PSV. Hier zou hij gewoon gewaardeerde basisspeler zijn en lekker veel spelen.

Het is natuurlijk niet zo dat dit een speler is van bijv Utrecht en krijgt kans bij grote club en veel meer geld.

Hij is meerdere avonturen aangegaan en overal mislukt. Daarnaast is het erg onrustig bij de club en enige reden waarom je gehaald bent, is Koeman. Die had ook zo ontslagen kunnen worden, zit je dan daar.

Koeman ga toch weg man en neem Luuk mee. Eigen schuld. Had beter met manaj kunnen spelen, maar nee liever Luuk. Het ligt niet aan Koeman.

21 oktober 2021 om 10:36

@visca

Snap ook niet waarom de fans Luuk uitfluiten. Hij kan ook gewoon niet beter.
Als ze willen uitfluiten, dan beter Koeman die hem opstelt. Ook in een 532 toen tegen een Bayern. Wat verwacht Koeman??? Dat Luuk even paar spelers voorbij dribbelt in scherpe counter.

Als plan B voor de laatste 10 minuten snap ik het nog enigszins. Maar om met hem te starten terwijl je ook gewoon Coutinho op links kan zetten en Depay in de spits. Koeman maakt imo nu één hele grote fout, en dat is zijn eigen zin doordrukken om te laten zien dat hij het goed ziet, en de rest het allemaal slecht.

20 oktober 2021 om 22:54

Ja, want Coutinho heeft zijn stempel wel vaak gedrukt op het spel van Barca....

20 oktober 2021 om 22:57

Het blijft Coutinho zelfs een 80% afgekeurde Coutinho is vele malen beter dan Luuk de Jong

Had wellicht toch naar PSV moeten gaan toen het kon, daar kwam hij misschien beter uit de verf. Met pressing voetbal en radars die afgaan als je bijna een blesure hebt een veel mooier project om deel van uit te maken dan bij Barcelona te tekenen.

Alsof Luuk eraan kan doen dat Barcelona hem heeft gehaald, natuurlijk kon hij nee zeggen, maar niemand zegt nee tegen Barcelona. Fluit lekker Koeman uit, niet Luuk.

21 oktober 2021 om 10:41

@cmg

Soms moet je ook zelfkennis hebben he. Je weet het is daar erg onrustig, Messi vertrokken, de man die jou haalt, staat onder zware druk en niet gewenst. En beetje zelfkennis weet je dat je niet beetje te kort komt, maar heel zwaar. Ook dat je continue mislukt bent in het buitenland en als huurspeler als eerste aan de beurt komt bij de fans.

Daarnaast had hij ook een mooie optie met PSV. Zou daar zeker basisspeler worden, met 2 snelle buitenspelers en Gotze achter hem. Spelen voor het kampioenschap en een club waar hij gewaardeerd zou worden en een van de leiders.

Nu zie je hem heel sneu verloren bijlopen. Geen toegevoegde waarde en iedereen, maar dan ook echt iedereen (op 1 lid hier na dan) weet dat je enkel gehaald bent, omdat Koeman dat wilt.

Denk als je de spelers vooraf eerlijk vraagt, zullen wij Luuk aantrekken, dat bijna alle spelers negatief zouden reageren.

21 oktober 2021 om 10:48

Ga toch weg man. Lijkt een beetje op "victim blaming" waar je mee bezig bent. Verder heeft barca ook geen andere opties atm en moeten ze hem juist een hart onder de riem steken. Trieste club tegenwoordig, dat Barca..

21 oktober 2021 om 12:54

Psv

"ga toch weg man."

Is goed, waar moet ik naar toe gaan?

Hoezo victim blaming? Leg eens uit? Ik geef ergens anders aan, dat hij niet uitgefloten hoeft te worden. Hij kan er niets aan doen dat hij niveau niet heeft.

Gaf alleen op reactie aan, dat hij vooraf wel rekening mee had kunnen houden. Niveau niet aankan, is huurling dus snel zondebok, enkel gehaald door Koeman etc.

Dit blijft natuurlijk een van de meest bizarre transfers ooit. Uitfluiten is nooit goed, maar dit was te verwachten.

20 oktober 2021 om 23:04

Zo bizar is dit toch niet? Dit valt gewoon in de categorie Van Beukering bij Feyenoord of Hoesen bij Ajax. Of Van der Gun bij Dortmund. Er zijn zoveel voorbeelden.

20 oktober 2021 om 23:49

Ach, Hoesen scoorde nog de winnende tegen Barcelona als ik me niet vergis. Je kunt beter Sana noemen, of Atouba. Of Oleguer.

21 oktober 2021 om 03:17

Alleen speelde Oleguer gewoon prima. Slecht voorbeeld van je.

Dat is zielig om hem uit te fluiten. Hij heeft het niveau niet maar hij doet ze best. Is niet zijn fout dat ze hem hebben gehaald want letterlijk iedereen was in zijn situatie gegaan.

Hij had bij Sevilla een geweldige status bij de fans. Net als griezmann helpt ie dat om zeep. Totaal geen verbetering, maar wel hetgeen wat hè opgebouwd hebt verpesten. Alles voor barca. De club die de ratten overal in het stadion heeft zitten. Na iniesta is mijn liefde voor de club weg weg geebt. Eigenlijk na puyol al. 3/4 jaar ervoor. Wil de jong straks weer bij Sevilla spelen of kiest ie voor Eindhoven/Turkije? Die Braziliaan zit hierna nog een jaar bij psv. Dus ben benieuwd.

Tsja, de Jong is gewoon geen basismateriaal. Dat ziet iedereen, behalve Koeman zelf. Met Memphis-Coutinho-Demir/Manaj had je het ook op kunnen lossen, met Fati en Aguero achter de hand.

21 oktober 2021 om 10:43

@catalunya

" Dat ziet iedereen, behalve Koeman zelf. '

Daarom hadden de fans gelijk Koeman moeten uitfluiten ipv Luuk. Die kan er niets aan doen en was gehaald met verhaal jij bent de pinchhitter. Plan B.
Tot verbazing van iedereen is hij vooral Plan A!!!

Zoals je aangeeft er waren ook andere opties.

Maar ja, wat zeur ik, hopelijk stelt Koeman onze Luuk weer op dit weekend

Natuurlijk prachtig voor Luuk en zijn salaris om mee te maken. Maar normaliter zou een speler als Luuk De Jong nooit worden aangetrokken als de financiële malaise niet zo groot was.

Volgens zijn trainer kan je liever hem voor de pot hebben als er een voorzet komt dan Neymar, dus die Barcelonafans zijn misschien niet helemaal goed op de hoogte van wat een geweldenaar Luuk is.

Uitfluiten gaat wel ver vind het altijd naar om te moeten zien als een speler wordt uitgefloten..

Dit is sneu hoor, hij kan er niks aan doen dat hij te kort komt. Bekritiseer dan het technisch beleid, uitfluiten heeft nooit gewerkt

Ik begreep deze transfer enigzins, maar dat hij zo vaak in de basis staat snap ik niet echt. Lekker erin brengen voor als je alle ballen in de 16 wil pompen, maar niet voor als je de defensie van de tegenstander probeert open te breken met een actie of goed positiespel..

21 oktober 2021 om 10:53

Tjaah wie anders? Aguero is niet fit en Braithwaite al helemaal geblesseerd..

Dit kan je hem niet kwalijk nemen. Hij geeft echt 100% elke wedstrijd

Over veel balverlies gesproken: depay depay depay

21 oktober 2021 om 17:00

Klopt helemaal depay verlies zo vaak de bal. Ik vind hem sws een B speler moet nog veel leren.

Tegen de kans om bij FCB te spelen had Luuk absoluut geen nee moeten zeggen.
Luuk kan ook wel bij FCB spelen hoor, maar dan puur en alleen als pinchitter de laatste 10 minuten.

Als het voetballend echt niet lukt en je moet nog iets forceren, dan kan je Luuk nog wel gebruiken. Dat heeft FCB nooit echt gehad, maar lijkt mij wel prima om achter de hand te houden hoor.

Luuk is echter absoluut geen basismateriaal.

21 oktober 2021 om 10:45

@glenn

"als het voetballend echt niet lukt en je moet nog iets forceren, dan kan je Luuk nog wel gebruiken."

Waar baseren mensen dit op??!!

Als hij echt zo geweldig was als pinchhitter dan zouden zijn vorige clubs hem toch ook houden... Waarom zou Sevilla dan de beste kopper, super pinchiter zo makkelijk en goedloop laten gaan naar concurrent voor de CL plekken??

21 oktober 2021 om 11:35

Waarom? Omdat Sevilla met Rafa Mir een nieuwe speler heeft die hetzelfde profiel heeft. Alleen is hij Spaans.

Luuk de Jong is met zijn lengte en kopkracht gewoon een fatsoenlijke pinchitter.

Ik ben ook geen Luuk fan, maar zowel Ansu Fati als Coutinho waren nog slechter dan Luuk. Leden wel 2 tot 3x meer balverlies. En Ansu Fati denkt dat na het wegvallen van Messi, hij alle doelpunten moet maken. Een assist geven kwam gisteren niet in zijn woordenboek voor. Waar je eergisteren Ajax zag waarbij ze met combinatie voetbal door de verdediging sneden, wil de voorhoede bij Barcelona allemaal met een individuele actie de verdediging uitspelen, wat op niets uitloopt.

21 oktober 2021 om 16:57

Slechter dan luuk bestaat niet.

Mijn oma kan nog beter voetballen hoe kan hij nou zover gekomen zijn. Pappie? Familie in het bestuur?

Ik ben barcelona luuk de Jong moet terug komen naar Nederland en daar gaan spelen barcelona is voor luuk de Jong te hoog gegrepen hij is geen barcelona speler

22 oktober 2021 om 09:59

En waarom kraaken jullie barcelona zo af ga maar eens zelf daar staan dan praten jullie anders

22 oktober 2021 om 10:03

En Ronald koeman kan er niks aan doen dat barcelona zo slecht voetbald de vorige voorzitter van barcelona heeft allemaal spelers ge kocht die geen barcelona spelers zijn die moet de schuld krijgen en niet Ronald koeman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 6 1 0 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
Laatste voetbalnieuws

Driessen: ‘Het zijn allemaal intikkers van Haller, ik had ze ook gemaakt’

Valentijn Driessen is nog altijd niet onder de indruk van Sébastien Haller. De journalist van De Telegraaf zei in augustus dat Ajax 'niet de Champions League in kan' met de spits,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren