63-jarige fan van City loopt hersenschade op na aanval Club Brugge-fans

Vrijdag, 22 oktober 2021 om 18:27 • Laatste update: 18:30

De Belgische Manchester City-fan die dinsdag na de uitwedstrijd in de Champions League tegen Club Brugge werd aangevallen, heeft hersenschade opgelopen, zo meldt zijn zoon vrijdag op sociale media. De man werd ernstig toegetakeld en voor dood achtergelaten op een parkeerplaats langs de E40 in Drongen. Guido D. P. uit Ninove had samen met supportersclub Blue Moon Belgium het duel in het Jan Breydelstadion bijgewoond. De supporter vocht twee dagen voor zijn leven in het ziekenhuis, maar is inmiddels van de kunstmatige beademing af. Wel heeft hij hersenschade opgelopen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door 4fredondo)

Waar zijn we nou in godsnaam mee bezig in de voetbalwereld. Zo enorm veel incidenten afgelopen paar maanden. Kan het niet gewoon normaal lekker een potje voetbal kijken? Zat bij Ajax-Chelsea naast een Chelsea supporter en heb echt hele leuke gesprekken met die gast gehad, ondanks dat we 0-1 verloren. Belachelijk.

20 oktober 2021 om 10:38

Zo had ik dit met een Roma supporter, die zat langs mij toen wij werden gefloten door een van de grootste clowns Clément Turpin. Nu een aantal jaar geleden maar wat hebben wij er samen van genoten. Gelachen, gejuicht en gefeliciteerd. Nu af en toe nog App-contact, na de aanstelling van Mourinho, bij de geruchten van Senesi en Karsdorp etc. gewoon normaal doen, maakt het oprecht voor iedereen leuker.

20 oktober 2021 om 10:41

Mee eens, vooral omdat dit een fenomeen is dat je toch voornamelijk in het voetbal ziet. Ik vraag me af hoe dit komt? Ik zou denken door het feit dat er naar het voetbal meer mensen komen kijken en de kans dat er tokkies tussenzitten dus groter is.

Maar bij NFL of NBA komen toch ook een massa toeschouwers kijken en daar heb je toch nauwelijks dit soort verhalen?

Je zou haast beginnen denken dat de ratio tokkies onder de voetbalsupporters aanzienlijk hoger is dan bij andere sporten... Nee?

Ik hoop in elk geval dat die mens snel en volledig mag herstellen. En dat de daders gevonden worden en stren berecht worden. Helaas betreft het Belgie, waar daders vaak meer rechten hebben dan de slachtoffers.

20 oktober 2021 om 10:52

Wel degelijk meer tokkies langs de velden. Niet alleen in het betaald voetbal hoor, zie de amateurverenigingen. De jeugdteams waar van die debielen vaders langs de lijn bijna elkaar hersens inslaan of een clubscheidsrechter. De lagere zondagochtend teams die nog bezopen of doorgesnoven het veld in gaan... nee, dat is echt geen goede reclame. Vergelijk dat is met andere sporten. Handbal, hockey, basketbal... voetbalvolk komt het dichtst bij tokkievolk.

20 oktober 2021 om 11:07

Het is mogelijk een maatschappelijk probleem dat bij het voetbal tot uiting komt.Er is 0,0 tolerantie en 0,0 gunfactor

20 oktober 2021 om 11:47

@deenb: ik ga zelf al lang geen voetbal meer kijken en ben sinds 8 jaar ook zelf gestopt met voetballen dus heb er zo geen kijk meer op.

Maar de taferelen die je schetst binnen het amateurvoetbal komen me wel bekend voor.

@Die Knappen: als het de reflectie van een maatschappelijk probleem is, zou je dit toch ook moeten zien bij andere sporten. En het is net zo opvallend dat dit alleen bij voetbal tot uiting komt.

20 oktober 2021 om 12:15

@Thenry

De echte tokkies in de VS komen vermoedelijk veel minder bij voetbal dan hier in NL. Onze sociaal economisch lagere klassen zijn rijker dan die in de VS. Die kunnen een kaartje voor de NBA veel moeilijker betalen.

20 oktober 2021 om 13:20

@vernon: NBA kan inderdaad vrij duur zijn maar college football, baseball of NFL zijn best betaalbaar. Zeker de niet play-off wedstrijden.

Om maar te zwijgen van 'soccer', dat ginds een pak goedkoper is. Je vind al goede seats vanaf 25 dollar.

Maar het zal misschien wel een deel van de verklaring zijn waarom het daar minder voorkomt.

20 oktober 2021 om 14:30

@THenry, het zit hem echt in het voetbal. Toen mijn zoontje jaren geleden bij de F-jes speelde als keeper, maakte hij een fout waaruit een doelpunt viel. Hij werd door een andere ouder gewoon uitgescholden! We hadden het over F-jes! Ongelooflijk!

Edit: hij ging later tennissen en het publiek daar was heel anders. Geen geschreeuw, geen gescheld, niets. Als hij een mooie bal sloeg, werd er geapplaudiseerd, ook door tegenstanders.

22 oktober 2021 om 19:59@thenry_228, ik geloof niet dat het aan de sport ligt maar aan de Europese / Zuid Amerikaanse sport- en supporterscultuur VS de sport- en supporterscultuur uit de USA. In de USA staat entertainment op nummer 1, op nummer 2 en op nummer 3. In Europa is traditie erg belangrijk en traditie ligt nou eenmaal zeer gevoelig. Amerikaanse NBA spelers die in Europa gespeeld hebben kijken echt van verbazing wat er zich allemaal afspeelt bij de supporters. Opeens krijgen ze te maken met schermen, je ziet fakkels (ja, binnen!!!), spullen die op het veld worden gegooid, fans die niet bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn. Er zijn spelers die de supporterscultuur vergelijken met bendes en ghetto's. Weet niet meer wie dat zei maar iemand vergeleek het met Crips en Bloods

De entertainmaint approach van de USA zie je ook al in de regels van de NBA. Het maximaal aantal stappen regel werd ook regelmatig overtreden en niet bestraft omdat het entertainment bevorderde in de vorm van spectaculaire dunks. In Europa zou wss de scheids bedreigd worden als ie dat in zijn hoofd zou halen.

22 oktober 2021 om 20:21

Voor beeldmateriaal, check voor de grap: Aris fans amazing singing in basketball derby! (2010) #worldofultras

22 oktober 2021 om 18:34

De straffen moeten gewoon aanzienlijk verhoogd worden. Dit kan toch niet? Je slaat iemand zowat dood omdat hij een andere clubvoorkeur heeft

23 oktober 2021 om 00:58

Je hebt volkomen gelijk. Maar zal het niet grotendeels met 1,5 jaar Covid-19 te maken hebben. 1,5 jaar thuis zitten en nu losgaan zolang het mogelijk is. Je ziet het in Frankrijk, België. en NL. Elk weekend is het (op meerdere plekken) raak. Is geen excuus, maar constatering.

Het wordt met de dag triester lijkt het wel, hoe haal je het in je hoofd? Al met al lijken de incidenten waar voetbalsupporters bij betrokken zijn steeds meer te worden. Het is jammer dat dit soort supporters er voor zorgen dat voetbalsupporters steeds vaker als tokkie worden bestempeld.

20 oktober 2021 om 11:51

Van de week overleed een man in Den Haag omdat twee 15 jarige gastjes en een 18 jarige gast hem voor de tram duwde. Elk weekend overlijd er wel een jong iemand in Rotterdam door een steek of schiet partij. In andere grote steden is het net zo erg.
De verharding in de samenleving is al veel langer aan de gang. Het heeft niet zoveel met voetbal te maken.

20 oktober 2021 om 16:47

Verharding van samenleving valt juist mee. Als je kijkt naar het jaar 1980, zie je dat er veel meer moorden worden gepleegd en criminele activiteiten plaats vinden dan nu. Er is dus een al lange tijd een dalende trend te zien in de criminaliteit.

21 oktober 2021 om 12:23

Een dalende trend, en een dalende tolerantie voor criminaliteit. Plus internet waardoor alles beschikbaar is. Dus als er nu iets gebeurd weet iedereen het, in tegenstelling tot vroeger. En we ervaren het erger, omdat er in werkelijkheid minder gebeurt dan vroeger.

Elk incident is er een teveel. Maar het is gewoon niet waar dat er vaker geweld wordt gepleegd dan vroeger.

20 oktober 2021 om 12:18

Er waren vroeger veel, maar dan ook veel meer rellen onder supporters. Vooral grootschalig. Het is juist minder geworden. Helaas wel vaak kleine maar heftige incidenten met veel letsel. Zeer triest, dat je een ander de hersens in slaat omdat hij de verkeerde sjaal om heeft. Ik kan me er echt helemaal niks bij voorstellen.

20 oktober 2021 om 16:49

Dit dus. Ook bij het aantal moorden dat wordt gepleegd in samenleving, zie je gewoon een dalende trend inde afgelopen jaren.

Echt triest hoe mensen van gedrag veranderen als er iemand een andere club support. Ik kan zelf niet snappen hoe je hier zo kwaad om kunt worden, iedereen mag toch zijn club supporten waar hij/zij fan van is. Dan hoef je deze toch niet meteen in elkaar te timmeren. Echt onbegrijpelijk dit soort acties…

Hier kun je toch alleen maar om janken?

Sterkte! Wat een gekloot zeg met al die supporters sinds ze weer mogen komen. Alleen maar geweld overal. Ongelofelijk!

Wat een grote jongen ben je dan zeg.. een 63 jarige man aanvallen omdat hij een sjaaltJe van een andere club draagt.

Hoe durf je jezelf nog in de spiegel aan te kijken?

20 oktober 2021 om 10:58

Dat soort figuren denken waarschijnlijk dat hun tweelingbroer achter de spiegel staat, dus die zien eigenlijk toch iemand anders.

Wat worden de voetbalsupporters toch weer heerlijk op de kaart gezet de laatste tijd. Trieste bedoeling zeg, ongelooflijk. Kan hier met m'n hoofd echt niet bij.

Ik snap niet waarom sommigen zo veel moeite hebben om te accepteren dat anderen voor andere clubs kunnen zijn. Waarom moet daar met geweld op gereageerd worden? Oh, jij bent voor City, hier, een tik. Bizar. Hopelijk overleeft het slachtoffer het zonder blijvend letsel en hopelijk kan hij met zijn zoon nog veel City-wedstrijden bezoeken.

Wat enorm frustrerend om te lezen dit! De beste man die op zijn oude dag nog een wedstrijdje wil bezoeken van zijn lievelingsclub moet dat bijna met de dood verkopen. Of het nu slim is of niet om op het thuisvak (?) te zitten, geweld is niet de oplossing.

20 oktober 2021 om 11:01

Zolang je niet bij de fanatieke aanhang zit/staat zou dit toch gewoon moeten kunnen zou je zeggen? Als ik naar wedstrijden in Duitsland ga van Bayern zie je alle soorten fans door elkaar heen lopen zonder enige problemen. Je kan juichen in het thuisvak voor je club en niemand die problemen met je zoekt of raar aankijkt. Zo nu en dan maken ze een grapje over je tenue of sjaal. Niets meer dan dat. Geen idee of dit in Nederland kan, maar na de laatste weken zou ik het persoonlijk niet meer proberen…

20 oktober 2021 om 11:06

Zeker, moet zeker kunnen! Maar laatst bij NEC-Feyenoord stond er ook iemand op bij de 2-3 in het thuisvak... die persoon heeft rake klappen gekregen. Dan kan je 2 dingen denken, ik ga in het thuisvak zitten en houd me gedeisd of ik ga thuis kijken. In Nederland is er helaas geen 3e optie die jij hierboven beschrijft. Hoe graag we het ook willen, die is er gewoon niet.

20 oktober 2021 om 11:11

Dat is me ook al vaker opgevallen in Duitsland. Daar lopen de fans gewoon door elkaar voor het stadion. Zo moeilijk is het dus niet.

20 oktober 2021 om 11:14

Ik ben in vele Duitse Stadions geweest, bij heel veel wedstrijden. Ik moet zeggen dat dit soort incindenten nauwelijks voorkomt.Er is een andere fancultuur, meer tolerantie.Wel er veel haat in de stadions naar de clubs met de grote Investoren, zoals Hoffenheim, met name Dietmar Hopp (spandoeken met walgelijke teksten en bedreigingen), en RB Leipzig.Vooral de BVB en Bayern fans hadden het op Dietmar Hopp gemunt.Het gaat niet over voetbal.

20 oktober 2021 om 11:20

In Engeland toch ook (over het algemeen)? Daar hebben ze het met hoge straffen en goed optreden het er ook (deels) eruit gekregen.

On-ge-looflijk.. waar gaan we in hemelsnaam naar toe. Blijf met je smerige poten van een ander af. Hoop zo erg dat de dader opgespoord wordt.. rot lekker in de bak.

Het was veel lekkerder toen het stadion nog gewoon leeg was. Misschien moeten we maar naar een situatie waarbij je gewoon nooit meer uit supporters hebt. Dan krijg je dit soort idiote dingen wat minder wellicht.

Zo dan. Na de lockdown is het voetbal het eerste wat weer helemaal open kan: en het is voor sommige gewoon meteen teveel (vrijheid). Als een stel dieren die na de winterstop weer de wei in mogen. Hek open en ongecontroleerd alle opgebouwde energie los laten. Bij die gasten laten ze in een keer al het opgebouwde frustratie de vrije loop. Kansloos. Misschien weer alle stadions sluiten en langzaam openen.

20 oktober 2021 om 12:25

Dat is het trieste. Die frustratie zit er en komt er een keer uit. Dat gebeurt vaak bij het voetbal, maar ook bij vrouw of vriendin. Of in het uitgaansleven. Het moet er een keer uit. Wandelende tijdbommen.

20 oktober 2021 om 12:33

Wandelende drukvaten zijn het. Gedurende de week loopt de druk op, en dan konden ze met het voetbal de druk een beetje aflaten. Even lekker een beetje associaal doen. Nu hebben ze een jaar lang alle druk opgespaard en komt het in een keer vrij. En dat is vrij extreem. Vraag me af of we weer terug gaan naar 'het normaal' of dat deze agressie blijft. Mensen zijn na Corona uberhaupt vrij gespannen. Het aantal demonstraties, complotdenkers en extreme gedachtegangen zijn uberhaupt vrij toegenomen na een jaar thuis zitten. Mensen hebben (online) ook maar een beetje in hun eigen wereld geleefd zonder gezonde feedback. Ik ken er zat die ene beetje zijn doorgedraaid. Huiselijk geweld is ook flink toegenomen begreep ik van de cijfers.

Dat ze een bus of ander object vernielen is 1 ding, maar is er een nieuwe idiote trend ontstaan om nu ook supporters te verbouwen, eigenlijk bijna om te leggen? Deze beste man was 63 en kwam enkel een wedstrijd bezoeken..
Ga lekker MMA vechten als je je agressie blijkbaar perse moet uitleven..

20 oktober 2021 om 11:18

Een bus of auto hoor je ook niet te slopen, die kosten worden ook behaald op de belastingbetaler want vaak zijn ze al weg of kan er niets op worden verhaald.

20 oktober 2021 om 11:29

Ja, logisch, maar een auto is te vervangen en schade te verhalen. Bij ernstig letsel is het hopen op overleven.
Verder is de belastingbetaler niet zwaar getroffen door auto-kosten hoor..

Sterkte! verschrikkelijk.

Alsof het zo erg is dat een Club verliest van Man City. Snap de agressie en boosheid echt niet.

20 oktober 2021 om 11:19

Deze mensen zitten er echt niet mee dat ze hebben verloren, de agressie is hoogstwaarschijnlijk toch al aanwezig. Je hoeft ze bijvoorbeeld maar verkeerd aan te kijken of ze hebben gewoon zin om zich even uit te leven.

Trieste figuren, geen enkele toevoeging aan onze maatschappij.

Er zijn mensen die roepen dat dit door corona komt, de 'arme jeugd' heeft binnen moeten zitten en konden hun frustraties een hele tijd niet kwijt. Persoonlijk deel ik die opvatting niet, er zijn al vaker incidenten geweest met supporters. Het zou kunnen komen doordat er minder hulp aanwezig is geweest door corona en daardoor er zijn ontspoort, maar dit soort agressief gedrag lijkt me niet opeens aanwezig.

We weten natuurlijk niet of dit jeugd is, maar de kans is wel erg groot. Hoe dan ook, tijd om harder te straffen in het algemeen, meer blauw op straat (incl. beter salaris/werkvoorwaarden) en wellicht ook dingen als het jeugdstrafbeleid te herzien.

20 oktober 2021 om 11:40

Arsenal1250. Onder de 'er zijn mensen' vallen er ook onderzoekers die dit al hebben aangekaart aan begin van de lockdowns. Niet voor niets dat er werd geopperd om socialogen tot het OMT te laten toetreden, om het allemaal breder te trekken. Ik denk wel zeker dat dit met de corona situatie te maken heeft. Mensen gaan zich nou op de verkeerde manier uitleven. Agressief gedrag is er inderdaad altijd al geweest, en zal er ook altijd blijven, maar ik de mate van afgelopen tijd vind ik het wel buitensporig veel. En dat moet volgens mij ergens vandaan komen, en daar zijn dan dus ook onderzoeken naar gedaan. Google er maar naar, en je gaat er genoeg vinden.

20 oktober 2021 om 11:46

Dat vind ik wat te gemakkelijk, die mensen kunnen nu ook dagelijks gaan boksen in de sportschool of zich uitleven in de fitness club. Het slopen van auto's, iemand voor de tram gooien of aanvallen van anderen, zijn gewoon dingen die te ver gaan.

20 oktober 2021 om 11:56

Wat vind je te gemakkelijk? Ik vind het ook kansloos volk hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar hier is van te voren wel voor gewaarschuwd, dat bedoel ik te zeggen. En niet door pietje en klaasje, maar door verschillende onderzoekers die hier verstand van hebben. Dat jij het anders ziet kan natuurlijk zo zijn, maar ik deel toch eerder de mening van onderzoekers die op dit gebied zijn gespecialiseerd. En nou is het de vraag hoe hier mee te dealen

20 oktober 2021 om 12:30

Corona heeft het natuurlijk erger gemaakt, maar het fenomeen is niet nieuw. Ik ben ook helemaal niet tegen hard straffen, maar het lost die agressie niet op. Ze gaan langer de bak in maar het helpt niks met de agressie. Er zijn geen makkelijke oplossingen. Je kan het verminderen met preventie, hulpverlening, etc. Maar je kan nooit voorkomen dat er agressieve lui zijn die ontevreden zijn met hun leven.

Dat soort mensen moet je ook gewoon de doodstraf geven. Dat krijg je als iedereen er steeds mee wegkomt of maar 15 jaar krijgt. Idioterie ten top. Sterkte aan de familie en hopen dat die man overleeft.

20 oktober 2021 om 12:28

Tuurlijk, meteen dood wensen. Je mag je zelf ook wel een beetje bewust zijn wat je zegt. 15 jaar cel is overigens ook geen walk in the park.

20 oktober 2021 om 20:17

Dit soort mensen verdienen niks anders. Iemand de dood in slaan vanwege een sjaal? Dan ben je gewoon een plaag.

21 oktober 2021 om 09:04

Nee prima. Dat het duidelijk is dat je voor de dood bent. Een jongen die in een opwelling 1 foute actie maakt moet dood.

20 oktober 2021 om 12:33

Er wordt in Nederland harder gestraft dan de meeste mensen denken. 15 jaar is echt ontzettend lang, daar kom je echt wel anders uit dan je er in ging. En niet altijd in positieve zin.

Hoe naar het ook is, ook mensen die dit soort idiote dingen doen, zijn onderdeel van de maatschappij. Ze moeten straf krijgen, maar daarna zijn ze er ook nog. Dus je moet zo straffen dat de maatschappij er het beste bij gediend is. En dat is ontzettend moeilijk. Het voelt lekker om iemand 15 jaar de bak in te gooien. Maar je hebt ook grote kans dat niemand daar iets mee opschiet.

20 oktober 2021 om 12:43

Los van het feit dat je van iemand af moet blijven, veroordeel je natuurlijk een (vrij jonge) dader op basis van 1 klap (die fout aankomt). Vraag me serieus af of deze jongen het uberhaupt makkelijk vind om met zichzelf te leven als hij weet dat de man is komen te overlijden. Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten. En na 15 jaar cel, kom je bij uitkomst ook niet zo makkelijk meer aan een baan (geen scholing, geen verklaring goed gedrag) of woning (geen verklaring goed gedrag, geen inkomen). Dus 1 zo'n actie, heeft toch behoorlijke gevolgen ja. Volgens mij wordt dat wel eens onderschat allemaal. En landen (zoals Amerika) waar de doodstraf bestaat. Daar zijn niet automatisch minder criminaliteit. Dingen in zo'n opwelling, daar houdt een dader geen rekening met de gevolgen.

21 oktober 2021 om 11:58

Exact. De situatie in Amerika is echt nog veel erger. Daar zitten ontzettend veel mensen gewoon weg te rotten in verschrikkelijke gevangenissen. Soms terecht, maar vaak ook drugsgerelateerd, waardoor veel mensen toch ook voor een deel slachtoffer van omstandigheden zijn. Het is echt vreselijk om die hun hele leven op te sluiten.

Bij ernstige geweldsdelicten vind ik dat al weer anders, maar ook daar, zoals je zegt, die jongen van 15 jaar heeft nog een heel leven voor zich. Je zal toch moeten kijken hoe je dat maatschappelijk het beste op lost. Niemand heeft er wat aan als die gast er doorgedraaid op zijn 30e uit komt en alleen nog maar meer ellende gaat veroorzaken.

Gewoon als Brugge geen toeschouwers meer toelaten today degene zich heeft gemeld of is aangegeven door andere supporters.

Dan denken ze de volgende keer wel na dat triest volk!

21 oktober 2021 om 11:59

Dat is het vervelende. Ze denken niet na. Dit komt allemaal uit frustratie, boosheid, whatever. Niet uit ratio. Kregen we het maar voor elkaar om een keer met een stevige maatregel al die lui na te laten denken. Maar dat gebeurt niet.

21 oktober 2021 om 17:19

Daar heb je helemaal gelijk in natuurlijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2926
2.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder114
RodriMiddenvelder102
Gabriel JesusAanvaller102
R. SterlingAanvaller102
R. MahrezAanvaller92
İ. GündoğanMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren