Bartomeu steunt Koeman en verdedigt aankoop: ‘Betaalt zich vanzelf uit’

Vrijdag, 15 oktober 2021 om 11:06 • Laatste update: 11:17

Ronald Koeman heeft steun gekregen van Josep Maria Bartomeu. De voormalig voorzitter van Barcelona haalde de Nederlandse oefenmeester in de zomer van 2020 naar de Catalaanse club. Vanwege teleurstellende resultaten ligt Koeman al geruime tijd onder vuur, al kreeg hij recentelijk wel publiekelijk steun van president Joan Laporta en vice-voorzitter Raphael Yuste. Ook Bartomeu heeft zich nu uitgesproken over de situatie bij Barça.

“Hij is Messi kwijt en is op een heel moeilijk moment bij de club gekomen”, zegt Bartomeu over Koeman tegenover Diario Sport. “Hij heeft de Copa del Rey gewonnen, maar de competitie helaas niet. De Champions League is een ander verhaal. Het kost tijd om een team op te bouwen zonder de beste speler ter wereld”, doelt Bartomeu op het vertrek van Lionel Messi. Eerder erkende ook Koeman tegenover ESPN moeite te hebben met het vertrek van zijn sterspeler. "Natuurlijk zullen we meer moeite hebben om doelpunten te maken. Nu moeten andere spelers opstaan om de volgende stap te zetten. Nu gaat het meer om het team dan om de individuen”, aldus Koeman.

Sinds het vertrek van Bartomeu heeft Barcelona in sportief opzicht weinig indruk weten te maken, al wil de voormalig voorzitter niet spreken over een sportieve erfenis die hij heeft achtergelaten. Volgens Bartomeu ziet de toekomst er rooskleurig uit met een groot aantal aanstormende talenten. “Rampzalige erfenis? We hebben de afgelopen 10 jaar 22 titels gewonnen, we hebben het beste vrouwenteam ter wereld en kijk eens naar alle Barça-talenten: Ansu Fati, Ronald Araújo, Riqui Puig, Óscar Mingueza, Pedri, Gavi, Nico González, Álex Collado: zij zijn óók onze erfenis.”

Door de financiële problemen van Barcelona moest de club afgelopen zomer toezien hoe Messi transfervrij vertrok naar Paris Saint-Germain. “Als voorzitter wilde ik dat Messi niet zou vertrekken en ik heb er ook alles aan gedaan om dat te voorkomen”, laat Bartomeu weten. “Het leek me een slechte beslissing hem te laten gaan. Spelen zonder Leo betekent dat er veel dingen moeten veranderen” De oud-voorzitter verdedigt tot slot de aankoop van Antoine Griezmann, die onder zijn bewind werd aangetrokken door Barcelona. “Als je zo'n speler haalt voor dat bedrag, betaalt dat zich in de loop der jaren vanzelf uit. We hebben toen de clausule die in zijn contract stond betaald en dat was een marktconforme prijs."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door fcbinsider1899)

Helaas is dit de steun van een persoon waar je hem niet van nodig hebt. Meestal is het zo dat wanneer je openlijk zoveel steun krijgt van sleutelfiguren, dat je er binnen enkele weken uitligt.

Kijk, Koeman speelt geen goed voetbal en haalt weinig resultaat. Zelfs met dit elftal moet je van teams als Eibar winnen, logisch.

Zo'n wedstrijd tegen een Atletico en een Bayern kan je gemakkelijk verliezen met dit materiaal, dat is relatief ''oneerlijk''. Het gaat voornamelijk om de wijze waarop.

Koeman was voorheen altijd ''positief ingesteld'' en dergelijke. Probeerde voetballend spel te spelen en gaat nu opeens de hele clubcultuur omgooien met zijn 5 verdedigers... Als je dan alsnog geen resultaten haalt, is het logisch dat er druk en rumoer komt...

Daarnaast snap ik ook wel dat het niet eerlijk is om Koeman volledig af te schrijven. Hij is wel de beste speler van de wereld (in mijn ogen, don't start an argument) verloren aan een zielloze club als PSG. Heeft een Griezmann moeten laten gaan, ondanks dat hij niet top presteerde en kreeg daar enkel en alleen wat jeugd voor terug zo wat (en een Pinchitter ala Luuk de Jong).

Koeman is op een kritisch moment ingestapt en verdiend daar in mijn ogen echt wel de credits voor. Spelers als Gavi, Pedri en Fati zijn toch een genot om te zien. Demir is ook een pareltje voor de toekomst. Die Nico Gonzalez vindt ik persoonlijk wat minder, maar dat kan natuurlijk.

Enige wat ik echt jammer vind is dat Moriba weg is gegaan bij FCB en dat een speler als Suarez zo makkelijk is afgedankt. Ja, het is voetballend geen topspeler, maar hij prikt wel altijd zijn doelpuntjes. En doelpuntjes is nu net wel één ding wat FCB mist...

En dan scoort hij ze ook nog eens, op dit moment, bij één van je grootste concurrenten...

15 oktober 2021 om 11:19

Ik kan me deels vinden in je reactie. Koeman heeft niet de Barcelona-filosofie in de vingers. Vorig jaar heeft hij uitstekend gedaan aan puin ruimen, maar in die missie slaagt hij dit seizoen minder. Hij heeft ook wel pech met enorm veel blessures. Koeman is belangrijk geweest voor Barca met het jeugd de kans geven, doorselecteren en andere puin ruim-werkzaamheden. Op lange termijn heb je echter iemand nodig met de Barca-visie. Niet dat die dit materiaal direct naar een CL-winst zou sturen. De hele filosofie is, op jeugd doorbreken na, gewoon weg.

15 oktober 2021 om 11:49

Klopt. Verder denk ik dat je met een Conte verder was gekomen dan met Koeman qua korte termijnvisie.

Puur doordat Conte zijn systeem erin gooit en er een team van kan maken. Maar dan moet je hoogstwaarschijnlijk wel weer wat Conte aankopen gaan doen, waar Barca op de lange termijn dan ''niks'' aan heeft.

Het is ook lastig. Wellicht hem dit jaar laten afmaken, CL voetbal laten halen en volgend jaar eens kijken hoe het er voor staat. Zowel qua team als qua financiën.

Een nieuwe trainer zal echt wel moeten kunnen investeren. Er is echt bijzonder veel zogenaamde ''deadwood'' in mijn ogen bij Fcb.

Spelers als Umtiti, Lenglet, Braithwaite, zijn gewoon niet goed genoeg en verdien t.o.v. hun prestaties een godsvermogen.

Luuk de Jong is gelukkig gehuurd. Heeft niet het niveau, maar is wel handig als stormram. Maar dan moet je hem ook echt alleen maar voor de laatste paar minuten gebruiken. Nooit in de basis.

Dan heb je nog wat ouder wordende spelers waar de slijt toch wel langzaam op begint te komen zoals een Busquets, Alba en Pique bijvoorbeeld. Maar ook Coutinho (al heb ik nog altijd wel een beetje hoop bij hem, maar denk niet dat het wat gaat worden).

Ook heb je spelers als Sergi Roberto. Die verdienen een godsvermogen t.o.v. hun prestaties, maar als zij gewoon normaal zouden verdienen, zouden dat gewoon ideale spelers zijn voor op de bank zo nu en dan. Multi inzetbaar, kent de club en zeikt niet. Maar goed, voor een miljoentje of 6 per jaar, zou ik hem direct verkopen/laten gaan.

FCB moet verder bouwen op spelers als Ter Stegen, Pedri, Gavi, Fati, Araujo, Eric Garcia (niet onder de indruk, maar we shall see), Demir, Dest (ook nog niet onder de indruk), Baldé en een Nico Gonzalez. Verder dan nog wat oudere spelers als een Depay die goed bruikbaar zijn (lees: nu één van de betere aanvallers) en een speler als Dembele (die gewoon eens fit moet blijven).

Verder moet men gewoon echt af van de verhuurde spelers. Manaj deed het leuk, maar is niet niveau Barcelona. Pjanic is deadwood pur sang. Griezmann is niks voor FCB, maar gewoon een prima speler.

Enige verhuurde speler waar nog wat potentie in zit, is Trincao. Benieuwd hoe die het gaat doen in de fysiek sterke BPL. Maar ook dat is denk ik uiteindelijk geen FCB materiaal (waar men naartoe wilt groeien weer).

15 oktober 2021 om 12:21

Toch wil ik wel die mythe van de jeugd een kans geven relativeren. Het lijkt wel alsof hij dat zonder idee doet. Moriba kon geen enkel moment overtuigen, wat zeker niet gek is gezien zijn piepjonge leeftijd. Toch werd hij steeds door Koeman opgesteld of ingebracht wat soms zelfs ten kostte ging van het evenwicht op het middenveld (Zie Villareal 3-2 overwinning). Ook Nico en Gavi overtuigen niet zoals ik had verwacht. Pijnlijker is vervolgens dan dat diezelfde Gavi onder Luis Enrique grandioos speelde tegen pittige tegenstanders. Ook het negeren van Puig is gewoon niet normaal. Als het echt aan zijn fysiek lag, dan begrijp ik niet waarom Gavi wel kansen krijgt. Dat is ook maar gewoon een tenger ventje. Verder horen we ineens niks meer over Balde. Die mocht 1 wedstrijd opdraven, en wordt vervolgens meteen ten faveure van de rampzalige Dest afgeschreven? Ook Collado zou altijd boven Luuk de Jong moeten worden verkozen vanwege het simpele feit dat er zo kapitaal wordt gecreeerd. Slechter dan Luuk is sowieso al onmogelijk.

De aankoop van Griezmann was belachelijk. Waar in het elftal kon je plek voor hem maken. Dat Coutinho zo ver zou terugvallen kon niemand voorzien, maar de meeste mensen zagen wel dat hij niet op een positie in het spel van Barcelona pastte. Alleen de aankoop van Dembele is verdedigbaar, hij was op dat moment een van de grootste talenten ter wereld en had veel aspecten in zijn spel die deden denken aan Neymar. Maar het is toch bizar dat Barcelona een slordige 360 miljoen euro heeft uitgegeven aan drie flops? Dan wordt er wel geklaagd over topsalarissen van Messi en eerder Suarez, maar die leverden altijd en waren marketingtechnisch ook hits.

15 oktober 2021 om 11:23

De aankoop van Dembele snapte ik ook niet. Hij werd gehaald als vervanger van Neymar, maar Neymar speelde op links, en Dembele op rechts.. prima dat Dembele twee voetig is, maar het was alles behalve logisch, en dan kwamen aankopen als Coutinho, Griezmann en toen was het klaar. Eigenlijk ging het bergaf met Barcelona na het verkoop van Neymar.

15 oktober 2021 om 11:34

@CMG- dembele kan zowel op links en rechtsbuiten spelen, hij was gewoon een logishe aankoop in die tijd

15 oktober 2021 om 12:01

Dat hij het kan weet ik ook wel, vermeld ik duidelijk in mijn bericht. Een logische aankoop? Nee.. hij speelde net 1 seizoen bij Dortmund en speelde bijna alle wedstrijden op rechts. Neymar was een LINKS voor.

15 oktober 2021 om 12:11

@CMG- doe s ff jou real brilletje af bro hij speelde ook vaak op links bij bvb ook bij stade rennes speelde hij vaak op zowel links en rechtsbuiten, ook bij frankrijk speelt ie regelmatig op links hij kan overal wel voorin spelen behalve in de spits

15 oktober 2021 om 12:49

Volgens transfermarkt speelde Dembele met name als aanvallend middenvelder dat seizoen bij Dortmund. Links 8 wedstrijden, rechts 7, 17 als aanvallend middenvelder. Dus jullie hebben het eigenlijk allebei verkeerd.

15 oktober 2021 om 15:22

@Bongiorno dat is helemaal niet waar dembele speelde gewoon als een vleugelspeler. Reus speelde juist als aanvallende middenvelder.

15 oktober 2021 om 15:38

Het staat er toch echt zo op transfermarkt.de, zoek het maar op. Misschien week hij vaak uit naar de flank, maar het lijkt me sterk dat je wedstrijden van dortmund vijf jaar geleden allemaal hebt zitten kijken.

15 oktober 2021 om 11:50

@suarez 7 ik blijf het herhalen dembele noem ik nog geen flop, hij is tenminste belangrijk geweest voor barca en heeft het beter gedaan dan grizzi en coutinho,hij heeft het meeste impact gehad

15 oktober 2021 om 12:02

Het gaat mijns inziens ook om zijn prestaties in verhouding tot het bedrag. Kostte Dembele niet 105 miljoen met bonussen die konden oplopen tot 135 miljoen? Als hij voor 40, 50 of zelfs 60 miljoen gekocht was dan zou je al veel minder kritiek horen.

15 oktober 2021 om 13:18

Van een speler van 140 miljoen zou ik toch iets meer verwachten dan een paar goeie momenten om niet bestempeld te worden als flop.

Koeman moet de eer aan zichzelf houden en zelf weggaan. Had Barcelona het geld en een vervanger voor hem dan was hij allang ontslagen, hij is er alleen maar puur omdat Barcelona geen plan B heeft. Het meest triestig verhaal van alles is: het zou mij niet verbazen als Koeman coach blijft tot de club een beetje stabiel begint te worden, en dan zullen zij hem zonder te aarzelen ontslaan. Hij doet het vuile werk alleen maar.

Huh? Dus als je een gerenommeerde naam binnen haalt (voor een bedrag dat naar mijn mening totaal niet marktconform is) én die totaal niet thuis geeft dan betaalt dat zich in de loop der jaren vanzelf uit? Lol. Ik begrijp nu waarom deze man met geld smeet alsof het monopoly geld was. Die denkt namelijk joh dat komt vanzelf wel goed als het niet nu is dan misschien over een paar jaar wel. Wat een debiel eerste klas zeg.

Oei, die doet Koeman geen plezier hiermee....

deze man moet al helemaal zijn bek houden dat ie nog iets van zichzelf laat horen verbaast mij. deze man weet niet eens waar die het over heeft je haalde griezmann puur vanwege zijn naam, het boeide hem niks waar die speelde je ziet toch zelf ook wel dat griezmann en messi allebei spelmakers zijn? allebei de zelfde positie deze man probeert zichzelf vooral te beschermen maar weet dondersgoed dat ie nog meer problemen gaat krijgen. koeman is gehaald puur omdat er geen plan b is Bartomeu moet sowieso een deel van de schulden aan de club geven. griezmann halen was gewoon belachelijk ze hadden neymar terugmoeten halen thats it. zal mij niks verbazen als bartomeu nog meer onzin gaat uithalen

15 oktober 2021 om 12:51

Het was geen absurde gedachte dat Griezmann en Messi zou werken. Messi speelde alweer een tijdje op rechtsbuiten toen en Griezmann speelde al enkele jaren in de spits (begon als linksvoor). Zou Griezmann ook nooit een spelmaker noemen eerlijk gezegd.

15 oktober 2021 om 15:18

@Bongiorno je weet toch zelf ook wel dat messi zich laat uitzakken als nummer 10? Griezmann doet dat ook en komt het lietst in de bal. Niemand van hun gaat echt diep zonder bal. En griezmann is zeker een spelmaker kijk maar naar wedstrijden van hem bij atleti en FrankrijkDeze man is knettergek. Een ander uitspraak was dat hij Barcelona een sterke basis heeft achtergelaten voor de toekomst... Daarnaast had hij als hij nog voorzitter was geweest de deal met CVC getekend. Zo zie je maar hoe Bartomeu vooral op korte termijn handelde .

Knettergek die Bartomeu. Heeft het ergste beleid in de geschiedenis van het voetbal gecreëerd met Barcelona. Dat die 22 prijzen won kwam mede door Messi maar ook Xavi, Iniesta, Busquets etc, voor zijn tijd dus. Dembele had ik nog wel enigzins gesnapt omdat ze toen een vervanger voor Neymar moesten halen en ze hadden alleen nog Deulofeu. Maar Coutinho en Griezmann sloeg nergens op. En daarnaast die belachelijke salarissen die hij gaf aan spelers zoals Umtiti, Roberto etc. Messi verdiende ook teveel.

15 oktober 2021 om 12:05

klopt bro zelfs perez noem ik 10x beter dan bartomeu, hij is veel slimmer in onderhandelen dan bartomeu deze man moet hoe dan ook een deel of misschien alles van de schulden aan barca geven, hij probeert zichzelf vooral te beschermen als hij nu lopend op straat zou lopen in barcelona was het allang al klaar met hem vrees ik

15 oktober 2021 om 12:16

Wat Barto deed was niet eens onderhandelen. Die speelde gewoon voor sinterklaas. Zo'n man hoort gewoon in een instelling als je 70 procent van je omzet aan salarissen besteedt, en dan vervolgens alsnog honderden miljoenen aan transfers doet.

15 oktober 2021 om 12:18

Ja precies dus haha. Knikte volgens mij altijd ja bij elk bedrag dat de speler wou. Dan krijg je een torenhoge salarispost.

15 oktober 2021 om 12:21

@messi_123, Perez is ook wel een meester in het handelen van financiën. Soms doet het pijn zoals bij Ramos, Ronaldo en Casillas maar hij heeft wel een duidelijk lijn in zijn financiën en ook een deadline als spelers teveel twijfelen.

15 oktober 2021 om 12:28@modricmagic daar heb je helemaal gelijk in broer, camavinga bijvoorbeeld ging voor een prikkie naar madrid kijk naar andere clubs niet heel veel clubs hebben veel geld meer door corona, maar real is een van de weinige die nog veel overheeft, meesterwerk van perez ben ik heel eerlijk in ook komt volgend jaar helaas mbappe naar real wat mij het meest pijn doet, maar het is hem gegund het is al sinds kleins af aan zijn droomclub

15 oktober 2021 om 12:34

messi_123, de schulden daar heeft Bartomeu zo te zien niets over gezegd. Ik ben het met je eens, dat hij daar wel een deel van mag hebben. Ik geloof dat Laporta er voor het eerst kwam zo'n 500 miljoen aan schulden was, hij bouwde dit af en Rosell deed het nog een klap beter. Aan het eind was er zo uit mijn blote hoofd nog 278 miljoen aan schuld over. Kortom beide heren waren goed bezig om deze af te lossen. Je hoeft dus geen rekenwonder te zijn om na te kunnen gaan wat Bartomeu heeft uitgegeven, doodzonde want met de tempo dat Rosell de schuld aan het aflossen was had Barca nagenoeg schuldenvrij kunnen zijn.

15 oktober 2021 om 14:52

@messi_123

Zelfs Perez? Haha, het is niet dat wij fan zijn van Barcelona dat we daarom alles wat Real Madrid zijnde moeten haten. Perez is gewoon een uitstekende voorzitter en weet echt wel hoe die een club moet runnen.

15 oktober 2021 om 14:55

@droppie

Het probleem bij Barcelona is dat iedereen de voorzitter tegenwerkt. Laporta werd tegengewerkt door Rossell. Rossell werd tegengewerkt door de socio's (heeft ook frauduleuze zaken gedaan). Bartomeu idem dito en zo gaat Laporta nu ook weer tegen gewerkt worden door de oppositie (lees: andere kandidaten die verloren).

Laat deze clown alsjeblieft ophouden met praten. Hij is hoofdverantwoordelijke voor de puinzooi die het nu bij Barca is en hij heeft het lef om zijn eigen beleid te verdedigen. Hij kan zich beter op andere dingen focussen en zich diep, diep schamen voor de schade die hij bij de club heeft aangericht.

Ik vraag mij af hoeveel miljoenen deze man zelf heeft verdiend in al die jaren. Is daar iets over bekend?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Maandenlange absentie dreigt voor Barcelona door operatie in Finland

Barcelona kan de komende tijd niet beschikken over Sergi Roberto. De middenvelder moet onder het mes en dreigt daardoor lange tijd uit de roulatie te liggen, zo maakt de Catalaanse club...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren