Het is heel veelzeggend wie de beste speler van Oranje was tegen Letland

Zaterdag, 9 oktober 2021 om 09:29 • Laatste update: 09:49

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een minimale overwinning geboekt in de WK-kwalificatiereeks. In het Daugava Stadion in Riga werd Letland met 0-1 verslagen door een doelpunt van Davy Klaassen. Voetbalzone beoordeelt de spelers van het Nederlands elftal die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Letland
SPELER CIJFER
Justin Bijlow 7,5
Denzel Dumfries 5
Stefan de Vrij 7
Virgil van Dijk 6
Daley Blind 7
Davy Klaassen 7
Frenkie de Jong 4,5
Guus Til 6
Steven Berghuis 4,5
Memphis Depay 5
Cody Gakpo 5,5

Cijfers Oranje

Justin Bijlow: 7,5
Pas in de tweede minuut van de blessuretijd verrichtte Bijlow zijn eerste redding. Met zijn goede ingreep, gehinderd door twee spelers die hem het zicht beletten, voorkwam de keeper van Feyenoord de gelijkmaker van Igors Tarasovs. Voor dat moment hoefde hij niet vaak in actie te komen. De doelman van Oranje was niet op een fout te betrappen wanneer hij wel moest ingrijpen. Hij doorzag waar Letland de voorzetten wilde laten belanden, kwam steeds op tijd zijn doel uit en plukte de ballen uit de lucht. Bijlow heeft met Mark Flekken een nieuwe concurrent, maar geeft Louis van Gaal geen reden om hem te vervangen. Dat hij met een 7,5 de man van de wedstrijd is, geeft echter wel te denken over de rest van Oranje.

Denzel Dumfries: 5
Dumfries wordt geroemd om zijn aanvallende bijdrages, maar de rechtsback lijkt op dat gebied vooral tot zijn recht te komen tegen ploegen die ruimtes weggeven. Tegen de compacte Letten viel het offensieve spel van Dumfries tegen. In de slotfase van de eerste helft liet hij de bal van de voeten springen in het zestienmetergebied, waardoor een goede kans verloren ging. Wel had Dumfries in de eerste helft enkele goede verdedigende onderscheppingen in huis. Halverwege de tweede helft gaf Dumfries de bal door onhandig uitverdedigen weg, maar was hij aanvallend iets meer van waarde, door de bal enkele keren goed bij de tweede paal te bezorgen.

Stefan de Vrij: 7
De Vrij, die de voorkeur kreeg boven Matthijs de Ligt, deed weinig fout in Riga. Hij maakte niet zo’n overtuigende indruk toen Letland zich na 24 minuten meldde op de helft van Oranje, maar verder bleef hij op belangrijke momenten kalm onder druk. De verdediger van Internazionale onderscheidde zich op kleine momenten, bijvoorbeeld door een voorzet weg te werken uit het strafschopgebied. Tien minuten na de pauze kon hij meer halen uit een serieuze kopkans.

Virgil van Dijk: 6
Uit een grote fout van Van Dijk ontstond in de twintigste minuut bijna de 1-1 van Letland. De thuisploeg kon uitbreken na een onzuivere pass van de verdediger, waarna Oranje met de schrik vrijkwam. Vijf minuten later was het Van Dijk die de bal juist weghaalde bij een andere tegenaanval van Letland. In de tweede helft speelde de verdediger van Liverpool prima. Hij won het overgrote deel van zijn duels en stond met een mooie lange bal veertien minuten voor tijd aan de basis van een goede kans van Oranje.

Daley Blind: 7
Met zijn strakke inspeelpasses tussen de linies was Blind in de opbouw een zeer nuttige kracht voor Oranje. Met name zijn ballen op Til hielpen het spel van Oranje vooruit. Na 24 minuten was hij ook in verdedigend opzicht van waarde, door een inzet van SC Cambuur-aanvaller Roberts Uldrikis te blokkeren. In de tweede helft leverde Blind een goede voorzet op Gakpo, waar een kopkans uit ontstond, en een mooie crosspass op Depay. In de gehele wedstrijd was Blind de speler met de meeste balcontacten (127). Hij won al zijn duels (zes van de zes).

Davy Klaassen: 7
In een ongeïnspireerd Oranje was Klaassen een van de weinige spelers die een uitstekende indruk achterliet in de eerste helft. De middenvelder opende de score in de negentiende minuut: hij werd vrijgelaten na een corner van Memphis Depay, stapte op het juiste moment naar achteren en nam de bal met succes uit de lucht. Een minuut later voorkwam hij aan de overzijde een tegendoelpunt, door tweemaal een schot van Letland te blokkeren tijdens een dreigende uitbraak. Niet alles ging goed: Klaassen liet de bal bij een serieuze kans van zijn voet springen en was niet altijd zuiver in de passing. Na de pauze was Klaassen een stuk minder opvallend.

Frenkie de Jong: 4,5
De Jong kan niet terugkijken op een goede wedstrijd. In de eerste helft zette Letland nauwelijks druk op het middenveld, maar kwam hij te weinig op met de bal, terwijl Oranje juist wel behoefte had aan zijn rushes. Zijn inbreng was te beperkt en zijn passes waren te onzuiver. In de tweede helft liet De Jong zich meermaals van de bal zetten en liet zijn passing opnieuw te wensen over. Wel verstuurde hij in de slotfase eindelijk een mooie dieptepass richting het strafschopgebied.

Guus Til: 6
De basisdebutant van Oranje was bedrijvig met loopacties aan de linkerflank en snelle voortzettingen in balbezit. Rafael van der Vaart merkte in de pauze wel op dat Til vaak de veilige oplossing koos in plaats van open te draaien richting het doel. “Hij laat veel momenten gaan om door te draaien of naar voren te kaatsen.” In de tweede helft was Til een stuk minder betrokken in het spel van Oranje en werd hij gewisseld voor Ryan Gravenberch.

Steven Berghuis: 4,5
Berghuis werd na een uur gewisseld voor Noa Lang en dat was een begrijpelijke keuze van bondscoach Van Gaal. De aanvaller van Ajax kon zich niet onderscheiden tegen Letland. Hij was in de eerste vijf minuten nog actief betrokken en bereidde een kans van Depay voor, maar speelde daarna te onzuiver. Berghuis probeerde af en toe wel naar binnen te trekken langs het zestienmetergebied en vervolgens te schieten, maar de gedachte was vaak beter dan de uitvoering.

Memphis Depay: 5
In de eerste helft kreeg de aanvaller een assist op zijn naam, met een corner waaruit Klaassen de score opende. Het was een van zijn weinige gelukkige acties uit het eerste bedrijf. De combinaties met ploeggenoten lieten vaak te wensen over, terwijl Depay ook niet het maximale haalde uit zijn eigen kansen. Dat patroon herhaalde zich na de pauze. De handelingssnelheid lag te laag bij de aanvaller van Barcelona. Hij had te lang nodig om te bedenken wat hij met de bal wilde doen en daarmee haalde hij de angel uit zijn eigen gevaar. In de duels was Depay niet overtuigend. Hij verloor twintig keer de bal, het vaakst van alle spelers op het veld.

Cody Gakpo: 5,5
Wanneer Oranje behoefte had aan diepgang, koos Gakpo te vaak voor de veilige pass naar achteren. Hij liet te vaak na een actie aan te gaan. Op de spaarzame momenten waarop hij dat wel deed, volgde wel iets goeds, zoals de manier waarop hij in de tweede minuut een kans voor Klaassen voorbereidde, of hoe hij zich na 34 minuten tussen twee verdedigers slalomde. In de tweede helft liet Gakpo een goede kopkans onbenut en liet hij geen grootse indruk achter. Een kwartier voor tijd werd hij gewisseld voor Wout Weghorst.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Ze hebben frenkie nog aardig gespaard…

9 oktober 2021 om 00:00

Haha, en Gakpo ook.

9 oktober 2021 om 10:32

Gakpo deed tenminste nog wat..

9 oktober 2021 om 10:43

Hopelijk ziet van Gaal dat we Danjuma gewoon hard nodig hebben.

Memphis een 5??? Eerder een -5

9 oktober 2021 om 10:38

Ze zullen vast gedacht hebben: wie onzichtbaar is kan weinig fout hebben gedaan... Maar inderdaad, ik vond hem ook echt waardeloos

Go Bijlow 💪🏽💪🏽

8 oktober 2021 om 22:48

Lekker keepertje!!

Berghuis was misschien wat matig, maar wel hoger dan Frenkie. En Memphis 5? Met een 3 mag ie al blij zijn! Ook dumfries mocht wel lager. Blind en Klaassen waren wel prima, ook bijlow liet zich gelden op het einde.

8 oktober 2021 om 22:47

Oh jee, kritisch op Memphis. Pas maar op. Verschrikkelijk die vent, als altijd. Helemaal met je eens over Blind en Klaassen

9 oktober 2021 om 10:16

Vond Blind aardig spelen, zeker qua passing maar een 7 is ook weer te hoog. Daarvoor komt hij te weinig op (en de keren dat hij dat wel deed was het gevaarlijk, gemiste kans dus) en is hij verdedigend ondanks zijn ervaring te lomp ofzo. Lijkt nu iedere bal in duel tegen de aanvaller aan te willen rammen. Een 6 of 6,5 was voldoende.Net als dat een 7 voor Bijlow ook voldoende was. Samen met de Vrij en Klaassen.

Frenkie vondt ik het slechste van iedereen, had zoveel balverlies en deed helemaal niks

8 oktober 2021 om 22:45

Begin me steeds meer aan hem te storen. Nooit een beslissende assist, schot of goal. Niks.

8 oktober 2021 om 22:47

@Frankrijk Aard echt he hij is geen kimmich ofzo die vaak uit verre afstanden schiet, mensen die nog durven te zeggen dat ie beter is dan hem of verratti zijn dom. Frenkie is net een arthur typisch tikkie breed

8 oktober 2021 om 22:49

Frenkie speelt als CVM, en bij Ajax nog wel eens CV (in de opbouw). Daar mag je geen scorende kwaliteiten van verwachten. Overigens ben ik het met jullie eens dat die een slechte wedstrijd speelde.

8 oktober 2021 om 22:55

Tegen Letland mag je toch wel iets meer verwachten van zogenaamd een van de beste middenvelders van de wereld. Heb het idee dat Frenkie stil staat in zijn ontwikkeling. Misschien moet ie weg uit Barcelona?

8 oktober 2021 om 22:55

@MiltonKeynes frenkie als cv vindt ik al helemaal niks, wanneer word frenkie is beslissender en dat ie goals maakt. Ik irriteer mij zwaar aan de keuzes die hij maakt. Denk dat frenkie misschien bij barca ook geen toekomst heeft. Pedri-gavi-puig lijkt mij veel beter

8 oktober 2021 om 23:15

Er zijn heel veel spelers beter dan Frenkie, niet alleen Kimmich.

8 oktober 2021 om 23:17

Het gaat toch niet om het scoren, het gaat om rendement, om bepalende en beslissende acties, passes etc. Dat zie je van Frenkie niet.

8 oktober 2021 om 23:26

Mensen moeten stoppen met frenkie te beoordelen op basis van aanvallende middenvelder criteria

9 oktober 2021 om 00:33

Als je vindt dat Frenkie niet een van de beste middenvelders ter wereld is, kun je beter stoppen met kijken. Vergelijk zijn statistieken eens met die van Iniesta, een van de beste middenvelders ooit.

9 oktober 2021 om 06:56

Welk team zou hem nu willen hebben denk je? De absolute top gaat hem nu echt niet halen. Dan moet hij weer het stapje terug gaan doen.

9 oktober 2021 om 11:27

@vesta: ik wil niet lullig doen, maar ik denk dat joj beter nooit meer voetbal moet kijken want statistieken zeggen helemaal niks. Maar beelden wel. Ik heb Iniesta meer dan 10 jaar beslissende acties zien doen. Acties waaruit kampioenschappen, Wk’s, EK’s en CL ‘ werden gewonnen. Ik zie deze hele Frenkien nog geen 1% van Iniesta presteren. Deze Frenkie is een complete hype en ik ben echt helemaal klaar met die clown, hij kan beter zaalvoetballen in de hoofdklasse, daar past hij beter.

8 oktober 2021 om 23:00

Heb vandaag een keertje extra op frenkie gelet. In de eerste helft had hij 5x iemand weg kunnen steken en praktisch één op één met de keeper kunnen zetten en elke keer kiest hij voor een breedte pass of een draai om z'n as en een bal achteruit. Ook had hij minimaal 5x het spel kunnen versnellen door spelers over te slaan, maar elke keer koos hij voor van dijk of liet hij het Blind oplossen. Tweede helft probeerde hij wat meer voorwaarts te spelen, dit leverde louter balverlies op door slechte dribbels of door slechte passes. Hele hele matige wedstrijd en had een wissel verdient

9 oktober 2021 om 10:48

Tja ik weet niet wat ze bij Barcelona met hem gedaan hebben, want hij stond er juist om bekend alles naar voor te spelen. Hij speelt niet veel beter dan de Roon momenteel en die kan tenminste nog verdedigen.. en ik heb echt helemaal niks met de Roon.

8 oktober 2021 om 23:14

Frenkke is gewoon een postbode..

Op Bijlow na allemaal onvoldoende

8 oktober 2021 om 22:51

Hahahaha wat heb jij gegeten

8 oktober 2021 om 22:51

Mwah, vond Klaassen zeker in de eerste helft nog wel wat kansen creëren. En zijn doelpunt natuurlijk. De vrij zag er op een keer na ook prima bij.

9 oktober 2021 om 11:33

Nee hoor,, ik vond dat de Vrij, op 1 keer na, Klaasen zeker, Til ( bood zich vaak aan itt de lamlendige vedetten), Blind ook wel een voldoende.

Meest irritante speler in mijn ogen was altijd Depay, maar die lijkt gewoon niet beter te kunnen en is een zeer grote egoist (the great Mephis Depay show), maar ook Frenkie de Jong irriteert mee zeer. Hij lijt de grote stoorzender te worden op het middenveld ipv de veel bekritiseerde Wijnaldum en een de Roon. Depay en de Jong uit het elftal houden zou een positief effect hebben op dit lamlendige Oranje dat onder van Gaal 3 wedstrijden van het niveau onder Frank de Boer heeft gespeeld en 1 keer, gesteund door een snelle 2-0 voorsprong, een goede pot tegen Turkije. Het heeft dus niet alleen aan de trainer de Boer gelegen dat men slecht speelde.

8 oktober 2021 om 23:24

Voor mijn gevoel wel het vaakst ballen afgepakt waardoor de druk erop bleef.

4,5 voor frenkie is te hoog. Hoe kan memphis in hemelsnaam een 5 hebben. Een -7 zou nog te hoog zijn voor hem

Til was volstrekt onzichtbaar, met afstand de slechtste op het veld. Bizar.

8 oktober 2021 om 22:45

@Bongiorno eerder frenkie man die deed helemaal niks deze wedstrijd, maar wordt hier nog aardig gespaard

8 oktober 2021 om 23:23

Frenkie deed in deze wedstrijd precies hetgene waar hij door de grootste haters van beschuldigt wordt: alleen maar tikkie terug en breed. Alleen had hij nu ook nog eens niet een greintje reactievermogen. Die had inderdaad ook fors lager gemogen.

8 oktober 2021 om 23:23

@messi_123 - De Jong was inderdaad slecht, maar jouw frustratie met betrekking tot Barcelona speelt ook wel een grote rol in jouw reacties in dit artikel. Er waren namelijk wel wat spelers die nog veel slechter waren, maar die kosten alleen geen 85 miljoen euro.

8 oktober 2021 om 23:12

Met afstand de slechtste? frenkie was vele male slechter en de aanvallers hebben ook vrijwel niks laten zien, dus die waren (zowat) even slecht, maar zeker niet met afstand beter dan Til. daarnaast was de invaller van til was misschien nog wel slechter.

9 oktober 2021 om 11:39

Til bood zich vaak aan, had veel loopacties en was vaak aanspeelbaar. Aangezien hij niet creatief genoeg is is hij afhankelij van medespelers als Depay, berghuis, de Jong en Gakpo. Deze waren allemaal zo slecht en lamlendig dat zelfs een loper als Til slecht lijkt.

De Jong was werkelijk waar de slechtste van het veld, die vertraagd de hele tijd het tempo en voegt totaal niets toe. Die moet als eerste niet geselecteerd worden.
Depay ook, die is maar bezig om zichzelf in de picture te voetballe zonder aan het teambelang te denken. Ook die moet maar eens niet in de basis staan een tijdje. Is een speler, ook al scoort hij veel, waar je nooit beter door gaat spelen als team.

9 oktober 2021 om 14:22

´... dat zelfs een loper als Til slecht lijkt.´ Lopers lijken over het algemeen mindere spelers. Daarom krijgen ze het stempel ´loper´. Ziyech maakte ook bizar veel meters in zijn laatste anderhalf jaar bij Ajax, maar kreeg nooit het stempel ´loper´. Waarom? Omdat hij niet zo voetbaltechnisch beperkt is als een Til. Je hebt verder gelijk hoor, iedereen was slecht. Maar hij heeft ook echt nul zijn stempel gedrukt en een zes vind ik een luxecijfer.

Ik ben best wel fan van Frenkie, althans die gozer die toen bij Ajax speelde die lijkt op dat uitgebluste kereltje van Barca, maar die verdient echt een significant lager cijfer dan alle andere spelers. Een 2 voor de moeite zou je zeggen, maar ik kon hem ook niet op veel moeite betrappen.

Ik zou Klaassen, Bijlow en Blind en voldoende durven toekennen... Maar verder was het allemaal ondermaats.

Bijlow red de 3 pnt nog. Wat een saaie wanvertoning. Tempo te laag. Passnauwkeurigheid veel te laag.

Terechte cijfers, Berghuis en Frenkie de absolute slechtste vandaag, alles ging mis bij beide namen. Bijlow motm, redt even 3 punten voor Nederland hier. De Vrij en Klaassen waren "oke", de rest niet goed genoeg.

Van Dijk verdient ook geen voldoende, was een baken van onrust in de eerste helft. 7,5 voor Bijlow vind ik als Feyenoorder prima, maar om eerlijk te zijn had hij ook maar een ding te doen (en dat deed hij voortreffelijk). Verder snel vergeten en proosten op het resultaat in Turkije.

Frenkie een 4,5 is 4,5 punt te hoog. Of misschien is net als vroeger een 1 het minimale cijfer voor fysiek aanwezig zijn. Maar hoger dan dat kan het niet zijn, Depay een extra puntje voor de assist dus een 2 zou ook beter zijn

Bijlow, Blind en Klaassen waren zo'n beetje de enige voldoendes. En je mag wel eerder wisselen als coach. Of iets omzetten. Is niks op tegen...

Voor de vrij, blind en klaassen was een 6 in mijn ogen het maximale. Til mag van mij een diepe onvoldoende krijgen. Was veelal onzichtbaar, en bij de spaarzame momenten dat hij de bal had maakte hij verkeerde keuzes. Met de rest van de cijfers kan ik leven.

9 oktober 2021 om 10:35

Til krijgt hier een te hoog cijfer, maar onzichtbaar is volkomen onzin. Was naast Klaassen de enige die nog wat energie in de wedstrijd legde. Het was wel te veel van hetzelfde, dus een grote trechter, waardoor hij de bal constant kreeg waar hij er niks mee kan. Een zo'n loper was voldoende geweest.

9 oktober 2021 om 11:45

Til liep heel veel vrij in de ruimte om ballen te eisen, kaatste regelmatig en heeft veel ballen afgepakt. Hij is niet de creatiefste speler, maar itt Til die zich rot rende, liepen er een paar lamlendige spelers rond hem, met in de zeer negatieve hoofdrol de Jong en Depay, die eigenlijk weer niets toevoegen aan dit Oranje behalve ergernis.

Ik snap niet waarom Frenkie de Jong heilig is. Wissel hem eens een keer. Je hebt helemaal niets aan hem. Zoveel balbezit en heeft niets gedaan met de bal.
hij verdient een 3. Hij was de slechtste speler van het Nederlands elftal.

Bijlow 7.5. Dumfries 7. Van dijk 6. De vrij 7. Blind 5.5. De jong 4.5. Klaassen 6.5. Berghuis 5. Til 4.5. Gakpo 4. Depay 4.5.

8 oktober 2021 om 23:18

Dumfries een 7?! Hahahaha kom op nou zeg, dat kun je niet menen toch? Frenkie en Berghuis speelden nog zwakker en ook Memphis was niet veel soeps maar Dumfries echt een ruime onvoldoende ook vanavond hoor. Blind een zesje, Klaassen en De Vrij 6.5 en Bijlow een 7 en verder was iedereen (ruim) onvoldoende mijns inziens.

8 oktober 2021 om 23:21

Dumfries was weer bij de meeste kansen betrokken. Dat hij ze niet benut en onbeholpen met kansen omgaat is jammer, maar hij staat er in ieder geval.

8 oktober 2021 om 23:26

Frappant dat je Blind dan een 5.5 geeft want hij was letterlijk de enige van de hele ploeg die ballen vooruit speelde en gaten tussen de compacte linies vond. Blind had 8 nauwkeurige dieptepasses (tegenover 1 van Dumfries) en 4 succesvolle voorzetten (2 van Dumfries). Bovendien won Blind 6/6 duels en Dumfries 3/10 en het aantal balveroveringen was met 7 tegenover 3 ook in het voordeel van Daley. Blind geef jij dan een 5,5 en Dumfries een 7, die logica ontgaat mij volledig. Denzel heeft de bal tig keer over de zijlijn of achterlijn laten lopen vandaag, die had echt de dozen nog om zijn schoenen zitten vandaag hoor. Kan me buiten die kopkans van Gakpo ook niet echt serieuze betrokkenheid van hem bij kansen voor de geest halen, maar dat kwam ook omdat Nederland amper écht goede kansen heeft gehad...

8 oktober 2021 om 23:41

Ik vind de Vrij anders ook heel sterk met zijn inspeelpasses. Probeert altijd snel vooruit te spelen en levert nooit een bal in.

8 oktober 2021 om 23:49

Dat viel mij ook op. Speelde een prima partij, en logenstraft alle theoretici die beweren dat de Vrij alleen in een 532 systeem uit de voeten kan.

8 oktober 2021 om 23:51

Ik geil niet zo op statistieken. Een pass vooruit van achter naar de middenlijn boeit me niet zo. Dumfries was bij 5 kansen betrokken. Blind bij 1. Hij kan daar meer mee doen ja en het ziet er onbeholpen uit maar hij staat tenminste op de plek waar je moet zijn en in een drukke 16 de juiste beslissing maken is 100 keer moeilijker dan een passie over 10 meter vooruit zonder dat er een Let in de buurt is.

9 oktober 2021 om 00:00

Dat is het hem nou juist. Blind is juist degene die die moeilijke ballen tussen de linies de drukte in geeft, ik heb het niet over passes over 10m waar geen Let in de buurt is. Dumfries geeft nooit zulke passes en qua duels en onderscheppingen was ie vandaag ook nog eens heel matig, om nog te zwijgen over zijn balbehandelingen en -aannames. De Vrij en Blind gewoon prima vandaag in de achterste linie, Van Dijk wat slordigheidjes en Dumfries aantoonbaar de minste van de vier op alle vlakken, die kun je echt geen 7 geven.. Hoe kan hij overigens bij 5 kansen betrokken zijn? Nederland heeft niet eens 5 fatsoenlijke kansen gehad joh. Enige waarbij hij direct betrokken was was die kopbal van Gakpo vlak voor rust met een voorzet op maat, meer ook niet.

9 oktober 2021 om 00:55

In de eerste helft had ie zelf een kans vlak voor de goal en gaf hij een kans aan Berghuis. De tweede helft die bal op de achterlijn, die kans dat hij teruglegde op Lang die schoot en daarna Gravenberg, legde nog een keer terug op Langedijk en kopte 1 keer zelf...heb je de wedstrijd wel gezien?

9 oktober 2021 om 08:40

Hahah nou als je het niet erg vind laat ik de samenvatting even zitten, ik heb nog last van mijn ogen, maar ik betwijfel of al deze momenten erin zouden zitten. Ik denk dat we er gewoon een flink andere definitie van het begrip "kans" op nahouden in ieder geval. Als je zelf die dramatische balcontrole in de 16 die zo over de achterlijn rolt als positief punt voor Dumfries gaat aanmerken dan kun je overal wel een positieve draai aan geven inderdaad.

Tja, de slechtste speler was eigenlijk wel Til. Als je z'n balcontacten en reactievermogen ziet, merk je gewoon dat hij flink achterloopt op de andere jongens. Aannames zijn vaak niet top, z'n reactievermogen laat in veel situaties te wensen over en ook voetballend is het allemaal traag en behoorlijk matig. Verder is Frenkie de Jong duidelijk niet in vorm. Cijfers uitdelen vind ik verder lastig. Het was gewoon niet goed, maar de omstandigheden hielpen ook niet mee. Eigenlijk is het gewoon het resultaat meepakken, wel kritisch zijn en op naar de volgende.

9 oktober 2021 om 10:38

Had bij Til ook te maken met de positie waar hij de bal kreeg. Te ver naar links in plaats van centraal. Met zijn reactie vermogen is normaal niks mis, daar scoort hij vaak uit.
Vond Frenkie en Memphis,zeker omdat je meer van hun mag verwachten, beduidend slechter.

Hahahaha een 7 voor Blind, de beoordelaar is blind!

9 oktober 2021 om 00:31

Toch is de term 'beoordelaar(?)' ernstiger dan de 7 die VZ aan Blind geeft...

De Vrij krijgt een 7, maar in de beoordeling blijven we maar naar minpuntjes zoeken. Was de beste man in Oranje. Van Gaal ziet dat goed, stelt de beste opties op.

Memphis lijdt (zoals gewoonlijk) 20 keer balverlies, het meeste van allemaal, en krijgt niettemin een hoger cijfer dan Frenkie de Jong. Steeds vaker dringt de vraag zich op welke volslagen idioot de cijfers uitdeelt bij Voetbalzone.

Klaassen maakt de goal voorkomt de 1-1 2x, ook in de rebound. En bijlow pakt 1 bal en heeft een hoger cijfer… dan moet Klaassen wel heel slecht gespeeld hebben verder!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren