Kroeg met PSV-fans gebarricadeerd door Sturm Graz-supporters

Donderdag, 30 september 2021 om 11:57Yanick Vos

Twee politiemannen zijn woensdagavond gewond geraakt bij ongeregeldheden tussen supporters van Sturm Graz en PSV. Het Eindhovens Dagblad schrijft donderdag dat een groep van ongeveer vijftig ‘zelfverklaarde hooligans’ woensdag door de binnenstad van Graz liep en afrende op een Ierse pub waar tientallen PSV-supporters zaten. Na ongeregeldheden zijn vier arrestaties verricht. Drie gearresteerden komen uit Nederland, de andere uit Oostenrijk.

Volgens ooggetuigen werd het café door de Sturm Graz-supporters gebarricadeerd, waardoor de PSV-fans niet meer naar buiten konden. Een kort handgemeen volgde, waarna de Oostenrijkers de benen namen. In het café zijn vernielingen aangericht en werd met glas gegooid. Volgens de berichtgeving hadden omliggende horecagelegenheden veel hinder van het handgemeen tussen de voetbalfans.

Kleine Zeitung meldt dat twee politieagenten gewond raakte bij het incident, dat rond tien uur in de avond plaatsvond. Naderhand was er in Graz veel politie op de been en heeft de brandweer de Ierse pub dichtgetimmerd. Er zijn later op de avond geen grote incidenten meer geweest waarbij de voetbalsupporters betrokken waren. PSV gaat vanavond op bezoek bij Sturm Graz. De wedstrijd begint om 18.45 uur en is met ongeveer 15.000 toeschouwers nagenoeg uitverkocht.

PSV is de groepsfase van de Europa League twee weken geleden begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad. Sturm Graz kwam op dezelfde avond in actie tegen AS Monaco en ging met 1-0 onderuit.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Götze, Van Ginkel; Doan, Zahavi, Gakpo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door westend)

Waar gaat het over tegenwoordig, om een voetbalwedstrijdje...

30 september 2021 om 12:16

Nouja, 'tegenwoordig'. Blijft kansloos maar voor mijn gevoel was supportersgeweld vroeger nog veel massaler/heftiger eerlijk gezegd.

30 september 2021 om 12:27

Laat ik duidelijk maken, ik ben tegen alle soorten geweld. Ik schaam mij ook kapot voor wat zogenaamde Feyenoord 'supporters' uitvreten.

Ach je moet ook wat met je leven als je maar 2 hersencellen hebt en de volgende dag niet hoeft te werken.. en de dag erop en de dag erop.

30 september 2021 om 12:41

De politie arresteert dan 4 supporters. 3 van PSV en een persoon komt uit Oostenrijk zelf. Maar geen 1 Sturm Graz supporter, terwijl zij erop uit waren om te gaan knokken.

Zij hebben denk ik ook maar 2 hersencellen 🤦🏽‍♂️

30 september 2021 om 12:59

Politie arresteert wie ze maar pakken kunnen. Denk niet echt dat het iemand maar duidelijk is wie het vechten begon. Of dat het ze op het moment zelf nog iets boeit. Wat er precies gebeurd is mag je vervolgens bij de rechter gaan verklaren.

Enige antwoord zou vanavond een mooie overwinning zijn. Dan lachen ze in het uitvak het hardst.

Man man man. Ga lekker bosgevechten houden als je zo nodig wilt knokken

allerlekkerste zou nu een mooie 0-4 overwinning zijn. Sonde dat dit soort gasten de sfeer om een leuke Europese wedstrijd moeten verzieken.

30 september 2021 om 21:18

1-4 is ook goed😉

Zonde van de mooie binnenstad en ondernemers die zijn terassen hebben buiten gezet voor de bezoekende fans. In plaats van je trots, je stad en het plezier van het voetbal in te luiden gaan deze mensen (?) weer alles slopen. Hierbij verliest echt elke partij, oprecht. De ondernemers worden het hardst getroffen.

Het is ook wel bizar dat die Oostenrijkers dus een kroeg belegeren, waar Psvers rustig een borrel zitten te drinken en dat er vervolgens van de 4 aanhoudigen er 3 Psvers zijn....

30 september 2021 om 12:30

Zal te maken hebben met vernielingen in de kroeg. Die Oostenrijkers weten waar ze naar toe kunnen vluchten, hopen dat het verder niet teveel problemen op gaat leveren.

30 september 2021 om 12:32

Tja, als die mannen vervolgens de kroeg kort en klein slaan kan ik het begrijpen.

30 september 2021 om 13:39

@Bram: maar is dat gebeurd dan? Ik lees dat namelijk niet terug

30 september 2021 om 14:03

Staat toch ech in het artikel dat in het café vernielingen werden aangericht

30 september 2021 om 14:20

Heel het terras is kort en klein geslagen (ook te zien op filmpjes) - dat is ongetwijfeld aan beide supportersgroepen te wijten. Die Oostenrijkers weten in hun eigen stad waarschijnlijk beter weg te vluchten voor de politie, daarom meer Psv'ers opgepakt. Al met al weer een trieste aangelegenheid dit..

30 september 2021 om 15:25

"in het café werden vernielingen aangericht, en werd met glas gegooid" dus dat staat er weldegelijk.

30 september 2021 om 14:36

Als je opgesloten wordt in een cafe is het voor de politie iets makkelijker om je op te pakken lijkt me.

30 september 2021 om 14:40

Er staat dat 3 van de gearresteerden uit Nederland kwamen, wil niet automatisch zeggen dat het PSV-ers waren.

30 september 2021 om 15:27

Achja die Oostenrijkse politie leeft nog volgens de oost duitse mentaliteit. Alles wat daar niet vandaan komt, wordt initieel als dader gezien.

30 september 2021 om 16:08

Eerste wat ook in mij op kwam. Bizar

"volgens ooggetuigen werd het café door de Sturm Graz-supporters gebarricadeerd, waardoor de PSV-fans niet meer naar buiten konden." Ik snap even niet waar alle woede vandaan komt. Je kan om 10 uur 's avonds de kroeg niet uit, omdat die gebarricadeerd is. Ik zou het vervelender vinden om de kroeg niet in te kunnen vanwege een barricade. Waarom niet gewoon binnen een biertje blijven drinken, de eigenaar de politie laten bellen en wachten?

30 september 2021 om 12:53

Je hebt wel een punt

30 september 2021 om 12:55

Ja joh, zal verder voor de gewone man ook totaal niet beangstigend zijn geweest. Tenslotte zit je wekelijks gebarricadeerd door hersenlozen in een etablissement rustig je bakkie op te tutteren…

30 september 2021 om 13:54

Het is gewoon een grapje mensen. Maak je niet zo druk

30 september 2021 om 12:55

omdat, dit te simpel is voor mensen. Ik ben zelf PSV supporter maar sommige mensen zitten altijd dusdanig hoog in de testosteron en opgefokt dat er ook maar 1 ding hoeft te gebeuren en de boel wordt kort en klein geslagen. Ik ben er niet bij geweest, misschien was het wel totale paniek.. Maar uit eigen observaties is het vaak mijn eerder benoemde punt.

30 september 2021 om 13:36

Dusdanig hoog in de testosteron? Lijkt me eerder dusdanig hoog in de coke en drank. Nuchter durven deze meelopers vaak vrij weinig.

30 september 2021 om 13:44

Als ik word opgesloten (waar dan ook) door een stel 'zelfbenoemde hooligans' dan slaat bij mij de paniek ook wel aan hoor. Stel een van die gekken gooit ook nog vuurwerk of iets brandbaars naar binnen. Je kan geen kant op.

Ik snap wel dat je het als hersenloze niet kunt bedenken, maar stel nou dat er in die consternatie binnen brand uit breekt. Hoe trots ben je dan nog als hersenloze Oostenrijker ?
O wacht, een hersenloze kent geen trots natuurlijk.

Ik vind dat zinnetje 'zelfbenoemde hooligans' wel grappig. Alsof er een stel rellende idioten door de straat loopt en de politie ze wegzet als halve zolen. En zij mensen moeten overtuigen dat ze echt hooligan zijn.

30 september 2021 om 14:26

hahaha, deze is ook mooi !

Ik vind het toch wel erg droevig om te zien dat er de laatste tijd veel incidenten met "supporters" zijn, terwijl je verwacht dat iedereen zó blij is om na 1,5 jaar weer in een vol stadion te zitten dat ze zich dus wel koest zouden houden. Het veld bestormen, elkaar op de tribunes belagen, je zou toch hopen dat men blij was met de heroverde vrijheid en die zou koesteren, maar helaas, mensen kunnen niet met vrijheid en verantwoordelijkheid omgaan... triest.

30 september 2021 om 15:53

Het is hetzelfde met al die jongeren die begin dit jaar werden opgepakt tijdens de rellen: "ik heb het niet zo bedoeld", "ik liet me meeslepen", "ik weet niet waarom ik het deed". Zulke incidenten hebben niet eens zoveel met verantwoordelijkheid te maken, maar meer met dat sommige mensen er totaal niet bij stil staan wat ze op dat moment aan het doen zijn. Ik denk dat ik weet waar het aan ligt, maar ik heb geen idee hoe je zoiets kan verbeteren/voorkomen.

30 september 2021 om 16:21

Het is gewoon groepsgevoel en 'erbij willen horen'. Groepsgevoel wordt ook nog versterkt als 'de groep' een gezamenlijke vijand heeft: want dan bij jij (als je erbij hoort) in ieder geval niet het pispaaltje. Allemaal hetzelfde shirtje aan en mensen voelen zich anoniem (vergelijkbaar met hufters in het verkeer of online: ze voelen zich anoniem). Je handelingen hebben dan vage grenzen want je denkt onbewust dat een groep het van je verwacht of dat de groep je aanzien geeft als jij extreem bent.
Wat je kan doen is groepsvorming verbieden. Maar dat is natuurlijk vrijwel onmogelijk als je ook nog wil leven in een open maatschappij. Je kan ook proberen te zorgen dat al die gastjes dagdagelijks al het gevoel krijgen dat ze erbij horen, zonder die hooligans. Zelfde reden waarom sommigen bij een gang gaan: je hoort ergens bij. Alleen ben je zwak: en samen sta je sterk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren