Franse media mikken opnieuw op Wijnaldum na uiterst teleurstellend optreden

Donderdag, 23 september 2021 om 10:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:14

Paris Saint-Germain kroop woensdagavond voor de tweede keer binnen een paar dagen tijd door het oog van de naald. Nadat de ploeg van Mauricio Pochettino zondag tegen Olympique Lyon (2-1) ontsnapte via Mauro Icardi, lukte dat tegen FC Metz (1-2) dankzij een treffer van Achraf Hakimi diep in de blessuretijd. Het spel van Georginio Wijnaldum kan de Franse media echter nog maar weinig bekoren. De middenvelder lijkt last te hebben van aanpassingsproblemen en werd tegen Metz na ruim een uur spelen naar de kant gehaald voor Angel Di María.

Wijnaldum keerde tegen Metz terug in de basisopstelling, nadat hij tegen Lyon genoegen moest nemen met een plek op de reservebank en pas in de slotfase binnen de lijnen werd gebracht. De Nederlander oogde onwennig, zag ook Cédric Rablat van Foot Mercato. "Wijnaldum miste het vanavond weer", schreef de Franse journalist. "Los van het feit dat hij moeite heeft om centraal te spelen, komt hij techniek te kort en ondervindt hij problemen bij het begrijpen van zijn ploeggenoten. Het is teleurstellend."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook L'Équipe was niet onder de indruk van het optreden van Wijnaldum. De middenvelder kreeg als rapportcijfer een 3, net als Kylian Mbappé. Laatstgenoemde eiste een negatieve hoofdrol op door in de slotfase de confrontatie te zoeken met doelman Alexandre Oukidja. "Hij moet zich anders gedragen om geliefd te worden. Ik hou van hem als speler, hij is heel goed. Maar hij zou er baat bij hebben om zich anders te gedragen, zich meer bescheiden op te stellen", adviseerde trainer Frédéric Antonetti Mbappé na afloop.

Le Parisien vergeleek het optreden van Wijnaldum met een spook. "Hij vertolkte op fraaie wijze de rol van Belphégor." Belphégor is de naam van het spook van het Louvre, in een serie uit 1965. Wijnaldum zelf was vooral content met de de zevende overwinning op rij in de Ligue 1. "Het was geen makkelijke wedstrijd, maar wat een manier om in de allerlaatste minuut de zege alsnog veilig te stellen. Hakimi is on fire", schreef de middenvelder op sociale media.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door bossie)

Goeie keuze gemaakt. Barcelona was een nog slechtere keuze geweest. Maar de vorm van Gini bij zowel Oranje als PSG is niet best. Zat bij Liverpool niet slecht hoor.

23 september 2021 om 10:43

Ik weet niet wat ze verwachten bij PSG, maar Wijnaldum is gewoon een dienende speler. Die heel af en toe op een goede dag wel eens het verschil weet te maken. Maar over het algemeen is wat hij nu laat zien gewoon wel zijn normale niveau.

23 september 2021 om 12:57

Wel knap dat als je in de voorhoede zoveel sterren hebt lopen dat ze afgeven op Wijnaldum. Alsof hij ineens Neymar achtige dingen gaat doen. Volgens mij moeten ze het zoeken bij die zogenaamde sterspelers.

23 september 2021 om 13:04

Dus de sterspelers moeten de bal bij Keylor Navas halen en dan iedereen voorbijdribbelen inclusief de scheidsrechter grensrechter en keeper om elke wedstrijd een hattrick p.p. te scoren? Als ik jou zo hoor @Denn01 dan zou je bijna denken dat een team uit 3 spelers bestaat

23 september 2021 om 14:23

Wijnaldum komt te kort voor de absolute top! Psg wou voor kante of pogba gaan maar wegens fairplay regels kon het niet. Dus hebben ze Wijnaldum gratis opgepikt. Die word geen basisspeler.

23 september 2021 om 15:47

Ik denk dat jij tekort komt met jouw reactie, kijk jij wel voetbal dat je zegt dat Wijnaldum te kort komt voor de absolute top? Dus liverpool is suptop waar die 99 procent altijd in de basis stond en de halve finale heeft beslist tegen barceona en kampioen is geworden met liverpool, en bij Oranje bijna elke wedstrijd was betrokken bij een doelpunt.
Lariekoek

23 september 2021 om 17:30

Ja klopt kijk maar naar het NL elftal in 2014. Allemaal middelmaat op Robben en Van Persie na.

23 september 2021 om 22:16

Hermanos1996 grappenmaker. Wil je zeggen dat wijnaldum wereldtop is als kante, casemiro, kroos, modric? Wijnaldum is subtop en niet meer. Vasquez speelt vaak bij real madrid betekend dat hij wereldtop is? Jij moet meer voetbal kijken. Je zegt dit alleen omdat die voor oranje speelt. Anders wist je het zelf ook.

23 september 2021 om 11:06

Misschien is het beste van Wijnaldum er ook gewoon vanaf. Op zich ook geen schande natuurlijk. Verder opvallend dat je Wijnaldum gaat wisselen voor Di Maria. Dat zijn wel 2 totaal verschillende spelers op verschillende posities. Dus zo'n wissel zorgt ook meteen voor een taktisch verschil.

23 september 2021 om 11:21

Nee Wijnaldum is gewoon geen speler die zich kan onderscheiden in een elftal dat niet draait. Dat zie je nu bij PSG en dat zag je bij Oranje ook al veelvuldig. Het is zuiver een dienende speler, die meegaat met het algemene niveau van de ploeg waarin hij speelt.

23 september 2021 om 11:54

Westend, dat is in veel gevallen juist het doel van een wissel wanneer het even niet loopt? Tactisch iets forceren met iets andere speler.

23 september 2021 om 12:19

Ja dat klopt. Het is toch bizar dat hij onze asnvoerder van Oranje was he? Hij was zo slecht en totaal geen leider maar spewlde op de beste positie in Oranje (op 10) terwijl hij maar een waterdrager is.
Alleen door zijn status als voetballer bij een grote club is hij bij Oranje altijd onomstreden.
Net zoals Promes dat bij Oranje was. Bij Promes heb ik echt nooit begrepen waarom al die bondscoaches 7 jaar lang altijd met Promes kwamen.

23 september 2021 om 12:27

Dat is onzin. Wijnaldum lijkt de laatste jaar tot anderhalf zeer uit vorm wat allerlei redenen kan hebben, maar hij was voorheen echt totaal niet slecht. Is ook het meeste bij doelpunten betrokken na Memphis de laatste 4 jaar wel.

23 september 2021 om 13:06

Hij krijgt ook wel heel veel speeltijd bij Oranje om bij de meeste doelpunten betrokken te zijn. Ook is het zo dat met de nederlandse speelstijl een 10 altijd wel bij kansen betrokken is dus wat zegt dat nou echt?

23 september 2021 om 11:22

Denk wel dat Gini de overstap een beetje onderschat heeft en beter bij Liverpool had kunnen blijven. Daar waar hij gewaardeerd en gerespecteerd werd. Dat is bij PSG wel even anders.

23 september 2021 om 11:55

Hij zit in de herfst van zijn carriere. Nog een jaar PSG en dan naar de Kuip?

Misschien ligt het niet aan Wijnaldum maar aan alle sterren die daar lopen en denken dat ze met al hun talent wedstrijden winnen zonder ook maar enige inzet!

23 september 2021 om 10:23

Ik denk dat het slecht spelen van Wijnaldum toch wel aan hemzelf ligt. Beetje simplistisch om dat nu op andere spelers te gaan leggen natuurlijk

23 september 2021 om 10:25

Denk dat je met al die sterren ook een andere coach had moeten hebben. Heb niet het gevoel dat Pochettino dit kan managen.

23 september 2021 om 11:07

Ik begrijp dat Koeman binnenkort beschikbaar komt...

23 september 2021 om 11:34

People manager Ronald... ideale keuze

23 september 2021 om 13:12

@westend

"ik begrijp dat Koeman binnenkort beschikbaar komt.."

Wel benieuwd naar zijn excuses dan. Met deze selectie kan je geen aanvallend voetbal spelen, Messi laat andere beter lijken. Luuk heb ik liever als kopper dan Neymar..zal leuk zijn voor Neymar en Mbappe

23 september 2021 om 10:43

Het ligt ook aan Wijnaldum… doe bril af, lekker wijzen naar anderen terwijl Wijnaldum mede verantwoordelijk is en gewoon al jaarlang niets laat zien; vond z’n laatste periode bij Liverpool ook alles behalve sterk en ook in Oranje.

23 september 2021 om 11:23

Wijnaldum vond ik gewoon belangrijk afgelopen ek op de wedstrijd tegen tsjechie na dan maar dat snapte ik wel, ik riep de eerste wedstrijd al dat frenkie en wijnaldum het aantal meters wat ze met en zonder bal moesten lopen nooit vol konden houden. die de roon deed niks en de rest was niet aanspeelbaar. die moesten met ze 2 echt 3dubbele meters maken om het nl elftal te redden van een nog grotere afgang. Afgelopen keer was het inderdaad niet best maar wijnaldum is geen opvallende speler inprincipe. Zijn kracht ligt echt in de meter maken en zorgen dat er altijd een afspeel optie is zelfs bij counters of snel spel heen en weer. Echt tussen de linnies aanwezig zijn en door spelen. er zijn genoeg spelers die er niet zijn of te laat en dan is het ook makkelijker druk zetten op de persoon aan de bal. Zeker psg kan deze vuile meters goedgebruiken want messi en neymar lopen samen nog niet het aantal meters van een gemiddelde speler. Spelers als wijnaldum mis je pas als je ze niet meer opstelt, dit heeft klopp bij liverpool ook vaak genoeg gemerkt.

23 september 2021 om 11:26

Wijnaldum is een waterdrager die er af en toe eentje in prikt. Totaal geen bijzondere speler, kan wel een hele nuttige speler zijn maar dat was het!

Kan iemand nog een wedstrijd herinneren waarin Wijnaldum wel goed speelde? Is toch wel al een tijdje terug, zeker bij Oranje. Was erg op zijn plek toch in Liverpool, al aldaar ook niet altijd onomstreden. Blij dat deze jongen iig niet naar Barcelona is gegaan, dan was Koeman nu al ontslagen geweest

23 september 2021 om 10:44

Exact dit. Ik niet in iedergeval.

23 september 2021 om 11:28

Ik moet wel echt heel diep nadenken😂 denk dat de laatste match “corner taken quickly” tegen barca was waarin hij echt van zich liet horen. Hij kan leuk intikkertjes bij Oranje maken maar als je zo lang bij een grote club in de prem speelt verwacht ik wel een speler die op zn minst zijn nationale ploeg kan dragen. Hij geeft in oranje ook niet vaak genoeg thuis. Zijn genoeg wedstrijden dat ik lees dat wijnaldum weer onzichtbaar was dat kan echt geen toeval zijn. Ik zeg niet dat hij waardeloos is maar hij is echt niet zo een bijzondere speler.

23 september 2021 om 12:17

Ik vond het al een rare overstap, Wijnaldum paste perfect in het werkvoerbal van Liverpool waar de middenvelders niet hoeven te voetballen, en dan komt hij terecht in waarschijnlijk de meest technische ploeg ter wereld. Eigenlijk zonde, hij had misschien eerder bij een Atletico, Spurs of Dortmund gepast. Maar goed, het is voornamelijk vervelend voor PSG, die hebben m verkeerd ingeschat en zitten nu met de gebakken peren.

23 september 2021 om 12:56

Het is ook lastig als je matties Virgil en Memphis je het elftal niet in loodsen, hè ...

23 september 2021 om 14:50

Vraag mij oprecht af of Pedri dan op de bank had gezeten. De Jong en Busquets had hij er niet uitgehaald denk ik. Als Koeman straks ontslagen wordt zit Luuk De Jong daar ook voor oud ijzer.

Barcelona heeft geluk gehad dat ze hem niet hebben aangetrokken en Liverpool heeft terecht vastgesteld dat hij een bepaald bedrag maar waard is.

Ik ben fan van de mens Wijnaldum, maar heb als voetballiefhebber nooit echt zijn voetbalkwaliteiten gewaardeerd en hem gerekend tot de top. Begon bij Feyenoord als buitenspeler, ietwat frivool en heeft zich ontwikkelt tot stabiele middenvelder.
Beetje als whisky werd hij met de jaren beter, maar hij is nooit dragend geweest.

23 september 2021 om 10:27

Hij was bij Liverpool in een controlerende rol een seizoen of 3 top. Rond de seizoenen van de CL en PL zeges viel hij op met zijn balvastheid, slimme looplijnen en ook verdedigend werk. Onder Koeman was ie in Oranje ook echt geweldig. Daarna is het wel snel in verval geraakt. Eigenlijk na de pl winst in zijn laatste seizoen bij Liverpool.

23 september 2021 om 11:24

Toevalllig net op de momenten dat Liverpool ook geweldig draaide, was Wijnaldum ook goed. Want dat moet je hem nageven, hij kan een hoog niveau aantikken... als alle spelers rondom hem ook een hoog niveau aantikken.

Maar van zodra het elftal iets minder draait, zoals nu bij PSG of bij Oranje, dan zie je Wijnaldum niet meer en heb je er ook niet zoveel meer aan.

Waarom denk je dat ze hem bij Liverpool al bij al makkelijk lieten gaan?

23 september 2021 om 11:29

Hij zal nooit een team op sleeptouw nemen.. never ever! Ja een team dat in vorm is misschien zoals prime liverpool wat hierboven wordt aangegeven. Bij Oranje en PSG speelt hij altijd verstoppertje, genoeg wedstrijden bij Liverpool ook casper het spook gespeelt trouwens.

23 september 2021 om 11:53

Ja net als messi

23 september 2021 om 12:45

@THenry_228 Kerel doe niet zo overdreven. Liverpool wou hem juist houden, alleen de jongen was zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging. Tel daarbij dat Liverpool genoeg geld heeft om gewoon vervanging te halen en niet iemand dwars wil zitten om eventueel de uitdaging aan te gaan en/of meer te verdienen.

Je lijkt wel een beetje JapieKrekel (De Jong, word genoemd hier. Dat doen jij in dit topic over Wijnaldum.
De jongen heeft ons nog meermaals over de streep getrokken, geef hem wat krediet wat hij ook verdiend.

23 september 2021 om 14:05

@Alsjemenou Messi heeft zijn strepen denk ik wel verdiend in het internationale topvoetbal lijkt me. Denk ook niet dat een verdere discussie nodig is :-)

Dat is niet door onwennigheid hoor. "los van het feit dat hij moeite heeft om centraal te spelen, komt hij techniek te kort en ondervindt hij problemen bij het begrijpen van zijn ploeggenoten. Het is teleurstellend." Zo speelt hij in het NL elftal toch ook gewoon al tijden? Altijd moeite om de bal in 1x goed te hebben liggen, doet er altijd veel te lang over om situatie onder controle te krijgen en vervolgens een medespeler te vinden.

23 september 2021 om 10:25

Hij takelt nu wel echt in rap tempo af inderdaad. Sneu voor hem maar als het zo doorgaat moeten andere spelers echt de kans gaan krijgen in Oranje. Denk aan Berghuis op het middenveld bijvoorbeeld, Gravenberch, Klaassen, Frenkie etc.

23 september 2021 om 10:36

ach ja, wees blij voor hem dat hij een flink contract heeft getekend bij psg. Bij Liverpool verdiende hij natuurlijk mooi geld, maar niet buitensporig voor een profvoetballer in de top. Nu speelt hij miss niet meer goed genoeg, maar hij kan nog wel ff harken. Lekker toch

23 september 2021 om 11:32

Dit was altijd al zijn speelstijl.. de bal ligt nooit gelijk uitmuntend voor zijn voeten. In de absolute top heb je die tijd gewoon niet waardoor a real talent eye gelijk ziet dat Wijnaldum een degelijke maar normale speler is. Nothing special here

Benieuwd hoe lang LVG bij Oranje aan hem vast zal houden als basisspeler. Speelt voor Oranje en voor PSG niet best. Zeker in het geval van Oranje al een tijdje. Ik zou wel eens een middenveld van Frenkie - Klaassen - Koopmeiners willen zien.

Tja alsof iemand daar van op kijkt. Het is geen wereldspeler. Bij Liverpool kon hij aardig mee draaien, maar hij heeft op mij nooit echt indruk gemaakt.

23 september 2021 om 10:33

Bij Liverpool heeft Wijnaldum gewoon echt een aantal seizoenen goed gespeeld hoor. Ook heel erg gewaardeerd daar door de fans en Klopp. Dat hij dan geen indruk op jou heeft gemaakt snap ik niet. Een wereldspeler is het niet nee (die zijn op twee handen te tellen), maar dat zegt niet gelijk dat hij het niet gewoon heel goed gedaan heeft. Beetje simplistisch in mijn ogen.

23 september 2021 om 11:43

Ik heb Liverpool heel vaak zien spelen en ik zeg ook nergens dat hij slecht heeft gedaan. Hij heeft het idd prima gedaan, maar niet meer dan dat. Geen speler waar ik graag naar kijk. Dat hij gewaardeerd wordt snap ik, want hij klaagt nooit en doet gewoon altijd zijn ding. Ik vind het totaal geen bijzondere speler. Valt ook makkelijk op te vangen in mijn ogen bij Liverpool.

Van al die sterren die ze hebben binnengehaald is dus eigenlijk alleen Hakimi een echt waardevolle keus gebleken tot nu toe. Donnarumma niet meegerekend dan, omdat die eigenlijk niet echt zo heel erg noodzakelijk was.

Barca heeft echt geluk dat hij voor psg heeft gekozen. Wat is hij slecht zeg.

Dat er hier daadwerkelijk mensen zijn, die het erover hebben dat hij aftakeld? Sorry, maar Wijnaldum is nooit een topper geweest. Bij Liverpool nuttig als waterdrager, bij Oranje te groot gemaakt. Hij heeft dat jaren lang kunnen verdoezelen door regelmatig op de goede plek te staan en te scoren, maar ik heb meerdere wedstrijden van Oranje gezien waarin hij scoorde en opgehemeld werd, waarbij ik sterk het gevoel had dat Nederland die wedstrijd makkelijker had kunnen winnen met een andere speler op de plek van Wijnaldum.

23 september 2021 om 11:14

Het punt is dat er geen betere optie was op zijn positie. Denk dat mede door zijn prestaties de afgelopen jaren het beeld is ontstaan dat hij het elftal op sleeptouw zou nemen, zeker na zijn periode bij Liverpool. Ondanks dat hij voldoende kwaliteiten heeft om basis te staan, moet je zo'n rol niet van hem verwachten. Op Virgil, de Vrij en Frenkie na heb je eigenlijk allemaal spelers die vervangbaar zijn.

23 september 2021 om 11:34

Dus dan moeten we hem maar prijzen omdat hij bij Liverpool meehobbelde. Hij is een speler die vaak is opgeroepen vanwege de club waar hij speelt want echte pure onmisbare kwaliteiten heeft hij niet echt in mijn ogen.

23 september 2021 om 12:31

'Meehobbelde'

Je bedoelt in de basis speelde bij een van de sterkste teams van de laatste jaren. Denk je nou echt dat hij zomaar opgesteld wordt en belangrijk geacht werd door een trainer als Klopp.

Dat in jouw ogen hij geen onmisbare kwaliteiten heeft(had) is dan ook, omdat jij er waarschijnlijk met alle respect minder verstand van hebt dan een Klopp.

23 september 2021 om 12:47

Mensen vergeten dat Klopp hem echt belangrijk vond in zijn elftal. Dan hobbel je niet zomaar mee in een van de sterkste elftallen

23 september 2021 om 13:20

Sergi Roberto speelde ook mee in een van de sterkste teams van de laatste jaren(in mijn ogen nog veel sterker dan dat sterke liverpool) ik beoordeel een speler op wat ik zie en op zijn positie is hij wereldwijd nooit top 5 geweest. Dat zegt ook wel wat denk ik.

23 september 2021 om 13:51

Mee eens, goed voorbeeld maar tegelijkertijd als je een andere speler daar had neer gezet. Had je niet zomaar dat sterke team, omdat hij er een onderdeel van is. Al is het individu zo sterk, het team belang staat voorop en dat is waar deze jongens in uitblinken. Neem daarbij dat het ook fantastische voetballers zijn, maar net onder de wereld top. Ik vind het ook geen Cafu of dergelijke, hetzelfde met Gini. Het is een topper, want anders speel jezelf niet in de basis. Een wereld topper is wel een ander verhaal, maar om nogmaals aan te geven. Ik vind niet dat ze mee hobbelen, en dat is mijn mening. Jij mag er altijd een andere kijk op houden!

23 september 2021 om 14:13

Oke misschien was dat meehobbelen wel een beetje respectloos naar Gini. Klopp zal hem ook niet als een kip zonder kop zomaar opstellen dus hij heeft ook zeker zijn meerwaarde gehad voor Liverpool. Maar ik denk gewoon dat hij bijvoorbeeld veel makkelijker te vervangen was dan Roberto Firmino in zijn prime bij Liverpool of Henderson, in mijn ogen ook net niet de echte top. Gini geeft mij altijd het gevoel dat hij vervangbaar is.. soms liep het spel zo snel en dan komt de bal bij Gini moet hij hem weer 4x aanraken voordat hij goed ligt. Ik let echt op alle (vooral technische) details als ik een speler beoordeel. Ieder heeft zo zijn eigen kijk op het spelletje maar in grote lijnen zijn we het eens dat hij geen toptop player is.

Laten we hem beoordelen over een paar maanden, tuurlijk is het wennen en hun spel kan je niet vergelijken met Liverpool. Ik hoop dat Gini iedereen ze mond snoert

23 september 2021 om 11:58

Helemaal met je eens, het is behoorlijk triest dat mensen hem een waterdrager noemen hier.
Als waterdrager kun je niet seizoenen lang mee met een fantastisch spelend Liverpool. Hij is een dienende speler, maar bij een waterdrager denk ik aan een speler die eigenlijk niet op het veld hoort te staan. PSG is een heel ander elftal dan Liverpool, eigenlijk is het vooral geen elftal. PSG is op dit moment los zand, totaal geen team. Wijnaldum is een speler die beter draait in een goed spelend elftal, hij is niet de speler die het elftal even op sleeptouw neemt.

23 september 2021 om 12:41

Elke speler draait beter in een goed spelend elftal. Wijnaldum is voor mij een absolute waterdrager. Voegt helemaal niks toe

23 september 2021 om 14:00Hij heeft gewoon een hele belangrijke rol gehad bij Liverpool, dat kun je moeilijk ontkennen. Het zegt ook heel erg veel over de andere spelers bij Oranje die op zijn plek kunnen spelen, dan zijn zij nog minder dan waterdragers zijn. Want die spelers zijn allen minder dan Wijnaldum. Wat komt er eigenlijk na waterdrager? Wat is er nog respectlozer dan waterdrager? Het is wel uitermate knap van hem om als waterdrager bij Liverpool en PSG terecht te komen Die clubs zullen het allemaal wel helemaal verkeerd zien, jij hebt het vast bij het rechte eind...

23 september 2021 om 14:09

Waterdrager is niet negatief in mijn ogen, dat is een speler die een onopvallende/dienende rol speelt zodat de sterren kunnen schitteren. Bij Liverpool is dat met name Salah en ook Mane, en dat is ook de rol van de middenvelders daar zoals Henderson, Wijnaldum, Fabinho, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain: kei- en keihard werken, continue pressing, de bal terugveroveren, en dan zo snel mogelijk inleveren bij Salah, of de bal naar voren schoppen voor Mane om zijn enorme snelheid te gebruiken. Het is geen complexe tactiek maar het werkte buitengewoon effectief (voor een jaar of twee in elk geval). Het verschil met PSG is echt dag en nacht, dat is een ploeg die razendsnel combinatievoetbal speelt met zeer technische spelers op het middenveld.

23 september 2021 om 14:20

Als je de term 'waterdrager' zo uitlegt kan ik er wel in meegaan.
Wijnaldum is inderdaad geen opvallende speler, maar zorgt er juist voor dat andere spelers hun kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Zoals Schijntrap aangeeft 'voegt helemaal niks toe', dat vind ik gewoon denigrerend naar zo'n type voetballer als Wijnaldum.

23 september 2021 om 12:49

@MessiUtrecht Het zijn 2 verschillende competities, waarbij ik net als jou denk dat hij een periode nog nodig is om zich belangrijk te kunnen maken in dit elftal. Het is voor hem belangrijk ook een trainer te hebben die het volledig in je ziet

Teleurstellend dat hij dat team niet op sleeptouw kan nemen. Hij is toch wel de absolute vedette van dat team met zijn creativiteit, techniek en scored vermogen. Simpele waterdragers als Messi, Neymar, Mbappe, Di Maria en Veratti moet je niet te veel verwachten.

Wijnaldum is ook geen superster of speler. Hij is een nuttige aanvulling in je team. Zowel als basisspeler als invaller. Als het team als een natte krant speelt, dan zal hij het team niet op sleeptouw nemen. Daarbij moge ze wel wat kritischer zijn op hun aanvalslinie. Heb het idee dat geen 1 aanvaller daar (op Messi na) echt een wedstrijd open kan breken en voor je kan winnen. Mbappe mist teveel kansen en Neymar niet doelgericht/functioneel genoeg.

Wijnaldum is natuurlijk nooit een bijzondere speler geweest.
Mij ook een raadsel hoe hij het zo lang bij Liverpool vol heb gehouden.
Maar vooral de laatste jaren kan ik me geen goede wedstrijd van deze jongen herinneren.

Zou wel fijn zijn als onze bondscoach ook gaat inzien dat Wijnaldum simpelweg niet het gewenste niveau heeft. Alleen maar vertragen en vreselijk veel balletjes breed of terug.

Wat ik alleen kwijt wil is dat Gini lekker geniet van zijn carrière afscheid met sterren en miljoenen spekken. De reactie schrijvers die het beter weten, keep your mouth shot en meld je zaterdag weer aan bij FC Amateur

Gini was nooit een speciale speler geweest, kom altijd prima meedraaien maar dat was het dan ook. Zijn handelingssnelheid vond ik van hem altijd aan de lage kant. Als hij nu bij Barcelona had gespeeld ging Marca erop los

Wijnaldum lijkt door de mand te vallen als wereldtopper. Bij Liverpool leek het een goede aanvulling binnen een heel goed draaiend elftal, maar in zo'n sterrenteam bij PSG kan hij geen potten breken. Buiten wat doelpuntjes vind ik hem bij NL ook vaak tegenvallen. Goeie keus van hem om zijn zakken te vullen bij PSG, bij Barca had hij nog harder moeten werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder103
K. MbappéAanvaller105
G. WijnaldumMiddenvelder90
M. IcardiAanvaller93
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller51
MarquinhosVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

258 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 9 0 0 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal laat nog even weten bij welke club zijn hart ligt

Louis van Gaal heeft maandagavond laat de lachers op zijn hand gekregen. De bondscoach van het Nederlands elftal kreeg op de persconferentie na het WK-kwalificatieduel met Gibraltar (6-0) een vraag van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren