Erik ten Hag lovend: ‘Laat hem een voorbeeld zijn voor velen’

Dinsdag, 21 september 2021 om 21:53Chris Meijer • Laatste update: 22:06

Erik ten Hag is zeer te spreken over Noussair Mazraoui. De 23-jarige rechtsback van Ajax was in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-5 overwinning) andermaal goed voor een doelpunt, waarmee hij zijn seizoenstotaal al naar drie treffers en drie assists tilt. Ten Hag vertelt voor de camera van ESPN dat hij Mazraoui tegen het einde van vorig seizoen heeft voorgehouden dat hij meer in aanvallende zin kon bijdragen.

“Laat hem een voorbeeld zijn voor velen”, vertelt Ten Hag. “Mazraoui is topfit, hij haalt het uiterste er uit en dan zie je dat hij uitblinkt. Dat vind ik mooi om te zien, ik hoop dat hij het volhoudt. Ik heb hem voorgehouden dat hij veel meer in aanvallende zin kon bijdragen. In de seizoenen hiervoor heeft hij ook een aantal geweldige wedstrijden gespeeld. Onze backs komen vaak in aanvallende posities terecht, waar je voor een goal of assist kunt zorgen. Dan moet je wel de bereidheid hebben om te investeren om daar te kunnen komen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ten Hag krijgt vervolgens de vraag of hij met Mazraoui heeft gesproken over het verlengen van zijn aflopende contract. “Ja, natuurlijk. Dat willen we allemaal graag. Dat wil Nous graag. Ik hoop dat het zover komt. Dat contract is niet zo spannend. Het spel dat hij op de mat legt is belangrijk”, reageert Ten Hag. Ook Mazraoui zelf wordt door ESPN gevraagd naar de contractonderhandelingen. “Ik sta er zeker open voor, dat heb ik al meerdere keren gezegd. Er moet wel een bepaalde waardering zijn, dat is heel simpel. Financiën, het spelen: alles, waardering in het algemeen.”

“Dat is ook dat je het krediet krijgt om te blijven spelen als het even minder gaat. Het zou misschien een last van mijn schouders nemen als het afgerond is, maar ik geef het niet te veel aandacht”, vervolgt Mazraoui. Dat hij dit seizoen al bij zes doelpunten betrokken was, is volgens hem het resultaat van het feit dat hij ‘ermee bezig’ is. “Alles erop en eraan. Dat resulteert in statistieken. Ik ben er blij mee.”

“Ik heb me niks voorgenomen qua aantal doelpunten of assists, maar ik wilde er wel meer mee bezig zijn”, stelt Mazraoui. “Mijn sprints afmaken de zestien in, bijvoorbeeld. Ik ben in aanvallend opzicht nog meer gaan geven. Met de trainer heb ik een gesprek gevoerd over het feit dat mijn statistieken beter konden voor een speler met mijn kwaliteiten. Ik was het daar mee eens en nu laat ik het zien. Elke wedstrijd wil ik meer.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

In 19/20 heb ik veel mensen horen zeggen dat Dest meer potentie heeft dan Mazraoui en hem over twee of drie jaar helemaal voorbij zou zijn gestreefd. We zitten inmiddels in 21/22 en Mazraoui is aan het uitgroeien tot een vedette bij Ajax. Hij haalt een belachelijk hoog niveau, is erg stabiel en is zowel offensief als defensief fenomenaal. De rust in de opbouw, de techniek, het voetballende vermogen, de spelintelligentie en het gogme en de duelkracht in de 1-op-1: op al deze vlakken wint Mazraoui van een Dest. Daar doen wat leuke trucjes en snelheid niks aan af. Wat een mooie deal blijft die verkoop van 25 miljoen.

21 september 2021 om 22:01

En dan nog de combinatie met Antony. Het is om je vingers bij af te likken. Zoveel techniek, snelheid en effectiviteit. Je ziet Antony en Mazraoui ook echt samen genieten.

21 september 2021 om 22:05

Kon toen wel, maar Dest is geen meter opgeschoten bij Barcelona. Kan nog steeds geen voorzetten geven. Dat is gewoon een ontzettende handicap als je dat als back niet kan. Mazraoui had dat altijd al. Helaas blessures gehad en ook veel pech met die oogblessure door een bal.

21 september 2021 om 22:11

PEC, NEC, Cambuur, Fortuna en Twente. Kom op nou.. dat is keuken kampioen materiaal! Sporring was zeker knap maar in de eredivisie winnen met deze cijfers ben je echt verplicht als Ajax zijnde. Dus dan springen er al snel spelers uit hè Ten Hag.

21 september 2021 om 22:23

@Alsjemenou, je vergeet Vitesse 5-0 ook nog. En denk je echt dat 9-0 winnen makkelijk gaat? Ajax speelt gewoon erg goed kan je ook wel toegeven hoor.

21 september 2021 om 22:32

Met deze cijfers winnen is allerminst verplicht en bovendien vrij ongebruikelijk. De afgelopen tien jaar niet gevolgd? Ach ja, dat gebagatelliseer duikt altijd meteen op als Ajax bovengemiddeld presteert.

21 september 2021 om 22:36

Winnen met deze cijfers? Ajax hoort inderdaad van die ploegen te winnen, maar een 9-0 en 3x 5-0 is niks speciaals dus? Welke maatstaf geldt dan voor de andere ploegen, 1-0 is genoeg? Je hebt er blijkbaar moeite mee om toe te geven dat Ajax speciale dingen doet momenteel. Het record van 97/98 uit de boeken geschoten (en toen waren er recentelijk een gewonnen CL, een CL finale en halve finale gehaald). Maar dat is blijkbaar standaard. Weten we dat ook weer. Is 5-1 tegen Sporting ook voldoende? Of had Ajax er 8 moeten maken.

22 september 2021 om 04:21

Een PSV of Feyenoord wint niet met zulke uitslagen hoor.
Allerminst verplicht? Moet je maar ff doen. En daarbij, als jij vindt dat ze verplicht zijn met zulke uitslagen te winnen, dan geef je indirect toe dat het puur komt door de kwaliteit van deze ploeg waar Mazroui een belangrijke rol in speelt.

22 september 2021 om 08:10

Feyenoord wel..😉

21 september 2021 om 22:17

Gelukkig wist ten Hag ook dat Nous de betere was. In het begin van het seizoen (paar dagen voordat Dest vertrok) zei hij al dat Nous fit was en zijn eerste keus was. Ik vond dat Dest een leuk seizoen heeft gespeeld, maar ik vind hem wat speelser dan Nous, die veel beter door heeft wanneer ie moet gaan en wanneer ie moet blijven. Daarom kwamen we in de problemen in februari-maart. Dest en Nico hebben dezelfde soort looplijnen, die waren vaak samen weg. Mazraoui is meer een extra middenvelder waardoor de verdediging wat beter staat bij balverlies. Allemaal zaken waardoor ik het niet erg vind dat Dest is vertrokken. Mazraoui kan zomaar naar Bayern over een jaar of 2. Echt een speciale back vind ik hem.

21 september 2021 om 22:25

Bayern zou wel echt een perfecte stap zijn. Is offensief echt wel beter dan Pavard. Ook is het mooi dat je daar alleen maar concurreert met Pavard. Dus daar heen gaan zou wel een goeie stap omhoog zijn.

21 september 2021 om 22:21

@suarez7 nooit begrepen. Dest liep vooral later in het seizoen bij Ajax continue drukte in, wilde paar mannen passeren en van grote afstand op goal schieten. Niveau wat Mazzroui daarvoor in de CL gehaald had, zie ik Dest niet halen. Heeft snelheid maar vooral een domme speler.

21 september 2021 om 22:37

Hij is 20 en speelt bij Barcelona. Je kan zeggen wat je wil maar uiteindelijk speelt hij op die leeftijd gewon veel in de basis bij Barcelona. Dest heeft natuurlijk wel een extreme sprintsnelheid en acceleratie waarmee hij als rechtsback nog best veel goede acties kan maken.

Mazraoui speelt nu echt fantastisch maar de situatie was destijds compleet anders natuurlijk, hij was toen amper fit. Eerlijk gezegd dacht ik zelfs dat Mazraoui zelfs een zware taak kreeg en dat hij Rensch niet uit de basis zou spelen, maar wat die nu laat zien is gewoon zeer goed.

21 september 2021 om 22:28

Ik kijk niet vaak Ajax, maar als ik dit zo hoor speelt er een nieuwe Dani Alves of Lahm hier in de Eredivisie. Ben benieuwd zaterdag!

21 september 2021 om 22:51

Ik heb het altijd gezegd, Dest heeft wat meer flair, maar als hij aanlegt voor een voorzet moet je als publiek vrezen voor je leven en verdedigend is het bijzonder weinig. Mazraoui ontwikkelt zich zo’n beetje tot steunpilaar en iedere rechtsbuiten is lovend als hij met Nous speelt. Wisselwerking is geweldig en het is ook gewoon een fantastische gozer. Komt ontzettend dankbaar over en werkt zich de rambam.

Hopen dat hij bijtekent, daar vrees je met Raiola altijd voor…

Het is ongelooflijk dat deze kanjer nog bij Ajax speelt. Ik weet zeker dat hij in de top zal slagen maar op 1 of andere manier zien ze hem niet staan. Enorm ondergewaardeerd. Verdedigend goed, snel, fel, goed in de passing, technisch, wegdraaien en kan scoren. Wat wil je nog meer?

21 september 2021 om 22:06

Ik snap daar persoonlijk ook niks van. Blessures zijn voor mij de enige verklaring. Kijk ook naar vorig jaar: zowel uit als thuis (en dan vooral op Anfield) fenomenaal tegen Liverpool en Mane in de broekzak. In de thuiswedstrijd tegen PSV de absolute uitblinker en dragende kracht bij de comeback naar 2-2. En in 19/20 uit bij Chelsea ook fenomenaal: hoe hoger het niveau, hoe sterker hij eigenlijk speelt. Alleen in 18/19 thuis tegen Benfica en uit bij Real (ondanks dat mooie binnenhouden) speelde hij iets minder maar daar speelde hij ook zo lekker tegen Bayern (uit en thuis), Athene (uit en thuis), Real (thuis) en Tottenham (thuis en uit als invaller erg sterk).

21 september 2021 om 22:21

@Suarez7 tuurlijk komt het door de blessures en zal niet iedereen de euforie dragen die jij nu hebt. Ik vind hem ook ijzersterk en zeker beter dan Dest. Hij heeft echter in de Eredivisie in 4 seizoen evenveel wedstrijden gespeeld als een fitte speler in 2 seizoen bijvoorbeeld, is toch een gok die je neemt met hem. Los daarvan zie ik de potentie voor een subtop Laliga bijvoorbeeld.

22 september 2021 om 08:27

Geen idee waarom, maar als ik deze lees dan doe ik dat automatische met de stem van Ten Hag erbij in mijn hoofd

Ik hoop echt dat Nous bij gaat tekenen, zolang hij fit is, is hij echt by far de beste back van de Eredivisie

Ik hoop echt zo erg dat hij zijn contract verlengt! Hij laat het tot nu toe elke wedstrijd zien dit seizoen.

21 september 2021 om 22:04

Ben bang dat dat wel eens een probleem kan gaan worden. Hij heeft raiola en het zal me niks verbazen als hij straks eens de stap naar het buitenland wilt gaan zetten. Kan dan transfervrij als topper binnen komen bij genoeg clubs.

21 september 2021 om 22:20

Achja, dan zetten we Rensch daar neer en gaan we verder. Mazraoui is in mijn ogen wel verreweg de beste, maar we hebben er wel gelijk iemand achter klaarstaan.

Wat ik vooral knap vind, is dat hij met elke buitenspeler snel een klik heeft. Hij kan ontzettend goed combineren, en lijkt ook de kwaliteiten van zijn medespeler goed in te kunnen schatten om het beste bij elkaar naar boven te brengen. Ik hoop dat hij een keer langere tijd de focus kan houden, want dan kan hij in de toekomst bij veel topploegen van meerwaarde zijn.

Hij is echt geweldig er is alleen 1 kanttekening hij is geweldig bij Ajax. Dit soort spelers moeten goed nadenken waarom ze weg zouden gaan en waar ze dan terecht gaan komen. Bij As Roma gaat hij nooit zo goed zijn als bij Ajax. Dit is denk ik het geval bij 95% van de clubs waar hij heen zou kunnen of waar raiola hem naartoe wil brengen. Als hij slim is tekent hij bij en speelt hij voor de prijzen en in de championsleague.

Die gozer zal bij de gehele top-3 in Duitsland gewoon basis spelen. En daar spelen gewoon houten klazen als Pavard, Meunier en Klostermann / Mukiele. Voor de PL wordt het lastig aangezien Man United, Man City, Chelsea en Liverpool allemaal al goed voorzien zijn. In Spanje zal die momenteel bij een Barcelona ook wel kunnen spelen.

21 september 2021 om 22:15

Ja, die backs in Duitsland begrijp ik weinig van, die zijn allemaal zo beperkt. Pavard is defensief wel iets sterker, maar een Meunier en Mukiele vind ik echt niets bijzonders hebben. Mazraoui is fel, voetballend sterk en begint wel beter te verdedigen. Natuurlijk blijft het van origine een middenvelder en dat zal hij ook altijd wel houden denk ik.

21 september 2021 om 22:40

Qua rechtsbacks is het heel schaars. Terwijl er met Davies, Angelino en die Portugese jongen van Dortmund wel 3 top-linksbacks spelen. Heel bijzonder.

21 september 2021 om 22:27

Als Bayern slim is halen ze Mazraoui deze zomer transfervrij haha.

Groot fan van deze jongen, geniet van zijn ontwikkeling en mooi om te zien dat ie steeds constanter wordt

Maar toch blijft het oppassen geblazen. Ik zag hem op een gegeven moment als een malle richting de spits positie rennen. Als je dan balverlies hebt, dan ben je gewoon weg he. Het moet wel in balans blijven. Maar wat heeft hij een topseizoen tot nu toe. Hij speelt echt beter dan ooit. Hoop dat hij het volhoudt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Hij moet bijtekenen, anders moeten ze bij Ajax Rensch daar neerzetten’

Devyne Rensch moet op de rechtsbackpositie de voorkeur krijgen boven Noussair Mazraoui zolang laatstgenoemde zijn contract niet verlengt, zo stelt voormalig Oranje-international Peter Boeve. De Marokkaans international heeft een aflopend contract...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren