‘Ik weet dat het best sneu en kinderachtig is voor een man van 35 jaar’

Zaterdag, 18 september 2021 om 16:43Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:43

Go Ahead Eagles en PEC Zwolle spelen zondag de eerste IJsselderby in dik vier jaar. Sinds het seizoen 2016/17, toen PEC tweemaal met 1-3 won, stonden de rivalen uit Overijssel niet meer tegenover elkaar. Voor Bram van Polen zijn het de mooiste wedstrijden van het seizoen en na vijftien jaar in dienst van PEC hoeft hij geen gele en rode kleuren in zijn huis. “Ik realiseer me dat dit best sneu en kinderachtig is voor een man van 35 jaar. Maar het is echt zo. Ik wil die Go Ahead Eagles-kleuren niet zien in mijn huis.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Echte clubmannen met grinta is een uitstervend ras in het hedendaagse voetbal. Ben blij dat we nog van van polen kunnen genieten

18 september 2021 om 10:40

Genieten is wel een heel groot woord, eerder lachen om/met hem 😉 (zowel binnen als buiten het veld). Maar je hebt wel gelijk wat betreft échte clubmensen, uiteindelijk zwicht 99% vd voetballers voor het geld he

18 september 2021 om 17:14

Zonder meer geloof ik in zijn oprechte clubliefde en betrokkenheid bij de rivaliteit, maar die zielige verbanning van geel en rood in alles heeft daar niets mee te maken. Hij geeft het zelf al aan hoe sneu dat is van een volwassen vent, maar juist als je je er ook nog bewust van bent… treuriger wordt het niet…

Man wat heb ik veel zin in deze wedstrijd. Ik hoop het begin van een ommekeer voor ons. Heerlijk dat deze pot weer terug is

18 september 2021 om 17:04

Als de voortekenen op training een voorbode zijn dan zit t goed. T spatte eraf. Stond op de tribune namelijk. Wel dikke as in me nek van de fakkels . Hopen maar dat de spelers de zelfde passie tonen als die wij toonden

Voor het eerst eigenlijk dat ik een IJsselderby inga zonder vertrouwen. Ik zou op dit moment echt niet weten wie voor ons het verschil moet gaan maken. Alle clichés over dat het een wedstrijd opzich is daargelaten, er moet wel enige kwaliteit aanwezig zijn en daar heb ik mijn twijfels over.

18 september 2021 om 09:13

Precies hoe ik erover denk. Hoop dat er genoeg gif in die jonge jongens zit om in ieder geval niet te verliezen, maar die egels wachten hier al een poosje op omdat ze zo lang in de kkdivisie hebben gezeten, dat ik niet overtuigd ben dat we een goed resultaat gaan halen.

En dit mist Psv nou, die hebben geen beladen derby of vijanden.

18 september 2021 om 09:19

Tja, FC Eindhoven is natuurlijk veel te klein (Rotterdamse derby's zijn ook niet beladen) en Feyenoord en Ajax hebben elkaar al. We hebben maar weinig derby's in NL. Er is wel nog een leuke derby bij de amateurs, IJsselmeervogels - Spakenburg.

18 september 2021 om 10:22

Je vergeet Twente-Heracles & Groningen-Heerenveen (Derby van het noorden)

18 september 2021 om 10:43

Groningen-heerenveen vind ik een beetje “gekunsteld” hoor, dan eerder cambuur-heerenveen. En dan heb je ook nog vitesse-nec en in limburg roda-mvv. Uiteindelijk zijn het geen van allen échte derbies want dan moeten ze uit 1 stad komen ( fey-sparta en psv-evv zijn wat dat betreft dus de enige échte derbies van het land)

18 september 2021 om 11:00

Twente tegen Utrecht is de laatste jaren echt enorm beladen, geen idee hoe dat komt, kan iemand daar meer uitleg over geven?

18 september 2021 om 11:35

Volgens mij geldt dit meer voor de Heraclesmensen dan Twente.
Als Heracles wint van FCT , gaan ze finaal uit hun dak , en andersom viel dat altijd wel mee.
Het moet wel frustrerend zijn voor Heracles fans momenteel, dat Robin Pròpper juist naar hun aartsrivaal is verhuisd.
Dat kan ik me voorstellen.

18 september 2021 om 12:12

Willem 2- nac is ook wel een leuke

18 september 2021 om 17:10

Vitesse - NEC

18 september 2021 om 18:53

Mijn favoriet, al gaat het ver over de term van derby heen, is toch wel NEC-NAC

19 september 2021 om 01:36

Top Oss - FC Den Bosch niet vergeten, al zit daar denk ik tegenwoordig 10 man te kijken

18 september 2021 om 10:26

Ik vind het juist wel prettig. Het heeft iets heel banaals om te wijzen naar een andere clubkleur en die te zien als minder. Geniet van de sport en respecteer de tegenstander. Rivaliteit maakt het misschien spannender maar ik mis het als PSV-fan niet.

18 september 2021 om 12:35

Maar PSV - Ajax zit toch ook enorm veel druk op? Misschien komt het omdat ik een Calimero ben ofzo, maar ook de spelers zijn gigantisch opgefokt altijd. Ik ben benieuwd hoe dit voor Ajax is. Wordt PSV niet enorm gehaat en als vijand gezien?

Ik ben overigens vorige week bij Eindhoven - Helmond geweest, dat is meer derby dan PSV - Eindhoven

18 september 2021 om 16:39

Ik als Ajacied voel echt geen haat tijdens deze wedstrijden tussen Psv en Ajax. Wel soms een gevoel van minachting, als Psv weer eens hun prachtige clubliederen ten gehore brengen.. 😜.. Bij Feyenoord Ajax heb ik ook nooit extreme gevoelens gehad. Wel meer aan het schreeuwen en doen tijdens de wedstrijden met Feyenoord en Psv, vooral als ze dicht op mekaar zitten op de ranglijst

18 september 2021 om 17:16

De toppers zijn vaak wel beladen, zeker verder in het seizoen als ze dicht bij elkaar staan. Alles komt en staat met de kwaliteitverhouding, als 1 van de 2 een stuk beter is is een derby al snel saai.

18 september 2021 om 18:26

Dankjewel voor je antwoord. De liedjes zijn wel echt van een abominabel niveau, maar ik ben altijd een stille klager, dus houd me daar niet mee bezig.

18 september 2021 om 13:26

Dan kiezen ze Ajax toch als 'vijand' net zoals Den haag of Utrecht of Groningen

18 september 2021 om 16:53

Utrecht heeft genoeg vijanden, volgende keer wat beter opletten als je in het bos loopt. 😅

Haha enorm kinderachtig natuurlijk, maar kan daar zelf juist altijd ontzettend van genieten. Zolang het maar op een gezonde manier is. Ook heerlijk om bij dat soort gasten het bloed onder de nagels vandaan te halen door ze lekker te ‘voeren’.

18 september 2021 om 10:03

Precies dit. Heerlijk toch deze rivaliteit, zolang het maar niet omslaat in agressiviteit. Ik hoop dat we een mooi feest van kunnen maken. En dat eagles wint natuurlijk.

Indrukwekkend dit.
Vergelijkbaar met Ajax Feyenoord.
Wat de heer van Polen hier stelt, vind ik persoonlijk te ver gaan.
Gèèn rode dingen in huis hahaha.
Dus ook geen rode lipstick voor mevrouw van Polen, geen tomaten ,aardbeien , ranja , rode wijn en noem maar op.
Stilletjes heb ik een beetje het vermoeden dat dit als geintje bedoeld is.
Hoe mooi Zwolle ook is, het moet kunnen om in Deventer op een terras te kunnen zitten , voor Bram.
Ook Deventer barst uit de voegen van eeuwen oude historische stads gedeelten, waar de cultuur/charme vanaf straalt.......

18 september 2021 om 12:03

Ik ken deze uitspraak vooral in de context dat er geen rood-gele dingen in huis zijn. Dus rood en geel zelf zijn geen probleem, maar je doet Bram geen plezier met een bosje rode en gele tulpen

18 september 2021 om 12:06

Denk meer dat het om de combinatie rood-geel gaat, daar ken ik er wel meer van die dat niet doen, daar wordt geen mens-erger-je-niet gespeeld simpel alleen om de kleur van het bord.
Denk dt Bram echt niet op z’n gemak in Deventer kan rondlopen, tenminste, niet meer zodra hij herkent wordt door een verkeerde.

18 september 2021 om 18:41

Lekker gezond ook als je al het rode eten uit je huis bant.

Gelukkig beseft hij zelf dat het kinderachtig is. Geen rood en geel in je huis. Hoe verzin je het? Als hij bloemen koopt voor zijn vrouw, zijn ze waarschijnlijk blauw. Haha

Prachtige vent. Ik heb het geluk gehad om een keer een wedstrijd van Zwolle met hem te kijken toen hij geblesseerd was. Samen met een maat van me. Hun ouders zijn vrienden. Van Polen is een geweldige droogkloot. Hij doet z'n interviews ook echt zonder filter. Camera of geen camera, hij is precies hetzelfde. Zo zie je ze jammer genoeg niet vaak meer dankzij alle media training.

18 september 2021 om 19:44

Ja , prachtige vent... paar jaar geleden na een nederlaag in Deventer meteen na aflooteen bal uit frustratie het publiek in rammen... daarmee een oudere man een hersenschudding laten oplopen, en (als ik het goed heb) hier nooit enige vorm van excuses voor gedaan hebben... echt prachtige vent (not!)

19 september 2021 om 00:14

'Als ik het goed heb' zegt wel genoeg man. Ik vertel net dat ik hem in het echt mee heb gemaakt en je komt met 'als ik het goed heb' argumenten om aan te geven dat het niet zo is. Prima hoor. Dan weet jij het beter.

Het rare hieraan is, is dat deze derby pas de afgelopen 5 jaar ineens speelt. Vroeger was er geen enkele belangstelling voor, ook niet uit de regio.

18 september 2021 om 17:15

Echt complete onzin. Hoe kom je hierbij?

18 september 2021 om 17:48

Voor Go Ahead was Twente jarenlang de grootste rivaal. Sinds degradatie in de jaren 90 is Zwolle de grote rivaal geworden, maar ook dat moest even groeien. 5 jaar is wat kort, ik houd het liever op deze eeuw. Wanneer je een beetje rondvraagt in Deventer krijg je verschillende antwoorden. De oude garde zegt Twente, de jongeren Zwolle.

19 september 2021 om 00:20

Ik kan me nog herinneren dat uitpubliek niet was toegestaan in de tijd dat ze beide een niveau lager speelden. Vanwege de wrijving en de problemen over en weer. Die wrijving komt ook ergens vandaan, dus dan hebben we het zeker over een jaar of 20 inmiddels (zoals je zegt, deze eeuw dus).

Het is dat hij het zelf zegt, maar zelfs geen bloemen op pionnetjes in geel en rood? Sorry, maar als het zo erg is moet Bram zich misschien laten opnemen, want dan ben je echt heel ver van het padje af hoor. En dit dan ook nog gewoon zo in het openbaar durven melden. Wat een zielig leven moet die man hebben.

Ik ben er benieuwd morgen is dit vergelijkbaar als Vitesse - NEC bijvoorbeeld qua alles?

19 september 2021 om 00:23

Ja, de harde kern heeft het de lokale autoriteiten behoorlijk lastig gemaakt de laatste keren dat deze wedstrijd werd gespeeld. Een derby met veel emotie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle4-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller100
S. TedićAanvaller90
J. WestermanAanvaller00
K. LamprouKeeper100
D. BajselmaniVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

18 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren