David Silva haakt in warming-up af voor duel met PSV

Donderdag, 16 september 2021 om 20:52Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:55

Roger Schmidt heeft de opstelling van PSV bekendgemaakt voor de eerste groepswedstrijd in de Europa League. De Eindhovenaren treden tegen Real Sociedad aan in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen AZ (0-3 winst). Dat betekent dat Olivier Boscagli opnieuw doorschuift naar het middenveld en zo een plek in de verdediging vrijmaakt voor Armando Obispo. Vlak voor de aftrap werd bekend dat David Silva bij Sociedad is afgehaakt in de warming-up. De aftrap is om 21.00 uur in het Philips Stadion.

PSV moet het tegen de Basken stellen zonder Ibrahim Sangaré, die nog enkele weken uitgeschakeld is door een spierblessure. Wel keert Davy Pröpper na drie weken afwezigheid terug van een spierkwetsuur. De middenvelder begint op de bank. Ook Maximiliano Romero is terug in de wedstrijdselectie van PSV. De centrumspits speelde exact een jaar geleden voor het laatst een officiële wedstrijd en is hersteld van een zware knieblessure. Carlos Vinícius heeft zijn werkvergunning gekregen en kan debuteren vanaf de bank.

Joël Drommel begint zoals gebruikelijk in het doel bij PSV, terwijl Phillipp Mwene en Philipp Max de backposities bezetten. Achterin vormt André Ramalho een centraal duo met Obispo, terwijl het controlerende blok op het middenveld bestaat uit Marco van Ginkel en Boscagli. Mario Götze speelt als nummer tien vlak achter Eran Zahavi, terwijl Noni Madueke en Cody Gakpo de vleugelspitsen zijn.

Real Sociedad treedt tegen PSV aan in een 4-4-2-formatie. Met voormalig Willem II-spits Alexander Isak hebben de Spanjaarden één speler in de basis met ervaring in de Eredivisie. Ex-FC Groningen-spits Alexander Sörloth begint op de bank. David Silva zou beginnen vanaf de linkerkant, maar is geblesseerd geraakt in de warming up en wordt vervangen door Ander Guevara. De bekendste naam in de opstelling is daardoor waarschijnlijk ex-Manchester United-speler Adnan Januzaj.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Van Ginkel, Götze, Boscagli; Madueke, Zahavi, Gakpo

Opstelling Real Sociedad: Remiro; Zaldúa, Elustondo, Le Normand, Muñoz; Januzaj, Zubimendi, Merino, Guevara; Oyarzabal, IsakGerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door ultimatefreak83)

Die mwene blijft toch pure armoede. Toch knap dat PSV voor elkaar heeft gekregen om nog bijna een slechter back aan te trekken dan die Australiër toen.

16 september 2021 om 19:47

Die Australiër van Feyenoord bedoel je?

16 september 2021 om 19:48

Nee Behich ofzo

16 september 2021 om 19:49

Hij bedoelt Behich. Overigens wel mee eens helaas, Mwene is echt niet van het niveau dat PSV na moet streven. Oyarzabal gaat een makkelijk avondje tegemoet.

16 september 2021 om 19:51

Nooit van z'n lang zal ze leven dat Mwene slechter is dan Behich was..

16 september 2021 om 20:07

Bij gasten als Behich ging letterlijk altijd alles fout. Dat is bij Mwene nou ook weer niet zo, maar hij voegt gewoon niet veel toe.

16 september 2021 om 19:49

Ik vind hem echt niet speciaal, maar zo slecht is het toch allemaal niet? Had Karlsson afgelopen weekend in zijn zak, ik vind dat we altijd wel een beetje moeten overdrijven. Hij speelt terecht ipv Teze iig.

16 september 2021 om 20:08

Mwene is transfervrij opgepikt en is prima backup voor Eredivisie. Inderdaad geen basisspeler wat mij betreft.

16 september 2021 om 20:35

Niet eens. Mwene is best degelijk juist na een wat warrig begin. Mensen praten elkaar veel na. Beter dan Max momenteel.

Prima opstelling natuurlijk maar er zit maar 1 verdediger op de bank en dat is natuurlijk dramatisch. Haal desnoods Oppergard bij de selectie want wat ga je doen als de pijp leeg is bij Max?

16 september 2021 om 19:47

Teze erin en Mwene naar links?

16 september 2021 om 19:51

Ja en dan ben je klaar, dit is gewoon niet topclub waardig en er moet een verdediger bij in de winterstop. Het liefst een linksback want dan heb je mwene/teze, Ramalho/teze, Boscagli/obispo en Max/aankoop de verdediging een soort van dubbel bezet.

16 september 2021 om 20:09

@rombomcu Oppegard vergeten? PSV hoeft helemaal geen LB te halen, Oppegard is een groot talent. Snap alleen niet waarom hij vandaag niet bij de selectie zit.

16 september 2021 om 19:48

Mauro Linksback? Propper mid en Boscagli Linksback? Obispo linksback teze CV? Er zijn wat opties maar geen van alle het niveau wat PSV moet nastreven op die positie. Ben het daarover zeker met je eens

16 september 2021 om 20:01

Nou ja, je hebt in totaal 6 verdedigers in de selectie. Dat is helemaal niet verkeerd. Als er 1 geblesseerd raakt kun je Teze erin zetten of Boscagli terug halen naar achteren.

Gewoon prima opstelling!
Het bankje begint ook beter uit te zien. Doan, Propper, Teze, Vinicius, Romero, Vertessen en Bruma zijn gewoon prima wissels voor een PSV. Veel breder dan vorige jaren.

Alleen verdedigend zijn wat misrekeningen geweest. Met alleen Teze achter de hand is de spoeling helaas wel erg dun..

16 september 2021 om 19:56

Daar was Viergever wel handig voor geweest inderdaad. Nu is het wel zo dat Boscagli daar ook kan spelen en een middenvelder op zijn positie gezet kan worden.

Yes! Eerste topic voor vandaag over PSV!
Prima opstelling, Mwene krijgt gelukkig weer de voorkeur boven Teze en ook Obispo staat weer centraal achterin. Benieuwd of Romero of Vinicius vandaag minuten gaan maken, gaat een taaie pot worden en er zal veel op eigen helft gevoetbald worden, gewoon een kwestie van de kansen wie we krijgen, ook echt afmaken.

16 september 2021 om 19:50

Haha laten we hopen dat PSV vanavond een show gaat weg geven! Mogen ze van mij morgen ook 23 artikelen krijgen Goede opstelling verder, maar inderdaad hopen dat er verdedigend geen problemen ontstaan met wisselen. Go PSV!

16 september 2021 om 19:58

2-1 en maar 3 artikelen is ook goed hoor haha

16 september 2021 om 21:03

Met alle respect is duidelijk dat Ajax in alles veel groter is.
Je kunt als medium heel veel over een bepaalde club schrijven die niet zoveel fans hebben, maar dan wordt er veel minder gelezen.
En al helemaal als de 1 in de CL speelt. Toch veel en veel meer aanzien.
Los van wedstrijden van eigen club, kijk ik niet graag naar EL, pas vanaf kwart finale ofso.

16 september 2021 om 20:00

Is het eigenlijk al duidelijk of Vinicius speelgerechtigd is met zijn werkvergunning?

16 september 2021 om 20:03

Vinicius zit vanavond op de bank en was gisteren voor het eerst op de training, zonder werkvergunning mag je (blijkbaar?) ook geen trainingen volgen, wat ik nog steeds niet geloof.

16 september 2021 om 20:05

Nee trainen is werken hè? Dus hij heeft een werkvergunning.

16 september 2021 om 20:08

@justinmorris Zo kun je het inderdaad ook stellen, dan zit er wel logica achter haha

16 september 2021 om 20:11

Ok top! Ben benieuwd naar em

De vraag is eigenlijk meer of Madueke er ook zin in heeft vandaag.. Gakpo heeft zijn vorm weer te pakken. Ook verwacht ik van Zahavi en Gotze ook dat ze top spelen vandaag want anders wordt het echt lastig tegen zo een goede ploeg.

Kom op psv succes vandaag en winnen uiteraard, haal de punten voor ons alle binnen

Hup PSV. Vorig seizoen echt voorgenomen ze te supporten in Europa, waarna ik tegen bijvoorbeeld PAOK toch weer in een scheur lag.
Hopelijk doen ze het dit jaar beter, dus mijn support begint vandaag weer!

16 september 2021 om 20:10

Zijn we blij mee!

16 september 2021 om 20:15

Haha ja! Het is altijd een beetje win-win situatie, zeker wanneer Ajax een goede wedstrijd heeft gespeeld. Ik gun ze dan ook echt een goed resultaat, maar mocht het niet lukken dan ook maar meteen een pak slaag.

En ik weet dat de politiek correcte mensen roepen dat je ALTIJD DE NEDERLANDSE CLUB MOET STEUNEN; maar dat hoeft eigenlijk niet als Ajacied.

Dat gezegd hebbende zijn we nu als land zo goed bezig dat die lijn wel doorgetrokken mag worden. Maar dit sociedad zijn ook geen koekenbakkers hoor, zeker voorin niet. Maar vooralsnog: hup PSV!

16 september 2021 om 20:52

Is niet raar hoor! Als Bayern tegen welke Nederlandse club dan ook speelt, ben ik altijd voor Bayern. Enige club voor wie ik een uitzondering zou maken is ADO!

16 september 2021 om 20:18

Ik niet. Ben voor iedere Nederlandse club in Europa, behalve PSV. Die mogen van mij alles verliezen. Het is misschien lastig uit te leggen, maar om een of andere reden gun ik ze helemaal niets. Voor een club als Feyenoord heb ik tenminste nog respect omdat zij een club zijn zonder rare gemeentedealtjes en tenminste een identiteit hebben. Laat Vitesse en AZ vanavond maar de punten pakken. Hup Sociedad! Laat ze vanavond een poepie ruiken in Eindhoven.

16 september 2021 om 20:39

Ik gun Ajax wel de punten omdat ik aan langere termijn denk en niet met mn onderbuik. Ajax en PSV maken elkaar beter. 2 CL deelnemers voor Nederland komt dichterbij. Stel Ajax wordt een aantal jaar achter elkaar 2e? Niet uit te sluiten. Verder is je reactie eigenlijk een compliment voor PSV en juist niet voor Feyenoord . Die gun je meer omdat "maar" ze 3x in 30 jaar kampioen zijn geworden. Allemaal zo doorzichtig.

16 september 2021 om 20:46

Droeftoeter, zoek meteen een andere club om te supporten: In totaal kostte de bouw van de Amsterdam Arena midden jaren negentig 127 miljoen euro. Ajax betaalde hiervan 20 miljoen gulden (9,1 miljoen euro). Dit geld had de club van de gemeente gekregen ter compensatie van afgekochte erfpacht op de grond waar De Meer op stond.

16 september 2021 om 20:55

Die 0-4 doet zeker nog pijn hè Maarten. Beetje raar om PSV niets te gunnen en dan aan te komen met Vitesse, die nota bene een buitenlandse eigenaar heeft.

Ik vind persoonlijk dat mwene het niet slecht doet, maar hij doet het ook zeker niet goed. Tussen hem en Teze is niet zoveel verschil, dan zou ik dus altijd voor Teze kiezen, omdat hij eigen jeugd is, daar meer rek in zit en veel meer geld kan opleveren.

Wat heeft Teze misdaan dat hij steeds mag banken? Deed het toch prima vorig jaar?

16 september 2021 om 20:47

Nu staat Ramalho op zijn plek en die is 900keer beter. Teze is nu eerste wissel voor Ramalho en concurreert met Mwene voor een basisplek als back. Die concurrentiestrijd hoort hij wel te winnen.

16 september 2021 om 20:53

Ik dacht dat Teze inderdaad beoogde rechtsback was. En kan me niet voorstellen dat hij minder is dan Mwene. Ramalho is inderdaad een stukkie beter. Maar nu zelfs Obispo erin voor Teze terwijl Teze veel speelde vorig jaar.

16 september 2021 om 22:07

Obispo speelt links centraal. Die concurreert daarin met Boscagli en niet met Teze. Dat is een rechtspoot.

16 september 2021 om 22:58

Persoonlijk snap ik nooit die heisa om dat rechtspoot linkspoot. Voor dat salaris mag je toch wel verwachten dat je een pass kan geven met je verkeerde been...

David Silva afwezig. Uiteraard niet de topspeler van weleer maar toch wel prettig.

Woow dat is mooi nieuws!

Prima opstelling. Succes Psv'ers. Moet lukken vandaag!

Even een voorspelling voor vandaag.... 2-0.

Ik moet zeggen dat Real Sociedad gewoon een deftige selectie heeft. David Silva, Januzai en Isak zouden bij PSV en Ajax ook niet misstaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren