Driessen reageert op uitspraak die viraal ging: ‘Het kleeft een beetje aan me'

Donderdag, 16 september 2021 om 14:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:33

Het waren woensdagavond niet alleen de vier doelpunten van Sébastien Haller waar veel over gesproken werd. Ook een eerder gedane uitspraak van Valentijn Driessen werd breed uitgemeten. In het programma Voetbalpraat van ESPN zei Driessen eerder dat de spits te veel met zichzelf bezig is, geen kwaliteit heeft en daardoor niet in de Champions League mee zou kunnen. Driessen werd donderdag door collega Pim Sedee geconfronteerd met die uitspraken en ging er uitgebreid op in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Allereerst; gefeliciteerd aan alle Ajacieden met deze prachtige overwinning!

On: uit Driessen komt zoveel onzin. Niet meer zo serieus nemen die man, alleen maar uit op sensatie.

16 september 2021 om 14:39

Dit is vooral een Valentijn-gerelateerd artikel. Ik mis qua extra zout in de wond ook nog de verwijzing naar het niet-afreizen naar Madrid omdat Ajax kansloos zou zijn. Valentijn praat er nu een beetje omheen met zijn opmerking dat hem altijd om een voorspelling wordt gevraagd. Volgens mij staat hij namelijk vooraan om dit soort voorspellingen te doen en die pakken doorgaans verkeerd uit.

16 september 2021 om 14:45

Ik kan er wel genieten als die man WEER ongelijk heeft. Echter snap ik in zijn geval wel dat hij er omheen gaat praten en zichzelf verdedigd. Als chef-voetbal bij de Telegraaf kan je moeilijk zeggen dat je er geen kont van snapt haha.. Geloofwaardig is hij in ieder geval al een hele tijd niet meer

16 september 2021 om 14:47

wat een druif die Valentijn haal die van alle media af laat hem toch met pensioen gaan, die voegt niets toe (om bij zijn eigen uitspraken over Haller te blijven).

Denk dat AJax met Haller verreweg de beste spits in de eredivisie heeft. Kijk naar zijn statistieken en dan is er heel veel commentaar. Dat is ook omdat hij bij Ajax speelt, kijk naar Statistieken van Zahavi die zijn veel slechter maar dan ook echt veel slechter maar daar hoor je niemand over heeft natuurlijk oom mee te maken dat Ajax in heel NL populairder is dus meer mensen hebben een mening erover.

16 september 2021 om 15:45

Ja wel heel makkelijk om nu op die trein mee te stappen. Hem wordt iets gevraagd voor de wedstrijd. Sterker nog, 2 maanden geleden vond iedereen het zelfde en dachten we dat hij een enorme miskoop was. Nu schiet hij er 4 in en is het in eens een superspits en valt iedereen driessen aan.

16 september 2021 om 15:53

Haller was vanaf het begin gewoon al een prima effectieve spits die veel te snel op de weegschaal is gelegd. Veel belangrijke doelpunten gemaakt en begint nu steeds beter te wennen aan het voetbal van Ajax. Haller was cruciaal in de beslissing in de titelrace, door geweldig te beginnen en nog een paar belangrijke 1-0 doelpunten te maken. De stelligheid van bijv Valentijn, waarmee hij mensen afzaagt en alweer hoe het gaat, achterhaalt hem dan inderdaad. Ja, het wordt hem gevraagd, maar het is vooral zijn manier van antwoord geven, waardoor hij nu zo wordt aangepakt.

16 september 2021 om 17:39

Dat klopt, haller is vorig jaar met zijn goals tegen psv twente (en nog wat) erg belangrijk geweest. Ik heb me ook schuldig gemaakt aan het misschien wel te vroeg oordelen. Blijf hem voetballend wel matig vinden maar als hij zo blijft scoren kan je weinig tegen hem in brengen. Een groot deel van de mensen die Driessen nu aanvalt, heeft precies het zelfde gedaan als hij. Nu haller goed is begonnen springen ze mee op de haller trein

Deze man praat echt altijd onzin, hij probeert het nu een beetje goed te praten. Ik ben echt zo blij dat haller nu zijn mondje snoert

16 september 2021 om 14:40

Hij lult het nu recht. Maar van Gaal heeft gewoon gelijk. Die man heeft er helemaal geen kijk op. Van Lucas Moura tot Nederland haalt lachend de halve finale EK, van Haller tot 'Ajax wint nooit van vechtmachine juventus'..zo vermoeiend. En altijd weer diezelfde grote waffel in zijn schijtkrant. Zum kotzen.

16 september 2021 om 14:43

Ik vind eigenlijk dat 'ie hier best goed reageert. Hij geeft ruiterlijk toe dat hij fout zat en probeert niet zijn eerdere woorden goed te praten, maar zegt gewoon dat hij het daar fout zag. Ik moet ook zeggen dat ik Haller op hele verkeerde kwaliteiten heb beoordeelt. Ook ik had meer een aanspeelpunt met meer snelheid en techniek verwacht, maar deze man is gewoon een pure afmaker, een echte type Huntelaar.

16 september 2021 om 14:46

Inke, als die volgende keer zijn mening niet als feit verkondigt, en doet alsof die de waarheid in pacht heeft. Steevast, ondanks dat hij het nooit bij het juiste eind heeft. Dan zal die hem ook niet zo hard terugkrijgen.

16 september 2021 om 14:51

Mentalist. Klopt, maar als hij dat deed, dan was het ook nooit de bekende journalist geworden die hij nu is, maar een grijze muis in zijn vak. Hij dikt die stellingen ook wel aan om op te vallen. Is alleen inderdaad wel leuk om te zien hoe vaak het verkeerd uit pakt

16 september 2021 om 15:50

Alsof jullie dachten dat haller dit seizoen zo zou starten? Laten we eerlijk zijn, dit had toch niemand verwacht? Eigenlijk het omgekeerde is bij dest gebeurd, die werd de hemel ingepraat en is een hele (helehele) matige voetballer. Soms pakt het goed uit ensoms niet.

Wat wel knal is van haller is dat hij altijd rustig is gebleven en goed is omgegaan met de kritiek

16 september 2021 om 17:29

Hij geeft het ook wel toe, maar het trieste is dat hij dit zo vaak heeft. Na die wedstrijd tegen PSV had hij ook kunnen zeggen "dit was een matige pot van Haller, hij zit niet lekker in zijn vel". Maar in plaats daarvan zegt hij dat hij niet mee kan in de CL. Dat kiest hij toch echt zelf.het ergste was nog dat CL seizoen van Ajax, waar het elke week absurder werd wat hij zei, tot Ajax in de halve finale stond. Dat is toch echt zijn eigen schuld.

Kunnen we allemaal even een kaartje sturen naar hem? Ik vind het best sneu. Hij wordt nu terecht afgerekend op het feit dat hij mensen altijd onterecht afrekent... Sorry, maar lieve Valentijn. Zeg dan gewoon niks, dan doe je echt een hele boel mensen een plezier. Ik ben geen Ajax fan, maar al jouw uitspraken zijn te dom om te poepen. "frenkie is naar PSG, 1000 procent". Half uur later tekent Frenkie bij Barcelona. Je bent gewoon slecht in je werk en doet wat men doet in een kroeg. Gewoon maar wat roepen. Dat kan niet als je echt een journalist bent bij De Telegraaf.

16 september 2021 om 14:39

Frenkie zou ook echt naar PSG maar Barca kwam er ff tussendoor fietsen.

16 september 2021 om 14:41

Zal die nu toch ook wel wat spijt van hebben denk ik

16 september 2021 om 14:41

Soccerfan_1 So what? Volgens Valentijn was het een done deal. En dat was het niet. Die man zit er gewoon structureel naast.

16 september 2021 om 14:43

Dat is dus absoluut niet waar omdat PSG en Ajax er nooit uit zijn gekomen. Dus bijzonder dat je een speler koopt zonder met de verkopende club een akkoord te hebben. Daarom is Valentijn zo onbetrouwbaar. Zijn bronnen zijn heel slecht en hij lijkt 0 moeite te doen om nieuws te checken om het vervolgens als een feit te brengen.

16 september 2021 om 15:44

Frenkie had zelf al een akkoord met PSG al en met Ajax waren ze nog in onderhandeling. Tot Barca ineens toch nog extra zn best ging doen. Frenkie heeft het zelf nog verteld ook naderhand.

16 september 2021 om 15:47

Exact Soccerfan. Dus ze hadden een akkoord met Frenkie en niet met Ajax. Oftewel, geen akkoord met de verkopende partij. Hoe kan je dan spreken over een afgeronde transfer?

16 september 2021 om 15:56

Naja dat is toch altijd een beetje zo? Vaak worden transfers al vermeld voordat er daadwerkelijk getekend wordt? Dan kan je er wel eens naast zitten. Gebeurd deze man alleen wel heel vaak. @isco Kan me nog herinneren dat jij er ook flink naast zat met de salarissen van oa Aguero

16 september 2021 om 16:06

Vreemd dat ik niet op je kan antwoorden Elfaraondcamas. Maar kom dan met bewijs dat ik er naast zat. Er was iemand op VZ die beweerde dat hij de waarheid in pacht had en stuurde een filmpje door van een Valentijn Driessen uit Spanje. Vervolgens bleek dat ik gelijk had en was die persoon nergens meer te bekennen. Los daarvan, ben ik gewoon een simpele medewerker van de overheid en is nieuws checken zeker niet mijn verdienmodel.
Dit in tegenstelling tot Valentijn Driessen, dus wat is precies je punt?

16 september 2021 om 14:48

In zekere zin kan dat juist wél als je journalist bent bij De Telegraaf, maar het zou inderdaad niet moeten kunnen als journalist in het algemeen.

16 september 2021 om 15:08

Dit kan dus helaas echt wel als je 'journalist bent bij De Telegraaf'. Daar hebben ze het motto 'een goed verhaal moet je nooit doodchecken' vrij hoog in het vaandel staan...

16 september 2021 om 15:49

Alleen aan het einde maak je een klein foutje in je verhaal. Bij de Televaag kan het juist wel op deze manier. Daar is het de telegraaf voor. Voor iedere serieuze krant zit dit niet kunnen inderdaad.

Dan moet je je indekken door het goed te zeggen: 'zoals hij vandaag speelde...', ín de huidige vorm...' etc. Maar Valentijn heeft hem in het afgelopen half jaar al een aantal keren pertinent afgeschreven. Dus om nu weer de boel te verdraaien dat vorm iets veranderlijks is, dat is een beetje lafjes van ons aller azijnpisser. Gewoon zeggen 'ik zat fout', niet meer doen en allicht beginnen te schrijven op iets positievere toon.

Hij vat het allemaal sportief op en moest er zelf ook om lachen dat hij er weer naast zat. Hij geeft ook eerlijk toe dat Haller hem de mond ook gesnoerd heeft en dat het respect verdiend.
Wie uit deelt moet ook incasseren zei hij.

Prima reactie van Driessen.
Tot voor kort was Haller voor velen een miskoop en bakte hij er niks van, ongeveer de strekking van Valentijn destijds. En dat was ook gewoon zo. Het was niet zo overtuigend goed als gisteren. Af en toe een doelpuntje, maar ook veel net niet acties. Wat je niet zou verwachten van iemand van 20+ miljoen in de Eredivisie.
Dat Haller er in de CL ineens 4 in zou schieten kon niemand aan zien komen.
Hopelijk kan hij deze vorm vasthouden. Hij heeft in ieder geval even aan zijn vertrouwen kunnen werken, dat zal vast al wel meehelpen.

Valentijn is niet de enige die Haller afschreef. Die jongen staat al langer ter discussie. Wat hij gisteren flikte had niemand verwacht, hijzelf incluis. En het zegt ook niet alles, wel dat hij inderdaad op de goede plek staat. En wat dat betreft is hij afhankelijk van de vorm van Antony. Het liefst zie je die iedere week zo spelen maar ook dat gebeurt ook lang niet altijd. Sporting uit was een combinatie van een heel slecht sporting, en een uitmuntende Antony en Haller. Het liep op die flank uitstekend. Maar het zijn gewoon 3 punten, het is zaak om vooral de wedstrijden tegen Besiktas naar je toe te trekken. Dan is minstens de 2e plaats in zicht.

Ik ben teleurgesteld in mezelf. Wáárom blijf ik artikelen met Driessen toch telkens aanklikken..?

16 september 2021 om 14:52

Haha same here... soort van guilty pleasure om te lezen op welke manier hij zich nu weer belachelijk heeft gemaakt haha.

Beste Valentijn, soms heb je wel eens wat? Hmmm... normaal gesproken een waarheid als een koe. Maar als je keer op keer fout zit en je woorden moet terug nemen, dan heb je er dus 0,0 verstand van. Van Gaal zei het al: jij hebt geen visie, geen verstand van voetbal. Je roept wat om je krantje te vullen en te verkopen. Maar je zit er continu naast.

Je dekt je nu in, in je reactie. Maar denk nou van tevoren eens na. Zeg niet: "hij kan er geen pepernoot van." Maar zeg: "hij worstelt met zijn vorm.".

Je bent een journalist van niks. En nog chef voetbalredactie bij de Telegraaf ook... ik had je allang op de reservebank gezet met het aantal misperen die jij hebt...

Het kleeft een beetje aan hem , hahah . Als het om Ajax en CL gaat dan heeft de heer Driessen het wel vaker mis . Het is dus meer dan een beetje kleven . Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hij dit nu allemaal expres doet om aandacht te krijgen ?
Thuis blijven bij Madrid - Ajax . Zeggen dat die spits van de Spurs nooit scoort en nu weer dit over Haller .

16 september 2021 om 14:52

Inderdaad, het "kleeft" niet aan hem, maar het is een wezenlijk onderdeel van zijn persoonlijkheid. Wat mij betreft maakt het hem ongeschikt als journalist, te meer omdat sportjournalistiek niet bedoeld is om je mening te ventileren, maar om verslag van feitelijkheden te doen. Interviews, achtergrondartikelen, dat is interessant, niet de persoonlijke mening van iemand die weinig verstand van voetbal heeft.

Niet alleen over Haller en Moura, maar ook over Ziyech destijds na zijn keuze voor Marokko, daar was zelfs een meme filmpje over gemaakt. Driessen zei toen letterlijk “ Dat hele Marokko verhaal wordt natuurlijk helemaal niks”, paar maanden later kwalificeerde Marokko zich voor het WK en Nederland niet. Dat filmpje is hilarisch 🤣

Ten eerste wil ik zeggen dat ik als trouwe voetbalzone liefhebber na jaren heb gewaagd om een account te maken.

Inhoudelijk over Valentijn Driessen wil ik wel wat kwijt, hij lijkt zo lomp en met zijn lach op de stripfiguur Goofy, maar ik kan hem wel begrijpen. De man koopt niet eens bloemen voor zijn vrouw op haar verjaardag. De man is zo zuur als een groene appel en het is een parodie op zichzelf. Dus jongens niet te veel aandacht aan besteden.

16 september 2021 om 14:53

Welkom patser, ik hoop op goede bijdrages van je. Die kunnen we hier wel gebruiken haha

al die wijsneuzen die nu zeggen dat driessen altijd onzin praat. makkelijk lullen achteraf hea? ik ben dit seizoen bij alle thuiswedstrijden geweest. heb niemand positief gehoord over haller. werd uitgefloten zou geen ajax speler zijn. ik deed daar ook aan mee. nu scoort hij 4 keer en nu? weer driessen uitlachen en vrolijk voorop meelopen in de polonaise? schei toch uit joh. ik vond haller gisteren hartstikke goed en was enorm blij. maar laten we nu alsjeblieft nu niet allemaal gaan doen alsof we dit allemaal verwacht hadden en haller nu ineens een topspits is.

16 september 2021 om 15:02

Driessen praat altijd onzin, vooral als het over Ajax gaat. Dat niemand positief praatte over Haller doet daar niets aan af. En dat jij fout zat hoef je niet opeens te doen alsof er nu overdreven over Haller wordt gepraat. Niemand noemt hem een topspits (al is hij dat wel voor het niveau Ajax). Maar doen alsof Tadic of een willekeurige andere suggestie die werd gedaan beter is in de spits, dat is pas pure onzin.

16 september 2021 om 16:32

het pakte gister goed uit. en over haller was echt niet alleen onzin. en ik zat niet alleen fout. met mij meerdere. het gaat er mij meer om dat nu iedereen meeloopt in polonaise. en overdreven over haller? we spreken elkaar over een paar weken wel vriend. 1 zwaluw maakt nog geen zomer. als is dat hier nederland bljkbaar wel

Zoals Louis al aan Valentijntje heeft uitgelegd....je hebt totaal geen verstand van voetbal.. nu nog de Telegraaf overtuigen..!!

Ik vind t een beetje overdreven dat iedereen zo op Driessen afgeeft. Hij was echt niet de enige die kritiek had op Haller. Sterker nog, het waren veelal ajacieden die na de wedstrijden tegen psv en Twente klaar met hem waren en hij werd zelf in het stadion uitgefloten. Het is toch logisch dat Haller kritiek krijgt als hij slecht presteert, zoals hij nu alle complimenten verdient en ook krijgt.

16 september 2021 om 14:56

Ja logisch inderdaad, alleen presteerde hij niet slecht.

16 september 2021 om 15:05

Je kan toch niet ontkennen dat Haller hele slechte wedstrijden heeft gespeeld.

16 september 2021 om 19:21

Ik heb het niet specifiek over jou, maar wij zijn maar Ajax in Nederland. En geen Bayern München die Lewandowski in de gelederen heeft en kan betalen. Dus die verwachtingen van de meeste vind ik zo belachelijk en waanzinnig. We hebben gewoon een type Huntelaar, die je op zijn goals beoordeeld wat nou net het belangrijkste is in het voetbal.

Deze man doet het er gewoon om. Elk land heeft zijn eigen bekendste voetbaljournalist en dat is Driessen de afgelopen jaren voor Nederland. Helaas is het niet vanwege zijn kwaliteiten of humor, maar meer omdat hij zulke waanideeën heeft. Maar hij krijgt uiteindelijk waar hij het voor doet: aandacht en uitnodigingen om overal aan te schuiven.

Triester zijn die Ajax "supporters" die Haller zo belachelijk negatief benaderden terwijl hij presteerde als een spits. Tot op het punt dat hij uitgefloten wordt door een paar duizend idioten. Die nu allen opeens het licht hebben gezien en blijkbaar hem fout "inschatten".

Driessen zit er niet altijd naast hoor. Hij schreef ook dat Ajax een te groot risico neemt met Pasveer in plaats van een hele goede keeper.
Op een paar centimeters na werd het geen 2 -3. Dan had het anders eruit kunnen hebben gezien
Als Sporting hier wint zijn alle superlatieven in een keer verdwenen. Kan je zomaar 4de worden en is de droom helaas uit
Driessen probeert, niet altijd gelukkig, de boel wel wakker te houden zonder de man over wie hij het heeft grof te beledigen of anderszins af te maken, zoals elders wel gebeurd
bijv bij Kermit, Waldorff en Statler

Gelukkig voor valentijn speelt Ajax snel weer een wedstrijd. Dan kan die weer ff goed op zoek naar iets om over te zeiken

Driessen probeert zijn straatje schoon te vegen door zich te verschuilen achter allerlei nieuwe excuses. Nu is weer dat Sporting 2 spelers mistte. Ajax mist ook spelers. Het zijn allemaal slappe excuses. Haller is geen Messi en dat hoeft ook niet. Gisteren werd hij op zijn wenken bediend door zijn medespelers en dat is de reden dat hij zoveel kon scoren. Zonder aanvoer is een spits nergens.

Kunnen we gewoon afspreken met elkaar dat we vanaf nu GEEN comments meer plaatsen onder artikelen met Driessen en ook niet meer klicken op artikel met dit figuur???

Driessen zegt alleen maar dingen waarbij het tegenovergestelde gebeurd. Als ik op mijn werk zo dom over zou komen word ik ontslagen. Als een coach zoveel fouten zou maken is Driessen de eerste die hem afmaakt terwijl hij zelf niets kan.

Driessen moet gewoon hardop zeggen en schrijven; Ik heb geen verstand van voetbal zodat het voor iedereen duidelijk is.

Driessen probeert altijd de aandacht opzich te vestigen met smeuïge uitspraken, hij neemt zelf het risico dat hij, achteraf gezien, er volledig naast zit. Ga dan ook niet zeuren als je daarop wordt afgerekend.

Zoals Van Gaal zei; Driessen heeft er niet veel verstand van. Eerst over Moura, nu weer over Haller. Dat deze man nog zoveel publiciteit krijgt is echt belachelijk

Ik zit eigenlijk vurig te hopen dat hij wat over de Steek en Pasveer zegt . Zo in de trand van leuke keepers voor de eredivisie maar met deze keepers mag het een wonder zijn dat je de eerste ronde overleefd.

Driessen kun je wel vaker pakken om zijn uitspraken! Komt zoveel onzin uit. Niet meer serieus nemen.

Die back die kon er ook echt helemaal niets van haha die was echt slecht.

16 september 2021 om 20:16

Dan heb ik liever Smaldini als back, wat jij?

Ik vind juist helemaal niet dat Driessen de omstandigheden meeneemt. Integendeel! Hij beoordeelt iemand opneemt moment en zegt daar dan iets generieks over. En het erge is juist dat hij dat zonder nuance doet en met het nodige dedain. Dat maakt hem in mijn ogen een slecht journalist en een nog slechtere opiniemaker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren