Chelsea laat Tammy Abraham gaan en neemt hoge terugkoopclausule op

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 12:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:26

De transfer van Tammy Abraham naar AS Roma is voltooid, zo maakt Chelsea bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige spits maakt voor een transfersom van veertig miljoen euro de overstap naar de Italiaanse hoofdstad, zo maakte Fabrizio Romano eerder al bekend. Chelsea heeft vanaf 2023 de optie om Abraham voor tachtig miljoen euro weer terug te kopen.

De transfersom van Abraham kan middels bonussen nog met 5 miljoen euro oplopen tot 45 miljoen euro. AS Roma zit mede door de coronacrisis krap bij kas en betaalt slechts vijf miljoen euro van het bedrag ineens. Abraham heeft bij AS Roma een contract ondertekend tot medio 2026 en gaat een netto jaarsalaris van vier tot vijf miljoen euro opstrijken.

Chelsea heeft mede door de komst van Romelu Lukaku momenteel geen plek voor Abraham, maar behoudt dus de optie om de Engelsman terug te kopen. "Tammy zal altijd welkom zijn op Stamford Bridge", zegt technisch directeur Marina Granovskaia op de clubsite van Chelsea. "We hebben allemaal genoten van zijn ontwikkeling in de jeugd en in het eerste elftal. We zijn dankbaar voor zijn bijdrage aan ons succes."

Bij AS Roma is Abraham de opvolger van Edin Dzeko, die op zijn beurt de vervanger van Lukaku bij Internazionale werd. Abraham twijfelde lange tijd over een overstap naar Roma, daar Arsenal ook belangstelling toonde. Laatstgenoemde club was echter niet concreet en dus besloot Abraham vorige week om naar Rome te gaan. In totaal kwam hij tot 82 officiële duels voor Chelsea, waarin hij 30 goals en 12 assists produceerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door die knappen)

Succes Tammy! Speelminuten zijn je gegund. Met de komst van Lukaku zat het er al helemaal niet meer in. Wellicht over 2 jaar weer terug op de Bridge. Dikke kans dat dat bedrag over 2 jaar niks meer voorsteld in deze gekke transferwereld.

17 augustus 2021 om 12:54

Kan het niet meer aanpassen dus dan maar zo: Als ik nu net lees dat Atletico 70 miljoen voor een 21 jarige spits uit Servie van Fiorentina gaat betalen, is een terugkoopclausule van 80 miljoen over 2 jaar zo gek nog niet.

Goede deal op zich van roma. Het is natuurlijk een risico 40 miljoen neer te tellen maar de potentiële winst is hoog en zelfs al floot hij volledig bij hen dan kan hij nog wel voor een miljoentje of 20 naar een Engelse club.

De absoluut best mogelijke oplossing in mijn ogen voor Abraham en Chelsea! Wie weet hoe hij zich gaat ontwikkelen (ik verwacht enorm goed) en dan is het fijn dat er een terugkoopclausule in de verkoop is opgenomen! Op termijn kan Abraham net als Lukaku zeker terugkeren, maar voor nu is die 40 miljoen wel enorm lekker onderhandeld door Marina. Zo is het toch nog nog een aardig goede transferperiode geworden voor Chelsea!

17 augustus 2021 om 12:44

Ja ik vind het eeeecht topbeleid...een super talent in de spits verkopen omdat je liever te dure aankopen doet met je russische zwart hgeld... en m dan jaren later voor nog dikker geld terugkopen...en dat niet 1x doen met Lukaku maar nu met Abraham weer... Als je toch kijkt wat voor positiefs dat jaar transferban gebracht heeft met een aanvallende coach die met eigen kweek werkte...een Mount een abraham we hadden ze anders niet eens gekend. Maar nee hoor onder aanvoering van Abramovitsj gaan ze gelijk weer terug naar hun kopen kopen hap snap beleid.
Verschrikkelijke club Chelsea met verschrikkelijk beleid en het feit dat ze daarmee de CL winnen (op ongelofelijk lelijke manier) doet daar voor mij niks aan af.

17 augustus 2021 om 12:51

Wat een frustatie jonge, wat heeft Chelsea toch fout gedaan? Of ben je een Barca fanboy? De ideale voorbeeldclub toch. Chelsea onderhandeld de afgelopen jaren als een van de beste van Europa, Marina is echt een vakvrouw. Verder zijn ze kerngezond, staat er een frisse jonge ploeg, een trainer met een duidelijke visie en in het proces worden al de grootste prijzen gewonnen. Niet te zuur jonge, geniet ervan.

17 augustus 2021 om 12:55

Wauwww that escalated quickly....

Het is geen super talent, het is een talent maar ook alweer 23.
en is niet eens peler voor de absolute top op dit moment, iets wat chelsea wel is. Als je er dan 40 miljoen voor kan krijgen nog plus een terug koop optie is inderdaad slim en goed gedaan!

Wat voor positiefs die ban gebracht heeft? Een jaar zonder titels en prijzen, waar het leuk begon maar daarna weg zakte. Het is top sport, het gaat niet om jeugdspeler inbrengen enopstellen waar komt dat toch vandaan?

James en Mount spelen toch nog steeds? Dus als je de kwaliteiten hebt speel je ook gewoon!

17 augustus 2021 om 12:55

"Met Russisch zwartgeld". Je haat t.o.v. Chelsea zit diepgeworteld zo te lezen. Chelsea heeft deze transferperiode voor bijna even veel verkocht als gekocht.

17 augustus 2021 om 13:16

@deenb/capis/vceejah
ik geef vrij duidelijk aan wat ze fout gedaan hebben...het wordt allemaal getolereerd maar van abramovitsj weet nog steeds niemand hoe hj aan ze geld komt. Totaal onduidelijk hoe iemand van 40 in 1 klap miljardair kan worden.... Ik denk persoonlijk geld behorende aan de Russische bevolking gejat om het vervolgens uit te geven in de premier league.... Wees eens wat minder naief.
Natuurlijk is al sinds de Galacticos tijd van Real aangetoond dat je met veel geld, hele goede spelers kunt kopen en daarmee veel prijzen kunt winnen. Zeker als je dan een foute trainer hebt die de boel achterin dichthoudt en gokt op bevliegingen van de dure sterren.... Ik bedoel, dat was sinds de Mourinho periode bij Chelsea al de modus operandi toch?
Maar er zijn ook mensen die houden van de rust van een elftal opbouwen, met liefst spelers uit de eigen kweek aangevuld met wat gerichte aankopen. En dan jaren lang domineren met goed voetbal. Wat Ajax, Milan in de 90ies, Manchester United of Barcelona idd eerder ook hebben gedaan.
Helaas is het kopen kopen systeem nu wat de klok slaat. En het wint ook nog. Maar ik ben er geen fan van.
Als je Lukaku rustig de tijd had gegeven destijds was ie binnen 2 jaar ook de beste spits voor Chelsea geweest. Had je niet dat geld verloren, en had je misschien een elftal gehad met link naar je supporters en wat jaren domineerde ipv incidenteel. Jullie gaan nog wel terug komen op jullie support van dit Chelsea beleid als Abramovitsj zn interesse verliest en Chelsea terug valt naar de tweede divisie, met spelers van het niveau Kenneth Monkou. (zoek maar op). Met je topbeleid en die russische chjck aan het roer...

17 augustus 2021 om 13:23

Chelsea heeft uit zichzelf al zoveel financiële draag kracht dat het Abramovisch amper nodig heeft. Kijk voor de grap eens hoe duur Chelsea haar spelers verkoopt. Afzakken naar het 2e niveau? Nee dat gaat niet gebeuren. In 10 jaar tijd heeft Chelsea 2 champions leagues gewonnen dus het beleid is wel goed.

17 augustus 2021 om 13:31

@psvchelseaboy, ik heb hier geen zin meer in.. Ik heb geen zin meer om keer op keer dit zelfde gevecht te moeten voeren met mensen die maar wat roepen omdat ze een blinde vlek voor de ogen krijgen zodra het over Chelsea gaat.. Ze zijn niet op de hoogte en hebben 0,0 verstand van zaken, ik doe het gewoon niet meer..

17 augustus 2021 om 13:31

met kut voetbal en 26 trainers... prijzen zeggen niet alles...

17 augustus 2021 om 13:33

is geen blinde vlek youri, ik heb wat tegen het hedendaagse voetbal. Chelsea is daar maar 1 voorbeeld van. Ik kom ook gewoon met argumenten waarom het mij niet aanstaat. Mijn overtuiging is ook dat het voetbal hiermee op de langere termijn naar de knoppen gaat.

17 augustus 2021 om 13:37

Wat will je niet meer uitleggen? Dat Chelsea, op beide clubs uit Manchester na, het grootste negatieve transfer saldo heeft in de afgelopen vijf jaar. En dat de enige positive windows die tijdens de ban waren?

Clarkkent2 geeft hier toch gewoon aan wat er (volgens hem) mis is in het voetbal? Meer niet. Voor mij geld dit voor nog veel meer clubs en niet alleen Chelsea maar Chelsea heeft de poen van Abramovich gewoon nodig.

17 augustus 2021 om 13:46

@[email protected], dat hadden ze om te komen waar ze nu staan. Nu is Chelsea best zelfbedruipend hoor. Al helpt het natuurlijk wel dat je een miljardair hebt die in het slechtste geval altijd nog even kan bij springen.

17 augustus 2021 om 14:20Om te komen waar ze nu staan?

Sinds seizoen 10/11 heeft Chelsea twee maal een positieve transfer balans gehad in een seizoen (waarvan 1 dus door de transfer ban)

Uitgaven tegen inkomsten tegen elkaar afgezet heeft Chelsea sinds seizoen 10/11 £577m "verlies" geleden (meer dan een half miljard in good old fashioned £â£â£) op het kopen en verkopen van spelers. Hier is de aankoop van Lukaku en verkoop van Abraham in meegerekend. Ze doen dit al jaren en volgens mij is dat ook wat anderen (clarkkent) hier aangeven dat ze het geld strooien en kopen zat zijn. Daar is Chelsea (maar ook een Man City, Man Utd, etc etc etc) het voorbeeld van.

Oook ik vind het jammer dat Chelsea niet verder is gegaan met de jeugd na dat ene jaar. Laat toch eens zien dat je ook kan ontwikkelen ipv kopen, kopen, kopen.

17 augustus 2021 om 14:28

Clarkkent, ik reageer niet vaak maar jij bent 1 van die mensen die niet serieus genomen moet worden. Jij weet duidelijk niet veel over de financiële sitiatie van Chelsea en het feit dat je nket weet van waar Abramovich zijn geld heeft zegt ook veel over uw manier van denken 'ik weet niet van waar het geld kt dus mijn interpretatie zegt dat hij slecht is' of 'abramovich werd in zijn 40 in 1 keer miljardair' hahahaha zet je zelf niet voor schut man. Ik begrijp dat je jaloers bent op een club als Chelsea maar ondertussen moet je eraan gewend raken en minder huilen. Chelsea is een top-10 wereldploeg in deze tijden en de komende generaties zullen meer en meer van de huidige CL-winnaar houden! Keep the blue flag flying high and let the haters burn! 😂

17 augustus 2021 om 14:30en weet je nou wat zo erg is donny..dan winnen ze met afschuwelijk voetbal tegen de verwachting in een keer de CL en gelijk is iedereen lyrisch...

17 augustus 2021 om 14:42

Donny, aan het einde van elk seizoen wordt een ploeg beoordeel op hoeveel prijzen er gewonnen zijn, niet op hoeveel jeugdspelers er doorbreken. Ik denk dat dezelfde criteria ook in Nederland gehanteerd wordt? En over je cijfers, leuk en wel, maar kun je dan gelijk de cijfers van de concurrerende ploegen tonen? Anders is het wat te eenzijdig om een mening te vormen niet?

17 augustus 2021 om 14:49

@chelsea007,

de enige die zich belachelijk maakt ben jij met de toon van je reacties. Ik wil best een discussie aangaan met mensen (leuk) en kan me goed vinden in de mening van Clarkkent maar wel breder dan Chelsea alleen (wat hij zelf ook al aangeeft trouwens)

Iedereen weet dat Abramovich op een discutabele manier aan zijn geld is gekomen. Dat jij vervolgens denkt dat mensen jaloers zijn op Chelsea is je goed recht. Zelf wil ik niet in verband gebracht worden als supporter van zo een club en kijk en suporter ik liever wat kleinere clubs in Engeland (waar ik woon)

En Chelsea een top 10 wereldploeg? Wellicht (ben er trouwens niet zeker van) maar dan ook maar net in de top 10 ook of misschien er toch buiten.

17 augustus 2021 om 14:55

@ Chelsea, ja dat kan ik ook maar je kunt ze ook zelf opzoeken. Gewoon even transfer balance Man City last 10 years invullen op google, kom je er ook achter.

Je mist mijn punt dat dit niet om Chelsea alleen gaat, heb ik al eerder neergezet dus lees die eerdere reactie nog eens.

Natuurlijk weet ik dat iedereen prijzen wilt winnen, maar sommige (waaronder ik) zie dat liever op een andere manier gebeuren. Ik schat (weet ik niet zeker natuurlijk) dat er best een generatiekloof tussen ons bestaat en dat we er gewoon op twee verschillende manieren tegenaan kijken.

Niks mis mee hoor, maar omdat een persoon de manier van werken bij Chelsea (of welke andere koopclub met extern geld dan ook) niet aanspreekt is ie niet meteen jaloers op het door jou geliefde Chelsea. Persoonlijk vindt ik het een nare club met een lelijk stadion en een show publiek. Maar da's mijn mening dan weer.

17 augustus 2021 om 20:29

Sinds de oprichting van de Premier League is Chelsea de ploeg na Man Utd met de meeste overwinningen... zijn ze de club met de meeste doelpunten na Man Utd, Arsenal en Liverpool... zijn ze de club die het meeste prijzen (18 stuks) heeft gepakt sinds het jaar 2000.Chelsea een nare club noemen, terwijl het zijn miss wel grootste icoon Osgood zijn assen heeft begraven onder de penaltystip van Stamford Bridge (volgens jouwbeen lelijke stadion)... een stadion die ze niet mogen slopen. Een publiek/fanbase heeft die bekend staat als 1 van de meest fanatieke uit de Engelse geschiedenis (niet altijd even positief)... dus nee, het is totaal geen show publiek... zoek het maar eens op.Chelsea haakte al aan voordat Abramovich het overnam, ze deden de jaren voor Abramovich structueel mee in de top 6. Hebben hele mooie prijzen gepakt voordat Abramovich het overnam. Dankzij zijn overname heeft het die boost gehad die Chelsea uiteindelijk vestigde in de elite van Engeland en Europa.Diezelfde Abramovich die tijdens de corona pandemie zijn hotels beschikbaar stelde om te helpen in de crisis. Een van de enige clubs die de salaris 100% door betaalden van alle die binnen Chelsea werken alsof het een wedstrijddag (krijgen ze meer betaald) was. De man die met Chelsea vele benefietwedstrijden speelt om geld in te zamelen om goede doelen te kunnen helpen. Zoveel technologie tegenwoordig en toch doe je er zo weinig mee om op te zoeken waar Chelsea vandaan komt en waar het tegenwoordig allemaal voor staat. Denk dat je mening dan een stuk anders gevormd zou zijn.

17 augustus 2021 om 13:09

Ik vraag me wel af wat zo'n terugkoop optie echt inhoud. Ze hebben dan wel de optie voor 80 miljoen, maar wat als Abraham tegen die tijd besluit dat ie niet terug wil?

17 augustus 2021 om 13:17

Dan gaat ie niet, niemand dwingt hem om een contract te tekenen.. Het is gewoon zo dat Chelsea bang is dat ze weer een toekomstige ster te vroeg weg doen (zie De Bruyne, Salah en ook Lukaku), dus ze houden gewoon graag die slag om de arm, maar een garantie is het uiteraard niet

17 augustus 2021 om 13:17

Dan tekent hij zelf niet....

Maar mocht hij wel willen dan heb je iedergeval een max wat je voor hem zal moeten betalen!

17 augustus 2021 om 13:32

Tegen die tijd moet er natuurlijk wel weer een nieuw contract onderhandeld worden met Abraham, dus als hij niet terug wil dan weigert hij. Het is geen verhuurperiode, hij is helemaal "vrij" van Chelsea om het zo te zeggen.

Snap niet dat andere Engelse teams niet concreet waren.

Heeft Roma eigenlijk geld genoeg om aan te sluiten bij de Italiaanse top zoals Inter of strijden ze voor plek 4-6?

17 augustus 2021 om 12:37

er staat in de tekst dat ze krap bij kas zitten en maar 5 miljoen ineens betalen. Dan kunnen ze vast niet nog een lading grote transfers doen.
Bij Inter aansluiten kan wellicht wel, aangezien die nogal wat kwaliteit verkopen omdat ze geld nodig hebben.

17 augustus 2021 om 12:43

Ook in dat geval ga ik er van uit dat er wel iets mogelijk moet zijn en dat er een plan achter zit, ook voor andere aankopen.

Als je dit al voor elkaar krijgt door maar 5 miljoen euro te leggen.

17 augustus 2021 om 12:44

Momenteel vallen uit de kampioenenploeg alleen Hakimi en Lukaku weg als vitale spelers. Eriksen ook maar dat is een besparing want die verdiende veel te veel en Sensi vind ik persoonlijk ook gewoon beter. Maar er staat dus nog steeds gewoon de beste verdediging van Italië in combinatie met waarschijnlijk nog steeds het beste middenveld van Italië en een gewoon goede aanval. Mensen overdrijven soms toch ook wel wat als het over inter gaat momenteel.

17 augustus 2021 om 13:01

oke..maar je weet zelf toch hoe belangrijk Lukaku was.
Niet alleen om zn goals en assists, maar als aanspeelpunt en bliksemafleider?

Daarnaast verlies je met Hakimi ook nog eens 15 goals/assists.
Tja, succes zou ik zo zeggen.

17 augustus 2021 om 13:07

Inter had vorig jaar 29 punten meer dan Roma. En door het vertrek van die twee gaan ze plots met Roma moeten concurreren? Sommigen doen echt alsof inter al blij mag zijn als ze dit seizoen de conference league halen. Verder staat die beste defensie zoals eerder gezegd er nog steeds in combinatie met dat middenveld. Daar ga je ook wel niet op in.

17 augustus 2021 om 15:00

klopt, komt omdat ik je Belgische vriend zo belangrijk vond voor Inter

17 augustus 2021 om 12:44

Nou had toch liever dat ie naar een Wngelse club was vertrokken. Roma betaald maar 5 miljoen en zie de rest maar eens los te krijgen van die Italianen.

Heeft Roma nu toch wel drie prima spitsen voor hun doen. Meer transfers gaan denk ik lastig worden. Geen 15 miljoen voor Xhaka, kunnen maar 5 miljoen betalen voor Abraham, dus zo veel hebben ze waarschijnlijk niet.

17 augustus 2021 om 12:46

Roma is onlangs overgenomen door een Amerikaan (friedkin) die de Amerikaanse manier van een club besturen wil invoeren (money Ball). Hij heeft direct ruim 200 miljoen in de club gestoken in drie maanden tijd om de kortlopende rekeningen af te betalen. Toch hebben ze een schuld van ruim 300 miljoen euro en ligt de verhouding spelerssalarissen/omzet op 104%. Door het slechte corona jaar zorgde dit voor een verlies van liefst 204 miljoen euro (t.o.v. een omzet van 141 miljoen euro!!) Er moet dus echt structureel ander beleid worden gevoerd om weer financieel gezond te worden. Belangrijk hiervoor is stabiel de CL halen, flinke hervormingen binnen de club en stabiliteit van de investeerder.

17 augustus 2021 om 12:54

De wedloop om mee te kunnen doen in het voetbal neemt steeds meer absurde vormen aan. De meeste clubs leven boven hun stand. FFP is een lachertje

Prima spits voor Roma. Snel, sterk, doelgericht. Ik vind hem persoonlijk een betere spits dan Werner, maar omdat Werner nog sneller is en qua voetballend vermogen beter is dan Abraham, krijgt Werner de voorkeur boven Abraham (en natuurlijk de price tag van Werner boven een jeugdspeler van Chelsea). Maar als spitszijnde gaat hij Dzeko wel vervangen in Rome. Daarnaast wordt hij 24 jaar en moeten zijn beste jaren nog komen. En als hij het goed doet, dan is die 80 miljoen over 2 jaar wel mooi meegenomen als Chelsea die gaat lichten.

17 augustus 2021 om 12:37

Abraham bleef steken in zijn ontwikkeling na een goed eerste half jaar onder Lampard. Daarna werd het slechter en slechter en kreeg Giroud zelfs voorrang boven hem. Hopelijk kan hij bij Roma op leven want ik geloof nog wel in hem.

17 augustus 2021 om 12:57

Maar Giroud was altijd al supersub geweest. Je weet dat hij amper verzaakt als hij het veld in komt. Abraham is nog relatief jong en zal je sowieso wel deficiencies hebben in zijn spel. Maar Abraham werd gelijk al door Lampard aan de kant geschoven toen ze Werner hadden gehaald: of hij was invaller of hij was basisspeler. Na de komst van Tuchel was het helemaal einde spel voor hem. Was ook nog geblesseerd in de tweede seizoenshelft. Uiteindelijk in 1533 minuten in alle competities, omgerekend 17 wedstrijden, toch op 12 goals en 6 assists gekomen. Maar een prima deal van Chelsea, Abraham en Roma. Spelen voor As roma is zeker geen ramp.

17 augustus 2021 om 12:56

Benieuwd hoeveel speeltijd Werner krijgt na de komst van Lukaku.

17 augustus 2021 om 13:01

Ik denk Lukaku in de punt, en dan Werner erachter, die rouleert met Havertz, Mount, Pulisic, en Ziyech mits fit. Tevens kan Lukaku dan weer gewisseld worden met Werner. Dus genoeg variatie kan Tuchel in zijn spel brengen. Batshuayi daarentegen kan beter nu vertrekken ipv weer uitgeleend te worden. Wordt dit jaar 28 jaar alweer en heeft echt 6 seizoenen vergooid bij Chelsea, op sportief vlak.

17 augustus 2021 om 16:26Batsuayi gaat vermoedelijk naar Besiktas.ik vond hem toen niet slecht bij Borussia Dortmund. Ik zie Werner ook wel van de linkerkant komen. Daar speelde hij ook bij RBL vaker.

17 augustus 2021 om 13:18

Werner speelt vanaf links gozer, die staat zelden in de spits bij chelsea.

17 augustus 2021 om 13:48

32 wedstrijden in de spits en 6 wedstrijden als schaduwspits vind ik echt niet zelden. 15 wedstrijden als linksbuiten daarentegen noem ik wel zelden.

Ik zie het niet in hem zitten, hoop voor Roma dat ik ongelijk heb en anders is er altijd wel weer een PL club die wil overbetalen voor een geflopte Engelse speler.

17 augustus 2021 om 12:58

Ben wel benieuwd waarom je niet in hem ziet zitten. En hij is verre van geflopt, want hij heeft bijna niks gekost voor Chelsea (opleidingskosten alleen) en hij heeft al bewezen bij Chelsea een prima spits te zijn. Alleen hebben ze voor Werner geld uitgetrokken en voor Abraham niet.

17 augustus 2021 om 14:54

Ik vind niet dat hij zich bepaald bewezen heeft, scoorde eigenlijk alleen tegen kleine teams en vaak intikkertjes. Zal hem zelf totaal niet missen, nog even afgezien van z’n voetballende attributen, loopt hij altijd met z’n armen te zwaaien en boos te doen tegen medespelers, echt een gigantische stoorzender in het team. Ziet zichzelf als een wereldspits en snapt niet dat mensen niet alle ballen perfect aan hem geven. Erger me kapot aan hem elke keer dat ie speelt, dus dat je 40 miljoen krijgt en een negatieve energie in je team kwijt bent is geweldig, ik lach me kapot om deze deal

17 augustus 2021 om 15:28

Dat valt wel mee, in zijn debuutseizoen onder Lampard nog gescoord tegen Liverpool, Wolverhampton en Arsenal (in hoeverre de laatste twee je klein kon noemen), en Champions League nog tegen Lille en Bayern. Vorig seizoen ook nog tegen Arsenal. Maar je hebt hem nooit horen klagen en onrust lopen te zaaien toen hij naast was gezet. Je zag hem wel zichtbaar balen en misschien wel met verschrikking kijken hoe Werner soms ongelijke kansen kan missen. Het is geen wereldspits, maar wel een goeie spits waar nog genoeg rek in zit. We gaan het zien hoe hij zich ontwikkeld.

Roma betaald maar 5M nu omdat ze krap zitten door corona crisis, maar geven wel een salaris van 4/5M per jaar???

Ik begrijp dat nooit met die terugkoopclausules. Je verkoopt een speler en koopt hem later voor veel meer geld terug.
Voor Lukaku geldt overigens hetzelfde.

Goede zet Chelsea, klasse gehandeld! Mocht Tammy zich nog goed ontwikkelen waar hij zeker de kwaliteiten voor heeft is 80 miljoen een mooi bedrag voor een Engelse spits. Voor Roma en Mourinho ook lekker zeg, deze klasbak nog even te verwelkomen. We gaan je volgen Tammy, succes!

Kijk zo hoort het Roma, terugkoop optie? Prima, wel flink aftikken dan. Niet zoals Milan dat Real een terugkoop optie heeft op Brahim Diaz van slechts 3 mil meer…

Of Abraham het gaat maken, vind ik een moeilijke. Ik denk het eigenlijk niet, ik denk dat hij zich flink gaat vergissen in het aantal uitgespeelde kansen die hij krijgt en Abraham staat niet bekend om een dodelijke afmaker te zijn, dat hij genoeg heeft aan halve kansen.

Dat is een mooi bedrag voor Chelsea plus dat er een terugkoopclausule bij zit voor het geval dat hij wel helemaal opbloeit bij Roma. Ik hoop in ieder geval voor Abraham dat hij zijn plek weet te vinden en zich weer gaat ontwikkelen. Wellicht dat een nieuwe omgeving daar bij helpt.

Weet het niet met dit soort transfers.. Engelsen mislukken opvallend vaak in het buitenland, zal wel een cultureel dingetje zijn. Maar succes is Abraham en Roma wel gegund.

17 augustus 2021 om 13:20

Is dat zo? Volgens mij gaan ze gewoon niet zo vaak naar het buitenland, omdat het meeste geld in de Premier League zit. Maar zeker de laatste tijd met Sancho en Bellingham en Trippier en ook in Italië zelf met Smalling (en Young, al is die weer thuis nu) gaat het toch best aardig?

goed dat chelsea een terugkoopoptie heeft gedaan wie weet ontwikkelt ie zich echt goed bij roma, talent heeft ie man zeker, kan me nog herrinneren tegen ajax misschien wel de beste op het veld van chelsea toen

Veel geld maar wel blij met de transfer. Spits is nodig en Abraham is jong en heeft potentie. Daarnaast is hij Engels (en dus home grown voor Premier League clubs), daarmee behoud hij veel waarde.

Heel ander type als Dzeko, maar brengt hoop ik meer diepte in het spel. Benieuwd naar komend seizoen, verwachtingen zijn niet bijster hoor, maar wil zien wat het 'mourinho' effect zal zijn op het spel. Resultaat gericht waarschijnlijk, maar dat is ook de fase waar Roma nu in zit.

Daje Roma!

Deze jongen deed het erg goed onder Lampard in zijn eerste seizoen. En kan zeker voor Roma een prima spits zijn. Heeft zeker wel kwaliteiten, maar kan nog veel leren van een trainer als Mourinho.

Tammy voor 40 miljoen is op zich een goede deal, mijn probleem is meer dat hij een heel ander soort type spits als Dzeko is. Mourinho gaf vandaag op de Roma site ook verrast te zijn geworden met de vertrek wens van de Bosnische spits, dus moest Roma snel handelen. Hierdoor begrijp ik de keuze om Abraham te halen wel. Hoop wel dat er nog geld is voor een goede DM naast Veretout, al zal die pas komen als Florenzi, Olsen, Nzonzi & Santon verkocht / verhuurd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller73
T. WernerAanvaller71
KepaKeeper10
E. MendyKeeper70
Marcos AlonsoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren