Zure nasmaak voor Brian Brobbey bij Bundesliga-debuut tegen Mainz

Zondag, 15 augustus 2021 om 17:39Mart Oude Nijeweeme

Brian Brobbey heeft zondagmiddag een teleurstellend Bundesliga-debuut beleefd bij RB Leipzig. De van Ajax overgekomen spits, die tien minuten voor het einde binnen de lijnen werd gebracht door trainer Jesse Marsch, ging op bezoek bij 1. FSV Mainz 05 met 1-0 onderuit. Het was niet het officiële debuut voor Brobbey, aangezien de spits vorige week vrijdag ook al in actie kwam in de strijd om de DFB Pokal tegen SV Sandhausen (0-4 winst).

Brobbey maakte tegen Sandhausen na 68 minuten als vervanger van André Silva zijn opwachting in het Hardtwaldstadion. Scoren deed de transfervrij van Ajax overgekomen aanvaller echter niet en dat lukte hem ook ditmaal niet. Leipzig was op voorhand gewaarschuwd, daar de ploeg afgelopen seizoen eveneens onderuit ging tegen Mainz. Het betekende destijds het startschot voor een waanzinnige ommekeer in de tweede seizoenshelft, waarin zelfs meer punten (30) werden behaald dan Leipzig (32). Marsch kon bij de seizoenstart geen beroep doen op Marcel Halstenberg, Marcelo Saracchi en Benjamin Henrichs.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Jae-sung Lee, die zijn vallende kopbal op de linkerpaal zag belanden. Na een klein kwartier spelen was het wel raak voor de thuisploeg, dat via Moussa Niakhaté brutaal de leiding nam. Het betekende voor de aanvaller alweer zijn vierde treffer tegen RB Leipzig, dat daarmee als favoriete tegenstander geldt van de verdediger. Mainz kwam verrassend fris voor de dag en had in het eerste bedrijf zelfs een licht veldoverwicht.

In de tweede helft kwam Leipzig beduidend beter voor de dag en dook het zelfs geregeld gevaarlijk op voor het doel van Robin Zentner. Laatstgenoemde bleek echter meerdere keren een sta in de weg en had onder meer een goede redding in huis op een inzet van Amadou Haidara. De middenvelder zocht van dichtbij met een hard schot het dak van het doel, maar vond de goalie van Mainz op zijn weg. Nordi Mukiele zag een poging ternauwernood worden gestopt door Alexander Hack. Marsch bracht vervolgens onder meer Brobbey binnen de lijnen, maar kon daarmee een pijnlijke nederlaag niet voorkomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door primetime)

Toch al 30mins gespeeld dit seizoen! Heerlijk in het grauwe Leipzig alleen opgesloten zitten in je flatje, af en toe trainen, op zater/zondag anderen zien schitteren. Gelukkig kan Brian iedere dag een hoop tijd doden met geld tellen. Die speelt volgend jaar bij Nice.

15 augustus 2021 om 17:50

Trieste reactie dit. Laat die jongen lekker. Hij heeft een keuze gemaakt die hem het beste leek voor zijn carrière. Prima dat als je het niet met die keuze eens bent, maar dit is vrij kinderachtig. Overigens, kan ik je glazen bol binnenkort lenen voor de lotto?

15 augustus 2021 om 17:59

Inderdaad. Ik begrijp dit soort misgunst echt niet. Als hij slaagt heeft Nederlandse elftal een extra spits erbij.

15 augustus 2021 om 18:05

Hem? Hij wilde bij Ajax blijven maar zijn zaakwaarnemer ging buitensporige eisen stellen.

15 augustus 2021 om 18:14

@soccerfan_1 - Als hij echt wilde blijven, was hij ook daadwerkelijk gebleven. Die jongen bepaalt nog altijd zelf waar hij speelt binnen z'n mogelijkheden.

15 augustus 2021 om 18:39

En als blijven zo belangrijk voor hem was had hij niet van zaakwaarnemer gewisseld bij ingang van laatste contractjaar. Zeker stap naar Raiola werkt meestal niet optimaal betreffende verlengen.

15 augustus 2021 om 18:43

@wolterx, precies. Velen doen net alsof Raiola anderhalf jaar het tekenen heeft geblokkeerd maar zo lang is hij geen eens zaakwaarnemer van Brobbey

15 augustus 2021 om 19:03

@sirius: Normaal gesproken zou ik zeggen dat je gelijk hebt, maar wanneer Raiola de zaakwaarnemer is, twijfel ik daar serieus aan. Brobbey zal niet bij die onderhandelingen aanwezig zijn en als Raiola zegt er niet uit te komen en hem een heel mooi plaatje laat optekenen voor een overstap naar Leipzig denk ik niet dat de echte keuze bij Brobbey heeft gelegen.

15 augustus 2021 om 22:58

Sommige leden lijken nog steeds niet te begrijpen dat de speler Raiola "inhuurt"/inschakelt. Raiola werkt voor de speler. Als Raiola alleen maar doet wat het beste is voor Raiola zelf (wat sommigen hier lijken te denken), dan heeft hij binnen een paar jaar geen werk meer.

15 augustus 2021 om 17:50

Nooit in Leipzig geweest dus

15 augustus 2021 om 17:52

Nope, Leipzig is een prachtige stad.

15 augustus 2021 om 18:17

Dat bedoel ik, echt schitterende stad

15 augustus 2021 om 18:36

@wandering en mansje, ik denk dat weinig jongens van de leeftijd van Brobbey en uit Amsterdam, Leipzig een prachtige stad vinden. Dat geldt trouwens wel denk ik voor elke Duitse stad. Toch vrij ouderwets allemaal, zondag winkels dicht etc.

Maar men overdrijft wel over Leipzig. Voor dit soort jongens is het net zo saai/leuk als een pakweg dortmund of een Bremen en daar hoor je nooit iemand over

15 augustus 2021 om 19:06

Haha hou op man. Berlijn is idd vreselijk ouderwets en saai, daar zie je ook amper jonge mensen

15 augustus 2021 om 19:50

Huh? Wellicht weet je dan niet waar je moet kijken..? Berlijn is juist een geweldige stad voor jongvolwassenen.

15 augustus 2021 om 20:27

@aadhandgranaat, zelfs in Berlijn is zondag gewoon behoorlijk dood met hun heilige zondagsrust. Voor de gemiddelde Amsterdamse jongen is dat echt niet leuk. In Berlijn kan je nog goed uitgaan idd maar voor de rest is het ook niet veel. Niet de 24/7 vibe van London, geen stranden zoals sommige Spaanse steden.

15 augustus 2021 om 21:55

Ik denk niet dat een professionele voetballer zich daar druk om maakt , over de wel of geen zondagsrust. Het zou voor een doorsnee Amsterdamse tiener misschien wel belangrijk zijn , maar voor een jonge professionele voetballer denk ik niet

15 augustus 2021 om 22:16

Jouw mindset is volkomen ouderwets. In Nederland is alles beter? Ouderwets omdat de winkels zondags niet open zijn, hoe krom is dat dan.Bremen is overigens een prachtige stad, met veel leven in de brouwerij.Ga eens werken aan je vooroordelen.

15 augustus 2021 om 22:17

Inderdaad, Berlin is een prachtige bruisende stad, als je de weg weet.

15 augustus 2021 om 22:56@die knappen, lol vooroordelen. Zondagsrust. De gemiddelde Amsterdammer vind dat echt ouderwets ja, de gemiddelde Amsterdamse tiener al helemaal. Op Linkedin roepen er mensen wanhopig dat de studenten tegenwoordig niet meer naar Duitsland willen en dat dit een bedreiging voor Nederland als handelsland is.

Ik ga niet voor iemand als Ron Jans of Fred Rutten denken wat hij prachtig vind. Waarom? Omdat wij teveel verschillen in opgroeien en leeftijd. Leuk dat jullie het als vijftigers aan de andere kant van het land leuke steden vinden maar hoeveel heb je gemeen met een 19 jarige allochtoonse jongen uit Amsterdam?

De meeste jonge Amsterdammers vinden voornamelijk andere metropolen prachtig zoals Parijs, Madrid en London en verre locaties. Bremen heeft dezelfde status als een pakweg Friesland. Leipzig, Bremen, is allemaal hetzelfde.15 augustus 2021 om 23:10

Zondagsrust waar haal je het vandaan en daarom wil er niemand meer in DE studieren. Er wordt (te) veel geroepen. Alles wat anders is als in Nederland, is dus minder.Beetje Calimerogedrag. Ik zie dat je helemaal in je mindset opgaat, gevangen in je eigen conservatisme. Je praat ook niet eens over jezelf, maar voor "de jonge Amsterdammers"Je weet kennelijk niet wat er in de wereld te koop is. Vooral je laatste zin bevestigd dit alles nog een keer.

16 augustus 2021 om 00:56

Brobby kan niet winkelen op zondag!!
Lijkt me vreselijk voor de man die elke dag graag winkelt...

16 augustus 2021 om 01:28

@die knappen, Dat is niet bepaald hoe ik mijzelf zou omschrijven. ik heb werkelijk niks met Nederland kan ik je wel vertellen. Hoe het in Nederland gaat, interesseert me geen ene moer. Ik ben wel de laatste die de Nederlandse normen, tradities en waarden of whatever in stand wil houden. Ik vind steden sws veel belangrijker dan landen. Landen en nationalisme zijn overrated anyways. Ik vind Amsterdam trouwens ook nog te ouderwets naar mijn zin overigens maar het is wel de stad waar mijn vrienden en fam zijn. Er zijn iig genoeg steden waarop je erop vooruit gaat.

@martinrafter, gaat me niet eens om wel of niet winkelen maar de doodse stilte toen er tijdens de lockdown open was, was verschrikkelijk. Zo'n gevoel krijg ik ook alles dichtzit. Het is gewoon veel rustiger. Steden als London en Barca leven veel meer 24/7. Je krijgt gewoon een heel andere vibe als alles dichtzit

16 augustus 2021 om 09:55

Een beetje doorsnee jonge voetballer die een paar miljoen verdiend , neemt als hij zich verveelt een jet en vliegt dan wel even naar een plaats waar hij naar toe wilt. Of hij nu in Leipzig zit of Middelburg of in London .

16 augustus 2021 om 11:08

@PrimetimeBremen heeft dezelfde status als pakweg Friesland, Leipzig. Is alles hetzelfde. Ben je ooit wel in Bremen of Leipzig geweest?Ais je dit schrijft, roep je maar wat en heb je er echt geen bal verstand van. NL staat bekend om haar liberale gedachtengoed, maar jouw tekst vind ik wel erg bekrompen en kortzichtig.

15 augustus 2021 om 17:52

Want bij ajax had hij wel 90 minuten gespeeld?

15 augustus 2021 om 18:29

Grote kans van wel ja, aangezien Haller gehaald is omdat Brobbey niet wou bijtekenen.

15 augustus 2021 om 18:56

Inderdaad Prohulst, mensen lijken dit te zijn vergeten. Als Brobbey gewoon had bijgetekent in begin 2020 toen ze voor het eerst om tafel gingen was Haller er nooit geweest. En had Brobbey gewoon nu standaard basis gestaan.

15 augustus 2021 om 19:47

Op het moment dat Haller werd gehaald was Brobbey nog 4e spits in de rangorde. Dat Huntelaar vertrok en men vergat om Haller in te schrijven en Traore langzaam werd afgeschreven, kreeg Brobbey kansen. Maar pas nadat Haller was gehaald.

15 augustus 2021 om 18:13

Tja, we hoeven ons in ieder geval niet af te vragen aan welke kant jij staat in de Ajax/Brobbey-discussie. Die jongen is 19 jaar en maakt nu al minuten in de Bundesliga. Daar spreekt eerder vertrouwen uit dan dat vreemde bericht wat jij de wereld in slingert.

15 augustus 2021 om 21:43

Een beetje net als Neres bij Ajax dus.
Niet zo haatdragend zijn hoor.
Dat deze jongen ervoor heeft gekozen om zijn transfervrije status te verzilveren voor een beter salaris en een topcompetitie kan je hem toch niet kwalijk nemen.

Malen heeft hazard en reus voor zich bij Dortmunt, brobbery komt er niet aan te pas bij Leipzig. Slechte keuzes die de mannen hebben gemaakt.

15 augustus 2021 om 18:07

Maar al die bling bling en nieuwe dure auto's die ze nu kunnen showen op Insta voor hun followers... dat is toch vette shit man.....money money money

15 augustus 2021 om 18:17

Money inderdaad ja, want anders dan voor jou en mij is dit gewoon hun baan. Alle sentimenten kunnen gwn de prullenbak in.

15 augustus 2021 om 18:08

Nou anders dan Brobbey heeft Malen zich in NL al bewezen en was hij meer toe aan een volgende stap. Met de vele wedstrijden van Dortmund zie ik hem wel geregeld spelen. Is ook qua leeftijd verder en is international. Brobbey is een jeugdspeler die nog maar net komt kijken. Die had beter in NL kunnen blijven.

Het beeld is vooralsnog wat het bij Ajax vermoedelijk ook zou zijn geweest.
hij heeft bij Leipzig André Silva voor zich en die scoorde er vorig seizoen flink op los voor Frankfurt. Dat gaat niet meevallen voor Brobbey. Maar dat zou bij Ajax ook niet het geval zijn geweest. Ik snap wel dat 4 x 3 miljoen meer is dan vier keer 1,5 miljoen. Het is jammer, want Ajax is nog steeds op zoek naar de ideale tweede spits, die Danilo kennelijk ook niet gaat worden.

Met dank aan de zaakwaarnemer die de transfer van Brobbey het beste vond voor zijn eigen portemonnee want als hij voor het belang van de speler had gekozen had ie em lekker nog laten rijpen bij Ajax ipv hem te laten wegrotten als bankzitter in Leipzig!

15 augustus 2021 om 18:27

Is dat zo ja? Stond hij bij Ajax altijd in de basis? Zijn potjes tegen veredelde amateurs zoals NEC en RKC nou echt zo goed voor hem? Nu moet hij in ieder geval zichzelf elke week bewijzen op de training. Als hij het niet redt kan hij het altijd nog bij een Stuttgart of Gladbach proberen. Ook prachtige clubs voor zo een jongen

15 augustus 2021 om 19:18

Hij stond niet in de basis omdat hij daar nog niet klaar voor was tot het eind van vorig seizoen. En omdat hij niet wilde tekenen is Haller gehaald. Dus kreeg hij ook geen basis. Als hij had getekend was hij nu gewoon eerste spits en was Haller er nooit geweest.

Spelen in de champions league was toch beter geweest. Daarbij is wedstrijd ritme erg belangrijk. Dit kan zijn carrière echt wel vertragen. Het is geen gegeven, maar de kansen bij ajax waren voor hem gewoon beter. Je hoeft geen ajacied te zijn om dat te kunnen toegeven.

Maar het is echt een goede gast, heb hem laatst in een discotheek nog gesproken. Leuke down to earth gast, die prima weet wat hij kan en wil. Ik gun hem het beste.

15 augustus 2021 om 19:28

Als hij goed presteert heeft hij bij RB Leipzig ook de kans om te schitteren in de CL. In mijn ogen ook meer kans om ver te geraken in de CL. Daarnaast is de concurrentie aangaan met A. Silva in mijn ogen helemaal niet zo slecht voor Brobbey. Hij heeft nu de kans om zich op topniveau te bewijzen, wordt hij alleen maar sterker van.

15 augustus 2021 om 22:28

RB Leipzig speelt ook in de CL.
Brobbey dus ook, als hij het gaat laten zien.

Haha wat zitten hier een hoop Ajacieden zuur te reageren. Die jongen heeft zijn keuze gemaakt. Leipzig is een sterke club in een gigantische competitie. Wat moet hij dan doen? Tegen NEC spelen en dan na 30 minuten 4-0 voorstaan? In de Bundesliga heb je veel meer weerstand en kan je maar zo van kleinere clubs verliezen. Hertha heeft ook eventjes Jovetic en Tousart rondlopen. Dat is nog eens wat anders dan Schone en Barretto die niet eens meer kunnen rennen. Gewoon een mooie uitdaging voor Brobbey om mee te spelen in zo een competitie. Gun hem het beste daar.

15 augustus 2021 om 19:48

Wow, na Jovetic en Tousart ben ik om geluld..

15 augustus 2021 om 19:55

Trouwens Schone en Barcelona hebben meer gepresteerd dan die twee prutsers die je noemt.. Bundesliga is een gezellige competitie met Bayer in februari al kampioen, maar als je een beetje het Brobbey verhaal had gevolgd ging hij ook naar Qatar omdat het daar zo'n sterke competitie is..

15 augustus 2021 om 22:31

Dan gaan we zeveren over de saaie stad Leipzig of de gierige Mino Raiola. Bekijk het eens positief inderdaad en zie het als een enorme kans. RBL is een prima club met een prima structuur en een prima perspectief voor jonge spelers.Edit. Hertha smijt met geld, maar verliest tegen "het kleine Köln".Practig, dat is Bundesliga.

Iemand enig idee waar Boetius was?

15 augustus 2021 om 22:38

Mainz miste tegen RB Leipzig in totaal 13 man (spelers en staf), ivm Corona quarantaine. Het is van de gekke dat deze wedstijd door mocht gaan.Mogelijk was Boetius daarbij.

Jammer voor een debuut. Hopelijk wordt het wat. We kunnen wel een spits gebruiken bij oranje

Puike winst van Mainz (13 corona gevallen) tegen het favoriete Leipzig.
Sabitzer (naar Bayern?) en Szoboszlai stonden nog niet in de basisploeg bij RB.
Olmo was er nog niet bij. André Silva moet nog wennen. RB Leipzig gaat er wel aankomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. NkunkuMiddenvelder135
André SilvaAanvaller133
D. SzoboszlaiMiddenvelder123
P. GulácsiKeeper120
Y. PoulsenAanvaller104
AngeliñoVerdediger100
J. GvardiolVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 RB Leipzig 5 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart heeft twijfels bij Ajax-doelwit: ‘Waarom zou hij teruggaan?’

Rafael van der Vaart begrijpt niet waarom Brian Brobbey zou willen terugkeren naar Ajax. De spits van RB Leipzig zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van de Amsterdammers als back-up voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren