Politie maakt excuses: Jergé Hoefdraad niet overleden

Maandag, 2 augustus 2021 om 19:56 • Laatste update: 20:18

Jergé Hoefdraad is niet overleden, zo laat de Politie Eenheid Amsterdam via Twitter weten. De politie meldde maandag dat de 35-jarige voormalig profvoetballer was overleden als gevolg van een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost op zondagochtend. Nu maakt de politie via Twitter excuses aan de familie van Hoefdraad en wordt er gemeld dat hij in 'zeer kritieke toestand' in het ziekenhuis ligt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door excellent)

Wat is dit in vredesnaam? Wat doe je mensen aan? Nabestaanden/dierbaren die dit lezen? Echt bizar dit. Hoop btw dat t goed komt met hem.

2 augustus 2021 om 20:03

Zelfs de politie genereert graag clicks zo te zien. Dit is echt een schandelijke fout. 35 is te jong, hopelijk komt het goed...

2 augustus 2021 om 20:05

Ook die woordvoerder: " we hebben het rechtgezet en excuses aangeboden", haha wat misplaatst.. hoe maak je ook zo'n fout vraag ik me af?

2 augustus 2021 om 20:17

Ja dat is dan ook niet de grootste kwaliteit van onze politie want o wee als je even door t stof zou moeten..

2 augustus 2021 om 20:23

Wat suggereer je dan dat ze doen?

2 augustus 2021 om 21:41

Niet beweren dat je het recht hebt gezet, je staat gewoon enorm voor schut. Prima dat je excuses hebt gemaakt, maar wat is er nou precies "rechtgezet"?

2 augustus 2021 om 21:53

Het is toch duidelijk dat hij nog leeft? Op zich is het foutje dan rechtgezet en excuses zijn aangeboden. Verder lijkt het me wel zo te zijn dat ze het in privé met de familie wat anders aanpakken.

2 augustus 2021 om 21:57

Prima dat jij er wat lichtzinniger over denkt, maar ik vraag me af hoe ze hier überhaupt bij komen. Voordat de politie zoiets plaatst, moet er toch een bericht vanuit het ziekenhuis of de familie komen. Dus ja ik vind het wel iets schandaliger dan dat en kan het persoonlijk niet afdoen als een "foutje". Je laatste zin is natuurlijk puur een aanname, als ze de familie passeren door deze melding te doen zonder verificatie, wat geeft jou dan het idee dat ze het "rechtzetten" wel op een goede nette manier doen? Ik hoef ze verder ook niet te verketteren hoor, fouten gebeuren nu eenmaal, maar ik vind het woord rechtzetten wel verkeerd gekozen.

2 augustus 2021 om 22:06

"Ik hoef ze verder ook niet te verketteren hoor", maar wel een hele rant post waarin je ze verketterd . Beetje tegenstrijdig klinkt het zo.

2 augustus 2021 om 22:50

Wat denk je van dat ze contact hebben gehad met de “nabestaanden”?
Dat is de enigste directe manier hoe je zo’n fout kunt rechtzetten

2 augustus 2021 om 23:54

En hebben ze dat niet gedaan?

2 augustus 2021 om 20:40

Ik neem aan dat nabestaanden en dierbaren geen tweet van de politie nodig hebben, maar goed.

2 augustus 2021 om 23:37

Nee, inderdaad niet en daarom schrik je je de pleuris als ie dus wel dood verklaard is volgens een tweet vd politie. Dat snap je toch?

Prutsers. Maar het zag er niet best uit op die filmpjes… wel enorme blunder

2 augustus 2021 om 20:04

2e keer al dat je dat aangeeft, maar zulke filmpjes kijken is net zo walgelijk als het maken en doorsturen daarvan.

2 augustus 2021 om 20:14

Neemt niet weg dat het er niet best uit kan zien.

2 augustus 2021 om 20:17

Dat beeld lijkt me zonder filmpjes ook wel duidelijk, wanneer je neergeschoten wordt.

2 augustus 2021 om 22:27

Er is iemand neergeschoten en wat doe.. je pakt je telefoon en loopt naar het slachtoffer toe.. Waarom in godnsaam!?

2 augustus 2021 om 23:20

Overdrijven ben je goed in. Kijken even erg als filmen?

2 augustus 2021 om 20:10

Jij kijkt die filmpjes? Hoe triest ben je dan?

2 augustus 2021 om 20:14

@lerfr12 haha ga ff stuk om je reactie heb je prutsers van sven de wijn? Maar nee ff ik geef je gelijk het filmpje zag er niet al te best uit idd

Schandalig dat je zo’n fout maakt. Vooral voor de nabestaanden.

Wtf.... Bizarre fout...

Dat is wel een zeer pijnlijke fout. Het zal je familielid, vriend of collega zijn waar zo'n bericht over wordt geplaatst.

Dude, serieus? Dit echt de grootste blunder die je kan maken? Dit soort dingen moet je altijd drie dubbel checken voor dat je naar buiten treed; belachelijk!

Zo dat is wel een mega blunder. Hopelijk kan hij zich er doorheen vechten.

Dit kan toch niet? Zomaar iemand dood melden als die dat nog niet is? Je hebt ook te maken met nabestaanden en verdriet

Schandalig.....wat moeten mensen niet hebben gedacht die hem kennen!

Dit is echt een schande inderdaad maar laten we ook weer blij zijn. Dacht gelijk aan z’n familie al dat gejank vreselijk. Ben wel blij met dit nieuws maar los daarvan echt echt een schande

2 augustus 2021 om 23:09

Gewoon “eye for an eye” punishment invoeren overal ter wereld. Vermoord je iemand? Doodstraf. Verkracht je iemand? Castreren. Steel je iets. In beslag legging op bezittingen etc.

2 augustus 2021 om 23:25

En mensen die onschuldig zijn maar wel veroordeeld?

2 augustus 2021 om 23:55

Dan moet de uitvoerder van de straf maar vermoord worden en ook degene die de straf heeft opgelegd natuurlijk!

En ze komen er wel makkelijk mee weg, ja sorry dat was het walgelijk.

2 augustus 2021 om 20:10

Wat zouden ze volgens jou moeten doen om het weer 'goed' te maken?

Zag al een uur eerder een foto van een familielid met dat hij niet was overleden. De politie zou hem wel heel graag dood willen zo te zien anders maak je niet zo een domme fout

2 augustus 2021 om 20:24

De politie zou hem wel heel graag dood willen? Wat een domme reactie zeg. Omdat ze een fout maken willen ze hem dood hebben. Tjonge jonge wat holt het niveau hier snel achteruit zeg.

2 augustus 2021 om 21:35

Zo een fout maak je niet. Niveau van de politie gaat ook wel heel snel achteruit

Kwalijke blunder zeg. Dit zou nooit mogen gebeuren. Sterkte voor de familie

Als een soort Jezus uit de dood opgestaan.. ongelofelijk... maar vrees dat de waarheid hier niet ver vandaan ligt en zijn situatie er niet goed uitziet.. sterkte aan diens naasten

Dit kan toch niet man, wat een gigantische blunder zeg. Dan zit je daar als familie terwijl je zoon, vader, man, broer op sterven ligt krijg je dan al die berichten binnen. Bah.

Die gasten die ook met een wapen naar een feest gaan zulke moeten zo hard worden aangepakt niet normaal gewoon. Dit kan je zien als voorbedachte rade… ja ik neem me Gun mee voor het geval iets gebeurt, dus je zegttegen jezelf straks gebeurt er wat en dan ja schiet ik meteen iemand door z’n hoofd. Fu..ing gestoorde mensen gatverdamme man waar gaat dit heen. Het wordt met de jaar erger. Ze noemde Nederland ooit klein New York omdat er elke dag sirenes te horen zijn letterlijk elke dag.

2 augustus 2021 om 20:16

Echt niet in elk deel van Nederland zijn elke dag sirenes te horen hoor..

2 augustus 2021 om 20:18

Pffff ongelofelijk… je weet toch wel wat ik bedoel man dat er te veel moorden gebeuren ff serieus kom op man. Wat een niveau weer

2 augustus 2021 om 20:19

En ik zeg nergens dat er door heel Nederland elke dag sirenes te horen zijn … ik zeg Nederland werd jaren geleden klein New York genoemd

2 augustus 2021 om 20:21

inderdaad, "nederland", dat is een heel land.

2 augustus 2021 om 22:18

Waar heb jij het over man. Dom praat

Wat is dit zeg, hoe kun je zo'n fout maken

De mensen die niet eens weten of het slachtoffer is overleden of niet moeten uiteindelijk de schutter vinden. Koekoek. Dit kan toch niet. Gelukkig leeft deze man (voorlopig?) nog, maar dit is een hele aparte gang van zaken.

een grote fout, jazeker... maar naast de beschuldegingen die hier voorbij komen... vooral goed dat er nog hoop voor hem en z'n familie is! iedereen maakt fouten, ook de politie... laten we hopen dat hij erboven op komt!

Foutje moet kunnen, baas.

Het is toch ongelofelijk dat, hoe menselijk het werk ook is, er zulke fouten worden gemaakt door onze politie in een tijd waarin desinformatie een enorm probleem is voor de hele samenleving. En ik kan me niet eens voorstellen wat het emotioneel met je moet doen als familielid of andere naaste.

"we hebben het rechtgezet" is wel een pijnlijke uitspraak. Ik denk dat het niet aan de politie zelf is om te bepalen of ze het hebben rechtgezet, maar aan de familie en vrienden die mogelijk in 7 staten waren door dit bericht.

2 augustus 2021 om 20:54

Jij denkt dat de familie via Twitter wordt geïnformeerd door de politie dat hun familielid is overleden? Uiteraard is het kwalijk en slecht, maar de politie acteert neem ik aan ook op basis van een bericht dat zij krijgen van iemand uit het ziekenhuis.

2 augustus 2021 om 21:06

Niet de naaste familie natuurlijk, maar de iets verdere familie en vrienden die er niet continu bij kunnen zijn zullen we denk ik wel enorm geschrokken zijn van dit bericht. En dan vind ik deze uitspraak achteraf niet handig.

Iedereen hier zonder zonde en nooit wat fout gedaan in het leven is dat toch even fijn

Wil dit soort dingen gewoon niet lezen. Maar ja, zo is de wereld helAas. Wegkijken heeft ook geen zin.

Het gaat tegenwoordig om de snelheid van het nieuws brengen ipv. De juistheid van het nieuws. Zo jammer, want je kwetst hier mensen mee.

Slordig en zeker een fout die je absoluut niet zou willen en moeten maken. Familie leest vast al vaak sociale media en dan is het nota bene de politie die het overlijden zou melden, wat achteraf niet aan de orde was.

Gewoon wachten op info vanuit de familie.

Las ergens dat hij hersendood is verklaard. Dat zou het misverstand kunnen verklaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
0 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren