Rik Elfrink helpt ‘sterk verhaal’ de wereld uit na ‘vier vragen per minuut’

Donderdag, 29 juli 2021 om 23:25 • Laatste update: 23:59

Het gerucht dat Jérôme Boateng op het punt zou staan om naar PSV te vertrekken is volledig uit de lucht gegrepen, zo heeft PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad donderdag bevestigd. De naam van de boomlange centrumverdediger werd de voorbije dagen in verband gebracht met een overgang naar Eindhoven, maar die geruchten worden tegengesproken door Elfrink. Boateng zit zonder club nadat Bayern München besloot afscheid van hem te nemen.

"Ongeveer vier vragen per minuut of Boateng nu naar PSV komt", slingert Elfrink donderdag op Twitter. "Niets over vernomen tot nu toe. Vanuit de schoot van de club klonk steeds dat men defensief wel klaar is en dat daar op dit moment geen prioriteit ligt. Na wat er vorig jaar gebeurd is op de laatste transferdag, zullen ongetwijfeld nog de nodige (Duitse) spelers aan PSV worden gelinkt en daarbij gaat zeker ook een aantal sterke verhalen ontstaan. We gaan het tot en met 31 augustus weer meemaken."

PSV slaagde er vorig jaar in om op de slotdag van de transferdeadline Mario Götze naar Eindhoven te halen. De komst van de Duitse wereldkampioen kwam volledig uit de het niets en gold als de grootste stunt van de afgelopen jaren. "Boateng is niet bij PSV geweest, krijgen we te horen", gaat Elfrink verder. "Er spelen zeker nog andere dingen en achter de schermen wordt hard gewerkt aan versterkingen en uitgaande transfers, maar dit is niet aan de orde. Focus van de spelersgroep uiteraard vol op Midtjylland." PSV treft de Denen in de derde voorronde van de Champions League na over twee wedstrijden te hebben afgerekend met Galatasaray.

Het lijkt niet voor de hand te liggen dat PSV zich in het hart van de defensie nog gaat versterken deze transferperiode. Trainer Roger Schmidt koos tegen Galatasaray beide keren voor een centrum met Olivier Boscagli en André Ramalho, waarbij met name laatstgenoemde een ijzersterke indruk maakte. Boscagli moet het eerste duel met Midtjylland aan zich voorbij laten gaan. De linkspoot kreeg woensdag twee keer geel en is geschorst. Schmidt heeft met Jordan Teze en Nick Viergever nog twee centrumverdedigers achter de hand.


Poll

Denk jij dat PSV nog gaat stunten deze transferperiode?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Nou ook als is de defensie compleet, ik heb hier geen moeite mee hoor!! Haha te mooi voor woorden, maar die ervaring achterin zou prachtig zijn.

30 juli 2021 om 12:59

Nou misschien is de defensie compleet qua aantal spelers maar ik vind het nog steeds de zwakste linie. Een echte versterking of een groot talent is zeer welkom. Er staan nu allemaal middelmatige spelers die al half op leeftijd zijn en dus ook niet meer beter worden

Mensen moeten even de bron onderzoeken, is binnen 1 minuut gedaan op Twitter. Ene Eddy Jansen op Twitter brengt het gisteren zelf de wereld in via Twitter als gerucht, heeft het zelf niet gezien maar vermeldt ook niet wie wel. Daarna citeert hij nog tweets waarin hij nog eens duidelijk zegt dat het een gerucht is. Als Boateng van 1.95M op de Herdgang komt met z’n blauwe haar dan is er wel iemand die een foto maakt hoor. Wens is de vader van de gedachte.

Rick Elfrink vind ik zo'n overschatte hielenlikker. Geen flauw idee waarom hij als autoriteit wordt gezien, wordt gedoogd bij PSV maar totaal niet serieus genomen.

29 juli 2021 om 23:46

Elfrink is de beste clubwatcher in Nederland. Geen speculatie of sensatie, enkel feiten.

29 juli 2021 om 23:51

Dat zegt dan voldoende over de clubwatchers. Die zitten er nooit neutraal in, die willen allemaal zo lang mogelijk bij een club rondlopen en dat leidt tot gekleurde verslaggeving (bijvoorbeeld Krabbendam en die kwal die bij Twente rondloopt, ten Voorde?).

30 juli 2021 om 00:01

Ja precies. Ligt niet aan jouw mening maar aan de andere clubwatchers. Elfrink is een topper.

30 juli 2021 om 00:02

Omdat Rik Elfrink niet meegaat in het hele mediacircus met snel willen scoren, overdreven koppen of insinuaties/aannames gebruiken voor nieuws. Bij Rik is een feit een feit en anders meldt hij niks. Zoals het hoort. Maar ga vooral achter de Mike Verweijs aanlopen hoor 😂

30 juli 2021 om 00:09

Die is ook waardeloos. Het is gewoon mijn algemene opinie. Al die clubwatchers zijn gasten die niet onafhankelijk denken en vooral on speaking terms willen blijven. Dat leidt er gewoon toe dat er niet uitkomt wat je echt wil weten of horen. Niks ten nadele van Elfrink hoor. Die is inderdaad koning eenoog in het land der blinden.

30 juli 2021 om 09:38

Krabbedam heeft anders vaak genoeg in de clinch gelegen met de directie van Feyenoord en of spelers die is daar echt niet alleen om vrienden te maken. Neemt niet weg dat ze in deze tijd wel wat moeten slijmen anders weigeren die gasten gewoon met je te praten.

Iedereen kan zo een verhaal de wereld in brengen. Je verzint iets, zet het op Twitter en ja hoor veel goedgelovige mensen delen het en gaan het geloven.

29 juli 2021 om 23:45

Tja, zo begon het ook bij Götze

29 juli 2021 om 23:50

Nee toch? Daarbij werd een foto gemaakt van zijn auto bij het stadion, dat is wel wat anders dan iemand die hoort van iemand anders dat die iemand heeft gezien, zonder foto, zonder bronvermelding.

30 juli 2021 om 00:04

Nouja, dat begon ook met een vaag gerucht. Toen kwam die foto, maar dacht iedereen nog steeds dat het iemand anders was en dat het nooit Götze kon zijn. Totdat de geruchten per kwartier sterker werden.

30 juli 2021 om 00:07

Dat begon met de foto, niet met een gerucht.

30 juli 2021 om 00:08

Zeker wel. In diverse apps en fora werd voor die foto al wat gemeld. Daarna kwam die foto

30 juli 2021 om 00:08

Zo begon het niet bij Götze hoor, er werd voor het stadion van PSV een auto gespot met iemand erin wie verdacht veel op Götze leek, en dat met een Duits kenteken uit Dortmund. Dan is dit met Boateng toch wel heel wat anders of ben ik nou gek?

30 juli 2021 om 00:44

En zijn kenteken is met verwijzingen naar zijn naam, rugnummer en geboortedag . Dus dat was wel een sterke aanwijzing dat het zijn auto was haha.

30 juli 2021 om 13:11

Boateng zou vandaag weer gespot zijn op jeugdcomplex van PSV. Dit keer door de oom van Dumfries, wat 1 van de Herdgang Basterds is, wat toch al een meer serieus gerucht is voor mij dan. Wanneer het kan is die man op het complex. Denk dat er nog wel meer nieuws over naar buiten gaat komen.

Ben ik blij van. Sommige PSV-ers wouden ook nog echt dat het ging gebeuren ook, kwa naam natuurlijk allemaal leuk maar Boateng neemt natuurlijk geen genoegen met een salaris onder de 5m, ofterwijl voor PSV een grote kapitaalvernietiging, volkomen onnodig terwijl je nu juist op de goeie weg bezig bent. Boateng is 32 jaar en gaat niks meer opleveren, Teze en Boscagli kunnen alleen maar beter worden en best wat opleveren. Nogmaals, Boateng kwa naam en alles is leuk maar in mijn ogen is het allesbehalve logisch helemaal wanneer we Ramalho als ervaren man met spelers al van Ginkel, Propper en Zahavi al hebben. Ervaring genoeg dus.

29 juli 2021 om 23:48

Tuurlijk wil je als PSV-fan dat dit gaat gebeuren. Met alle respect voor Ramalho maar die is natuurlijk van een totaal ander kaliber dan Boateng die zich jarenlang staande heeft gehouden bij Man City en Bayern Munchen.

Ben het wel met je eens dat een salaris van Boateng totaal niet haalbaar is voor PSV en ook geen goede investering zou zijn.

29 juli 2021 om 23:55

Als het geen goede investering, dan is het dus niet logisch dat je het ‘tuurlijk’ wil. Als hij 3 jaar lang 5 miljoen krijgt, dan is dat een heel grote hap uit het bedrag wat PSV nog heeft om spelers te halen. En er moeten er nog wel 3 bij, en de RCV positie is nu misschien wel doet beste bezet. Een ervaren speler die de lijnen uitzet een een Nederlands talent die vorig seizoen heeft laten zien dat er veel potentie in zit.

29 juli 2021 om 23:58

Als supporter denk je vaak op de korte termijn en met een gekleurde bril op. Dan is het binnenhalen van Boateng op papier natuurlijk geweldig. Want als hij zijn normale niveau haalt dan is het echt een geweldige versterking voor PSV, zelfs voor een salaris van 3 miljoen euro.

Echter, als je de leiding hebt bij een club moet je rationeler denken en risico in acht nemen. Dan is het een risico en zit er geen 'statiegeld' op een dergelijke speler. Ben het met je eens dat er nog wat bij mag komen.

30 juli 2021 om 00:05

Je kan wel van 5 miljoen, 3 miljoen maken maar je dat is lekker makkelijk. Hij verdiende 12 miljoen euro bij Bayern, dus 5 is dan geen gekke schatting.

Blijkbaar zijn er ook supporters die niet zo naar de korte termijn kijken. Op die positie is gewoon niet iemand nodig.

30 juli 2021 om 00:05

''tuurlijk wil je als PSV-fan dat dit gaat gebeuren. '' Nee, tuurlijk niet. Als PSV-fan kijk je ook naar het beleid van PSV, niet alleen naar wat er op het veld staat. Zoals ik al zei is Boateng allemaal leuk en aardig maar niet meer dan kapitaalsvernietiging. Boateng verdiende bij Bayern 12m per jaar dus is het 5m wat ik benoemde wel echt het minimale, denk dat hij zelfs daar geen genoegen mee neemt. Geheel onlogisch dus om dit soort spelers aan te trekken, daar maak je je club gewoon mee kapot joh.

30 juli 2021 om 00:27

@Aguerooo ik ben zelf ajaxcied maar heel vreemd dat psv interesse heeft in boateng die al jaren slecht speelt ze moeten op zoek gaan naar jonge verdedigers

30 juli 2021 om 01:41

Ze hebben dus geen interesse, zoals in het artikel staat.

30 juli 2021 om 12:16

@Aad ResultaatJerome Boateng verdient €12 mln per jaar bij Bayern. Hij moet dus (te) veel inleveren om bij PSV te komen spelen. Ik zie het niet gebeuren.

30 juli 2021 om 12:19

@messi 123Dat is subjectief. Boateng heeft een hele lange slepende blessure achter de rug, en had moeite weer op niveau te komen. Was de beste verdediger op het WK 2014 en speelde nu ook weer een sterk seizoen bij Bayern. Hij kan echt nog wel ballen en is voor vele clubs nog steeds een prima versterking.

Belachelijk dat PSV niet verder in zijn defensie investeert. Zoals gebruikelijk. Volgende week gaan we weer zien hoe het wegvallen van Boscagli voor problemen gaat zorgen. Misschien dat Viergever en Obispo het tegen Mydjylland nog wel droog houden, maar in de Europa of Champions League heb je wel wat meer nodig. Zet die veronderstelde interesse in Montes gewoon door; heb je flink wat fysiek achter de hand én een redelijk jonge speler die kan doorgroeien en je geld oplevert in de toekomst. Met de huidige samenstelling is de verdediging in de breedte te zwak, wat niet met de ambities overeenstemt.

30 juli 2021 om 00:18

Ben ik helemaal met je eens. Hoop dat ze dat ook snel inzien en er op gaan acteren. Wellicht dat ze willen wachten totdat ze een garantie (of een serieus uitzicht) hebben op de CL-miljoenen voordat ze gaan investeren? Is transfervrije Bruma een optie? Geen idee of die nog het niveau heeft maar die was in zijn PSV-periode echt een sterke centrale verdediger.

30 juli 2021 om 01:30

Bruma heeft echt niet meer het niveau wat PSV moet nastreven. Is de laatste jaren echt niet best in de Bundesliga.

30 juli 2021 om 00:21

Montes gaat zowiezo niet door, Monterrey had een vraagprijs van 9m dus dat word niks. Vraag me af hoe het met die jongen van Malmo zit, Ahmedhodzic, daar hadden ze vorig seizoen ook interesse in net als Ajax, 21 jarige tank wie naast de ervaren Ramalho uit kan groeien tot een topper. Malmo wou er destijds 3-4m voor hebben dacht ik? Naast een CV zijn een spits, RCV en LCV toch ook nog hard nodig hoor, tenzij Dumfries blijft.

30 juli 2021 om 00:47

RCV bedoel je rechtsback mee neem ik aan? Want als Dumfries blijft heb je dus geen nieuwe rechtsback nodig. Ik vind Teze achter Ramalho eigenlijk prima, alleen achter Boscagli heb je nu Obispo en Viergever. Die mogen van mij allebei vertrekken en dan een degelijke LCV aantrekken, het liefst een talent.

Spits mee eens, CDM ook en nog een 10 als Mo vertrekt.

30 juli 2021 om 00:57

RCV en LCV bedoelde ik RB en LB mee, snap niet waarom ik dat zo typte haha. En ja, ben het met je eens. Vandaar dat ik me afvraag of die interesse voor Ahmedhodzic er nog is. Obispo en Viergever hebben beide een aflopend contract, ik denk zelf dat Viergever of deze zomer of vd winter PSV zal verlaten, van Obispo verwacht ik wel dat hij bijtekend, dus dat er een CV bij moet komen is duidelijk, alleen geen oude kerel van 32 maar wat je zegt, een talent. CDM gaat er denk ik niet meer komen, een 10 als Mo vertrekt misschien wel, vond Kadioglu daar wel een prima spelertje voor dus ben benieuwd.

30 juli 2021 om 01:18

Lastige is altijd dat je gewoon niet weet wie er fit gaan blijven. Alleen Pröpper en Van Ginkel vind ik, als ik ervan uitga dat ze naast Sangare spelen eigenlijk de sterkst bezette positie en 1 op 1 vervangbaar. Maar je kan dat niet op elke positie hebben, niet met het budget van PSV. Ramalho/Teze ook precies zoals je het wil zien. Drommel/Mvogo ook oké. Achter Max wil ik dan dus Mwene, als je een goede rechtsback haalt. Ik denk dus eigenlijk dat Dumfries gewoon blijft, de clubs willen hem blijkbaar niet (voor het geld wat PSV wil). Nu is al het hele jaar bekend dat Dumfries vertrekt en PSV staat er niet om bekend transfer vanwege gortige vraagprijzen te laten klappen, dus daar ligt het niet aan. Achter Sangare zou ik dan een kuitenbijter willen, die in kan vallen en door kan groeien. Zou alleen niet weten wie.

Kadioglu hoef ik niet te zien, vind hem als ik hem bij Jong Oranje zag echt een grijze muis. Bemoeit zich te weinig met het spel, niks bijzonders. Omdat Götze vorig seizoen nogal eens wat wedstrijden oversloeg baal ik zo hoe t loopt met Mo. Dus daar wil dan wel een speler met voldoende talent hebben. Doe mij dan maar Berisha.

30 juli 2021 om 06:52

Iemand noemde Harroui? Is dat niet een goede optie of is hij verdedigend niet sterk genoeg? Overigens.. volgens mij ben ik een van de weinigen die nog potentie in Obispo ziet. Het kan zijn dat dit idd onterecht is. Ik heb namelijk niet veel van zijn wedstrijden bij Vitesse gezien. Maar van wat ik gezien heeft hij een sterk fysiek, is hij hard in de duels, heeft hij een goede trap en prima techniek en leiderschap in zich. Waarom wordt hij afgeschreven? In Jong PSV loopt er volgens mij ook wel wat interessants rond voor de cv positie.

30 juli 2021 om 13:16

@psvgillingham Harroui is geen gekke gedachte maar niet echt een speler wie Mo kan vervangen, Harroui is toch wel meer een 8 vind ik, te licht voor een echte CDM, en met Propper en van Ginkel en evt Boscagli hebben we er al 3 voor die positie. En ja Obispo is wel echt te licht. Vooral in 1 tegen 1 duels komt hij vaak als verliezer uit de bus, heeft niet echt dat verdedigende intelligentie wat je wel moet hebben op zo'n niveau.

Man wat moet psv nou met een 32 jarige oude boateng die echt niet meer op topniveau kan presteren, en al jaren lang niet meer is zoals ie was raar dat psv niet verder kijkt naar jonge talenten of in de jeugd

Jerome Boateng wordt door de Duitse Media aan FC Sevilla gelinkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

37 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren