Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Oude bekende moet afwezigheid De Ligt opvangen bij Bayern’

Laatste update:

Bayern München denkt aan een hereniging met Jerôme Boateng, zo meldt BILD. Aanleiding zijn de defensieve problemen. Der Rekordmeister kan al enkele weken niet beschikken over Dayot Upamecano en zag woensdag ook Matthijs de Ligt uitvallen met een blessure. De Nederlander ligt er naar verwachting vier tot zes weken uit.

Verwacht wordt dat de eerste seizoenshelft nagenoeg voorbij is voor De Ligt. De centrumverdediger heeft een beschadiging opgelopen aan de binnenband van zijn rechterknie en strompelde woensdagavond van het veld in de verloren bekerwedstrijd tegen FC Saarbrücken (2-1).

Om de defensieve zorgen te verlichten wordt gedacht aan een hereniging met Boateng. De Duitser met Ghanese roots was in oktober ook al in beeld, maar kreeg toen te horen dat een terugkeer niet tot de mogelijkheden behoorde. Boateng zit sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon afgelopen zomer zonder club.

Boateng hoeft niet van ver te komen voor een eventueel gesprek. De verdediger traint al mee bij Bayern, waar hij zijn conditie op peil houdt bij het beloftenteam. Afgelopen week is naar verluidt opnieuw gesproken over een terugkeer van de verdediger voor de korte termijn.

Een hereniging met Boateng zou in meerdere opzichten een logische stap zijn, zo klinkt het. De mandekker is bekend met de club, de competitie en kent het meerendeel van de spelers uit de huidige selectie. Bovendien verkeert Boateng in topconditie en zijn de defensieve problemen enorm bij Bayern.

Boateng werd in de zomer van 2011 door Bayern overgenomen van Manchester City en zou in Zuid-Duitsland onder meer negen keer kampioen worden en twee keer de Champions League winnen. Na 363 wedstrijden in alle competities verhuisde hij twee jaar geleden naar Olympique Lyon.

Bij de gevallen Franse topclub werd het nooit een groot succes. "Achteraf moeten we toegeven dat het contracteren van Boateng geen goed idee was, omdat hij nooit aan onze verwachtingen heeft kunnen voldoen", zei technisch directeur Juninho een maand geleden. Afgelopen zomer gingen beide partijen uit elkaar.

Niet gewenst
Veel fans van Bayern staan waarschijnlijk niet te springen om de eventuele terugkeer van Boateng. De routinier werd in 2021 namelijk veroordeeld tot een boete van 1,8 miljoen euro wegens mishandeling van zijn ex-vriendin Sherin Senler. De openbaar aanklager had een boete van 1,5 miljoen euro geëist én een voorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalf jaar. Tijdens thuisduels van Bayern lieten supporters overigens al met gezang al weten dat Boateng niet langer welkom is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Lyon ook niet aan de verwachtingen van Boateng heeft kunnen voldoen. On: op korte termijn een goede optie denk ik. Kort contract aanbieden of prestatiecontract tot einde jaar.

Hoewel deze blessure er natuurlijk los van staat, vraag ik me bij De Ligt wel af of hij (zowel fysiek als mentaal) wel geschikt is voor de absolute top. Het lijkt er bij hem op dat hij enkel rendeert op het moment dat een coach hem het absolute vertrouwen geeft. Zodra er enige twijfel is uit het zich bij hem regelmatig in knullige fouten. Het zou toch mooi zijn als hij teruggaat naar Ajax, daar zou hij tot in lengte van dagen een 'Thomas Müller-rol' kunnen vervullen.

2 november 2023 om 18:15

Op basis waarvan? Vorig seizoen nog 2e in de player of the season ranking van Bayern, dit seizoen enkel aan het sukkelen met blessures.

2 november 2023 om 18:22

Dit seizoen werd hij eerst op de bank gezet voor Monster Kim. Pas daarna raakte die geblesseerd.

2 november 2023 om 18:44

Ik denk dat de ligt een prima duo met Kim kan vormen. Ik heb upamecano vorig jaar in de CL zien schutteren oa tegen city. Dat heb ik de Ligt nog nooit zien doen in die mate. Bij oranje krijgt hij soms ook kritiek maar als je hen goed gebruikt in een 4 mans-defensie, is het misschien wel onze beste mandekker die we hebben.

2 november 2023 om 21:37

Dat is gewoonweg niet waar, De Ligt was tijdens de voorbereiding al aan het sukkelen met blessures, die was niet op de bank gezet voor Kim. Sterker nog, als je de Bayern fora erop na leest was men vooral voorstander van De Ligt combineren met of Kim, of Upamecano.

Boateng staat er bij een flink deel van de FC Bayern fans erg slecht op, je zag de storm aan kritiek op de socials van FCB ook toenemen toen hij ging meetrainen. Ik ben benieuwd of ze hun handen hieraan gaan branden.

2 november 2023 om 21:18

Ach bij Bayern kijken ze nooit zo op een strafblad, bajesklant Uli Hoeness zit vrolijk in het bestuur en Ribery had een voorkeur voor minderjarige meisjes.

Wat is De Ligt vaak geblesseerd zeg. Doet me denken aan Arjen Robben.

De Ligt ziet er fysiek zo sterk uit maar is om de have klap in de lappenmand. Jammer.

Dan kun je toch beter een speler uit de jeugd de kans geven?

Boateng kon het amper meer belopen in de ligue 1, laat staan de bundesliga...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren