Vertrokken speler veegt de vloer aan met ‘krankzinnige’ Peter Hyballa

Dinsdag, 27 juli 2021 om 12:22Rian Rosendaal • Laatste update: 12:29

Kasper Pedersen liet maandag zijn contract bij het Deense Esbjerg ontbinden. Korte tijd later veegt de vertrokken verdediger in een interview met Ekstra Bladet de vloer aan met Peter Hyballa. In de optiek van Pedersen heeft de voormalig trainer van NEC en NAC Breda gezorgd voor een verschrikkelijke sfeer binnen de club. Sinds zijn entree in mei bij Esbjerg is het nodige te doen over de manier van werken van Hyballa in Denemarken.

In het persbericht van Esbjerg staat dat beide partijen tot deze oplossing zijn gekomen omdat de concurrentie in de achterhoede enorm groot is. Volgens de speler in kwestie liggen de zaken echter heel anders. "Ik heb bij de club het verzoek neergelegd om te mogen vertrekken en dat heeft alles te maken met wat er is gebeurd in de afgelopen vijf weken. Het gaat om de periode sinds de komst van Hyballa naar de club", zo verduidelijkt Pedersen. "Waar moet ik beginnen? Er zijn zoveel dingen gebeurd die ronduit krankzinnig waren." De rechtsback benadrukt wel dat er wat hem betreft niets aan te merken is op de trainingen van Hyballa.

Hyballa geschokt: ‘Ik kon mijn moeder niet uitleggen wat er was gebeurd’

De trainer begrijpt weinig van de ophef die is ontstaan in Denemarken.Lees artikel

"Over de trainingen en de intensiteit daarvan heb ik geen enkele klacht gehoord", vervolgt Pedersen zijn terugblik. "De ontevredenheid heeft daar helemaal niets mee te maken. Het niveau van de trainingen was uitstekend. Maar daarbuiten ben ik getuige geweest van zoveel zaken die ik niet kan begrijpen." Volgens de Amerikaanse eigenaren zijn slechts een aantal spelers ontevreden over de werkwijze van Hyballa, maar daar klopt volgens Pedersen niets van. "Ik kan je verzekeren dat eigenlijk de gehele selectie ontevreden is over Hyballa en zijn manier van werken."

Hyballa zou spelers van Esbjerg afranselen en verbaal martelen, al heeft Pedersen geen persoonlijke verhalen over botsingen met de oefenmeester. "Ik heb persoonlijk geen issues met hem gehad, maar vanaf dag een heeft hij wel voor een verschrikkelijk sfeertje gezorgd binnen de club. Daarom heb ik ook gekozen voor een voortijdig vertrek. Mensen die mij kennen hadden nooit verwacht dat ik ooit met een journalist zou praten over interne zaken van een club. Maar ik voel de behoefte om mij uit te spreken en ik ben ook de enige die dat vrijuit kan doen. Daarnaast heb ik een enorme band met mijn voormalig ploeggenoten, waardoor ik heel graag namens hen naar buiten kom met dit verhaal", aldus de geschrokken Pedersen, die een voorbeeld geeft van de verstoorde relatie tussen Hyballa en de spelers van Esbjerg.

‘Het is taal die niet hoort en daar zal ik met Hyballa over praten’

De leiding van Esbjerg sprak al met Peter Hyballa over zijn manier van werken en trainen.Lees artikel

"Op weg naar de uitwedstrijd tegen Vejle mochten we de spelersbus niet verlaten voordat duidelijk was geworden wie had geklaagd in de media. Hij zei dat het bestuur voor honderd procent achter hem stond en dat hij spelers bij problemen zonder twijfel buiten de club zou kunnen gooien. Toen ging Hyballa bij elke speler langs om te horen wat er precies was gezegd in de media. Er viel een doodse stilte en de sfeer was gelijk ongelooflijk slecht. Wat kon er ook gezegd worden met die houding van hem? Ik kan heel goed begrijpen dat mensen bang voor hem zijn." De leiding van Esjberg wil overigens niet inhoudelijk reageren op de harde woorden van Pedersen, zo benadrukt Ekstra Bladet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door messino)

Ik vond die hyballa altijd een prachtige vent bij de Nederlandse clubs! Doet mij denken aan Huub Stevens. Vuile klootzak zei die! Prachtig

27 juli 2021 om 13:18

De vrouw van Huub Stevens vond het fragment van ‘vuile klootzak’ een stuk minder leuk toen het voor de 50e keer voorbij kwam op televisie. Al blijft het een mooi moment net als de kutkeeper van de trainer van Achilles toentertijd.

27 juli 2021 om 15:59

En dat maakt het dan nóg weer leuker

Dat dit kan, en sorry maar die man ziet er ook echt “krankzinnig” uit. Ik begreep in eerste instantie niet hoe een Deense club zoiets kan toestaan maar toen ik Amerikaanse eigenaars las wist ik al genoeg. Giftige werkomgevingen zoals deze zorgen voor onrust en een laag moreel dus beter zullen die spelers niet gaan voetballen maar wat weten die Amerikanen nou van voetbal, die zullen wel denken dat de harde aanpak werkt.

27 juli 2021 om 12:50

Die man ziet er echt "krankzinning" uit. Wauw. Heerlijk om online zulke ongefundeerde opmerkingen te gooien he? En Hyballa heeft bijzondere dingen gedaan, maar om iemand als krankzinnig weg te zetten, dat zegt wel vaak iets over de melder.

27 juli 2021 om 13:13

Mwa ik krijg een beetje Jack Nicholson “Here’s Johnny!” vibes van die foto. Bovendien heeft deze man genoeg op zijn kerfstok dat het zeker niet ongefundeerd is.

27 juli 2021 om 13:26

AyCaramba,
Je reactie verbaasd me wel.
Regelmatig ben je heel aanwezig en fel tegen mensen duiden op uiterlijke kenmerken.
Nu doe je hetzelfde bij Hyballa en generaliseer je de Amerikaanse eigenaren ook direct als onwetend over voetbal.
On: echt schokkende zaken heb ik nog niet gelezen van Hyballa zijn "krankzinnigheid".
Wanneer hij echt ontoelaatbare dingen gedaan heeft, staat hij vroeg genoeg buiten.
Geen enkele club accepteert dat een trainer de boel kapot maakt.

27 juli 2021 om 13:49

Kink84 Allereerst bedankt ik zal er de volgende keer beter op letten. Je hebt gelijk maar ik ben fel tegen mensen die duiden op uiterlijke kenmerken op basis van ras, geloof en geaardheid. Wat ik poste was geen discriminatie of racisme, hooguit ongevoelig maar dat komt vooral omdat ik aan de zijde van de spelers sta en het gevoel heb dat er niet naar hun word geluisterd. En wat betreft die Amerikanen, tja het is generaliserend maar ik heb met veel Amerikanen gewerkt en ben zelden mensen tegengekomen die verstand van voetbal hadden, de meeste kon het vrijwel niks schelen.

27 juli 2021 om 14:26

Ha AyCaramba,
Goed om te zien dat je het positieve uit mijn reactie haalt. Zo was het ook bedoeld.
Ik denk dat we allen ligt terughoudend kunnen zijn in veroordelen van andere mensen, zeker (zoals jij ook aangeeft) omdat een ieder een ander referentiekader heeft waarop onze meningen gebaseerd zijn.

Altijd lastig bij dit soort verhalen om te weten wat wel of niet waar is. Van wat ik van Hyballa in Nederland heb gezien was het wel echt iemand die met het schuim op zijn lippen rondvloog. Wat dat betreft verbaast zulke berichtgeving mij ook niet.

Misschien slecht vertaald vanuit het Deens of te summier beschreven, maar effectief zegt deze speler weinig, toch? Anders dan het voorbeeld bij de rondvraag in de bus is hij niet direct betrokken en heeft hij 'alles' indirect meegemaakt. En de trainingen waren van hoog niveau?! Wat is het nou? Mooi stukje journalistiek anno 21e eeuw. En domoor die ik ben, ik lees het nog ook.

27 juli 2021 om 12:50

Haha ja ik zat ook te wachten op iets informatiefs. Uiteindelijk zegt hij alleen dat Hyballa onhandig op de beschuldigingen reageerde. Maar niet waarop die gebaseerd zijn. Wel goede trainingen. Dat dan weer wel?? Heel gek verhaal. Ook gek dat Hyballa zich er niet in herkende. Dat zegt ook iets over hem.

27 juli 2021 om 13:56

Wat misschien nog wel het meest krankzinnig is, is dat er media zijn die dit soort verhalen plaatsen. Zichzelf respecterende journalisten voeren vaak nog wel een check uit of een artikel echt nieuwswaardig is of inhoud heeft. Hier lijkt het erop dat een gefrustreerde speler zijn gal wil spuwen maar geen voorbeelden kan geven waarom die vervelende trainer zo'n gemene man is.

"waar moet ik beginnen? Er zijn zoveel dingen gebeurd die ronduit krankzinnig waren." Ik hoop dat er meer artikelen komen. Dat in die bus klinkt niet prettig maar is ook weer niet zo schrokkend als gehoopt.

Klinkt alsof het Nederlands elftal deze Hyballa het afgelopen EK goed had kunnen gebruiken.

Eigenlijk zegt de speler helemaal niks. Hij komt niet met voorbeelden over het verbale geweld en afranselen, heeft het zelf niet mee gemaakt, maar komt dus eigenlijk alleen met het bus verhaal op de proppen. Tja dat klinkt als kleuterschool praktijk, maar weet dus nog steeds niet wat er nu precies aan de hand is. Ja hij schreeuwt vanuit emotie, fanatisme en beleving, dat is zeker waar. Vliegt het veld over, gaat strijdjes aan. Maar ik lees hier geen gekke dingen.

Ik vind dat hij eerlijk gezegd niet met al te veel geks komt. Er is een speler die loop te klagen naar de media, waardoor de club en staff een bak met stront over zich heen krijgen. Is het heel gek dat een coach daar boos van wordt en wil uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren? Misschien niet de meest tactische aanpak om het op deze manier te doen, maar ik vind het nou ook weer niet zo schokkend. Het verhaal start met "waar moet ik beginnen" om vervolgens te zeggen dat hij zelf geen issues had met de trainer en met een matig voorbeeld te komen. Ik heb het gevoel dat deze spelersgroep misschien wel het probleem is.

Ik lees eigenlijk maar weinig schokkends in het artikel want die Pedersen is maar weinig concreet over Hyballa. Het zal wel knetteren daar in Esjberg maar ik gok dat het verhaal twee kanten kent. Ik heb wel eens een Duitse bijscholingscursus gevolgd voor het trainerschap waar Hyballa bij betrokken was. Dat was zeer inspirerend en inhoudelijk ijzersterk. Goed, dat is mijn referentiekader en vanuit een andere invalshoek. Maar daardoor vind ik het te makkelijk om Hyballa door de stront te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Esbjerg FB


3 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. LarsenMiddenvelder91
L. ParunashviliMiddenvelder90
N. Strunck JakobsenMiddenvelder90
J. HøjbjergKeeper80
E. SørensenAanvaller83
P. SchmidtAanvaller81
M. WolfeMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Esbjerg FB.

Duitsland
4 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021- Türkgücü München
2021-2021 Esbjerg fB
2020-2021 Wisla Kraków
2020-2020 NAC Breda

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren