Ronald de Boer juicht transfer toe: ‘Het WK in Qatar is er volgend jaar al’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 09:14 • Laatste update: 09:31

Toby Alderweireld staat op het punt om een transfer naar Al-Duhail te gaan maken. Tottenham Hotspur zou een bod van om en nabij de vijftien miljoen euro hebben geaccepteerd voor de 32-jarige verdediger, die zelf een netto jaarsalaris van drie miljoen euro kan gaan opstrijken in Qatar. Ronald de Boer juicht de transfer van Alderweireld toe, zo vertelt de oud-international en analist in gesprek met Het Nieuwsblad.

“Ik voetbalde er samen met mijn broer en andere toppers als Pep Guardiola, Gabriel Batistuta, Marcel Desailly en Sonny Anderson”, vertelt De Boer. Hij stond tussen 2004 en 2008 onder contract bij Al-Rayyan en Al-Shamal, waarna hij na zijn carrière nog even actief was als assistent bij het Onder-23-team van Qatar. De Boer fungeert tegenwoordig als voetbalambassadeur voor het land waar over anderhalf jaar het WK van 2022 afgewerkt wordt.

“In die jaren was er geen sprake van dat iemand van ons nog international van zijn land kon blijven', stelt De Boer. Hij weet dat Alderweireld in Qatar graag in beeld wil blijven bij de nationale ploeg van België. “We waren allemaal al 34-35 jaar. Maar Toby is 32. Natuurlijk ligt het niveau lager, maar ik zie niet in waarom hij zijn niveau niet kan houden als hij zichzelf goed verzorgt en van blessures gespaard blijft. Het WK in Qatar is er volgend jaar al. Ik denk niet dat dit seizoen een groot verschil maakt.”

Al-Duhail werd in 2020 kampioen van Qatar en eindigde vorig seizoen als tweede, genoeg voor een plek in de groepsfase van de Aziatische Champions League. Mitch Bakhovens, die als makelaar in de Golfregio werkt, signaleert dat het niveau in Qatar lager ligt dan in China, Japan, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. “Het klimaat, het trainingsregime, het is helemaal anders dan wat hij gewend is. Als je niet als prof leeft, kan je niveau snel achteruitgaan. Dat heeft zijn voorganger Mehdi Benatia ondervonden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door fullpresboys)

Denk inderdaad niet dat zijn WK in gevaar zou komen door een transfer naar Qatar, zie het oproepen van Vermaelen die in Japan aan het afbouwen is. België heeft niet beter. Maar waarom zou het iemand iets schelen als Ronald met zijn gekleurde bril iets over voetballen in Qatar zegt? "Mijn broer en ik..." Pleur op man, na zoveel misstanden in een land waar het voetbalniveau ook nog eens om te janken is blijft hij toch keer op keer zijn ziel verkopen. De De Boertjes staan echt helemaal onderaan

27 juli 2021 om 10:01

We zagen toch al uit wat voor hout de broertjes De Boer waren gesneden toen ze de sympathieke coach Olssen naaiden met nare leugens over hem om een transfer naar Barcelona te forceren. Dat ze dan Qatar promoten voor wat oliedollars verbaasd me ook niks meer

27 juli 2021 om 10:12

Voor een rijke westerling als Ronald De Boer kan ik me voorstellen dat het ginds heus zo slecht niet is😉 Maar los daarvan begint zijn promo voor Qatar inderdaad gênante proporties aan te nemen…

27 juli 2021 om 13:41

Hoezo kan Qatar niet gepromoot worden? Moeten we altijd maar met elkaar in oorlog zijn omdat mensen een andere denkwijze/levensbeschouwing hebben? Ja er zijn mensen gestorven bij de bouw van stadions, maar de meesten van jullie kijken ook niet verder dan jullie neus lang is. In de meeste situaties werkte Qatar met “detacheringskantoren” uit die landen en het schijnt dat die kantoren een enorme invloed hebben gehad op de slechte omstandigheden. Dat constante gebash op islamitische landen moet eens een ophouden. Geloof me, in Qatar wordt het Westen helemaal niet geboycot hoor, ondanks dat er hier dingen gebeuren die daar het zonlicht nooit zouden halen. Als je er niet tegen kan dat het WK in Qatar is, of de Winter Spelen straks in China (Oeigoeren, no one cares) kijk dan gewoon niet!! Ga dan lekker Discovery Channel kijken of Geer en Goor. Dan gaan wij lekker genieten van de wedstrijden

27 juli 2021 om 18:22

Ik vind het ook hypocriet hoor dat geneuzel over Qatar. Niet dat het ok is wat daar gebeurd maar neem dan iedereen de maat. De Formule 1 gaat ook gewoon naar Bahrein en Saoedie Arabie, die wielrenner van der poel zit ook bij een arabische oliesjeikploeg maar daar hoor je niks van laat staan over bedrijven als Shell, nam, klm etcetera. Neem dan iedereen de maat

27 juli 2021 om 10:46

Er zijn in zoveel landen misstanden. ik zou de docu van Gary Neville eens kijken over Qatar en het WK. Daar komt toch een andere strekking naar voren. Die 6500 doden voor de bouw van stadions klopt echt geen reet van.

27 juli 2021 om 11:23

"er zijn in zoveel landen misstanden..." Dus? Benoem hier toch waar het artikel over gaat in combinatie met het ambassadeurschap van RdB? Ja in Congo is ook wat aan de hand, en in Brazilië gaat het ook helemaal mis, en in de Filipijnen is een idioot aan de macht. Nou en, daar wordt toch niet over twee jaar een WK gespeeld? Vind het nogmaals echt pijnlijk dat een gerenommeerd Nederlands voetballer zich laat verkopen door een land dat hij zelf bestempeld als 'Disneyland', terwijl er daar doden vallen bij de bouw van stadions zonder enige verzekering of bescherming voor hun nabestaanden. Misschien geen 6500, maar iedere dode is er al een teveel.

27 juli 2021 om 11:37

@mansje, als je het een beetje goed gelezen had (het oorspronkelijke rapport over de 6500 doden, een minimumgetal trouwens) dan wist je wel dat het niet over doden bij stadions ging.

Maar 3 miljoen netto?

Eljero Elia had toch 3-3.5 miljoen netto afgewezen en ging toen naar Feyenoord. Waarom krijgt een Alderweireld dan niet meer?

Schaamteloos. Echt ongekend bizar dat ESPN hier ook niks aan doet. Constant Qatar lopen te promoten op hun zender is gewoon een redelijk voor ontslag wat mij betreft. Die Ronald de Boer is echt van het padje af.

27 juli 2021 om 09:51

Ik ben het met je eens maar zeg het maar niet te hard. Dan komt er straks weer iemand voorbij die met die onzinvergelijking komt dat wij ook benzine tanken die mogelijk uit Qatar komt.

27 juli 2021 om 10:07

Sluit me volledig bij jullie aan. Ik ga geen minuut kijken van dat WK in Qatar. Wat is die De Boer toch een leeghoofd en wat is het inderdaad schaamteloos van ESPN dat ze hier aan meedoen. Walgelijk.

27 juli 2021 om 10:15

Ik ga ook niet kijken. Een WK moet een voetbalfeest zijn maar de situatie daar heeft weinig met een feest te maken. Schandalig dat een WK daar plaats vindt

27 juli 2021 om 10:53

En toch zal je de gene zijn met de meeste reacties

27 juli 2021 om 12:20

Helemaal mee eens, ga er zelf ook niks van kijken en hoop dat Nederland zich niet kwalificeert.

27 juli 2021 om 09:54

Helemaal eens , hoe schaamteloos kan je zijn. Geeft hij in ruil daarvoor nog top analyses dan voegt hij misschien nog iets toe, maar ook dat is niet het geval. Zit altijd een beetje onzeker naar Kenneth te kijken , wat Kenneth ervan vindt. En als Kenneth er anders over denkt , dan draait hij net zo makkelijk weer helemaal mee met Kenneth. Daarnaast zijn al zijn versprekingen ontelbaar, zo armoedig gênante televisie.

27 juli 2021 om 12:11

Ik ben het met je eens dat het niet goed is om Qatar te promoten. Zeker niet gezien de omstandigheden bij de bouw van de stadions. Maar ik vindt dat we met zijn allen wel een beetje doorslaan.

Ik hoor niemand over het feit dat er in veel landen kinderarbeid is, waarbij grondstoffen voor het maken van en mobieltjes, computer chips etc uit de grond gehaald wordt. Hierbij komen ook heel veel mensen/ kinderen om het leven.

Neemt niet weg dat de omstandigheden in Qatar niet goed zijn.

27 juli 2021 om 12:36

Net als bij de mannen van VI valt dat natuurlijk onder vrijheid van meningsuiting.

27 juli 2021 om 21:06

De mannen van VI zijn helemaal walgelijk, Johan wil de moraal ridder uit hangen door elke keer Qatar aan te halen maar heeft nog nooit wat gezegd over de genocide op oeigoeren in China maar v. Bronckhorst is wel een hele beschaafde man in tegenstelling tot de Boer, nog nooit wat gezegd over de situatie in Palestina waar een hele bevolking al jaren lang onderdrukt wordt. Nee Johan heeft het altijd over de arbeiders in Qatar waarvan die zelf zegt "die zwarte". De mannen van VI moeten allemaal zo snel mogelijk met pensioen. Daarnaast wel eens dat het WK helemaal niet in Qatar gehouden hoort te worden en dat de boertjes allebei 2 engnekken zijn.

27 juli 2021 om 21:45

Helemaal mee eens intermilan!

Eerst was Qatar volgens Ronald De Boer Disneyland en nu hebben ze weer een geweldige competitie. De man doet waar hij voor betaald krijgt door die Qatarezen. Het allemaal mooier maken dan dat het daadwerkelijk is

Geld stinkt niet, zeker niet als het uit Qatar komt. Het is toch schaamteloos hoe Ronald de Boer zijn boodschap met betrekking tot Qatar (wat een fijn land...) weet te verpakken met een op handen zijnde transfer van Alderweireld? Overigens kan Tottenham zich in de handjes wrijven. Toby presteert al even niet meer top maar pakt toch nog een mooi transferbedrag!

Ik heb spelers die voor het geld naar het Midden-Oosten gaan om grof geld te verdienen, nooit veroordeeld. Ook Batistuta, Desailly, De Boertjes, etc. niet destijds. Maar nu we weten dat er 6500 slachtoffers zijn gevallen bij de bouw van de stadions in Qatar - een directere link tussen jouw voetballoopbaan en het lot van de mensen is haast niet denkbaar - neem ik het ze wel kwalijk. Voor mij is Alderweireld geen knip voor de neus waard als hij besluit om nu nog zijn zakken te gaan vullen daar. Ik walg ervan, net als dat ik walg van het feit dat iedereen volgend jaar een gezellig WK-feestje gaat vieren. Onlangs overleed een Nederlandse held en hij wordt, volkomen terecht overigens, uitgebreid geeerd en herdacht. Maar als het om duizenden mensenlevens gaat die zich wat verder weg hebben afgespeeld, maakt het opeens niet meer uit. Bah.

Het is inderdaad een schaamteloze vertoning hoe de Boertjes het WK en het land Qatar verkopen. Ik sta niet gek te kijken als Frank straks een club of het nationale team daar gaat trainen. Zo'n succes is zijn loopbaan immers nou ook niet. Ik ben echt niet zo geweldig consequent in mijn doen en laten, maar heb mij voorlopig om meerdere redenen voorgenomen dat ik dat hele W.K. aan mij voorbij laat gaan. Dat heeft te maken met dat walgelijke gedrag van de UEFA dat heeft geleid tot walgelijk veel doden in dat walgelijke land en vervolgens tot het walgelijk inconsequente gedrag van Oranje, waar ik ondertussen ook van walg. Neem dat hele W.K. maar mee, ik ben er al klaar mee nog voor het begint.

27 juli 2021 om 10:10

Ook ik heb besloten enige tijd geleden besloten dat ik geen minuut van dat WK ga kijken. Hoop dat velen ons voorbeeld volgen.

Wat een hoop idealisten hier zeg betreft de Boer. Het zijn voetballers geen politici, het zou eens een keer een verademing zijn als atleten en dergelijke hun politieke/humanistische opvattingen ons door de strot wil duwen.

Krijg je ieder dag van de week politiek gezeik denk je te ontspannen met 90 minuten voetbal komen daar ook nog eens politieke statements bij, waardeloos dit. Niemand hoeft zicht te verantwoorden waar iemand zijn brood verdiend.

27 juli 2021 om 10:29

@jackiemilburn Dat voetballers er zich niet over uitlaten, en zich niet met de politieke statements bemoeien vind ik prima. Die hebben gewoon te doen wat de bonden hun opdragen. Maar Ronald de Boer is geen voetballer meer. Die heeft zich verhuurd aan dit land om promotie praatjes en dergelijke te verkopen aan de buitenwereld. Daar krijgt hij geld voor. Dus ja, Ronald de Boer mag hiervoor aangepakt worden vind ik. En goed ook. Het is belachelijk dat je schaamteloos voor een paar rotcenten een propaganda verkondigt waar de honden geen brood van lusten.

27 juli 2021 om 10:59

Huh? Dus als je voetballer bent van beroep mag je wel naar Qatar om te voetballen en moet je de misstanden naast je neerleggen? Omdat het moet van de bonden?? Wat is dat voor onzin. Dat meten met 2
Maten in onze maatschappij begint ook belachelijk te worden. Elke speler kan zeggen ik ga niet voor mijn land uitkomen in een land waar zoveel misstanden zijn. Iedereen kan dat gewoon doen. Maar schijnbaar weegt de consequentie van niet voetballen hoger op dan maatschappelijke waarde.

27 juli 2021 om 11:28

Ja natuurlijk kun je dat als speler doen, maar je leeft als speler voor je sport, en afzeggen is dus niet je sport kunnen beoefenen. Dat is heel iets anders dan Ronald de Boer nu. Een speler heeft geen keuze waar hij moet gaan spelen. En ja, je hoeft niet te gaan, maar dan is zijn carriere gelijk voor een deel over. Je leeft als speler voor je sport, en dan zou je een WK door de neus boren omdat anderen voor jou de locatie hebben gekozen.

27 juli 2021 om 12:10

Precies mijn punt. Je carrière is niet over alleen als international. Verder heb je nog je werkblad voetballer. Dus als je daarvoor je ere-baan als speler van Oranje moet opgeven snappen we het wel? Dan doet het er niet toe? Sterker nog, dankzij de spelers kunnen ze daar het toernooi houden. De impact is juist groter dan een passant als de Boer.

Dit is selectieve normen en waarde.

27 juli 2021 om 10:48

Ronald de Boer is "ambassadeur van Qatar", geen voetballer. Dat Alderweireld er zelf voor kiest om naar Qatar te gaan vind ik, met de kennis van wat daar gaande is, ronduit schandalig. Ook een voetballer kan toch nadenken over politieke kanten? Maar dat een Nederlander als reclamebord opteert voor een slavenstaat zonder enig aanknopingspunt wat betreft voetbalniveau vind ik echt ontslagwaardig.

27 juli 2021 om 13:27

Prima dat jij Qatar boycot en dat is je recht maar dit moet je niet van andere mensen eisen en/of verwachten.

Verschrikkelijk hoe de Boer Qatar maar blijft promoten. Tja vanuit zijn functie logisch, maar echt bedroevend dat hij zich hiervoor laat lenen.

Waarom lopen we De Boer te veroordelen? Hij wordt al jaren betaald om Qatar en het wereldkampioenschap te promoten. Het is Alderweireld die zich er nu aan toevoegt, hij is degene die een beweging maakt naar die zandbak; De Boer is oud nieuws, Alderweireld is actueel: hij kiest nu al voor Qatar, om over anderhalf jaar er een wereldkampioenschap te kunnen spelen, dat is de strekking; daarop dient gereageerd te worden; niet wat we vinden van een door Qatar ingehuurde Nederlandse promotor.

27 juli 2021 om 12:58

Kijk daar ben ik het volkomen mee eens we hebben het al tijden over Qatar hoe erg het daar is en dat zal ook best , maar dat gaat over Alderweireld die zijn zakken vult nou laat hem dat lekker doen als hij dat wil al die reacties zo van ik zou dat nooit doen , maar wij zijn ook niet in de omstandigheid om dat te doen als ik zelf als ik 32/33 ben de kans zou krijgen dan kan ik nu niet gelijk zeggen ik doe het niet , als je kijkt wie er allemaal hebben gezeten Xavi, Raúl , ect gaan wij die allemaal nu veroordelen ? , nog even en we moeten overal waar we heengaan kijken of er niets net de mensenrechten aan de hand is al die voetballers moeten dat lekker zelf weten , het is alleen altijd lekker makkelijk om anoniem te reageren wat wel en niet kan of moreel verantwoordt is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. BergwijnAanvaller30
H. KaneAanvaller30
Bryan GilAanvaller10
H. LlorisKeeper40
P. GolliniKeeper00
B. DaviesVerdediger10
M. DohertyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

België
202 fans
Verdediger, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren