Jeroen Elshoff zit in Japanse ‘hel’ na positieve test: ‘Het wordt steeds gekker’

Maandag, 26 juli 2021 om 07:21Dominic Mostert • Laatste update: 10:18

Zijn reis naar Japan voor de Olympische Spelen is voor Jeroen Elshoff uitgelopen op een fiasco. De voetbalcommentator werd zaterdag positief getest op het coronavirus en is daardoor in quarantaine in Sendai. Via Twitter doet Elshoff sindsdien verslag van de 'totale chaos' die hij tijdens zijn quarantaine moet doorstaan. Hij spreekt van een 'hel'.

"Eigenlijk moet ik hier ook een gouden plak voor krijgen als ik dit doorsta", schreef Elshoff zondag op Twitter bij een foto van het strakke ochtendprogramma dat hij verplicht moet volgen: eten om 07.15 uur en een gezondheidscheck om 07.45 uur. Ook de rest van de ochtend is volgepland, bijvoorbeeld met 'radio-oefeningen'. Verder deelt Elshoff foto's van de schamele maaltijden die hij krijgt. Zijn collega's bij de NOS en de Oranje Leeuwinnen hebben hem zodoende allebei een voedselpakket toegestuurd, om de quarantaine door te komen.

"De bananen en het bier waren overigens door het Japanse regime uit de voedselpakketten gehaald, want aangezien ik gebombardeerd ben tot niks mogen ze kennelijk gewoon mijn post eerst open maken. Bananen = gevaarlijk!", tweet een wanhopige Elshoff. Zaterdagnacht mocht hij even zijn kamer uit en de gang in, waar om 03.00 uur 's nachts 'Japanse work-outmuziek' klonk. Maandagochtend Nederlandse tijd werd hij plots, zonder instemming, zijn kamer uit gehaald om bloed af te staan. "De quarantaine in Sendai wordt met de dag gekker", schrijft Elshoff, die niet meewerkte aan de bloedtest. "Geen uitleg, geen bloed."

"Het Japanse quarantaineregime voor positief geteste (gevaccineerde) personen is een mentale straf. Quarantaine moet gedaan worden, maar de tijden lijken een gevangenisregime. Hel. Onvriendelijk. (Ik zit erin)", aldus de 44-jarige voetbalcommentator, die aanwezig was bij de eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zambia (3-10), maar vanwege zijn besmetting geen commentaar gaf bij de tweede wedstrijd tegen Brazilië (3-3).78 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

Dit soort dingen zullen toch wel vooraf besproken zijn met iedereen. Iedereen die daar heen gaat zal dan toch wel zijn akkoord hebben gegeven hierop lijkt me. Zo niet dan is het wel kwalijk om iemand zo op te sluiten.

26 juli 2021 om 07:34

Ik ben nooit zo van de aannames maar je kunt er toch vanuit gaan dat ze niet weten dat ze bij een positieve besmetting aan zo'n gevangenis régime worden onderworpen. Echt belachelijk dit! Goed ook dat Frank er niet volledig aan meewerkt.

26 juli 2021 om 07:35

Frank moet natuurlijk Jeroen zijn..

26 juli 2021 om 13:57

De vraag die ik heb was Jeroen Elshof dan gevaccineerd of niet? en als het niet is waarom stuurt de NOS dan geen gevaccineerde verslaggevers en laat de ongevaccineerden gewoon thuis.

26 juli 2021 om 07:40

Dit is dus niet besproken. Het enige wat men wist is dat men in quarantaine moest indien positief getest. Echter de Japanners zijn compleet doorgedraaid in hun angst voor Corona, mede doordat ze nauwelijks gevaccineerd willen worden, omdat ze de vaccin uit het buitenland niet vertrouwen en omdat ze van nature al erg xenofoob zijn. En dat leidt tot de taferelen zoals boven beschreven als hel en onvriendelijk. De roeiers komen ook al met dergelijek verhalen, ze scihjnen als paria's behandeld te worden omdat er een aantal positief getest zijn.
De Olympische Spelen, bedoelt als promotie voor het land zullen Japan veel schade gaan berokkenen op de lange termijn. Al die sporters, trainers en mensen van de pers zullen met veel verhalen naar buiten komen de komende maanden. En die zullen niet positief zijn.

Ik vind het toch wel ver gaan, als je her en der zo de ervaringen vanuit die quarantainehotels leest. Jouw post die eerst geopend wordt door anderen, bloedprikken zoals Elshoff schrijft, het tijdschema en ga zo maar door. Dat het allemaal anders gaat door de situatie en dat je mensen die corona hebben moet isoleren, is natuurlijk logisch te noemen. Dat betekent echter niet dat je die mensen als een soort melaatsen moet behandelen.

Een hel zelfs. De 6-jarig Samuel uit Congo die vergaat van de honger leeft met hem mee.. Jeroen, verman jezelf een beetje joh. #Pray for Elshof.

26 juli 2021 om 07:52

Je onderschat de impact, ze hebben zelfs zijn banaan afgepakt, het onrecht !

26 juli 2021 om 08:10

En zelfs geen biertje!

26 juli 2021 om 08:25

Als de 6-jarige Samuel uit Congo voor jou altijd de maatstaf is, wil ik jou ook nooit meer ergens over horen klagen. Doe toch eens normaal zeg. Probeer het eens in een normaal perspectief te zien, de man is verslaggever en heeft niets misdaan. Wordt wel behandeld als een crimineel omdat hij positief is getest. Dat is het enige dat hij aan de kaak stelt en dat lijkt me volledig terecht.

26 juli 2021 om 08:28

Heeft Samuel een andere hel dan Jeroen dan? Uiteindelijk zijn we allemaal gelijk en komen we in hetzelfde terecht..

26 juli 2021 om 08:48

Nou ik klaag ook wel eens, maar ik moet zeggen dat de gedachte van bijvoorbeeld een 6-jarige Samuel uit Congo wel altijd helpt relativeren. We hebben het gewoon heel goed in vergelijking met dat soort landen. Het zou wel altijd de maatstaf moeten zijn, maar we zijn gewoon verwend.

26 juli 2021 om 08:56

Tuurlijk valt het mee als je het relativeert. Maar dit is geen fijne situatie in het buitenland. Ik vind je reactie persoonlijk overtrokken.

26 juli 2021 om 09:30

Als je je nooit kut mag voelen omdat er altijd wel iemand is die het slechter heeft dan jij, mag je dan ook nooit vrolijk zijn omdat er altijd wel iemand is die het beter heeft? Wat een drog reden. Als mijn familie overlijdt, mag je dat niet kut vinden omdat de 6 jarige Samuel helemaal geen familie heeft?

26 juli 2021 om 10:05

Samuel is niet boeiend. Had ie maar harder moeten werken voor z'n eten.

26 juli 2021 om 07:57

Vind dit altijd van die domme reacties. Wat heeft Jeroen Elshof met Congolese kinderen te maken. Vanuit zijn (en waarschijnlijk iedere andere westerling) belevingswereld is het daar een 'hel' op mentaal vlak. Maar dat mag hij niet zo noemen want ergens op aarde heeft iemand het vast nog erger...

26 juli 2021 om 08:03

Haha je was me net voor. Zo'n zwaktebod altijd om dan maar met extreme voorbeelden te komen omdat iemand niet mag klagen omdat er elders op de wereld ergere dingen gebeuren. Vaak komende van mensen die zich al opwinden als ze in de file belanden of het pak melk op is.

26 juli 2021 om 08:05

Hij mag het best benoemen hoor, maar stel je aan zeg. De beste man heeft een droomleven. Vliegt heel de wereld over om zijn hobby te becommentariëren. Geef mij zo'n baantje.

26 juli 2021 om 08:07

Joh, het is gewoon gejank van een verwende kleuter. Quarantaine is niet leuk, ik weet er alles van. De stiptheid van een Japanner vindt hij niet leuk, maar it is what it is. Hij weet duidelijk waar hij aan toe is met dit programma.

26 juli 2021 om 08:08

Ik denk dat Jeff Bezos zich ook wel eens aanstelt, mag dit dan alleen als je arm bent of een saaie baan hebt?

26 juli 2021 om 08:24

@diego_folan, Mijn hemel. Dit soort discussies zijn dus precies de reden dat ik geen sociale media heb.dit is ook het laatste bericht dat ik in dit topic type, want dit soort discussies kunnen mij echt worden gestolen. Nee, natuurlijk maakt dat geen verschil of je een leuke baan hebt, je rijk bent of wat dan ook. Maar waar huilt hij nou precies om? Hij zit in quarantaine en moet even door de zure appel heen bijten? Nou, nou. Het is allemaal wat. Ik zou bijna medelijden krijgen.

26 juli 2021 om 08:55

Mwoah, het voorstellen als de hel en commentaar dat hij ook een gouden plak mag krijgen is anders ook vrij extreem

26 juli 2021 om 09:35

@fcgole dus jij hebt in je hele leven nog nooit in een situatie gezeten die jij omschreven hebt als een hel? Echt nog nooit?

Ik wel hoor, dat voelde voor mij persoonlijk als een hel ondanks dat je weet dat er mensen zijn die het erger hebben.

26 juli 2021 om 08:01

Ik heb me toch een partij een hekel aan dit gedoe, elke keer dat iemand het zwaar heeft, of een tegenslag hebben, vergelijken we het met iemand die het nog zwaarder heeft. Donder toch een partij op man, hij heeft het gewoon kut, en daar mag hij best wat van vinden. Het is voor jou ook makkelijk oordelen vanaf je ivoren torentje.

26 juli 2021 om 08:09

Het resultaat van jarenlang pamperen en veren in de reet. Wat zijn we toch een verwende kleuters.

26 juli 2021 om 08:12

Prima dat je vind dat hij een aansteller is, maar die vergelijking met het Congolese jongentje slaat als een tang op een varken. Voor zijn gewoonlijke leven is het ook gewoon een hel. En quarantaine in een hotel is heel wat anders dan in je eigen huis in quarantaine zitten. Die kortzichtigheid van mensen zoals jou is echt gewoon zielig.

26 juli 2021 om 08:29

Je hebt het er maar zwaar mee Jansen Joenite. Weet je wel dat de 5 jarige Emira uit Ethiopie vanmorgen geen eten had?

26 juli 2021 om 08:34

Ik heb het gelukkig niet zwaar, Magnet. No worries. Laten we liever even stilstaan bij het welzijn van Elshof. Die zit pas in een echte hel.

26 juli 2021 om 08:54

Helemaal met je eens Jansen. Nederlanders zeuren gewoon veel en veel mensen hier vinden dat dus normaal. Ik ben ook meer van het relativeren. Dat maakt alles een stuk leuker.

26 juli 2021 om 09:11

@jansen

Je hebt helemaal gelijk, wat een jankerd is het! Ken iemand die voor werk (stewardes) nu ook in Japan zit en verveelt ook op de kamer. Mag niets, verplicht melden, meerdere keren per dag locatie sturen, etc.

Die mensen balen, maar overdrijven/stellen niet aan zoals Jeroen met hel op aarde.

26 juli 2021 om 09:12

Leuker ja? Terwijl die mensen die "relativeren" hier het meest geëmotioneerd reageren. Zo kan je alles lekker wegschuiven. Er is ook wel iemand die het erger heeft dan Emira en Samuel. Daar hoor ik jullie dan ook niet over? Het is zo makkelijk. Echter mag Jeroen gewoon zijn mening hebben. Wat hem overkomt zou jij ook verschrikkelijk vinden en een persoonlijke hel aangezien al je vrijheden ontnomen worden. Is niets vreemds aan. Dus ga lekker ergens anders van je hoge voetstuk droeftoeteren. Anderen hebben het altijd erger ja, betekent niet dat je zelf dan maar niet je ongenoegen moet uiten.

26 juli 2021 om 09:14

Hij moet gedwongen in zijn hotel blijven en krijgt gewoon eten, wat een ontzettende hel zeg! Het inmense onrecht dat hem aangedaan wordt, barbaarse perikelen zou ik zelfs willen zeggen. Twee hele weken op je kamer blijven, ik denk dat slachtofferhulp gebeld moet worden.

26 juli 2021 om 09:36

@jansen Joenite voor jou dezelfde vraag als voor Fcgole, jij hebt in je hele leven nog nooit in een situatie gezeten die jij op dat moment omschreef als een hel? maak dat de kat maar wijs

26 juli 2021 om 13:03

Klopt, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Vervelende omstandigheden wel, maar geen hel. Misschien ben ik gewoon niet zo'n aansteller.

26 juli 2021 om 13:24

Doen alsof alleen Samuel negatieve gevoelens mag beleven is gewoon erg dom en bekrompen, meer kan ik er ook niet van maken.

26 juli 2021 om 15:24

Zelfs Samuel ziet zijn situatie niet als een hel. Hij weet immers niet anders.

26 juli 2021 om 09:13

Dus jij klaagt nooit in je leven, omdat je niet in Afrika geboren bent?

26 juli 2021 om 09:58

Voordat ik woorden als hel in mijn mond neem, moet ik denk ik zwaar aan de chemo zitten of overspannen zijn. Overtrokken gedoe..

26 juli 2021 om 11:45

Ok dus overspannen zijn is voor jou gelijk aan het arme congolese jongetje die 30km moet lopen om water te halen en bijna geen eten heeft. Nou nou ja dan is overspannen zijn omdat je het druk hen op je werk ofzo net zo erg ja...... oftewel zeg aub niets meer

26 juli 2021 om 09:13

Inderdaad ik zat het verhaal te lezen en dacht wat erg zeg.

Ik heb zelf 10 dagen in quarantaine gezeten met Corona met de angst dat mijn vrouw met een longziekte het ook zou krijgen maar heb het nog niet zo erg gehad als deze kerel.

En gelukkig is alles goed gekomen.

Wat een overdreven gedoe.

26 juli 2021 om 10:04

Wat boeit ons die 3e wereld landen nou, das toch een ver van m'n bed show. Ik snap sowieso al dat gezeik en gezanik van dat soort landen niet

26 juli 2021 om 10:38

Weerzinwekkend dat zo'n reactie de likes ontvangt. Een verhaal in perspectief plaatsen is blijkbaar ingewikkeld voor velen onder ons hier.
Hij wordt hier zwaar overdreven een regime ingedrukt voor een positief testje. Waarbij bloed moet worden afgenomen, hij karige maaltijden moet gaan eten, etc.
Ja, hij heeft het allemaal zo zwaar niet, dat is het punt niet. Het gaat er om dat het coronabeleid op zo veel manieren, en in zo veel landen gewoon onnavolgbaar is.
Heeft hij de regels van het land te respecteren? Ja. Mag hij er wat van vinden? Ja!
.

26 juli 2021 om 12:27

In perspectief.. wat is dan de betekenis van een hel? En zo mag ik er ook wat van vinden

Tsjah dit had je kunnen verwachten in Japan. Je weet dat zga niemand van de bevolking er überhaupt zin in heeft dat de Olympische spelen plaatsvinden en als je dan ook nog besmet raakt gaat het bij de Japanners op storing, die gaan idd naar een gevangenis regime. Wellicht niet uitgelegd maar als je jezelf een beetje had verdiept dan zag je dit aankomen. Ik meende trouwens dat de roeiers niet zo aan het piepen waren als deze reporter die zichzelf nog net niet als nationale volksheld wil bombarderen. Ik zal ook net als bij de vrouwen een kaarsje aansteken voor deze man, levend in een hel en totale chaos - je hebt het maar zwaar in vergelijking met anderen.

26 juli 2021 om 09:14

@JFK-Ajax

"als nationale volksheld wil bombarderen"

Sterker nog, deze man gaat herinnerd worden als onze grootste nationale martelaar!

Wat hij moet doormaken, is met geen letter te beschrijven. Mensonterend dat hij meerdere keren per dag kleine maaltijden krijgt of dat zijn bier afgepakt is... Mee doen met gymnastiek, wat een marteling waar zij bij CIA jaloers op zijn.

26 juli 2021 om 09:19

Dus hij krijgt eten én hij moet ook nog eens bewegen wat je gezondheid ten goede zou moeten komen? Barbaars zal ik je zeggen, over een aantal jaren zullen we het hebben over Elshoff en zijn grootste daden, standbeelden zullen uit de grond getrokken worden.

En ik maar denken dat de NOS hem al had gestraft om het damesvoetbal te moeten volgen, het kan dus nog erger🙃

Payback van de Japanners. Die hebben de Spelen onder druk van het grote geld en het IOC tegen wil en dank moeten organiseren uit angst voor dit soort zaken en dan gaan wij vanuit de hele wereld met stampvolle vliegtuigen met een heleboel mensen die maar weinig toegevoegde waarde hebben voor de Spelen daarheen.

Niet dat zulke maaltijden en schema's iets zijn waar ik heel vrolijk van zou worden.

26 juli 2021 om 08:09

Mee eens hoor. Maar dat geld boven de volksgezondheid gaat is toch inmiddels wel duidelijk?

Het ligt wel wat genuanceerder. Verleden jaar hadden ze kunnen afzeggen maar ze wilde samen met het IOC liever een jaar uitstel. Nu was de boel niet langer verzekerd dus kon er niet meer afgezegd worden, de partij die zou afzeggen zou voor de schade opdraaien.
Alle vliegtuigen die op Japan gevlogen hebben, waren daar van harte welkom. Een land bepaald zelf wie ze wel of niet toelaten.
De overtrokken reacties op besmette mensen komen voort uit de lage vaccinatie graad in Japan. Men denkt echt de delta variant buiten de deur te kunnen houden. Maar dat gaat niet lukken, ook Japan heeft heel veel interactie met de wereld en dus zal het virus vanzelf vroeg of laat zich ook daar gaan verspreiden.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom commentatoren per se op locatie verslaggeving moeten doen. Wat is daar de meer waarde er van? En weegt het op tegen de risico’s die er bij komen kijken in deze tijden. Volgens mij kunnen ze gewoon het prima in een hok in Hilversum doen. Dus dat je je in een zogenaamde hel hebt begeven heb je er zelf voor gekozen.

Wat een achterlijke non-discussie weer hier. Ik weet zeker dat wanneer ieder ander hier hetzelfde lot zou ondergaan, die net zo steen en been zou zitten klagen als Elshoff. Loop alsjeblieft niet zo stoer te doen, stelletje "Rambo's".

26 juli 2021 om 09:16

@raypas ik heb hier eerder aangeveven, ik ken iemand die ook daar vast zit op haar hotelkamer. Vervelen en balen ja, maar zo aanstellen slaat nergens op.

Man baalt gewoon dat zijn snoepreisje afgepakt is.

26 juli 2021 om 09:28

Tegen mijn vrienden misschien. Niet op twitter. Dit is aandachtsvragerij. Als ik dat schema zie, denk ik vervelend, meer niet.

Ik snap dat het niet leuk voor hem is, maar altijd dat geklaag is ook zo irritant. Je zit gewoon op een hotel en je krijgt eten. Dit is alleen een hel voor mensen die overal over zeuren.

Waarom ga je er überhaupt naar toe? Ik zou als sporter al niet eens zin hebben om in die sfeer te moeten sporten. Je komt je kamer nauwelijks uit.

Die stiptheid snap ik wel, zit echt in die cultuur ingebakken. Echter ik snap niet waarom er een bloedtest nodig is zonder enige uitleg, dat zou mij ook een paar stappen te ver gaan. De PCR testen zijn voldoende, zeker wanneer je die meerdere keren binnen een paar dagen uitvoert.

26 juli 2021 om 09:30

Dat weet ik ook niet. Misschien kunnen ze daar beter mee testen. Maar hij heeft het kunnen weigeren, dus zo streng is het niet. Ik denk dat ze hem in de hel hadden vastgebonden en dat
bloed hoe dan ook te pakken hadden gehad.

Jezus moet hij om 7:15 op?! Misschien moeten we serieus aan een invasie van Japan gaan denken hoor. Dit kan echt niet.

26 juli 2021 om 09:53

Precies, en dan die 03:00 gewekt worden voor bloedtest zonder uitleg erbij. Totale waanzin!

26 juli 2021 om 11:32

Migi je mist het punt, ze hebben potverdorie zijn bier afgepakt!

26 juli 2021 om 18:10

Oh verdikkeme, daar had ik overheen gelezen. Ik neem het terug!

Stuur ajb al die wappies naar Japan toe en laat ze merken wat echt je vrijheid verliezen betekent. Als wij hier volgens die gasten al NSB praktijken hebben ben ik benieuwd hoe ze Japan beoordelen. Die mentaal zwakke wappies zouden daar niet aan Covid, maar aan een hartaanval overlijden.

26 juli 2021 om 09:56

Echt he, want een land vol aanstellers zijn wij.

Waarom mogen we op dit nietszeggende artikel wel reageren maar op de CIDI Berghuis artikel niet? Soms snap ik er niets van. ON; klote voor je Jeroen. Je had waarschijnlijk andere verwachtingen van je vakantie baantje.

Kunnen we Frank Snoeks ook die kant opsturen?

Elshoff verdient in ieder geval een gouden medaille voor de grootste zeurpiet. Hij kiest er zelf voor om als verslaggever naar een stad te gaan waarvan de bevolking de OS helemaal niet wilde. De enige reden dat het doorgaat is pecunia. Verder geen sfeer, geen fans, niets. Tja, als je daar dan onderdeel van wil zijn, kun je verwachten dat er consequenties zijn bij een positieve test.

Sommige mensen zijn gewoon dom.
Ja, bananen zijn gevaarlijk. Japan is een eiland. Dan mag je geen fruit meenemen, omdat de insecten die hier eventueel inzitten de gehele flora en fauna kunnen verpesten.
Verdiep je eerst maar eens in de geschiedenis van bv Australië en konijnen, voordat je gaat klagen over je bananen.

Sommige mensen denken gewoon niet na (zacht uitgedrukt).
Ja, bananen zijn gevaarlijk. Japan is een eiland. Dan mag je geen fruit meenemen, omdat de insecten die hier eventueel inzitten de gehele flora en fauna kunnen verpesten.
Verdiep je eerst maar eens in de geschiedenis van bv Australië en konijnen, voordat je gaat klagen over je bananen.

Vreselijk en bizar hoe hij door die Japanners wordt behandeld, lijkt Abu Graibh wel. Niet dat ik iemand deze ellende gun hoor, maar aan de andere kant moet ik wel grinniken dat het Elshof overkomt. Wie wel eens de Voetbalpodcast van NOS luistert - de meest infantiele, ongeleide podcast van Nederland, waarin niemand naar elkaar luistert, iedereen behalve Arno Jeroen heet en het hardste schreeuwt om gelijk en aandacht - komt er gauw achter dat Elshof de grootste jammeraar is en vooral als Gruetter hem weer eens niet serieus neemt. Verongelijkt, onbegrepen en zeurend. Nogmaals, je gunt dit niemand, maar vroeg of laat gaat dit in die podcast weer een hoop vermakelijk misbaar opleveren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren