Zirkzee neemt drastisch besluit na stroom aan reacties op grote misser

Zondag, 25 juli 2021 om 22:10Rian Rosendaal • Laatste update: 22:10

Joshua Zirkzee heeft al zijn posts op Instagram verwijderd, zo blijkt zondag. De aanvaller van Bayern München heeft deze beslissing waarschijnlijk genomen vanwege de beledigingen en haatberichten die hij massaal ontving na zijn grote misser in de oefenwedstrijd tegen Ajax (2-2) van zaterdag. Zirkzee had een vrij doel en genoeg tijd om te scoren, maar door zijn getreuzel kon Perr Schuurs met een tackle de bal alsnog van de lijn halen.

De veelbesproken misser ging al snel viral op het internet en voor Zirkzee lijkt nu de maat vol te zijn, al blijft een verklaring voor het legen van zijn Instagram-pagina voorlopig uit. Op Twitter en Facebook zijn vooralsnog geen berichten verwijderd, al dateert de laatste post op laatstgenoemde sociale media van augustus vorig jaar. De blunder is voor trainer Julian Nagelsmann in ieder geval geen reden om zijn spits helemaal af te branden.

De Instagram-pagina van Zirkzee is nu helemaal leeg.

"Ik heb helemaal niets tegen hem (Zirkzee, red.) gezegd", vertelde Nagelsmann na afloop. "Hij weet zelf heel goed dat hij het had kunnen en moeten doen. In een Bundesliga-wedstrijd zal hij het hopelijk een beetje serieuzer aanpakken in zo'n situatie. Ik geloof dat ik nu niet met hem moet praten, hij weet het zelf wel. En bij elkaar doet hij veel goed." Nagelsmann denkt dat Zirkzee de sprintende Schuurs helemaal niet heeft zien aankomen, wat zijn nonchalante houding kan verklaren.

"Hij wilde de bal gewoon simpel in het doel laten rollen. Ik denk niet dat Joshua dit met opzet heeft gedaan", aldus Nagelsmann. Zirkzee reageerde vol ongeloof op de bizarre misser, evenals ploeggenoten Omar Richards en Armindo Sieb. De Nederlandse aanvaller werd na een uur spelen in de Allianz Arena naar de kant gehaald door Nagelsmann. Het was het eerste optreden van de spits voor eigen publiek na zijn niet al te succesvolle verhuurperiode bij Parma.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Het is toch te ziek voor woorden dat je beledigd wordt, simpelweg omdat je een domme fout maakt in een nietszeggend oefenpotje!? Liever nu dan in de competitie. Is een wijze les gebleken, want de volgende keer ramt hij hem er gewoon in en laten we niet vergeten dat de actie voorafgaand erg goed was.

25 juli 2021 om 12:28

Ik heb het niet gevolgd, maar is hij echt beledigd/uitgescholden op social media dan? Heb wel veel uitlachende posts gezien, beetje niveau als toen je vroeger werd uitgelachen door teamgenoten als je zo'n kans niet wist af te maken. Nadeel van een prof zijn is dat je sociale bereik wat groter is dan je lokale voetbalclub.

25 juli 2021 om 12:47

Tja dan moet je maar niet op asociale media zitten. Dan weet je dat om het minste of geringste ook asociale berichten krijgt. Als goedbetaalde prof heb je dat toch niet nodig. Zelfde als Wijnaldum, die hangt zijn keuze voor PSG gewoon doodleuk op aan de reacties op asocial media. Dan ben je toch niet helemaal lekker.

25 juli 2021 om 13:12

Ik heb geen instagram, want ik ben geen kind meer. Geen idee hoe ver het is gegaan, maar ik ga er vanuit dat voetbalzone daarover geen onwaarheden publiceert en in deze tijden verbaast het mij niet meer.

25 juli 2021 om 13:40

Hendrik123: Dus als ik het goed begrijp moet je het maar normaal vinden dat eencelligen de socials gebruiken om alles en iedereen af te branden en te beledigen? Right!! Beetje de omgekeerde wereld, niet?

25 juli 2021 om 14:31

‘Ik heb geen instagram, want ik ben geen kind meer.’

Dit is nogal kinderlijk geredeneerd... Er zijn zat mensen die hun Instagram pagina inzetten voor zakelijke doeleinden.

25 juli 2021 om 15:27

Misschien, misschien niet. Geen idee. Wat ik ervan zie is dat allerlei overbetaalde influencers die op aandacht uit zijn. Niet mijn ding.

25 juli 2021 om 16:02

@nick Danninga
Niet normaal vinden, maar wel als feit erkennen. Als je een avondje gaat stappen weet je dat je dronken lui tegenkomt die onzin brallen. Als je een bekend persoon bent en je hebt een Instgram account dan weet je dat je daar gezeik tegenkomt. Als je dan waarde aan dat gezeik hecht, heb je er een soort digitale voordeur van je huis van gemaakt, waar iedereen lekker anoniem op kan rammen en voor kan gaan staan schreeuwen. Dus accepteer de omgeving waaraan je deelneemt en stem daar je deelname op af.

25 juli 2021 om 13:11

Ach ja, het niveau op de socials neemt met de dag af. Zelfs bij een positief bericht, weet een groot deel het wel weer negatief te maken.

26 juli 2021 om 10:23

Zirkzee wordt er alleen maar wijzer en sterker door. Die gaat echt niet meer chillen voor de goal,of allerlei onzin posten op Instagram. Dit incidentje heeft ie keihard nodig om echt een goede prof te worden.

Voetballers hechten zelf veel te veel waarde aan social media en meningen van andere mensen. Prima dat die jongen nu ff een break neemt , zouden meer spelers moeten doen.

25 juli 2021 om 15:14

Het is te triest voor woorden dat spelers hun eigen social media moeten boycotten omdat de social media zelf geen beleid voeren.

25 juli 2021 om 22:46

Waarom hechten ze er veel waarde aan? Omdat ze per post en noem maar op dik betaald worden door hun sponsors..
Kritiek hoort er dan ook bij. De manier waarop die kritiek gegeven wordt is weer iets anders.

Toch ook prima voor die jongen dat dit gebeurd, is ook een les en het kan je beter overkomen in een vriendschappelijke wedstrijd. Verder deed die alles perfect alleen was die ietwat overmoedig, dat heeft die dan nu afgeleerd.

25 juli 2021 om 12:49

Ik zou helemaal niet op social media gaan zitten, 99 van de 100 x gezeik, gezeur of racisme, nee dankjewel

25 juli 2021 om 13:10

Dat is de les. Ga niet op social media.

25 juli 2021 om 16:43

Enerzijds ja, maar die jongens verdienen veel geld met social media. Dat is natuurlijk wel een dingetje.

De misser van Zirkzee was inderdaad nonchalance. Gebeurt hem nooit meer. Maar om die jongen nou kompleet af te maken is belachelijk. Hij speelde gewoon een goede wedstrijd, deed veel dingen goed. Dat heeft zijn trainer gelukkig ook gezien. Kop omhoog Joshua gewoon doorgaan.

Nu het volgende drastische besluit dan graag: zo snel mogelijk vertrekken bij Bayern München. Die jongen heeft geen enkel uitzicht op speeltijd. Misschien is AZ een optie na het vertrek van Boadu?

25 juli 2021 om 12:56

Bijna iedereen die er in de oefenwedstrijd in stond bij Bayern zou je je kunnen afvragen of ze niet beter kunnen vertrekken. Als ik hem was zou ik het eerste halfjaar afwachten om te zien wat Nagelsmann van plan is met hem. Geen plan voor hem, dan kan hij nog gewoon nog in de winter vertrekken.

25 juli 2021 om 13:11

Wij hebben net Pavlidis gehaald, daar ben ik erg blij mee. Denk dat Zirkzee misschien op de radar van Feyenoord staat, als Bayern hem wil laten gaan.

25 juli 2021 om 13:23

Die kan nog weleens verassen ja. Jong en echt een goede spits. Hoe gaan ze Stengs opvangen denk je, met Evjen? Of een transfer. Denk overigens dat Zirkzee beter kan vertrekken ja, bij Feyenoord kan die meteen in de basis.

25 juli 2021 om 14:22

Ik hoop op Evjen inderdaad.

26 juli 2021 om 07:57

Zie hem graag terugkeren bij Feyenoord!

Het kan nog drastischer, Vz... Ik heb zelfs nog nooit Instagram gehad!

Tja, het beste kun je als bekend persoon geen social media nemen. Maar het vergroot ook je populariteit richting je fans. Maar zorg dan dat er niet gereageerd kan worden op je posts.

25 juli 2021 om 13:03

Het beste kun je sowieso geen asociale media nemen. Voegt werkelijk niks toe, tenzij je knap bent,dan is het makkelijk geld verdienen.

25 juli 2021 om 13:12

Niet normaal om een jonge jongen zo aan te pakken op social media. Hij deed het immers niet expres en we hebben het over een oefenwedstrijd

25 juli 2021 om 23:21

Hij deed het niet expres? Meneer wilde via een trucje achter zn been langs die bal erin tikken. Dat soort fratsen moet hij achterwege laten.
En opmerkingen onder post op social media zou ieder bekend persoon gewoon moeten uitschakelen. Geef ze niet de kans om je helemaal af te maken.

Wat een wereld leven we toch,niks mag haast meer zelfs over een foutje valt iedereen denk dat hij zelf wel weet wat ie fout deed...

Tjah, dan ga je de vraag stellen: hoe serieus is social media geworden? En vooral: waarom nemen we social media zo serieus? Wanneer gaat dit spelletje eindigen waarin mensen kunnen blijven beledigen online? Het klinkt allemaal heel apocalyptisch allemaal, maar we zijn echt de weg kwijt. En dan heb je een groep die dan reageert met 'overdrijf niet zo, er zijn veel goeie punten te vinden in social media'. Buiten promoties maken voor jezelf/ je bedrijf, noem dan die andere punten eens op? Die models die als pop acteren? Triestig, dat mensen denken dat ze zomaar iemand kunnen aanvallen op hun profiel. Wanneer gaan Instagram en Facebook een keer opstaan vragen we ons dan af? Simpel: nooit.

25 juli 2021 om 13:22

Begrijp je helemaal, de wereld is er niet leuker op geworden sinds social media

Wanneer doet instagram / facebook iets aan de vaak anonieme bedreigingen, racistische uitspraken en beledigingen op social media?! Iedereen kan een ander anoniem voor alles uitmaken. In real life krijg je klap op je bek maar dit blijft altijd zonder echte consequenties. Niks privacy, als je een grote vent wil zijn op social media...

25 juli 2021 om 23:19

Anoniem is het niet. Mensen vergeten dat ze je zo op kunnen sporen.

Achja, vroeger gebeurde dit thuis op de bank of in de kroeg. Nu heb je een platvorm waar je met een paar simpele handelingen je mening de wereld in kan sturen. Aan de andere kant kunnen spelers via dat zelfde platform zichzelf verkopen als "merk" waardoor ze meer verdienen dan ooit. Ieder nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen.

Het was een oefenwedstrijd. Dan ben je soms even laks. Ik snap de Bayern fans niet. Ik vond hem alsnog lekker creatief bezig zijn en hij viel me meer op dan elk ander Bayern speler. Ik voorspel een toekomst bij die gozer.

25 juli 2021 om 23:18

Snap je dan niet dat dit gewoon niet kan? Zeker niet als je vecht voor een kans bij het eerste? Hoe dom is die gast.

Ik vind het echt niet normaal dat iedereen tegenwoordig maar bedreigt moet worden. Alsof de mensen die dat doen nooit een fout maken op het werk? Als ze uberhaupt werk hebben. Moet je baas je dan ook bedreigen? Of een klant. Rare samenleving af en toe.

Ik weet niet hoor, maar waar is de coaching van zijn teamgenoten??!!! Als dat was gebeurt dan had hij echt wel een stapje harder gelopen en de bal eerder erin getrapt. Je zag overduidelijk dat hij schuurs niet had verwacht. Ja hij hoefde het niet zo relaxed en rustig te doen, maar kom op zeg!!! In je rug roepen is ook wel op zn plaats

Wat een raar wereldje leven we tegenwoordig in zeg, gatverredamme..
Ik ben zelf helemaal niet meer op asocial media, kan het iedereen echt aanraden!

Hoogst opmerkelijk, dat hiernaar gerefereerd wordt als een 'drastisch besluit'. Het verwijderen van tweets of posts? Really? Nou zeg, wat een drastische aanpak is dat zeg! Nou durven de Russen ons vast niet meer aan te vallen. Pffffff wat een nonsens.

man deze wereld is echt helemaal naar de klote gegaan waarom zou je iemand beledigen na een misser man doe normaal dit is voetbal hoop echt dat de mensen die hem hebben beledigd op social media een grote straf krijgen

Op Instagram kan iedereen anoniem een account aanmaken en mensen beledigen en bedreigen. Dit gebeurt dagelijks bij vrijwel iedere bekende speler, ook al maken ze geen blunder of doen ze niets verkeerds. Sinds Instagram er niets aan doet, moet je of er gewoon tegen kunnen of reacties uitschakelen.

"hij wilde de bal gewoon simpel in het doel laten rollen. Ik denk niet dat Joshua dit met opzet heeft gedaan", aldus Nagelsmann.

Heeft hij wel goed gekeken? Hij wilde de bal met een trucje achter zn rechterbeen langs tikken het doel in. Dat soort dingen hoor je niet te doen. Gewoon die bal in het doel schieten. Punt.

Natuurlijk volkomen terecht dat Zirkzee uitgelachen wordt om dit nonchalante getreuzel. Maar als je een vent ben dan lach je even om jezelf en ga je weer verder. Zelfspot is het beste medicijn. Maar dat is de generatie van Zirkzee compleet vreemd. Alleen de lusten van social media maar niet de lasten. Ja ik weet dat ik nu klink als een ouwe lul, maar dan ben ik dan ook.

27 juli 2021 om 05:59

Heb je gehoord dat zijn familie bedreigd werd? Ik ben blij dat jij net als velen in jullie normale leventje niet honderden tot duizenden tot miljoenen van zulke berichten binnen krijgt, hey zelfs kritiek.

De meesten van ons kunnen niet eens kritiek aan in ons eigen kleine cirkeltje, maar laten we vooral doen alsof het aan de spelers ligt dat ze niet tegen miljoenen kritische noten kunnen en dat is licht uitgedrukt.

Ze zitten op social media, zijn beroemd, dus ze moeten niet zeiken als men hun finaal afbrand? Lijkt op een Black Mirror aflevering.

27 juli 2021 om 12:43

Uiteraard keur ik elke vorm van bedreiging af. Maar ik denk dat als Zirkzee zelf met wat zelfspot door het stof zou gaan met een ludieke post je al heel veel ellende voorkomt. Want na zo'n trieste en arrogante actie mag je ook best even nederig zijn. Maar dat zie je toch nauwelijks, iedereen is meteen een hater als je niet alleen maar positief bent. Een beetje ruggengraat kweken heb je zelf alleen maar profijt van.

Het slaat natuurlijk nergens op dat iemand haat-berichten (misschien zelfs racistische berichten) krijgt wanneer je zo'n kans mist. Dat moet direct gestraft worden. Maar dit was toch wel echt een hele arrogante actie, dus dat je vervolgens uitgelachen wordt en met je neus op de feiten wordt gedrukt als prof zijnde, tja die kan je verwachten. Alles meer dan een grapje over die Arrogantie en nonchalance moet natuurlijk gestraft worden. 1 Ding is zeker, dit doet hij nooit meer. van geleerd en weer door en je niet gek laten maken door iedereen die al te graag zijn mening aan jou wil verkondigen! Hij komt er wel en heeft nog een prima carriã¨re pad voor zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller57
T. MüllerAanvaller51
L. SanéAanvaller52
C. FrüchtlKeeper00
M. NeuerKeeper50
S. UlreichKeeper00
A. DaviesVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren