Smith-Rowe treedt bij Arsenal in voetsporen van Özil, Van Persie en Bergkamp

Donderdag, 22 juli 2021 om 16:42Chris Meijer • Laatste update: 16:42

Emile Smith-Rowe heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Arsenal, zo maken the Gunners via de officiële kanalen bekend. De twintigjarige middenvelder lag nog tot medio 2023 vast in het Emirates Stadium, maar is na het ondertekenen van zijn nieuwe verbintenis tot medio 2026 aan Arsenal verbonden. Smith-Rowe heeft tevens een nieuw rugnummer gekregen en zal vanaf komend seizoen met 10 op het shirt gaan spelen.

Het rugnummer 10 was bij Arsenal vacant sinds het vertrek van Mesut Özil, die in januari de overstap naar Fenerbahçe maakte. Smith-Rowe gaat vanaf komend seizoen dus met het fameuze nummer op de rug spelen, dat eerder gedragen werd door onder meer Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Door de contractverlenging en het toekennen van zijn nieuwe rugnummer is een al dan niet tijdelijk vertrek van Smith-Rowe definitief van de baan. Aston Villa was eerder deze zomer nadrukkelijk in de markt en zag twee aanbiedingen geweigerd worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“We hebben vorig seizoen kunnen zien dat Emile een heel intelligente speler is, met excellente kwaliteiten. Zijn scherpe bewegingen en exceptionele inzicht hebben hem tot een sleutelspeler voor ons gemaakt”, zo licht Arsenal-manager Mikel Arteta toe op de officiële kanalen van Arsenal. “Zijn houding en leergierigheid zijn heel indrukwekkend. De staf binnen onze jeugdopleiding verdient een groot compliment voor de manier hoe Emile opgeleid is. We kijken er naar uit om hem verder te ontwikkelen, zodat hij nog belangrijker kan worden in het sterke, jonge team dat hier gebouwd wordt.”

Smith-Rowe speelt al vanaf 2010 in de jeugdopleiding van Arsenal en maakte in 2018 op achttienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Na huurperiodes bij RB Leipzig en Huddersfield Town is de jeugdinternational van Engeland vorig seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in de eerste selectie van Arsenal. Smith-Rowe kwam in de voorbije jaargang tot 33 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 8 assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Fantastisch nieuws, erg goed talent met veel werklust. Hopen dat hij blessure vrij blijft want het is een van de weinige met creatieviteit binnen het team

Terecht! Al vind ik het rugnummer 10 totaal niet bij hem passen.

Wederom een speler waar ik erg gecharmeerd van ben. Zijn werklust, intelligentie en invloed op het team zijn geweldig.

22 juli 2021 om 17:15

Ik denk/vrees dat dit de nummers 10 van de toekomst zijn. Echt flegmatieke spelers met risico in hun spel zal je steeds minder in de as zien. ESR is een uitstekende speler trouwens, daar niet van.

22 juli 2021 om 18:11

Huh, heb je ESR ooit zien spelen?

22 juli 2021 om 18:35

Ik denk dat hij doelt op de Ozils van deze wereld. In die zin heeft hij zeker een punt

23 juli 2021 om 13:23

Geen risico in z'n spel? The Smith?

Is gewoon puur gevoel hoor, dat ik 10 niet bij hem vind passen.

22 juli 2021 om 17:19

Vooral zijn one touch voetbal is iets wat ik lange tijd niet gezien heb bij spelers uit de jeugd.
Nketiah, Nelson, Ainsley, Willock. Allemaal voetballend mweh (nelson nog beste qua techniek en one touch), maar Emile maakt het spel zoveel sneller door gewoon simpel one touch voetbal te spelen en vervolgens door te lopen. Constant in beweging, heerlijk.

Smith-Rowe - Saka - Pepe achter Lacazette was ook smullen. Lacazette ging echt naar een ander niveau toen die met die 3 mocht spelen. Constant beweging, diepgang en dergelijke. Heerlijk. Laca is wat dat betreft de ideale spits in de combinatie t.o.v. Aubameyang.

En verder heb je met een Martinelli ook nog een wapen op de bank. Snel, behendig, diepgang, doelgericht en scorend vermogen.

Heb zin in het nieuwe seizoen. Hopelijk met nog wat aankopen!!

22 juli 2021 om 17:36

Ja mooi dat je dat zegt, valt me ook altijd op. Nu Xhaka verkopen en Loca afwachten, dan gaat er weer iets gebeuren denk ik. Vrij rustig nu qua geruchten. Trouwens, ik zat te kijken, maar Arsenal spelers missen maar Max 3 premier league wedstrijden tijdens afcon toch (moeten ze ook nog tot de finale komen btw). Tenzij ze echt twee weken voorbereidingstijd hebben daarop. Dan missen ze qua belangrijke wedstrijden alleen de Spurs wedstrijd volgens mij. Valt mee dan (ivm Bissouma ook).

22 juli 2021 om 18:18

Locatelli gaat niet komen hoor. Die wilt echt in Italië (juve) blijven.

Denk dat Arsenal voor de positie van Xhaka moet gaan kijken voor Neves, Aouar of Bissouma.

De eerste twee is nog wel redelijk wat rumours over. Neves mag voor een bedrag tussen de 30 en 40 vertrekken.
Aouar mag rond de 20 - 25 vertrekken.

Bissouma loopt niks mee op dit moment. Maddison is meer 10/hangende 10 op links. Die wordt extra benaderd via constructies met eventueel Ainsley en/of Nelson/willock erbij en geld...

Een duo van Partey - Neves of Partey -Aouar zou wel lekker veel voetbal zijn. Doe dan een Smith Rowe of Madders ervoor, smullen! Zeker met die vleugels

22 juli 2021 om 18:24

Ja bedoelde ook totdat hij naar Juve gaat, acht de kans miniem dat hij naar Arsenal komt (maar dan gaat de club wel naar andere opties kijken). Ben daar ook niet rouwig om. Qua type perfect maar wil niet heel graag + Italiaan in PL is risico.

22 juli 2021 om 18:26

Mwah, qua type denk ik ook niet. Vind hem meer een loper met de bal. Denk dat wij daar al genoeg types van hebben in de selectie.
Wellicht krijgt Willock nog een kans als lopende middenvelder vanuit de 8 met Partey naast hem en Smithrowe voor hem...

Locatelli vindt ik nergens echt specifiek heel goed in. Vind hem vrij traag (ogen in ieder geval) en ook zijn handelingssnelheid is niet top.

Denk dat Locatelli beter rendeert in een competitie als Serie A.

22 juli 2021 om 18:56

Zie m juist meer als een spelmaker, beweeglijker dan hij lijkt en wel snelle handelingssnelheid (al oogt hij idd wel wat log). Uitstekende passing, ook creatief (door linies heen). Kan zowel 6 en 8 (maar niet als diepste van de 2 (op mid van 3 dan, zoals Aouar bv wel). Veel inhoud. Perfect complementair aan Partey wmb, doordat hij wat meer deeplying kan opereren en het spel maakt. Maar hoor graag wat Serie A kenners van hem vinden. Idee van interesse in Loca, Neves en Bissouma is begrijp ik ook dat Partey wat hoger en meer naar voren kan spelen, meer als b2b. Willock naast hem zetten zou dat juist niet mogelijk maken.

22 juli 2021 om 21:06

Bissouma lijkt mij niet praktisch met het oog op de Afrika-cup. Je mist dan Partey, Elneny en Bissouma, en hebt dan weinig meer over voor op het middenveld.

22 juli 2021 om 23:00

Lijkt mij dat Elneny uit dat rijtje weg mag.. Dat die nog steeds bij ons speelt en veel minuten maakt is, ondanks dat het een top gozer is, schandalig. Bissouma lijkt mij juist wel erg praktisch. Afrika cup is vervelend, maar het is wel een klasse speler. En ik vind persoonlijk Partey niet geschikt als meest verdedigende middenvelder.. dan zou een duo met Bissouma juist zeer solide zijn. Aouar erbij halen is ook wel een must vind ik. Willock verdient een kans als squad player, tenzij een club met 35 miljoen voor hem komt (a la Iwobi).

22 juli 2021 om 23:42

Zo'n topgozer is Elneny niet eens. Bij Arsenal houdt die wijselijk zijn gemak, maar hij schopt regelmatig stennis bij de Egyptische nationale ploeg omdat die denkt dat ie als Arsenal-speler een bevoorrechte status hoort te genieten.

23 juli 2021 om 00:49

Ja alleen mis je dus maar 3 PL wedstrijden max vlg mij (aangenomen dat er geen lange voorbereiding is). Valt eig wel mee.

23 juli 2021 om 10:57

@theroscoe.

Dat kan, dat had ik nog niet eerder gehoord. Misschien omdat hij weet dat hij bij Arsenal die status totaal niet heeft, dat hij dan wel een nederige vent is. Op het veld brengt hij in ieder geval wel altijd volledige inzet, alleen is het kwalitatief gewoon niet veel soeps. Maar die inzet ontbreekt bij anderen zelfs...

23 juli 2021 om 11:01

Precies Sols. Daarom vind ik ook dat er meerdere middenvelders moeten komen. Als je Bissouma en Aouar nog haalt, dan heb je in principe voor de 2 CM posities: Bissouma, Lokonga, Aouar, Partey en Willock (als hij blijft). Bissouma en Lokonga dan als meest verdedigend ingestelde middenvelders. Partey als b2b, wat Willock dan ook kan. En Aouar als meer voetballende 8 die bij nood ook op 10 kan. Dat geeft je veel meer opties namelijk, waardoor je in verschillende samenstellingen kunt spelen.

Die 3 PL wedstrijden kun je dan bijvoorbeeld best met Lokonga en Aouar spelen bijvoorbeeld. Of desnoods Chambers als CVM als je meer een slot op de deur wil.

23 juli 2021 om 12:35

Aouar kan ook nog als hangende speler op links spelen. Als je 4-2-3-1 zou spelen. Evenals Smith-Rowe.

23 juli 2021 om 15:29

@jackie

Dat is precies wat het is, bij Arsenal kan je geen ego spelen als je een knecht bent. En dat Elneny hard werk, heeft absoluut geen meerwaarde voor mij. We zijn Arsenal, geen Stoke City. Je wilt allereerst kwalitatief sterke spelers boven spelers die "hard" werken of als een blind paard rond rennen. Je komt een stuk verder met het eerste.

Goed bezig, nu nog twee middenvelders halen en een rechtsback! Hoop dat die geruchten mbt Ramsdale niet waar zijn maar er moet wel een tweede keeper komen!

22 juli 2021 om 17:24

Is Ben White niet een rechtsback? Of meer centrale verdediger?

22 juli 2021 om 17:27

Ben White is Centraal verdediger

22 juli 2021 om 20:07

@tbirg zeker goed bezig! Voor aansluiting met top kan Arsenal idd beste nog 2 middenvelders halen en een rechtsback zoals jij zegt. Maar om echt mee te doen moeten zij halen: nieuwe keeper, rechts- en linksback 2 CV, 3 middenvelders, een spits, een rechts- en linksbuiten halen. Dan zie ik wel weer kansen voor Arsenal om hoger dan plek 6 te eindigen.

Zat er al een tijdje aan te komen, maar mooi nieuws! Ook leuk voor ESR dat hij nummer 10 krijgt. Had eigenlijk verwacht dat Arsenal dat nummer vrij zou houden voor een Madisson. Het is wel van groot belang dat er nu even wordt doorgepakt qua transfers op het middenveld. Met een middenveld dat bestaat uit Elneny, Partey, Lokonga, ESR en eventueel Willock ga je geen stap omhoog zetten. Neves/Bissouma en een middenvelder als Madisson zijn broodnodig. Als je dan hoort dat Arsenal vooral bezig is met spelers als Ramsdale, Abraham en White dan begin ik me toch wel zorgen te maken.

22 juli 2021 om 16:48

White is al binnen. Abraham geloof ik zelf niks van zolang Lacazette niet weg is. Ramsdale vind ik alleen prima voor een lager bedrag dat nu wordt genoemd. Vervanger van Xhaka moet gehaald worden + nog een creatieve speler. Rechtsback eigenlijk ook als Bellerin vertrekt en ik hoop eigenlijk op Aarons..

22 juli 2021 om 16:49

Het schijnt dat Arsenal juist wel druk bezig is met Aouar en Maddison. AMN en/of Nelson worden dan bij de deal betrokken met Maddison. Zou mooi zijn als beide gehaald kunnen worden. Daarbij hoop ik ook dat Bissouma gehaald wordt voor de breedte . Abraham en Ramsdale zouden niet best zijn.

22 juli 2021 om 16:52

Waarom zou Maddison naar Arsenal willen? Is het salaris daar zo veel hoger dan bij Leicester? Zou het wel een beetje een vreemde stap vinden van hem, alhoewel ik hoop dat hij voor Arsenal kiest hoor.

22 juli 2021 om 16:56

Blijkbaar wil Arsenal zijn salaris verdubbelen..

22 juli 2021 om 16:59

Ja denk het wel. Bij leicester zit Vardy op 150k en de rest zit daaronder. Arsenal kan met gemakt 200k bieden + je zit dan toch in Londen en groter faciliteiten etc.

Ik zou Leicester altijd boven arsenal verkiezen maar kan mij voorstellen dat je op 26 jaar denkt ik pak dit geld, want kan ook zo maar zijn dat je geen stap weet te maken naar een city/liverpool/united.

22 juli 2021 om 17:05

Teesboer, omdat Arsenal een ontzettend grote club is en alle spelers buiten de top 6 te porren zijn voor een stap.

22 juli 2021 om 18:29

Ja, alleen niet naar Arsenal normaliter. Zou eerder zeggen dat het komt door een aanzienlijke financiële vooruitgang + vooral het gebrek aan interesse van een topclub die een sportieve vooruitgang kan bieden.

22 juli 2021 om 18:59

Arsenal is ook in alles een vooruitgang. Dat Leicester een keer kampioen is geworden en paar keer europees heeft gehaald, maakt ze niet groter/beter...

De Europa League kwamen ze ook nooit verder dan een Arsenal, maar goed, daar hoor je niemand over natuurlijk!

22 juli 2021 om 19:25

Het mooie is dan dat je mensen hoort zeggen dat je bij Leicester nog de FA cup wint terwijl Arsenal die vorig jaar nog heeft gewonnen.

22 juli 2021 om 20:03

BlackMamba, als Leicester de komende 2 jaren onder Arsenal eindigt zeg je dan nog steeds liever Leicester? Durf te wedden van niet. Dat is een verschil met een topclub, the knock is different. Of denk je dat spelers ook liever naar Leicester gaan ipv een AC? Wilt Arsenal ze pull verliezen moeten ze echt meer dan 10 jaar buiten de top 10 vallen. Zelfde gold voor Liverpool, voor dit tijdperk waren ze er ook slecht aan toe, maar de pull... Die heeft Leicester nog niet, alleen als je 5 jaar voetbal kijkt ofzo.

22 juli 2021 om 23:41

"De Europa League kwamen ze ook nooit verder dan een Arsenal, maar goed, daar hoor je niemand over natuurlijk!"

Omdat wij hem ook niet winnen en omdat Leicester een stuk hoger eindigt in de Premier League, recenter kampioen is geworden, recenter een prijs heeft gepakt en een beter gerunde voetbalclub is. Kan me best voorstellen dat een speler van Leicester toch naar Arsenal wilt, want traditionele topclub dat veel meer betaalt, maar als je dan toch zoveel groter bent dan Leicester, dan is het tegelijkertijd ook gênant om spierballentaal te tonen ten opzichte van Leicester. Je bent een veel grotere club, maar hun presteren veel beter.

Heel mooi dit, Martinelli, Saka, ESR, Tierney, Nuno, Gabriel ''white'' Lokonga zijn allemaal speler waarop wij moeten bouwen. Hopelijk halen wij nu nog wat 'meer ervaren spelers want dit is iets dat Arsenal enorm mist.

hopelijk halen wij nog een rechtback; Max Aarons? en 2 middevelder. Bissouma, Aouar, Locatelli of Maddison zou heerlijk zijn.

verder zag ik dat er redelijk negetief werd gereageerd op de berichten rondom Abraham. Weet niet veel over hem maar denk wel dat we een type speler missen die de ballen kan binnenkopen een beetje oorlog kan maken in de 16. ( weet niet of hij degelijk zo'n type is maar hij lijkt me dat wel te kunnen :D)

22 juli 2021 om 17:07

Abraham zou een speler kunnen worden als De Bruyne, Lukaku en Salah in de zin dat Chelsea ze te vroeg heeft laten gaan en ze zich daarna sterk ontwikkelen. Maar het blijft een risico dat je bereid moet zijn om te nemen. Hij heeft al aardig wat laten zien op het hoogste niveau, maar brengt je niet meteen verder. Daarnaast hebben we al genoeg spitsen en zie ik er niet zomaar 1 van vertrekken deze zomer.

22 juli 2021 om 17:15

Lacazette, Aubameyang, Martinelli en Balogun kunnen in de punt spelen. Bij hele hoge nood zelfs nog Pepe.

Dan heb ik Nketiah niet eens meegerekend, want die zie ik het liefst zo snel mogelijk naar Palace vertrekken (tegen een goede prijs, 20 - 30 miljoen, want: Engels).
Hopelijk doet Vieira zijn werk en haalt hij hem

Lacazette is beter in de hold-up play dan Abraham. Auba beter in de afronding. Balogun heeft nog niks laten zien, maar zeer talentvol. Martinelli is meer vleugelspeler, maar lijkt in veel facetten ook beter dan Abraham (natuurlijk niet in de lucht).

Ik zou nooit 30 tot 40 miljoen neerleggen voor Abraham. Oké, hij is Arsenal fan vanuit de jeugd en wel een aardige spits, maar niet voor dat bedrag. Dan nog liever Lacazette verlengen (wat ik zelf hoop, maar niet tegen hoger salaris) of Lacazette een jaar behouden en hem transfervrij laten gaan.

De prio ligt echt bij een White, Aarons (mocht Bellerin gaan) en twee middenvelders (aouar/neves/maddison/bissouma).

En daarnaast de deadwood eens verkopen!

22 juli 2021 om 18:31

Abraham niet willen, begrijpelijk, maar liever Lacazette willen verlengen dan Abraham halen is dan weer overdreven.

22 juli 2021 om 18:51

Vind ik persoonlijk niet. Lacazette heeft bewezen dat hij met de juiste spelers om hem heen, gewoon goed kan renderen als spits. Wellicht niet de scorende spits die wij ooit verwacht hadden toen wij hem kochten.

Snap niet zo goed wat iedereen tegen Lacazette heeft. Hij werkt zich altijd kapot, scoort regelmatig en laat vooral andere spelers echt beter spelen. Tevens is hij vooral in de combinatie echt enorm goed. Zeker met lopende en bewegende spelers om hem heen. Welke spits wordt nu niet dramatisch met Willian op de flank?

Pepe, Martinelli ,smith - Rowe, Aubameyang, Saka. Dat zijn spelers die constant in beweging zijn, lopen, diepgang hebben, de gedachtegang begrijpen. Dat voetbalt zo veel makkelijker dan met een Willian op de flank...

Verder heeft Abraham ook niet veel bewezen. Als Werner constant boven je speelt en zelfs Havertz, dan is het wel triest. Werner is echt geen spits, meer een lopende buitenspeler. Havertz is geen spits, wel een goede speler.

Giroud speelde volgensmij nog meer dan Abraham.

Zeker voor dat bedrag (35-40 miljoen) zou ik Lacazette nog liever met 2 jaar verlengen (tegen lager salaris of max hetzelfde salaris, weet niet waar die op zit), dan dat ik een onzekere Abraham koop voor een fiks bedrag.

Abraham lijkt wat mij betreft op Welbeck. Rent zoals hem, kan alleen veel beter afronden en sterker met de rug naar het doel...

Enige voordeel is dat Abraham een fan van Arsenal is van kinds af aan. Wellicht zou die dan nog extra zijn best doen!

22 juli 2021 om 23:37

Lacazette heeft in heel zijn Arsenal-carriere nooit goed gerendeerd als spits. Scoort te weinig, zijn "harde werk" is een overschatte kwaliteit en dat meevoetballende vermogen wordt ook enorm overtrokken. Een softe spits waar de tegenstander niet bang van wordt.

23 juli 2021 om 11:03

Dat is wel een hele grote ''als'' Samcro. Abraham heeft vooralsnog bewezen slechts een goed half seizoen te hebben gedraaid, maar verder ook echt niets. Bovendien is hij zwaar overpriced voor een kwalitatief arme spits...

23 juli 2021 om 11:12

Klopt, zou er voor dat bedrag ook niet aan beginnen. Maar wie gaf iets voor KDB Lukaku en Salah toen ze weg gingen? Dat was meer mijn punt.

Heel erg mooi nieuws. Ook nog eens nummer 10. Hopelijk komt hij daar dan ook eens te spelen, ipv constant hangend op links.

Arsenal heeft zo wel een goede jonge core. Spelers als Martinelli, Saka en Smith-Rowe. Saliba is dan verhuurd. Gabriel, Tierney en White (mocht die komen) zijn ook aardig jong.
Evenals Nuno en Sambi Lokonga.

Daarnaast ervaring en kwaliteit met Lacazette, Aubameyang, Partey, Leno en Pépé.

Ze moeten nog echt van wat deadwood af. Kolasinac, Xhaka (want wilt weg), Torreira, Bellerin, Nketiah en eventueel nog zelfs Holding. Als is dat een degelijke back-up.

Verder zijn er sterke geruchten voor de volgende 3 middenvelders: Maddison (eventueel i.c.m. Engelse spelers als Nelson of Willock in de deal), Ruben Neves en Houssem Aouar. Bissouma is wat naar de achtergrond gegaan.

Abraham wordt ook nog genoemd, mar 40 miljoen voor een bankzitter is echt niet te doen. Abraham is in ballplay minder dan Lacazette en in afronden/doelpunten maken minder dan Aubameyang. Dus neen, dat is geen vooruitgang.

Hopelijk komen er nog 2 middenvelders bij (aouar & Maddison, Aouar en Neves of Maddison en Neves) en komt er nog een back, als Bellerin verkocht gaat worden (aarons).

White lijkt ook zo goed als rond als CV. Dan dient er alleen nog een back-up keeper te worden gehaald. Ramsdale wordt genoemd, maar is een matige keeper (wel Engels), maar daarnaast ook veel te duur.
Men had gewoon Ryan moeten oppikken i.p.v. hem via Brighton naar Soceidad te laten gaan verdomme...

Zo is heet een verdomd aardig elftal. En dan zou je nog genoeg kunnen switchen met een Martinelli, Lacazette, Nelson en Willock (als ze niet weg gaan), de overige CM aankoop (madders of Aouar).

En achterin heb je dan ook degelijke back-ups met Nuno Tavares, Chambers, Mari, Holding en Cedric.

Leno
Aarons
White.Tapsob
Gabriel
Tierney
Partey
Neves
Saka
SmithRowe
Pepe
Aubameyang

Goede speler en uitstekend dat hij blijft. Het is echter nog wel een talent die nog verder moet groeien. Maddison zou moeten komen om direct impact te maken. Ook Abraham nog en er wordt een mooie Engelse kern gecreëerd. Zeker als White ook komt. Amn of chambers rechtsback zetten. Leno moet wat mij betreft nog wel worden vervangen. Blijft een onzekere factor die niet alleen punten kost maar ook de verdediging geen vertrouwen geeft. Bij hoge ballen erg onzeker. Toch Onana maar binnen fietsen en Neto halen.

22 juli 2021 om 18:26

Derde beste defensie vorig seizoen. Wel wat blunders van Leno die extra opvielen omdat t meestal goed ging. Als je kunt upgraden op Leno zeg ik doen, Onana is dat niet.

22 juli 2021 om 18:29

Ik vond Ryan een betere indruk maken dan Leno.
En destijds Martinez ook.

Zou Martinez graag terugwillen, maar dat zou Villa never nooit doen hahaha.

Zou niet direct weten wie nu een upgrade is t.o.v. Leno die enigszins betaalbaar is...

Onana is vrij goedkoop, dus wel gokje waard.
Ramsdale is minder dan Leno en daarnaast ook prijzig. Engels is enige voordeel aan hem. Johnstone idem dito...

Zie niet zo snel iemand die beter is, maar toch relatief goedkoop op is te pikken buiten Onana.

22 juli 2021 om 18:32

Derde qua minste tegendoelpunten. Dat staat niet gelijk aan de derde beste defensie van het seizoen.

22 juli 2021 om 18:46

Toch stond het vrij stabiel. En miste wij ook langere tijd Tierney en Gabriel.

Ik verwacht een stevigere defensie. De snelheid, het voetbalgogme van White naast de stevige verdediger Gabriel. Tierney hopelijk een heel seizoen fit. 1 van de beste linksbacks in de BPL, zelfs op aarde. En ja, ik zeg niet de beste per definitie, want er lopen ook nog een Robertson, Shaw en dergelijke rond. Maar Tierney is echt een bizar goede aankoop gebleken.

Alleen de rechtsback positie is dan nog afwachten. Chambers is daar denk ik te traag voor uiteindelijk (wel defensief goed genoeg en voetballend, maar zijn draaicirkel niet). Cedric is een goede back-up. Bellerin lijkt gedaan...

22 juli 2021 om 19:18

Derde beste defensie met risicoloos, degelijk, saai en voor zeer slecht voetbal.

Derde beste defensie, derde beste vorm na kerst, derde beste dit, tweede beste dat maar nooit de beste. Nooit. Alleen nummer 1 telt, alles daarbuiten? Niet noemenswaardig.

22 juli 2021 om 19:30

Hahahah, geloof je zelf ook wat je allemaal roept?

22 juli 2021 om 20:05

Ik ben dat niet met je eens. In het jaar dat ajax de halve haalde in cl was dat ook zeker aan Onana te danken. Pakt punten, heeft ongelooflijke reddingen en is nog jong. Complete keeper. Mi zeker een upgrade en voor 7 op te halen.

22 juli 2021 om 23:35

De verdediging van Arsenal stond niet stabiel, Arsenal stond met haar spel gewoon synoniem met extreem gesloten wedstrijden waardoor tegendoelpunten (of doelpunten in het algemeen) niet snel vielen. Ze lieten regelmatig steken vallen gedurende het seizoen.

En misschien zeg ik iets raars maar ik zou Auba verkopen ipv Lacazette. Laca toch een betere puntspeler. Beter aanspeelpunt. Op de flanken hebben we pepe saka martinelli en ook smith rowe kan daar prima uit de voeten.

22 juli 2021 om 18:27

Snap wat je bedoelt. Enorme Auba fan. zeker wat hij de 2 eerste jaren bij ons heeft klaargespeeld. Maar vrees er een beetje voor dat Laca beter bij het systeem past. Laca laat de spelers rond zich heen wat beter presteren.

Goed nieuws, groot talent. Voor de rest is er niet veel soeps bij Arsenal, maar dit is in ieder geval iets waar je blij van wordt.

22 juli 2021 om 18:55

Wat een grap.
Gabriel Magalhaes, Kieran Tierney, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, Pierre - Emerick Aubameyang, Thomas Partey & Nicolas Pépé...

En dan kom jij aan met: verder is er niks soeps? Lachwekkend

22 juli 2021 om 23:29

Heb het over de transferwindow en wat daar tot nu toe is gebeurd. Een contractverlenging en een reservelinksback. Maar ja, als je het over de selectie wilt hebben, 7 spelers is niet echt veel soeps nee en dan heb ik het nog niet eens gehad over dat er van die 7 er slechts 2 regelmatig en consistent op een hoog niveau spelen voor Arsenal. Maar dat is een andere discussie.Oh wacht, was Sambi Lokonga vergeten.

22 juli 2021 om 19:26

Wanneer wordt jij nog meer blij? Wie moeten er gehaald worden?

22 juli 2021 om 23:07

Er is in ieder geval wat actie Gooner4, maar dit is toch nog niks om volledig hosanna van te worden? Er moet nog echt wel flink doorgepakt worden met nieuwe kwaliteit, want de selectie is nog steeds erg in onbalans en niet sterk genoeg. Rechtsback en nog twee middenvelders zijn echt een must. Plus de broodnodige verkopen.

22 juli 2021 om 23:31

Wanneer de halve selectie vervangen is en we een betere keeper, rechtsback, lopende middenvelder, spelverdeler, vleugelspitsen en spitsen hebben. Sorry, maar je moet uit een ei komen als je nu al enigszins een goed gevoel hebt bij de transferwindow.

23 juli 2021 om 09:34

Als je Arsenal gewend bent, kan het je best een goed gevoel geven dat ze nu achter spelers aan zitten die daadwerkelijk iets toevoegen of iets brengen dat er eerder niet was. Als je ziet dat we o.a. Martinelli, Tierney, Saka en ESR voor lange tijd vast hebben gelegd en daarnaast achter Maddison, Locatelli en Auoar aan zitten geeft dat wel aan dat er gericht gescout wordt. Ik krijg daar een goed gevoel van omdat ik dan geen Kallstroms etc meer hoef te verwachten. De enige absurde transfer van de laatste tijd was Willian, zo'n fout zie ik ze ook niet snel meer maken.

23 juli 2021 om 15:27

Beetje goedgelovig, aangezien we wel eens vaker achter grote namen hebben gezet, maar er vrij weinig terecht van is gekomen. Dus je moet ze ook echt daadwerkelijk bevestigen als je iets positiefs van mijn kant wilt horen. En als je kijk naar wat er al gebeurd is: Onana mislopen en dan gelinkt worden met een 30m-move voor Ramsdale is behoorlijk slecht, Saliba voor de derde keer uitlenen aan een Franse club is voorbij beschamend + Willock lijkt ook weinig te kunnen rekenen op een kans ondanks het feit dat hij het niet beter had kunnen doen bij Newcastle, Lacazette die misschien een nieuw contract krijgt, neuh, dat doet het hem niet.

Als het gaat om het beleid moet je eigenlijk het idee hebben dat je te maken hebt met een compleet andere club als je de hele wrange nasmaak van de afgelopen decennia wilt uitspoelen. En dat zie ik niet. En ik ga er ook niet vanuit dat het aan het eind van de rit ook maar een beetje indrukwekkend eruit ziet.

Een van de weinige spelers bij Arsenal, samen met Saka, die het in zich heeft om de stap naar een topclub te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
K. HeinKeeper
B. LenoKeeper
T. SmithKeeper
Cédric SoaresVerdediger
BellerínVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren