Toon Gerbrands heeft contact met UEFA en kondigt alvast maatregelen aan

Vrijdag, 23 juli 2021 om 13:35Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:40

PSV is bezig met een onderzoek naar 'enkele incidenten' die zich woensdag voordeden in het Philips Stadion in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (5-1) in de tweede voorronde van de Champions League. Enkele minuten voor de pauze, na het doelpunt van de Turkse bezoekers, waren her en der kleine opstootjes tussen supporters te zien.

Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigt dat PSV contact heeft gehad met de UEFA over de situatie. "We betreuren de incidenten ten zeerste, juist omdat we zo blij waren dat we eindelijk weer met publiek konden spelen", aldus Gerbrands. PSVis bezig met het bekijken van camerabeelden en gaat seizoenkaartgegevens na. "Wij doen momenteel onderzoek naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray. Dit was verboden. Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen."

Het leek erop dat op sommige plekken fans van Galatasaray tussen de supporters van PSV zaten en dat deze het doelpunt van Emre Kilinc te uitbundig vierden. Op beelden van onder meer ESPN-presentator Milan van Dongen leek het erop dat boze PSV-supporters renden richting Galatasaray-supporters. Eerder tijdens de wedstrijd moesten ze al worden tegengehouden door de PSV-bank, zo schreef Van Dongen.

Het artikel gaat verder onder de video
Zahavi en Ramalho trots: 'PSV-fans de gekste die ik ooit heb gezien'
Meer videos

Na het rustsignaal vroeg de stadionspeaker van het Philips Stadion aan de toeschouwers om op hun plaats te blijven zitten en uiteindelijk keerde de rust terug. PSV liep in de tweede helft uit naar een 5-1 zege, een meer dan comfortabele uitgangspositie richting het weerzien van volgende week in Istanbul. Mocht PSV een ronde verder komen, dan mag het op 3 of 4 augustus andermaal aantreden in de kwalificatiecyclus voor het hoofdtoernooi. Op 10 augustus volgt dan de tweede wedstrijd in de derde voorronde. Celtic of FC Midtjylland zal de tegenstander zijn. Benfica, Shakhtar Donetsk, KRC Genk of Spartak Moskou is de laatste horde naar de groepsfase van de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door romario)

Mag je een keer in het stadion ga je meteen ruzie lopen maken, wat een stelletje kneuzen, hoop dat ze allemaal een stadionverbod krijgen.

22 juli 2021 om 07:55

Ik zag zelfs dat een vader met kind
Moest rennen dat maakt het nog triester zeg.

22 juli 2021 om 08:27

En dat gefluit naar Babel toen hij een corner wou nemen en met bier gooien. Erg jammer, dit soort dingen passen niet bij PSV. Aspirant hooligans aub de deur wijzen en ruimte maken voor echte supporters.

22 juli 2021 om 08:36

Bij die corner waren het geen aspirant Hooligans dat waren gasten van 40 plus.
Tja moet zeggen ik ben het bij ons wel gewend hoor en in Amsterdam ook wel maar zoals dit bij PSV toch niet.
Laten we maar vanuit gaan dat dit even eenmalig was dat de enthousiasme zo groot was voor de eerste officiële wedstrijd met publiek.

22 juli 2021 om 08:53

Heel naar moment wat die Babel over zich heen kreeg en wat je zegt, volwassen kerels die uit hun plaat gaan, bier wat je door de lucht ziet vliegen. Je vraagt je af, waarom ga je naar het stadion? Om je zo te laten gaan? Je ziet het bij alle clubs dat er van dat soort lui tussenlopen, dom en kwaadaardig. Maar mensnen daarom een stadionverbod te geven, dan kan je wel bezig blijven.

Wat blijft: een mooie overwinning.

22 juli 2021 om 08:56

@sranag: Bier gooien naar bepaalde spelers (doorgaans Ajacieden of ex-Ajacieden) als ze een corner nemen is helaas niet heel ongebruikelijk bij Psv.

22 juli 2021 om 09:10

Fluiten naar Babel is prima. Bier gooien zeker niet.

22 juli 2021 om 09:35

Dit gebeurd altijd bij bijna iedere wedstrijd en het zijn vaak dezelfde die dit doen, erg jammer.

22 juli 2021 om 10:28

Hij leverde wel een bijna perfecte corner af, dat dan weer wel. Werden alle corners maar zo goed genomen, dan zou er veel vaker uit gescoord worden.

Dat terzijde, beetje uitfluiten kan, bier gooien en knokken is echt voor sukkels.

22 juli 2021 om 10:48

Wel enorm zonde van het bier. Ik heb bierdouches nooit begrepen. Ook bij optredens niet. Ik drink het veel liever zelf op.

22 juli 2021 om 11:12

Ach dit is toch van alle tijden, leeghoofden heeft iedere club.

22 juli 2021 om 13:18

Vond vooral die vette tokkie met (ik geloof) een blauw shirt en petje, die zo ver mogelijk probeerde te spugen richting Babel bijzonder achterlijk. Bier gooien en schelden is al sneu genoeg. Maar een diepe fluim in je muil vormen, je lichaam achterover gooien om proberen een speler te raken vind ik het goorste wat er is. Overigens ook nooit geweten dat PSV ook zulk huttenvolk heeft.

22 juli 2021 om 08:37

Zo als het ook in het artikel staat: iets te uitbundig juichten. Nee, moeten we dan als uitsupporter met een strak gezicht kijken? Wat een gezever zeg. En daarbij, ikmdenk dat de meeste turkse supporters voor Gala waren dus of ze nunwel of niet juichten, ze zijn herkenbaar. Maar heel goed dat PSV dit onderzoekt, en laten we hopen dat het vullus van het afvoerputje van Nederland keihard aangepakt wordt en een levenslange stadionverbod krijgen. Overheid, helpmde club met een speciale wet zodat voetbal weer van de gewone man wordt.

22 juli 2021 om 09:52

@fr_ronnie

Het ging niet alleen om het uitbundige juichen, dat was namelijk alleen de reden dat de PSV-supporters die kant op liepen. Zodra de PSV-supporters aan hun kant van het hek stonden en die van Gala aan de andere, hingen ook de Gala-supporters over de hekken om de PSV-supporters uit te dagen met handgebaren als 'kom maar'.

Dit brengt in mijn ogen wel wat nuance toe aan het verhaal, waardoor het niet zo is dat die 'arme weerloze Gala-supporters zijn aangevallen omdat ze te uitbundig aan het juichen waren'.

22 juli 2021 om 10:14

Dan nog … van dat domme primitieve groepsgedrag van “ jij zegt dit, dan dus doe ik dat”. Die spiraal moet eens doorbroken worden in het stadion. Ik heb als kind de rellen tussen Feyenoord en Tottenham meegemaakt in 1974. Als 12 jarige had mijn vader kaartjes gekocht voor die finale in de Kuip. Het was de eerste keer dat er supportersgeweld was in een Nederlands stadion. Ik kan je vertellen dat ik toen vreselijk bang was, ik zag mensen van de tweede ring gegooid worden en bebloed rondlopen. En dat was een paar vakken verder van ons vak. Vanaf dat moment verafschuw ik dit holbewonersgedrag van een bepaald deel van supportes.

22 juli 2021 om 10:21

@fr_ronnie

Het is een nobele gedachte, maar helaas werkt het (nog) niet zo in de wereld. Ik keur wat er gebeurd is ook totaal niet goed verder, echter wil ik wel aangeven dat als je als Gala-supporter zulke gebaren gaat maken en gaat uitdagen, dat je ook problemen kunt krijgen.

Om even in jouw voorbeeld te blijven: indien jij als Gala-supporter zou zien dat er een groep hondsdolle Psv'ers op je af zou komen stormen, zou jij toch ook gewoon rustig gaan zitten en waarschijnlijk ook nog je best doen om hun te kalmeren? Dan blijft het gedrag van de Psv'ers alsnog fout, maar ben jij wel de-escalerend bezig. Met uitdagen maak je het alleen maar erger.

22 juli 2021 om 14:57

Een extra stukje nuance is dat er op de west-tribune daarvoor een vechtpartij was uitgebroken. Wat daarvoor de reden is weet ik niet. Dat was de initiële reden dat die gasten van de Oost-tribune er heen renden. Vervolgens wordt de 2-1 gescoord en staat er onderweg naar die west tribune een grote groep supporters uitbundig te juichen.

Dat is als een rode lap voor een stier houden. Ik keur het niet goed, maar je kan dit soort zaken verwachten in een voetbalstadion.

23 juli 2021 om 07:55

Is ook de fout van die Gala-supporters zelf. Waarom zijn ze in een PSV-vak gaan zitten? Als dat andersom in Turkey gebeurt, vallen er doden.

En ook een beetje de fout van PSV. Beter uitkijken wie je in elk vak zet...

Voor mij zaten 4 fans van Galatasaray. Zaten door het hele stadion heen. Deze mannen juichten bij de 2-1 en kregen een behoorlijke bierdouche. Ik dus ook. Fijne medesupporters dus... not. Daarna moesten ze weg rennen omdat ze aangevallen werden. Behoorlijk triest. Samen een wedstrijd kijken zit er totaal niet meer in door zulke malloten.

22 juli 2021 om 08:23

Bij mijn vak hetzelfde. Ik heb nog rustig met de Galatasaray-fans voor de wedstrijd kunnen praten. Er was niks aan de hand en het waren aardige mensen. Maar na de 2-1 werden sommigen “supporters” opeens enorm boos op deze fans. Gedraag je toch eens. Het moet in mijn ogen gewoon kunnen dat mensen door elkaar zitten. We zijn toch geen neanderthalers? Kansloos gedoe

22 juli 2021 om 08:38

Dit is toch eigenlijk hoe het moet zijn? Door elkaar zitten praatje met elkaar en mogen juichen als er een goal gescoord wordt.
Echter we weten helaas dat dit niet meer kan. Door elkaar heen zitten gaat vaak nog wel maar dan gaan juichen behoord niet meer tot de mogelijkheden.
Jammer maar helaas

22 juli 2021 om 08:50

Door elkaar zitten is hoe het zou moeten zijn, maar we hebben niet voor niets een uit-vak voor supporters van een andere club. Hoe graag ik ook zou geloven in de ideale wereld (zoals die Gala supporter die vlak voor eindtijd iedereen een fistbump gaf en vertrok), het is gewoon niet zo. Ook bij PSV heb je er een aantal rondlopen die mogelijkerwijs gewoon een gevaar zijn voor een supporter met een ander shirt. Doe jezelf als uit-supporter een plezier en neem het uit-vak of laat je voorkeur niet al te erg zien. Ik vind het niks hoor dat het moet, maar het nu eenmaal hoe het werkt. En dat is al 20 jaar zo.

23 juli 2021 om 14:57

Zeer triest inderdaad. Ik ben bij wedstrijden in de Bundesliga en Premier League geweest waar alle supporters na de wedstrijd door elkaar heen lopen zonder problemen (en zelfs in het supporterscafe van de thuisploeg achteraf een biertje drinken). Triest dat het in Nederland met allemaal schermen, netten en hekken moet.

22 juli 2021 om 09:17

Voor mij zaten twee gala supporters, hele aardige gasten. Er werd wat plagerig gedaan toen PSV scoorde maar verder was het vooral lachen onderling. Toen Gala de 2-1 maakte wilden de jongens niet juichen (ze zeiden uit respect voor PSV maar volgens mij durfden ze niet goed). Sneu dat zij dat gevoel hadden. Je hoeft in een stadion waar je als 'uit-supporter' op bezoek bent niet het stadion af te breken als er gescoord als je niet in het uitvak zit, wordt maar je mag toch gewoon blij zijn dat je club scoort? Echt absurd gedrag van een aantal PSV-aanhangers (ik wil het geen supporters noemen). Jammer.

22 juli 2021 om 09:36

Dus het ligt aan de PSV-supporters? Die Turken mogen daar helemaal niet zitten. Op zeker dat jij links stemt.

22 juli 2021 om 09:54

Als links stemmen betekent dat je het niet goedkeurt dat mensen achterna gezeten worden, dan zal ik dat zeker meenemen in de volgende verkiezingen.

22 juli 2021 om 10:32

Jeetje. Ik denk er anders over dan jij, maar word nu opeens geconfronteerd met een jarenlange verkeerde stemkeuze blijkbaar... Ik moet echt op een andere partij gaan stemmen de volgende keer als ik dit gedrag af blijf keuren.

22 juli 2021 om 11:16

Ik mag toch hopen dat dit niet een serieuze opmerking is. Een "thuisvak" is niet meteen een vrijhaven om te rellen (in welke zin dan ook) tegen mensen die de tegenstander supporten. Beetje respect in je gedrag mag je wel hebben. Ongeacht het belachelijke fanatisme wat sommige groepen ten toon spreiden.

22 juli 2021 om 11:17

Waarom mogen ze daar niet zitten?

22 juli 2021 om 11:51

Van mij mogen ze daar ook gewoon zitten, vind het wel mooi zelfs. Zat zelf ook vaak op de verkeerde vakken. Maar niet achteraf huilen als het misgaat.

22 juli 2021 om 14:52

@luissini - ben je hier nu geweld aan het goedkeuren? Je neemt er in ieder geval bepaald geen afstand van met je "niet achteraf huilen als het misgaat". Primitief gedrag met de mantel der liefde bedekken heet dat, en dat is fout. En dan zo'n volstrekt irrelevante opmerking over iemands politieke voorkeur, dat heeft er geen zak mee te maken! Als je zo van de rule of law bent - door te zeggen "die Turken mogen daar helemaal niet zitten" - dan moet je juist ook dit soort geweld afkeuren, want dat mag volgens de regels ook niet. Overigens spreek je jezelf behoorlijk tegen, want hoewel de Turken daar helemaal niet mochten zitten (bericht 1) mogen ze daar van jou wel zitten en vind je dat zelfs mooi (bericht 2). Vreemd.

23 juli 2021 om 14:09

Nog triester vind ik het dat je als PSV-seizoenskaarthouder je kaarten voor behoorlijk veel meer centjes verkoopt aan fans van de tegenstander. Dit in de wetenschap dat er veel PSV-supporters waren die ook naar deze wedstrijden hadden gewild maar door dit soort praktijken kansloos zijn. Het is al met al maar een trieste bedoeling geworden met het wangedrag van enkele mensen in het stadion.

En terecht dat ze dit onderzoeken. En niet alleen onderzoeken maar ook maatregelen nemen! Vlak voor het eindsignaal zag ik een Turkse Gala fan in het vak van de PSV’ers. Hij verliet het vak en begroette iedereen naast hem. Er werd zeer respectvol met elkaar omgegaan. Helaas wordt dit niet altijd uitvergroot, maar opstootjes en wangedragingen wel. Ik vind dat jammer

22 juli 2021 om 08:56

Omdat dergelijke gedragingen ook de norm zijn. Die opstootjes zijn de uitzondering op de regel. Dat hoop ik tenminste.

22 juli 2021 om 09:58

Het zou toch wat zijn als de nieuwskoppen andersom gaan worden: "man vandaag niet mishandeld in stadion". En iedereen verontwaardigd gaat kijken. Nee vooralsnog is respect de norm en een opstootje afwijkend. Mensen willen afwijkingen lezen, geen normaal gedrag.

22 juli 2021 om 09:13

Denk ook juist dat deze supporters niet het probleem zijn. Wanneer er 1 of 2 man bij elkaar zitten en je houdt je een beetje ingetogen dan is er niets aan de hand. In dit geval ging het volgensmij zoals ik zag om een groep van 20-30 turken die na het doelpunt bij de dugout van Gala en feestje stonden te vieren en was er een andere groep op een andere tribune (ook rond de 15 a 20 man) die ook breed stond te juichen na dat doelpunt. Dat is gewoon niet handig, mensen hebben dan al een paar biertjes op en over en weer zal wat geprovoceerd zijn. Ik zat in het stadion en deze groepen hadden ze al in beeld voor de wedstrijd tijdens de warming-up. PSV had naar mijn mening op dat moment al in moeten grijpen, aangezien het uitvak leeg was en dus de ideale mogelijkheid was om ze hier neer te zetten

22 juli 2021 om 09:30

Begrijp ik het goed dat je indirect zegt dat het de schuld was van de Gala-supporters? "Dat is gewoon niet handig"? Je kan er toch ook vanuit gaan dat de PSV-supporters zich kunnen gedragen als gastheer? Als dit in Turkije was gebeurd, was iedereen in Nederland boos geworden.

22 juli 2021 om 09:41

Indirect zeg ik dat ja. Het is toch niet voor niks dat we in voetbalstadions thuis- en uitvakken hebben. Ik denk als jij met 20-30 Nederlanders op een tribune bij Galatasay. Besiktas of Fenerbace gaat zitten en je gaat na een doelpunt uitgebreid op de thuistribune juichen dat er dan ook problemen ontstaan. Hetzelfde wanneer er in de Kuip of Arena respectievelijk Ajax of Feyenoord supporters op de tribune in een groep bij elkaar zouden zitten. Het probleem zit het denk ik meer in het uitgebreid zingen van liederen van Galatasaray tijdens de warming up, het met 20-30 uitgebreid staan vieren van een doelpunt bij de dugout en de waarschijnlijk hierna provocerende gebaren van beide kanten die dan tot een, moeten we er wel bij zeggen, kort opstootje heeft geleid

22 juli 2021 om 09:49

@kyle66

Hen de schuld geven gaat mij wat ver, maar ze hebben hier zeker zelf een aandeel in. Als ik alle filmpjes bekijk (dus niet alleen degene van Milan van Dongen) zie ik een flink aantal Gala-supporters over de hekken hangen en aangeven dat de PSV-supporters naar hen moeten komen om het uit te vechten. Als je zulke gebaren gaat maken en ze komen uiteindelijk naar je toe, dan weet je dat er problemen ontstaan.

22 juli 2021 om 10:34

Ah! Dus het als iemand gedrag vertoont dat de ander niet fijn vindt, is het te verwachten dat hij achtervolgt wordt en misschien erger? Kee dan. Dat wist ik niet. En ik maar denken dat agressie niet normaal was.

22 juli 2021 om 10:46

@kyle66 Je hoort mij nergens zeggen dat agressie of het gedrag van de Psv'ers normaal is, maar als je een situatie op de juiste manier inschat en daar naar handelt, kan je veel problemen voorkomen. Als jij een horde boze Psv'ers op je af ziet komen kan je 2 dingen doen: rustig gaan zitten en er geen aandacht aan geven, of ze uit gaan dagen. Wat zal er dan voor problemen zorgen en wat niet? Als ik een pro-Israel-optocht wil houden, ga ik die toch ook niet organiseren naast een pro-Palestina-optocht? Ondanks dat ik al het recht heb op zo'n optocht, weet ik dat dat voor problemen kan zorgen en dat wil je toch voorkomen?

22 juli 2021 om 11:14

@kyle66 maar dit gaat in turkije niet gebeuren, ten eerste gebruiken ze daar het uit vak wel waar hij voor bedoeld is, de supporters van de tegenpartij in te zetten. En ten tweede zit je met de situatie dat hier veel nederlanders wonen die turkse voorouders hebben en zich daarom verwand voelen met de bezoekende club. deze mensen weten dondersgoed dat als zij in een thuisvak van voetbalclub a gaan zitten en gaan juichen voor club b er dan problemen gaan ontstaan, dit zijn nederlandse voetbalsupporters die weten hoe het gaat en nu met boter op hun hoofd in een thuisvak gaan zitten, dit waren geen mensen uit turkije die de nederlandse taal niet machtig zijn en per ongeluk een verkeerd kaartje gekocht hebben.
Als jij fan bent van de bezoekende club dan mag je in het stadion gaan zitten waar je wilt, maar reken er maar op dat als jij dan gaat juichen bij een goal van de uitploeg dan ben je dus wel een provocateur en kan er een reactie verwacht worden. niet dat ik dat goed vind maar het is gewoon zo, dat soort dingen doe je niet.

22 juli 2021 om 12:46

@juweel, mijn "favoriete" uitspraak: "niet dat ik dat goed vind, maar..."
Je kan balen als iemand juicht, je kan hem uitschelden, maar daar eindigt het. Althans, voor de weldenkende mens tenminste.

22 juli 2021 om 13:18

@kyle66

"althans, voor de weldenkende mens tenminste." Dat is exact het punt dat zowel @juweel, als ik proberen te maken: je weet dat niet iedereen nuchter/weldenkend is in een stadion, dan kan je daar toch rekening mee houden? Je kan wel blijven roepen "dit hoort niet, ik heb het recht om te juichen etc.", maar uiteindelijk heb je alleen jezelf daarmee aangezien die gasten niet zullen zeggen "weet je wat, je hebt gelijk. Fijne wedstrijd!"

De Gala-supporters moeten uiteraard gewoon normaal kunnen juichen voor hun club, maar zodra het fout dreigt te gaan moet je gewoon voor de verstandige oplossing kiezen en kalmeren i.p.v. olie op het vuur gooien door die gasten dan uit te dagen. Dan ben je zelf dus ook onderdeel van het probleem.

23 juli 2021 om 14:04

Het valt mij al een tijdje op dat mensen met "je weet dat het gebeurt" reacties komen en iedereen het normaal schijnt te vinden. Met vandaag als kers op de taart een groen randje voor zo'n achterlijke bagetelliserende opmerking. Dus niet alleen het wangedrag wordt langzaamaan genormaliseerd, nu wordt zelfs wegkijken beloond en aangemoedigd. Wat een figuren zijn jullie...

Het hoort niet en je moet die mensen die wangedrag vertonen inderdaad aanspreken, duidelijk maken dat je er niet van gediend bent en dat wij zo niet met elkaar omgaan in Nederland. Je zult zien dan je medestanders vindt en dat je uiteindelijk met meer bent zodat je het zaakje kan deescaleren. Samen sta je sterk.

23 juli 2021 om 15:13

Dat compliment was van mij. Gezien jouw status kun jij ze ook geven hoor...

Het is geen achterlijke bagetalliserende reactie, het is realisme. Ik denk dat zowel Jjr12 als ik wensen in een wereld te leven waarin je daadwerkelijk gebroederlijk in het stadion kan zitten, maar de realiteit leert dat we gewoon gescheiden uit- en thuisvakken nodig hebben: anders gaat het mis. De kat op het spek binden en dan verontwaardigd zijn dat hij het opeet. We willen niet dat het gebeurd, maar het gebeurd. Het is een kleine groep die het verstierd, maar de meerderheid laat het ook allemaal gebeuren. Ik denk dat jij een ideale wereld schetst waarin de groep afwijkend gedrag van de minderheid corrigeert. Hoe vaak zie je dat nou daadwerkelijk in een stadion gebeuren? Hoe vaak gebeurd het zelfs op straat dat iemand wordt lastig gevallen en geholpen door een omstander? Het gebeurd gewoon niet.

Ajax en Feyenoord kunnen niet eens supporters (afgesloten van elkaar) meenemen of het gaat al fout. Met de motivatie die jij opnoemt zou je die beide groepen gemixt door het stadion kunnen zetten en kijk je vreemd op als er vechtpartijen ontstaan (want het hoort niet). Ik weet ook wel dat het niet hoort. Ik doe het ook niet, maar het gebeurd wel. Stel we schaffen dit seizoen de uit- en thuisvakken af en mikken iedereen gemixt. Ik vind het naief als je denkt dat dat werkt.

22 juli 2021 om 09:55

Uiteraard moet PSV maatregelen nemen, voor de uit fans is er een speciaal vak. Die fans horen niet in anderen vakken te zitten. Dus hoe dat heeft kunnen gebeuren, zal men zeker uit moeten zoeken.

22 juli 2021 om 10:13

@speedyafc

Hoe dat heeft kunnen gebeuren is natuurlijk heel makkelijk te verklaren: er was geen 1-op-1 verkoop en er wonen genoeg Gala-supporters in de buurt van Eindhoven (of omgeving) die PSV-supporters kennen of misschien wel een SCC hebben van PSV. Via-via kan je dus zeer makkelijk aan kaarten komen. Zo gaat het namelijk altijd zodra een Turkse club (europees) in Nederland speelt. Zo zal het me ook niets verbazen als er volgende week een aantal Kosovaren in de Kuip zit, daar kan je namelijk ook als Scc'er onbeperkt kaarten bijkopen.

Dat is bijvoorbeeld ook een de redenen dat er altijd zoveel Feyenoord-supporters in de thuisvakken zitten in de stadions in Nederland.

22 juli 2021 om 10:30

Ik begrijp hoe het gebeurt maar het mag gewoon niet. Het is te gevaarlijk. Bij het voetbal heb je veel emoties, de kans dat er dan bij iemand de stoppen doorslaan is gewoon te groot.
Ik heb het vroeger zelf meegemaakt in de beroemde pannenkoek wedstrijd van Ajax tegen Heerenveen. Terwijl bij mij het bloed begon te koken van frustratie dat we gingen verliezen en daarmee uitgeschakeld werden in de titel race, zaten er voor mij twee Heerenveen fans uitgebreid te juichen na de goal voor Heerenveen. Geloof me, dan voel je echt agressie opkomen. Gelukkig kan ik me goed beheersen, maar het kan zo fout gaan.

22 juli 2021 om 13:26

Ik ben me ervan bewust dat het onvolwassen is maar ik heb exact hetzelfde als jij Speedy. In ons stadion regelmatig vooral grote groepen van Feyenoorders en Go Ahead supporters in thuisvakken bij mij zien zitten die er bijna een sport v maken om klappen te vangen. In zo'n familievak durven ze dat wel. Hoop dan toch altijd stiekem dat ze het op de eerste ring nabij vak p ook eens proberen. Staat overigens los v gisteren, ik weet niet in hoeverre de Gala supporters in thuisvakken zich misdroegen of niet.

Ziek dat je gewoon niet normaal kan juichen voor je club. Het zou niet uit moeten maken waar je zit.

22 juli 2021 om 10:43

Helaas was het wel meer dan dat. Gala supporters vechtte uitbundig met stewards die hun vertelde dat ze misschien beter ietsjes minder uitbundig konden zijn.

22 juli 2021 om 13:35

In de ideale wereld zou het moeten kunnen, maar het kan niet en gaat in het voetbal ook gewoon niet kunnen. Lijkt me een gegeven en dus moeten ook Gala supporters daarnaar handelen en missch iets meer ingetogen zijn en iig niet met 20 man bij elkaar gaan staan. Zelf heb ik 9 jaar in Groningen 'gestudeerd' (vooral veel bier gedronken, maar dat terzijde) en pakte ik alle thuiswedstrijden v FC Groningen tegen mijn club mee, in de thuisvakken. Die wonnen we regelmatig maar het is nooit in me opgekomen om te juichen, klappen niet eens, en ook geen Twente sjaal. Hoort niet zo te zijn, maar dan wist ik iig zeker dat ik m'n harses heel houd en ging ik met een grote glimlachen weer naar m'n crappy studentenkamer. Medestudenten die met me meegingen wisten echter dat ik niet ging juichen en gingen me na een Twente goal vaak uitgebreid feliciteren, dat was dan weer minder.

22 juli 2021 om 14:55

dat zegt meer over jou dat je dat dan niet durft maar anderszijds geweld wel naar andere supporters wel deels support..het zou gewoon mogelijk moeten zijn bij landen wedstrijden levert het toch ook geen problemen op.dat een stel kansloze zich niet kan gedragen is niks nieuws maar uiteindelijk kom je voor je plezier om een wedstrijd te kijken geweld zou daar nooit onderdeel van uit moeten maken.

zolang je je gedraagt zou dit gewoon moeten kunnen maar genoeg mensen die geen greintje fatsoen of manieren hebben meegekregen van huisuit.

22 juli 2021 om 21:19

Ik support nergens geweld? Deels heb ik er de ballen niet voor om te juichen, want dan loop ik risico de kop in mekaar te krijgen, maar een net zo groot deel van mij heeft Groningen en Groningers dermate hoog zitten waardoor in mij de behoefte niet er is om te juichen.

Het is zeker niet goed te praten, maar ik snap echt niet dat uitsupporters van andere clubs zo uitbundig gaan juichen in het vak van het thuispubliek. Ergens denk je dat het moet kunnen, maar we weten met z'n allen toch al lang dat dit niet zo is? Het is wat mij betreft vragen om problemen en een vorm van uitdagen van de mensen om je heen. Het is gewoon wijs om je rustig te houden. Feit blijft wel dat ze dit soort supporters wel goed moeten aanpakken, want het hoort natuurlijk niet.

22 juli 2021 om 08:12

De vier Gala supporters voor me juichten, maar zeker niet echt uitbundig. Gewoon armen omhoog en juichen zoals je normaal bij een doelpunt doet. Dat dit niet meer kan is echt bizar, en kenmerkt de idioterie in het voetbal. De blinde haat tegen supporters van de tegenpartij. Je hebt een tegenstander nodig om tegen te kunnen voetballen he.... dat lijken dit soort "fans" te vergeten. We kunnen niet allemaal voor dezelfde club zijn. Dat zou het voetbal goed saai maken. Maar geef de tegenstander dan ook de ruimte en vrijheid om te juichen voor hun succes.

22 juli 2021 om 08:23

Je legt hier de nadruk op het voetbal, helaas is de hele wereld verziekt met een hoop lamlullen die denken dat ze god zijn...
De hele wereld is verziekt door de mindset van velen, als je gewoon eens niet alleen aan jezelf denkt maar in het iets grotere plaatje dan zou de wereld een stuk fijner zijn om in te leven.

22 juli 2021 om 08:30

Het is zeker bizar dat je als uitsupporter niet kan juichen in het vak van het thuispubliek.
Echter heb ik al zoveel momenten meegemaakt dat het niet werkt, dat ik niet snap dat uitsupporters zich nog steeds niet rustig houden. Misschien dat deze Turken het anders gewend zijn in hun omgeving? Ik wil hen zeker niet de schuld geven, maar ik zou zelf nooit gaan juichen als ik in het vak van de tegenstander zou zitten.

22 juli 2021 om 09:32

Zodra iemand begint met "ik geef ze niet de schuld, maar...", impliceert die persoon dat hij ze wel de schuld geeft. Anders zou de zin wel eindigen na "schuld". Edit: als voorbeeld: ik geef haar niet de schuld dat ze is aangerand, maar het was niet echt handig om daar in een kort jurkje te gaan lopen. Ik zou het in elk geval niet hebben gedaan"...

Camerabeelden moeten er zijn van deze gasten en per direct stadionverbod geven. Ze stonden vlak voor rust al geruime tijd bij de psv reserve bank te wachten voor ze los gingen, dus ze moeten duidelijk in beeld zijn. De beveiliging faalde overigens ook hopeloos wat toch raar is bij zo’n wedstrijd waarvan je weet dat er Turkse supporters op af komen. Ik denk dat deze gasten PSV ook weer een flinke boete opleveren, wat een trieste figuren!

Ik blijf het wel een lastig iets vinden. Ik heb zelf niks met aggressie maar zou mij ook flink irriteren als er uitsupporters bij mij in het vak zouden juichen. Het zou moeten kunnen maar eigenlijk vind ik het helemaal niks. Maar dat heb ik als ik thuis kijk ook. Dan nodig ik medesupporters uit maar niet supporters van de tegenpartij. Samen lachen of samen huilen maar niet de ene blij en de ander chagrijnig. Het zal wellicht erg kinderachtig zijn maar zo werkt het wel bij mij.

22 juli 2021 om 08:27

Neem jezelf dan gewoon niet zo serieus. Nodig wat vrienden uit, drink een biertje en heb een leuke avond. Waarom moet je jezelf zo laten gaan bij een voetbalwedstrijd dat je andere mensen geen plezier gunt? Tuurlijk hoop ik altijd dat PSV wint, maar als ik met Ajacieden voetbal kijk gaat het altijd goed. Na de wedstrijd samen de kroeg in, heb andere dingen in het leven waar ik me eerder druk om maak dan een potje voetbal

22 juli 2021 om 09:30

Ik gun andere wel hun plezier maar ik ben er liever niet bij. Ik laat mezelf niet gaan, heb mezelf echt prima in de hand. Ik heb ook niet echt aggressie maar meer irritatie. Waarschijnlijk neem ik het veelste serieus maar zo is het nu eenmaal. Als Feyenoorder heb ik het vaak genoeg geprobeerd om het maar als spelletje te zien maar zo werkt het nu eenmaal niet. Er komt gewoon emotie bij kijken. In positieve en negatieve zin. Al val ik niemand lastig met negatieve emotie.

22 juli 2021 om 08:41

@pablonino: Gelukkig besef je zelf dat het kinderachtig is. 'Zo werkt het wel bij mij' is echt een dooddoener. Dat zeggen pyromanen ook als ze iets in de fik steken, maar dat praat dat niet goed. Ik baal ook na een slechte prestatie van Ajax/nederland, maar ik ben ruim sterk genoeg om dit niet af te hoeven reageren op mijn omgeving.

22 juli 2021 om 08:50

@tegengif Ik doe toch niks verkeerds? Wie zegt dat ik het af reageer op mijn omgeving? Ik kan me er alleen aan irriteren dus vermijd ik het.

22 juli 2021 om 11:24

Wellicht heb ik jouw 'irritatie' in mijn hoofd groter gemaakt dan jij het bedoelde. Alsnog denk ik: c'mon, groei hier zsm overheen. Je maakt je eigen leven er een stuk leuker mee, maar goed: je doet nu in principe hier geen vlieg mee kwaad. In tegenstelling tot die idioten in het stadion waarover dit bericht gaat.

22 juli 2021 om 08:55

Een heerlijke onpopulaire mening, maar je hebt in mijn ogen ook wel helemaal gelijk. Net als met die supportersvakken, je hebt niet voor niets een uit-vak. In dit geval heb je Gala 'vernederd' met een grote uitslag. Was dit andersom geweest en die gasten hadden in dat vak staan juigen, was het gewoon verkeerd gegaan. Supporter is emotie (en hoe graag we het ook willen weg-relativeren: veel kunnen dat niet). En negatieve emotie willen ze op iemand botvieren. Heel primitief gedacht, maar naief om het te negeren.

Ik heb toen de wedstrijd Spanje Nederland finale met een Spaanse vriend gekeken. Mijn teleurstelling tegenover zijn triomfantelijkheid. Dat was gewoon niet dezelfde vibe. Ik ga er niet aggresief op reageren, maar het kan me wel irriteren. Net zoals ik (feyenoord) geen wedstrijd met mn broer (ajax) ga kijken. Want bij elk tegendoelpunt (en dat krijg ik als Feyenoorder nogal vaak om de oren als we tegen Ajax spelen) haalt die het bloed onder je nagels vandaan

22 juli 2021 om 09:27

Ja ik krijg wel het idee ja dat mijn mening niet echt populair is. Maar ik ben het met je eens, als de uitslag andersom was geweest dan was het verkeerd gegaan. Ik probeerde hier ook aan te geven dat ik mezelf gewoon onder controle heb, ik zou me alleen flink irriteren. Daarom ga ik het liever uit de weg, net zoals jij geen wedstrijd met je broer kijkt. Het is toch ook juist de emotie wat het voetbal mooi maakt. In negatieve zin is het misschien heel lelijk maar in positieve zin is het toch bijzonder wat zo'n potje voetbal met je kan doen. Nu ben ik ook voor Feyenoord en probeer het jaren te relativeren als ze weer eens verliezen maar tot nu toe lukt het nog niet heel erg.

22 juli 2021 om 09:30

Ik ben het ook met je eens hoor, ik kan mij ook ergeren aan supporters van de tegenstander die juichen in het thuisvak. Ik zou er niets tegen doen, maar het kan wel voor frustratie zorgen. Echter is deze rivaliteit ook wat voetbal mooi maakt in mijn ogen, dat zorgt voor net die extra belevenis.

22 juli 2021 om 09:38

Het is ergens een beetje naief om te denken dat we gebroederlijk arm in arm met de tegenstander in het stadion kunnen zitten. Waarom denk je dat we bij sommige wedstrijden hier in NL zelfs hele buscombies (moeten) aanbieden... Als ik de reacties hier soms lees vind ik het wel een beetje selectieve verontwaardiging. Het is misschien iets dat we niet willen, maar het is gewoon (al jaren) zo.

22 juli 2021 om 11:32

@westend: je praat over 'we'. Nou zouden ik, vrijwel al mijn vrienden en heel veel andere mensen prima gebroederlijk met fans van de tegenstander op de tribune kunnen zitten. Dan hoeven 'we' toch niet te accepteren dat dit onmogelijk is doordat een kleine gefrustreerde groep met gedragsproblematiek dit onmogelijk maakt voor de rest. Dat soort bekrompen mensen verpesten het voor de rest. Gadver!

22 juli 2021 om 13:03

'we' is de maatschappij, en daar ben jij ook onderdeel van ja. 'we' hoeven dat afwijkende gedrag zeker niet te accepteren, maar als 'we' dit gedrag in het stadion zien dan doen 'we' er ook helemaal niks meer en spreken 'we' de raddraaiers ook niet aan. Het is niet zoals we de maatschappij willen zien, maar ik vind het echt heel naief om maar te spreken over het feit dat uit- en thuis supporters gebroederlijk arm in arm in een stadion kunnen zitten. Voor mezelf sprekend zal het me een rotzorg zijn voor wie je bent, maar het is niet de maatschappij waarin we leven. Er worden zelfs mensen vermoord (peter) met een afwijkende mening. Je hebt in Mallorca een groepje die 'zin hadden om te matten tegen een andere stad' en heeft iemand dood getrapt. Of je nou een andere clubvoorkeur hebt, een andere huidskleur, een andere geaardheid of een andere geloofsovertuiging. Het is tegenwoordig al een reden om iemand stom te vinden. Ik snap echt je selectieve verontwaardiging niet in dit vraagstuk of je hebt de afgelopen 15 jaar nog geen krant open geslagen?

Ajax - Feyenoord kunnen niet eens supporters meenemen (zelfs compleet afgesloten van elkaar) of het gaat mis. Je hebt buscombi's om bepaalde uit-supporters naar een wedstrijd te begeleiden (onder politiebescherming) omdat het anders te gevaarlijk wordt. Je kan deze ontwikkeling heel vervelend, naar, stom vinden en het niet willen: maar als je je ogen sluit voor dat (agressieve) fenomeen en mensen toch te pas en te onpas bij elkaar te zetten (omdat het hoort), dan gaat het gewoon mis.

22 juli 2021 om 09:34

Irritatie is niet erg. Dat kan. Het gaat erom wat je met die irritatie doet richting de supporters.

22 juli 2021 om 09:42

@pablonino Ik ben het ook volledig met je eens. Moet je nagaan dat je kampioen kan worden, in de laatste minuut scoort de tegenstander waardoor je het kampioenschap verspeeld en dan staat er een supporter van de tegenstander voor je neus compleet uit z'n dak te gaan. Daar zit toch niemand op te wachten? Grote vent die daar dan niets van zegt en diegene feliciteert met het doelpunt. Ik ben van mening waar twee vechten hebben twee schuld: ik heb ook filmpjes gezien waar die Gala supporters overduidelijk aan het uitdagen zijn: over de hekken hangen en zeggen dat de PSV supporters maar naar hun toe moesten komen om het uit te vechten, hoogstwaarschijnlijk met de gedachte "die komen toch niet". Dat er uiteindelijk zelfs een vader met kind moest rennen slaat nergens op, maar die mag ook wel naar z'n medesupporters kijken, die zeker niet de-escalerend bezig waren.

Stewards hadden de groepen van 20 á 30 man al voor de wedstrijd in beeld tijdens de warming up. Aangezien het uitvak leeg was heeft PSV naar mijn mening verzuimt om deze groepen hier neer te zetten.

22 juli 2021 om 09:28

Dat kan toch niet zomaar? Er mocht officieel helemaal geen uitpubliek zijn, dus kun je toch niet zomaar toch Galatasay-supporters in het uitvak zetten? In de thuisvakken mochten ze dan wel weer zitten, als ze gewoon via de reguliere wegen een kaartje hebben gekocht. Er staat immers nergens in de regels dat het verboden is om meer sympathie te hebben voor de uitclub dan de thuisclub.

22 juli 2021 om 09:34

Je kan natuurlijk prima op de thuisvakken zitten, maar wanneer hele groepen bij elkaar zitten vraag je eigenlijk al om problemen. Dat is nu niet alleen met Galatasaray maar dat gebeurt waarschijnlijk in ieder stadion.

22 juli 2021 om 09:43

Nou ja volgens mij wonen er ook gewoon veel turken in Eindhoven/ omgeving Eindhoven dus dan kan je toch makkelijk een kaartje kopen? Collega (gala aanhanger) heeft ook gewoon een kaartje gekocht.

22 juli 2021 om 09:47

@PSV-Mark

Los van de eventuele problemen met uitsupporters op thuisvakken, werkt het natuurlijk niet zo. Je kan niet zomaar mensen uit een 'normaal' vak halen en die in het uitvak zetten waar het zicht, vooral in Eindhoven, ook nog dramatisch is. Want waar baseer je op dat iemand een Gala-fan is en geen PSV-supporter? Gala-shirts, gebrekkig Nederlands, Turks uiterlijk? Dat zou namelijk helemaal voor problemen zorgen.

22 juli 2021 om 09:54

Jjr12 Deze groep stond uitbundig je juichen en schreeuwen op het moment dat Galatasaray het veld op kwam om het veld te inspecteren. Meer indicatie heb je volgensmij niet nodig. Dat vind ik gewoon niet slim.

22 juli 2021 om 09:59

Het criterium was dat ze uitbundig gingen juichen toen Gala scoorde. Lijkt me wel een redelijk objectief criterium. Maar een shirt dragen van de tegenstander lijtk me ook redelijk objectief.

Wat voor bier schenken ze eigenlijk in Eindhoven? Het lijkt er niet op alsof de mannen het bier zo lekker vinden daar, zonde hoor. Jammer dat dit moet gebeuren als je eindelijk weer naar het stadion mag, loopt waarschijnlijk weer met een sisser af.

22 juli 2021 om 09:29

Bavaria. En je moet er ook nog eens verschrikkelijk lang voor in de rij staan.

22 juli 2021 om 09:41

Dat bier in de Arena is in ieder geval verrukkelijk, want daar krijg je als supporter zo nu en dan 'een warme douche' over je heen als je in een lager gelegen vak zit.

22 juli 2021 om 10:27

Ja dat is wel beter, je moet wel eerst netjes je bier opdrinken natuurlijk als kerel zijnde.

22 juli 2021 om 11:20

haha, iiiiieeeel gatver. Zo nasty eigenlijk he.

Kansloze figuren! Je hebt ze overigens in ieder stadion.....

De wereld gaat ten onder aan dit soort types die het altijd maar nodig vinden om anderen te beschimpen, jennen, uit te schelden en -in dit geval- een bierdouche te geven. Totaal respectloos, maar ooh ooh, wat zijn we stoer....

In groepsverband worden ze zelfs ronduit gevaarlijk.....

Een paar debielen in vak H. 1 van ons werd door 2 stewards vastgepakt, komt er een PSV supporter met een flying kick op zn hoofd. en de stewards doen alsof ze niks hebben gezien... schandalig.

Het was weer een trieste bedoeling. Er waren er enkele bij in mijn vak die niet wisten hoe snel ze naar beneden moesten om Galatasaray supporters als wilde beesten op te jagen.

Een ander "hoogtepunt" was dat er in het vaak naast mij uit volle borst "wie niet sprint is een Jood' gezongen werd. Op dat moment had Zahavi al twee keer gescoord.

Toch jammer tijdens een anders erg leuke avond.

22 juli 2021 om 09:58

@phx34

Dat 'wie niet springt is een jood' is natuurlijk een lied dat gezongen wordt tegen Ajax/ajacieden als reactie op hun 'wie niet springt is geen jood'. Ik zou me daar persoonlijk niet zo'n zorgen om maken en al helemaal niet de connectie leggen tussen dat lied en Zahavi/joodse mensen/israel.

22 juli 2021 om 10:38

Als het een lied is tegen Ajax, waarom dan het zingen tijdens een wedstrijd tegen Gala? Je bent dan toch niet bezig met je rivaal?

22 juli 2021 om 10:47

Tja, dat is logisch, maar sommige fans vinden het gewoon een leuk liedje om even op te springen. Zit gewoon in het repertoire, zit echt geen gedachte achter hoor.

22 juli 2021 om 10:47

Ik hoorde alleen 'wie niet springt die is een turk' , misschien dat er een hoop mensen met jood zongen omdat die variant wat vaker voorkomt

22 juli 2021 om 10:50

@kyle66

Dat is weer een andere discussie. Ik zat gister niet in het stadion en ben al helemaal geen Psv'er, maar de discussie over Joden/ajax/'wie niet springt is een/geen jood' is al talloze keren gevoerd, ook hier op VZ.

Of het lied nou goed of fout is dat laat ik in het midden, maar iedereen snapt toch wel dat er met dat lied geen verwijzing wordt gemaakt naar Israel of dat ze Zahavi (hun eigen speler) willen beledigen?

22 juli 2021 om 12:54

Ik zeg zeker niet dat ze hiermee Zahavi wilden beledigen. Ik schat supporters die dit soort liedjes zingen niet hoog in qua IQ maar dit naar je eigen speler zingen, zou een negatief cijfer opleveren op dat gebied. Het gaat er mij om dat, als dat lied gezongen is, je behoorlijk idioot bezig bent door te denken aan je rivaal.

Turken en gezeik, wat een verrassing

22 juli 2021 om 11:06

Als je niks nuttigs te zeggen hebt kan je ook gewoon je mond houden denk ik

22 juli 2021 om 11:21

Kwestie van een zwaar associale reactie plaatsen en dan met een harde plasser naar je eigen comment kijken hoe iedereen erover valt met comments....

Triest dat je dan vaders met kinderen omver loopt

2 jaar geleden speelde PSV tegen Feyenoord en ik zat toevallig in de hoek dat grensde aan het Feyenoord vak. Rondom mij heen zaten gezinnen met kinderen, zowel PSV als Feyenoord fans. De sfeer was prima, totdat een stel doorgesnoven gastjes de tribunes af begonnen te zoeken naar Feyenoord supporters die in het gezamenlijke vak zaten. Ze hebben geen minuut van de wedstrijd gezien, maar waren alleen maar uit op problemen. Er staan overal stewards en zelfs politieagenten in burger tussen het publiek, maar die gastjes mochten gewoon hun gang gaan. Erger nog, de kinderen met een Feyenoord shirtje moesten een PSV shirtje aandoen omdat het anders te onveilig was. Het probleem zit hem dus vooral in de handhaving. Laatst die bedreigingen rondom het Feyenoord stadion idem, de straf die erop staat om zoiets te doen staat in geen enkele verhouding met de angst die je mensen aanjaagt.
Die randdebielen die agressie vertonen moeten gewoon direct het stadion uitgezet worden en een stadionverbod krijgen. Toch te belachelijk voor woorden dat je niet normaal naar een wedstrijd kunt gaan kijken, of je nu een thuis of uitsupporter bent. En dan lees ik ook nog 'dat ze in hun vak moeten blijven'.... Riep je dit ook zo hard toen de lockdown ingevoerd werd of stond je toen ook de binnenstad af te breken?

22 juli 2021 om 12:10

Ik weet precies over welke wedstrijd je het hebt. Ging hier om de JC Schaal wedstrijd in 2018. Dit was volgensmij de eerste wedstrijd onder het nieuwe format dat de landskampioen de JC schaal thuis speelde. Volgensmij was het zo dat voor Feyenoord een hele tribune was geregeld als uitvak (dus circa 6.000) Feyenoord fans konden naar deze wedstrijd. Ook hier dan weer, wat doen deze supporters dan alsnog op een thuistribune. Voetbal is emotie en is keur agressie ook echt niet goed, maar als er vervolgens doelpunten vallen en je gaat uitbundig feest vieren tussen de thuissupporters dan vraag ik me toch ook af of je dan als feyenoord supporter zo verstandig bezig bent

22 juli 2021 om 12:58

Wow! Dus als je, als gezin, uitbundig juicht bij een doelpunt, moet je je kinderen leren dat ze eventueel in elkaar geslagen kunnen worden door PSV-supporters? Want dat is wat je schrijft: het gaat om een vak met gezinnen. Kinderen die een ander shirt aan moesten doen voor hun eigen veiligheid. En jij ziet kans om ze zelf de schuld te geven, want "je bent dan niet zo verstandig bezig". Kots.

22 juli 2021 om 14:32

Nee je verdraait nu mijn woorden. Ik heb nooit gezegd dat het gaat om een vak met gezinnen. Je hebt vakken met thuis- en uitsupporters. PSV is toen zo netjes geweest het uitvak uit te breiden (van 1.500 naar circa 6.000) om zo de Feyenoord supporters tegemoet te komen en dat ze niet op de thuisvakken overal verspreid zouden zitten. Dat er dan vervolgens alsnog supporters op de thuisvakken zitten vind ik geen verstandige keuze. Daarbij zeg ik niet dat ze dan maar in elkaar gemept moeten worden, maar er kunnen door provocaties van bepaalde mensen toch opstootjes ontstaan

Je zou zeggen dat alle vervelende agressivo's inmiddels wel een stadionverbod hebben, nieuwe aanwas daargelaten. Helaas is het beleid blijkbaar niet streng genoeg, je kan mij niet vertellen dat het telkens nieuwe 'supporters' zijn die zich als debielen gedragen. Geef dit soort jongens toch gewoon een meldplicht, het moet een keer stoppen.

22 juli 2021 om 12:59

@backcorner

Je haalt hier een aantal zaken door elkaar denk ik: niet elk persoon dat zich misdraagt in een stadion is lid van de harde kern/een hooligan en niet elk lid van de harde kern/elke hooligan misdraagt zich structureel in het stadion. Meer dan 80% (percentage kan inmiddels hoger/lager liggen) van de mensen die wordt opgepakt rondom voetbalwedstrijden zijn zogeheten 'first offenders' en vaak niet in beeld bij politie of de clubs.

Dit gedrag ontstaat vaak door drank/drugsgebruik waardoor ze hun boekje te buiten gaan, waardoor in theorie elke persoon in het stadion dit gedrag zou kunnen vertonen. Hierdoor is het voor de clubs/politie moeilijk om er tegenop te treden omdat het inderdaad niet altijd dezelfde personen zijn, maar vaak verschillende. Al heb je natuurlijk altijd de vaste groep fanatieke supporters, maar daar ligt sowieso al ene vergrootglas op.

22 juli 2021 om 13:53

Hmmm, ik zal het misschien ook wel te zwart-wit bekijken, was niet op de hoogte van die statistiek, bedankt! Toch vraag ik mij na dit incident af of iedere 'fan' die daar achter die mannen aanrende, een stadionverbod krijgt. Ik heb daar namelijk ernstige twijfels over. Van de max. 35000 bezoekers (waarvan een deel niet-PSV is) is een x-aantal gewoon niet goed bij zijn hoofd, ofwel permanent, ofwel na gebruik van drugs. Die x verandert niet zo lijkt me. Begrijpelijk dat first-offenders vaak niet te voorkomen zijn, maar als je die structureel keihard aanpakt, moet de vervelende-mensen-vijver toch wel een keer opdrogen, zou je zeggen.

Deze supporters worden uiteraard opgespoord en krijgen een goed lang stadionverbod, zoals het hoort. Daarmee is de kous af. Hebben we verder allemaal boter op ons hoofd? Je diende een kaartje te halen met een club-card, die bedoeld is voor PSV supporters. Hoe het dan kan dat er op zo'n 2 plekken een grote groep gebundelde Galatasaray supporters zaten is mij een vraagteken.

Mensen denken toch niet dat deze grotere groepen (ik bedoel dus uiteraard niet de normale fans die rustig tussen het publiek konden zitten) niet provocerend bezig waren? Vlak daarvoor brak er al een grote vechtpartij uit op de west-tribune waardoor de meute van oost in beweging kwam. Als er dan zo'n grote groep tussen staat is het vragen om problemen.

Play stupid games, win stupid prizes.

Kon nog wel eens een dure grap gaan worden voor PSV.

Gerbrands geeft nu aan dat kaarten zijn doorverkocht aan Galatasaray fans en dat dit verboden was. Maar waarom worden deze fans dan het stadion in gelaten, of niet naar het lege uitvak geleid. Van een deel van de supporters was wel duidelijk dat het Gala fans waren. Die kun je dan gewoon tegen houden. Helemaal omdat je behalve je kaartje ook een negatieve test of vaccinatie bewijs moest kunnen overleggen gekoppeld aan een ID kaart. Maar ze worden gewoon binnen gelaten, en gaan er van uit dat het allemaal goed gaat. Ja dat zou wel het mooiste zijn, en van mij mag iedereen door elkaar zitten, mits iedereen zich gedraagt. Maar helaas is het al tientallen jaren niet meer mogelijk.

23 juli 2021 om 14:44

Zodra je Galatasaray-fans in het uitvak had gezet, dan was het dus officieel uitpubliek geworden. En uitpubliek was niet toegestaan. Dan had PSV dus ook een probleem gehad.

23 juli 2021 om 14:51

"helemaal omdat je behalve je kaartje ook een negatieve test of vaccinatie bewijs moest kunnen overleggen gekoppeld aan een ID kaart."

Werkt in de praktijk niet. Corona-check en ID werden ergens in de wachtrij gecontroleerd door speciaal daarvoor ingehuurd mensen (niet van Psv). En dan moest je dus even verderop je kaartje scannen. Er was dus niemand die zowel de kaartjes als de Id's onder ogen kreeg.

"wij doen momenteel onderzoek naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray."

Wie zegt dat dat gebeurd is? Plaatsen van seizoenkaarthouders die hun eigen plek niet geclaimd hebben gingen gewoon de vrije verkoop in en konden vervolgens helemaal legaal gekocht worden door iedereen die een clubcard heeft. En ook Nederlandse Galatasaray-supporters mogen die gewoon eentje aanvragen.

23 juli 2021 om 14:48

Er werden kaarten verkocht op Marktplaats, dus zeker een aanname dat er kaarten zijn doorverkocht. Daarnaast is het zo dat er dit jaar supporters een all-in seizoenskaart hebben (met de eredivisie seizoenskaart kan je dan ook naar europese en beker wedstrijden). Deze supporters kunnen dan een kaart voor bijv afgelopen woensdag voor € 0 kopen. Vervolgens kunnen deze supporters hun kaarten dus voor aanzienlijke winst doorverkopen, iets wat niet toegestaan moet worden

23 juli 2021 om 14:59

Zal nog niet meevallen om aan te tonen dat iemand zijn kaart heeft doorverkocht. Wie zegt dat ze niet zelf in het stadion waren?

Wacht even! Je pakt de seizoenkaarthouders aan die een ticket verkochten? Maar niet de hooligans die gehandicapten, kinderen en op dat moment lopende voorbijgangers wegbeuken en doen alsof ze niet bestaan? Dan ook nog eens blind op in slaan in een groep waar niet eens mensen juichen voor de tegenpartij maar er toevallig bij staan. Omgekeerde wereld dit. Ik zal sowieso geen wedstrijd meer bezoeken van psv.

23 juli 2021 om 14:57

Exact. Je moet degenen aanpakken die uit waren op geweld. De mensen die een kaart doorverkocht hebben mochten dit misschien niet doen, maar die hebben verder geen aandeel in het geweld gehad.

23 juli 2021 om 15:17

Ja en nee. Ze hebben geen aandeel gehad in het geweld. Maar door het doorverkopen van de kaarten is deze situatie in het stadion wel ontstaan. Na de goal van Galatasaray is namelijk door deze groepen uitbundig feest gevierd en schijnen er ook provocerende reactie te zijn geweest waardoor het escaleerde.

23 juli 2021 om 15:44

Die mensen worden natuurlijk ook aangepakt alleen omdat we in Nederland blijkbaar niet met supporters van een rivaliserende club een wedstrijd kunnen bekijken was het niet de bedoeling dat kaarten zomaar worden doorverkocht. Helaas is maar weer eens bewezen dat dit blijkbaar nodig is. Die hooligans staan op camera, die komen er voorlopig niet meer in.

"je pakt de seizoenkaarthouders aan die een ticket verkochten? Maar niet de hooligans die gehandicapten, kinderen en op dat moment lopende voorbijgangers wegbeuken en doen alsof ze niet bestaan?"

Natuurlijk gaan die hooligans bestraft worden als PSV ze op weet te sporen. Ik dacht dat dat wel voor zich sprak. Er is geen enkele club die het toestaat dat supporters naar andere vakken klimmen en dan mensen klappen gaan verkopen. Ook PSV niet.

Maar dat die seizoenkaarthouders aangepakt worden is niet meer dan logisch. Ze hebben nou eenmaal de regels overtreden waar ze mee in hebben gestemd toen ze hun kaart kochten.

"ik zal sowieso geen wedstrijd meer bezoeken van psv. "

Shit, het seizoen is maar amper begonnen en nu al de eerste serieuze tegenslag voor PSV.

Trouwens ik zat precies voor dit voorval. En op de plek waar ik zat accepteerden de psv fans het gedrag van hun eigen supporters absoluut niet. Dat mag ook wel even gezegd worden. Er werd zeker niet aangemoedigd. De beveiliging en de paar vrouwen en mannen van 1.50 die een groep gestoorde drugs gekken moesten tegen houden bij het hek konden het niet.. Ook niet zo gek aangezien het 10 tegen 150? was

Gewoon de gasten opsporen die hun kaart doorverkopen en die personen een stadionverbod geven en hun seizoenskaart afpakken en op de zwarte lijst zetten. Dan soort dingen moet je toch op die manier uitbannen. Als je niet zou kunnen dan zal je toch gewoon via de club dit kenbaar moeten maken zodat zij iets kunnen regelen zodat de juiste supporters op de juist plek zitten. Hoe triest het ook is want je zou toch gewoon willen dat alle supporters door elkaar heen kunnen zitten. Maar goed dat gaat nooit meer lukken met die teveel kansloze in een stadion.

Is dit echt mijn PSV? Laten we ons vooral druk maken over waarom die mensen in het stadion waren in plaats van waarom er mensen in het stadion die denken dat het nodig is om geweld te gebruiken!

23 juli 2021 om 15:46

Denk je nou echt dat ze dat niet doen?

Zat zelf aan de overkant lange zijde en leek wel wat geprovoceerd te worden (beide kanten), maar die vliegende trappen van de harde kern gingen toch echt nergens over. Wachten tot het rust was zodat ze langs de bank van PSV konden om er weer achteraan te gaan (de wisselspelers hielden ze eerst tegen, maar moest in de rust natuurlijk naar binnen).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren