Olympiacos lijkt Oranje-opponent te verkiezen boven Marco Bizot

Dinsdag, 13 juli 2021 om 15:43Yanick Vos • Laatste update: 15:44

Marco Bizot lijkt de overstap naar Olympiacos definitief te kunnen vergeten. De Griekse topclub heeft dinsdag namelijk Tomás Vaclík gepresenteerd als nieuwe doelman voor komend seizoen. De 32-jarige Tsjechische doelman, die onlangs nog keepte tegen Oranje in de achtste finale op het EK, was transfervrij na zijn vertrek bij Sevilla.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Toevallig op vakantie op Kreta

Bizot is geen geweldige keeper, maar wel vrij stabiel voor Az.
Zijn er al eventuele vervangers bekend?
Okoye van Sparta zou een goede vervanger zijn voor Bizot in mijn ogen.

5 juli 2021 om 10:25

Die Okoye zou ik zeker een leuke opvolger vinden, erg van gecharmeerd en past ook wel in het beleid van AZ. Weet niet wat Sparta daarvoor wil ontvangen overigens.

Denk niet dat Mees Bakker al zal worden doorgeschoven.

5 juli 2021 om 10:27

Zal Rody de Boer dan de eerste keeper gaan worden of is dat echt uitgesloten?

5 juli 2021 om 10:34

De Boer is echt niet goed genoeg. Bij de Graafschap ook genoeg steken laten vallen

5 juli 2021 om 10:25

ik zeg schuif met Sam Westerveld en Mees Bakker geef ze de kans in het eerste en daar achter beau Reus of Verhulst nog

5 juli 2021 om 10:28

Dit zijn tot nog toe niet echt namen waarmee je de ambitie van AZ kenbaar maakt, deze jongens zijn denk ik (nog niet) klaar voor Europees voetbal en strijden voor minimaal plek 3 in de Eredivisie.

5 juli 2021 om 10:40

het is eigen jeud dat vind ik belangrijker! beau reus verdiend de kans net als westerveld of bakker

5 juli 2021 om 10:41

en ik denk oprecht dat sam westerveld ook er klaar voor is.bij AZ duurt het lang voor ze dit een keer inzien daarin vind ik mijn club fucking arrogant.

5 juli 2021 om 10:43

Vind de bovenstaande namen alles behalve zeker ogen bij jong AZ. Tuurlijk ben ik fan van eigen jeugd, maar het moet wel goed genoeg zijn.

5 juli 2021 om 10:46

jong AZ is niet als het eerste je moet het een keer aan durven dan komt er dus nooit een keeper door naar het eerste.

5 juli 2021 om 10:53

Ik kan me echt nooit voorstellen dat die Reus het eerste gaat halen. Die heb ik echt al talloze keren zien blunderen bij jong-AZ. Ik vond het ook gek dat hij telkens maar de kans bleef krijgen. Eigen jeugd is belangrijk, maar niet omwille van alles.

5 juli 2021 om 11:07

Ach dat was Onana ook bepaald niet en nu is het de topkeeper die Ajax jaren niet gehad heeft. Keepers zijn bij uitstek gebaat bij vertrouwen en veel vlieguren, kun je maar beter vroeg mee beginnen. En als Vitessenaar zou ik het super vinden om ‘de zoon van’ aan het werk te zien

5 juli 2021 om 11:12

ik ook. sam westerveld verdiend dit gewoon!.

5 juli 2021 om 11:55

Ik ben ook fan van eigen jeugd een kans geven. Maar gooi ze niet in het diepe. Beiden nog geen volledig seizoen in jong gekeept en dan wel basis om 1. Laten rijpen nog minimaal een jaar en een waardige vervanger halen, Okoye bijv. Als Hoopje verdriet Verhulst maar geen eerste keeper wordt, want vindt dat al triest dat hij reserve keeper is bij AZ.

5 juli 2021 om 12:20

OK, wel toevallig hetzelfde land, maar Kreta en Olympiacos liggen wel een eindje van elkaar vandaan.

Voor hem trouwens nog een mooie transfer.

5 juli 2021 om 14:49

Misschien Jeroen Zoet terug halen naar Nederland .. Nederlandse keepers van niveau zijn schaars

5 juli 2021 om 14:58

Wat AZ intern achter de hand heeft ken ik niet en kan ik ook niet beoordelen. Maar met Okoye zou AZ in mijn ogen een uitstekende vervanger binnenhalen inderdaad, die ik misschien nog wel beter acht dan Bizot. Bizot viel vorig seizoen toch flink door de mand. Het jaar ervoor had hij een prima seizoen en werd hij zelfs als bedreiging van Cillessen bij Oranje gezien, maar zijn geflater in het afgelopen seizoen liet wel zien dat het definitief geen topkeeper is.

13 juli 2021 om 16:46

@gomes1psv, Wij hebben: Sem Westerveld de zoon van de legendarische je weet wel, Mees bakker, Beau Reus, Kruijsten en die van Feyenoord overgekomen jonge keeper van vorig jaar. Men verwacht het meest nu van: Mees Bakker, Sem Westerveld, Tristan Kruijsten laatste (16) nog dacht ik.

13 juli 2021 om 18:38

De legendarische modale clubkeeper bedoel je?

13 juli 2021 om 16:32

Sparta vraagt 5(!) miljoen

Mooie transfer voor hem. Toch wel een stap omhoog en een mooi land om in te leven voor wat jaren. Waarschijnlijk financieel en sportief een stap vooruit

Het is hem gegund. Heeft hele goede periodes afgewisseld met mindere, maar al met al een zeer degelijke keeper. Ben benieuwd wat Huiberts voor bedrag uit deze deal weet te slepen.

Tja, op zich begrijpelijk, nog een jaar contract en wil nog een keer een stap maken.

5 juli 2021 om 10:27

ik denk dat mees en sam wel klaar zijn voor het eerste AZ moet nks kopen dat vind ik doodzonde

5 juli 2021 om 10:28

je hebt nu echt een talentvolle lichting klaar staan geef ze de kans!

Hij kwam binnen als toch wel een befaamde grabbelaar, maar is daarna echt een publiekslieveling en stabiele keeper geworden. En dat hadden we al lange tijd niet gezien bij AZ. Hij heeft 5 matige wedstrijden gehad in het begin van vorig seizoen en daardoor werd hij volledig weggezet als prutser, maar dat was in mijn ogen echt niet terecht. Mensen vergeten ook wel eens dat hij in 2019 maar liefst 31 clean sheets hield en gedeeld recordhouder daarmee is. Dat was een krankzinnige prestatie, zeker als keeper van AZ. Hij heeft zich in ieder geval na die matige start ook weer prima herpakt en er eigenlijk altijd gestaan. Zal hem missen bij AZ, maar ik gun hem zijn stap van harte. Lekker in de Griekse zon bij de absolute topclub en Champions League spelen. Mooie stap!

5 juli 2021 om 14:50

Ik heb hem altijd wel gewoon een erg solide keeper gevonden, ik vond voornamelijk zijn persoonlijkheid soms wat afwijkend in negatieve zin (wat denk ik enerzijds ook wel een stap echt hogerop tegen houd). Met die houding doel ik ook voornamelijk op bepaalde momenten waarop hij echt als een malloot uit kwam en vervolgens hier totaal geen reflecterend vermogen toonde van dat hij dat waarschijnlijk wel anders had kunnen aanpakken (zoals bijvoorbeeld tegen Vitesse waar hij het meermaals in een wedstrijd deed). Nee hij vond het zelfs leuk en ging er geluidseffecten bij maken. Naast dat het weinig sympathie opwekt gaan clubs ook een beetje naar je kijken als ongeleid projectiel waar je misschien de kans liever niet mee neemt.

5 juli 2021 om 15:25

Ik weet precies welke wedstrijd je bedoelt tegen Vitesse. Hij kwam toen 2 keer op rij onnodig met zijn knieën vooruit inspringen op de aanvaller nadat hij de bal al had, heel apart inderdaad. Had zo maar rood kunnen zijn. Ik moet zeggen dat ik hem verder juist echt een ongelooflijke sympathieke speler vindt, zowel als mens en als speler. Hij trok vrijwel altijd het boetekleed aan bij een fout (op die ene dag tegen Vitesse na dan), was altijd in voor een praatje met de supporters en stond met regelmaat tussen de supporters. Verder in de interviews ook altijd opgewekt en eerlijk (zo gaf hij dus al langere tijd aan een stap naar het buitenland te ambiëren, maar dat bij AZ blijven ook geen straf was).

Zal ook niet vergeten hoe hij voor de dag kwam tegen Ajax-uit vorig seizoen. De uitvaart van zijn vader was de dag ervoor en de dag erna keepte hij weergaloze pot. Ondertussen werd hij de hele wedstrijd toegezongen en na de wedstrijd stond hij langere tijd (met tranen in zijn ogen) als enige nog toegezongen te worden door het publiek. Echt een mooi moment.

Dan heb je als AZ torenhoge ambities. Heb je een goede stabiele keeper die nog 5 jaar mee zou kunnen en moet je hem laten gaan naar een Griekse club. Dat moet dan toch wel een beetje pijn doen. Hij zou daar ongetwijfeld meer (zwart) verdienen. Blijft denk ik heel lastig om als AZ constant te presteren omdat de beste spelers weggaan.

5 juli 2021 om 10:30

Ik heb vooral het idee dat ze dat alleen in Nederland uitspreken zodat er geen spelers meer naar Ajax en PSV zouden willen gaan.

5 juli 2021 om 10:44

AZ heeft in de jeud genoeg talenten rondlopen iedereen vult maar in voor AZ hou daar eens mee op

5 juli 2021 om 10:47

je koopt niks voor ambitie als je geen eigen keepers kunt opleiden.

5 juli 2021 om 11:13

Dat is toevallig, want AZ heeft op Hans de Koning na ook nog nooit een goede eigen keeper weten op te leiden.

5 juli 2021 om 13:34

@Jeroen-AMF: Die vind ik te makkelijk. Vanuit het perspectief van Bizot is dit toch geweldig? Hij kan nog een paar jaartjes in het buitenland vertoeven en met Olympiacos heb je wel meteen een grote club te pakken (niet qua Europese prestaties zozeer, alhoewel dat in het verleden ook prima is geweest). Dan kan ik het me ook gewoon voorstellen dat je als AZ zijnde je keeper die al jaren z'n diensten heeft bewezen, het hem gunt om deze stap te maken. Het is niet zo dat Bizot even een jaartje heeft gepresteerd en al weer weg is.

Lijkt me sterk dat Olympiakos deze speler voor de basis haalt. Nog een pseudo international die gaat banken bij een 'topclub'. Van Gaal heeft wel mazzel dat hij de zogenaamde toppers als Depay en Wijnaldum volgend seizoen niet eens hoeft te selecteren want die gaan ook de bank warmhouder in Barcelona en Parijs. Lekker fris beginnen straks voor Louis met welwillende jongens als Gakpo, El Ghazi, Malen etc.

5 juli 2021 om 14:04

Waar heb jij je glazen bol vandaan?

5 juli 2021 om 18:23

Die heb ik geerft van mijn opa, helaas niet te koop
Als je nog wat advies nodig hebt

30 jaar alweer.. Dacht dat ie nog wat jonger was. Lekker laten gaan en een mooi avontuur in het buitenland.

Mooie club voor Bizot! Vind hem toch altijd wel goed keepen, al is het ook niet zo dat je een absolute topper laat gaan. Benieuwd hoe AZ dit gaat ‘oplossen’.

Lekker man.
De stap hogerop richting de mooie competities zit er toch niet meer in.
Dan lekker bij mooie clubs, mooie klimaat, leuk salaris genieten.

Met Hobie Verhulst en Rody de Boer heeft AZ prima keepers in huis om het zelf op te vullen

5 juli 2021 om 12:20

Hoopje verdriet Verhulst en Rody de Boer zijn helemaal niet prima keepers. Rody heeft zowel bij Jong AZ als Graafschap behoorlijk wat blunders gemaakt. Alles behalve stabiel. En Hoopje verdriet kan beter rollen dan Keepen. Eigenlijk triest dat hij reserve keeper is. Meer uit medelijden en dat bij ze opleiding bij AZ heeft genoten dat hij er bij is. Als 3e keeper prima, maar ik vindt het helemaal niks, mag toch hopen dat een Okoye of een waardige vervanger wordt terug gehaald.

Grote clubs willen hem niet.
Dan in de top van Griekenland spelen. Spelen voor de prijzen, wellicht weer eens champions league?(weet niet wie kampioen is geworden).

Verder nog eens heerlijk weer! Ik zou het ook wel weten als Bizot zijnde.

Hopelijk kan AZ die keeper van Sparta overnemen als nieuwe nummer 1.

Weet iemand wat ongeveer de prijs van Bizot gaat worden? De marktwaarde van 5 ? Zie Olympiakos dat niet zomaar neerleggen

Doet me denken aan de stap van Padt. Je hebt je in Nederland bewezen als 1 van de beste keepers, maar hoger dan subtop-middenmoot NL wordt het niet meer, dan voor een beetje avontuur en wat meer geld naar het buitenland in de top meedoen en waarschijnlijk CL spelen.

Prachtige club, Mooie transfer voor hem!

Kans lijkt me aanwezig dat hij daar op de bank beland want Jose Sa is gewoon beter en jonger. In mijn ogen een onbegrijpelijke keuze als je wilt spelen. Tuurlijk je speelt om de prijzen en leven in Griekenland is niet verkeerd maar als je 30 bent wil je toch niet de kans lopen dat je op de bank beland.

5 juli 2021 om 14:53

Ik dacht dat José sa aan meerdere clubs werd gelinkt, misschien halen ze nu Bizot alvast als vervanger?

5 juli 2021 om 15:07

Lijkt onderweg naar Wolves, dus denk dat Bizot zijn vervanger moet worden. Misschien dat OP als voorwaarde voor de transfer van Sa heeft gesteld dat ze eerst een vervanger willen binnen hebben en dat dat Bizot moet worden.

13 juli 2021 om 16:45

José Sa wordt gelinkt aan de Wolves

waarom heeft Sevilla deze man gratis laten gaan? hij zou met gemak 1e keeper van Psv Ajax Dortmund Arsenal zijn dus hopelijk pikt Ajax of Psv hem nog op voordat hij in Griekenland tekent

13 juli 2021 om 16:49

Gaat denk niet aangezien hij al gepresenteerd is maat

Ik ben er blij mee, hij maakte een prima indruk op het ek. Prima vervanger van José Sa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren