Courtois in verlegenheid gebracht door eigen zus na horrorblessure Spinazzola

Zondag, 4 juli 2021 om 22:44Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:53

De zus van Thibaut Courtois heeft zich van haar slechtste kant laten zien met een reactie op Instagram tijdens de kwartfinale tussen België en Italië (1-2). Valérie Courtois beschuldigde Leonardo Spinazzola ervan dat hij in de slotfase van het duel aan het tijdrekken was, terwijl de verdediger van Italië zijn achillespees afscheurde, zo bleek later. De post werd gedaan op het officiële account van haar broer. Inmiddels heeft de Belgische haar excuses gemaakt op Instagram en de verdediger van Italië en voorspoedig herstel gewenst.

Terwijl Spinazzola vrijdagavond kermend van de pijn op de grasmat van de Allianz Arena lag, maakte Valérie Courtois van de gelegenheid gebruik om een foto op Instagram te plaatsen van de onfortuinlijke Italiaan met de tekst: 'Truken van de foor noemen we dat'. Tot overmaat van ramp plaatste ze dit notabene op het account van de doelman van Real Madrid. Truken van de foor is een Belgische term voor valsspelen. Spinazzola bleek echter weldegelijk geblesseerd en moest zich per brancard van het veld laten dragen. De Italiaanse voetbalbond heeft zaterdag bevestigd dat de rechtsbenige verdediger naar verwachting vijf tot zes maanden aan de kant staat met een afgescheurde achillespees.

Links het bericht dat Valérie Courtois plaatste op het account van haar broer vrijdagavond, rechts de excuses een dag later.

Daarop besloot Valérie Courtois zaterdag alsnog haar excuses te maken. "Ik vind het verdrietig om te moeten horen dat zijn Europees kampioenschap op deze manier eindigt", plaatst de Belgische op Instagram bij een foto van Spinazzola. "Ik verontschuldig mij voor mijn reactie en hoop dat hij een goed herstelt." Het duel tussen België en Italië was 77 minuten onderweg toen Spinazzola een sprintduel met Thorgan Hazard moest staken. Zonder dat de bal in de buurt was ging de verdediger naar de grond en schreeuwde hij het uit van de pijn, om vervolgens in huilen uit te barsten.

De uitglijder van Valérie Courtois kan niet op heel veel sympathie rekenen. "België mag dan verloren hebben, voor dit soort acties zijn zijn geen excuses te vinden", schreef de bekende Italiaanse discjockey Francesco Facchinetti op Twitter. Courtois zelf heeft zich nog niet uitgelaten over het voorval. Wel gaf de doelman aan dat dit wellicht het laatste EK is geweest voor de gouden generatie van België. "Tja, bij het volgende EK zijn we weer drie jaar verder. Dat is wel lang. We zullen nu zien. In oktober spelen we al de halve finale van de Nations League, hopelijk kunnen we daar een goede wedstrijd spelen en winnen. En dan volgt het WK al heel snel. Maar dit is een tik."Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door citythebest)

Valt wel mee dit toch. Snel excuses aangeboden toen ze inzag dat ie wel degelijk geblesseerd was. Dit valt in het niet bij wat bv die zus en moeder van Ronaldo met regelmaat posten

4 juli 2021 om 14:17

Klopt helemaal, heb mezelf overigens wel gestoord aan de Belgen die gingen fluiten toen hij op brancard lag. Was nergens voor nodig en niemand gaat voor zijn plezier van het veld. Hij gebaarde gelijk wisselen en ging niet rollen over de grond, dus je kon wel degelijk zien dat hij geblesseerd was. Jammer dat het respect dan ver te zoeken was.

5 juli 2021 om 13:14

Ja, ze zat laatst nog in studio europa aan tafel als analyst.. Leuke meid om te zien maar er komt weinig tot niets uit wat een goede mening over voetbal heeft. Zulke ongefundeerde uitspraken op de socials zegt mij ook genoeg.

4 juli 2021 om 14:21

Vind je? ik vind dit minstens van eenzelfde orde.. walgelijke reactie en ook droevig om te zien dat mensen denken dat alles altijd maar geheel kan worden met 'sorry, dat was niet handig'. Volgens mij is het allemaal het gevolg van de huidige 'online' maatschappij, domme mensen hebben nu een veel te groot platform. Eerder bleven dit soort hersenscheten gewoon netjes in de woonkamer, nu gaan ze het www op.

4 juli 2021 om 14:29

Na dat Immobile-voorval hadden de Italianen nu niet echt meer het voordeel van de twijfel. En dat net in het veld gaan liggen is weldegelijk en manier om de tijd te laten wegtikken.

4 juli 2021 om 15:33

Hahaha, jij zegt het mooi man!

4 juli 2021 om 15:51

Is gewoon een teken dat je een slechte verliezer bent. Geldt voor heel België overigens

4 juli 2021 om 16:43

Dit is lekker makkelijk.. die zus van ronaldo roept allerlei rare dingen na een wedstrijd en enkel en alleen maar beschuldigend naar iedereen. Ik had 2-2 op mijn toto en toen die jongen op de grond lag ergerde ik me ook aan "tijdrekken". Dat die jongen uiteindelijk echt geblesseerd blijkt, en zwaar, is natuurlijk hartstikke vervelend. Maar dat wist ik en zij ook, op dat moment gewoon simpelweg niet. Wat heeft dat met "domme mensen" te maken?
99 van de 100 keer dat iemand bij een voorsprong in de laatste minuut gaat liggen is het toch gewoon ook tijdrekken. The boy who cried wolf.

4 juli 2021 om 18:27

vak26, ik woon in België maar ik vind dat de mensen hier over het algemeen zich als goede verliezers hebben opgesteld. Natuurlijk was er ook teleurstelling, maar Italië wordt hier vooral als terechte winnaar gezien. Immobile heeft zich niet populair gemaakt, dat is logisch, maar België speelde gewoon niet goed genoeg en dat zagen de Belgen ook.

4 juli 2021 om 19:01

Je hebt gelijk, kijk maar eens naar Imobele die zwaar geblesseerd in de zestien bleef liggen tot Italië scoorde en in eens genezen was. Ook bleef er een liggen kermen nadat hij een echte swalbe had gedaan.

5 juli 2021 om 05:34

Dit vrouwtje zegt nog sorry..
Nog nooit ecxuses gezien als die zus of moeder van Ronaldo weer eens bezig zijn...
Onlangs ook de vrouw van david silva ..

Snap niet waarom ze bemoeien...

Stel je voor dat je eigen partner helemaal los gaat over een van jouw collega's op werk..
Hoe kom jij de volgende dag op werk aan dan

4 juli 2021 om 14:22

Ik vraag me ook af waarom dit Courtois in verlegenheid brengt. Hij kan toch moeilijk al zijn familieleden vastbinden?

4 juli 2021 om 15:21

Zijn zus doet het via zijn instagram account

4 juli 2021 om 19:58

Vastbinden is overdreven, maar ze weghouden van zijn persoonlijke, officiële, Instagram account is misschien wel een strak plan.

4 juli 2021 om 14:27

Thibaut dus niet het enige kwalletje van de familie. Zoiezo gestoord aan de rest van die Belgen in het stadion die hem zelfs nog uitfloten terwijl Spinazzola op een brancard werd weggedragen.

4 juli 2021 om 17:52

Inderdaad daar stoorde ik me extreem aan.

4 juli 2021 om 15:27

De famlilie Courtois vind ik zulke engnekken. Van zijn ouders tot zijn zus. Kijken altijd neer naar iedereen, geven altijd arrogante interviews, voelen zichzelf hoger dan de rest. En natuurlijk nu dit weer..zus kon niet uitblijven en moest ook maar even van zich laten horen.
Alhoewel ik dit nog vind meevallen.

4 juli 2021 om 15:53

Dikke nekken noemen ze dat volgens mij in België. Iets wat ze Nederlanders altijd verwijten.

Dat krijg je natuurlijk met mensen die niet heel veel voetbalverstand hebben. Het was ook wel een beetje wonderlijk dat hij eerst nog rechtop stond en vervolgens op een meter van de zijlijn met de hulp van zijn ploegmaat op de grond ging liggen. Was snel duidelijk dat het ernstig was, maar had natuurlijk ook wel net over die zijlijn kunnen gaan liggen zodat het spel niet vijf minuten stil hoefde te liggen. Voetbalfans zijn dat gewend, maar ik snap ook wel dat daar reactie op komt.

4 juli 2021 om 14:16

Dat het serieus was zag je wel toen hij nog staand, met een ontdane gezicht, al aangaf dat hij gewisseld moest worden. Daarna toen het besef er was dat het echt serieus was ging hij pas liggen.

4 juli 2021 om 14:19

Er mag wel gewoon eens iets gedaan worden aan dat gaan liggen op 1 meter van het veld. Verplicht naast dat veld gaan liggen of gewoon eens echt correcte extra tijd geven.

4 juli 2021 om 14:43

Tijd stop zetten en pas weer in laten gaan wanneer spel hervat. 2 helften van 30 min. Opgelost!

4 juli 2021 om 14:46

Lijkt me ook de beste oplossing. Want dat tijdrekken is toch echt tenenkrommend met momenten.

5 juli 2021 om 02:32

Met een gescheurde achillispees is een meter lopen erg pijnlijk. Een scheids is geen arts dus je kan dan kwalijk zeggen , zonder de ernst van de blessure te weten , om buiten -het veld te gaan

5 juli 2021 om 11:19

Gewoon meteen een brancard op dat veld laten komen.

4 juli 2021 om 17:25

Het feit dat hij eerst staat en daarna, na wat woorden met zijn teamgenoot, weer gaat liggen en dat een meter van de zijlijn. Ik vond het totaal niet wonderlijk op dat moment en ik vind het heel lastig te geloven dat jij en andere op dat moment precies dacht wat je nu schrijft. Dit is namelijk 99 van de 100 keer tijdrekken. Niemand kon op dat moment weten dat het zo erg was als het nu blijkt. De gedachtegang van die zus kan ik prima begrijpen. Dat het met de werelf gedeeld moest worden, dat snap ik dan weer niet.

De familie Courtois zijn ook maar enge mensen zeg. Arrogant en helemaal wereldvreemd. DIt is het zoveelste bewijs.

De familie courtois zijn sowieso een stel engnekken. Vooral toen courtois nog grote praatjes had over nederland en vervolgens een ronde erna er zelf ook uit lag. Met een nietszeggend land als belgië die elke keer bij de kanshebbers horen en nooit presteren.

4 juli 2021 om 14:17

Herkenbaar?

4 juli 2021 om 14:21

Bij nederland? Nee ik weet dat ze het niet gaan halen en daar ben ik dan ook altijd op voorbereid. Maar laten we eerlijk zijn de afgelopen 6jaar was het toch de gouden generatie vam belgië die wel even een prijs zouden binnenhalen? Dat is dan mooi gebleken

4 juli 2021 om 15:07

Herkenbaar? Sinds wanneer zie je onze spelers telkens over Belgie zeuren na een gewonnen wedstrijd? Eerst Kompany en nu Courtois.

Veel grote praatjes maar weinig resultaten. Niet voor hun vaderland noch op club gebied.

4 juli 2021 om 15:44

die Belgische voetballers reageren niet op Oranje, maar op iedereen op de (sociale) media die altijd op België loopt te zeiken, al dan niet grappig bedoeld (ook los van het voetbal).

België wordt sowieso erg weinig serieus genomen door Nederlanders, daar gaat het hun om.

4 juli 2021 om 15:55

Klopt dat België niet serieus wordt genomen. Dat krijg je als je niet presteert

4 juli 2021 om 17:04

Ah ok vak26. Duidelijk punt.
Dan moeten we elkaar maar niet serieus nemen. Er wordt door geen van beide landen gepresteerd.

4 juli 2021 om 18:13

Klopt. Wij zijn uitgeschakeld door een B land. Maar wij hebben in ieder geval het fatsoen om dat toe te geven. Heel België loopt te janken over tijdrekken terwijl je volledig weg bent gespeeld door een betere tegenstander. Het wordt eens tijd dat de net niet generatie van België eens kritisch naar zichzelf kijkt. Courtois voorop met zijn commentaar na de uitschakeling van Nederland. Dat België een hekel heeft aan Nederland weet ik sinds het WK 2010. Is prima, maar die hekel was met name gebaseerd op onze grote bek vooraf een wedstrijd. Moet je nu eens naar België kijken. Die dachten echt dat ze de nr 1 van de wereld waren. Wat een grap.

4 juli 2021 om 14:49

Krijg je dit hypocriete gezeik weer. Alsof wij niet elk toernooi denken dat we wel even een ronde verder komen. Kijk alleen al naar de reacties voor de achtste finales. Wij dachten dat we die al door waren gekomen voordat er überhaupt een bal aan het rollen was en keken al uit naar een wedstrijd tegen de Denen.

4 juli 2021 om 15:24

Ja maar wij houden ons dan niet bezig met de prestaties van Belgie. Een Robben stond echt niet te juichen in 2014 omdat belgie eruit lag. Wij zijn totaal nietbezig met belgie en andersom juichen zij als wij eruit liggen.

4 juli 2021 om 18:03

Sterker nog, ik ken veel mensen die juist voor België zijn als Nederland er uit ligt. Had ik vroeger ook totdat ik achter kwam dat die Belgen juist anti Nederland zijn.

5 juli 2021 om 08:20

Belgen doen nu wat Nederland 60 jaar heeft gedaan tov Duitsland. Plezier halen uit het falen van de mannschaft

4 juli 2021 om 14:57

Dit zit kennelijk diep bij de Belgen. Herinner je Kompany vele jaren geleden iets soortgelijks roepen?

4 juli 2021 om 16:38

In tegenstelling tot ons Oranje, dat zichzelf opeens tot één van de favorieten bombardeert en ook al 30 jaar niks wint? Ook niet met onze gouden generaties.

4 juli 2021 om 23:48

Je kan Thibaut toch niet kwalijk nemen wat zijn zus zegt. Hij is een absolute topkeeper. Als die verliest is die oprecht enorm teleurgesteld. Hadden we er zo meer, dan hadden we nu al wat verder gekomen. Die nummer 1 van de wereld, tjah, mij maakt dat ook niks uit.Ik reken een ploeg af op titels.Italië was beter. En om de volgende redenen: ze hadden meer de wil om te winnen, de trainer is beter ( martinez heeft geluk dat hij die kern heeft, maar hij haalt er niet het maximum uit )Zoals hier al voornamelijk door Nederlanders gezegd is, het is een generatie van net niet. Derde worden op een WK, ok, maar daar heb ik niet voor gevierd. Maar dat is voor iedereen persoonlijk. Met Wilmots was het tactisch niet wat het moest zijn ( en toen heeft Courtois dat toch vrij duidelijk laten overkomen ) En met Martinez vond ik het gewoon niet veel beter. Het was nu gewoon niet goed, niet van prestaties en ook niet de manier waarop.

Tja, social media geeft iedereen een stem. Sommigen gebruiken die op deze manier en moeten daarna weer excuses maken. Het is verre van het ergste wat ik gezien heb, gerelateerd aan het EK. Een serie van Engelse tweets waarin een foto van een huilend (duits) meisje wordt becommentarieerd als het droevige "hoogte"punt.

Je zou toch hopen dat mensen een heel klein beetje zouden nadenken voor ze hun gedachten de wereld in slingerden, maar ja, die illusie heb ik al een tijdje geleden laten varen...

Ik zie hier meerdere mensen zeggen dat de hele familie Courtois enge en arrogante mensen zijn. Nou ben ik toch wel benieuwd. Iemand die daar meer over kan vertellen? Ik vind Thibaut inderdaad altijd erg vervelend overkomen, maar ken de rest van zijn familie niet.

Dat walgelijke verongelijkte gedrag zit dus in de familie.. Ik zal het niet snel zeggen, maar ik heb echt een grondige hekel aan Thibaut Courtois en dat hij dan ook zo’n enge zuster blijkt te hebben verbaast mij helemaal niets.. Wat ben ik blij dat die griezel niets meer met mijn club te maken heeft. Door zo’n gast als deze ben ik elke keer weer blij als die Belgen met lege handen blijven staan.. Een enorm grote waffel maar er keer op keer niks tegenover zetten..

4 juli 2021 om 14:44

Omdat hij zo graag naar zn droomclub wou?

4 juli 2021 om 15:52

Om de manier hoe hij het gedaan heeft onder anderen ja. Kijk naar Hazard, kijk naar Courtois. Een van de twee heeft het op een nette manier gedaan en de ander niet. Walgelijk mannetje!

Waar bemoeien al die wijven zich mee tegenwoordig joh! Eerst in de Franse selectie, nu deze mevrouw Courtois en dan hebben we ook nog die vrouwelijk analisten.
Wij bemoeien ons toch ook niet met het huishouden?

6 juli 2021 om 09:50

Jij bent ook gestopt met ontwikkelen in 1973, zie ik? Dit is verre van uniek voor vrouwen. De Fransen hebben continu keet in de selectie. Deze hele site staat vol met mannen die onzin uit slaan, waarvan er ook geheid een paar vergelijkbare dingen in het stadion of naar de tv roepen als iets hun team benadeelt. En we hoeven nou ook niet te doen alsof de mannelijke analisten veel meer doen dan open deuren intrappen.

Dat krijg je ervan als je een naam hebt opgebouwd op dit gebied.
Is het een keer echt waar dan denkt men daar heb je ze weer
Ik begrijp de reactie van deze mevrouw wel

Wat een harde woorden over de familie zeg. Laat dat gewoon achterwege en reageer op deze situatie. Het kan natuurlijk gewoon zo zijn dat er én een ernstige blessure is én dat Spinazzola tijdrekte, iets wat ik ook storend vond op dat moment. Hij was met twee stappen op z'n goede been bij de zijlijn geweest. Ik vind het jammer dat scheidsrechters niets kunnen doen met deze vorm van onsportiviteit. Het maakt het topvoetbal er niet sympathieker op.

Schijnheilig zeg! Eerst mensen voor valsspeler en aansteller uitmaken en daarna welgemeend een goed herstel toewensen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op het moment ook dacht het onwijs tijdrekken was. Hij ging heel rustig liggen en het leek nog geen pijn te doen. Vervolgens kwam er een andere Italiaan, die drukte op zijn borst, zo van 'blijf rustig liggen'. Waarna pas tranen kwamen en hij zijn handen voor zijn ogen hield... ik kan de reactie en frustratie bij Belgen best begrijpen. Zo hadden wij ook gereageerd. Daarna toch netjes recht gezet door de zus.

Het zit dus in de familie. Die vader van Courtios is me ook een type. Werkelijk schandalige mensen. Maar goed, genoeg “kenners” hier op voetbalzone moeten ook hun excuses aanbieden dan…

Tja sociale media he.
Deugd voor niet veel.
Los daarvan een mislukt tornooi voor België.
Zoals 2018 en 2016 dit ook was.
Slechte wissels door Martinez, is altijd hetzelfde.
Wat je hier allemaal leest.
Waarom zou België op Nederland jaloers moeten zijn ?
Holland is al europees kampioen geweest en wij niet.
Helemaal waar maar reden om jaloers te zijn ?
No way België heeft ook fantastische voetballers gehad nu en vroeger.
Alleen werd er toen niet goed bij stilgestaan.
1980 tem 1990 was ook een super lichting met een verloren ek finale.
Over het algemeen heeft Nederland een grotere historie dit is geen schande.
Waar wij in het wielrennen de top waren was Nederland dit dan weer minder etc.
Zo kan je blijven doorgaan.
1 ding wel Nederland had tussen 98 en 2010 ook een geweldige lichting maar is ook geen goud van gekomen.
Geloof zelfs 2002 geen wk, hoe was dit mogelijk ?
Die generatie moest toch wel wereld of europees kampioen worden.
Zoveel talent toen.
Stam, Van nistelrooij, Van der sar, Davids,Zenden...poeh

4 juli 2021 om 17:14

Mislukt toernooi? Omdat je er uit gaat tegen Italië na Portugal uit te schakelen? En 2018 eruit tegen Frankrijk is ook mislukt? Alleen mensen met waanideeën noemen 2018 een mislukt toernooi.

4 juli 2021 om 17:35

Ligt puur aan je eigen mentaliteit. Jij bent tevreden met een halve finale plek. Echte winnaars alleen met de winst.

4 juli 2021 om 18:04

Als je echt gelooft dat er maar 1 team een goed toernooi kan draaien dan heb je een nogal zwart-witte visie op het leven.

4 juli 2021 om 18:23

Tuurlijk door falen van de trainer.
Met zo'n spelers moet je gaan voor het allerhoogste

4 juli 2021 om 23:56

Lierse enige wat telt is de beker winnen, België mist mentaliteit om EK te winnen tevreden zijn met halve finale zegt genoeg, geen winnaarsmentaliteit.....

5 juli 2021 om 00:24

Waar zeg ik dat we tevreden moeten zijn? Het was gewoon geen mislukking. Maar sowieso komen dit soort teksten alleen maar van successupporters.

5 juli 2021 om 00:42

Heeft niks met successupporter te maken als je EK niet wint is het een mislukte toernooi, zo simpel is het. Je moet voor EK winst gaan anders kan je er net zo goed niet heen gaan...

Door alle pseudo blessures kan ze er een x naast zitten. Italianen moeten ze schamen. Neemt niet weg dat het voor Spinazola een triest einde is van een sterk EK

Ik zag heel veel mensen zo reageren en het is ook wel dat ze alles aan het uitmelken waren, maar bij Spinazzola wist je meteen van oi oi oi. Denk dat het te maken heeft met hoe hij meer ging. Als je de carrière van die jongen n beetje kent wist je meteen dat het fout zat, hij is zo goed maar sukkelde al zo lang met blessures. We leuk voor Courtois zeg, famillie met zo veel praatjes

Eng mannetje die Courtois, lange trekpop zonder enig zelfkritiek , presteert zelf niks maar wel anderen belachelijk maken ,nou als iemand lachwekkend is dan is het tibaut zelf wel,in alle opzichten

Ze heeft gewoon voor haar beurt gesproken. In het vervolg maar niet meer doen. Ik snap dat de emoties de boventoon voeren door de uitschakeling, maar het is niet nodig. Ik ben geen vrouwenhater of zo, maar het valt me op dat vooral de dames zich laten leiden door emotie. De moeder van Rabiot was daar een voorbeeld van en de reacties van de moeders van Mbappe en Pogba daarop ook.

al de 'bekende Italiaanse discjockey Francesco Facchinetti' ook met afschuw hebben gereageerd op de show van Immobile? Ik denk het niet.

Dat we het hier over moeten hebben met elkaar zeg.... En door!

De actie en reactie van Spinazola leek echt niet op een zware blessure. Hij
gaf eerst staand aan dat hij gewisseld moest worden en ging pas daarna op de grond zitten.....de perceptie van tijdwinnen was wel degelijk aanwezig , de ernst werd echter veel later duidelijk.
Als men aanstoot heeft aan een verklaring hieromtrent is het wel vreemd dat de wonderbaarlijke genezing van Immobile bij het eerste doelpunt, onbesproken blijft ! Dit was een zuivere schwalbe en een
plotse wonderbaarlijke genezing erbovenop......dit is puur bedrog en dat mag ook wel uitgesmeerd worden in de media .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
T. KaminskiKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

255 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 6 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 38 0 0 0
2019/2020 Real Madrid 34 0 1 0
2018/2019 Real Madrid 27 0 2 0
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid is koploper na ongekende ‘remontada’ in twee minuten

Real Madrid heeft zondagavond ternauwernood drie punten gepakt op bezoek bij Valencia. Tot aan de 86ste minuut genoot de thuisploeg nog een 1-0 voorsprong, maar door doelpunten van Vinícius Júnior en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren