Janssen: ‘Het zegt genoeg dat hij dit EK de belangrijkste speler was bij Oranje’

Zondag, 27 juni 2021 om 21:22Mart Oude Nijeweeme

Na afloop van de uitschakeling van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap wordt door spelers en analisten naar een verklaring gezocht. Wesley Sneijder was diep teleurgesteld over het optreden van Georginio Wijnaldum, terwijl Johan Derksen Memphis Depay hevig bekritiseerde. Theo Janssen probeert er nog iets positiefs uit te halen en zag in Denzel Dumfries een van de weinige lichtpuntjes in de verloren achtste finale tegen Tsjechië (0-2). "Hij is de belangrijkste man van het Nederlands elftal geweest. Het hele toernooi."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij Denzel Dumfries ook de beste Oranje-speler dit EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Deze wedstrijd had 11 denzels nodig

27 juni 2021 om 21:53

Als je systeem bedenkt waarbij je slechte speler kan excelleren (Dumfries), en je beste spelers een slecht toernooi doormaken (Frenkie, De Ligt, Depay) dan ben je als bondscoach niet goed wijs. Je wilt toch niet dat Dumfries de assist of goals moet maken?! Logisch dat het dan 9 van de 10 keer niet lukt. De tegenstander lacht zich rot. Normaal zeggen ze laat die rechtsback maar de bal hebben, die kan er niks van. Maar onze coach bedenkt een systeem waar hij zoveel mogelijk aan de bal komt….wat een ei. Denzel kan er niks aan doen, hij heeft keihard gewerkt en is boven zichzelf uitgestegen. Aan hem ligt het niet.

De beste van het waardeloze zooitje. Wees er maar blij mee.

27 juni 2021 om 21:33

Grappigste is nog wel dat hij compleet werd afgezeken voor het EK. Mensen riepen dat Karsdorp hier moest staan. Ben ik blij dat Denzel daar stond zeg, anders waren we de groep niet eens uitgekomen.

27 juni 2021 om 21:36

In de groep er uit of nu er uit maakt ook niet veel uit. Maar Dumfries heeft het relatief goed gedaan ja, hij kan vast een mooie transfer maken.

27 juni 2021 om 21:37

Dat maakt zeker wel uit. Dit is beter als in de poulefase maar dat snap je zelf ook wel.

27 juni 2021 om 22:01

Nee het is allebei gewoon slecht, dat snap jij hopelijk zelf ook wel.

28 juni 2021 om 09:54

@cuco10 in de poule er uit was beter geweest, dan was je sowieso van De Boer af, dat is nu nog maar de vraag

28 juni 2021 om 10:39

@Agueroo, de kritiek voorafgaand was gewoon volledig terecht. Dumfries had gewoon een heel matig seizoen en hij speelde in de eerste oefeninterland ook niet geweldig. Later ging het beter, maar je weet niet of Karsdorp het beter had gedaan. Het voordeel bij Karsdorp is dat hij wel een fatsoenlijke voorzet kan geven en voetballend beter is.

28 juni 2021 om 15:04

Dat was toch ook gewoon terecht? Dumfries was tot het EK eigenlijk steevast 1 van de mindere spelers. Zo grappig is het dus niet. Het is gewoon duidelijk dat Dumfries tot z'n recht komt in een 5-3-2 systeem, maar dat systeem werkt gewoon niet voor dit Oranje. Uiteindelijk een geslaagd EK voor Dumfries, maar het feit dat onze rechtsback het lichtpuntje is, zegt misschien ook wel hoe matig Oranje is momenteel. Was nou gewoon voort gaan borduren op de speelwijze van Koeman, dan was er waarschijnlijk weinig aan de hand. Onder Koeman verloren we dit soort wedstrijden nooit en al helemaal niet zo onmachtig.

Gelukkig staan we weer waar we horen, werd dat overdreven positieve gedoe wel een beetje beu, veel mensen raken de werkelijkheid helemaal kwijt als je van een paar b landen wint, heb er zoveel gehoord die al.zeiden dat we de halve finale hadden gehaald met deze loting, realiteitszin ver te zoeken

27 juni 2021 om 21:33

Het was geen beste pot, maar tot de rode kaart was er ook niet veel aan de hand. Deze had je met 11 man prima kunnen winnen, ook al verkeer je in de matige staat waar Nederland momenteel in verkeert.

27 juni 2021 om 21:36

Was genoeg aan de hand voor die rode kaart, 0 schoten op doel, geen kansen gezien, heel slecht spel, geen opbouw, lange ballen gezien die 30 meter te diep gingen.. Met 11 man had je ook zomaar kunnen verliezen, het was echt heel heel slecht

27 juni 2021 om 21:39

Groot gemis dat Virgil er niet bij was. Oranje speelde nu echt zonder captain.

27 juni 2021 om 21:36

Met deze loting was echt niet zo raar hoor. Je komt geen Portugal, Belgiã«, Italiã«, Frankrijk etc tegen. Alleen die Frank de Boer is gewoon zo koppig. Veranderd na een slechte 1e helft nog steeds niks. En we maken weer individuele fouten met Malen die het niet afmaakt en De Ligt die dom rood krijgt. En na die rode kaart kunnen we niks meer. Met een Koeman had je echt wel een halve finale gehaald met dit materiaal. Een coach maakt al een wereld van verschil.

27 juni 2021 om 21:40

Ach joh, mensen komen in de oranje sfeer en het gaat leven. Lekker voetbal kijken met zijn allen en hopen op een aantal gedenkwaardige avonden. Maar je hebt er ook altijd tussen die hopen dat we er uit vliegen, zodat ze hun pessimistische gelijk kunnen halen...

27 juni 2021 om 21:41

Nederland heeft gewoon een matige selectie, de meeste mensen kijken echt met oogkleppen op. Spelers als Wijnaldum en Depay functioneren alleen goed als ze in een goed elftal spelen, die gaan een elftal echt niet dragen. De helft van de basis vandaag speelt gewoon in onze mickey mouse league he, dat vergeten sommige mensen nog wel eens. We hebben gewoon niks beters als Promes, Weghorst, De roon, dat zegt al genoeg....

27 juni 2021 om 22:46

Dat is toch altijd met EK/WK voetbal, je staat met heel het land, en al je vrienden achter de ploeg. Daardoor hoop je ook dat Nederland ver komt, hierdoor raak je misschien de realiteitszin een beetje kwijt, omdat je graag nog wat meer avonden met een pilsje in de hand ik de kroeg staat. Als je jezelf een beetje indenkt in andere mensen begrijp je dat.

Dumfries mag terug kijken op een mooie EK qua persoonlijke prestatie hij en de vrij speelde altijd voldoende. Hij voorkwam zelf een doelpunt met dat voetje van hem. Ik zou dumfries adviseren om in de eindfase wat kalmer te blijven en meer schiet/voorzet oefeningen doen. Als hij daar in stappen maakt heb je echt wereldtopback

27 juni 2021 om 21:46

Kijk, op zo een reactie wachtte ik. Zonder enige twijfel was Denzel onze beste man deze EK, maar ook vandaag was hij niet goed. Ja, hij was dreigend, maar z'n voorzetten waren dramatisch. In de tweede helft bij de stand van 0-0 geeft hij echt zo een slechte bal aan Memphis. Uit deze situatie had echt gevaar kunnen ontstaan. Als hij daarin beter gaat worden zal Dumfries echt een topper worden.

Dumfries was een beest. De beste man van nederland zeker weten.Maar dat gezeik op wijnaldum, depay enzo slaat nergens op.We hebben gewoon niet beter. Deze lichting is niet zo goed als we denken. Als je alle drama spelers wegdenkt dan blijft er helemaal neits over.Het is wat het is. We hebben geen van persie, sneijder of robben meer. Het zijn allemaal middenmoter/subtoppers. Dat sommigen bij een grote club spelen zegt ook weinig.Daarnaast ontbreekt ook nog eens aan passie zoals de Italianen wel hebben. Die spelen voor volk en vaderland. Alsof Ze een oorlog uitvechten. Dat begint al bij het volkslied.En als laatst welke pannekoek bij de knvb verwacht het ek kampioenschap met een coach die 3 keer is ontslagen? In welke wereld wordt zo een trainer bondscoach? Dat slaat nergens op. De beste man is incapabel.

27 juni 2021 om 21:37

Tsjechie heeft ook niet beter. Als depay 4 wedstrijden als een natte krant speelt heb ik liever iemand als weghorst die zich kolere voor je rent. Je kan ook omdraaien zet depay als wissel als extra wapen. Tsjechie laat zien met spelers die bij clubs spelen waarvan wij de namen niet eens kennen maar het voetbalstrijdlust en mentaliteit wel!

27 juni 2021 om 21:39

Plus depay lijdt balverlies. Van 25 keer verlies komen er al 4 kansen uit. Daartegen over staat 0 op goal voor ons. Depay is nou ook geen messi tuurijk hij kan beslissend zijn. Maar die belissende momenten zijn op 1 hand te tellen. Het is geen messi neymar mbappe láat dat duidelijl zijn

Tja Nederland speelt niet meer met gasten als van Persie, Sneijder of Robben in de basis. Dit vandaag is nou eenmaal het niveau van Nederland tegenwoordig. Voeg daar een incompetente gast als de Boer aan de leiding aan toe en dan moet je niet al te veel verwachten. Overigens is Dumfries gewoon een erg goede speler vind ik. Misschien nog 1 jaartje in de ED blijven en dan ergens in Engeland voetballen, hij zal het wel goed kunnen doen daar.

Allemaal prima. Maar waar liep deze beste man bij de 2-0 heen dan? Alvast naar de kleedkamer? ( Groot gelijk trouwens )

Dat is inderdaad het probleem. Een heel goed EK gespeeld, wat natuurlijk zijn verdienste is. Echter als hij je beste speler is waar de meeste dreiging vanuit gaat, dan is dat wel een probleem. Hij is geen wereldtopper immers, maar gewoon een goed hard werkende back.

Wijnaldum sjokte echt over dat veld alsof hij doodop was, alsof hij daarvoor al een wedstrijd gespeeld had, of alsof hij z'n corpulente broer het veld in had gestuurd. De enige die nog leek te kunnen rennen was Malen, die meen je er dan uit te moeten halen, maar werkelijk waar, op basis waarvan lijkt het je een goed idee om Promes er in te brengen? Ik had na die wissel direct geen zin meer in het restant want hoe moet je counteren met Promes en Depay?

Teveel overschatte spelers zoals Depay die in z'n dromen denkt dat ie wereldtop is,de Boer die er niks van kan maken het is los zand, uithuilen en weer opnieuw beginnen....

Ik ben hier altijd zeer kritisch over Dumfries geweest (en nee, ik vond nooit alles slecht aan hem), maar Janssen heeft hier gewoon gelijk vind ik. Dumfries was ook vanavond de enige die nog voor een voldoende in aanmerking kwam (vond hem bij de 2-0 niet heel sterk, maar dat kunnen we wel van meerderen zeggen). Ook z'n interview na de wedstrijd vond ik prima van hem (bij PSV vind ik ze vaak hemeltergend slecht). Nee, Dumfries is voor mij het enige echte lichtpuntje van Nederland geweest dit EK.

28 juni 2021 om 00:12

Ik zag wel meer lichtpuntjes. Met name Timber vond ik toch wel heel sterk in de wedstrijden die hij speelde. De concurrentie centraal achterin is moordend in Oranje, dus ik pleit echt niet voor een basisplaats. Maar hij deed het gewoon uitstekend en speelde met lef, liet zien een prima optie te zijn voor achterin (al verdienen anderen op basis van hun status eerder de kans als ze fit zijn).

Maar je hebt gelijk, je bent er al snel doorheen. En Timber speelde dan ook niet elke wedstrijd dus Dumfries de meest opvallende NL speler van dit toernooi.

De Vrij speelde wat goede potten na lange afwezigheid in Oranje, maar op basis van zijn status was dat geen grote verrassing. Blind kwam terug van een lange blessure en deed het meestal meer dan prima. Maar ook dat is geen enorme verrassing. Malen bracht veel dreiging en had ook goed oog voor medespelers. Maar net als in de ED mistte hij teveel eigen doelpogingen. Al met al toch niet een heel best toernooi zeg maar...

Als iedereen nou dezelfde inzet toonde als Dumfries was er niks aan de hand. De kritiek is verder terecht, maar dit Oranje kan ook echt veel beter. Koeman liet Oranje weer goed voetballen en we waren echt veel minder kwetsbaar. Van een finale in de nations league en daardoor bestempeld als een van de favorieten (onder Koeman), naar een waardeloos spelen Oranje onder De Boer. 5-3-2 kan werken tegen een aantal landen. Als je echt minder ben, maar ook dan vind ik dat Oranje altijd van eigen kracht moet uitgaan en van daaruit wellicht meer zekerheid inbouwen. Dus 4-3-3 met punt naar voren of naar achteren. Of zelfs 3-4-3 met De Ligt, De Vrij en Van Dijk achterin. Wijnaldum als box to box en Frenkie op ‘6’. Memphis moet weer diep gaan en niet elke bal willen vasthouden.

"nederland is vanaf de eerste minuut niet aan het opbouwen gekomen" Deels mee eens. Vond zelf ook dat Nederland hier zelf erg aan bijdroeg door steeds die onnozole on door het midden man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

8 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren