PSV loopt zeven miljoen euro mis en wil af van vierde duurste aankoop ooit

Vrijdag, 25 juni 2021 om 21:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:26

Olympiakos heeft PSV laten weten de optie tot koop in het contract van Armindo Bruma niet te lichten. De Griekse club had de mogelijkheid om de aanvaller voor zeven miljoen euro definitief over te nemen van de Eindhovenaren, maar ziet daar vanaf meldt het Eindhovens Dagblad. PSV maakt ondertussen bekend mee te zullen werken aan eventuele transfers van Joël Piroe en Timo Baumgartl, die beide kunnen uitkijken naar een nieuwe club.

Het mogelijke vertrek van Baumgartl zal vermoedelijk pijn doen in Eindhoven, daar de verdediger in de zomer van 2019 voor tien miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. Daarmee is hij nog altijd de vierde duurste speler aller tijden in de historie van de club. Baumgartl heeft zichzelf echter nooit onsterfelijk kunnen maken bij PSV. In zijn eerste seizoen kwam hij tot dertien optredens in de Eredivisie, terwijl zijn totaal vorig seizoen bleef steken op acht wedstrijden.

Wat betreft Bruma meldde bovengenoemd dagblad dat Olympiakos bereid was om langer door te gaan, maar vormde de hoogte van de optie tot koop een struikelblok. De Griekse club hoopte de aanvaller naar verluidt voor een lager bedrag over te nemen, mede omdat Bruma een kleine twee miljoen euro als jaarsalaris opstrijkt. Bruma werd medio 2019 door PSV voor circa twaalf miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. De Portugees kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in Eindhoven. Hij kwam niet verder dan 21 competitieduels en scoorde slechts drie keer.

De kans is aannemelijk dat PSV Piroe wél weet te slijten. De aanvaller geniet belangstelling van Swansea City, dat bereid is om een bedrag van om en nabij de twee miljoen euro over te maken naar Eindhoven. Ondanks dat Piroe graag de overstap naar Wales maakt, is een transfer vanwege de door de Brexit veranderde regels echter nog geen uitgemaakte zaak. Ook de transfer van Maximiliano Romero naar Udinese laat nog even op zich wachten. De spits staat op het punt om verhuurd te worden, maar zag het nog niet tot een akkoord komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Elke club heeft miskopen. Maar Bruma, Baumgartl, Guti, Romero... Dat is uit mijn hoofd een kleine 45 miljoen euro verdampt.

25 juni 2021 om 21:28

Uit mijm hoofd is dat 12 +10 +6 + 10 een kleine 38 miljoen..

25 juni 2021 om 21:32

Close enough, ik denk dat het Suarez niet per se ging om het precieze bedrag maar om het principe dat het voor psv flink wat geld heeft gekost deze spelers te halen en dat ze allemaal niet per se goed uit de verf zijn gekomen

25 juni 2021 om 21:33

Kleine 45 komt aardig in de buurt, en is alsnog zat geld

25 juni 2021 om 21:54

Als je het verloren salaris er bij op telt kom je wel heel dicht in de buurt. Maar goed, zoals al aangegeven, elke club heeft goede en mindere aankopen.

25 juni 2021 om 22:09

@arnino: ik dacht 15 + 10 + 10 + 8 voor respectievelijk Bruma, Baumgartl, Romero en Guti. Dat is 43: vijf miljoen minder. Nog steeds gigantisch veel geld ofcourse.

25 juni 2021 om 22:56

@suarez,,

Ja klopt, gigantisch veel geld, en dan neem je spelers als Doan, Ramselaar, Maher etc nog niet eens mee. Al vind ik Romero niet helemaal eerlijk om hem als miskoop te bestempelen, die jongen heeft amper gespeeld door blessures. Alle anderen zijn heel erg door de mand gevallen.. Je kunt niet altijd 6 gooien.

25 juni 2021 om 23:41

Over Romero ben ik het helemaal eens. Een soort Bande'tje en dan denk ik dat Romero nog meer talent had.

25 juni 2021 om 21:30

Laat Bruma een seizoentje minuten maken en hij bloeit zo weer op.

26 juni 2021 om 10:51

You know damn well dat Bruma helemaal niks gaat laten zien dan 5 goals en 3 assist over een heel seizoen😩

25 juni 2021 om 21:42

Inderdaad elke club heeft miskopen, Suarez. Zelfs Ajax met Magallan 9, Bande 8,25 ,pierie 6, Labyad 6, Klaiber 4,25 , Promes 7m verlies komt aan die kleine 45 miljoen. PSV en Ajax moeten het dan ook hebben van de verkopen van vd Beekjes en Malentjes.

25 juni 2021 om 21:57

Alleen weet Ajax hun schade doorgaans erg goed te beperken en hebben ze door meer en grotere transfers een veel grotere buffer. Dus die 45 heeft een veel lagere impact bij Ajax.

25 juni 2021 om 22:02

Hoezo zijn Labyad en Klaiber miskopen? Volgens mij kun je die altijd gewoon rekenen tot breedte aankopen. Of dacht je dat Ten Hag ze had gekocht als de nieuwe Ziyech en de Tagliafico aan de rechterkant? Pierie was altijd gekocht als langetermijnaankoop, maar die kun je zo weer voor 5 miljoen aan een andere club verkopen in het buitenland, want Overmars kan zelfs een pakje kauwgom voor 5 euro verkopen als hij die had ingekocht voor 80 cent. Alleen voor Bande en Magallan gaat Ajax niet een goed bedrag voor terugkrijgen, maar dat hebben ze weer gecompenseerd met de verkopen van De Jong, De Ligt, Ziyech, Van de Beek, Sanchez, Dest, etc. En Promes was gewoon enorm ongelukkig, want wie had gedacht dat hij opeens random werd verdacht voor een steekpartij. Rond die tijd, dus voor het gebeuren en toen die gebeuren bekend werd gemaakt, speelde hij als een natte krant. Dus 7 miljoen is nog te overzien. De miskopen van PSV daarentegen, tja, daar kunnen ze echt niet het volledige bedrag terugzien. En qua transfers maakt PSV echt niet zulke financiele klappers ten opzichte van Ajax. 35 miljoen voor Lozano is nog steeds het hoogste wat ze hebben gekregen tot op heden. Waarbij Ajax 86 miljoen kreeg voor De Jong en 85,5 miljoen voor De Ligt.

25 juni 2021 om 22:04

Tja als je Guti als miskoop rekent dan zijn Labyad en Klaiber dat ook.

25 juni 2021 om 22:20

klopt, alleen Overmars weet het goed te maken door altijd weer topdeals eruit te slepen.
en daar zit het verschil. Een miskoop is bij Ajax minder voelbaar dan bij Psv, puur uit het feit dat Overmars een wereld onderhandelaar is.

Die man verkoop zijn kat nog voor 90 miljoen aan real Madrid. (bij wijze van)

25 juni 2021 om 22:26

Maar was Gutierrez niet voor de basis gehaald? Want die werd volgens mij gehaald als voetballende tegenhanger van Rosario. Die had het goed gedaan in zijn eerste halfjaar bij Psv, maar kon opeens later niet meer voetballen toen Lozano wegging. Vraag me echt af hoe dat komt. Bij Pachuca liet hij wel sierlijke dingen zien, en nu kan die opeens geen balletjes meer geven over 5 meter.

25 juni 2021 om 22:29

Nouja, ook Overmars heeft in het begin van zijn carriere fouten gemaakt bij Ajax net als John de Jong dat gedaan heeft. Overmars heeft van zijn fouten geleerd en is daardoor nu een geweldige ondehandelaar. John de Jong kan ditzelfde pad bewandelen. De transfers van dit seizoen zien er iig al goed uit. Van 10miljoen voor Propper naar een gratis Propper met max 2m aan bonussen? Dat is toch heerlijk? En dan Malen en Dumfries wie al een lekker EK draaien, wie weet voor hoeveel John de Jong beide weet te verkopen. Misschien word het verkoop van Malen wel een nieuw recordbedrag voor Psv.

25 juni 2021 om 22:42

Welke fouten heeft Overmars gemaakt dan? Hij heeft de club van een enorme miljoen schuld afgeholpen en tegelijk is hij 4 keer kampioen geworden 😅

25 juni 2021 om 22:56

@messibazoer Zijn eerste transferperiode was in de zomer van 2012 waar hij spelers als Sana, Moisander, Hoesen, Poulsen, Babel en Andersen contracteerde. In de winter datzelfde jaar Bazoer, Meleg en Cuenca. Behalve Moisander en Poulsen, toch aardig wat beginnende miskopen, hetzelfde als John de Jong. De zomer daarop in 2013 zorgde hij o.a voor Mike van der Hoorn en Duarte, beide ook compleet gefaalt bij Ajax. Nu zeg ik natuurlijk niet dat deze spelers voor miljoenen naar Ajax zijn gekomen echter waren het toch merendeels wel miskopen. Overmars heeft duidelijk van deze periodes geleerd. Edit: Ik reken er overigens niet bij of deze spelers gehuurd waren of niet, dacht dat Cuenca destijds gehuurd was maar kan ik me niet meer helemaal voor de geest halen ..

25 juni 2021 om 22:58

@fcgrunn050,

Toen Guti kwam speelde Rosario nog niet eens in het eerste van Psv. Dus dat die werd gehaald als voetballende tegenhanger van Rosario lijkt me sterk.. De rest kan ik aardig in meekome

25 juni 2021 om 23:58

@aguerooo Hoesen en Babel transfervrij (Babel deed het overigens prima). Meleg en bazoer voor opleidingsvergoeding (daarnaast gewoon voor 12 miljoen verkocht). Sana en Andersen voor +- 500.000. Cuenca gehuurd. Ja het waren geen geweldenaren, maar er is geen flinke smak voor betaald zoals voor bruma, baumgartl, doan, guti en romero.

26 juni 2021 om 00:00

Buiten salaris om kostte al die spelers bij mekaar amper 10 miljoen (inclusief Moisander en Van der Hoorn). Van die 50 miljoen mag je veel meer verwachten.

26 juni 2021 om 01:12

Wat een slechte vergelijking zeg. Sana en hoessen allebei zo goed als gratis binnen. Hoessen heeft europees nog gescoord en sana heeft ook een oaar geweldige wedstrijden gehad. Die hebben dat tonnetje aan transferkosten dubbel en dik terugverdiend.
Moisander en Poulsen waren lange tijd vaste basisspelers die werden geroemd door iedereen. Poulsen had in zijn eentje bv psv een mogelijk kanpioenschap afgepakt. Babel kwam een jaartje terug en was gratis. Was gewoon heel slim dat in die periode van opbouw een ervaren en goede speler nog even bij Ajax terugkwam om zich in de kijker te spelen. Vergeet niet dat Babel daarna nog vaak in Oranje heeft gespeeld en ook goed (ja nu is hij inmiddels te oude geworden. Andersen; jeugdspeler. Heel veel talent. Dus goed om hem erbij te halen. Helaas een geval van super veel talent, maar mist de fysiek. Geen (groot) verlies op geleden, dus geen probleem. Bazoer was een supertalent. En ook met winst verkocht toen het niet helemaal eruit kwam. Duarte was helaas een ‘miskoop’. Vd Hoorn werkte ook niet. Maar ook hij was als jonge speler veelbelovend. Hij had de pech van dat foutje op het ek van -21. Toen ging zijn zelfvertrouwen omlaag.
Maargoed. Dus je komt op 2 miskopen van Overmars zonder financiële schade?

26 juni 2021 om 02:09

@zytto34 Tuurlijk heeft John de Jong veel meer geinvesteerd in die miskopen maar ik maak alleen een vergelijking dat ook Overmars in het begin geen topaankopen heeft gedaan wat hij nu toch vaak wel doet. Ik geef hierbij alleen complimenten, niet eens kritiek. Vind dat Overmars in de loop der jaren echt geweldig gegroeit is in z'n job en hopelijk, zoals ik eerder al zei, kan John de Jong diezelfde pad bewandelen. @iseldiroed Snap jou irritatie niet zo goed? Ik geef geen kritiek op Overmars hoor dus rustig blijven. Je doet net alsof de genoemde spelers allemaal zo geweldig waren. Als je m'n stukje even had doorgelezen dan zeg ik duidelijk dat Poulsen en Moisander geen miskopen waren, daar zal je best overheen hebben gelezen. Behalve die 2 waren de rest van de spelers allemaal matige spelers waar nooit wat van gekomen is en waar Ajax nooit wat aan heeft gehad. Ik vind overigens niet dat een miskoop per definitie ook voor financiele schade zorgt, hier heeft ieder z'n eigen mening natuurlijk ook weer over. Nogmaals, zoals ik tegen Zytto al zei geef ik alleen complimenten aan Overmars. Dus die irritatie is echt niet nodig hoor.

26 juni 2021 om 02:59

ik vimd dat pierie nog altijd veel potentie heeft en zeker goed genoeg is voor backup achter Blind in de toekomst. wie wert kan hij hem op ternijn zelfs opvolgen hij is namelijk opbouwend verassend sterk en dat zal alleen nog maar beter worden. Mallaghan is een breedte aankoop geweest omdat ze dringemd iemand als 3e cv toen nodig hadden om kampioem te worden het zelfde gold voor Kristensen waarbij Kristensen tijd nog basis heeft gestaan om een blessure op te vangen. zinder 3e cv of 2e rechtsback word je geen kampioen namelijk. en nee die waren er niet in de jeugd toen.

26 juni 2021 om 07:40

@aguero, En daar sla je de plank dus volledig mis. Overmars moest met een bijna lege portemonnee de markt op. Daar haalde hij alsnog Moisander op die gewoon zijn waarde voor Ajax heeft gehad. John de Jong geeft 10 miljoen uit aan Baumgartl, een absolute miskoop en 3 keer zo duur. Echt geen goeie vergelijking. En de begin situatie van Overmars en Jdj zijn ook totaal verschillend.

26 juni 2021 om 10:12

@Arnino - Huh, Guti kwam in het seizoen van 18/19, toen werd Rosario gewoon basisspeler hoor? Van Bommel had hem hoog zitten, en dat seizoen speelde Rosario echt goed. Nu kan hij er geen pepernoot van.

26 juni 2021 om 10:33

Tuurlijk heeft Overmars ook een handjevol miskopen gehad. Echter vind ik de situatie wel verschillend. Ajax had maar een paar miljoen budget doordat ze het financieel zwaar hadden. Als je dan nog geen 10 miljoen uitgeeft in een hele zomer dan snap ik dat er een aantal matige spelers tussen zaten, omdat je nou eenmaal in de transfervrije hoek zat te kijken. Uiteindelijk zijn ze dat seizoen wel kampioen geworden terwijl psv toen ook al een kleine 40 miljoen uitgaf aan matavz, strootman, mertens, marcelo, enz.

25 juni 2021 om 22:38

Guti z’n 6 (?) miljoen haal je er nog wel redelijk uit toch? Gewoon nog steeds international.

25 juni 2021 om 23:04

Boekhoudkundig heb je het over bedragen van 6 miljoen (bruma), 6 miljoen (baumgartl), 2,4 miljoen (gutiã«rrez), 4 miljoen (romero). Dus samen 16,4 miljoen. Dat verlies neem je dan op in je transferbalans van dit seizoen, wat dus betekent dat je het, via de te verwachte transfers van Malen/dumfries/ihatteren, moet afrekenen. Qua cashflow zit PSV wat dat betreft ook prima, er is nog niet veel geld uitgegeven terwijl er al vijf spelers zijn gehaald, en er is naast het geld dat PSV gaat ontvangen voor de spelers die waarschijnlijk verkocht worden ook nog die investeringspot van 50 miljoen. Dus yep, het rendement op deze aankopen is op wat huursommetjes na heel slecht. You win some, you lose some. Maar PSV gaat gewoon nog wat spelers halen, financieel zijn er nog mogelijkheden zat.

26 juni 2021 om 01:17

Leuke boekhoudkundige trucjes. Neem aan dat je doet alsof ‘afschrijving’ niet betekent dat je er gewoon verlies op leidt.. want dat is wel het geval. Een speler kopen voor 10 en gratis de deur uit is -10. Ongeacht als je voor de boekhoudkundige belastingtrucjes een aankoopbedrag ‘afschrijft’.

Zou wat zijn. Koopt psv een 21 jarige speler voor 50 miljoen. 5 jaar contract. Blijkt niet te kunnen voetballen. 5j contract. Dus afschrijving van 10mln/jaar. Na 5 jaar contract afgelopen en transfervrij weg. 0 wedstrijden gespeeld. Dan is volgens jij er geen verlies. Want het bedrag is in de boeken elk jaar 10mln van afgeschreven en na 5 jaar is er niets meer over…
Dat is gewoon 50mln verlies.

26 juni 2021 om 11:35

Volgens mij stelt niemand dat PSV geen geld zou hebben om investeringen te doen. Het is immers algemeen bekend dat PSV een nieuwe lening heeft afgesloten. Er wordt alleen gezegd dat er nogal wat spelers zijn gehaald die financieel gezien geen succes waren.

25 juni 2021 om 23:26

Romero heeft gewoon pech gehad met zijn blessure, die zie ik nog graag in het shirt van PSV terug keren

26 juni 2021 om 08:08

En wat heeft die Japanner van FC Groningen gekost. Blijft ook niets van over.

26 juni 2021 om 09:13

Bruma kan je alsnog wat geld voor vangen en Romero gaat gewoon nog kansen krijgen hoor

Echt beroerd, maar goed wat is de keus. Verkopen met veel verlies en een (te) duur alternatief kopen, of toch onder contract houden en hopen dat ze opbloeien, en in het slechtste geval transfervrij vertrekken. Zeg het maar....

Blijft een lastig verhaal dit. We weten allemaal dat hij bij PSV niet zomaar ineens weer kan opbloeien, daar heeft hij de kwaliteiten gewoon niet voor. Hopelijk is hier wel van geleerd, niet zomaar 15m uitgeven voor een speler wie bij subtopclubs duidelijk is weggegaan omdat hij daar te min voor was. Lekker weglaten.

Baumgartl vind ik nog niet eens zo erg, was destijds echt een groot talent. Speelde bij Jong Duitsland ontzettend sterk, dat hij dan een miskoop gebleken is had ik zelf niet durven voorspellen. Jammer.

Inderdaad tegen de €50milj verdampt, en met Van Bommel twee jaar op rij niet kampioen geworden, terwijl ze eerste seizoen met 12 punten voorsprong de winterstop in gingen .
Die Van Bommel heeft het goed verkloot, samen met De Jong. Wat een kapitaalvernietiging.
Dumfries en Malen brengen deze zomer wel samen 50milj op, maar dat geld heb je dus eigenlijk geen reet aan. Is de verliespost in ieder geval mee gedekt. Je zou dit in het echte bedrijfsleven eens moeten proberen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren