‘Overval’ van Kluivert en Hiddink valt volledig verkeerd bij Riechedly Bazoer

Maandag, 21 juni 2021 om 08:47 • Laatste update: 09:12

Riechedly Bazoer was een van de verrassende namen in de voorselectie van Curaçao voor de Gold Cup, die komende maand van start gaat. De centrumverdediger annex middenvelder van Vitesse peinst er echter niet over om in te gaan op de uitnodiging van de Antilliaanse voetbalbond, zo schrijft de Gelderlander. Bondscoach Guus Hiddink en diens assistent Patrick Kluivert hebben te horen gekregen dat de naam van Bazoer direct geschrapt moet worden uit de voorselectie.

Het management van Bazoer laat aan de Gelderlander weten dat Bazoer ‘in elk geval niet beschikbaar is’ voor de Gold Cup. Het besluit van Hiddink en Kluivert om hem op te nemen in de voorselectie is volledig verkeerd gevallen, daar er al langer wordt geprobeerd om Bazoer te bewegen voor Curaçao te kiezen. Bazoer heeft recentelijk aan Hiddink een ‘glashard nee’ laten weten en het feit dat hij nu plotseling tot de voorselectie behoort, wordt beschouwd als ‘een overval’.

De 24-jarige Bazoer, zesvoudig international van Oranje, heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet, ondanks de teleurstelling dat hij na een goed seizoen bij Vitesse nog niet een keer tot de voorselectie behoorde. Voorlopig heeft de centrumverdediger annex middenvelder alleen nog maar oefeninterlands gespeeld voor Oranje, waardoor hij kan overstappen naar een interlandcarrière voor Curaçao. Dat is hij voorlopig echter niet van plan.

De voorselectie van Curaçao voor de Gold Cup kende meer opvallende namen, daar ook onder meer Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida (allebei Feyenoord), Joshua Brenet (TSG Hoffenheim), Ricardo van Rhijn (FC Emmen), Tahith Chong (door Manchester United verhuurd aan Club Brugge) en Ruben Kluivert (FC Utrecht) een uitnodiging kregen. Het is onduidelijk hoe zij staan tegenover een interlandcarrière voor Curaçao, maar Geertruida en Malacia speelden recentelijk nog interlands voor Jong Oranje.

Eerder deze week slaagde Curaçao is er niet in om de finaleronde van de kwalificatiefase voor het WK in Qatar te bereiken. Het team van interim-bondscoach Patrick Kluivert, die sinds mei aan het roer staat omdat Hiddink herstellende is van het coronavirus, kwam dinsdagavond lokale tijd niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Panama: 0-0. De 2-1 zege van Panama in het heenduel, afgelopen zaterdag in Panama-Stad, gaf zodoende de doorslag. In de Gold Cup komt Curaçao in actie in Groep A, waarin naast El Salvador ook Mexico ingedeeld is. De vierde tegenstander in de groepsfase van het toernooi is nog onbekend, daar de kwalificatiereeks nog niet voltooid is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door nicomitea)

Haha Ruben Kluivert zit ook vast niet bij de selectie omdat papa assistent trainer is 😂

20 juni 2021 om 21:32

Ik wist niet dat Kluivert Antiliaan was ik dacht dat hij een Surinaamse herkomst had, zo leer je nog eens wat

20 juni 2021 om 21:34

@drl80, heeft ie ook. Half Su, half anti

20 juni 2021 om 21:40

De moeder van Patrick Kluivert (Lidwina Kluivert) is geboren en opgroeit op Curaçao tot haar 21ste geloof ik. Haar ouders waren een Surinaamse man en een Curaçaose vrouw.

21 juni 2021 om 06:41

is ze moeder antiliaan dan? hoezo half su en half anti? volgens mij is ie gewoon half su half nederlands hoor?

20 juni 2021 om 21:32

Haha ja bizar. Zo is Rodney Sneijder ook prof geworden

20 juni 2021 om 21:42

Dat was gewoon een degelijk talent in de jeugd en toen hij daar kwam te spelen, was z'n broer nog niet half zo bekend als nu.

20 juni 2021 om 22:58

Rodney was in de jeugd gewoon een prima talent hoor. Heeft nooit de stap naar het profniveau kunnen zetten, maar was zeker wel een talentvolle jongen rond zijn 14-18de. Misschien door zijn achternaam nog wel een paar kansen te veel gekregen, maar hij had zeker wel de potentie om het profvoetbal te halen.

20 juni 2021 om 22:55

Curacao is een land met maar 150.000 inwoners. Dan is een jongen die op profniveau speelt in Nederland vaak al heel wat hoor.

21 juni 2021 om 13:44

Voor de liefhebbers; even veel inwoners als Breda.

Hiddink is politiek aan het bedrijven. Hij wil de bond laten zien hoe goed hij wel niet bezig is. (5 minuten werk max) en net als politici uiteindelijk niets doen/bereiken.
Ik vind dat deze man zijn ooit eens goed opgebouwde naam steeds verder aan het verkwanselen is
EN de naam van Nederlandse trainers

Ik snap Bazoer wel. Als je duidelijk zegt dat je niet geïnteresseerd bent en je wordt toch geselecteerd, dan respecteren ze je besluit gewoon niet. Dat vind ik persoonlijk niet zo netjes. Met sommige andere namen maken ze denk ik wel kans, zoals Van Rhijn, Brenet en wellicht ook Kluivert. Chong, Malacia en Geertruida hopen nog wel op een interlandcarriere bij Nederland denk ik.

20 juni 2021 om 21:43

Chong wordt een gevalletje Mink Peters als die zo doorgaat. Man wat is die matig

20 juni 2021 om 21:50

Hoe zit het met interlands nu dan? Dat begrijp ik niet meer. Van Rhijn heeft officiele wedstrijden voor oranje gespeeld, kan die nu dan weer overstappen gewoon?

20 juni 2021 om 22:21

Van Rhijn heeft 8 interlands gespeeld, waarvan 3 officiële interlands. Sinds de nieuwe regelwijziging (die volgens mij nog geen jaar oud is), is de regel niet meer dat 1 officiële interland bindend is. Nu mag een speler maximaal 3 officiële interlands spelen en kan hij alsnog wisselen. Voorwaarde is wel dat de laatste interland 3 jaar geleden moet zijn. Dat is bij Van Rhijn het geval en dus komt hij in aanmerking voor Curacao.

Joshua Brenet (door TSG Hoffenheim verhuurd aan Vitesse), Ricardo van Rhijn (FC Emmen), Tahith Chong (door Manchester United verhuurd aan Club Brugge) en Ruben Kluivert (FC Utrecht). Kunnen ook voor Suriname kiezen. Ik denk zelf dat Suriname sterker is, derhalve zou ik voor Suriname kiezen. Hoewel de speeltijd bij Curacao groter is. Lastige

21 juni 2021 om 12:25

Hoe kom je erbij dat Suriname sterker is? Curacao is ook wat verder in het team process, dat de teams wellicht kwa kwaliteit spelers gelijkwaardig zijn ok.. maar Curacao weet hier en daar toch goed voetbal op het maatje te leggen. Zo kansloos als Suriname van Canada verloor zie ik niet zo snel gebeuren met Curacao. Op de goldcup bijvoorbeeld werd er met minimale verschillen van landen als Mexico en Costa Rica verloren. Er komt iedergeval nog een gold cup aan met beide teams, we gaan het meemaken.

Bazoer gaat het Nederlandse elftal echt niet halen zelfs Pasca Struick die het op een veel hoger niveau. Laat zien en Sven Botman worden niet opgeroepen en die schat ik toch hoger in dan Bazoer met alle respect.

21 juni 2021 om 09:28

Hij zou natuurlijk best aankomende zomer een transfer kunnen maken naar een mooie Europese subtopper (of net daaronder). Dan kom je vanzelf wel in beeld.

21 juni 2021 om 09:37

Bazoer kan makkelijk bij Ajax of PSV mee, sterker nog, voetballend zou hij een sterhouder zijn. Dat hij een verleden heeft waar veel mensen in blijven hangen is jammer, hij zou niet eens meer voor Nederland moeten willen spelen. Hij heeft hetzelfde als wat Depay heeft, mensen hebben een antipathie tegen Bazoer, en dat gaat nooit meer goedkomen. Pascal Struik mag te veters nog niet strikken van Bazoer, ook Botman niet. Bazoer is niks minder dan Koopmeiners, Veltman, de Roon, bv, en heeft het afgelopen seizoen geweldig gedaan. Aan de hand van vorig seizoen had je hem zelfs moeten kwalificeren in de voorselectie, want voetbal technisch was hij volgende de VI de beste in Nederland.

21 juni 2021 om 10:17

Bazoer is simpelweg een irritante, maar bovenal arrogante gast, die moeilijk te sturen is. Dat mag allemaal als je de vedette bent, dat is hij nog niet wellicht. Bazoer in NL elftal zou een volslagen zwaktebod zijn, dan zijn er een aantal betere opties overgeslagen.

21 juni 2021 om 10:56

@ Arnhemmer wat een gelul joh. Hij heeft dit (of afgelopen) seizoen nog meerdere incidenten gehad. Dus wat is dat voor een onzin over antipathie tegen hem? En los van dat gaat hij de vrij/van dijk/de ligt er achterin niet uitspelen en op het middenveld speelt hij de Jong en Wijnaldum er ook niet uit.

21 juni 2021 om 15:33

Lachwekkende reactie. Bazoer mag blij zijn als hij uberhaupt nog een geslaagd buitenlands avontuur meemaakt. Botman is een jaar bezig en heeft een grote bijdrage aan het Franse kampioenschap. Veltman en Struijck zijn basisspeler in de premier league. De Roon is basisspeler bij een inmiddels Italiaanse topploeg. Bazoer heeft het talent altijd gehad maar heeft alles nog te bewijzen. Een leuk jaar bij een subtopper in de eredivisie verandert daar niets aan.

21 juni 2021 om 12:27

Dat zal er vooral vanaf hangen of Bazoer nog weer een keer een stap omhoog kan maken. Zo veel spelers hebben we ook niet die in de buitenlandse subtop rondlopen en als Nederland 5-3-2 blijft spelen zou hij dan best een optie kunnen zijn voor die middelste plek in de verdediging. Misschien niet direct als basis speler wanneer iedereen fit is maar ik denk dat veel mensen toch liever 2e/3e keus zijn in Oranje dan eerste keus bij Curacao.

Er zitten meer namen in de voorselectie waarvan ik niet zou begrijpen als ze zich laten selecteren. Bij PSV zit Sambo, een groot talent die het leuk goed doet bij Jong Psv. Ik zeg niet dat hij over vijf jaar de rechtsback van het Nederlands Elftal is, maar uitsluiten doe ik het ook niet. Waarom zou een jongen van 18-19 jaar nu al kiezen voor een land als Curaçao?

Ik zie niet zo goed waaruit nu blijkt dat dit "volledig verkeerd" gevallen is. Begrijpelijk dat wanneer je nee zegt, die selectie enigszins gek is. Maar die lijstjes moeten nu eenmaal ingeleverd worden en wellicht dachten ze, als we zn naam erop zetten gaat het misschien wel prikkelen en stemt hij alsnog toe als het zo concreet wordt. Probeer het te zien als een compliment, en bedankt dan alsnog vriendelijk. No big deal lijkt me.

Ben voor Emmen maar vraag me echt af waarom van Rhijn is opgenomen in de selectie. Wat heeft die bij ons laten zien dat hij in aanmerking komt 😂

Dit is gewoon een lijst die ingeleverd moest worden voor de Gold Cup en ze hebben bijna alle spelers erop gezet. Dus ook de spelers die nog niet gekozen hebben voor Curaçao.

Beetje apart van Bazoer om met gestrekt been erin te gaan. Riekt een beetje naar kleineren van het eiland waar je ouders vandaan komen, waar die jaarlijks te vinden is en nog genoeg familie heeft wonen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller41
G. NepomucenoAanvaller10
T. BodakKeeper00
Z. de la PazKeeper00
E. RoomKeeper60
S. AlbertoVerdediger50
J. GaariVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

103 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 0 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
Laatste voetbalnieuws

Bazoer uit wens en brengt bod van Olympique Marseille ter sprake

Het blijft onzeker of Riechedly Bazoer als speler van Vitesse aan het nieuwe seizoen begint. De 24-jarige middenvelder werd in de voorbereiding vanwege de transferperikelen bewust afzijdig gehouden door trainer Thomas...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren