Arjen Robben twijfelt: ‘Dat is de worsteling die er is, denk ik’

Donderdag, 17 juni 2021 om 08:22Yanick Vos

Het is nog onduidelijk of Arjen Robben doorgaat met voetballen. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, bevestigt dat er gesprekken lopen met de 37-jarige aanvoerder. Hij leeft echter in onzekerheid, daar Robben er zelf nog niet uit is. Het is bovendien onduidelijk wanneer de routinier een knoop doorhakt over zijn sportieve toekomst.

Robben keerde vorig jaar terug uit zijn voetbalpensioen met een contract bij FC Groningen. Door blessureleed kwam hij echter niet verder dan zeven wedstrijden. Fledderus is in gesprek met Robben over een samenwerking voor volgend seizoen, maar heeft nog geen uitsluitsel. “Arjen is een week of twee, drie geleden een paar dagen met Bernadien (zijn vrouw, red.) alleen weggeweest, om er goed over na te denken", zei Fledderus bij een jubileumshow die de club maakte in samenwerking met RTV Noord naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van FC Groningen.

Robben weegt momenteel de voor- en nadelen tegen elkaar af. “Aan de ene kant wil hij heel graag voetballen, dat merk je aan alles, en wil hij heel graag in een vol stadion spelen. Maar aan de andere kant wordt hij natuurlijk een dagje ouder en zijn er wat pijntjes in het lichaam. Hij heeft natuurlijk een heel zwaar jaar gehad. Dat is de worsteling die er is, denk ik”, aldus Fledderus, die het Robben niet kwalijk zou nemen als hij besluit te stoppen. “We zijn hem al hartstikke dankbaar dat hij dit überhaupt al heeft gedaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door justmark)

Iedereen zal de twijfel begrijpen. Nog zo'n jaar wil je niet en verdient de voetballer Robben ook niet. Die wil je op het veld het team bij de hand zien nemen en niet zoals afgelopen seizoen praktisch alleen maar op bank en tribune willen zien zitten omdat het lichaam niet meewerkt. Hopelijk komt hij voor zichzelf tot een juiste beslissing.

Ik hoop dat hij nog een jaartje doorgaat. Ik kan genieten van zijn passie en spelvreugde. Tijdens het 50 jarig bestaan van FC Groningen is gisteren een standbeeld onthuld van Martin Koeman. Dit in bijzijn van Erwin en Ronald Koeman.

Lekker stoppen Robben. Je kost fcG alleen maar hoofdpijn op deze manier. Afgelopen jaar twijfelde ik of het de voetbalclub Fc Groningen was waar ik naar keek of fc Robben. Het draaide allleen maar om hem zelfs wanneer hij niet tot de selectie hoorde.

Zou geweldig zijn als hij door gaat, ik denk dat het voor veel supporters mooi zou zijn om hem (toch de grootste Nederlandse voetballer van deze eeuw) nog eens live in actie te zien.

Maar ik kan me na revalidaties van afgelopen seizoen prima indenken dat het genoeg is geweest. Elke Groningers is hem hoe dan ook eeuwig dankbaar voor wat hij heeft losgemaakt met zijn terugkeer.

Wat een beer. Hij heeft zich net een heel seizoen de kleren gewerkt om in totaal uit te komen op 3 hele wedstrijden bij mekaar geteld. En dan toch nog twijfelen om gewoon door te gaan. Maar goed vorig jaar moest hij van een jaar gestopt zijn weer klaar gestoomd worden, wellicht dat hij nu pas de vruchten kan pakken.

Robben moet nu gewoon stoppen. Heel fijn dat ie zich als marketingproduct heeft laten inzetten om Groningen weer op de kaart te zetten, maar met zijn status moet je toch niet weer zo´n seizoen willen waar je alles op alles moet zetten om aan het eind van het seizoen nog 3 helften te spelen om het publiek tegemoet te komen. Het is heel erg te waarderen dat ie zo van het voetbal houdt, maar persoonlijk zou ik het heel zonde vinden als ie volgend jaar weer nagenoeg een heel jaar geblesseerd is.

17 juni 2021 om 10:37

Moet? Hij moet helemaal niks. Laat hem dat lekker zelf met z’n gezin bepalen. Wij hoeven hem niet te vertellen dat hij moet stoppen.

17 juni 2021 om 10:50

Moet ik nu hier weer op gaan reageren? Moet is inderdaad misschien niet het juiste woord, ik kan hem niks verplichten, maar de strekking van mijn post lijkt me toch vrij duidelijk.

17 juni 2021 om 11:15

Je snapt toch wat shorty bedoelt? Van mij persoonlijk mag ie nog wel een jaartje doorgaan maar snap wel wat je zegt shorty.

17 juni 2021 om 11:18

Dankje Dabor, blijkbaar vinden sommige mensen het nodig om te mierenneuken in plaats van hun begrijpend lezen vaardigheden toe te passen. Het lijkt mij evident dat ik niet de illusie heb dat ik Robben een bindend advies kan geven, maar voor sommige mensen met je letterlijk nooit een woordje verkeerd gebruiken of ze geven je er wel kritiek op.

Weer veel mensen die roepen dat Robben moet stoppen? Op basis waarvan? Dat hij heeft gevochten een jaar lang om terug te komen uit die blessure? Dat hij fit aan het worden was maar dat het seizoen toen al afgelopen was? Wat nou als hij geen blessure heeft, straks weer fit is voor het nieuwe seizoen.. nog voor een vol stadion kan spelen voor al zijn fans, het plezier heeft om te voetballen en belangrijk te zijn voor de ploeg? Nou op basis daarvan ( dat zijn de feiten ) dan zou je zeggen, ja Arjen! Doe nog 1 seizoen, ben je na een half jaar kapot en niet meer fit? Dan zwaaien we je met z'n allen uit. Maar luister alsjeblieft niet na al die "stop ermee Robben" schreeuwers, die weten niet wat je er voor laat en doet.

Stop er nou gewoon mee man. Heb geen zin om die hele soap volgend seizoen weer aan te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1496 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren