De Boer verklaart keuze voor Wout Weghorst boven Luuk de Jong

Woensdag, 16 juni 2021 om 14:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:28

Frank de Boer is woensdagmiddag dieper ingegaan op zijn keuze voor Wout Weghorst als spits van het Nederlands elftal. De bondscoach kreeg van het Algemeen Dagblad de vraag wat de doorslaggevende factor is geweest tussen Luuk de Jong en Weghorst en gaf toen aan dat hij zijn elftal in eerste instantie niet wenste te wijzigen voorafgaand aan de afgelopen WK-kwalificatiereeks. Bovendien heeft Weghorst het volgens De Boer laten zien bij VfL Wolfsburg in aanloop naar het EK.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij het terecht dat Wout Weghorst in de basis staat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Vind de Jong persoonlijk een klasse beter, met name door dat de Jong er eigenlijk altijd wel staat in grote wedstrijden. Ook in de vorige interland periode weet luuk de jong 2x te scoren in 2 wedstrijden ondanks 2 mindere wedstrijden.

16 juni 2021 om 14:31

Ik neem aan dat je het over Frenkie de Jong hebt, want momenteel komt Luuk de jong niet eens in de buurt van Wout Weghorst.

16 juni 2021 om 14:33

Luuk de jong uiterraard

16 juni 2021 om 16:13

@peer: Ik neem aan dat hij het dan over een hele andere De Jong heeft (welke mag Joost weten), want ook Frenkie is niet echt opgestaan in de grote wedstrijden van dit afgelopen seizoen.

16 juni 2021 om 20:18

Aldus RM. Disappointed but not surprised

16 juni 2021 om 14:32

Weghorst scoort toch ook gewoon? In drie duels twee goals gemaakt. de Jong is niet echt geschikt in het huidige systeem. Met name kopsterk maar ik heb weinig hoge voorzetten gezien.

16 juni 2021 om 14:35

Ik had liever de vraag gezien je speelt 352 met een echte centrumspits. Waarom speel je niet met Malen die veel wendbaarder is en meer loopvermogen heeft.

16 juni 2021 om 14:38

Ook een goede vraag, Malen naast Depay lijkt me ook een formidabele optie.

16 juni 2021 om 15:20

Ik denk omdat Weghorst wat meer een killer is, Malen is nog een beetje te grillig in mijn ogen. Je moet op een toernooi elke wedstrijd scoren om te kunnen winnen en daar schort het bij Malen nog een beetje aan.

Daarnaast is Weghorst denk ik ook bruikbaarder als aanspeelpunt waarbij andere spelers onder hem komen, dan heb je dus minder aan de sterke punten van een Malen.

16 juni 2021 om 14:33

Alsof Weghorst er nu ook niet staat? Die heeft in de laatste 3 interlands er al 2 inliggen. Snap de discussie sowieso niet. Weghorst laat het toch zien in de Bundesliga, waar De Jong in alle topcompetities gewoon niet lekker heeft gepresteerd. 48 wedstrijden, 9 doelpunten en 1 assist in alle competities bij een aanvallende ploeg als Sevilla is gewoon niet goed genoeg. Weghorst: 41 wedstrijden, 25 doelpunten en 9 assists. Terwijl het vergelijkbare spitsen zijn.

16 juni 2021 om 14:36

Dat Weghorst boven de Jong speelt snap ik wel. Echter snap ik dit systeem gewoon niet met Weghorst.
Ik zou in dit systeem liever Malen zien.

16 juni 2021 om 14:42

Vind jij Weghorst behalve zn 2 gelukkige goals wat toevoegen verder? Zit toch totaal geen dynamiek in. Malen moet erin. Diepgang, snelheid, behendigheid en meer complementair aan Memphis die net Weghorst ook in de bal komt.

16 juni 2021 om 14:54

@sir Paul - Gaat toch over tussen De Jong en Weghorst? Weet niet waarom je random Malen erbij haalt qua discussie? Overigens rendeert Malen niet super lekker in een twee spitsensysteem, zie hoe hij nu presteert bij Psv. Wel goeie cijfers hoor, maar zijn spel van vorig jaar was beter dan die van dit jaar.

16 juni 2021 om 15:00

@bliek - Ik snap wat je bedoel, maar Weghorst en Memphis spelen net pas 3 interlands samen. Automatisme tussen die twee moet groeien. Maar 5 doelpunten in 3 interlands van de spitsenkoppel is voor nu toch niet slecht? Ook al waren Georgie en Schotland niet tegenstanders van wereldformaat, maar als die twee leren samenspelen met elkaar en weten wat ze van elkaar verwachten, dan gaan die x aantal goals ook omhoog.

16 juni 2021 om 15:11

Omdat FDB een beetje de discussie ontloopt. T moet niet zijn Luuk of Wout. Maar Donyell of Wout. Dat is toch wel de discussie. Luuk is een pinchitter, iedereen weet dat.

16 juni 2021 om 15:23

Of stelt een journalist dan de verkeerde vragen? Het lijkt mij ook een beetje raar als hij op een vraag over Weghorst en L. de Jong een antwoord geeft over Weghorst of Malen.. Al zou dat natuurlijk zo maar kunnen gebeuren

16 juni 2021 om 15:24

@sir Paul - Als de vraag niet wordt gesteld (heb de persconferentie niet gezien, dus geen idee), dan hoeft hij niet te beantwoorden? Misschien kun je naar de persconferentie heengaan en die vraag stellen ipv op deze forum die vraag stellen? Lijkt me sterk dat Frank jouw bericht leest, omdat hij niet op vz zit.

16 juni 2021 om 16:10

Grunn als je de voetbalsites, tv programma's volgt is de discussie nooit Luuk of Wout geweest. Het was Donyell of Wout. En 9 vd 10 kiest in een 2 spitsen systeem voor Malen. Dus een meer dan stomme vraag van een journalist , Frank die zodoende de ware discussie ontloopt en zelfs niet over begint. Malen 4e keuze in een 2 spitsen systeem dus. Klopt gewoon niet. Bespaar me verder je bijdehante op de man gespeel. Daar gaat het al helemaal niet om.

16 juni 2021 om 16:48

@sir Paul - Wait what? Volgens mij ging de discussie over Wout en Luuk? Omdat Luuk de vertrouwen kreeg voor het eindtoernooi, en nu opeens Wout, en dat meeste analisten het niet vond kunnen dat Wout opeens de voorkeur kreeg boven Luuk. Je bent zo erg in je eigen Donyell/wout discussie verwikkeld, dat je zelfs de naam van Luuk verward met Donyell. Maar ga niet zo huilen man over dat de discussie niet is begonnen, het is maar een spelletje waar 22 man achter een bal aanrennen.

16 juni 2021 om 17:20

Grunn Weghorst is 2x gewisseld voor Malen. Dan lijkt mij dat hij WW s vervanger is. Daarnaast vraag ik me af waarom er naar Luuk gevraagd wordt omdat hij geen aanvaller is voor 2 spitsensysteem. Dus imo stelt de journalist de vraag verkeerd en hoeft Frank geen antwoord op de vraag die veel mensen bezig houdt te geven . Ik zie ook eigenlijk iedereen Malen opteren in het 2 spitsen systeem met Memphis. De 1 heeft kracht,techniek, komt in de bal. De ander diepgang, snelheid en beide zijn goed in kleine ruimtes zijn lichtvoetig en hebben scorend vermogen. Weghorst kan alleen afronden. 2 Lucky goals die mn zuster ook gemaakt had. Voor de rest 0 waarde. Goed ,punt gemaakt. Een hele fijne avond.

16 juni 2021 om 14:35

Ik vind Weghorst een klasse beter, wat ook blijkt aan zijn prestaties. Weghorst heeft 3 jaar lang aangetoond te kunnen scoren in een topcompetitie, waar de Jong heeft laten zien te kort te komen in Engeland, Duitsland en ook Spanje( los van zijn belangrijke doelpunten, is hij nooit onomstreden geweest) hij is gewoon heel erg beperkt. Frank de Boer heeft op dit moment gelijk, want hij heeft in zijn laatste 3 interlands ( in totaal een minuut of 90, er al 2 inliggen.

16 juni 2021 om 14:35

In de grote wedstrijden? We hebben het over de man die bij elke club in een top competitie door het ijs zakt en nauwelijks scoort. Daar doen een paar wedstrijden in de Europa League niets aan af. Hij laat structureel zien gewoon tekort te komen voor dat niveau.

16 juni 2021 om 14:58

Ik zie liever Malen spelen. We moeten niet gaan doen alsof Weghorst essentieel is omdat hij een cadeautje van de Oekraïense verdediging heeft uitgepakt. Zijn algehele spel was bedroevend, met de snelheid en wendbaarheid van Malen heb je veel meer dreiging.

16 juni 2021 om 14:59

@dave1913,

En Weghorst scoort nu niet 2x in 2 wedstrijden ?!

16 juni 2021 om 16:04

De Jong heeft in 5 seizoenen in het buitenland nog niet eens het aantal van Weghorst van afgelopen seizoen gehaald.

16 juni 2021 om 16:24

Qua klasse zit er niet zoveel verschil tussen beide spelers. Het zijn spitsen die het vooral ook van hun inzet en mentaliteit moeten hebben.

Weghorst vind ik gezien zijn wedstrijdritme en statistieken op dit moment geschikter als basisspeler. En dan heb je met De Jong nog een prima breekijzer. De Jong lijkt me bovendien ook niet het type die hierover gaat zitten miepen.

Prima redenatie, tuurlijk had die hem eerder kunnen selecteren. Maar laten we eens niet alles afzeiken

Blijft toch apart. Hem eerst heel lang niet oproepen ondanks zijn puike prestaties. Roept hem één keer op voor het Nederlands elftal waarbij Weghorst in korte tijd twee doelpunten maakt en wil hij hem niet meer uit de basis halen..

Je hoort me niet klagen, Weghorst heeft een heerlijke instelling en blijft knokken. Voorlopig heeft hij ook nog zijn moyenne mee dus wie weet op hoeveel doelpunten Weghorst dit toernooi kan eindigen. Volle bak ervoor gaan de komende wedstrijden en even vertrouwen tanken voor de Knock-out fase. Dan gaat het echt om de knikkers.

16 juni 2021 om 14:30

Juist wel logisch. Als je hem dan na heel lang oproept moet je hem eigenlijk ook gewoon gebruiken.

16 juni 2021 om 17:37

Hij legt het toch uit. Ik moet denken aan de uitspraak: Als ik had gewild dat je het had begrepen had ik het wel beter uitgelegd. Bij jou is het eerder: Ik wil het niet begrijpen dus je kan het net zo goed niet uitleggen.

17 juni 2021 om 10:51

Ik denk dat je mijn punt niet begrijpt. Het gaat niet zozeer om de uitleg die hij nu geeft, maar om het feit dat hij in een maand tijd 180 graden is gedraaid. Dat is ook helemaal niet erg, fouten maken is menselijk en het is goed dat De Boer nu inziet dat Weghorst weldegelijk een toegevoegde waarde is. Het enige wat ik aanduidde is dat het bijzonder is dat hij zo snel van mening veranderd is terwijl er aan Weghorst niks veranderd is. Niet echt nodig om ad hominem te gaan spelen terwijl dat in dit geval totaal niet nodig is.

17 juni 2021 om 11:40

Eens met je laatste zin. Ik was een beetje gepikeerd omdat iedereen zo negatief is over De Boer en daardoor naar mijn gevoel veel dingen onnodig worden uitvergroot. Excuus.

Van alle dingen die Frankie wel eens rustig mag uitleggen aan ons leken stond deze niet zo hoog op de priolijst hoor.

Die snappen we echt wel.

Op zich verwonderlijk dat luuk erbij zit. Stormram op zijn hoogst.

16 juni 2021 om 14:31

Verwonderlijk is het toch niet? De Jong blijft in de lucht vele malen beter dan Weghorst. Luuk timet vaak tot in de perfectie en wint veel meer duels van Weghorst. Als je dan wat moet forceren en je gaat hoge ballen geven dan is de Jong de ideale speler.

16 juni 2021 om 14:37

Voor iemand die dan zo geweldig kan koppen, kopt hij er toch aardig veel niet in in Oranje en bij z'n clubs. Ja, in de Eredivisie ja. We kunnen toch inmiddels wel gewoon concluderen dat Luuk de Jong voor een dergelijk niveau gewoon tekort komt?

16 juni 2021 om 14:39

Mwah, hij won herhaaldelijk kopduels in zijn duels tegen Barcelona en Spurs bijvoorbeeld. Zie ik Weghorst nog niet doen, heeft in de laatste wedstrijden weinig kopduels gewonnen.

Natuurlijk komt de Jong te kort voor dergelijk niveau, maar hij is en blijft echt een van de beste koppers die ik ken.

16 juni 2021 om 14:43

Hij is niet vele malen in de lucht. Luuk is langer ja, maar Wout een stuk fysieker.Luuk de Jong is in tijden van gebrek aan beter bruikbaar gebleken. Heeft in zijn 2 jaar in Spanje nu net zoveel goals als Wout in het afgelopen seizoen.Buiten zijn jaren bij PSV in de sombere jaren van het Nederlandse voetbal is hij overal geflopt. Dus ik vind het wel verwonderlijk ja, dat hij er maar weer bij gehaald is.Forceren kan ook met berghuis en malen erin. Gakpo ook nog. Ik zie zelfs meer fiducie in promes brengen als je wat wil proberen, voor ik LdJ zou brengen.

16 juni 2021 om 14:44

De Jong is echt klassen beter dan Weghorst als het op koppen aankomt, hoor. Zelf in de amateurs tegen Weghorst gespeeld en hij was toen al een strijder maar geen kopper. Een lange versie van Dirk Kuyt omschrijft het beter.

16 juni 2021 om 14:47

De Jong is qua timing zoveel beter dan Weghorst. Dat ziet iedere leek. In alle andere opzichten is Weghorst superieur natuurlijk, dat ontken ik nergens. Weghorst heeft inderdaad veel meer body in de duels.

Forceren doe je doorgaans minder over de grond. Zodra je moet forceren hangt de tegenstander vaak met 11 man op de 16. Daar speel je niet zomaar even doorheen. Vandaar dat de keuze voor De Jong te billijken valt. Dat je er persoonlijk niet mee eens bent kan ik ook zeker begrijpen!

16 juni 2021 om 15:01

"Klassen beter" blijf ik moeite mee hebben. Alsof weghorst nog nooit een bal heeft raak gekopt.

16 juni 2021 om 15:05

Is ook een lastige kwalificatie die ik eigenlijk niet moet gebruiken. Ik denk dat als ik de exacte statistieken opzoek dat het ook blijkt dat Luukinho in de lucht sterker is. Ik zeg nergens dat Weghorst waardeloos is in de lucht, ik geef alleen aan dat hij minder sterk is in de lucht.

16 juni 2021 om 15:05

Is ook een lastige kwalificatie die ik eigenlijk niet moet gebruiken. Ik denk dat als ik de exacte statistieken opzoek dat het ook blijkt dat Luukinho in de lucht sterker is. Ik zeg nergens dat Weghorst waardeloos is in de lucht, ik geef alleen aan dat hij minder sterk is in de lucht.

16 juni 2021 om 15:05

Ok, Luuk is een betere kopper.

Daar hebben we in dit nederlands elftal verder geen reet aan.

Forceren kan nog steeds zonder iedere kopduel te winnen, zolang je die afvallende bal maar onder druk kan houden of oppakken. Ik hoop niet dat we in een situatie komen waar het "Alle ballen op Luuk"scenario uit de kast moet komen.

16 juni 2021 om 15:06

Haha je hebt het verkeerd om. Wout is juist langer dan Luuk, maar wel erg tenger gebouwd. Luuk is daarbij een echte kopper en heeft dit op het hoogste niveau laten zien (europa league finale, CL groepfase). Wout voelt zich niet prettig bij koppen, daar heeft hij geen gevoel voor.

16 juni 2021 om 15:08

Haha blijft gewoon een mooie discussie.

Ik ben geen fan van LdJ. En bij het argument "hij kan zo goed koppen" denk ik altijd; maar hij zit op voetbal

16 juni 2021 om 15:11

Wow. Weer wat geleerd, scheelt ook gewoon nog wel wat!

16 juni 2021 om 15:12

Koppen is onderdeel van voetbal

16 juni 2021 om 15:13

@arsenallz Altijd bijzonder dat dan net 3 wedstrijden kunnen worden gevonden dat hij kopduels wint inderdaad om vervolgens de 30 wedstrijden tegen Levente, Real Betis, Valencia, Getafe, Villareal, Bilbao, Valladollid, Atletico etc. waarin hij geen poot aan de grond kreeg ook niet door de lucht maar volledig te negeren. Want ja hij heeft toch ook 3 goede wedstrijden gespeeld...

16 juni 2021 om 15:16

Je snapt dat ik slechts voorbeelden noem hè.

16 juni 2021 om 15:20

En jij snapt dat ik in 2 jaar Sevilla 50 voorbeelden kan noemen omdat hij veel vaker niet dan wel thuisgeeft?

16 juni 2021 om 15:25

De Jong: Aerial success ratio 56.7%. Daar ging het over, niet over niet thuisgeven.

16 juni 2021 om 14:43

Ah, legt hij eens iets duidelijk en rustig uit, tevens logisch, is het weer niet goed. Als ik alle reacties zo las moest hij eerst Weghorst in de basis zetten en zodra dit gebeurde moest De Jong ineens weer basisspeler zijn. Nu moet hij weer iets anderes uitleggen wat klaarblijkelijk belangrijker is. Babel moest jarenlang thuisblijven volgens iedereen behalve Koemand en De Boer, en vervolgens kreeg De Boer alle kritiek over zich heen hoe belachelijk het was dat hij hem bleef selecteren. En toen was het EK daar, viel Babel af, en had hij ineens weer geselecteerd moeten worden.

Er is geen touw aan vast te knopen als het aankomt op wat De Boer allemaal moet doen van de publieke opinie. Wat wel is bloot te leggen, is het patroon vanuit welke hoek deze reacties vooral komen. Of nouja, hoeken. Namelijk; iedereen die niet voor Ajax is, of in ieder geval anti-Ajax. Voor hen kan Frank het toch nooit goed doen.

16 juni 2021 om 14:59

Hmmm vanGaaltje reageer jij wel op de juiste?

Ik ben ten eerste gewoon voor Ajax. Sterker nog ik schaal mezelf wel in Tier1 van Ajacieden en dus ook gewoon fan van Frank. Die vier schalen op rij en het einde van de grote droogte zijn iets waar ik hem altijd dankbaar voor blijf.

Ik snap wel wat je bedoeld hoor. We leven in een tijd waar we sowieso maar al te graag digitaal kritiek willen leveren.

Mijn post mag ook gewoon met een knipoog gelezen worden. Al ben ik echt nieuwsgierig waarom een Promes wel maar een Bergwijn of El Ghazi niet zijn geselecteerd. Waarom Jasper zo snel is doorgestreept en waarom toch geen vervanger voor DvB oproepen zijn ook vragen waar ik graag het verhaal achter wil horen.

Tja, de Boer dacht daar in de WK kwalificatiecyclus nog anders over terwijl de situatie niet veranderd is. Dit is pure mediadruk. Ondanks dat Wout voetballend gebrekkig is heeft hij er toch al twee inliggen. Derhalve mag hij van mij blijven staan. Niet dat de Jong zijn vervanger zou moeten zijn, dan zie ik liever Malen met zijn snelheid.

16 juni 2021 om 15:11

hij legt het toch gewoon uit waarom hij bij de wk kwalificatie voor De Jong koos...

16 juni 2021 om 15:13

Argumentatieve onzin, dat is wat het is. Zegt genoeg over het zelfvertrouwen van Frank. Niets willen aanpassen.

Jammer, de werklust van Weghorst valt te prijzen, maar verder heb je er niet veel aan. Is alleen maar als een kip zonde kop rond aan het beuken voorin. Even rustig een balletje klaarleggen is er niet bij

16 juni 2021 om 14:33

Zoals Weghorst scoort is het goed toch? Heeft toch twee keer gescoord in drie duels terwijl hij het systeem niet kent en zijn medespelers eigenlijk ook niet.

Wel met je eens dat hij voetballend heel onwennig is. Hij moet wat meer tot rust komen, ik denk dat zijn bewijzingsdrang hem toch wat in de weg staat momenteel. Misschien dat de goals hem tot rust bedaren.

16 juni 2021 om 14:34

Maar het is als verdediger wel echt irritant om tegen te spelen. En dat wordt vaak onderschat.

16 juni 2021 om 15:10

juist!! je hebt echt een zware dag als elke bal die je hebt z'n wout in je nek hebt

16 juni 2021 om 15:13

@29er maar voetballend voegt De Jong toch net zo weinig toe, alleen Weghorst maakt veel meer meters. Die lijkt me dus nuttiger.

De keuze tussen bijvoorbeeld Malen en Weghorst is weer een hele andere, daar kun je idd over redetwisten.

16 juni 2021 om 15:44

Ik vind De Jong een beter aanspeelpunt dan Weghorst. hem kan je beter als kapstok gebruiken zodat middenvelders aan kunnen sluiten. Van Weghorst word ik alleen maar onrustig. Ik hoop dat zijn medespelers dat niet hebben. Wat dat betreft is het voor iedereen maar beter dat ik niet ben geselecteerd voor dit EK

16 juni 2021 om 15:52

De Jong heeft een balcontrole van een amateur dus hoezo is dat een goed aanspeelpunt?

16 juni 2021 om 15:59

lekkere argumentatie Benzema. Beter de balcontrole van een amateur dan iemand die voetbalt als een botsauto

16 juni 2021 om 16:26

Bij PSV werd die anders wel zo met succes gebruikt. Z'n balcontrole is natuurlijk mijlenver verwijderd dan Depay of Ronaldo, maar nog steeds goed genoeg.

De keuze moet zijn Weghorst of Malen. Qua wendbaarheid, snelheid, techniek, diepgang heeft een elftal met 2 spitsen natuurlijk meer aan Malen Memphis. Lukt het voetballenderwijs niet halen we een back,de Roon en Malen eruit en brengen we Luuk Wout en Steven erin. Wijnaldum linie terug, Memphis zwervende achter de spitsen beetje vanaf links.

Tja als je 2 x scoort in 3 duels, dan verdien je het op dit moment! Luuk kan je juist prima gebruiken als stormram! wanneer je moet forceren langeballen.

prima spits als pinchhitter en als pinchhitter levert hij eigenlijk altijd!

dus ik snap de keuze wel..

persoonlijk had ik liever Malen naast depay

16 juni 2021 om 14:44

Luuk scoorde 2 uit 2 toch voor de voorbereiding?
Dan verdien je het dus ook.
Nog een teamplayer ook die Luuk, waar Weghorst toch vooral met zichzelf bezig is en theater maakt.

16 juni 2021 om 14:52

Helaas is het altijd moment opname. Weghorst kreeg een kans, en die pakte hij.

voor mij is het om het even, in dit systeem zou het beste Malen passen, als bewegelijks spits!

weghorst staat er om oorlog temaken, zodat het middenveld kan aansluiten

16 juni 2021 om 15:03

Rudeboy65,

Kijk jij ooit voetbal?
Weghorst scoort nu ook gewoon lekker 2 uit 2.
Daarbij is hij pas aangesloten bij Nederlands elftal, waar LdJ al jaren meegaat. Dus is het veel knapper wat WW presteert.

Ook moet ik je "teamplayer" argument afzeiken, als je zag hoe WW afgelopen wedstrijd stond mee te verdedigen voor zijn team, dat heb ik LdJ nooit zo intensief zien doen.

16 juni 2021 om 15:21

Luuk speelt toch ook bijna nooit? Dus dat is net zo knap. En dat Luuk niet mee verdedigt is echt de grootste bullshit die ik hier in tijden gelezen heb

16 juni 2021 om 15:26

Met het verschil dat Luuk zelden speelde bij zijn club en dus sowieso ritme/vorm mist waar Weghorst veel speelde bij zijn club en ook (relatief) veel scoorde in die wedstrijden.

Het meeverdedigen is mij om het even, dat is ook afhankelijk van de instructies welke zij voor een wedstrijd krijgen lijkt mij.

16 juni 2021 om 16:09

Ik reageerde op Rado55, die zei 2 uit 3.

16 juni 2021 om 16:12

Dussss, de reactie van Weghorst op zijn eerste goal voor Oranje vond jij geen theater?
Ook wel heel sneu negatief om as je het oneens bent te openen met: kijk je ooit voetbal? Zo sla je elke discussie dood. Heb je niks aan. Jammer.

Luuk werd b.v. bij PSV er juist om geprezen dat ie dat juist wel deed, zijn verdedigende taken.
Maar goed, misschien had jij het te druk met negatieve reacties?

16 juni 2021 om 16:14

@rado55: Ik ben het voor 95 met je eens hoor. Vooral mbt Malen. En tuurlijk, als je je kans krijgt moet je hem pakken, dat misgun ik niemand.

Ik zie toch het liefst Malen spelen.
Nog echt niet alles is perfect aan hem, maar ik kan zo genieten van zijn stiekeme versnellinkjes, techniek en zijn schot.
Jammer genoeg was hij aan het einde van de competitie niet zo trefzeker meer, hij miste meer kansen dan anders, anders had ie misschien wel een basisplek gehad.

Omdat ik als PSV-er natuurlijk ook fan ben van Luuk had ik het hem zeer gegund om zijn basisplek van voor de voorbereiding te behouden. Qua spel zal het niet veel uitmaken of je Luuk of Weghorst opstelt, maar ik hoor bij het kamp dat zich dood ergert aan alle theater en overdreven gedoe bij Weghorst en dus heeft Luuk een streepje voor bij mij.

16 juni 2021 om 15:25

Ik vind Depay en Malen teveel op elkaar lijken, sterke spits erbij komt het team ten goede.

16 juni 2021 om 16:17

Daar heb je een punt lausho, maar het kan ook een voordeel zijn, als in dat ze elkaar heel makkelijk kunnen vinden en met elkaar kunnen combineren.

Maar ik kan mijn eigen argument ook meteen weer onderuit halen hoor, want het is ook wel ekker om een aanspeelbare spits (memphis) te hebben en een spits voor de lange bal Luuk of Weghorst.

Beide kunnen heel goed werken denk ik.

16 juni 2021 om 17:36

Zeker, denk dat in die zin het ook nog een optie zou zijn als Depay op 10 gaat spelen en dan Luuk/wout samen met Malen voorin.

Stekelenburg
Timber
de Vrij
de Ligt
Dumfries
F. de Jong
Wijnaldum
Blind
Depay
Weghorst
Malen

Zou toch schitterend zijn als Weghorst er gewoon elke wedstrijd een of twee inschiet en als de Nederlandse Charisteas als topscorer ons het EK laat winnen? Dromen zijn bedrog, maar een spits staat er om te scoren en dat heeft hij toch gedaan de afgelopen wedstrijd.

16 juni 2021 om 15:28

Waar kan ik tekenen voor deze uitkomst?

Verder met je eens! Op dit moment heeft hij zijn kans gepakt en straks tegen tegenstanders waar wellicht wat anders vereist is zien we het dan wel weer..

Prima redenering, Frank komt niet altijd goed over maar hij maakt gewoon de juiste keuzes. Ook dit zet Luuk weer op scherp samen met Wout.

Dan ben je toch wel een slechte journalist als je zo'n vraag moet stellen. Dit is wel de laatste keuze die de Boer moet verklaren.

Ik vind ook dat Malen erin moet voor weghorst,weghorst komt snelheid te kort dat ziet toch iedereen,ja hij heeft 2 in 3 wedstrijden maar veder doet ie niet mee aan het spel,kan bal niet vast houden zodat de middenvelders aan kunnen sluiten bijvoorbeeld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

17 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 VfL Wolfsburg 5 3 1 0
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
2017/2018 AZ 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel en scorende Weghorst verliezen koppositie door goal Lammers

VfL Wolfsburg is de koppositie in de Bundesliga kwijtgeraakt. Op eigen veld nam de ploeg van trainer Mark van Bommel het zondagavond op tegen Eintracht Frankfurt, dat mede dankzij een doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren