Kylian Mbappé kijkt ogen uit: ‘Hij is net een tank als hij op snelheid is’

Zaterdag, 12 juni 2021 om 12:20Daniel Cabot Kerkdijk

Kylian Mbappé is een van de snelste voetballers van dit moment, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain en het nationale elftal van Frankrijk weet dat menig profvoetballer met of zonder bal snelheden van minimaal dertig kilometer per uur haalt. Mbappé noemt in een interview met France Football vier collega-voetballers wiens snelheid indruk op hem hebben gemaakt.

“Ik sprak laatst met mijn vader over een voetballer waar ik vanaf de tribune van onder de indruk raakte. Vanwege zijn snelheid”, vertelt Mbappé in het Franse tijdschrift. “Dat was tegen Stade Rennes en ik speelde niet. Het was Jérémy Doku. In mijn vijf jaar als professioneel voetballer heb ik nog nooit iemand met zoveel kracht in de eerste meters gezien.”

“Pierre-Emerick Aubameyang is ook een ongelooflijk snelle voetballer”, vervolgt Mbappé. “En Neymar, al helemaal voor zijn blessures. Hij kon op snelheid zo makkelijk van richting veranderen, te gek voor woorden. Er zijn ook spelers die minder explosief zijn in de eerste meters, zoals bijvoorbeeld Kyle Walker van Manchester City. Hij is net een tank als hij eenmaal op snelheid is.”

Mbappé kreeg van France Football de vraag van welke drie voetballers hij graag een interview in het tijdschrift zou willen lezen. “Van Gianluigi Buffon, ik zou graag willen weten wat hij nu gaat doen. Ook van Lionel Messi, hij praat niet veel met de media. We zouden achter veel dingen komen. En Mason Mount. Dat is een ongelooflijke voetballer waar we ook nog niet veel van weten.”

Over zijn toekomst was Mbappé logischerwijs minder loslippig. “Ik wil de juiste beslissing nemen. En dat is niet makkelijk. Daarom wil ik mezelf de gelegenheid bieden om de juiste keuze te maken. Ik zit nu bij een club waar ik gelukkig ben, waar ik mij goed voel. Maar is het ook de beste plek voor mij? Daar heb ik het antwoord nog niet op.” Het contract van de 22-jarige Mbappé met de Parijzenaars loopt volgend jaar zomer ten einde. Met name Real Madrid hoopt op de komst van de aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Opvallend wel wat hij zegt over Neymar. “Voor zijn blessures”. Toch een beetje vreemd om dat over een teamgenoot te zeggen. Ook wel leuk voor iemand als Doku dat zo een wereldster je even opnoemt.

12 juni 2021 om 12:49

Dat is toch ook zo? Alsof de wereld nu vergaat omdat hij dit zegt over Neymar, 1 op 1 wil je in iedergeval nog steeds niet tegenover hem staan hij dolt je helemaal gek.

12 juni 2021 om 12:53

Ik zeg natuurlijk ook in mijn reactie dat de wereld nu zal vergaan.

12 juni 2021 om 12:55

Kan gwn toch? Dat hij neymar na zn blessure nu wat minder vindt. Maar dat betekent niet dat hij zegt dat hij niet meer zo goed is.

12 juni 2021 om 12:56

Nee maar je weet wel precies wat je uit de tekst moet halen om reacties ut te lokken.

12 juni 2021 om 15:17

Is mij ook opgevallen dat Neymar niet meer zo snel is, en wordt ingehaald... Het is ook geen Ronaldinho die op zijn top dat kon corrigeren met trucjes en hoge rendement gekoppeld met effectiviteit .

12 juni 2021 om 13:42

Volgens mij moeten jullie gewoon leren lezen. Jullie voeren een discussie over een onderwerp dat überhaupt niet besproken is en nergens in dit stukje tekst staat. Mbappe heeft het nergens over de kwaliteiten van Neymar. Mbappe zegt enkel dat Neymar door zijn blessures een stukje snelheid heeft ingeleverd. Met andere woorden: Na zijn blessures is Neymar minder snel geworden. Waar lees je hier dat er gezegd wordt dat Neymar een mindere voetballer is geworden…..

12 juni 2021 om 13:55

Waar lees jij dat ik zeg dat Neymar een mindere voetballer geworden is?

12 juni 2021 om 15:23

Lierse je zag wel pijnlijk tegen City dat hij snelheid miste, echt cruciaal tegen een club als City....

12 juni 2021 om 14:03

Waarom is dat vreemd?

12 juni 2021 om 14:16

Dat hoor je toch niet vaak? Ik heb Benzema nog niet horen zeggen over hazard dat hij na blessureleed zijn snelheid wat kwijt is. Of El Messaoudi nog niet over Robben zijn snelheid in de verleden tijd horen spreken.

12 juni 2021 om 14:44

Dus omdat anderen het niet zeggen mag Mbappe het niet zeggen? Wat een waardeloze onderbouwing zeg, je weet dat Mbappe en Neymar dagelijks met elkaar te maken hebben en dit soort dingen vast met elkaar bespreken? Als je hebt gevoetbald moet je dat namelijk wel weten.

12 juni 2021 om 14:53

Wat een waardeloze opmerking weer. Je weet wel welke stukken je er uit moet halen om reacties uit te lokken. Als je trouwens nog eens rustig ademt en mijn bericht terugleest dan zie je ook dat ik nergens zeg dat hij dat niet mag doen. Ik zeg gewoon dat ik het opvallend vind omdat het niet vaak voorkomt.

12 juni 2021 om 15:19

Wat is daar nou erg aan, je kan echt overdrijven zeg.. Hij mag toch zeggen dat hij Neymar langzamer is geworden. Benzema is zelf ontzettend langzaam dus die zal sowieso niet snel over andere spelers zeggen dat die langzamer zijn geworden, en Hazard is nooit een sneller speler geweest algemeen bekent. Snelheid is bij Hazard niet echt van toepassing omdat hij nooit snel is geweest.

12 juni 2021 om 15:21

Waar zie je dat ik snel adem? Hij vraagt waarom je dat vreemd vind en jij komt met een waardeloze onderbouwing waar ik vervolgens op reageer. Haal rustig adem en ontspan je, probeer dan nogmaals mijn reactie te lezen.

12 juni 2021 om 15:23

Het is wel algemeen bekend dat Lierse de dramaqueen van VZ is volgens mij, en dan die irritante reacties waar je 2 kanten op kan gaan, lekker makkelijk jezelf indekken dan.

12 juni 2021 om 15:24

Waar zeg ik dat het erg is? Daarnaast is hazard altijd een snelle speler geweest. Niet a la mbappe maar wel gewoon snel.

12 juni 2021 om 15:25

Het is mij ook bekend dat je een of andere persoonlijke vendetta tegen mij voert. Moet je maar lekker doen, want je zet jezelf toch alleen maar voor schut.

12 juni 2021 om 15:28

Beste snel dat is totaal wat anders, maar nooit super snel. Dat vind ik niet echt snel.... Maar dat is gewoon algemeen bekent dat Hazard nooit van zijn snelheid moest hebben.

12 juni 2021 om 15:28

Neen Lierse discusseren met jou is alleen mogelijk als je het eens bent met jou, jij beantwoord 95% van de reacties met een vraag, als er iets inhoudelijk gevraagd word heb je niks te zeggen, er zijn 4 leden die reageren met hij is toch ook snelheid kwijtgeraakt geen enkele keer heb je daarop gereageerd maar kom je met een tegenvraag, lekker discusseren zo joh.

12 juni 2021 om 15:30

Overigens ik ken je niet persoonlijk dus kruip niet in je slachtofferrol alsof ik wat tegen je heb, het is vreselijk irritant dat je mijn reactie beantwoord met een vraag terwijl je mijn inhoudelijke vraag negeert.

12 juni 2021 om 15:33

Voor iemand die me niet persoonlijk kent, schijf je toch niet echt vriendelijke dingen op mijn persoonlijke pagina 😉.

12 juni 2021 om 15:36

Verder is het inhoudelijke ook niet zo relevant in deze aangezien ik nergens iets zeg over het al dan niet afnemen van de snelheid van Neymar (wat overigens inderdaad zo is). Ik zeg gewoon dat ik het opvallend vind dat mbappe zich hier zo openlijk over uit laat omdat dat niet echt vaak voor komt (ik kan me niet meteen een voorbeeld voor de geest halen). En ik snap ook wel dat het moeilijk is een discussie te voeren als zowat al je argumenten (ik vind het erg, het is een ramp, Mbappe mag die niet zeggen van mij, ik ontken dat Neymar trager geworden is) gewoon compleet uit de lucht gegrepen zijn.

12 juni 2021 om 15:37

Noem is wat op?🤡Dit is wat ik heb gezegd, “Dacht ga eens op je profiel kijken zie ik de reactie van Brian, ik kan hem geen ongelijk geven... jammer dat ik geen groen randje kan geven aan hem “ ik kan hem nog steeds niks anders dan gelijk geven.

12 juni 2021 om 15:42

Het begint uiteraard een beetje off-topic te worden maar mijn goede vriend Brian-Vandijk zette dit:

"jij bent met afstand de meest treurige betweter op dit forum. Altijd met je moralistische vingertje proberen mensen naar beneden te praten. Je bent nauwelijks nog serieus te nemen met al je negatieve commentaar. Laat mensen lekker in hun waarde en ga niet op kinderachtige wijze discussies proberen uit te lokken. Schiet niet op dit zielige aandacht zoekende gedrag. Gewoon eerst nadenken voordat je weer eens de lachwekkende betweter gaat uithangen. Capish?"

En jij reageert met:

"dacht ga eens op je profiel kijken zie ik de reactie van Brian, ik kan hem geen ongelijk geven... jammer dat ik geen groen randje kan geven aan hem".

Toch een stevige mening over iemand die je niet kent.

12 juni 2021 om 15:43

15 reacties verder uiteindelijk toch inhoudelijk gereageerd, respect dat je het toch wel kan, volhouden zo!

12 juni 2021 om 15:46

Sorry Lierse maar ik kan hem nog steeds geen ongelijk geven, guess what? Je maakt het er zelf naar door zulke irritante reacties neer te zetten en vervolgens het inhoudelijke tegenreactie te negeren, jij kan alleen discusseren als iemand het er mee eens is met je.

12 juni 2021 om 15:50

Je kan perfect met me discussiëren als je een beetje inhoudelijk reageert en niet allemaal assumpties maakt en daarover een mening gaat vormen. Als je nu zou reageren op mijn reactie omtrent doku hieronder met “daar ben ik het niet mee eens aangezien Doku nog hard moet werken aan zijn eindproduct. Momenteel is het meer dreiging dan effectiviteit” dan zou ik je zeker gelijk geven. Alleen zet jij nooit dergelijke inhoudelijke reacties (op mijn berichten toch alleszins).

Wat een speler. Vergeet nooit die wedstrijd tegen Manchester City waarbij die City helemaal aan gort speelde. 5-3 in Manchester, een van de mooiste CL wedstrijden ooit. Respect voor de sport mooi om te zien, op z’n insta foto’s gooien met Ronaldo, Messi en Benzema zie je niet veel spelers doen dat ze opkijken naar collega’s. Zeer benieuwd waar die naar toe gaat. Wil hem elke week live zien zonder te hoeven streamen

12 juni 2021 om 12:56

Real madrid. Je hoeft niet benieuwd te zijn waar hij heen gaat maar wanneer hij er heen gaat.

12 juni 2021 om 13:00

Volgens de madrid supporters gaat elke sterspeler naar madrid lol, straks verlengt hij zijn contract dan kun je nog langer wachten op hem, Nasser laat zijn sterspelers niet zomaar gaan.

12 juni 2021 om 14:07

Volgens iedereen die geen madrid fan is blijft hij en gaat hij nooit naar madrid. Zo verschillend zijn we dus niet. We hopen beide anders maar doen wel t zelfde.

12 juni 2021 om 12:59

Was die fantastisch maar ze gingen er wel met 5-3 af. Thuis 3-1 winst.

12 juni 2021 om 13:01

5-3 eraf maar toch doorgaan daar gaat het ook om

Degene die echt een tank op snelheid is is Adama Traore. Echt de moeite waard om zijn assist op Dendoncker tegen West ham nog eens terug te kijken

12 juni 2021 om 13:17

Adama is wellicht nog sneller dan Mbappe op de eerste paar meters. Geweldig om te zien hoe snel die versnelt enkele meters voor de achterlijn, en alsnog erlangsop glipt regelmatig. Of zal er speciaal spul in die olie zitten wat die opsmeert?

Doku is een fenomeen in wording.
Hopelijk krijgt hij veel kansen bij België op het EK, nog altijd pas 19 jaar.
Het soort speler waar je als tegenstander écht bang van bent en vrijwel uitsluitend foutief valt af te stoppen.

12 juni 2021 om 13:39

Zou echt wel eens van de verrassingen kunnen worden denk ik. Mertens zal in het begin nog wel de kans krijgen maar het lijkt me zeker dat doku regelmatig gaat invallen. En na 70 minuten opeens tegenover een frisse doku staan is toch wel een kleine nachtmerrie.

Doku maakte echt indruk op me toen hij in de voorbereiding als 17-jarig ventje bij Anderlecht in een wedstrijd tegen Ajax in viel. Leuk om te zien dat hij zich door heeft ontwikkeld waardoor er in België nu discussie is of hij danwel Mertens bij de Rode Duivels moet spelen.

12 juni 2021 om 14:07

Kan mij dat zo snel niet voor de geest halen. Was dat in een oefenwedstrijd?

12 juni 2021 om 14:20

Ja, een oefenwedstrijd in de voorbereiding die uitgezonden werd op Ziggo. Sierd de Vos was volgens mij de commentator en hij bleef volgens mij maar Count Dooku citaten uit Star Wars de ether in slingeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Reims00
17.Rennes00
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
A. AreolaKeeper
M. BulkaKeeper
K. NavasKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Barcelona meldt akkoord met Neymar en bespaart tientallen miljoenen

Het juridisch geschil tussen Barcelona en Neymar is definitief ten einde gekomen, zo maakte de Catalaanse club maandag bekend in een statement. Beide partijen hebben buiten de rechtszaal een akkoord bereikt,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren