‘Depay is de leider, maar Gravenberch kan een sensationeel jonkie zijn’

Woensdag, 9 juni 2021 om 17:25Rian Rosendaal • Laatste update: 08:48

Ook voor de commentatoren van de NOS begint vrijdag het EK. Een van hen is Jeroen Elshoff, sinds augustus 2008 werkzaam voor de publieke omroep en steevast aanwezig bij de eindtoernooien. Elshoff voorzag onder andere de WK-finale van 2018 van commentaar en kwam daarmee in een illuster rijtje namen met onder meer Theo Reitsma en Frank Snoeks. Zijn debuut op een groot eindtoernooi kende hij namens de omroep echter al in 2010 tijdens het WK in Zuid-Afrika. Voetbalzone zocht Elshoff op om hem te spreken over de kansen van het Nederlands elftal op het EK. Ook wijst hij een Oranje-international aan die hij met extra aandacht gaat volgen.

"Alles valt of staat met die eerste wedstrijd", verwijst Elshoff naar het openingsduel met Oekraïne op 13 juni. "In 2012 (op het EK, red.) speelde Nederland helemaal niet zo slecht tegen Denemarken, maar we verloren met 1-0 en het explodeerde daar qua verhoudingen. Er was een hoop gedoe, het werd helemaal niks dat toernooi. Dus echt alles gaat straks om die eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Als Nederland die weet te winnen met een beetje goed voetbal, ja, dan kan het denk ik een aardig toernooi worden." Elshoff legt vervolgens het functioneren van Frank de Boer als bondscoach onder de loep. Zo kort voor het EK is er veel te doen om het spelsysteem en de keuzes die hij maakt.

Luister hier het hele gesprek met Jeroen Elshoff

"Dat is het mooie met zo'n toernooi, alles ligt nu onder een vergrootglas", zo vervolgt de commentator zijn analyse over Oranje. "En als het slecht gaat in die eerste wedstrijd, dan wordt alles nóg meer uitvergroot. Als Nederland die eerste wedstrijd wint, dan hebben we het hier straks helemaal niet meer over. Het heeft dus echt te maken met resultaten en dat weten zij ook. Daarom zegt De Boer ook dat 'ie zich focust op het voetbal. Ze moeten gewoon die groepsfase goed doorkomen en dat moet in principe mogelijk zijn, want zo sterk zijn die tegenstanders nou ook weer niet. Oostenrijk is niet zo heel sterk. Noord-Macedonië wint van Duitsland. Dat is een verrassing, maar dat moet doorgaans te doen zijn. Oekraïne lijkt me de gevaarlijkste tegenstander", zo voorspelt Elshoff.

Elshoff verlegt de focus vervolgens op de selectie van Oranje. Memphis Depay is uiteraard een van de blikvangers en de commentator verwacht dan ook veel van de aanvaller van het Nederlands elftal. "Hij (Depay, red.) heeft zichzelf opgeworpen als een van de leiders van dit elftal, sinds de vorige generatie is vertrokken. De Arjen Robbens en de Wesley Sneijders enzo. En als je echt naam en faam wil maken, dan is er maar een podium om dat op te doen op landengebied en dat is het eindtoernooi. Nu is het moment daar voor hem om te laten zien hoe goed hij echt is. We weten hoe goed hij is, maar nu moet hij het ook laten zien op een eindtoernooi. Daar word je écht een grote voetballer. En met het wegvallen van Virgil van Dijk is hij in dat elftal ook echt wel belangrijk."

‘Op het WK in Brazilië betaalde ik een maandsalaris om een wedstrijd te halen’

Voetbalzone sprak met Jeroen Elshoff over zijn belevenissen als voetbalcommentator.Lees artikel

De commentator let tijdens het EK niet alleen op Depay. Hij hoopt dat De Boer speeltijd gunt aan Ryan Gravenberch, die nog niet zolang bij de selectie zit. "Ik zou weleens willen zien hoe Gravenberch zich gaat ontwikkelen op dit podium. Die maakt zulke reuzenstappen en die heeft zóveel potentie. En het lijkt toch ook wel een jongen die weinig voelt van druk. Dus als hij zijn tijd kan krijgen, en dat hangt ook weer van het systeem af en hoe dat allemaal gaat passen, dan denk ik wel dat hij een sensationeel jonkie zou kunnen zijn." Elshoff is zeer benieuwd naar de keuzes die De Boer gaat maken. "Hij wil twee systemen gaan spelen: 4-3-3 en 5-3-2, of 3-5-2, hoe je het ook wil noemen. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen. En of dat in één wedstrijd lukt om daarin te switchen. Dat was het succes van 2014 en er zijn heel veel ploegen die dat goed kunnen, Juventus haalde op die manier de Champions League-finale in 2015."

Het Nederlands elftal begint niet als topfavoriet aan het EK. Elshoff buigt zich derhalve over drie landen die hij wél in staat acht om de eindronde te winnen deze zomer. "Ik zou zeggen Frankrijk. En ik voel wel met onze buren mee. Dus ik zou zeggen als Kevin De Bruyne het met alle mankementen aan zijn hoofd voor elkaar krijgt om te spelen, dan zou ik ook België erbij willen zetten. En dan misschien toch Italië, die zijn vaak in het toernooi goed. Maar het meest benieuwd ben ik naar Karim Benzema, die is nu terug na al die jaren. Die heeft ook weer een ongelooflijk seizoen achter de rug als het gaat om het maken van doelpunten. Ja, wie gaat Frankrijk dan stoppen?", vraagt Elshoff zich hardop af. "Frankrijk werd wereldkampioen met Olivier Giroud, die niet eens op doel schoot op dat toernooi. En nu hebben ze een spits die wél doelpunten kan maken. Ik weet niet wie die ploeg moet stoppen, maar zelden wint de grootste favoriet."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door sirius)

Als NL wint met 3-0 zeurt niemand meer over systeem, bondscoach of wie er moet spelen. Laten we het beste er van hopen we hebben ook nog niet de echte Frenkie, Wijnaldum gezien de laatste wedstrijden en ook geen goede De Ligt maar die staan er wel als het om het ecchie gaat

8 juni 2021 om 09:19

Laten we het hopen. Frank moet de ideale opstelling vinden om het beste uit Memphis, Frenkie, Gini en de centrale verdedigers te halen. Dan moeten we een beetje geluk hebben en kunnen we hopen ver te komen.

Heb Memphis als topscoorder van het toernooi. Dromen mag zeg ik maar.

8 juni 2021 om 10:13

Ik heb stekelenburg als topscoorder Dromen mag zeg ik maar

8 juni 2021 om 23:20

Ik heb Marten de Roon als topscoorder van het toernooi. Dromen mag zeg ik maar.

9 juni 2021 om 09:53

Zo cool, ik had juist dat Depay 2 penalties vanaf de stip erin kopt. Dromen mag, zeg ik maar🤷🏾‍♂️

11 juni 2021 om 14:10

Ik heb ook gedroomd. Komt wel erg dichtbij zo.

Er word enorm veel gehaat op Depay, geen idee waarom. Maar Nederland is afhankelijk van hem dit EK. Hij is namelijk de enige die kan score. Tuurlijk gaat er ook wat mis maar zijn rendement is bij oranje zo goed ( bij Lyon trouwens ook). Het is ook gewoon een goede voetballer. Er staan nog meer goede voetballers in zoals frenkie , Wijnaldum, blind en malen. Maar die gaan ze er echt niet inleggen voor je. Ja misschien Malen maar helaas speelt die niet. We moeten hopen dat Depay het op zijn heupen heeft.

8 juni 2021 om 09:46

Dat heeft bij mij vooral te maken dat hij er vaak de Memphis show van gemaakt wordt door hem. Als het niet loopt wil die alles alleen gaan doen en dat is wat ik op hem tegen heb. Dan gaat ie (zoals in de verlenging 1e helft tegen Georgië) vrije trappen van plekken direct op goal schieten waarvan je denkt, doe nou niet...

8 juni 2021 om 09:48

Er wordt helemaal niet gehaat op Memphis, de beste man wordt op VZ en de socials geadoreerd. En terecht! Maakt veel belangrijke goals en geeft veel assists. Bovendien in zijn gedrag een stuk sympathieker geworden.

8 juni 2021 om 10:08

Malen is helemaal niet goed in scoren. Hij heeft elke wedstrijd minstens 3 grote kansen nodig voor een doelpunt. Als die echt een neusje voor de goal had, had die er dit seizoen wel 40 kunnen scoren

8 juni 2021 om 10:29

Betrokken bij 34 goals (22 g, 12 a) in 40 duels voor Lyon dit seizoen en ook nog eens bij 11 goals (7g, 4a) in 11 duels voor Nederland in diezelfde periode. Dan kun je lullen wat je wil maar dat zijn simpelweg uitstekende cijfers.

8 juni 2021 om 10:47

@sanderk91

Hij had het over Malen, niet Depay. Denk dat je dat even verkeerd gelezen hebt

8 juni 2021 om 10:56

Oh koekoek, helemaal verkeerd gelezen inderdaad Ook over Malen is dit stukje wel lichtjes overdreven want zijn aantal goals is nagenoeg gelijk aan zijn xG over een heel seizoen gemiddeld, maar die mist nog weleens een dot van een kans inderdaad (maar niet "minstens 3 grote kansen voor elk doelpunt" - dat is overdreven).

8 juni 2021 om 11:49

@sanderk91, even over Donyell Malen.

Als hij 113 keer schiet, 59 keer op goal en er maar 19 scoort. En daarnaast leg je de cijfers van Tadic: 77 keer schieten, 32 keer op goal en 14 goals, dan vind ik dat hij aardig wat nodig heeft om te scoren. nog geen 1 op 3 schoten op goal gaan er in.

8 juni 2021 om 17:52

Ik begrijp de vergelijking van Tadic niet? Doelpunten/schot ontloopt elkaar niet veel 1/5.9 tov 1/5.5. Tadic heeft beduidend meer moeite heeft om überhaupt het doel te vinden. Maar als het op doel gaat dan heeft Tadic het voordeel. Daar kan je allerlei redenen voor gaan bedenken zoals positie van schieten, aantal penalties, opportunisme etc. Maar hieruit zie ik vooral dat het bij Malen werken is aan de finesse van de afronding terwijl Tadic überhaupt moet leren om het overzicht te behouden als hij schiet.

8 juni 2021 om 10:22

@NICK_10 ik weet het wel die haat begint al met zijn naam op shirt hij heet depay en geen memphis! Dan dat achterlijke huisdier. Zijn houding op en rond het veld. Dar zijn een aantal dingen waar mi veel mensen zich aan storen.

8 juni 2021 om 10:29

Ach hou toch op joh, ik hoop dat je begrijpt dat Memphis zijn voornaam is en hij dus wel zo heet? Of noemen ze jou in het dagelijkse leven ook bij je achternaam? Hij heeft geen goede band met zijn vader en daarom wil hij die naam niet nog groter maken niks mis mee, dat jij je eigen daar aan stoort is jouw probleem.

8 juni 2021 om 10:35

Is wel triest als je iemand beoordeeld en een bepaalde haat ontwikkeld als iemand zijn voornaam op zijn shirt heeft. Je weet waarschijnlijk niet waarom hij dat heeft. Overigens ook nul komma nul zin om dat uit te leggen. Kwestie rond om het huisdier geef ik je gelijk. Dat is erg apart. Verder is zijn houding naast het veld niet en op veld niet erg. Hij is juist de gene die altijd keihard blijft werken en er echt voor zijn werk leeft.

8 juni 2021 om 11:04

Jezus wat is dat nou weer voor gezeik man.. Hoe veel spelers spelen wel niet met hun voornaam (of zelfs een bijnaam) op hun shirt wereldwijd? Sowieso vrijwel elke Braziliaan al maar ook Van Dijk speelt met Virgil op zijn shirt. Dele Alli, Alexis Sanches, James Rodriguez, Kevin-Prince Boateng, Sokratis Papastathopoulos, zomaar wat namen die allemaal (om verschillende redenen) met hun voornaam op het shirt spelen. Kun Aguero en Papu Gomez spelen beide een bijnaam op hun shirt. Memphis heeft mijns inziens zelfs een goede reden - gezien zijn vader (van wie hij de naam heeft) heel zijn leven niet naar hem heeft omgekeken. Hij voelt zich dus prettiger bij Memphis. Prima toch? Edit: in het Turkse elftal speelt overigens ook iedereen met zijn voornaam op het shirt bijvoorbeeld. Snap niet zo goed wat daar mis mee is.

8 juni 2021 om 11:47

Bij sokratis begrijp ik het wel.. Bij Memphis trouwens ook, die heeft er echt een uitstekende reden voor die we zouden moeten respecteren.

8 juni 2021 om 12:26

Ja bij Sokratis is het inderdaad wel duidelijk, staat ook zo raar als je naam op je linkermouw begint en op je rechtermouw eindigt he

9 juni 2021 om 23:53

Jan was ook makkelijker geweest als vennegoor of hesselink

8 juni 2021 om 11:01

Volgens mij komt dat voornamelijk door zijn manier van spelen. Memphis heeft acties waarbij alles lukt maar net zo vaak acties die totaal mislukken. Dat ziet er wel is knullig en heel onnodig uit. Mensen zouden moeten proberen daar iets meer doorheen te kijken. Hij is, wat zoveel mensen aangeven, onze belangrijkste man. Hij maakt namelijk de goals en geeft de assists.

9 juni 2021 om 11:22

Ja dat zie je wel vaker bij voetballers. Dat acties lukken of niet lukken. Opmerkelijk.

8 juni 2021 om 11:09

Er wordt helemaal niet "gehaat" op Depay. Ten eerste zijn de meeste mensen positief over hem, en ten tweede is kritiek hebben op iemand niet gelijk een "haten".

Ik ben van mening dat Depay één van onze belangrijkste spelers is, maar ik kan mij ook goed ergeren aan die jongen. Hij heeft een goede techniek, is krachtig en heeft een goed schot, maar ik vind hem een domme speler.

Hiermee bedoel ik dat hij te vaak foute keuzes maakt in het veld. Hij wilt het vaak te mooi doen wat dan mis gaat, of hij wilt rare combinaties aan gaan waarvan zijn teamgenoten geen idee van hebben wat hij er mee wilt. Vooral als de wedstrijden wat minder gaan wilt Depay nog wel eens doorslaan in dit, want dan heeft hij het gevoel dat hij de oplossing is.

Dat verandert alleen niets aan het feit dat hij één van onze betere spelers is en doelpunt na doelpunt maakt.

9 juni 2021 om 11:24

Ja bijzonder. Te vaak foute keuzes. Gelukkig maakt hij dus desondanks wel doelpunt na doelpunt...

8 juni 2021 om 12:44

Je bent afhankelijk van een sub-topper en je hebt een coach die geen team kan smeden voor een EK. Tel je zegeningen. Ik denk dat de Boer snel op de golfbaan zal staan om samen met van Basten een balletje te slaan .

8 juni 2021 om 18:25

Gini legt hem er wel in voor je. Onze topscorer tijdens de kwalificatiereeks....

9 juni 2021 om 13:33

Depay kan iets uit niets maken en heeft zichzelf al lang bewezen. Enige waarom mensen bepaalde kritiek hebben is dat het lijkt alsof hij soms teveel wilt doen of zich dood loopt. Maar dat is gewoon zijn spel want als dat wel lukt is het ineens een geweldenaar. Ben wel blij met zo’n speler liever dan alleen maar rechttoe rechtaan voetballers. Weghorst zie ik ook wel goals meepikken als hij eens een keer een normale voorzet krijgt van de backs. Want vorige wedstrijden kreeg hij amper toevoer.

9 juni 2021 om 20:32

Geen haat hoor. Gewoon terechte kritiek op zijn gedrag op en buiten het veld buiten het veld door zijn enorme arrogante houding. Kritiek was belachelijk ook al raakte hij helemaal niks. Kritiek hebben op dingen die hij op social media gooit en zaken waar hij betrokken bij is. Totaal geen zelf kritiek. Laatste tijd gaat het wat beter maar ik vraag mij af hoe t gaat als hij weer wat minder speelt. Zie hem terugvallen in dat gedrag. Deze jongen is vergelijkbaar met een andere gasten die vroeg rijk zijn geworden en denken werkelijk boven andere te staan. Bloed irritant als je t mij vraagt.

Ben benieuwd naar Gravenberch, wat in potentie een uitstekende speler is en natuurlijk beter dan de Roon, maar vond hem in de CL altijd vlakjes. Zie liever Blind daar, een functionele speler met een goeie pass, samen met Frenkie die het spel kan maken. Wijnaldum op de 10 voor scorendvermogen. Gravenberch oogt comfortabel aan de bal, maar op het hoogste niveau heb ik nog niet al te vaak gezien wat hem onderscheidt.

De Boer kan het team niet prikkelen. Je ziet weinig beleving in het team en als je wat beleving ziet komt dat uit de speler zelf. Ik heb het idee dat de Boer en zijn team helemaal niet bezig zijn met de spelers , maar meer bezig zijn met het systeem en andere technische zaken. Je mag van een coach verwachten dat hij het team op scherp zet en er wat beleving in brengt . Van Gaal , waar de Boer een adapt van schijn te zijn , die kon dat wel daar in Brazilië. Die kon er voor zorgen dat het team en spelers het beste uit zich zelf haalde.

8 juni 2021 om 18:34

Ik ben nu aan het gissen, maar ik krijg het idee dat de spelers twijfelen aan Frank de Boer. Wanneer hebben we bijvoorbeeld ooit gezien dat een speler twijfels had bij keuzes van de bondscoach? Spelers zullen zich natuurlijk gedeisd houden omdat ze het met 'm moeten doen, maar het feit dat spelers openlijk aangaven dat het systeem en de invulling daarvan ongemakkelijk voelde, dat zegt toch wel wat. Vooral omdat het meerdere spelers waren. Ik ben van mening dat er veel te veel misgaat in een veel te korte periode en continu is dat een gevolg van iets dat De Boer doet.

8 juni 2021 om 20:08

Precies dat denk ik ook, er klinkt niet veel vertrouwen in wat je hoort van uit de spelersgroep. Ik denk dat het de Boer telkens die zelfde fout blijft maken , hoe hij met spelers on moet gaan. Bij Ajax viel dat minder op, omdat veel spelers door Ajax waren opgeleidt en wisten wat er van hen verwacht werd. Bijde andere clubs en bij Oranje weet hij het niet hoe hij het moet overbrengen. Van Basten had dat ook wel, maar die kwam er ook zelf achter dat het beter was om te stoppen.

9 juni 2021 om 11:25

Mmm beleving uit de speler zelf. Ja dat wil je niet. Dat moet van de coach komen. Zijn immers nog jong en onervaren.

9 juni 2021 om 20:08

Sommige spelers hebben dat wel . Zo'n speler was Frank de Boer , die had niemand nodig voor beleving of de focus. Ik denk dat daar het probleem zit , dat hij daarom een moeizame relatie heeft met de spelers

Dit Nederlands elftal is op deze wijze volledig afhankelijk van Depay. Daarom hoop ik dat we snel weer terug gaan naar 4-3-3 met 3 spelers voorin die allen zelf een goal kunnen maken. Met Wijnaldum op 10 erbij hebben we 4 spelers die makkelijk scoren. Gewoon druk naar voren en lekker ons eigen spel spelen.

Stekelenburg
Dumfries
De Vrij
De Ligt
Blind
F. de Jong
Gravenbergh
Berghuis
Wijnaldum
Malen
Depay
8 juni 2021 om 11:47

Goede opstelling imo, alleen twijfel ik over blind op LB. Ook zou ik malen vervangen voor Gakpo, die speelt dan op zijn favoriete positie en heeft een beter shot dan malen. Eventueel nog Depay op 10 en Wijnaldum ipv gravenberg tegen verdedigende landen met Weghorst of Malen in de spits.

We hebben niet de kwaliteit van weleer, maar we zouden ons wel door die poule heen moeten kunnen vechten. En Depay, ja het is een clown, maar wel de beste doelpuntenmaker die we op dit moment hebben.

8 juni 2021 om 11:33

De beste nummer drie gaan door. Als je nu niet lukt om door de poulefase heen te komen met deze groep verdien je het ook gewoon simpelweg niet en heb je als team kei hard gefaald. Depay is prima maar ik weet niet of hij de speler is die tegen de topteams toch het verschil kan maken wanneer het even niet lukt.

9 juni 2021 om 11:28

Ja een pipo op voetbalschoenen. Of een voetballer op clowns hoeven. Wel knap dat hij desondanks de beste doelpuntenmaker is.

"alles valt of staat met die eerste wedstrijd", verwijst Elshoff naar het openingsduel met Oekraïne op 13 juni. "in 2012 (op het EK, red.) speelde Nederland helemaal niet zo slecht tegen Denemarken, maar we verloren met 1-0 en het explodeerde daar qua verhoudingen."

Je zou toch zeggen dat hij het EK 1988 ook gezien heeft? M.a.w. je reinste onzin.

Je moet gewoon kijken naar het spelersmateriaal en realistisch zijn: wij zijn verre van een favoriet. Als Memphis wegvalt, ben je klaar. Dan heb je aanvallend bar weinig over.

Ik ben vooral benieuwd of Gapko kansen gaat maken op speelminuten, heeft een goed seizoen gedraaid en is altijd gevaarlijk, alleen zie ik het helaas niet gebeuren dat Frank hem een kans geeft

8 juni 2021 om 10:45

Heeft al 2 wedstrijden op de tribune gezeten gek genoeg. Neemt wel drie keepers mee op de bank, maar Gakpo niet? Heel apart allemaal.

Ben zelf ook erg gecharmeerd van hem. Ondanks zijn blessure's toch een uitstekend seizoen gehad. Kan als linksbuiten en als spits heel goed uit de verf. Is relatief snel, sterk, technisch goed onderlegd en daarnaast enorm doelgericht!

Zou hem (en Malen) graag als invallers zien, mocht het met de combi Weghorst - Depay niet lukken in een pot. Maar ik gok dat eerst Malen, Berghuis en/of Promes de voorkeur gaan krijgen boven Gakpo. Denk oprecht dat Gakpo er voor saus bij zit...

Schrijnend voorbeeld van Gakpo zijn klasse vond ik die pot met Jong Oranje destijds. Hij was de pot daarvoor niet volledig fit en speelde niet. Vervolgens speelde hij de pot erna met Jong Oranje en besliste hij zo wat in zijn eentje die pot voor Jong Oranje. Na een blessure zo direct opstaan, toont toch wel je klasse (al is het bij Jong Oranje en niet het grote Oranje)

8 juni 2021 om 18:41

In wat onderscheidt Gakpo zich dan? Die pot met Jong Oranje was tegen Jong Hongarije. De kans dat Jong Oranje wint van het grote Hongarije is waarschijnlijk groter dan dat Gakpo zo'n wedstrijd op een relevanter niveau gaat spelen. In niets blinkt hij uit ten opzichte van andere aanvallers. Niet op basis van inhoudelijke statistieken en ook niet op basis van rendement. Er heerst een ware hype rond Gakpo en dat verbaast me eigenlijk. Nu vind ik Gakpo wel een goede speler hoor, maar niet voor dat niveau op dit moment. Misschien in de toekomst.

9 juni 2021 om 14:52

Gakpo is in alles al beter dan een Promes.
Heeft een veel overtuigendere actie Promes. Doelgerichter. Scoort meer.

Promes komt nog geen pion voorbij, sinds Ziyech niet meer met hem voetbalt ook geen rendement meer en daarnaast heeft hij ook nog eens dat gehele onderzoek lopen richting zijn persoon/actie.
Tel daarbij op dat Gakpo gewoon een beslissende speler is normaal (bij Psv) en dat Promes bij Ajax op de bank zat en broodnodig naar de Russische competitie moest om wat minuten te kunnen maken...

Dan vind ik dat een Gakpo eerder kansen moet krijgen dan een Promes. En al helemaal niet dat hij op de tribune moet zitten. Wat neem je hem dan mee?

Verder kan je alle prestaties wel blijven bagatelliseren, maar feit is dat Gakpo niet eens volledig fit was (en tijdje geblesseerd was geweest), er in kwam bij jong Oranje en een hele goed pot speelde. Al is dat tegen Jong Hongarije, je moet het gewoon maar even doen. Zie de jongens van Jong Frankrijk. Ook stuk voor stuk bijna allemaal ''betere'' spelers dan jong Oranje. Stond alleen niemand op.

11 juni 2021 om 14:50

Scoort meer? Gakpo maakte dit seizoen 7 doelpunten en gaf 2 assists. Promes maakte dit seizoen 9 doelpunten en gaf 3 assists. Overigens maakte Promes wel zo'n 200 minuten meer, dus hun rendement is nagenoeg gelijk dit seizoen. Over vorig seizoen hoeven we het niet te hebben, want toen kon Gakpo al helemaal niet concurreren qua cijfers. Gakpo is momenteel gewoon een hype, gebaseerd op een wedstrijd tegen Jong Hongarije. Nu ben ik niet onder de indruk van Promes, maar dat ben ik ook niet van Gakpo. Als we Gakpo gaan beoordelen op die wedstrijd tegen Jong Hongarije, kunnen we Promes ook gaan beoordelen op zijn 2 goede wedstrijden in Oranje. Niets wijst erop dat Gakpo zoveel beter is dan Promes, integendeel. Dat neemt overigens niet weg dat ik Promes sowieso niet geselecteerd had. Toch vind ik dat je heel subjectief lijkt te kijken naar de prestaties van Gakpo. M'n gok is dan ook dat je PSV-supporter bent, zonder naar je profiel te kijken.

9 juni 2021 om 11:30

Nou dan kan je ook stoppen met benieuwd te zijn. Geeft ook weer rust.

Oranje moet gewoon beginnen met een minimale overwinning op Oekraine. Ik schat Oekraine als zwaarste tegenstander in de poule. Puur vanwege het feit dat die echt lekker voetballen en redelijk wat goede spelers hebben met een Marlos, Tsygankov, Zinchenko, Yarmolenko, Yaremchuk, Stepanenko en Malinovsky.

Bij Oostenrijk valt het aanvallende spel toch vooral met het aanwezig en fit zijn van Arnautovic voorin. Gregoritsch is nou geen topspits. Verder hebben die met een Alaba, Hinteregger, Lainer wel redelijk stevige spelers achterin (al zal Alaba wel middenveld staan).

Middenveld zal wel stevig zijn van Oostenrijk, maar vooral aanvallend heb ik er geen hoge verwachtingen bij. Middenveld met Sabitzer, Alaba, Laimer en Schlager bijvoorbeeld. Flanken kan je een Lazaro neerzetten...

Al met al vrees ik de aanvallende kracht van Oekraine (en de counter) meer, dan het team van Oostenrijk. Maar achteraf (nu ik aan het typen ben), heeft een Oostenrijk toch ook een degelijk team. Waarbij de keeper(s) en de aanvallers wel enigszins teleurstellend zijn.

Benieuwd hoe Memphis het gaat doen dit EK. Is toch wel de main man qua doelpuntenproductie. Hopelijk gaat het goed lopen met Weghorst voorin, want dat lijkt wel vast te staan nu...

Nu kan Memphis ook daadwerkelijk laten zien uit welk hout hij gesneden is. Heeft vorige toernooien lekker in de schaduw van de grote meneren kunnen spelen/invallen, maar nu is het zijn tijd om te shinen! Hopelijk kan een Malen een zelfde soort impact hebben als wissel als een Depay destijds bijvoorbeeld had tegen Australië op het WK! Zou helemaal top zijn!

Memphis, Stefan, Frenkie, Gini en Matthijs moeten het nu echt gaan laten zien dit EK! De kartrekkers in de as!

Veel voetballliefhebbers kunnen 2 simpele zaken niet scheiden; hoe is iemand als voetballer en hoe beoordeel je hem om zaken die buiten het veld liggen. Voorbeeld: ik beschouw Cristiano Ronaldo als een van de absolute topvoetballers van de laatste 15 jaren. Als ik zijn prestaties als voetballer buiten beschouwing laat dan zie ik een heel narcistisch eng mannetje. Ik ben als voetballiefhebber enkele jaren terug naar Real Madrid gegaan, o.m. vanwege de club, maar ook omdat ik Ronaldo wilde zien spelen. Ik had geluk. Real won met 7-1 van Deportivo en Ronaldo scoorde twee keer. Maar ik zag ook die andere Ronaldo. Hij raakte bij het maken van zijn 2e goal licht geblesseerd omdat hij een schoen tegenzijn hoofd kreeg. En dat was wel lachen, want hij pakte de telefoon van de arts, maakte een foto van zijn hoofd en ging die uitgebreid staan bekijken terwijl het spel verder ging. Dat is Ronaldo ten voeten uit, en zo beschouw ik Depay ook. Hij kan goed voetballen maar voor de rest doet die jongen van alles waar ik niks mee heb.

Depay is de meest overgewaardeerde speler ooit! Dat we daar afhankelijk van zouden moeten zijn zegt echt heel veel over dit enorm slechte elftal. Blamage gaat dit worden, maar die Depay laat hij altijd staan.

8 juni 2021 om 18:44

Depay is ook de enigste aanvaller die de Europese middenmoot ontstijgt. Voor de rest zijn het allemaal aanvallers die prima renderen in middelgrote competities en verzuipen in top competities. Memphis is gewoon een uitstekende speler. Geen wereldtopper, maar hoort zeker bij de bovenkant van de Europese subtop. Ik ben lang niet altijd fan van z'n karakter, maar hij heeft wel degelijk erg veel talent en aan inzet eigenlijk nooit een gebrek.

9 juni 2021 om 11:35

Klopt, maar hij is wel enig! Als voetballer dan.

11 juni 2021 om 14:16

Allerenigst inderdaad. 🤣

8 juni 2021 om 19:11

Ah another hater. Memphis is eerder ondergewaardeerd. In geen enkel land wordt er zo hard gezeikt op de sterspeler van een elfal. Zo slecht is de selectie trouwens niet met belangrijke basisspelers uit teams als Barca, Juve, Liverpool en Inter. En als het team enorm slecht is, dan is het toch nog indrukwekkender wat Memphis laat zien?

9 juni 2021 om 11:34

Overgewaardeerd ja. Al die goals maar maken en assists en dan als op een na beste speler van de Franse competitie eindigen. Tsja een echte eendagsvlieg, al jaren trouwens.

@amsterdamnr1 Dat mag jij uiteraard vinden. Ik denk dat we bij gebrek aan beter wel met Depay moeten spelen. Ik vind hem nog lang niet van de klasse van Persie/robben/sneyder, maar ik ken op dit moment toch ook geen betere Nederlandse aanvaller, met alle respect voor Malen, Bergwijn e.d. En dus denk ik dat hij behoort te spelen. Voor mij persoonlijk is het echter al zo ver dat mijn interesse in Oranje door allerlei oorzaken behoorlijk lauw is. Ik heb bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Schotland niet gezien. Er spelen zaken rond Oranje die mij behoorlijk tegenstaan. Bijvoorbeeld die houding rond BLM enerzijds en Qatar anderzijds. En daar heb je het dus weer, dat zijn zaken buiten het voetbal zelf om.

9 juni 2021 om 11:37

Johan? Jij hier?

Tegen de kleintjes kan die het wel ja. Beetje tegenstand heb je niks aan hem.

Weghorst kan goed koppen

Memphis is ontzettend gemotiveerd en is trots om voor het NL elftal te spelen. We kunnen zomaar een eind komen, met daarnaast een aantal thuiswedstrijden; in 2014 had ook niemand verwachtingen (en 5-3-2).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

René van der Gijp looft Oranje-speler: ‘Hij heeft niets verkeerd gedaan’

René van der Gijp genoot zondagavond van de start van het Nederlands elftal aan het EK. Het team van bondscoach Frank de Boer zegevierde met 3-2 over Oekraïne dankzij een laat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren