Theo Janssen: ‘Feyenoord is zeker niet te hoog gegrepen voor hem’

Donderdag, 3 juni 2021 om 21:10Mart van Mourik • Laatste update: 21:41

Abdou Harroui heeft dit seizoen veel indruk gemaakt op Ibrahim Afellay en Theo Janssen. Tijdens de voorbeschouwing op de halve finale van het EK Onder-21 tegen Jong Duitsland benadrukten de analisten in de studio van de NOS de kwaliteiten van de middenvelder van Sparta. “Feyenoord zou zeker niet te hoog gegrepen zijn voor hem”, oordeelde Janssen.

“Hij speelt, met alle respect, bij Sparta”, stak Afellay van wal over Harroui. “Hij speelt nu al op een veel hoger niveau dan zijn leeftijdsgenoten. Het is ook een jongen die nog veel meer kan groeien en dat is natuurlijk heel belangrijk. Dus ik denk dat hij wel klaar is voor een volgende stap.” Janssen sloot zich volledig aan bij zijn collega. “Hij móet een volgende stap gaan maken, want uiteindelijk kun je alleen maar beter worden als hij zelf meer wordt uitgedaagd. Dus hij moet naar een volgende club, een subtopper. Maakt hij die stap niet, dan zal hij blijven stilstaan.”

Zelf verscheen de 23-jarige Harroui ook voor de camera van de NOS en reageerde hij op zijn eigen ontwikkelingen. “Ik ben al een van de oudere jongens hier, dus ik moet wel een beetje het voorbeeld geven. Dus ik moet ook in het veld voorop in de strijd gaan. Of ik mezelf in de kijker wil spelen? Sowieso. Ik denk dat ik dat in de Eredivisie ook al heb gedaan, maar natuurlijk is het EK mooi meegenomen. Het is een mooi podium”, besloot de spelmaker.

“Of hij naar Feyenoord kan? Dat zou zeker niet te hoog gegrepen voor hem zijn”, vervolgde Janssen. “Zeker als je kijkt naar de spelers die er nu staan: Mark Diemers en Jens Toornstra bijvoorbeeld. Hij is sowieso een speler die bij Feyenoord zou passen. Hij heeft voetballend vermogen en hij is sterk in de duels. Maar hij heeft vooral een goede trap. Hij geeft altijd een bal tussen de linies en draait altijd open. Het is een jongen met heel veel talent.”

Afellay zag bovendien een extra specialiteit bij Harroui. “Hij heeft ook nog het vermogen om zelf iets te creëren. Als hij op het middenveld in de dekking staat kan hij zichzelf ook nog vrij spelen. Dat is echt een extra wapen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door appel1004)

Het is altijd afwachten. Feyenoord mag momenteel dan niet bepaald indruk maken, maar het is gewoon niet makkelijk om de stap van een kleine provincieclub naar Feyenoord te maken. In een teamsport moet je rollen verdienen en hoe groter de rol, hoe meer je moet kunnen. Daarin gaat het er niet om wat je allemaal wel kunt, maar vooral wat je kunt om zwakheden te compenseren. Het is nu allemaal leuk bij Sparta, maar hoe effectief is zo'n jongen als hij bij Feyenoord komt? Kan hij buiten die zaken ook tevens met de aandacht, de druk en de allure omgaan? Dat zijn toch factoren waar het gros veel moeite mee heeft. Ik vind hem bijvoorbeeld niet zozeer beter als de Ayoub die naar Feyenoord vertrok. Wel completer overigens, maar ik durf niet te zeggen dat Harroui zomaar even gaat slagen.

Hij zal het niet slechter doen dan Diemers, maar of hij Feyenoord nou echt vooruit helpt betwijfel ik. Ik vind hem een leuke Eredivisiespeler, maar meer ook nog niet.

3 juni 2021 om 21:38

Eens. Denk dat ze beter jongens uit eigen jeugd een kans kunnen geven. Wehrman bv

4 juni 2021 om 08:40

Dus ipv Diemers op de bank? Heb je dan niet met Antonucci? Wehrmann en El Batchaoui niet al genoeg opties?

Wat is eigenlijk zijn exacte positie? Ik zie hem bijna nooit spelen. Aanvallende middenvelders hebben we al zat. En dan ook weer een rechtspoot. Daar verzuipen we ook in. Liever een verdedigende middenvelder. Dan kan Fer weg.

3 juni 2021 om 21:29

We hebben alleen geen creatieve aanvallende middenvelders, daarom voetballen we zo moeizaam

3 juni 2021 om 21:40

Die hebben we nota bene zelf opgeleid, Japie... Achraf el Bouchataoui

3 juni 2021 om 21:44

Dat is maar deels waar. Ze kunnen namelijk ook nooit een bal fatsoenlijk kwijt. Berghuis en Sinisterra willen alles in de voet en onze spitsen worden zelfs bij een g-elftal overgeslagen. We missen vooral beweging voorin. Met Til heb je iig een type Immers. Die gaat sleuren, daardoor komt er ruimte en denk ik dat je dan nog verbaasd zult zijn over het inzicht van kokcu en toornstra en wellicht ook antonucci.

4 juni 2021 om 02:00

Kokcu kan die rol op een no 10 positie toch prima invullen? Daarnaast komt een Antonucci terug die ook nog wel zou kunnen verrassen,

Wat is er eigenlijk met schuurman gebeurd? Dacht dat dat altijd zo'n groot talent was op de 10 positie?

we hebben net Antonucci binnen en daar verwacht ik eerlijk gezegd meer van dan Harraoui. daarnaast kloppen wehrman en bouchataoui ook op de deur. wat mij betreft kijken we eerst naar de spits positie. pas als kokcu, fer en diemers vertrekken komt harroui in beeld lijkt me.

Harroui vind ik een veel betere voetballer dan Til maar Sparta zal hem niet voor een appel en ei verkopen verwacht ik

3 juni 2021 om 21:54

maar wat zie je in Harroui als versterking voor Feyenoord als ik vragen mag? tis geen slechte speler zeker niet, maar zit er echt nog veel rek in die jongen? statistieken zijn redelijk maar springen er ook niet enorm uit. heeft geen geweldige bal naar voren en is verdedigend matig.

3 juni 2021 om 22:33

Ik weet niet zeker of hij Feyenoord beter maakt maar als ik kon kiezen zou ik liever Harraoui hebben dan Til

3 juni 2021 om 22:45

komt denk ik ook omdat til gehuurd is en harroui dan gekocht zou worden. ze zijn even oud, terwijl guus al heeft laten zien het op een hoger niveau aan te kunnen (en dan heb ik het niet over freiburg of spartak). kwam bij az in zijn laatste seizoen op 12 goals en 4 assists. dat zie ik harroui op dat niveau echt niet doen. ik denk eerder aan Antonucci of Harroui en ook dan heb ik liever Antonucci. is 2 jaar jonger en kwam bij volendam tot 4 goals en 11 assists. tegen 6 goals en 3 assists van harroui bij sparta. antonucci deed dit trouwens in 4 a 5 wedstrijden minder. zeker voor zijn prijskaartje zou ik het gewoon niet doen.

3 juni 2021 om 23:48

ik vind Til zeker geen slechte speler maar ik ben wat meer van de sierlijke, creatieve spelers zoals Harroui. Til is een type Klaassen, een loper met veel diepgang en scorend vermogen maar ik denk dat Toornstra die rol ook prima zou kunnen invullen

3 juni 2021 om 23:49

Maar speelde Antonucci niet meer op de 10 bij Volendam?. Harroui is meer een 8. Persoonlijk denk ik dat Harroui echt een speler is voor jullie. Harde werker op het middenveld, die het duel niet schuwt en nog een behoorlijk techniek heeft. Daarnaast laat Harroui het wel op iets hoger niveau zien. Maar eerlijk is eerlijk, van Antonucci heb ik weinig gezien, dus het kan zomaar dat die toch de iets betere is.

4 juni 2021 om 00:15

naja het belangrijkste voor mij is dan dat je de een al binnen hebt, terwijl je voor de ander nog een paar miljoen weg moet gaan leggen. in de situatie waar we nu in zitten stel ik voor dat we iets voorzichtiger met onze centen omgaan. we hebben Antonucci gekocht, gebruik hem dan ook. al heb je idd gelijk dat antonucci meer op 8 staat bij volendam, maar stond als ik het goed heb bij ajax en monaco gewoon echt op de 10 positie. een middenveld Antonucci-Til-Kokcu met Toornstra, werhman, teixeira en archaf erachter lijkt me niet perfect maar best behoorlijk voor volgend seizoen.

3 juni 2021 om 23:23

Het is bovenal een andere voetballer.
Til heeft vooralsnog meer bereikt, maar dat zegt ook niet veel.

4 juni 2021 om 00:17

til was 2-3 jaar jonger dan harroui nu is toen hij al een van de betere spelers van de eredivisie was. harraoui is daar echt nog niet als hij daar al aan komt.

4 juni 2021 om 08:43

Veel betere voetballer? Het is maar net waar je het accent op legt. Ik zie hem niet lopen zoals Til dat niet. Qua techniek wint hij maar heb je zo iemand nodig? Geef mij maar iemand met een pass dat spelers voor het goal kan zetten. Kan Harroui dat?

Ik hoop dat az hem neemt. Koopmeiners en midjo zullen waarschijnlijk vertrekken. Haal haraoui en Veerman en niks aan het handje. Ik hoop dat hij in Nederland blijft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. OkoyeKeeper
D. AbelsVerdediger
T. BeugelsdijkVerdediger
A. DrakpeVerdediger
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Olympique Lyon heeft Thiago Mendes, een aankoop van 22 miljoen euro in 2019, op de transferlijst geplaatst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren