PSV wacht gesprek over optie tot koop van zeven miljoen euro

Maandag, 31 mei 2021 om 09:25Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:41

Het is nog onduidelijk waar de sportieve toekomst van Armindo Bruma ligt. Volgens het Eindhovens Dagblad wacht PSV mogelijk onderhandelingen met Olympiacos over de aanvaller, daar de hoogte van de optie tot koop van bijna zeven miljoen euro naar alle waarschijnlijkheid een obstakel is. De 26-jarige aanvaller zou wel in de smaak zijn gevallen in Athene.

Olympiacos wil naar verluidt proberen om Bruma voor een lager bedrag over te nemen, mede omdat de aanvaller een kleine twee miljoen euro per jaar aan salaris kost. Volgens het regionale dagblad staat PSV in ieder geval niet open voor nog een jaar verhuur. Zaakwaarnemer Catio Baldé kan niet veel over de situatie zeggen. “Niets is nog officieel, maar het zou kunnen dat ze hem voor minder geld willen kopen.”

Bruma werd medio 2019 door PSV voor circa 12 miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. De Portugees kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in Eindhoven. Hij kwam niet verder dan 21 competitieduels voor de Eindhovenaren en scoorde slechts drie keer. PSV hoopte dat Bruma zijn loopbaan in Griekenland nieuw leven zou inblazen en voegde een optie tot koop aan het verhuurcontract toe.

Bruma kwam in de voorbije voetbaljaargang tot 32 duels voor Olympiacos in alle competities, waarvan 24 als basiskracht. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en vijf assists. Het contract van de ex-speler van onder meer Sporting Portugal en Galatasaray met PSV loopt nog drie jaar door.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door yoda)

6 miljoen en een bos bloemen vanuit de Jong is ook goed!

31 mei 2021 om 14:44

Ja helemaal mee eens. Hopelijk haalt psv er uit wat mogelijk is maar bovenal moet de transfer niet stuk lopen.Alleen de salariskosten al die je niet meer hoeft te betalen, zal ook wel richting 2 milj. Zijn, dus laat gaan laat gaan

Tjonge, als we toch hem kunnen verkopen voor 7 miljoen dan mogen we echt blij zijn. Dat verlies accepteren we dan maar. De wedstrijden die ik van hem gezien heb(inclusief de wedstrijden tegen psv) was het bedroevend slecht. Vooral zijn aanname is ronduit dramatisch.

31 mei 2021 om 09:53

Inderdaad daar heeft psv weinig plezier van gehad maar de wedstrijd tegen Brugge speelde hij toch wel goed of heb je die niet gezien?

7 milj, pak je verlies en wees blij dat je er vanaf bent.

31 mei 2021 om 10:31

Gelukkig zou ihataren het weer compenseren, als we de Duitse geruchten mogen geloven (15 mil).

31 mei 2021 om 11:16

Had jij een jaar geleden gedacht dat hij 15 miljoen zou opleveren? Ik verwachte minimaal het drievoudige. Hij wilde ook de duurste speler van PSV ooit worden. Eeuwig zonde, maar soms loopt het zo!

31 mei 2021 om 11:27

Nee had toen een veel hoger bedrag in gedachten. Leek de duurste psv'er te worden. Echter als je nu na zo'n 1,5 jaar nog 15 miljoen kan krijgen is dat natuurlijk geweldig, aangezien er vanuit nederland steeds 5-8 miljoen werd genoemd (ook hier). Als bielefeld niet 5 miljoen kan betalen dan kun je op doan geen verlies maken of zelfs winst, op bruma hopelijk het verlies verkleinen, maar daar staat dan weer mo tegenover die voor meer dan zou worden verkocht dan we de afgelopen weken hadden verwacht. De enige echte enorme verlies is dan baumgartl. Geen idee hoe we die uberhaupt kwijt kunnen.

31 mei 2021 om 11:35

15 miljoen voor een tribuneklant met een eenjarig contract dat sowieso niet verlengd gaat worden, dat zou alleen Overmars voor elkaar kunnen krijgen

31 mei 2021 om 12:14

Ik heb niet de indruk dat er zoveel clubs staan te dringen om Ihattaren over te nemen - het blijft verdomd stil rond die jongen - laat staan dat ze onderin de zak moeten graaien om zijn eenjarige contract af te kopen. Ik verwacht dat hij rond de 6 á 7 miljoen gaat opbrengen, als het 10 wordt zou al een wonder zijn. Met een jaar lang aantoonbaar onprofessioneel gedrag zowel binnen als buiten de lijnen, heeft die jongen zichzelf besmet voor de clubs die hem tot dit seizoen met hoofdletters bovenaan de scoutingsprioriteiten zetten. Dat hij nu beschadigd en vooral goedkoop wordt verkocht komt zijn perspectief niet ten goede. Voor elke andere club dan Wolfsburg, waar Van Bommel zijn enige houvast zijn, is Ihattaren verworden tot een rolmaat die je bij de bouwmarkt met 50% korting bij de kassa vindt voordat je gaat afrekenen. Handig, en zo niet dan val je er ook geen buil aan.

31 mei 2021 om 14:17

"ik heb niet de indruk dat er zoveel clubs staan te dringen om Ihattaren over te nemen - het blijft verdomd stil rond die jongen "

Dat het stil blijft betekent twee dingen. Dat er kennelijk niet gelekt wordt door beide partijen én dat dit verder niets zegt over concrete interesse die zou spelen. PSV is vaak met tien of meer spelers tegeljik bezig en van sommigen komen we dat te weten maar van een heleboel ook nooit.

Verder hoeven er ook geen rijen clubs te zijn. Een club is voldoende. En als je tien miljoen vangt, prima. Elk dubbeltje meer is meegenomen.

Maar ik moet het allemaal nog zien met die jongen. Ik heb wel meer geweldige voetballers van dit kaliber gezien, ook bij Psv, en het meest recente voorbeeld daarvan is zojuist bij Anderlecht weer totaal uit beeld verdwenen. Ook zijn huurperiode bij Beerschot leverde niks op. Die jongen is nu 25 jaar oud, .... Als Ihattaren niet oppast, gaat hij dezelfde kant op.

31 mei 2021 om 10:58

7 miljoen klinkt redelijk, maar als een club 10 wilt betalen dan moet je daarvoor gaan. Je hoeft niet meteen te happen bij Olympiacos door op 6m te gaan. Of nog een leuk doorverkoop percentage van 25% erin schroeven.

31 mei 2021 om 12:31

Die optie wordt dus niet gelicht, daar gaat dit artiel over. Als Olympiakos bereid was geweest om het te betalen was dat al gebeurt. Olympiakos betaalde voor de Coronacrisis nauwelijks hoge transfersommen, dat gaat nu zeker niet gebeuren. PSV mag de handen dichtknijpen met 2-3 miljoen.

31 mei 2021 om 14:09

Psv moet hun handen dichtknijpen met elke LAAAG bedrag. Maar bij ajax moet de grootste miskoop of tribune klant het 100 voudige opleveren. Ik begin me zo langzamerhand eraan te irriteren hoe ajacieden een tribune klant van hun 10miljoen waars vinden. Maar iemand die het tot zover goed doet in Griekenland Maar 2 3 miljoen. Daar moet psv Maar blij mee zijn. Ik weet kristenen nog. Die gozer was nog slechter dan ik ben en daarvoor vonden jullie paar miljoen te weinig. Waar bruma een grotere naam en het beter doet + een aanvaller is. Ja die moet 2 3 miljoen oplevreen👍

Zou wat zijn zeg, 7 miljoen krijgen voor deze speler.

Echt de grootste miskoop ooit uit de geschiedenis van psv

31 mei 2021 om 10:01

ik vind die Sangare toch ook wel erg slecht hoor voor die 9 miljoen en Baumgartl voor 10 miljoen en Guti voor 8 miljoen natuurlijk ook

31 mei 2021 om 10:04

Sangare gaat zijn waarde echt nog wel bewijzen verdedigend hartstikke sterk en fysiek ook echt een beest.hij moet gewoon een creatieve speler naast zich hebben waar hij de bal aan kwijt kan.het was ook zijn eerste seizoen en is nog jong die word alleen maar beter.

31 mei 2021 om 10:08

Sangare is ten minste nog bruikbaar. Aan de bal geen super speler maar verdedigend loopt er geen betere middenvelder rond in de eredivisie. Zet er een voetballer langs en ik denk dat het al stukken beter zou gaan. Guti en Baumgartl zijn ook waardeloze aankopen.

31 mei 2021 om 10:15

@ryan030 ik vind Sangare eigenlijk exact dezelfde speler als Hendrix en niet aantoonbaar beter. hij kan net als Hendrix weinig tot niks met een bal en kan net als Hendrix vooral heel goed mensen voor de voeten lopen. dan had ik zelf liever Hendrix gehouden ipv 9 miljoen uitgeven voor exact hetzelfde type speler

31 mei 2021 om 10:18

Sangare wordt gewoon verkeerd gebruikt. Blonk uit in de Ligue 1 en moet op een middenveld gebruikt worden waarin slechts 1 verdedigende middenvelder gebruikt wordt, dat is hij. Daarvoor moeten 2 meer aanvallendere middenvelders staan. Het werkt niet als je naast Sangarã© een andere houthakker (lees Rosario, maar eerder ook Hendrix) gaat zetten.

31 mei 2021 om 10:19

Guti kostte geen 8 maar 6 miljoen. Baumgartl staat in mijn ogen overigens met stip op #1 qua grootste miskoop. Zeldzaam slechte verdediger die het voor elkaar krijgt om zelfs in een seizoen waarin hij nauwelijks speelt nog hoofdverantwoordelijk te zijn voor Europese uitschakeling. Iedere minuut dat je die jongen mee laat doen riskeer je een tegendoelpunt. PSV mag heel blij zijn als ze nog een kwart van zijn oorspronkelijke aankoopbedrag kunnen terugverdienen.

31 mei 2021 om 10:25

@tvl11 wat is uitblinken? als Sangare echt zo enorm uitblonk in de Ligue 1, waarom speelt hij dan nu bij PSV in de Eredivisie en niet bij een grote club of subtopclub uit Frankrijk of een van de 4 topcompetities? verder kan je het ook omdraaien en zeggen misschien presteerde Rosario wel zo slecht omdat hij een Hendrix of Sangare naast hem had staan en die niet complimentair aan hem waren. als hij naast de voetballende Boscagli stond vond ik Sangare ook niet echt uitblinken

31 mei 2021 om 10:26

@davilla7 "zeldzaam slechte verdediger '

In het begin leek het wel een goede verdediger. Vraag mij af komt zijn slechte spel door gebrek aan kwaliteit of gebrek aan vertrouwen?

31 mei 2021 om 10:26

@davilla_7 6 miljoen vind ik nog steeds teveel voor een speler als Guti maar mijn excuses. ik had begrepen dat er naast het transferbedrag ook nog 2 miljoen was betaald aan zijn zaakwaarnemers maar dan zat ik daar naast

31 mei 2021 om 10:35

Japie je weet dat sangare naar southampton kon? Verder als je hendrix en sangare hetzelfde vind dan valt er niet veel te discussiëren. Sangere's speciale eigenschap is zijn uitschuifbenen. Die heeft tijdens de toppers een record aantal onderscheppingen daardoor en veel counters gestopt. Echter door het systeem en z'n partner moest die vervolgens zelf het spel verleggen en lijdt die balverlies.

31 mei 2021 om 10:49

Southampton is toch geen grote club of subtopclub uit een grote competitie? ik zie inderdaad het verschil niet. beiden houthakkers die veel meters maken en goed mensen voor de voeten kunnen lopen en dat zijn meteen ook de enige kwaliteiten van deze spelers

31 mei 2021 om 11:05

@japie_krekel,

Dat jij het verschil niet ziet ligt toch echt aan jou zelf. Jij doet nou net alsof er alleen maar topvoetballers op het middenveld kunnen staan het tegendeel is waar. Spelers als Kante of Casemiro zijn van groot belang voor hun clubs en dat zijn ook echt niet de beste voetballers.

De kwaliteiten die een verdedigende middenvelder moet hebben bezit Sangare meer dan Hendrix of Rosario. Hendrix verkeerde in een erg slechte vorm na de komst van van Bommel en deed het al een lange tijd niet goed. Sangare bezit gewoon veel duelkracht en was in de Europa league ook een van de spelers die de meeste onderscheppingen deed.

31 mei 2021 om 14:05

Om het dan wat in cijfers uit te drukken. Sangare heeft in zijn eerste seizoen meer dan 5.5 balveroveringen per 90 min (intercepties en gewonnen tackles). Dat behoort tot de absolute top van de Eredivisie (ondanks dat je over het algmeen meer ballen veroverd bij degredanten) en het is een aantal waar Hendrix in zijn hele loopbaan niet bij in de buurt is gekomen.

Dat het er in balbezit niet fantastisch uit ziet ben ik het mee eens, maar verdedigend is het toch wel een heel ander niveau dan Hendrix.

31 mei 2021 om 12:38

Maxi Romero komt met 10 miljoen ook een eind.

31 mei 2021 om 12:43

Klopt, maar die heeft in tegenstelling tot de rest nog niet de kans gehad zich te bewijzen.

Knap dat hij na zo'n bedroevend slecht jaar bij PSV toch nog de weg omhoog heeft ingeslagen met vrij redelijke cijfers.

Man wat was hij slecht bij Psv, er werd serieus getwijfeld of zijn broer stiekem was gestuurd.

7 Miljoen zou nog enigszins damage control zijn, aan de andere kant worden er gekkere bedragen voor slechtere spelers betaald dus wellicht kan PSV er nog wel meer dan 10 miljoen voor vangen als Olympiakos niet over de brug komt. Toch een Portugees International die ook een paar goede jaren gekend heeft (dit jaar was dus ook vrij redelijk).

31 mei 2021 om 09:42

Op een gegeven moment was het zo slecht dat ik juist liever zijn broer zou willen zien 😅

31 mei 2021 om 10:00

Jeffrey Bruma heeft het toch behoorlijk gedaan bij Psv?
On topic: De site van transfermarkt vind ik hier vaak wel een goede graadmeter en zij schatten hem in op vijf miljoen. Hoe gek de huidige markt ook is, ik denk dat de clubs buiten de wereldtop toch echt wel geraakt worden door Corona. Dus zal Olympiacos die zeven miljoen niet zomaar neerleggen.

31 mei 2021 om 12:31

Dat zou je zeggen inderdaad. Maar ik lees bijvoorbeeld dat Traore voor 10 miljoen verkocht kan worden en Scherpen voor 5. In deze tijd zou je dat ook niet verwachten. Het gaat uiteindelijk om hoe ligt iemand in de markt, niet zozeer of iemand echt goed is. Bruma heeft nog niet zo lang geleden interlands gespeeld voor Portugal (2) wat natuurlijk waarde verhogend is. Daarnaast 7 goals en wat assist in 22 wedstrijden en nog steeds het plakaat van voormalig groot talent (jeugdinterlands etc.) en ook nog eens door het red bull concern gekocht wat bekend staat om goede en uitgebreide scouting. Daarom Denk ik dat hij in de markt goed bekend staat en je hem goed kan vermarkten. Zonder dat hij dat waard is natuurlijk want hij kan er geen pepernoot van. Maar dat kan Traore ook niet bijvoorbeeld.

Er is denk ik genoeg intresse in hem en hij heeft een goed seizoen gehad. Denk echt dat hij meer waard is geworden dan 7 mil.

7 miljoen vind ik wel behoorlijk veel. Ik heb deze gozer echt enorm weinig goeds zien doen in het shirt van PSV. Ik zou hem koste wat het kost lozen.

Die Grieken zijn ook niet gek
Berghuis 4 mln
Bruma 7 mln
Ik zou eerder denken aan 7 ton

Tsja, wat een miskoop was dat, kan gebeuren natuurlijk. als PSV de Jong en Berghuis kan halen, en met Gakpo op links gaan spelen staat er wel een hele goede aanval, Ervan uitgaande dat Zahavi en Malen gaan vertrekken natuurlijk. Zal PSV eerst wachten met de aankoop en eerst verkopen of een gokje wagen om ze nu het snel kan, ze binnen te hengelen?

Deze speler voor 7 miljoen verkopen zou toch een prestatie van jewelste zijn. Voor de helft van het bedrag mag je al je handen dichtknijpen. Heeft echt niks gepresteerd in het PSV shirt en zijn resultaten daarvoor waren ook niet bepaald denderend.

Ik schat John de Jong niet zo hoog in. Als hij Bruma voor 7 miljoen verkoopt, dan zal ik misschien wel van gedachten veranderen. Ik denk eerder dat Psv, als puntje bij paaltje komt, toch weer akkoord zal gaan met verhuur. Dat klinkt nu als spierballentaal, maar als ze niet van m afkomen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

14 fans
Aanvaller, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren