Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe heeft spijt van aantrekken Bruma en wil onder deal met PSV uit

Laatste update:

Fenerbahçe stelt geen prijs meer op Bruma. Dat melden verschillende Turkse media. De situatie zou zelfs zo zijn dat de Turkse topclub Bruma terug naar PSV wil sturen. De vleugelaanvaller is door de Eindhovenaren verhuurd aan Fenerbahçe, waarbij de Gele Kanaries een verplichte optie tot koop hebben bedongen. Daar heeft de club nu spijt van.

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zitten de Turken echter met de gebakken peren. "Bruma is verhuurd met een verplichte optie tot koop. Eigenlijk een uitgestelde koop. Daar zal PSV dus niet aan mee willen werken. De koopoptie kan door Fenerbahçe alleen bij een bizar slecht seizoen niet worden gelicht." De PSV-watcher voegt daar nog aan toe dat de ploeg van trainer Jorge Jesus alleen onder de deal uit kan wanneer het degradeert uit de Süper Lig. Die kans is echter nihil, waardoor de Portugees in ieder geval voorlopig niet lijkt te vertrekken uit de grootste stad van Turkije. "Afspraken zijn duidelijk en gecheckt met en bij de makelaar."

Bruma kwam dit seizoen tot nu toe 192 minuten in actie voor Fenerbahçe. Jesus liet hem twee keer meespelen in het Champions League-tweeluik met Dynamo Kyiv. Nadat de Oekraïners te sterk bleken, kwam Bruma ook twee keer in actie tegen Slovácko. In de Süper Lig kwam de Portugees alleen binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Ümraniyespor (3-3). Tot een doelpunt kwam hij nog niet, al verzorgde hij wel de assist bij de 3-0 tegen Slovácko. In de laatste drie wedstrijden zat Bruma niet meer bij de selectie van Jesus.

Via Galatasaray belandde Bruma in 2017 bij RB Leipzig. In juli 2019 klopte PSV op de deur in Oost-Duitsland en telde het twaalf miljoen euro neer voor de aanvaller. In Eindhoven wist hij echter nooit volledig door te breken en was hij vaak wisselspeler. Toch had Bruma ook zijn waarde in Eindhoven. Zo scoorde hij vorig seizoen in de Europa League de winnende treffer tegen FC Midtjylland en verzorgde hij de openingsgoal op bezoek bij Heracles Almelo, waar de Eindhovenaren uiteindelijk met 0-2 wonnen. Het bleek echter niet genoeg te zijn voor een langer verblijf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Fenerbahce expres gaat degraderen

Snap die clubs echt niet. Hoe scouten zij?? Je kan toch info inwinnen en zien dat Bruma te kort komt. Dan even geen verplichte optie voor de zekerheid

27 augustus 2022 om 18:47

Indirect zeg je dus dat het Scouting apparaat van PSV niet deugd toch?

27 augustus 2022 om 18:54

Hoezo indirect? Hij noemt geen namen, maar PSV is een vd de clubs die hem gehaald heeft dus ook PSV heeft deze man erg slecht gescout.

27 augustus 2022 om 18:55

In het geval van Bruma.. ja absoluut.. Maar dat zegt niet direct iets over de gehele scouting in zijn algemeen. Zo heeft elke clubs er totale missers bij zitten, maar staan daar ook een aantal goede tegenover. Zolang de verhouding qua financien de goede kant op valt, dan hoor je niemand.

27 augustus 2022 om 19:32

Volgens mij gaat het vooral om het scouten van spelers die de jeugd zijn ontgroeid en die slecht presteren. Bruma was eerst best goed, PSV scout hem, en hij valt tegen. Dat kan gebeuren. Maar waarom dan een Fenerbahce zo'n deal sluit is mij ook een raadsel. Iedereen heeft gezien dat hij heel erg tegenviel. Dan huur je zo'n speler eerst voordat je besluit om hem te kopen.

27 augustus 2022 om 19:38

Heeft hij het niet een blauwe maandag bij Galatasaray goed gedaan? Wellicht hebben ze de deal daarop gebaseerd. Andere verklaring kan ik ook niet bedenken al roept het transferbeleid van de Turkse topclubs wel vaker vraagtekens op (ook van de Nederlandse uiteraard)

27 augustus 2022 om 20:42

Wij scouten op basis van 1 leuk seizoen dat hij bij Gala heeft gehad. Dat is helaas meer dan vaak genoeg voor een Turkse club om iemand te kopen. In de eerste paar wedstrijden dat hij speelde was het al niks vond ik, maar ja nu zitten we aan hem vast helaas.

Als Fenerbache Bruma goed hadden gescout waren ze niet in deze val getrapt. Eerder was het PSV die de mist inging door hem te halen. Bruma is wel een hele sympathieke en vrolijke kerel, maar kan gewoon niet voetballen. Doet vrijwel alles fout.

27 augustus 2022 om 19:39

Jorge Jesus kent Bruma nog en dacht terug aan dat mega talent dat hij was. Aan FB zijn kant wist men Bruma zich nog te herinneren als een ok tot prima speler in zijn GS tijd. Ook het feit dat Salzburg als PSV een behoorlijke transfersom had neergelegd was dit gewoon een dubbele schijnbeweging. Daarnaast zijn er legio voorbeelden van spelers die afgeschreven waren die vervolgens compleet opbloeide. Enner Valencia bijv. die zijn 2e jeugd beleefd bij Fener. Het wilt ook niks zeggen dat als iemand prima presteert en hij gekocht wordt, dat hij ook net zo goed zal presteren of zelfs beter. Zie Shevchenko bijv. bij Chelsea.

JJ heeft 2 verkeerde inschattingen gemaakt. Gustavo en Bruma. Hopelijk kunnen we van beide snel afscheid nemen.

27 augustus 2022 om 20:44

Gustavo vind JJ zelf ook al een miskoop, gelukkig is hij niet definitief vastgelegd. Dus komt er een centre back bij gelukkig.

27 augustus 2022 om 21:05

Ik denk niet dat er 1 bijkomt als Atilla blijft. Want we hebben amper tot geen ruimte omdat we al genoeg buitenlandse spelers hebben. Ik verwacht dat Crespo in de basis zal staan (dik verdient) en Arao als CV zal fungeren. Kan mij echt niet voorstellen dat JJ daadwerlijk vertrouwen heeft in Lemos! Ik hoop dat mocht Atilla verkocht worden zowel Nino als Becao beide zullen komen.

Hahaha wat een deal zeg! Hulde aan John de Jong. Strik er omheen en houdoe. Scouting lijkt niet belangrijk meer, een overschatte speler die een goede zaakwaarnemer moet hebben.

27 augustus 2022 om 19:03

Hulde aan John de Jong? Die heeft ook 12 miljoen voor hem betaald.

27 augustus 2022 om 19:37

Omg 12 miljoen?!!!! vergeet wat ik gezegd heb!

27 augustus 2022 om 19:18

Hoe hoog is de verplichte koopsom van fener? Zoals cyrus01 zegt. PSV heeft ook flink betaalt. Weet niet wat ze terug krijgen

27 augustus 2022 om 20:45

5 of 6 mln. Kan het fout hebben hoor, is al een tijd geleden dat hij is vastgelegd. Details kan ik vergeten zijn. Alsnog is dat veel te veel en onnodig.

Hij heeft jaren bij Galatasaray gespeeld, dus misschien dat hij op basis daarvan is gehaald?

Zo kan ik er nog een paar opnoemen die voor saus zijn gehaald bij Fener. Bruma kan je er gewoon prima bij hebben voor de breedte. Je speelt nog minimaal 6 europese wedstrijden, flink wat wedstrijden tot het WK en ook nog eens de beker tegen kleine ploegen in het begin.

Terug halen. Een aanwinst voor Psv.
Geef hem 5 wedstrijden de kans
Tegen Groningen enzo moet het lukken.
Wanneer en waarom heeft Jong hem ooit gehaald

Ze zijn op zoek naar de retourvoorwaarden. Die zijn er niet in het voetbal. Zou wat zijn.

Altijd het bonnetje bewaren...

Fenerbahce als ik de media mag geloven wilt ook afkomen van Gustavo Henrique. Heel Turkije had al een (?) waarom we hem gingen huren, maar ze zeiden dat JJ hem echt graag wou.

Ik snap het niet iedereen zag dat Bruma and Gustavo Henrique gewoon waardeloze spelers zijn, en nu probeer je er onderuit te komen.

Hoop uit eindelijk dat we van ze af kunnen komen, maar dat denk ik niet.

27 augustus 2022 om 20:50

Gustavo was gehuurd met onverplichte optie anders zal hij ons totaal maar 2,5 mln kosten (1.25 huur en 1,25 koop). Die kan je dan vast wel lozen aan een Karagümrük oid voor ong dezelfde prijs.

Maffioos om die jongen naar PSV terug te willen sturen. Je hebt die jongen met een glasheldere koopoptie gehuurd en daar denk je dan gewoon onderuit te komen? In wat voor wereld leven die gasten daar?

Regelrechte komedie dit. Ik kijk uit naar het vervolg van deze soap. Fener denkt dat - zoals zij in Turkije laten zien - met wat flappen zwaaien alles mogelijk is. Contract is contract.

Bovendien, het is Feners eigen schuld. Alle spelers met een verleden bij Galatasaray halen ze binnen met de hoop dezelfde successen te behalen als Galatasaray. Na Tolga, Garry etc hebben ze er niet van geleerd en halen ze spelers zonder te scouten binnen - zolang ze maar bij Galatasaray hebben gespeeld.

Next? Emre Mor

27 augustus 2022 om 20:51

Itt Bruma is Emre gelukkig wel van waarde. Misschien had je een Volkan Demirel nodig 😉

27 augustus 2022 om 21:08

Emre Mor doet het toch prima? Net zoals dat GS als een heerlijk gedegen scoutingsapparaat fungeert hehehehe! Atilla bijv. die voor meer dan 15m zal vertrekken waardoor we dankzij GS flinke winst zullen maken. Zo hebben we legio voorbeelden van spelers die op de radar stonden van GS die FB vervolgens overnam. Serdar Aziz, Emre Mor, Mehmet Yozgatli, Emre B e.d. zijn bijv. prima voormalig GS spelers die het uitstekend doen of deden bij Fener. Succes met een Colin Kazim Richards.

28 augustus 2022 om 14:08

Wat is er mis met de Turkse en Palestijnse vlag?

Wat een miskoop is dit geweest zeg. Ik wist niet of was het vergeten, dat hij 12 miljoen gekost heeft. Zo zie je maar dat elke club dure misperen heeft.

Daar is Bruma klaar mee dan..
Dat wordt trainen bij het 2e tot de volgende transfer mogelijkheid.

Ik vond hem vorig jaar bij Psv bij vlagen
goeie momenten hebben,maar is eigenlijk al jaren niet meer wat ie ooit was in het begin van zn carriere

Doet me denken aan de transfer van Caulker 1-2 jaar geleden. Hij was transfervrij gekomen van Alanyaspor naar Fenerbahce. In dezelfde zomer transferperiode wilden ze van hem af omdat de nieuwe trainer destijds van Fener hem niet wilde. Ik weet niet wie de transfers regelt bij Fener, maar ze kunnen die persoon eerder proberen te lozen.



Van mij mag hij best terugkomen. Die paar miljoen zal mij een worst wezen, als Gakpo wegvalt staat er verder niemand die op die positie terecht kan en als je hem er eerder uithaalt moet je ook gaan puzzelen. Bruma is natuurlijk geen basismateriaal maar hij kan zo nu en dan best van waarde zijn.

27 augustus 2022 om 22:27

Ik geloof niet dat een Antonisse het slechter zou doen. En Saibari al helemaal niet. Krijg je dadelijk Vertessen terug die ook beter op LB is dan Bruma.

Bruma is een aardige jongen, maar kan echt totaal niet voetballen. Elke scout kan dat binnen een kwartier zien. Bij Fenerbache lukte dat niet en nu moeten ze op de blaren zitten

fener houdt gewoon ervan om oude spelers van Galatasaray aan te trekken

Wat ik las toen hij werd gehaald is dat JJ hem graag erbij wou hebben puur wegens zijn snelheid. Maar zo zie je maar dat zelfs topclass trainers fouten kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren