‘Megafan’ Ronald de Boer uit bewondering: ‘Je wilde toen niet naar de wc’

Zaterdag, 29 mei 2021 om 13:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:09

Ronald de Boer hoopt dat Manchester City zaterdagavond de Champions League wint. De oud-voetballer is naar eigen zeggen ‘een mega-Josep Guardiola-fan’ en hoopt dan ook dat zijn voormalig teamgenoot bij Barcelona ten koste van Chelsea de eerste Champions League ná zijn trainersverleden in Catalonië in de wacht sleept. De Boer maakt geen geheim van de bewondering die hij koestert voor de Spanjaard. "Ik denk dat zijn filosofie een mix is van Louis van Gaal en Johan Cruijff."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik dacht heel even dat Ronald doelde op het doen van een grote boodschap op de WC. Dat Guardiola dat zou ruiken.

Ja Pep Guardiola heeft zijn team aardig op de rit . En boekt ook goede resultaten. Maar ik vond toch wel dat Chelsea mooier voetbal speelt dan City. Die overkill wat Ronald zegt klopt tegen elk team heeft City meer balbezit , alleen tegen Chelsea niet. In die wedstrijden neemt Chelsea met perfect aanvallend combinatie spel het intiatief. Daarnaast zet Chelsea hoog druk en zet de tegenstander hun defensie onder druk met perfect aanvallend combinatie spel. Eerder heeft Chelsea Manchester City ook verslagen doordat Chelsea hoog drukt zette , goed voetbalde. Manchester City had toen geen kans tegen Chelsea. Vooral niet in die belangrijke halve finale van de FA Cup waar Chelsea city helemaal van de mat speelde. Ik hoop dat dat vanavond weer gaat gebeuren. Als de jonge jongens goed met de druk om te gaan voorzie ik geen problemen. Ook hopen dat Wizard Hakim Ziyech speelt. Hij weet hoe die Manchester City moet verslaan. Maar hopen dat Chelsea wint vanavond , zal niet alleen een zege zijn voor Chelsea maar ook voor het voetbal. Moge de beste winnen #Come on you Blues #Keep the blue flag flying high 💙💙

29 mei 2021 om 08:20

Overwinning voor het voetbal? Omdat chelsea niet alles koopt wat los hangt? Jij bent toch echt de grappigste thuis als de vuilbakken buiten staan. Chelsea won heel veel met 1-0 dus mooi voetbal? Dat is resultaat voetbal en dat gaat meestal gepaard met lelijk voetbal. En de jaren ervoor vergeten hoe chelsea kanloos was keer op keer. Nog steeds met een straat lengte kampioen geworden. Ondanks jullie mooie voetbal zoals je beweerd. Go city veel mooiere club als chelsea.

29 mei 2021 om 08:33

Beetje een zure reactie. Als ik de twee clubs vergelijk hoe ze naar deze finale zijn gegaan vind ik dat Chelsea toch echt dit seizoen beter heeft gevoetbald dan Man City. Als je kijken hoe City Dortmund en PSG heeft uitgeschakeld... Knap hoor, maar ze hadden toch ook wel wat geluk. En mooi voetbal werd er ook niet echt gespeeld. Net zoals in de laatste 2 onderlinge wedstrijden dat city tegen Chelsea speelde. Daarin speelde Chelsea gewoon beter voetbal en heeft ook twee maal verdiend gewonnen. Daarmee zeg ik niet dat City een lelijke club is ofzo . Heel veel respect voor de club. Ik zie ook wel kansen voor Manchester City om vanavond te winnen wanneer de jonge spelers van Chelsea de druk nog niet zo goed aankunnen. Man city is toch wat meer ervaren. Maar als alles gewoon naar wens verloopt zie ik Chelsea vanavond wel winnen omdat ze hebben bewezen beter te kunnen voetballen dan City

29 mei 2021 om 08:34

Ik heb met beide clubs niets maar dat heeft misschien met mn leeftijd te maken. Zonder de overdreven rijke bazen had dit een wedstrijd geweest als Groningen tegen RKC voor Engelse begrippen dan. Daar is weinig tot niets authentieks meer aan. Dat is niet erg maar daarom voel ik die binding niet. Ik beperk me daarom tot welke speelstijl me het meest bevalt en welke spelers ik leuk vind om te zien. Vanavond gaat mn voorkeur uit naar City, maar dat kn volgend jaar weer anders zijn.

29 mei 2021 om 09:21

Zure reactie waarom? Omdat ik zeg waar het op staat, jij doet niks anders dan zoveel veren in chelsea hun hol te steken dat je echt gaat geloven dat ze zo geweldig zijn. En chelsea won 2x van city met 8 bankzitters. Dus ja we zullen het vanavond zien city op volle sterkte. Maar goed ieder heeft recht op zijn mening. Ook al ben ik het niet eens ermee.

29 mei 2021 om 12:14

@ijsmuts Als kantekening zou ik daarbij willen zeggen dat je Chelsea en City niet makkelijk met RKC en Groningen kan vergelijken. Het waten allebei al relatief grote verenigingen in Engeland qua fans en de stadions met een lange geschiedenis op het eerste niveau in Engeland. Engeland is een groter voetbal land in de zin dat over het algemeen clubs financieel sterler zijn en doorgaans grotere stadions hebben en meer fans. Al is Groningen ook best een aardige club qua stadion.

29 mei 2021 om 12:46

@silvacity; idd logisch dat de Engelse clubs groter zijn. City speelde voorheen af en toe kortstondig een divisie lager maar normaal gesproken rond plek 12. Misschien kan ik ze dan beter vergelijken met een ado/willem 2/sparta? Het is me om het even. Mn punt is dat die clubs in Engeland een traditie hebben opgebouwd op basis van de locals (arbeiders) en van generatie op generatie. Zo heb ik Feyenoord meegekregen en snap ik Ajacieden ook prima. Als er dan succes is vier je dat met je hele gemeenschap en op een bepaalde manier ook met je geschiedenis. Juichen voor een rijke Arabier of Rus in de premier league vanuit Nederland snap ik niet zo goed. Die geschiedenis en binding missen wij hier.

29 mei 2021 om 13:47

@IJsmuts Je kan ook een wedervraag stellen. Stel de CL finale zou tussen Atletico Madrid en Juventus gaan. Waarom zou de Nederlander juichen voor Juventus? Waarschijnlijk de binding die je als voetbalfan hebt met bepaalde clubs vanwege de geschiedenis. Je hebt ze al aardig wat jaar meegemaakt met alle grote namen die daar hebben gespeeld. Man City heeft die nostalgische factor niet. Voor de neutrale fan zal Man City als club weinig waarde hebben in Nederland. Logisch, want je keek niet naar Man City toen je nog 10 jaar oud was. Daar gaat echter wel vernadering in komen. Voor nieuwe generaties is het normaal dat een Man City of Chelsea een top club is. Die zullen anders kijken naar deze clubs. Tenzij papa heeft gezegd dat het hele gemene clubs zijn. Dat gezegd te hebben slaat het nergens op om te zeggen dat mensen voor een rijke Rus of sheik juichen. Juventus fans juichen ook niet voor Agnelli. Je juicht voor de spelers, misschien de coach en de band die je met een bepaalde club hebt opgebouwd. Ook met Chelsea en City kan je een goede band opbouwen vanuit Nederland. Dat gaat psychogisch gezien niet veel anders dan een andere club supporten.

29 mei 2021 om 08:45

Met perfect aanvallend combinatie spel bedoel je een counter toch? Anders begrijp ik je niet denk ik, want dan heb je niet dezelfde wedstrijd gezien als ik.

29 mei 2021 om 12:10

Zet die (donker) blauwe bril eens af joh. Het zou een overwinning zijn voor het voetbal nog wel als Chelsea wint. Nou begin ik me steeds meer af te vragen of je geen troller bent. Ik zie je een opsomming maken van allerlei statements die ik zelf ook volledig aan Man City toe kan schrijven. Het initiatief, combinatiespel, hoog druk zetten etc. City heeft zelfs significant meer goals gescoord dan Chelsea. Maae goed, laten we het daar allemaal niet over gaan hebben. Ik hoop op het spannende wedstrijd. De afgelopen onderlinge wedstrijden waren dan ook spannend tegen Chelsea. Ik gebruik nogmaals het woord spannend, het waren geen walkovers van Chelsea. Veel plezier vanavond.

laten we even heel even stilstaan bij het feit dat city tweemaal tegen Chelsea aantrad met een verkapte b-elftal. En ja er zaten nog steeds een paar leuke spelers tussen maar 8 a 9 spelers in de basiself die heel t jaar constant banken. City met z’n vaste 11 speelt gewoon heerlijk voetbal. En laten we nou aub het voetbal van Chelsea niet met city vergelijken. Als je een paar leuke wedstrijden hebt gespeeld betekent dat niet dat je mooier voetbal speelt dan city. vanavond is het een finale en dat is een
Wedstrijd op zich. Laat het voetbal winnen vanavond. 4-1 city

29 mei 2021 om 09:15

Toch iemand die het snapt hier, city speelde niet met zijn sterkste 11. Pep was aan het experimenteren, dus ben benieuwd voor vanavond city op volle sterkte. Chelsea speelt niet zo wow voetbal zoals de bluegroninger zegt.

29 mei 2021 om 09:21

het voetbal zal vandaag sowieso niet winnen. het smijten met overdreven veel geld van een paar sjeiks of oliebaronnen zal vandaag winnen

29 mei 2021 om 09:22

Dus had het barca psg geweest dan had het voetbal wel zege gevierd? Barca 1.2miljard schulden 500mil extra geleend. En psg ja daar moet niks over gezegd worden.

29 mei 2021 om 09:29

Wat daar mis mee dan? Het zal toch ook fantastisch zijn als bijvoorbeeld oliebaronnen komen voor clubs als RKC en Heerenveen in de eredivisie? Dan krijg je alleen maar een betere competitie van. Roman Abramovic is juist een zege voor het voetbal . Hij verwend de kijker met oogstrelend voetbal waarna ik uren kan kijken. Zonder deze man was een club zoals Chelsea nooit zo groot geworden en hadden jij en ik nooit van het perfecte aanvallende combinatie spel wat Chelsea wekelijks op het heilige gras op Stamford Bridge vertoond kunnen genieten. Het is alleen maar beter voor de competitie zulke eigenaren. Of vind jij het leukst dat iedere keer 1 ploeg wint zoals Bayern in Duitsland? ja dat is leuk zeg. Allemaal dat gezeur over geld en die onsympathieke eigenaren. Alsof de club eigenaren van Real Madrid , Barcalona en Manchester United nou zulke wereld gozers zijn.

29 mei 2021 om 09:35

@mcfc1982 PSG valt nog best mee als je naar de totale uitgaven aan spelers kijkt. City en Chelsea zijn veruit de meest spenderende clubs in Europa. Barcelona ben ik met je eens, dat vind ik echt een hele nare club geworden die constant wanbeleid voert en dan hun handje weer ergens moet ophouden om dat recht te trekken. dan gun ik City en Chelsea nog veel meer een finaleplek dan Barcelona eerlijk gezegd. ik ben geen groot voorstander van City en Chelsea maar ik heb niet perse een hekel aan deze clubs. Barcelon vind ik wel een walgelijke club geworden

29 mei 2021 om 09:41

Het leuke is er nu wel vanaf hoor Blue, iedereen prikt er zo doorheen. Ga maar terug naar het gewoon fan zijn.

29 mei 2021 om 09:41

@bluegroninger dat ben ik op zich wel met je eens. het heeft het internationale voetbal wel minder saai gemaakt de opkomst van die nieuwe Europese topclubs maar je krijgt er toch een soort plastic gevoel bij. ze hebben zichzelf naar de wereldtop gekocht maar ze hebben idd de concurrentiestrijd wel een stuk interesanter gemaakt. het zou echter toch wel wat zijn als zo een City straks heel de PL domineert wat er zeker inzit gezien de eindeloze geldbronnen die ze daar hebben van wat investeerders

29 mei 2021 om 09:45

Psg geeft 400mil uit aan 2 spelers dus ja valt mee zeg jij dan. 180mil en 222mil voor 2 spelers en dan nog het giga loon. Tja het is maar hoe je het bekijkt he, maar ze doen maar lig ik niet van wakker. Barca is van zijn podium afgevallen. Als je 1 speler 555mil voor 4 seizoenen betaald en dan de rest hun loon nog. En nu overal gaan schooien voor geld, droevige bedoeling is het. Eigenlijk zou ffp nu moeten zeggen geschorst van europees voetbal tot alle schulden weg zijn.

29 mei 2021 om 09:58

mee eens. ik ben vaak kritisch op City maar Barcelona vind ik nog vele malen erger. qua beleid maar ook hoe ze met hun trainers omgaan. bij City zit er iig nog een idee achter de aankopen en is er een bepaalde visie. bij Barcelona is dat er totaal niet meer tegenwoordig. Coutinho een aankoop van 150 miljoen past niet in hun zogenaamde systeem en houdt gewoon de bank warm en Griezmann van 120 miljoen wordt ook totaal verkeerd gebruikt omdat er geen plek voor hem is in dat systeem, waardoor hij niet echt rendeert. wat voor beleid voer je dan als club?

29 mei 2021 om 11:17

Je bewijst nu wat ik altijd beweerde....
Guardiola en Barca hater puur sang. Jij bleef maar ontkennen.
Psg die 400 miljoen weg gaf aan 2 spelers dan heb ik het niet over salaris...en geen CL weet te winnen...is niks mis mee.
Maar barca en City zijn in je ogen de enige clubs die hebben gekocht.
Door jouw haat ben je blind.
Wat hoop ik echt van harte dat City CL wint om.je de mond te snoeren.

29 mei 2021 om 11:49

jij komt weer met twee spelers aanzetten. wat zegt dat over de totale transferkosten aan een selectie? City heeft veel meer aan de selectie uitgegeven dan PSG en PSG heeft al een keer de CL finale gehaald. daarom werd het ook hoog tijd dat City wat de duurste selectie ter wereld heeft, dat eindelijk ook een keer ging bewerkstelligen na drie uitschakelingen op rij in de kwartfinale van de CL tegen veel mindere tegenstanders. dat heeft Guardiola met City dat eindelijk weer een keer gedaan na 11 jaar waar coaches als Zidane, Klopp en Tuchel dat al 3 keer en 2 keer hebben gedaan in de tussentijd. dat mag jij persoonlijke haat noemen maar ik benoem gewoon de feiten

29 mei 2021 om 12:11

Hahahahaha dit is genieten.
Hoe jij gefrustreerd raakt.
Ik geniet echt enorm van. Weet je nog toen Company winnende goal scoorde in de laatste minuut dat jij liep te trollen...na die goal was je nergens te bekken en zelfs de volgende dag niet kom reageren op City topics.
Dat was echt een genot om te zien. Ik ga vandaag echt feest vieren als City kampioen wordt. Ik gun het Chelsea ook.
Maar ik gun het City meer omdat jij dan kapot zal gaan en de komende zomer met pijn in je hart gaat lopen.

29 mei 2021 om 12:26

@samcro: wat heb jij toch met rollers en erdoorheen prikken? Ik lees dat vaker en vraag het me toch af. On: dat geleuter over geld; elke club heeft miljoenen te besteden en sommige meer dan anderen, elke club koopt spelers en sommige meer dan anderen. Het gehuil mag wel een keer ophouden, dan ga ook lobbyen voor een oliesjeik en zorg dat je niet achterop raakt. Dat gemiep altijd maar, verschrikkelijk

29 mei 2021 om 14:56

Nog zo 1.

29 mei 2021 om 16:09

@Souhail-p waarom zou ik kapot gaan? Als ze winnen prima toch? De prestaties van Guardiola bij City worden imo nu ook al zwaar overhypt dus daar zal verder weinig aan veranderen. Ik kan daarom prima leven met een overwinning van City

29 mei 2021 om 17:49

@Japie Wat is dan nog de definitie van voetbal? Je kan hetzelfde argument gebruiken voor een Ajax in de Eredivisie of tal van andere voorbeelden. Wat voetbal betekent kan je op 30 verschillende manieren interpreteren bij wijze van spreken. Het is dan ook een nietszeggende uitspraak.

29 mei 2021 om 17:53

@silvacity daarom beoordeel ik ook eerder Ajax ook op wat ze in Europa laten zien en niet in de Eredivisie. dat ze hier kampioen worden is vrij logisch met veruit de duurste selectie uit de competitie. dat vind ik niet echt een bijzondere prestatie

Dit is toch wel de grootste non-finale in de historie van de CL. Een Russisch en een Qatars team tegen elkaar met nauwelijks Britten op het veld. Schimmige eigenaren, nauwelijks supportersbeleving en voor de gemiddelde voetbalfan totaal oninteressant wie er wint. Misschien een handvol gloryhunters die hopen dat 1 van de 2 teams wint. Ik denk dat dit een CL-finale kan worden met matige kijkcijfers

29 mei 2021 om 11:32

Qua entourage is het geen topaffiche. Qua coaches en voetbal toch wel. Tuchel is overigens zelf ook door Guardiola fan. Het Egelse voetbal is geevolueerd door buitenlandse coaches. Het nationale team van Engeland pikt er de vruchten van. Phoden en Mount zijn geen typische Engelse spelers meer.

30 mei 2021 om 01:14

Phoden met Ph, omdat het zo'n zuur ventje is?

29 mei 2021 om 12:26

Over (bijna) elke club zou je wel zo'n verhaaltje kunnen schrijven. Is geen het Russisch team dan is het wel een team dat op schulden is gebouwd, de bus parkeren, onsympathieke spelers hebben rondlopen, geld willen graaien of eigenaars hebben die dat willen doen (super league)... Er zal weinig supporterbeleving zijn omdat het in Portugal wordt gespeeld met een maximum aantal supporters. That's about it. Maar goed. We praten alleen maat over alle randzaken terwijl het om het voetbal gaat. We zetten de tv aan omdat we vermaakt willen worden. Daar kijk je voor als voetbalfan.

29 mei 2021 om 13:56

Zou mij helemaal niets verbazen als dit de slechtst bekeken CL finale wordt sinds het begin van

29 mei 2021 om 13:59

Inderdaad de grootste non finale ooit. Normaal heb ik altijd wel een (lichte) voorkeur voor een team, maar dit jaar is het voor het eerst dat het me geen reet kan interesseren. De ene club is nog lelijker dan de andere, erg jammer dat dit de finale is.

29 mei 2021 om 17:35

Zou je ook hetzelfde hebben gezegd als 1 van de teams een Amerikaanse eigenaar had? Want dat hebben veel clubs tegenwoordig en daar hoor ik niks over.

29 mei 2021 om 20:35

Bij united en Arsenal toch? Weet niet maar daar zijn de fans nota bene zelf boos op de eigenaren toch?

Helaas zie ik city weer met cancelo als linksback en walker als rechtsback spelen.. ik snap echt niet dat pep die keuze maakt. Ik hoop dat chelsea weer met Havertz in de spits speelt want dat brengt zoveel meer voetbal in dat team. Pep mag zijn teams dan wel mooi voetbal laten spelen maar ik vind tuchel tactisch beter en denk daarom dat chelsea gaat winnen.

29 mei 2021 om 09:17

Nee mendy op LA dat is beter, die man kan niet verdedigen. Cancelo speelt een topseizoen. En is voetballend ook 100x beter als mendy. Sneller als mendy, heeft gewoon meer wat pep verwacht van een back. Maar goed dat jij geen kaas ervan gegeten hebt dat is al meermals duidelijk geworden. Een hele tijd terug city dit city dat. En nu is chelsea beter? Met hun droevige 1-0 keer op keer. Ja dit is het typische voorbeeld van succes supporterkes.

29 mei 2021 om 10:54

Nee ik bedoel natuurlijk walker eruit!! Cancelo zou de eerste naam zijn die ik in de basis zou zetten als rechtsback. Wat een topper is dat!

29 mei 2021 om 12:27

@Martijn Het probleem is de linksback positie en niet Walker of Cancelo op rechts

29 mei 2021 om 13:45

Zinchenko doet het toch altijd goed op links? Maakte tegen PSG het verschil vond ik

29 mei 2021 om 13:49

@Hot Mensen zijn snel kritisch op spelers. Zinchenko kan een goede pot spelen, maar zakt ook door de mand. Sommige mensen verwachten dat je op elke positie een wereldtopper moet hebben.

Ik vond het Bayern van Pep ook prachtig. Ze speelde toen een eerate helft uit bij City waar ze hen echt degradeerde tot bierteam. Fantastizch was dat.

ik heb met beiden clubs niet veel. we kunnen allemaal Guardiola wel geniaal noemen maar uiteindelijk is er imo maar 1 reden dat City nu eindelijk een keer die finale haalt. die 1,5 miljard die die sjeiks erin hebben gepompt. ik denk dat pakweg een Wiljan Vloet met een selectie van 1,5 miljard nu ook als een geniale coach zou worden gezien die prachtig voetbal speelt en veel grote prijzen in de wacht had gesleept. dan zullen mensen wel weer zeggen ja maar Mourinho speelde geen leuk voetbal met dure teams maar dat is samen met Simeone ook ongeveer de meest verdedigende en laffe coach in Europa dus dat vind ik sowieso een slecht voorbeeld

29 mei 2021 om 09:19

Volgens mij heb jij die tekst echt copy paste staan. Pfff oude koeien ze zagevent. Pfffff echt vermoeiend ventje zonder leven. En het is guardiola zelfs dat beetje respect heb je niet. Maar goed pep kan niks goed doen voor u. Ook al wint hij straks 10-0 dan komt het excuus weer 1.5miljard bla bla bla

29 mei 2021 om 09:27

ik vind dat Guardiola het bij Barcelona geweldig heeft gedaan. bij Bayern vond ik het minder als onder Heynckes die met dezelfde selectie de triiple pakte en bij City is hij elk jaar met vele miljoenen voor spelers blijven smijten na 3 keer op rij te hebben gefaald tegen veel mindere clubs tot hij eindelijk weer een keer die CL finale haalde. ik vind het succes van City bij elkaar gekocht en heb meer respect voor een club als Bayern bv die voor Europese topmaatstaven bescheiden geld uitgeeft maar door een doordacht en innovatief beleid al jaren mee doet om de knikkers. dat deed Guardiola destijds ook met Barcelona en daarom vind ik dat hij daar wel geweldig heeft gepresteerd

29 mei 2021 om 09:32

Wat bedoel je met "bescheiden Geld uitgeeft" 80 miljoen voor een Franse linksback?

29 mei 2021 om 09:41

Barca, psg, bayern, real, utd, juve noem ze maar op ook bijeen gekochte ploegen dus bla bla succes kopen dat probeerd dan elke club als je u worden moet geloven. Alleen is city beter met zijn geld omgegaan. Dan vele andere clubs utd bv 500k+ p/w voor sanchez die niks heeft laten zien. De gea dat handenvol geld kost. En ja bayern dat je daar sympathie voor hebt zegt genoeg. Kopen de concurrentie leeg of arm. En gaan bij spelers die einde contract worden slijmen en beloftes maken om niet te verlengen. Bayern is een monopoly in de bundi. Super saaie bedoeling waar iedereen al weet wie de titel gaat pakken. En volgend seizoen is het weer bayern, boring!!!

29 mei 2021 om 09:43

ik kijk naar de totale uitgaven van een selectie en dan heeft Bayern bij lange na niet zoveel geinvesteerd als een City en Chelsea. een PSG heeft bv ook veel geld betaald voor Neymar en Mbappe maar als je kijkt naar wat er totaal is uitgegeven aan de selectie dan valt dat nog best mee in verhouding met clubs als City, Chelsea en Barcelona bijvoorbeeld

29 mei 2021 om 09:48

Ik snap het niet hoor, zijn ze met u geld aan het spelen? Nee denk ik dus wat zal het jouw een worst wezen. City en dergelijke hebben slim zaken gedaan. Barca niet bleven maar geld uitgeven dat ze niet hadden. City heeft 0mil schulden. City draait nu op zich sterk genoeg. Verdienen op zich nu mooi geld. Nu corona ja is moeilijk voor iedere club geen fans in het stadion. En ik kan het je eerlijk zeggen ik ga al meer dan 15jaar kijken naar city. Het blijft voor mij dezelfde mooie club. Ik heb ze live in the championship zien spelen. Heb ze CL zien spelen tegen barca.

29 mei 2021 om 09:55

City is natuurlijk wel een keer heel goed weg gekomen met die Financial Fairplay regel en uitsluiting van Europees voetbal. ze werden toen vrij gesproken maar dat verhaal rammelde aan alle kanten. clubs als Barcelona en City zijn cashcows voor de Uefa want die trekken de kijkcijfers en dan wordt er graag wel eens de andere kant opgekeken. zit een Fortuna Sittard in de schulden bv dan zal er een stuk minder coulant worden opgetreden en wordt zo een club als voorbeeld gesteld om even de regels duidelijk te maken. een Europese topclub zal dat niet zo snel overkomen

29 mei 2021 om 12:35

@Japie Als je je echt verdiept in de casus dan was het juist de case van de UEFA tegen City die aan elke kant rammelde i.p.v. andersom. CAS heeft dit opnieuw onderzocht en kwam tot de conclusie dat de UEFA City heeft aangeklaagd zonder overtuigende bewijsstukken te hebben geleverd.

29 mei 2021 om 09:24

Hier se zermatt 2.0 eerst een reactie zetten en ze dan aanpassen hahaha. Japie en zermatt zijn broers hahahaha

29 mei 2021 om 09:29

ik maak vaak typfouten dus ik pas met regelmaat mijn reacties aan ja maar aan de inhoud veranderd meestal weinig tot niks

29 mei 2021 om 09:33

Nee eerst had je 5 zinnen en ineens staat er een heel artikel, goed jongen je doet maar. Maar je verwijt zermatt van hetzelfde te doen. Terwijl je nu zelf identiek doen aan hem. Maar goed we weten allemaal hier hoe graag je dat ene zinnetje herhaalt. 1.5miljard heeft hij uitgegeven, nogmaals 6 a 7 spelers op leeftijd die vervangen moesten worden en dan ben je snel wat geld kwijt. En zeker als city komt aankloppen wordt de prijs ineens wat bij gedaan. Want ze hebben geld dus laat ze maar dokken. City doet niet mee aan opbieden, daarom zijn ze zo vaak al afgehaakt voor spelers. Maar dat zie je dan weer niet.

29 mei 2021 om 09:51

ik verwijt Zermatt helemaal niks. ik ben het vaak niet met hem eens maar ik heb wel respect voor hem en ik kan vaak ook wel glimlachen om zijn reacties. hij is juist een van mijn favoriete leden op dit forum met wie je altijd leuke discussies kunt voeren. ik ben het er niet mee eens dat City meer betaald voor spelers dan de andere topclubs. zoja ben ik heel benieuwd welke speler City dan bv 60 miljoen moest kosten die vervolgens dan opeens voor 30 miljoen aan een andere Europese topclub werd verkocht. City gaat gewoon voor de dure spelers. als je toptalenten als Sane of Laporte bij een Schalke of Bilbao gaat halen weet je dat je de hoofdprijs betaald en voor een Mahrez bv ook. je weet op voorhand dat dat dure spelers zijn. Liverpool en City aasten allebei bv op Van Dijk en aan beide clubs werd gewoon hetzelfde bedrag van 80 miljoen genoemd. City vond het hem uiteindelijk niet waard en Liverpool wel maar het is niet zo dat Liverpool opeens 60 miljoen moest betalen, omdat het geen City is. ook die moesten gewoon dezelfde prijs betalen voor deze speler als City

29 mei 2021 om 12:13

Guardiola is de aller beste coach ooit. Jij weet het en daarom doet het je pijn. Zijn voetbal niveau heeft geen enkele trainer laten zien.
Daarom wordt Barcelona onder hem de beste uit de geschiedenis en sinds dat moment heb je trauma over gehouden aan Guardiola. Niks mis mee wanneer je ouder wordt leer je met trauma's omgaan. Komt goed knul.

29 mei 2021 om 13:16

Hahahhahahahahahaha
Bij barca nog wel.
Noem is een trainer die ballen heeft om deco, Ronaldinho en Eto'o durft weg te sturen en compleet 11 van de jeugd te laten debuteren.

Geen enkel trainer heeft dat ooit gedaan en het zal ook nooit gebeuren.
Natuurlijk koopt hij maar hij weet wat hij koopt. Nog geen enkel trainer heeft het niveau van voetbal zo hoog gemaakt als Guardiola. Geen enkel trainer.

29 mei 2021 om 13:25

Met de selectie die city heeft, laat jij ze niet voetballen zoals ze dat nu doen. Dus jouw uitleg is gebaseerd vooral wat sommige mensen hier zeggen

29 mei 2021 om 14:55

Ik kan niet anders dan souhail gelijk te geven , het is allemaal niet zo simpel zoals je denkt.
het is geen videospelletje ik zie geen enkel trainer realiseren wat guardiola heeft gerealiseerd al geef je hem het dubbele van zijn budget, ok een groot budget helpt een trainer maar het is niet alles heel veel trainers kregen grote budgetten en kunnen weinig presteren, van guardiola is het pure voetbalintilligentie,Het is niet dat city pas geld begon uit te geven bij de komst van guardiola dat doen ze al jaren zonder groot succes.

29 mei 2021 om 16:00

Oh nee hoor geen pro Guardiola of Barcelona.

Feit is dat de hele wereld nog steeds vindt dat Barcelona van Guardiola de aller beste in de geschiedenis is.
Dat heb ik niet van me zelf. Maar van alle analisten van de wereld en niemand heeft hem kunnen overtreffen.

Er zijn teams die zelfs cls hebben gewonnen en toch worden ze niet gezien dat zij de aller beste van de geschiedenis. Het gaat om intelligentie van het voetbal. Mooi voetbal spelen etc.

29 mei 2021 om 16:13

@Souhail-p hoezo zou ik weten dat Guardiola de beste coach allertijden is? Het heeft 11 jaar geduurd en 1,5 miljard voor Guardiola om weer een keer de CL finale te halen. In de tussentijd heeft Zidane de CL 3 keer gewonnen en hebben Klopp en Tuchel twee keer de finale gehaald. Hoe kan ik Guardiola dan de beste coach allertijden vinden? Als ik dan nu ga zeggen dat Guardiola de beste allertijden is dan die ik een uitspraak die helemaal niet match met de feiten

29 mei 2021 om 16:34

Dat zogenaamde mooie voetbal van City vind ik ook overdreven. Ik Engeland misschien waar ze veel meer geld hebben uitgegeven als de directe concurrentie en dus hetzelfde presteren als wat Bayern, PSG en Juventus al jarenlang doen in hun competities maar in de CL vind ik het voetbal van City vaak helemaal niet zo aantrekkelijk of indrukwekkend

29 mei 2021 om 11:50

Ik zou vandaag eens de Engelse pers lezen over de bewondering die er daar is voor Guardiola.

29 mei 2021 om 16:39

Dat mag de Engelse pers vinden maar dan heb ik meer bewondering voor die sjeiks die de echte reden zijn voor het succes imo door ervoor te zorgen dat er veel meer geld wordt uitgegeven als bij de directe concurrentie. Deze mensen hebben het bewijs gelegd dat succes wel degelijk te koop is. Zet al je concurrenten financieel buitenspel en je komt uiteindelijk wel als winnaar bovendrijven. Het is misschien niet het meest innovatieve beleid maar het is wel beleid dat goed werkt

29 mei 2021 om 17:54

@Japie Dat is wel een beetje te simpel. Geld zorgt voor mogelijkheden. Maar zonder de juiste aankopen en de juiste vent voor de groep ben je nog steeds niet erg succesvol. Geld kan niet heel erg succesvol zijn zonder goed beleid. Het is overigens een misverstand dat de eigenaar van City nog steeds alle transfers zelf bekostigt. City is vanaf het begin een investeringsproject geweest waardoor na een paar jaar de club zelf op eigen benen zou kunnen staan en financieel sterk zou kunnen zijn. Je hoeft alleen maar de jaarcijfers erbij te pakken om dat te kunnen zien.

Als Chelsea wint,dan kan Tuchel nogmaals een lange neus maken richting Paris st Germain.
Ik vind hem een fantastische strateeg op dit moment.
Benieuwd of Ziyech nog te zien is op het veld.
Ik verwacht een behoudend Chelsea,vooral in de eerste helft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. CarsonKeeper
A. MurićKeeper
N. AkéVerdediger
Yan CoutoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

57 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

‘Manchester City doorbreekt grens van 100 miljoen euro voor Grealish’

Manchester City geeft niet op in de strijd om Jack Grealish. The Athletic pakt vrijdag uit met het verhaal dat de regerend landskampioen een bod van omgerekend 117 miljoen euro heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren