NEC haalt flink uit en neemt eerste horde op weg naar Eredivisie

Zaterdag, 15 mei 2021 om 22:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:10

NEC heeft zich relatief eenvoudig voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-offs geplaatst. Het team van trainer Rogier Meijer was zaterdag een maatje te groot voor Almere City FC, dat het reguliere seizoen met een recordaantal punten van 75 als derde had afgesloten en daarin nota bene tweemaal van de Nijmegenaren had gewonnen: 0-4. NEC, dat juist als achtste was geëindigd, speelt komende donderdag in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade. Het team van Jurgen Streppel zegevierde eerder op de dag met 2-3 over De Graafschap.

Het was Almere City dat als eerste het doel vond via Thomas Verheydt, maar een handsbal voorafgaand aan het doelpunt zorgde ervoor dat het feestje niet doorging. De thuisploeg was de bovenliggende partij: een inzet van Daniël Breedijk richting de verre hoek was een prooi voor Mattijs Branderhorst en de doelman van NEC voorkwam met zijn vingertoppen, en met hulp van de kruising, dat een vrije trap van Ryan Koolwijk de 1-0 betekende.

Almere City kwam luttele minuten later goed weg toen Tim Receveur wel heel opzichtig vasthield in het strafschopgebied. Doelman Michael Woud raadde echter de intenties van Jordy Bruijn vanaf elf meter. In de laatste negen minuten voor rust legde NEC alsnog de basis voor het succes. Steve Tunga zag er niet best uit bij een lange pass, waarna Jonathan Okita vanaf de linkerkant naar binnen ging en de bal met rechts in de korte hoek schoot: 0-1.

Drie minuten later kreeg NEC opnieuw een strafschop. Verheydt werkte Rens van Eijden naar de grond en Kevin Blom wees voor de tweede keer naar de stip. Bruijn nam ondanks zijn eerdere misser opnieuw de strafschop en had dit keer geen moeite om Woud te passeren: 0-2. Branderhorst voorkwam vlak voor rust nog een aansluitingstreffer door een vrije trap van Ilias Alhaft uit de verre hoek te halen.

Almere City slaagde er na rust totaal niet in om een vuist te maken, waardoor NEC comfortabel op de voorsprong kon leunen en in de laatste twintig minuten ook nog eens verder uitliep. Woud liet eerst een hoge bal los en vervolgens schoof Javier Vet het leer na een lage voorzet van Cas Odenthal vanaf rechts tegen de touwen: 0-3. Vijf minuten later sloeg Woud een hoge bal zomaar in de voeten van Okita, die simpel zijn tweede kon maken: 0-4.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Almere City moet zich zeker kapot schamen dat ze dit seizoen niet gepromoveerd zijn. Het was al schandalig dat ze niet rechtstreeks gepromoveerd waren omdat ze in januari nog 8 punten voorstonden op de Graafschap. Almere City had met hun kwaliteiten nooit met 0-4 van dit NEC mogen verliezen vooral omdat ze eerder dit seizoen al 2x van hun wonnen. Almere City moet nu volgend jaar rechtstreeks promoveren.

15 mei 2021 om 22:56

Almere leuke club voor de KKD. Voegen dus duidelijk niets toe aan de eredivisie. Gelukkig hebben we GAE en Cambuur terug. Hoop nog nec of nac. Veel toffer dan dat suffe Almere

15 mei 2021 om 22:56

Helemaal eens. Op basis van wat zou Almere moeten promoveren?

15 mei 2021 om 23:04

Echt geen idee.. maar Berghuis’ z’n schoonvader zal er wel weer geld inpompen met z’n Kroonenberg group. Die man is goed voor 2 miljard euro, zie ze helaas wel ooit promoveren. Hebben nu al een best aardig spelersbudget.

15 mei 2021 om 23:04

Wat inhoudelijk weer, op basis van wat? Almere heeft een fantastische jeugdopleiding. Heeft gewoon een beter team dan Nec, heeft het financieel veel beter voor elkaar als NAC en Nec. Dus de enige argument is het stadion... En daar kan Almere komende jaren gewoon op groeien

15 mei 2021 om 23:13

Ach financieel beter voor elkaar... Ze hebben gewoon nooit die eredivisie huishouding gehad... als clubs die 20 jaar eredivisie spelen dan degraderen dan kom je in de problemen...Beter team dan NEC, volgens mij zijn die geen wedstrijd helemaal fit geweest, dus kun je amper beoordelen.

15 mei 2021 om 23:45

Op basis van 3e staan op de ranglijst? Slaat toch nergens op dat je 3e wordt en eind van het seizoen nog play-offs moet spelen om je plekje in de Eredivisie te verdienen?

16 mei 2021 om 00:00

Almere groeit ieder jaar. Op een gegeven moment gaan die wel promoveren en dat zou volledig terecht zijn. Daar wordt goed beleid gevoerd.

16 mei 2021 om 00:30

@supernico ik baal ook nog steeds van de Graafschap inderdaad, echt onzin dat je niet promoveert als je derde wordt.

16 mei 2021 om 01:19

Oh. Volg de KKD eerlijk gezegd niet echt. In het artikel stond dat Almere FC 3e werd, maar dat was dus De Graafschap. Maar ja. Blijf erbij dat de nummers 1-3 KKD horen te promoveren en de nummers 16-18 Eredivsie moeten degraderen. #EyMagIkTwee

15 mei 2021 om 23:05

Almere gaat echt niet even promoveren met de graafschap, ADO, vvv en wie weet welke club nog meer. Natuurlijk zijn ze een kanshebber, maar niet meer dan dat. Ze groeien ieder seizoen gestaag, en voor Almere is het beter om te promoveren als ze er klaar voor zijn dan te vroeg. Vooral omdat ze nog weinig historie hebben, en een terugval weer jaren kkd kan betekenen. Wel zou ik afscheid nemen van deze trainer en op zoek gaan naar een meer ervaren iemand. Deze gast dacht wel even van jong PSV te winnen omdat ze altijd goed waren tegen jong teams. Maar ze bakten er niks van. Rare gast die Rijsdijk.

16 mei 2021 om 00:27

Weinig historie of veel historie maakt helemaal niet uit. Zolang je goed beleid voert kan je gewoon blijven groeien. En Almere City voert ook beter beleid uit t.o.v. veel andere clubs in de Kkd. Zelfs beter dan ADO wat gewoon een rommeltje is.

16 mei 2021 om 00:44

Haha. Goed beleid?? Je bedoelt gewoon geld er in pompen.

Ole dan maar terughalen?Jammer na zo’n mooi seizoen - zo’n grote en groeiende stad zou mooi zijn in de Eredivisie, ondanks dat het nog steeds een klein clubje is.

15 mei 2021 om 22:55

Kan het niet slechter doen dan Rijsdijk. Wie zet er ook Tunga op rechtsback terwijl je Hammouti op de bank hebt, verder Emmers op de bank die voor veel dreiging kan zorgen terwijl grootverdiener en prutser Smeets er wel in staat.

16 mei 2021 om 13:57

Ole wordt ontslagen na 2 verliespartijen en de rest is geschiedenis inmiddels; ik zou dat hele Almere City nog niet meer zien hangen als Ole zijnde

Goed bezig NEC word wel weer eens tijd dat jullie terug keren naar de Eredivisie. Succes in de play-offs

15 mei 2021 om 22:59

Niet op basis van die 8e plaats in de competitie hoor 🤔. Toch zijn de cijfers vandaag duidelijk, een terechte zege.

Wauw niet verwacht, Almere begon ook heel
dominant maar nec heeft zich aardig staande gehouden. Misschien houden we na dit deze coronaramp er toch nog een derby aan over. Ik denk dat de nekkers genoeg hebben geleden inmiddels

Het zal er ooit van komen, maar je hopen dat het zo lang mogelijk duurt, dat Almere city eredivisie zal gaan spelen... die rijke sponsor zal nog wel eens de portemonnee trekken maar Almere met paar ontzettende frusten hoort gewoon niet in de eredivisie thuis. Soort stadion wat je in België nog niet ziet... Goed voor Nederlandse voetbal dat NEC Roda en NAC het uit gaan maken en niet een speeltje van die kroonenbergh.

de arrogantie van het Almeerse beleid is afgestraft na het ontslag van Tobiasen. Er zit al maanden geen voetbal in dit team, alleen een paar lichtpuntjes met Yeboah en Alhaft, maar verder speel je met slordige spelers die niet goed getraind zijn. Iedereen zag vanaf minuut 10 al aankomen dat dit de wedstrijd van NEC zou zijn. Tobiasen lacht zijn broek af, onder hem ging het even minder en toen werd hij eruit gestuurd. Almere mag eerst op zoek gaan naar een betere trainer l, desnoods Tobias weer aanstellen en daarna mogen ze meer technisch begaafde spelers kopen en Verheydt verkopen. Verheydt is één grote liability in je team die het alleen van het koppen en intikmomenten heeft, verder te houterig en enorm balverliezend. Kijk maar goed in de spiegel Almere City, schaam je diep, jullie arrogantie is op een terechte manier afgestraft.

Mooi! Denk niet dat ook maar iemand op Almere City in de Eredivisie zit te wachten.

Roda, Nec, NAC of Emmen/willem II. Allemaal leuke ploegen om erin te krijgen (of houden), gaat nog spannend worden!

15 mei 2021 om 23:10

Nou Emmen niet hoor. Dat vind ik de minst leuke club. Zgn net doen of ze de armste zijn van de eredivisie maar met hun spelersbudget zitten ze gewoon boven stuk of zes ploegen uit de eredivisie. Dus hun prestatie is helemaal niet zo geweldig, en dan ook nog op dat neppe kunstgras van ze, omdat ze liever paar Peruanen halen.

15 mei 2021 om 23:34

Waarom zit niemand op Almere te wachten? Toch hartstikke leuk voor de provincie Flevoland om een club in de Eredivisie te hebben. Almere deed daarbij ook heel erg lang in de top mee van de KKD en dus was er weinig op af te dwingen geweest als ze 't wel hadden gered. Ze verpesten wel alles in de laatste weken. Ik hoop nu dat Emmen er lekker in blijft.

16 mei 2021 om 10:08

Geen idee. Kwestie van gevoel en voorkeur denk ik. Ik zit er zelf ook niet op te wachten overigens. Saaie provincie, saaie accommodatie, het spreekt niet bepaald tot de verbeelding ofzo. Enfin, net als de Graafschap verpesten ze een heel seizoen, of misschien wel twee seizoenen gezien de situatie vorig jaar, in een paar weken. Dan verdien je het natuurlijk ook niet.

16 mei 2021 om 14:00

Klein stadion, geen karakter en geen historie wat natuurlijk normaal is voor een provincie die nog niet zo lang bestaat maar dan liever een club met betere accommodatie en meer historie tbv ambiance

16 mei 2021 om 12:14

Zitten ook weinig mensen op Feyenoord te wachten maar die zitten er ook in.

16 mei 2021 om 14:06

Badum tsss, nou Jan en nu weer lekker met de vrouw aan de thee met koekjes vort

Pfff wat lekker zeg dit. Nooit verwacht dat we Almere zouden verslaan na de 2 eerdere nederlagen dit seizoen. Eerste 10 minuten een aantal keer goed weggekomen maar daarna amper nog wat weggegeven. 25% balbezit en 0-4 winnen wat een top avond. Nog 2 finales en dan misschien toch stiekem weer een keer terug naar de Eredivisie!

15 mei 2021 om 22:59

Zo zie je maar dat balbezit weinig zegt over een wedstrijd, zolang je je eigen kansen maar benut

Heerlijk dit. Had het eerlijk gezegd wel verwacht, je ziet toch vaak dat ploegen die tot het einde meestrijden om directe promotie het in de playoffs niet redden. Bovendien kon NEC voor het eerst sinds lange tijd weer met Van Eijden, Barreto en Bruijn in de basis spelen en met dat trio heeft NEC bijna alles gewonnen dit seizoen. Dat stukje extra ervaring is zo belangrijk voor dit jonge team.

Nec zou leuk zijn. Cambuur en Go Ahead zijn wat mij betreft geen meerwaarde voor de Eredivisie. Nec ten koste van Emmen zou dat enigszins goed maken.

16 mei 2021 om 00:34

Veel ploegen die vanuit de eerste divisie komen zijn niet direct een meerwaarde. Maar tijd, geluk en inzet kan een hoop goed maken. Heerenveen was tot 93/94 ook geen topper en niemand wilde ze in de eredivisie. Die zijn nu niet meer weg te denken. Heracles is ook zo een club, na hun promotie kregen ze ook de wind van voren. Wie zijn er wel van meerwaarde, Ajax, Feyenoord, Psv, Vitesse, AZ, Utrecht, Groningen, Twente. Het is maar een hand vol clubs, de rest rommelt maar wat en kan bij een slecht seizoen er zomaar uitliggen. Misschien ziet het er over 10/15 jaar helemaal anders uit. Cambuur de grootste in Friesland, Zwolle de grootste in Overijssel, etc. Je moet het een beetje tijd geven. Ado en VVV waren dit jaar niet goed, daar komen Go Ahead en Cambuur voor terug. Volgend jaar weer andere, want er moeten er nou eenmaal 2 degraderen en 2 promoveren.

16 mei 2021 om 07:34

Grappig, Cambuur voetbalt al twee seizoenen mooi verzorgd voetbal, het enige wat NEC daartegen kon doen was met tien man in het strafschop hangen, en dat zie je liever?

16 mei 2021 om 07:46

Nu kijk ik niet wekelijks KKD voetbal, maar gisteren hield NEC een clinic in verdedigen. Vind ik voor de ontwikkeling in NL niet slecht, want levert NL toch ook interessante spelers op.

Daarnaast hebben ze een aantal talenten nu en de afgelopen jaren afgeleverd. Ik denk dat menig liefhebber daar liever naar kijkt in de eerste / eredivisie dan naar met alle respect broodvoetballers die eigenlijk te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken muhren / seuntjes / platje waar ploegen als Cambuur, de graafschap en Almere vol mee staan.

16 mei 2021 om 08:08

Wat een onzin, je ziet liever de muur van NEC dan de 109 doelpunten van Cambuur?

16 mei 2021 om 08:27

Nec is een club die in de Eredivisie hoort. Jarenlang een stabiele middenmoter geweest totdat ze degradeerde. Ik denk dat ze daar weer naar toe kunnen groeien. Die andere 2 hebben de promotie zeker verdiend, maar vind ik qua statuur meer KKD clubs.

16 mei 2021 om 08:36

Je hoort niet in een divisie, dat moet je verdienen.

16 mei 2021 om 09:26

Go Ahead heeft 25 jaar onafgebroken in de eredivisie gespeeld. Maar vind jij qua statuur een KKD club. Natuurlijk jongen.

16 mei 2021 om 10:54

Dat noemen we ook wel selectieve perceptie😂

16 mei 2021 om 11:04

Wanneer? 50 jaar geleden? Go Ahead ademt tegenwoordig gewoon KKD. Je overschat je clubje denk ik.

16 mei 2021 om 12:02

@ nr4 Denk je dat ze er in de eredivisie ook 109 gaan maken?

Ja ik zie liever een goed georganiseerde ploeg verdedigend spelen met jonge talenten dan 9 ‘dertien in een dozijn’ spelers bij Cambuur/de graafschap/Almere met 2 talentvolle uitschieters van 24... met mij denk ik nog 90% van NL.

16 mei 2021 om 12:44

9 dertien in een dozijn voetballers worden niet met zoveel overmacht kampioen. En natuurlijk gaan ze niet 109x scoren in de eredivisie maar ze hebben iig de intentie om te scoren. En ik denk dat 90% van de mensen dat liever zien dan een bloedeloze 0-0

16 mei 2021 om 14:00

Welke bloedeloze 0-0? NEC heeft amper 0-0 gespeeld. Gister ook 'gewoon' 4 x gescoord , wat wil je nog meer?

Elke ploeg die op sportieve basis in de eredivisie terecht komt verdient dat. Almere is vandaag compleet door het ijs gezakt, maar vroeger of later zullen ze promoveren. Het is een ploeg die nog niet zo lang bestaat en toch maken ze de laatste jaren stappen. Hoe dan ook is voor nu NEC door.

Tja. Je wilt de trainer eruit gooien na een aantal wisselvallige uitslagen terwijl de trainer rest van seizoen gewoon naar behoren presteert. Dit in de hoop op beter spel en promotie. Nou komen ze daar in Almere even bedrogen uit. Niet dat ze het met Tobiasen wel even zouden halen, dat gaan we nu niet weten. Maar nu is het voor mij beetje eigen schuld dikke bult.

De wissel van Tobiassen naar Reisdijk heeft geholpen. Ze zijn veel beter gaan voetballen en de resultaten zijn ook stukken beter geworden.

Die zag ik niet aankomen, maar wat een goed nieuws zeg! Ik zit zelf totaal niet op Almere te wachten. Toch knap van NEC, evenals Roda. Beide een pittige uitwedstrijd en beide door. Zo zie je maar dat er in de play-offs alles mogelijk is. NEC-Roda is een dubbeltje op zijn kant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Jong PSV44-2
13.Jong AZ42-11
15.TOP Oss41-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. PastoorUnknown
N. BakkerKeeper
S. KellerKeeper
T. BakensVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

0 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren