Ihattaren en Stengs maken deel uit van voorselectie Jong Oranje

Vrijdag, 14 mei 2021 om 13:22Dominic Mostert • Laatste update: 15:44

De voorlopige EK-selectie van Jong Oranje voor de knock-outfase in Hongarije en Slovenië is bekendgemaakt. Bondscoach Erwin van de Looi heeft 31 spelers geselecteerd; op vrijdag 21 mei zal hij de selectie inkrimpen tot 23 namen. Oranje speelt op maandag 31 mei de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk. De ploeg plaatste zich in een EK-groep met Roemenië, Duitsland en Hongarije als groepshoofd voor de kwartfinale van het EK.

Omdat het toernooi werd opgedeeld in twee delen, heeft Van de Looi een nieuwe groep samengesteld. Een opvallende naam is die van Mohamed Ihattaren. De aanvallende middenvelder was er tijdens de groepsfase niet bij, maar is nu wel opgenomen voor de knock-outfase. Hetzelfde geldt voor Devyne Rensch van Ajax en Tahith Chong van Club Brugge. Azor Matusiwa miste het eerste deel van het EK vanwege een blessure, maar is nu weer fit en is opgenomen.

Cody Gakpo, Teun Koopmeiners en Jurriën Timber waren er tijdens de groepsfase van het EK wel bij, maar ontbreken omdat ze zijn opgenomen in de voorselectie van het 'grote' Oranje. Calvin Stengs bewandelt juist de omgekeerde route. De aanvaller van AZ behoorde niet tot het keurkorps van Frank de Boer en daalt nu af naar Jong Oranje. Als de ploeg van Van de Looi de kwartfinale van Frankrijk weet te winnen, wacht tegen de winnaar van het duel tussen Denemarken en Duitsland. In een eventuele finale zijn Spanje, Kroatië, Portugal of Italië de mogelijke tegenstanders.

De volledige voorselectie:

Doel: Maarten Paes (FC Utrecht), Justin Bijlow (Feyenoord), Jan Hoekstra (Roda JC), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Ajax)

Verdediging: Devyne Rensch (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Mats Knoester (Heracles Almelo), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Sven Botman (Lille OSC), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Jordan Teze (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Dani de Wit (AZ), Noa Lang (Club Brugge), Azor Matusiwa (FC Groningen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Mohamed Ihattaren (PSV), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Ludovit Reis (VfL Osnabrück)

Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Tahith Chong (Club Brugge), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Justin Kluivert (RB Leipzig), Kaj Sierhuis (Stade Reims).Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door redondono5)

Op basis van wat wordt hij nu wel opgeroepen en de vorige keer niet,snap er niks van..

14 mei 2021 om 13:24

Op basis van talent. Deze jongen heeft het mentaal heel moeilijk en krijgt nu de kans zich te bewijzen. Als hij dit laat schieten is het gewoon klaar.

14 mei 2021 om 13:26

Vorige keer zat hij ook in de voorselectie. Dus het is niet waar wat je zegt.

14 mei 2021 om 13:28

Op basis van al die minuten die hij sindsdien heeft gemaakt eeuuhh bedoel gemist!

14 mei 2021 om 13:32

@marieke90

Ik begrijp je punt, komt niet consequent over.

Ik denk zelfs op basis van de groepsfase. Middenveld was wel heel erg slecht. Denk dat de coach meer talent wil en gokt dat Ihattaren alles gaat geven, om een transfer te realiseren. Heeft bij PSV weinig kunnen laten zien.

14 mei 2021 om 13:39

@Mr Krillin: als hij meer talent zou willen had hij Lang wel opgeroepen. De Boer's criteria voor selectie zijn me echt een raadsel, ook de selectie van Van de Beek is ronduit vreemd te noemen

14 mei 2021 om 13:45

Ik denk dat jij je vergist met het grote Oranje, ikbengoed83. Dit gaat over Jong Oranje.

14 mei 2021 om 16:16

Dit is dezelfde vergelijkbare discussie als met Cillissen en Zoet destijds. Zoet had een topjaar, het jaar waar we uitgeschakeld werden door Atletico.

Correct me if i'm wrong maar Cillissen heeft in al die tijd bij Barcelona op de bank gezeten en was toch de eerste keeper. Daar was ook veel discussie over.

Dat van de Beek niet tot nauwelijks speelt dit jaar vind ik dan ook geen reden om hem niet mee te nemen.

In zijn Ajax tijd was hij zo goed dat United hem voor veel geld heeft gekocht.
Die kwaliteiten zijn er nog steeds, om hem er bij te hebben als reservespeler lijkt mij niet meer dan normaal. Hij is sowieso beter dan Koopmeiners, waar bij AZ al twijfels zijn of hij de volgende stap naar een Roma kan gaan maken.

Zo heb je ook nog andere spelers op zijn positie waar over gediscussieerd kan worden. Gewoon mee nemen, niet voor de basis maar het is geen Strootman.
Die laat het al jaren af weten na zijn blessure.

Misschien krijgt hij wel meer vertrouwen als hij een paar keer mag invallen, kan hij zich in de kijker spelen van andere clubs.

Ik weet zeker dat hij er op gebrand is om te laten zien dat hij dit bij een andere club met een beter beleid wel kan laten zien.

Maar goed, Miccoli gaf het al aan, het gaat om Jong Oranje, niet het grote Oranje.

On: Er is en word alles aan gedaan om Ihattaren professionaliteit toe te brengen, komt hij bij de selectie bij Jong Oranje, in een andere omgeving, als hij daar verzaakt, definitief verkopen. Ik ben er al een beetje klaar mee maar ik blijf hoop houden.

Als we negatief blijven zal hij ook niet beter gaan worden, op persoonlijk, professioneel en sportief gebied. Precies die volgorde.

14 mei 2021 om 17:28

Zo raar is de selectie van vd Beek nou ook weer niet. Zo veel spelers bij echte topclubs hebben we immers niet. Het idee dat spelers moeten spelen bij hun club stamt vooral uit de tijd dat een groot deel van de selectie bij een topclub speelde. Als de keus dan is een speler die bij een topclub op de bank zit of een speler die in de eredivisie (of vergelijkbaar niveau) speelt kan ik me best voorstellen dat je voor de bankzitter van de topclub kiest.
Buiten een handje vol toplanden, doen ze dit in andere landen net zo goed, en in het verleden hebben we dit ook vaak genoeg gedaan met andere Nederlandse spelers, gewoon omdat de 2e keus van Barcelona of United nog altijd beter is dan de eerste keus van Feyenoord of AZ.

14 mei 2021 om 13:49

Het is vandaag vrijdag 14 mei, vorige keer was het dat niet. Ik kan oprecht geen enkele andere reden bedenken. Er is niks veranderd en zeker niet in het voordeel van Ihatarren.
Vind het wel fijn voor de jongen dat die er bij is en hij kan nog steeds goed voetballen dus ook zekere vanuit dat perspectief ook goed voor jong oranje.

14 mei 2021 om 13:54

De vorige keer werd hij (volgens Vd Looi) niet opgeroepen omdat ze slechts 2 dagen voorbereiding hadden en hij nog niet eerder bij het team had gezeten, waardoor hij minder goed zou weten wat er van hem verwacht zou worden op tactisch vlak. Dit keer is er wel meer voorbereidingstijd, dus zou dat laatste misschien makkelijker kunnen zijn. Los van wat ik verder allemaal van Vd Looi vind (weinig goeds), is het op zich nog best in lijn met zijn redenatie.

Het lijkt alsof iedereen op het juiste moment om zn hoofd is gevallen bij de KNVB 🙏🏼

14 mei 2021 om 13:37

Dit is voorlopige selectie. Ik denk niet dat Ihatarren uiteindelijk mee gaat.

14 mei 2021 om 15:42

Floranus zit er nog bij. Dus valt wel mee. Maar die valt nog wel af lijkt me

Gewoon meenemen die jongen, of gaan we een 19jarige met een heel land laten vallen? Kom op, vertrouwen doet heel wat met een jongen!!

Hopelijk gaat hij definitief mee! Bij psv gaat het hem helaas niet meer worden maar deze jongen kan zo goed voetballen, enorm veel potentie. Hopelijk helpt de knvb hem en maakt hij aankomend seizoen de juiste keuze!

Hopelijk mag Sierhuis er nu wel bij blijven. Heeft zijn waarde in de kwalificatie absoluut bewezen en ik vond dat er in de groepsfase wel een echte spits werd gemist. Kan ook prima samen met Boadu en Brobbey mee, ze spelen toch met twee spitsen.

14 mei 2021 om 13:33

@yelle met Brobbey en Boadu is Sierhuis toch niet nodig, ook dat hij te kort komt.

Mogelijk wil de coach ook weer met de Wit spelen als valse spits

14 mei 2021 om 14:44

Mijn hele punt is dus dat Sierhuis helemaal niet te kort komt. Heeft in de kwalificatie alles aan gort geschoten. En naam mijn idee miste de selectie dus een echte spits, een afmaker. In de groepsfase werd namelijk kans op kans gemist. Dat is overigens ook ongeveer wat ik in mijn eerste reactie zei.

Aparte keeperskeuze, had toch Nijhuis, Paes (beiden eruitgekeept door Oelschlagel) of Hoekstra thuisgelaten en Gorter meegenomen. Floranus eruit gedonderd voor Struijk. En Reis of Ekkelenkamp thuisgelaten om toch Veerman te overtuigen om mee te gaan (in hoeverre hij nog meegenomen kon nomen, want hij is al 22 en heeft niet meegedaan in de kwalificatiereeks). Flemming had ik ook wel graag willen zien, in hoeverre je hem ook nog kon meenemen omdat hij 22 is en niet heeft meegedaan in de kwalificatiereeks. Jongen is wel bezig aan een goeie run en is mvp van Fortuna met 14 goals en 7 assists in de competitie en beker. Sierhuis had ik thuisgelaten, want die scoort ook bar weinig bij Reims en Masuba van Cercle (verhuurd door Monaco) meegenomen.

14 mei 2021 om 13:57

Inderdaad zeker Gorter van GAE meegenomen ipv de keepers van Utrecht

Bijlow

Geertruida - Teze - Botman - Rensch

Matuziwa - Kadioglu
Ihattaren

Stengs - Boadu - Lang

Prima selectie waar je naar mijn mening erg ver mee kan komen!

14 mei 2021 om 13:58

Met een middenveld met Kardioglu én Ihattaren kun je denk ik na de eerste wedstrijd weer naar huis.

14 mei 2021 om 14:14

Heb je JF zien voetballen? Ik ga ervan uit dat we sowieso nu na 1 wedstrijd klaar zijn

Prima voorselectie. Stengs hoort hier ook niet bij trouwens.

14 mei 2021 om 14:00

Hoezo niet? We hebben niks beters rondlopen voor Jong. Of je zou Van Bergen, Nunnely of een Adekanye meenemen, en die vind ik beduidend minder dan Stengs. Stengs heeft onder Van der Looi wel goeie interlands gespeeld, onder andere tegen Jong Portugal.

14 mei 2021 om 14:09

Dat slaat nergens op, stengs is zo'n goeie voetballer niet normaal alleen is laatste tijd gwn minder maar behoort zeker tot de basis in jong oranje.

14 mei 2021 om 14:15

Goede voetballer? Als je goede wedstrijden in een heel seizoen op een hand te tellen zijn valt het imo wel mee hoe goed je kan voetballen.

14 mei 2021 om 15:13

In Alkmaar kotsen we hem ook uit met zijn lakse houding. Roy is een uitzondering.

17 mei 2021 om 10:04

Stengs is gewoon erg matig. Vind hem gewoon niet goed. Speelt totaal niet indrukwekkend. Begrijp de hype rond hem nog steeds niet.

Zou Ihattaren zich weer ziek melden?

Ihattaren gaat nog afvallen hoor. Die zit er gewoon voor de vorm bij omdat er anders wederom kritiek komt. AL hoop ik voor die jongen dat ze hem nu eens een keer niet laten vallen. Lekker meenemen die jongen.

Kan iemand mij vertellen wie en hoe goed Jan Hoekstra is? Deze keeper is mij nooit eerder ter oren gekomen.

En zijn en mensen die kunnen vertellen hoe Kardioglu zich heeft ontwikkeld afgelopen seizoen? Helaas is hij volledig buiten beeld geraakt (bij mij) omdat hij in de Turkse competitie speelt.

Koopmeiners gaat als afvaller van het grote Oranje naar Jong Oranje. De 9 afvallers van Jong Oranje voor het (resterende) EK zijn keepers Nijhuis en Hoekstra, verdedigers Floranus en Knoester, middenvelders Reis, Ekkelenkamp en Kadioglu en de aanvallers Chong en Dilrosun.

Mohammed. Wees verstandig alsjeblieft en bedank de KNVB.
Ga lekker bij Marokko spelen waar je als koning wordt behandeld en met topvoetballers gaat spelen als Hakimi, Ziyech, en Nessiry etc. Hier stel je niks voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

4 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren