Burgemeester Halsema uit medeleven tijdens telefoongesprek met Zahavi

Dinsdag, 11 mei 2021 om 10:27Yanick Vos

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft gebeld met Eran Zahavi om namens de stad haar medeleven te uiten naar aanleiding van de woningoverval afgelopen zondag. Terwijl de PSV-spits onderweg was naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II, werden zijn vrouw en kinderen thuis in Amsterdam overvallen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door unhip)

Tja, helaas koop je daar niets voor. Alles is al gezegd en besproken, hoe heftig dit ook is. Ik ga er eigenlijk vanuit dat hij dit seizoen (lees deze week) niet meer gaat spelen. En dat snap ik ookwel. Off: Waarom woont hij niet in omgeving Eindhoven, dat is toch veel praktischer. Net als Robben op de fiets naar de training

11 mei 2021 om 10:47

Dit is gisteren al 100x verteld, maar blijkbaar zijn er nog steeds mensen, nota bene fans van de club, die niet hele artikelen willen lezen om te lezen dat Zahavi graag in een grotere joodse gemeenschap wilde wonen.

11 mei 2021 om 11:25

🙈, nou shame on me. Ik beken schuld. Dat krijg je als een man 2 dingen tegelijk doet, werken en voetbalberichtje tussendoor lezen. Excuus voor de domme vraag

11 mei 2021 om 11:59

Domme vragen bestaan niet zegt men m'n toon was ietwat onvriendelijk, kon me gewoon moeilijk voorstellen dat een PSVer de afgelopen dagen niet ergens gelezen heeft waarom Zahavi in Amsterdam woont.

11 mei 2021 om 10:49

Omdat hij in een soort van Joodse wijk woont.

Ik snap niet dat een burgemeester zoiets op sociale media zet eigenlijk, wat is het nut ervan? Is dat dan een vorm van zieltjes winnen, of weten politici echt niet meer hoe ze nieuws naar buiten moeten brengen? Het komt op mij in ieder geval over als "kijk mij eens de goede meelevende burgervrouw zijn", terwijl het hier toch voornamelijk over Zahavi en diens familie hoort te gaan. Maar goed dat zijn ook maar aannames van mijn kant.

11 mei 2021 om 10:48

Halsema staat er nogal slecht op. Die denkt inderdaad wat zieltjes te winnen door dit te roepen. Het is wachten op Grapperhaus die er ook een mening over heeft.

11 mei 2021 om 11:05

Dat is exact de reden. Vorm van 'medeleven' terwijl het achter de komma gewoon gaat om zieltjes winnen waar zo'n gebeurtenis voor wordt gebruikt... Ga het kindje bellen dat vannacht is getroffen bij een schietpartij in Amsterdam ipv dit soort PR politiek.

11 mei 2021 om 12:54

Je ziet Rutte toch ook niet bij elke moordpartij in de media verschijnen? Nee alleen bij de zaken met een hoog profiel. Anders ben je er dagelijks mee bezig. Als mensen daar direct een kwade intentie achter zoeken refereer ik graag naar het gezegde: "hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten." Als Halsema niets publiekelijk gezegd had hadden diezelfde mensen het haar verweten.

11 mei 2021 om 14:27

Halsema kan toch al niets goeds meer doen. Deed ze niks dan was het ook gemiep van mensen die geen leven hebben blijkbaar. Mooi dat ze haar medeleven uit naar hem toe. Er mag ook wel eens iets positiefs over die vrouw gezegd worden

11 mei 2021 om 15:26

@murki, ik had het niet beter kunnen verwoorden. daar aan toevoegend, iedereen doet ook meteen alsof zo'n Instagram bericht de goede intenties meteen uitsluit. Die twee dingen kunnen prima naast elkaar bestaan.

11 mei 2021 om 15:39

"iedereen doet ook meteen alsof zo'n Instagram bericht de goede intenties meteen uitsluit" haha ik zie letterlijk niemand dit beweren, dus hoe kom je bij "iedereen". Mijn vraag is echter waarom goede intenties kracht bijgezet moeten worden met een Instagram post die vooral jezelf iets oplevert. Een slaatje slaan uit het leed van een ander vind ik persoonlijk niet heel chique, maar jij mag dat anders zien CoMokum. Ik kan mij echt niet voorstellen dat Zahavi meer waarde hecht aan het meeleven van Halsema omdat ze na het bellen ook nog een Instagram reactie plaatste.

11 mei 2021 om 10:53

Eens. Als je een echte goede daad wilt leveren hoef je het niet op social media te zetten

11 mei 2021 om 11:02

Dat doet ze omdat ze graag wil deugen. Ze weet zelf ook wel dat het hele land haar uitkotst, het zou haar sieren als ze eens wat harder optreedt tegen de joden- en homohaat in haar stad. Amsterdam was juist altijd vooruitstrevend op deze gebieden, daar is weinig van over helaas.

11 mei 2021 om 11:05

Ik heb zelf eigenlijk geen mening met betrekking tot Halsema, daarvoor heb ik te weinig met haar te maken. In meer algemene zin snap ik gewoon niet waarom politici zoveel via Social media spelen. Of ja snappen is niet het goede woord, want het levert ze blijkbaar iets op, maar ik vind het wel jammer dat het zo is in deze tijd.

11 mei 2021 om 11:28

Ik moet zeggen dat dit de eerste keer was dat ik überhaupt zag dat Halsema actief is op social media, het verbaasde me dat ze geen vinkje bij haar neem heeft. Uiteindelijk is de politiek een kwestie van jezelf populair maken met acties die de kranten halen zoals deze.

11 mei 2021 om 14:43

Geinig, ik ben juist van mening dat Halsema een topburgemeester is en dat eigenlijk al die ondankbare Amsterdammers haar niet verdienen. Hadden we in Den Haag maar zo'n mooie, linkse burgemeester in plaats van jaar in jaar uit zo'n VVD knor.

11 mei 2021 om 15:25

De doorsnee Amsterdammer vandaag de dag verdient Halsema ook, niet voor niets dat Groenlinks de grootste partij daar is. Wij verschillen van opvatting, ik vind Burgemeesters als Halsema en Cohen vreselijk, veel te slap. Van der Laan of Aboutaleb zijn voor mij voorbeelden van hoe het ook kan.

11 mei 2021 om 15:41

Ik wil niet oordelen over Halsema als burgemeester, dat doe ik dan ook niet, waar ik mij over uitlaat is politici in combinatie met Social media. Als ik een burgemeester om zijn ambt wol afzeiken, dan kan ik daarvoor prima mijn eigen burgemeester (Bruls) voor slachtofferen.

11 mei 2021 om 23:51

@DavidDein, dat klopt niet meer. GL heeft veel verloren bij de laatste verkiezingen. Ze zijn niet meer de grootste partij. Wat mij betreft trouwens is dat goed nieuws voor Amsterdam.

11 mei 2021 om 11:07

Ik denk dat zij uit wat velen in Amsterdam denken. Kinderen die worden vastgetaped en een schaar die in het haar van hun moeder wordt gezet. Dat soort geweld is vrijwel ongekend.

11 mei 2021 om 11:10

Dit is echt je reinste onzin, er komt dagelijks veel bruter geweld voor en zelfs moorden. Maar goed het is geen wedstrijdje wie is het grootste slachtoffer, maar de reden dat Halsema nu wel een insta berichtje plaatst is natuurlijk omdat heel het land meekijkt en Zahavi miljoenen verdient, wordt er een jongen uit de Bijlmer neergeschoten, dan zal Halsema misschien wel even met de moeder bellen, maar zie je dit niet op insta terug. Typisch politiek om ook in je achterhoofd te bedenken hoe jij zo gunstig mogelijk gebruik kunt maken van het drama van een ander.

11 mei 2021 om 11:14

@Visca, er is bijna dagelijks net zulk of erger geweld alleen al in Amsterdam. Dan plaatst ze toch ook geen berichten op sociale media? Ik heb tenminste nog niet gelezen dat ze de ouders van het neergeschoten tweejarig kindje al heeft gebeld...

11 mei 2021 om 11:22

Het is hier nog geen VS. Gelukkig komt zulke mate van geweld niet vaak voor tegen kinderen. Als je als burgemeester al niet hier voor je burgers mag opkomen wat voor doel dient een burgemeester dan nog.

11 mei 2021 om 11:34

Het is heel vreemd dat ik het heb over een Instagram post die in mijn ogen niet geplaats wordt, en dat mensen daar dan uit concluderen dat een burgemeester geen medeleven mag tonen. Zijn we dan zo ver in onze maatschappij dat we denken dat Social media de enige plek is waar we nog aan mensen kunnen laten zien dat we betrokken zijn?

11 mei 2021 om 13:44

Visca, ze begint haar zin op insta met: "Ik heb vanavond gebeld met de familie Zahavi...". Waarom doet ze dat? Omdat ze zoveel kritiek had dat ze dat niet gedaan had? En dus toch om zieltjes te winnen? Mijn oud-buurman is twee maanden geleden 's nachts na zijn werk (in de zorg) overvallen en bruut mishandeld. Geen enkel bericht van Halsema of wie dan ook in de trant. Wel een direct verwijt van de politieagent: "Wat doe je zo laat nog op straat tijdens de avondklok". Terwijl hij daar prima mocht zijn, op weg van werk (AMC) naar huis (Sarphatipark).

11 mei 2021 om 11:07

Ze wordt toch al beoordeeld of zij het nu zo doet of anders, er wordt toch altijd al een oordeel geveld. Kijk liever naar de daad die zij gedaan heeft en dat zij contact heeft gezocht met de familie Zahavi. Daarmee laat zij juist zien dat zij over voldoende empathie en gevoel te beschikken. Laten we voor een keer het eens via de positieve kant bekijken. Aangezien zij Eran Zahavi heeft getagd in de post, wilde zij (denk ik( Zahavi nog een extra hart onder riem steken. Ach Femke Halsema is net een mens. Mooi dat zij dit zo doet.

11 mei 2021 om 11:14

Sorry maar die daad, zoals jij dat noemt, had gewoon gedaan kunnen zijn bij het plegen van een telefoontje. Je PR agent een insta berichtje laten typen, dat heeft verder niks met hart onder de riem steken te maken, dan had dat telefoontje kunnen volstaan. Zij en haar PR team hebben gewoon bedacht hoe dit goed te spinnen valt voor haar eigen imago, zoals alle politici doen en daar is dat instaberichtje uitgerold. Dat berichtje is er echt niet puur voor Zahavi neergezet, als je dat denkt ben je in mijn ogen vrij naief

11 mei 2021 om 11:16

@Dirk, er is bijna dagelijks geweld jegens Joden in Amsterdam. Dan lezen we ook geen reactie van Halsema. Ze is veel te bang om bepaalde gelovigen tegen zich in het harnas te jagen.

11 mei 2021 om 11:25

Het geweld zoals tegen dat restaurant in Amsterdam is nu juist vaak in het nieuws. Ook logisch gezien de tragische geschiedenis van veel Joden in Amsterdam. Je ziet in landen als Frankrijk dat veel Joodse mensen vertrekken door het geweld. Of deze overval ook een religieuze achtergrond heeft weten we overigens nog niet.

11 mei 2021 om 11:41

Kennelijk was je er bij? omdat je het wel heel goed weet in te vullen naar eigen mening. Je kunt mij wel naïef noemen, maar ik zie niet in waarom zoiets positief (hoe ik er naar kijk) zo negatief aan de kaak gesteld moet worden. Het heeft in bepaalde opzichte te maken met welk persoon het doet, indien Aboutaleb of Marcouch (die dit beide ook veelvuldig doen op de sociale netwerken) zie je veel al lovende reacties. Los van hoe zich als burgemeester presenteert en presteert vind ik het gewoon dat zij ook recht heeft het op haar eigen manier te doen. Ze is er enorm door geraakt, omdat het ook een enorme brute misdaad is. Dat doet haar als persoon, net als ons enorm veel.

11 mei 2021 om 11:50

Sorry maar als Markouch of Aboutaleb dit deden, dan had je van mij dezelfde strekking gezien hoor. In feite is dit geen relaas tegen Halsema, jij schijt te denken dat ik iets tegen haar heb terwijl ik helemaal niet persoonlijk met haar te maken heb en geen mening mbt haar heb. Dit is eerder een relaas tegen sociale media en hoe de politiek die inzet. Een sociale media pagina van politici is vaak gewoon een reclamebord, net als bij veel gewone mensen ook overigens. Zo zet buurvrouw truus alleen maar de mooie vakantiekiekjes online en niet de bankafschriften met rode cijfers en zo post het account van Halsema dingen die haar positief in het nieuws brengen en geen berichtje met excuses over het uit de hand gelopen feestje van de Ajacieden. Dat is het enige wat ik benoem, dat ik het irritant vind dat er bij zo'n account altijd rekening gehouden wordt met het schaden of goed doen van een imago. Als jij denkt dat dat niet gedaan wordt bij het bedenken van zo'n post, dan vind ik dat naief. Maar goed wie weet heb jij het bij het juiste eind en spelen dit soort overwegingen helemaal niet mee.

11 mei 2021 om 11:56

@shorty1991 Ik zag al reacties van jou hier elders en geloof ook niet dat je zo bent tegenover Halsema. Ik begrijp jouw punt en ik kan daar best in mee. Ik kijk er alleen net iets anders tegenaan. Bedankt voor jouw heldere kijk hierop (die je goed onderbouwd ook) en mede daarom is het voor mij ook goed om met de mening van een andere er tegen aan te kijken!

11 mei 2021 om 12:02

Ik begrijp jouw reactie ook wel, vaak zijn het wel dezelfde types die lekker op Halsema kunnen zeiken. Ik ben echter geen Amsterdammer en heb niks met haast van doen verder. Probleem met vz is vaak dat je geen hele a4tjes wilt typen en je dus niet alles in je eerste post expliciet kunt benoemen, dan ontstaat dit soort verwarring. Het geeft ook niet dat we er anders tegenaan kijken, ik ben zelf gewoon een wat zure man die oud begint te worden en zich aan Social media irriteert haha. Ik heb het in ieder geval even kunnen ventileren en het licht zeker op

11 mei 2021 om 12:15

@Dirk: ach kom op, dit is puur populisme. Dat zie je toch zelf ook? Vraag is: zou ze dit bij een niet bekend persoon op dezelfde manier doen? De vraag stellen is ze beantwoorden... nee, en dus is dit onder de noemer populisme te plaatsen. Ze kan evengoed, zonder dit in de media te brengen, contact opnemen met Zahavi. In dat laatste geval zouden we kunnen spreken van oprechte empathie. Nu is het vooral PR.

11 mei 2021 om 12:21

Ik stond net onder de douche bij mezelf na te gaan waar nou eigenlijk mijn irritatie vandaan komt en ik denk erachter te zijn. Het goede voorbeeld geven als burgemeester kan ik nog inkomen, maar vaak zie je na een shooting of rrge misdaad een tweet voorbijkomen in de trant van "onze gedachte en medeleven gaan uit naar...", Ik vind hier toch een erg groot gehalte inzitten van "ik heb dit en dit en dit gedaan, goed hè..?"

11 mei 2021 om 12:32

Shorty....zij mag toch bepalen hoe zij dit wilt doen. In Amsterdam staat zij er prima hoor. Men mag veel van haar en dat geeft ruimte om gehoord te kunnen worden. Het is altijd goed om empathie te toenen. Jammer dat de mensen van buitenaf altijd wat te zeggen hebben. In hun ogen kan je nooit iets goed doen. Belt ze..., dan had ze weer langs moeten gaan. Gaat ze langs, had ze dit aan haar management moeten overlaten, want zo zijn er meerdere slachtoffers. Blijf nou gewoon een keer stil staan wat ze doet en ga er niet achter zoeken wat ze er mee wilt bereiken. Ze is ook gewoon mens.

11 mei 2021 om 12:35

Fair play, dat mag ze zeker maar mag ik van jou dan ook een mening hebben in hoe ik er tegenaan kijk? Empathie tonen is zeker goed, Ik keur het getoonde medeleven ook helemaal niet af, maar blijkbaar is dat nog steeds niet duidelijk. Bovendien vind ik ook helemaal niet dat een ieder er hetzelfde naar moet kijken als dat ik doe, ik ventileer mijn mening dat ik het vervelend vind dat over dit soort dingen een PR ssausje zit. Dat lijkt mij net zo goed te mogen als zelf kiezen hoe je je medeleven uit, of in jouw geval het allemaal prima vinden hoe het loopt. Er is in die zin geen goed of fout, ik ventileer alleen mijn eigen mening.

11 mei 2021 om 17:18

Empathie is dus voor jouw een PR stuntje want eigenlijk zeg je indirect dat ze het niet meent vanwege een zogenaamde stunt. Ik zal je zeggen, ze bereikt de Amsterdammer hier niet mee of de 2e kamer, dat begrijp jezelf toch ook wel, maar gelukkig wel de familie wat ook de bedoeling is, toch?

Het maakt haar niet meer of minder populair, rijker of armer. In de zin van wat zij heeft gedaan, is juist alles goed. Jij zoekt naar de fout, die er niet is. Dan houden we het voor het gemak maar ..."ja, ik mag toch een mening hebben...zo makkelijk dit!!!

Van mij mag ieder een mening hebben, maar sommige als de jouwe zijn helaas nergens op gebaseerd en dat mag dan ook gezegd worden...daar is het Forum voor.

11 mei 2021 om 17:47

Haha je bent goed in het invullen van mijn eigen mening, maar letterlijk lezen wat ik zeg gaat je minder goed af. Empathie kan in mijn ogen prima getoond worden zonder een Instagram post, dat heb ik nu al 10x uitgelegd en alsnog kom jij ermee dat ik vind dat er geen empathie getoond mag worden. Tja dan zijn we klaar met praten lijkt me, ik blijf me niet verdedigen tegen dingen die ik niet gezegd heb.

11 mei 2021 om 17:50

Laat ik jou anders een vraag stellen die weergeeft wat ik bedoel: denk jij persoonlijk dat Zahavi meer empathie voelt door dat telefoontje of door dat Instagrambericht? Ik denk namelijk dat telefoontje en dan is in mijn ogen dus dat bericht onnodig en eerder voor politieke doeleinden. Maar in jouw wereld is een Instagram post dan blijkbaar het summum van empathie?

11 mei 2021 om 19:43

Ach... weet je, ik denk dat Zahavi het mee neemt en kan waarderen. Die heeft nu echt niet de kracht om te gaan denken, waarom deelt ze dit op Instagram. Hij wilt natuurlijk ook het liefst verder voetballen en zijn gezin beter beschermen. Wat er in huis gebeurt is natuurlijk belangrijker dan wat je van buitenaf mee krijgt of wordt gedeeld.

Het gaat om het gebaar en hoe dat verder wordt gedeeld, maakt achteraf niet echt meer uit.

11 mei 2021 om 20:20

Maar in mijn ogen is het gebaar van telefoneren al genoeg en zie ik niet in wat een instaberichtje dan nog extra toevoegt, dat is het enige wat ik bedoel en ik vind verder ook niet dat jij dezelfde mening moet hebben of wat dan ook. Om dan te stellen dat mijn mening nergens op gebaseerd is, terwijl jouw reacties gebaseerd zijn op het verkeerd lezen of interpreteren van mijn reacties, dat vind ik dan wel een beetje kinderachtig. Je bent het er niet mee eens en dat is ook prima zo.

11 mei 2021 om 11:09

Misschien om zichtbaar te maken hoe ze zich inzet voor de stad en zijn inwoners? Als de burgemeester wat doet uit naam van de stad is het vrij logisch dat de inwoners daarvan op de hoogte worden gesteld. Dat heeft niks te maken met zieltjeswinnen ofzo, dat is gewoon deel van haar functie. Maar goed, Halsema kan bij sommigen helemaal niets meer goed doen blijkt weer uit een aantal reacties hier.

11 mei 2021 om 11:12

Een burgemeester kan prima zichtbaar maken hoe hij of zij zich inzet, namelijk door blauw op straat en de algehele criminaliteitscijfers. Denk jij nou echt dat al die ontevreden Amsterdammers gevoelig zijn voor een Instagram berichtje? Kom op..

11 mei 2021 om 11:22

Nee ik denk niet dat al die ontevreden Amsterdammers daar gevoelig voor zijn, dat is ook helemaal niet de bedoeling. Ze steunt een van haar inwoners in een zaak die groot uitgemeten is in de media en stelt daarvan haar inwoners op de hoogte. Niet om een wit voetje te krijgen of om dat ze daar gevoelig voor moeten zijn, maar omdat dat haar functie is. Als burgemeester ben je gezicht van de stad en een publiek figuur en elke scheet die je laat uit naam van de stad wordt gedeeld. That's it. Prima dat jij vind dat een burgemeester zich alleen moet bezig houden met politie-inzet en criminaliteitscijfers, maar dat is een hele andere discussie. Haar functie betreft nou eenmaal wat meer dan alleen dat.

11 mei 2021 om 11:29

Als dat je functie is, dan zou je dus zo'n post moeten zien richting alle slachtoffers van allerlei criminaliteit, maar dat gebeurt dus niet. Voor mij is dat reden om aan te nemen dat grote spraakmakende events gebruikt worden voor politieke reden, voor jou is dit blijkbaar reden om aan te nemen dat dit hoort bij de job, maar dan voert ze haar functie die andere dagen dus gewoon niet goed uit. Ik heb nergens gezegd dat een burgemeester zich uitsluitend met politie en cijfers dient bezig te houden, ik geef enkel aan dat ik dat betere maatstaven vindt om haar betrokkenheid en kunde te beoordelen dan een Instagram post die ze hoogstwaarschijnlijk niet eens zelf getypt heeft. Waar in haar functieomschrijbing staat dat ze rijke slachtoffers op Instagram moet ondersteunen dan en dat ze dat niet hoeft te doen bij minder bekende slachtoffers? Het is toch iets te toevallig dat ze nu wel medeleven toont voor de Bühne, maar dat we dat medeleven anders niet zien? Maar goed het is niet erg dat we er anders tegen aan kijken hoor, ik zie gewoon dat politici Social media voor eigen gewin willen inzetten en jij ziet dat anders. mijn studentenkamer is een keer helemaal leeggeroofd, ik had een telefoontje van de burgemeester best kunnen waarderen, kon ook prima zonder. Maar als die burgemeester dan op insta zou zetten dat ie zo met me meeleefde, Dan zou ik wel denken van: gast je hebt me al gebeld, waarom moet je het nu nog via insta doen dan? Maar dat ben ik.

11 mei 2021 om 11:38

Nou ja, een deel van de functie is inderdaad ook voor de bühne. Bij grote evenementen of gebeurtenissen die veel media-aandacht krijgen wordt verwacht dat je als burgemeester van je laat horen of aanwezig bent. Daar zijn we het over eens denk ik dan. Als politiek verantwoordelijke (voor een stad of voor een land) laat je van je horen op dergelijke momenten. Tegenwoordig worden dergelijke steunbetuigingen via Social Media gedaan. Dat die manier je stoort, kan ik begrijpen, maar de boodschap blijft voor mij gelijk. Ik zou het daarnaast erg vreemd vinden wanneer politici als enige niet op social media zouden mogen zitten oid.

11 mei 2021 om 11:45

Het is ook niet zo dat politici van mij niet op Social media mogen, maar ik hoop wel dat een ieder duidelijk het verschil kan zien tussen een persoonlijke pagina en een reclame pagina. De post van Halsema is typisch zo'n sluikreclame voorbeeld wat je op insta continu ziet: je denkt te kijken naar een mooie meid die ervan houdt over stranden te huppelen, maar eigenlijk is het een advertentie van de Hunkemöller of van Monster. Zo is het in mijn ogen ook met Halsema: je denkt dat je een ontzettend lief meelevend berichtje leest, maar eigenlijk is het reclame voor het merk Halsema dat er niet al te goed opstaat. Ik heb geen enkel probleem met dat medeleven, maar als slachtoffer kan ik me niet voorstellen dat je nog gelukkiger wordt van een instaberichtje als je haar net nog aan de telefoon hebt gehad.

11 mei 2021 om 11:13

Natuurlijk is dit PR van Halsema. Ze weet hoe slecht ze erop staat bij de burgers van haar eigen stad. GL heeft ook flink verloren bij de laatste verkiezingen. Ze heeft veel credits verloren na die idiote demonstratie van BLM die ze toeliet (in die mate), de rel rondom haar man en zoon, etc. Waarom anders dit bericht op sociale media plaatsen? Trouwens, belt ze elk ander slachtoffer van zo'n walgelijke daad op? Nee. Maar hiermee hoopt ze zieltjes te winnen.

11 mei 2021 om 12:02

Tsja, ik denk dat wat Halsema ook doet, het is nooit goed. Er wordt a heel lang een hetze gevoerd tegen Halsema, het is volkssport numero 1. Je kan beter Wilders of Baudet heten.

11 mei 2021 om 12:07

Nou als je tot mijn vriendenkring zou behoren, dan zou je weten dat Baudet en Wilders het bij mij vaker te ontgelden hebben dan Halsema. In tegenstelling tot Halsema, heb ik wel iets tegen de personen Baudet en Halsema.

11 mei 2021 om 12:54

Het is lastig het onderscheid te maken maar de Telegraaf heeft er een dagtaak aan om Halsema zwart te maken, je ziet dat bij meer media. Dus als ik een bericht over wat Halsema lees dan weet ik wat er gaat komen. Fijn dat je er zo over denkt wat betreft Wilders of Baudet. Maar zie wel, waar Wilders en Baudet op het schild gehezen worden wordt Halsema verketterd.

11 mei 2021 om 12:56

Ik snap je reactie, ik zie ook genoeg mensen losgaan in ieder Halsema topic gewoon puur omdat ze Halsema is. Logisch ook dat de rechtse sympathisanten op Halsema lopen te fitten, wij linksen doen dat weer lekker op Baudet en Wilders

11 mei 2021 om 12:22

In feite kun je t in deze nooit goed doen; doet ze het om zieltjes te winnen? Is het omdat hij Joods is of in een Joodse wijk woont? Of een bekende voetballer? Waarom heeft ze niet gebeld met bijvoorbeeld Gordon of andere slachtoffers? En als je iets 'goeds' wil doen, waarom daar ruchtbaarheid aangeven?

Aan de andere kant; (de familie) Zahavi schijnt het op prijs te stellen en houden er wellicht wat mentale support/kracht uit...

11 mei 2021 om 12:29

Wat stellen ze dan op prijs, dat telefoontje of het Instagram bericht? Is ook lastig inderdaad, je doet het niet snel goed, maar als het gaat om dit soort heftige zaken, dan doe je het in mijn ogen vooral verkeerd als je meerdere keren het woordje "ik" moet gebruiken. Uiteindelijk is de strekking van je verhaal dat je meeleeft en aan ze denkt, dan is het genoeg om dat te zeggen in plaats van Ik heb gebeld, ik heb m'n medeleven overgebracht, ik heb gezegd dat mijn stad een veilige stad moet zijn. Dat riekt in mijn ogen toch wel veel naar beetje reclame voor jezelf maken.

11 mei 2021 om 15:09

Ik denk (neem aan) dat telefoontje, niet het persé dat Insta bericht. En ik ben het met je eens hoor; de bedoeling zal goed zijn, maar "ik" en het openbaar maken, dat hoeft ook voor mij niet... Dat is net als voetballers (of personen in het algemeen) vertellen dat ze zich hebben ingezet voor een goed doel, als in; kijk mij eens goed zijn.

Mijn avatar staat niet bekend als de meest aangename of toegankelijke persoon, maar heeft een hoop liefdadigheidsprojecten opgestart en gesponsord zonder dat dit in de media is gekomen. Net zoals bijvoorbeeld Ziyech niet heeft willen bekendmaken dat hij Leon de Kogel financieel heeft geholpen. Zo zullen er meer zijn die dit soort dingen doen en niet de credits via Insta willen krijgen...

11 mei 2021 om 13:04

Nou, wat dacht je er van dat er kamervragen zijn gesteld aan de hand hiervan, dit wordt breder opgepakt dan de daad alleen. Daarnaast een burgemeester dat meedoet aan de demonstraties rondom een zaak in Amerika, kan moeilijk wegkijken wanneer het in haar gemeente gebeurt he.

11 mei 2021 om 13:12

Ik heb geloof ik nergens beweerd dat ze weg moet kijken. Ik vind het ook vrij bizar dat jij uren na een discussie, waarin 20 keer te lezen is dat ik zeg dat ik niks tegen het medeleven an sich Ben, alsnog met de suggestie komt dat wegkijken dan het alternatief is.

11 mei 2021 om 14:34

Ik heb het over Halsema die niet kan wegkijken...

11 mei 2021 om 14:46

Ik zeg toch ook"ze weg moet kijken"? Ik reageer dan ook op dat jij vindt dat Halsema niet kan wegkijken, iets wat ik totaal niet beweer........

12 mei 2021 om 11:14

Cynische gedachtegang, maar ergens wel waar. Maar toch: veiligheid zit in he ttakenpakket van de burgemeester, en deze zaak hoort daarbij. Zo'n overval is ook uniek, en zorgt voor onrust. Het is dus wel goed dat ze zich hier over bekommert.

Misselijkmakend dit. Gaat ze dit dan doen voortaan bij elke verkrachting, beroving van oude dametjes en gezinnen die geterroriseerd worden? Nee behalve als we zielttjes kunnen winnen. Mijn maag draait ervan

11 mei 2021 om 10:56

Overdrijven is ook een vak zeg. Niet elke overval komt zo groot in de media en het is inderdaad niet haar baan om al die zaken op te volgen. In dit geval komt haar stad groot in het nieuws mbt een geweldadige overval op een bekend persoon. Zo gek is het niet dat ze dan even contact zoekt. Eigenlijk best netjes lijkt me. Dat het vervolgens op deze manier op social media wordt geplaatst had van mij dan weer niet gehoeven.

11 mei 2021 om 10:58

Dat ze contact zoekt is toch ook niet raar, dat beweert niemand hier, maar leg jij dan eens uit wat de meerwaarde is van dit delen op Instagram?

11 mei 2021 om 11:07

De meerwaarde van medeleven tonen en delen? Dit is toch altijd wat leiders doen en wat er van ze verwacht wordt? Wat is de meerwaarde van een bezoekje aan een rampgebied en praten met betrokkenen voor de camera's?

11 mei 2021 om 11:11

Het gaat hiet toch om kinderen. Zij is als burgemeester gewoon erg geschokt over de mate van geweld.

11 mei 2021 om 11:16

Murki, waar in mijn betoog lees je dat ze geen medeleven zou mogen tonen? Maar dat medeleven toon je toch al door te telefoneren? Als je niet ziet dat die instapost ook een politiek motiefje heeft, tja dan heeft daarover discussiëren verder geen zin. Dat een burgemeester wel een postje plaatst bij een bekend persoon, maar niet bij andere slachtoffers, dat heeft niks met medeleven tonen te maken, maar meer met "hoe kunnen we dit voor onszelf gebruiken"

11 mei 2021 om 11:17

Ik zeg toch tonen en delen? En ik draag aan dat leiders dit altijd publiekelijk doen omdat ze ook een bepaalde verbindende functie hebben.

11 mei 2021 om 11:18

@murki, ik ben het vaak met je eens, maar niet in dit geval. Er wordt bijna dagelijks geweld jegens Joden gebruikt in Amsterdam en dan hoor je Halsema niet. Ik heb vrienden in de Joodse gemeenschap en die zijn echt niet blij met haar omdat ze weigert hard op te treden.

11 mei 2021 om 11:20

Prima Murki, we zien het gewoon anders. Leiders doen dit, in mijn ogen, om stemmen te winnen bij de volgende verkiezingen. Het is niet voor niets dat zo'n voorval bij een bekend persoon wel aangegrepen wordt, maar een soortgelijk voorval bij Jan en Anita niet. Dat verschil zie jij toch ook wel? Dan kun je toch niet beweren dat dit puur gedaan is om medeleven te tonen en niet om er zelf ook nog iets uit te halen? Maar goed als jij dat wel denkt, prima dan is dat maar zo.

11 mei 2021 om 11:28

Logisch Shorty, als ze bij elke overval gaat doen dan is ze bijna dagelijks bezig. Het is toch niet vreemd dat bij de zaken die veel media aandacht genereren je ook als burgemeester te laten gelden?

En Kyle. Halsema is uitgebreid in het nieuws geweest rond de aanslagen op het Joodse restaurant aan de Amstelveenseweg, ging toen ook in gesprek met de eigenaren en heeft ervoor gezorgd dat veiligheidsmaatregelen van kracht bleven ondanks dat de politie dat niet nodig vond.

11 mei 2021 om 11:32

@murki ik snap wel dat het spelletje zo werkt, maar ik mag toch ook aangeven dat ik daar niet van gediend ben? Maar je geeft nu zelf toe dat dit eerder gebeurd bij grote zaken, dan heeft het toch niet alleen met medeleven te maken maar ook met hoe komt mijn imago naar voren als ik wel of niet optreedt? Ik vind dat jammer. Ik snap wel dat dat bij het politieke spelletje hoort, maar ik als persoon vind het jammer dat Social media daar zo'n grote rol in spelen.

11 mei 2021 om 12:05

@shorty1991 "dat ze contact zoekt is toch ook niet raar, dat beweert niemand hier, maar leg jij dan eens uit wat de meerwaarde is van dit delen op Instagram?" Ik reageerde op Marrekie, die zich afvraagt of ze dit dan bij iedereen gaat doen. Dat geeft mij dus het gevoel dat hij het raar vindt dat ze nu ineens contact zocht en daar reageerde ik op. Volgens mij ook redelijk genuanceerd. Dat je me vervolgens vraagt om de meerwaarde van het delen op Insta uit te leggen vind ik erg vreemd, nadat ik letterlijk zei dat het van mij niet had gehoeven om dit publiekelijk te delen. Ik heb dus niet het idee dat je Marrekie's bericht en mijn reactie helemaal goed had gelezen.

11 mei 2021 om 12:11

Kyle66 wat een onzin, ik heb zelf ook joodse vrienden in Amsterdam en die staan hier echt niet zo in zoals jij dat beschrijft.

11 mei 2021 om 12:16

Tja, ik ken andere mensen. Mensen die hun keppeltje niet durven te dragen omdat ze dan aangevallen worden. Er is een reden waarom er bij Joodse scholen beveiligingscamera's zijn. Niet omdat ze dat zo fijn vinden.

11 mei 2021 om 12:22

Sieb je hebt gelijk, ik had je laatste regel niet gelezen en mijn reactie op jou was dus voorbarig

11 mei 2021 om 12:29

Ja die verhalen ken ik ook. Alleen betwijfel ik of dat op dergelijke schaal is zoals jij stelt. Dat er een probleem is ontken ik overigens ook niet. Alleen ben ik het niet eens met de mate waarin deze problematiek (die ik ook niet ontken) zich voordoet binnen de stadsgrenzen.

11 mei 2021 om 10:58

Medeleven tonen is misselijkmakend nu? Sommige zien volgens mij de naam Halsema en de hartslag gaat omhoog, schuim naar de mondhoeken. Ze kan niets goeds doen, het wordt toch negatief uitgelegd. Als Eberhart dat deed dan kregen we teksten als 'burgervader' te horen.

11 mei 2021 om 10:59

Kom op, zeg! Je kunt er kritische vragen bij stellen, maar overdrijf je niet enorm als je zegt ‘mijn maag draait ervan’? Mijn maag draait van die overval, niet van Halsema’s medeleven, via Insta geuit of niet. Politici doen dat vaker, links of rechts.

11 mei 2021 om 11:14

Misschien wordt het dan tijd om even rustig te reflecteren op je reactie op dit bericht. Wanneer medemenselijkheid al als misselijkmakend wordt beschouwd zit er toch ergens iets fout. Het klinkt haast alsof je Halsema's reactie erger inschat dan de overval an sich (ik zou in ieder geval niet goed weten welke bewoordingen je daarvoor zou hebben). Als burgemeester van je stad is het je plicht om te waken over je inwoners. Ik denk overigens inderdaad dat er bij elke groot uitgemeten criminele activiteit (we hebben het hier nota bene over een soort halve gijzeling) een burgemeester zich uit moet spreken, social media is dan een handige manier.

11 mei 2021 om 12:20

Nee maar je kan je wel afvragen wat een, blijkbaar, niet zo populaire burgemeester te winnen heeft met dergelijke Instagram post? Ze heeft namelijk ook al telefonisch contact gehad met de familie. Wie vaart er het beste bij dit Insta bericht? Mij maak je niet wijs dat die post nogal door PR ingegeven is hoor... dus ergens kan ik de opmerking wel snappen, als is misselijkmakend natuurlijk overdreven. Maar ik erger me ook aan politici die zich op dergelijke manier profileren.

Wat is dit voor goedkope manier om zieltjes te winnen? Ik kan mij haast niet voorstellen dat ze dat bij iedereen doet waarbij een inbraak wordt gepleegd. Dat je ze belt prima, maar om er vervolgens mee te lopen pochen op social media vind ik wel heel erg droevig.

11 mei 2021 om 12:14

Zoveelste onzin bericht over Halsema, het is een high profile zaak, zij is burgermoeder. Publieke functie, nadruk op publiek. Wat had je dan verwacht, dat ze over de bloemetjes en de bijtjes had geschreven op insta?

11 mei 2021 om 12:36

Waarom is dit een onzin bericht? Er wordt toch duidelijk geageerd over de manier waarop zij reageert, niet dat ze reageert. Lees de post anders nog even.

11 mei 2021 om 22:38

@Hoed74, ik doelde dan ook op de post van GeneralZod en niet op het nieuwsbericht van Vz. Schiet mij maar lek maar ik snap oprecht niet deze hele ophef over een Instagram post. Werd er maar ook zo geageerd wanneer een El Ghazi iets post op Instagram om zijn steun te betuigen aan de getroffenen in de Gazastrook en vervolgens op misselijkmakende wijze wordt bejegend. Maar nee, we gaan lopen mierenneuken op een insta post van de Amsterdamse burgermoeder. Die overigens zelf ook weleens slachtoffer is geworden van beroving (weliswaar straatroof) in Amsterdam. Stel je voor dat toen iemand als Grapperhaus, of voor mijn part Rutte het idee opvatte om zijn medeleven te betuigen via Instagram aan Halsema, het gore lef!

Al die tokkies gelijk op hun achterpoten omdat ze de naam Halsema zien... Gewoon netjes van de burgermeester. Als Wilders dit op zijn twitter tijdlijn had gezet dan sprongen jullie een gat in de lucht

11 mei 2021 om 12:40

Tokkies? Achterste poten? Heb je de reacties gelezen, waar men op duidt en dat het met name om de manier waarop gaat? Of is dat een te hoog tokkie gehalte voor je? En wat heeft Wilders hier mee te maken? Wat die wordt natuurlijk nooit beticht van populisme, die komt overal mee weg. Sterk betoog, je kan zo naast hem in de Tweede Kamer gaan zitten.

11 mei 2021 om 12:51

Echt fascinerend hoe mensen uit Uden en Oude-Pekela beginnen te schuimbekken als ze de naam Halsema horen.

Wat fijn dat Halsema even de situatie gebruikt voor eigen gewin omdat ze er slecht op staat. Wellicht heeft ze nog wat tips voor Zahavi over het verplaatsen van je familie uit problematische wijken.

11 mei 2021 om 11:19

Ajax fan maar geen enkel benul van de stad Amsterdam blijkbaar? Buitenveldert is een hele nette wijk.

11 mei 2021 om 11:57

Het was dan ook met een knipoog die niet helemaal geregistreerd is.

Goede en logische actie. Als burgemeester zet je je in voor het welzijn van de inwoners van je stad en laat je zien dat je er bent wanneer ze je nodig hebben. Dat haar naam in het algemeen op sommigen werkt als een rode lap op een stier, tja, daar moet ze zich wat mij betreft weinig van aan trekken. Reacties hiero laten duidelijk zien dat ze werkelijk níets meer goed kan doen.

11 mei 2021 om 11:23

Even voor de goede orde, ik heb niks tegen Halsema en haar naam werkt voor mij niet als een rode stier, het is meer de algemene irritatie hoe politici met Social media omgaan waar ik me tegen verzet. Daar is Halsema nu dan toevallig een voorbeeld van.

11 mei 2021 om 11:31

Jouw reactie was dan ook nog binnen de perken hoor Shorty, gewoon een open, brede vraag incluis nuance . In andere reacties werd echter een bak stront opengetrokken van heb ik jou daar.

11 mei 2021 om 12:02

De vragen zijn:

Belt ze vaker met slachtoffers van brute misdaden?

Deelt ze zulke berichten vaker op social media?

Is het antwoord op beide vragen Ja, dan is het een goede en logische actie. Is het antwoord op beide vragen nee, dan is het simpele kwestie van zieltjes winnen.

11 mei 2021 om 12:23

En ongetwijfeld is het antwoord nee want bekende mensen overkomt dit niet zo vaak als ‘gewone’ mensen. Maar die laatste doelgroep is natuurlijk niet PR interessant...

11 mei 2021 om 14:45

Zo'n puike politicus en burgemeester en zo veel schijt over haar heen krijgen. Ik zit met het schaamrood op de kaken de reacties te lezen.

Belt ze andere slachtoffers ook als ze iets hebben meegemaakt of wordt er alleen gebeld naar bekende mensen?

11 mei 2021 om 12:20

Volgens mij bij die kwestie van Bas van Wijk die werd doodgeschoten nadat men een horloge probeerde te roven van 1 van z'n vrienden. Maargoed, slaat nergens op dat dat breed uitgemeten wordt wat Halsema nu wel of niet doet of moet doen als goed burgemeester.

11 mei 2021 om 12:52

Mensen verwachten onrealistische dingen nu van Halsema. Je ziet Rutte toch ook niet bij elke moordpartij in de media verschijnen? Nee alleen bij de zaken met een hoog profiel. Anders ben je er dagelijks mee bezig. Als mensen daar direct een kwade intentie achter zoeken refereer ik graag naar het gezegde: "hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten." Als Halsema niets publiekelijk gezegd had hadden diezelfde mensen het haar verweten.

Ik vind dit echt triest. Denk je nou echt dat als een onbekende burger zo iets zou overkomen een Burgermeester van welke stad dan ook iets zou doen.

Als die Groen Links dame in beeld komt, moet je oppassen. Niks gebeurt zonder reden. Oftewel, politiek gekleurd. Blm: ja. Oudere mensen protesterend op Museumplein: op in laten hakken. Ajax: geen feest. O ja, toch wel, want met sommige supporters is het kwaad kersen eten;-)). Daar weten ze bij sommige andere clubs meer van...

Absoluut geen fan van de burgermeester Halsema, maar ze kan het hier natuurlijk ook niet goed doen hè.

Maakt ze melding dat ze gebeld heeft loopt ze er te koop mee, belt ze niet, of is het niet bekend dat ze gebeld heeft, krijgt ze te horen dat er geen statement van hogerhand gemaakt wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren