Ajax-verdediger imponeert: 'Zo'n complete speler, een vulkaan die uitbarst'

Zondag, 9 mei 2021 om 11:08Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:12

Peter van der Veen is niet verrast door de ontwikkeling die Devyne Rensch op dit moment doormaakt bij Ajax. De voormalig jeugdtrainer van de Amsterdamse club werkte nauw samen met de talenten die dit seizoen zijn doorgebroken bij Ajax en staat er niet van te kijken dat onder meer Rensch, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber dit seizoen een basisplek hebben veroverd onder trainer Erik ten Hag. Ook over de ontwikkeling van de vertrekkende Brian Brobbey, die komende zomer naar RB Leipzig verkast, maakt Van der Veen zich geen moment druk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De ontwikkeling van welke speler heeft jou het meest verrast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

Met Rensch (18), Timber (19) en Gravenberch (18) heb je veel grote wedstrijden dit seizoen gespeeld met drie tieners in de basis. Brobbey (19) viel dan ook nog vaak in. Het ziet er gewoon heel goed met zulke grote talenten. Ik denk dat dit volgend jaar het team wordt: Stekelenburg, Mazraoui, Timber, Martinez, Rensch, Gravenberch, Blind, Klaassen, Antony, Haller en Tadic.

9 mei 2021 om 11:20

Dat zou dan een team zijn met zeven spelers uit de eigen opleiding. Drie daarvan net doorgebroken, een daarvan enkele tijd geleden doorgebroken en drie teruggehaald als routiniers. Dat gemixt met spelers met waarde als Martinez en Antony en klassespelers als Haller en Tadic. Wat een beleid. Mazraoui, Timber, Martinez, Rensch, Gravenberch, Antony zijn dan allemaal activa. Spelers die, als ze zich doorontwikkelen, op een goeie markt 20+ kunnen opleveren.

9 mei 2021 om 11:43

Ik zou als Ten Hag zijnde inderdaad ook kijken of je Rensch of Mazraoui op lb kan zetten. Nous deed dat al een paar keer in het succesjaar met verve. Zou het heel zonde vinden als een vd twee volgend seizoen reservespeler is (uitgaande dat Nico nu dan echt vertrekt).

9 mei 2021 om 12:28

Timer en Martinez als Cb's lijkt me geen goed idee. Dan heb je twee centrale verdedigers die kleiner zijn dan 1,80. In dat geval zou ik als Ajax zijnde nog een extra CV halen in de zomer, want buiten Schuurs zijn de andere opties in het centrum ook niet heel groot.

9 mei 2021 om 13:27

Eerst maar eens afwachten hoe die jongens het doen in het buitenland. Leuk meedraaien met Ajax is 1 ding, een basisplaats bemachtigen bij een mooie club in Europa en imponeren in Oranje is van een hele andere orde. Eerst maar zorgen dat ze de stijgende lijn doortrekken en dan zullen we wel zien waar het schip strandt.

Rensch vind ik nog wel het minst, de potentie is er absoluut, alleen voor de grote wedstrijden is het nog net iets te slordig. Timber daarentegen vind ik echt geweldig, ik snap eerlijk gezegd niet dat niemand hem in oranje wilt zien maar iedereen wel Gravenberch wilt zien, Timber is namelijk gewoon veel beter dan Gravenberch dit seizoen

9 mei 2021 om 11:21

Gravenberch speelde vooral een hele sterke eerste seizoenshelft. Na de goede januari-maand was hij allang niet meer zo overtuigend. Ik denk nog steeds dat hij het beste rendeert als linksmidden in een systeem met de punt naar achteren.

9 mei 2021 om 11:26

Gewoon veel beter? Je vergeet even voor het gemak dat Gravenberch haast alles heeft gespeeld en ook tegen de betere ploegen. Tegen welke ploegen heeft Timber het nou echt laten zien? Timber gaat het volgende talent worden die in het loop van volgend seizoen naar de bank wordt gepraat, omdat die zo gehyped wordt en ook zijn terugval gaat krijgen. Daarnaast ben ik wel benieuwd hoe die gaat presteren tegen de echte grote ploegen. Tot nu toe gleed die tegen AS roma uit waar uiteindelijk de tegen goal uit viel.

9 mei 2021 om 11:48

Tegen welke ploegen heeft Timber het laten zien? PSV, Feyenoord, AZ, Lille, Young Boys en Roma. Ja, hij glijdt uit bij de 1-1, mwar speelt voor de rest twee goede wedstrijden. Juist Gravenberch zakte finaal door het ijs in de Rome.

9 mei 2021 om 11:52

Ja en Gravenberch heeft het weer laten zien tegen een ploeg als Liverpool (vond ik hem twee maal de beste van het veld). Nou ik vind dat lijstje niet heel indrukwekkend qua ploegen hoor, vooral niet als je het afsteekt hoe er over hem wordt gepraat. Hij is nog net niet het nieuwe wereldwonder achterin. De wereldtop is voor hem nog maar een klein stapje. Zelfs mensen die al opperen om hem basis te zetten op het EK? Vind dat echt gewoon lachwekkend. Gravenberch heeft zeker mindere wedstrijden gespeeld, maar heeft er dan ook een heel seizoen op zitten en speelt op een positie waar je veel sneller door het ijs kan zakken. Ik vind dat Gravenberch echt veel meer heeft laten zien dan dit zogenaamde nieuw supertalent. Ik vind Timber het echt wel goed doen hoor, maar ik zie hem niet zoals sommige mensen hem hier op een bepaald voetstuk willen plaatsen. Was Schuurs uitgegleden tegen AS roma dan was die direct weer afgeserveerd

9 mei 2021 om 11:55

Ik hoor juist nauwelijks gehype over Timber en alleen maar over Gravenberch. Verder ben ik het met je eens dat Gravenberch een goed seizoen speelt. Maar Timber ook. In januari in de basis gekomen en daarna subliem gespeeld.

9 mei 2021 om 12:13

Vindt Rensch eigenlijk het meest indrukwekkend. Immers, het is een CV die doorbreekt als rb, de positie waar misschien wel de meeste concurrentie is en een ervaren speler op voorspraak van de trainer voor is aangetrokken. Rensch is vooral te druistig, waar de andere spelers net iets volwassener zijn in hun spel, maar Rensch heeft alles om een dodelijke CV te worden. Hij is 2 being dus kan met beide benen openen. Heeft de snelheid maar ook de lengte en als hij over beide benen een goede sliding in huis heeft wordt passeren echt moeilijk. Hoop dan ook dat Rensch goed kijkt naar Blind voor positionering en hoe te spelen bij balbezit, want technisch zou het het moeten kunnen (ten Hag zette hem niet voor niets neer als probeersel op CVM). De snelheid om te corrigeren heeft hij namelijk reeds laten zien.

9 mei 2021 om 12:21

Vind van niet. Rensch is voor een CV verdedigend nog niet al te goed. Is vaak te laat en laat zn man lopen, op de rechtsbackpositie kan dit soms nog tegen kleinere ploegen, maar op CV kan dit niet.

Leuk dat hij dat zegt, maar over Brobbey heb ik mijn twijfels. Die hed bij Ajax moeten blijven om zich te ontwikkelen, want er is gewoon nog heel veel aan te ontwikkelen. Hij wordt nu afgerekend op een paar belangrijke goals die hij maakte, maar hij kan fysiek nog niet eens een hele wedstrijd spelen. Technisch moet er ook nog heel veel gebeuren....maar ja, deze slager keurt zijn eigen vlees...

9 mei 2021 om 11:40

Eens, Ajax is immers de enige plek waar voetballers zich kunnen ontwikkelen.

9 mei 2021 om 12:53

Dat is inderdaad algemeen bekend.

9 mei 2021 om 13:29

Waarom dan niet over Timber en Rensch? Die zullen uiteindelijk ook zo'n stap gaan maken en moeten ook nog maar zien of ze aan kunnen haken.

Rensch heeft het prima gedaan dit seizoen bij Ajax, al had hij hier en daar nog weleens wat slordige momenten.

Doet het prima als back, maar ik zou hem weleens als centrale verdediger willen zien. Heeft een prima lengte, is snel en heeft ook een prima fysiek. Rensch is van oorsprong ook een centrale verdediger, maar Ajax is centraal in de verdediging momenteel wel gewoon prima bezet met Timber, Schuurs, Blind en Martinez en eventueel Álvarez en dus Rensch die daar kunnen spelen.

Gravenberch heeft ook zeker talent en heeft zich dit seizoen ook vaak laten zien, maar ook hij heeft toch wat nonchalante en slordige momenten gehad. Niet dat dat een drama is en talent heeft hij zeker, maar moet ook nog zeker stappen zetten.

Persoonlijk ben ik misschien wel het meest gecharmeerd van Timber. Die heeft zich na de winterstop echt gewoon geruisloos in de basis gespeeld en doet het ook echt gewoon heel goed. Is snel, verdedigd prima en vind hem altijd een goed trio vormen samen met Martinez en Álvarez, want vind die drie elkaar goed aanvoelen en het enigste wat misschien een probleem kan zijn met Timber is zijn lengte, maar desondanks doet hij dat tot dusver ook prima.

Ook mooi om te zien dat er dit seizoen toch weer 4 spelers vanuit de eigen jeugd zijn doorgestroomd. Timber is dan weliswaar bij Feyenoord weggehaald, maar Brobbey (ondanks dat hij niet wilde verlengen), Gravenberch en Rensch hebben dit seizoen toch gewoon veel speelminuten gemaakt en zijn allemaal belangrijk geweest met doelpunten of wat anders.

Ten Hag en Ajax hebben ook vaak kritiek gekregen dat er te weinig jeugd doorkomt, maar dat loopt de afgelopen jaren ook gewoon goed bij Ajax. Sinds ten Hag coach is van Ajax, heeft hij spelers als Mazraoui (als hij fit is, vaste basisspeler), Gravenberch, Lang (helaas weg, maar speelde wel in belangrijke CL-wedstrijden tegen o.a. Valencia en Lille), Dest, Ünüvar (viel wat weg, herpakte zich de afgelopen maanden maar is een paar weken geleden helaas geblesseerd geraakt bij Jong Ajax), Timber, Rensch en Brobbey laten debuteren.

Ook spelers die eigenlijk niet echt goed genoeg zijn/waren, zoals de Wit en Ekkelenkamp kregen gewoon best wel wat speelminuten van ten Hag. En het is niet zo dat dit soort spelers speelminuten kregen in nietszeggende wedstrijden, want ik kan mij nog herinneren dat ten Hag de Wit en Ekkelenkamp ook gewoon invalbeurten gaf in wedstrijden tegen Juventus, Real Madrid, Bayern München, etc. waar echt nog genoeg op het spel stond en dan ging het ook echt wel om invalbeurten van 15 minuten of meer.

Het meest bekende moment is natuurlijk Ekkelenkamp in de eerste wedstrijd tegen Juventus in het seizoen 18-19, waar hij Cristiano Ronaldo omvergooide en daardoor een counter van Juventus in de laatste minuut gewoon onschadelijk maakte.

Uiteindelijk kreeg Ekkelenkamp er wel geel voor, maar dat blijft natuurlijk een cruciale actie. Overigens is dat volgens mij echt letterlijk het enigste wat Ekkelenkamp goed heeft gedaan in Ajax 1, want verder is hij gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1 maar blijft hij hier en daar toch best wel wat minuten krijgen van ten Hag (wat ook weer een soort teken is).

9 mei 2021 om 11:42

Rensch als centrale verdediger? Kan zijn dat ie dat best goed kan hoor, maar zijn zwakke punten vind ik juist het positioneren en goed je moment kiezen, dat moet je niet in het centrum willen in mijn ogen. Doe dan maar de rustige killer Timber, die bovendien ook goede rushes naar voren laat zien.

9 mei 2021 om 12:47

2 jaar geleden had Timber dat ook nog niet. Rensch is van 2003 en dit jaar 18 geworden, tuurlijk is dat nog geen afgewerkt product. Als back is hij gelimiteerd maar kan echt een hele fijne CV worden voor Ajax. Technisch voor een CV sterk, veel snelheid en gezonde dosis agressiviteit. Had tot begin dit seizoen nog nooit op backpositie gespeeld (alleen CV of CVM) en hield zich best aardig staande. Als hij fysiek nog wat stappen kan zetten en dominanter in de duels gaat worden kan dat echt een hele fijne CV voor Ajax worden.

9 mei 2021 om 14:04

Ik vertrouw jouw mening wat betreft jeugd en ontwikkeling meer dan de mijne, heb hem zelf ook nooit als CV gezien. Snelheid heeft ie inderdaad, techniek ook voldoende. Moet in mijn ogen vooral volwassener en verantwoordelijker worden, ik snap dat dat kwaliteiten zijn die met de jaren komen, maar het valt te bezien of Rensch die stappen gaat maken. Ik vind hem bijvoorbeeld niet imposanter dan Riedewald in het begin. Het is geen slechte speler hoor, maar ik vind hem ook niet het grootste talent.

Met alle respect, Rensch is een talentje, maar zeker geen bijzonder talent. Dat hij al een tijdje zo omhoog wordt gepraat, heeft m.i. vooral te maken met de PR-machine die Ajax heet. Dat doen ze toch wel heel knap iedere keer.

9 mei 2021 om 13:32

Daar ben ik het wel deels mee eens. Het zijn net zoals ieder jaar allemaal weer grote (top)talenten en de talenten die een jaar voor hen die stempel hadden, worden het jaar erop juist afgebrand omdat ze toch niet zo goed blijken. Je zou denken dat we ervan zouden leren na speler #100 die uiteindelijk nauwelijks indruk weet te maken in het buitenland.

Het voordeel van dit seizoen is toch wel echt dat Rensch, Gravenberg en Timer enorm veel minuten hebben gemaakt. Daarom probeer ik ook de teleurstelling tegen Roma wat relativeren. Hopelijk hebben deze talenten lering getrokken uit die Europese wedstrijden en zijn ze klaar om zich volgend seizoen in de CL staande te houden. Wie weet kan Ajax dan weer eens in de CL overwinteren.

Toen ik deze week de Ajax Life voor m'n neus had liggen, bleek tot mijn verbazing dat Rensch een heel hoog cijfer kreeg voor dit seizoen, hoger dan Mazraoui en Timber bijvoorbeeld. Rensch heeft het wel leuk gedaan, maar in mijn ogen is hij nog veel te onrustig en niet constant, iets wat Timber wel is. Mazraoui was voor mij persoonlijk de beste Ajacied na Tadic in de wedstrijden dat hij speelde, was echt extreem goed in mijn ogen. Rensch leuk dravertje, maar ik ben eerlijk gezegd nog niet overtuigd.

9 mei 2021 om 12:48

Cijfers zeggen weinig. Kijk op 3 verschillende sites en je ziet 3 verschillende rapportcijfers voor een speler. Denk dan ook dat ze in overweging nemen dat mazza natuurlijk al een paar jaar meedraait en al hele puike wedstrijden heb gespeeld. Het verwachtingspatroon ligt dan hoger i.v.m. die van een Rensch of Timber. Wat natuurlijk ook meespeelt is wat er vantevoren was afgesproken. Zou Rensch dit seizoen nog voor jong ajax spelen of moest hij er al staan bij het eerste. Voor mij persoonlijk hebben ze het alle 3 goed gedaan. Timber heeft als CV het geluk gehad met Martinez/Alvarez (beide herstelde veel). Je ziet dat Rensch en Timber nog "vlieguren" moeten maken en hoop ik dat mazza bijtekend, want zijn contract loopt volgend seizoen af. Maar het zijn wel 3 spelers die het heel ver kunnen schoppen.

9 mei 2021 om 14:06

Ik snap wel dat cijfers niet alles zeggen en dat jeugdige spelers sneller hoger scoren omdat de verwachtingen lager zijn, maar Timber en Rensch kan je wel langs dezelfde meetlat leggen en dan vind ik Timber meer gepresteerd hebben en imposanter overkomen, maar die scoort dus lager.

9 mei 2021 om 14:26

Dat klopt. Timber komt imposanter over 100%. Zeker op het moment dat hij die oversteek naar voren maakt. Je ziet hem dan ook echt, dat zie je bij Rensch veel minder. Maar kijk ook naar het rendement van beide. Zelf vind ik het lastig om spelers met elkaar te vergelijken. Zeker als je ziet dat nu de ene speler veelal CV (paar wedstrijden RV) heb gespeeld en de ander veelal RV (en dan een aantal wedstrijden LV LCV RCV) heeft gespeeld. Zelfs een vergelijking Schuurs/Timber is lastig, want tegen welke tegenstander speel je, welke opstelling is er en welke opdrachten krijgt een speler mee. Het zijn allemaal factoren dat het lastiger maakt om een echte vergelijking te maken.

Rensch laat zijn mannetje veel te vaak lopen. Potentie is leuk, maar ik zie op dit moment nog veel te veel fouten en weinig volharding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 18 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 11 3 0 0
2019/2020 Ajax U19 8 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Devyne Rensch verlengt bij Ajax: ‘Of mijn status nu verandert? Nee hoor’

Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, zo meldt de regerend kampioen van Nederland vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Het vorige contract van Rensch liep...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren