Dean Huijsen (16) verkiest Juventus boven Real Madrid en Sevilla

Dinsdag, 4 mei 2021 om 21:09Chris Meijer • Laatste update: 21:08

Dean Huijsen vervolgt zijn carrière bij Juventus, zo bevestigt zijn vader Donny aan Voetbalzone. De zestienjarige Nederlandse centrumverdediger komt over van Málaga en tekent in Turijn een driejarige verbintenis. Juventus troeft met het binnenhalen van Huijsen een hele rits Spaanse clubs af, die allemaal ook hun interesse kenbaar hadden gemaakt.

Naast Juventus hadden ook Real Madrid, Real Betis, Sevilla, Alavés en Villarreal concrete belangstelling voor Huijsen. De verdediger - 1,95 meter lang en tweebenig - heeft na goede gesprekken echter gekozen voor een overstap naar Italië, waar hij na zijn zestiende verjaardag in april een driejarig contract kon ondertekenen. Huijsen verscheen twee maanden voordat hij zestien werd al voor het eerst op het trainingsveld bij het eerste elftal van Málaga, dat in 2018 uit LaLiga degradeerde en de afgelopen twee seizoenen in de middenmoot van de Segunda División verkeert.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Huijsen verhuisde op vijfjarige leeftijd naar het Spaanse Marbella, waar hij bij Costa Unida CF begon met voetballen. Málaga pikte hem daar op zijn tiende op, waarna hij twee jaar later zijn handtekening zette onder een driejarig contract. Huijsen ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig in de jeugdopleiding van Málaga, waar hij dit seizoen normaal gesproken deel uitmaakt van de Onder-17 en ook al wedstrijden speelde in het tweede Onder-19-elftal.

De in Spanje opgegroeide Huijsen sprak drie jaar geleden tegenover Voetbalzone de droom uit om ooit in Oranje te spelen. “Ik ben in Nederland geboren, mijn familie woont daar”, gaf hij destijds te kennen. De verdediger werd de afgelopen jaren al door de KNVB uitgenodigd voor verschillende jeugdselecties. “Het zou een luxeprobleem zijn om straks te moeten kiezen tussen Nederland en Spanje. Maar ik moet eerst hard blijven werken en niet gemakzuchtig worden, dat zegt mijn vader altijd. Ik moet ervoor blijven gaan en zorgen dat ze niet voor iemand anders kunnen kiezen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door jeffreysch)

Wat een leven heb je dan. Of juist niet?

Maar op je 10de al je eerste transfer maken. Op z'n 12de al een contract tekenen en op zijn 15e/16e al gevolgd worden door zo'n beetje heel zuid Europa. Ik hoop altijd dat deze jonge jongens goed beschermd worden door hun omgeving en niet al op hun 19e tegen een burnout aanlopen omtrent alle druk die bij zo'n ventje komt kijken.

4 mei 2021 om 11:53

Op je 10e al je eerste transfer? Hij ging gewoon van amateurclub naar profclub. Lijkt me niks bijzonders.

4 mei 2021 om 11:55

Oke, wellicht wat overdreven van mij om 'transfer' te zeggen. Echter, er komt denk ik wel van uit je omgeving (vriendjes en familie) toch al wat druk bij kijken als je als 10 jarige kan zeggen: Ik speel bij een prof club!
Dat bedoelde ik ermee.

4 mei 2021 om 12:06

Maar dat is toch iets wat al een hele lange tijd zo is? Vind het niet bepaald uniek dat een kindje van 10 jaar naar een profclub gaat.

4 mei 2021 om 12:16

Jeetje die 1e regel word nu wel heel erg genuanceerd haha. Ik bedoel er puur mee dat naar mijn mening de overstap naar een profclub, 2 jaar later al een contract tekenen en 3 jaar later al naar het buitenland vertrekken, best veel is voor een tiener.

4 mei 2021 om 12:21

Het tekenen van een contract in spanje op jonge leeftijd is ook niet zo vreemd. Gebeurt trouwens niet alleen in het voetbal. De basketbaltak van Real Madrid had ook ooit een 13 jarig jochie uit Slovenie laten komen zonder ouders met een contract voor 5 jaar.

4 mei 2021 om 12:55

Jij hebt het over druk, maar ik denk niet dat die jongens dat zo ervaren. Die vinden het een eer gok ik zomaar. Druk komt pas als er veel afvallers zijn en dat gebeurt volgens mij steeds meer naarmate je in hogere elftallen komt. En dan is het nog maar de vraag of zij daar echt zo meebezig zijn. Vaak hebben ze een vrij korte spanningsboog en dat werkt nu in het voordeel. Of ze aan het einde van het seizoen afvallen gaat pas aan het einde van het seizoen in de koppies zitten, als ze er al over nadenken.

4 mei 2021 om 14:51

Om het wel even in perspectief te zetten, hij woonde met zijn ouders in Marbella en werd gescout door Malaga. Dat is alsof je woont in Almere en wordt gescout door AZ. Omgeving wordt per definitie redelijk gecherrypicked door Malaga.

Wat is dit met al die Nederlandse talenten in Spanje? Xavi Simons, Demirci (Atletico), iemand wiens naam ik vergeten en ben en nu ook deze jongen.

4 mei 2021 om 11:48

Verhuizen naar Spanje natuurlijk best aantrekkelijk, zeker als je vandaag even naar het weer buiten kijkt natuurlijk. Is zijn vader Donny Huijsen het voormalige Ajax-talent? Natuurlijk een mooie transfer voor deze jongen. Hopen dat ie het goed gaat doen daar

4 mei 2021 om 12:08

@clay " zeker als je vandaag even naar het weer buiten kijkt natuurlijk."

Zal waarschijnlijk meer liggen dat zijn vader ergens opnieuw wilde beginnen (of uitbreiden ).

Benieuwd of deze speler Raiola heeft als zaakwaarnemer aangezien hij nu naar Juve gaat.

Maar verrassende keus. In Spanje blijven lijkt mij beter. Helemaal als je naar RM kan gaan (ik ben niet objectief hierin) of Sevilla waar je zeker kansen krijgt.

4 mei 2021 om 12:27

Ik weet niet hoe, maar heel toevallig volg ik hem op instagram en zag ik in zijn verhaal voorbij komen dat hij dit artikel en onze reacties heeft gelezen 😂In ieder geval, laten we hopen dat hij later voor Nederland kiest en een toegevoegde waarde kan zijn. Maar ik denk eerlijk gezegd dat hij voor Spanje kiest, mocht hij die kans krijgen.

4 mei 2021 om 12:33

@jeffreysch, Asensio?

Simons en deze jongen zijn wel zonen van een voormalig profvoetballer. Die zitten sws bovengemiddeld vaak bij een bvo in de jeugd.

4 mei 2021 om 12:45

Doel je op Mink Peeters?

Die speelt tegenwoordig bij de beloften van Volendam. Ik meende dat hij door een blessure aan zijn hoofd al heel lang geblesseerd eruit ligt.

4 mei 2021 om 12:58

Steeds meer mensen willen emigreren naar een land als Spanje. En steeds meer mensen hebben de mogelijkheid daartoe. Vliegen is betaalbaar, social media en internet zijn er om contact te houden en je kan veel zaken nu leiden waar je ook woonachtig bent.

4 mei 2021 om 13:41

Als je een redelijk vast inkomen hebt of als het inderdaad niet uitmaakt waar je vandaan werkt, kan een verhuizing naar Spanje aantrekkelijk zijn. Anders zou ik wel twee keer nadenken. De jeugdwerkloosheid is bijvoorbeeld de hoogste van Europa met 41% in de categorie tot 25 jaar

4 mei 2021 om 21:48

Zuid Spanje is al praktisch een woestijn. Wat alleen maar meer optrekt naar het noorden. Het water is er al schaars en temperaturen van 50 graden zijn normaal aan het worden. Mooi weer is heerlijk, maar het wordt er bijna echt te heet. Ik denkbdat voetballer dat ook steeds sneller gaan beseffen. Al lonkt de zak geld natuurlijk altijd

4 mei 2021 om 22:34

Ja tuurlijk......daarom gaan voetballers ook nog even cashen in Qatar. Bankrekening blijft belangrijker dan het weer. Kijk naar Vilhena in Krasnodar....gaat toch alleen maar om het geld en niet om de zachte winters.

5 mei 2021 om 00:45

Nederlanders gaan graag en vaak op vakantie in Spanje dus die link is er al. Nederlandse voetballers passen qua scholing en stijl heel goed in het Spaanse voetbal, vaak meer dan in het Engelse of Duitse dus als ze naar het buitenland trekken is Spanje vaak een prima optie. Daarnaast heeft Spanje het Europese toneel gedomineerd de voorbije 15 jaar met eerst een walgelijk sterk Barcelona en vervolgens het Madrid van Zidane. Deze jeugdspelers zijn dus opgegroeid in een periode dat het Spaanse voetbal alles was dat de klok sloeg. Ik vind het dus niet zo opmerkelijk.

Dat Malaga is ook bizar afgezakt zeg. Die hadden rond 2011/2012 toch ook een sjeik? Op de valreep uitgeschakeld door Dortmund in een spectaculaire 8e finale kan ik me nog herinneren, apart.

4 mei 2021 om 11:40

Die sjeik trok op de een op de andere dag zijn handen eraf en toen inderdaad heel snel bergafwaarts. Zo kan het ook gaan. Wel een club dat in de PD hoort te spelen imo, maar dat geldt ook voor (nog steeds) Zaragoza, Mallorca en Espanyol en ook zou het leuk zijn om een club van de Canarische Eilanden in de PD te hebben. Clubs als Eibar, Getafe en Elche hebben veel minder bereik.

Aparte transfer wel deze, je zou denken dat wanneer je bent opgegroeid in Malaga je wel gewend bent in Spanje en Sevilla ligt praktisch naast de deur.

4 mei 2021 om 11:58

Waarschijnlijk dat Juventus meer perspectief/geld bied (voornamelijk aan de ouders) dan de ander genoemde clubs. Dat hij door zoveel clubs gevold wordt moet ook wel wat zeggen. Heeft iemand deze jongen al in actie zien komen?

4 mei 2021 om 12:13

En je speelt met De Ligt, kan me voorstellen dat hij een idool voor hem kan zijn...

4 mei 2021 om 13:01

Lekker makkelijk om het meteen weer op geld te gooien. Zijn ouders zullen zich misschien niet druk hoeven maken over korte termijn geld, misschien dat de verhuizing naar Spanje daar een toonbeeld van is (misschien ook niet). Maar misschien zijn deze mensen wat minder locatiegevoelig en bang voor verandering dan de gemiddelde Nederlander. Als je dan het beste gevoel hebt bij een club dan kan je gewoon gaan. Het draai niet altijd om geld.

4 mei 2021 om 13:02

Hij speelt niet met de Ligt hoor. Hij wordt gewoon in een jeugdteam gedropt en we horen er nooit meer wat van

4 mei 2021 om 14:52

Sterker nog, die beste sjeik heeft ook z'n handen gelijk afgetrokken van meerdere bouwprojecten in Malaga, waardoor er meerdere halve gebouwen staan/stonden.

4 mei 2021 om 11:52

Werden toen stevig genaaid door de arbitrage bij die uitschakeling tegen Dortmund.

4 mei 2021 om 13:22

Nou ja, die 1-2 van Malaga was ook buitenspel.

4 mei 2021 om 21:44

Misschien de wedstrijd nog even terugkijken Lierse..

4 mei 2021 om 11:56

Dat klopt inderdaad! Dat was de kwartfinale in het seizoen 2012-2013. Dortmund stond in eigen huis na 90 minuten nog 1-2 achter, na een 0-0 in Spanje. Uiteindelijk scoorden de Duitsers nog in de 91e en 93e minuut, door onder andere een doelpunt van Felipe Santana, wat eigenlijk buitenspel was. Met een VAR had Malaga toen gewoon in de halve finale gestaan. Dortmund stootte later zelfs nog door naar de finale. Het Malaga van Pellegrini had toen een team met toch wel wat leuke namen zoals onder andere Isco, Joaquin, Julio Baptista, Toulalan, Demichelis en Willy Caballero.

4 mei 2021 om 14:14

Was inderdaad een mooi team toen. Ik kocht destijds nog dat mooie thuisshirt dat door iedereen vervolgens voor het shirt van Argentinië werd aangezien. Met de naam van de stijlvolle Santi Cazorla achterop. Helaas ging die binnen no-time naar Arsenal. Ben nog altijd benieuwd hoe ver Cazorla had kunnen reiken zonder al die blessures.

4 mei 2021 om 21:27

Dat was inderdaad echt een prachtig tenue. Ook logisch met die kleurencombinatie en heb zelf dan ook een shirt van Malaga van het seizoen erna met Isco (god, wat was ik toen fan) achterop, haha.

Maar het toont inderdaad maar weer aan hoe snel het kan gaan als het luchtkasteel in elkaar kan vallen.

4 mei 2021 om 12:58

Haha klopt. Ik was twee jaar geleden met m'n vriendin in Malaga en toen ik van tevoren keek of ze toevallig thuis speelden zag ik dat ze in de secunda speelden inmiddels. Bizar idd.

4 mei 2021 om 13:40

Klopt, van Nistelrooy en Joris Mathijsen hebben er zelfs nog gespeeld

4 mei 2021 om 22:09

Kizito Musampa

Ik vraag me af als hij gaat doorbreken. Vooralsnog staat Juve niet echt bekend om de club die veel jeugdspelers door laat breken, en voornamelijk veel jeugd inkoopt. De laatste die echt was doorgebroken, naja doorgebroken, in hoeverre je de definitie hanteert, is Rugani. En die is niet echt heel erg lekker doorgebroken. De rest van de jeugdspelers zijn verhuurd of verkocht. Dus ik ben benieuwd.

4 mei 2021 om 12:06

Marchisio is wel ver gekomen. Nu onder Pirlo zie je wel spelers als Frabotta, Fagioli, Correa, Rafia en Dragusin spelen. Hangt er dus ook vanaf wie volgend seizoen bij Juve aan het roer staat.

4 mei 2021 om 13:55

Ja true, maar in het algemeen koopt Juve toch het liefst jong talent op, terwijl ze over een fantastische jeugdopleiding beschikken. Watvoor spelers daar niet uit voort zijn gekomen: Immobile, Kean, Audero, Rugani, Giovinco, Spinazzola, Marchisio, etc. komen allemaal uit de jeugdopleiding van Juventus. Wel een beetje zonder om daar geen gebruik van te maken.

4 mei 2021 om 12:08

Ben je goed genoeg, dan kom je er uiteindelijk wel.

4 mei 2021 om 13:57

Dat hoor ik vaker, maar ja, dat komt niet echt terug in het beleid van het afgelopen 5 jaar bij Juventus.

4 mei 2021 om 12:29

@Fcgrun050 En wie moest rugani aan zich voorbij moeten laten gaan, bonuci chiellini Barzagli!! Chiellini en bonuci zullen waarschijnlijk binnen nu en 3 jaar niet meer bij juve spelen, (dan is dat ventje 19) en kan hij achter de ligt en demiral aansluiten of wellicht met de ligt het nieuwe centrale duo vormen, wie weet, time will tell

Hij heeft nu al de lengte van Pique en zal nog groeien. Best lastig om dan nog enigszins technisch te zijn.

4 mei 2021 om 13:02

In het artikel is te lezen dat die tweebenig is, dat lijkt mij al technisch genoeg voor een centrale verdediger. Hoeft geen gekke trucjes te kunnen gewoon lekker simpel houden a la bonucci.

16 en dan al 1,95... ik zou het als club niet aandurven om hem aan te trekken. de kans dat hij zich ontwikkeld tot een topspeler met deze lengte is heel klein. helaas zal hij wel doorgroeien tot een lengte waarin hij voor de echte top te langzaam zal zijn

4 mei 2021 om 15:04

We zullen zien. Van Dijk is toch ook 1.93 als ik het me goed herinner? Laat hem vooral het krachthonk ingaan. Zal echt wel moeten bikkelen met die lengte. Of hij wordt gewoon een rots net als Van Dijk.

4 mei 2021 om 16:04

Hoeft niet per se hoor. Ik ben na mijn 16e maar 1,5 cm langer geworden. Geen idee of dat bij meer mannen zo loopt, maar het kan zijn dat hij gewoon sneller was in zijn groeispurt en nu al bijna klaar is. En er zijn genoeg langere spelers die een mooie carriere hebben gehad.

4 mei 2021 om 21:17

Doel je met topspeler op überhaupt prof of speler echt voor de top? Want als hij de top niet haalt, maar a la Mertesacker (wellicht snelst vergelijkbaar als hij daadwerkelijk langzaam is) nog een uitstekende carriere heeft..?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli7343
3.Atalanta7242
4.AC Milan7224
5.Juventus6933
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder312
Cristiano RonaldoAanvaller3127
MorataAanvaller309
F. ChiesaAanvaller277
F. BernardeschiAanvaller260
W. SzczęsnyKeeper280
L. BonucciVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren