De Boer voorspelt transfer: ‘Hij heeft mooie jaren gehad en wil een stap maken’

Zondag, 2 mei 2021 om 18:12Dominic Mostert • Laatste update: 18:14

De selectie van Ajax gaat er volgend seizoen anders uitzien, denkt Ronald de Boer. De analist ziet spelers als David Neres, André Onana en Nicolás Tagliafico in de zomer vertrekken en denkt dat directeur Marc Overmars in ieder geval voor laatstgenoemde een vervanger moet zoeken. Arnold Bruggink is van mening dat Tagliafico een transfer 'verdient' en dat het voor Ajax wellicht goed is als er verloop binnen de selectie is.

Na de 4-0 zege op FC Emmen maakten Neres en Antony samen een ereronde door de Johan Cruijff ArenA met de Braziliaanse vlag. "Ik denk dat hij wel zint op een vertrek", zei De Boer over Neres bij het zien van de beelden. "Hij heeft mooie jaren gehad en ik denk dat hij nu de stap wil maken naar een andere club. Het is jammer dat hij de laatste maanden niet de Neres heeft kunnen laten zien als daarvoor." De Boer denkt niet dat Antony ook weg wil. "Die is er net. Er zal wel wat gebeuren bij Ajax. Aan het begin van volgend seizoen zullen we een andere selectie zien, denk ik."

"Ten Hag blijft voor de groep staan. Maar hoe houd je een groep hongerig? Door door te selecteren", stelt de techniektrainer uit de Ajax-jeugdopleiding. "Sir Alex Ferguson deed dat bijvoorbeeld met David Beckham, die uiteindelijk weg moest bij Manchester United. Het gaat niet alleen om het spel, maar er moet ook een bepaalde energie in de groep zitten. Daarvoor moeten soms spelers weg. Sommige spelers zijn in principe ook klaar. Ik denk dat Onana in principe klaar is met Ajax. Dat is helemaal niet negatief bedoeld, die jongen heeft het geweldig gedaan, maar dat zijn spelers die zijn gekomen om de top te halen. Datzelfde gevoel heb ik met Tagliafico, die wil ook een stap maken. Dat is wel een echte professional die er alles uit wil halen als hij speelt."

"Ik denk dat de selectie er anders uit komt te zien, al denk ik niet dat er opeens vijf spelers weggaan", aldus De Boer. "Ik denk dat je een echte linksback moet hebben als alternatief voor Tagliafico, want die is er nog niet helemaal. In de jeugd lopen er één of twee (Terrence Douglas, Youri Baas en Anass Salah-Eddine, red.), maar die zijn er denk ik nog niet klaar voor. Je wilt Europees weer meedoen, dus dan moet je nu gefocust zijn op een linksback." Volgens Bruggink zou het niet 'erg' zijn als Tagliafico verkast. "Ik denk dat het goed is voor een elftal. Het moet af en toe ook door elkaar geschud worden, zodat je nieuwe energie in een elftal krijgt. Ik denk dat Tagliafico het ook verdient om een keer te gaan. Er zullen genoeg clubs zijn die een nieuwe linksback willen hebben en ik denk dat hij qua persoonlijkheid overal tussen past."


Poll

Denk je dat David Neres in de zomer weggaat bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door kohaku)

Zal idd jammer zijn als Neres vertrekt, maar zoals de Boer al zegt hij heeft wel vaker van die wedstrijden waarin hij onzichtbaar is en dat is jammer. Aankomende zomer lijkt het dus de ideale kans voor Neres om een mooie stap naar het buitenland te maken. Dan gewoon met Tadic links spelen, Haller spits en Antony op rechts.

2 mei 2021 om 18:22

Zo speelt Ajax nu toch ook al? Lekker laten gaan die neres. Vooral als je meet dan 25 miljoen kan krijgen

2 mei 2021 om 18:32

Daar heb je gelijk in, maar het voelt altijd zo pijnlijk als er spelers van de legendarische 2018/19 campagne vertrekken.

2 mei 2021 om 21:33

Vond hem toen erg goed spelen. Helaas niet door gegroeid. Hopelijk voor Ajax levert hij nog een mooi bedrag op

Wijndal als vervanger van Nico. Een back-up voor Antony of Tadic en een nieuwe keeper. Ik denk dat als je Onana, Tagliafico en Neres verkoopt je wel rond de 65 miljoen op haalt gezien Overmars zijn verkoop historie. Die 50 miljoen schrok ik van maar al met al halen we dat vrij eenvoudig op denk ik. Labyad, Traore, Ekkelenkamp en Klaiber leveren ook nog wel wat op namelijk.

2 mei 2021 om 18:33

Ik zie geen 65 miljoen komen. Nico gaat weg voor een gelimiteerde som (15mE?), Onana heeft nog maar een jaar waarvan hij deels een schorsing heeft en Neres heeft werkelijk niks laten zien dit seizoen. Ik denk dat je rond de 45 uitkomt: Neres 20, Nico 15, Onana 10.

2 mei 2021 om 18:43

Ik denk dat je inderdaad blij mag zijn met die prijzen. Maar ik vraag mij af of onana überhaupt wat oplevert. Schorsing tot februari, welke club gaat dan 10 miljoen neerleggen?

2 mei 2021 om 18:46

Nico heeft geen gelimiteerde som. Volgens mij ging al het geld boven de 20 miljoen 50/50 naar Ajax en Nico en zijn zaakwaarnemer. Verwacht dat je wel dichtbij zit met de transfersommen. Met een beetje geluk 5 miljoen meer voor Neres en Nico. Onana zal inderdaad tegenvallen met zijn schorsing.

2 mei 2021 om 18:42

Van der Sar zei vanochtend dat die transfers nodig waren om zwarte cijfers te schrijven dit jaar, maar niet per se om te overleven.

2 mei 2021 om 19:12

Precies, mensen denken misschien dat we zonder transfers failliet gaan of zo. Er zullen spelers vertrekken die geld gaan opleveren, maar verwacht wel dat we toch de transfermarkt op gaan. In het algemeen gaan we heus wat verlies lijden, maar hopelijk blijft die beperkt.

2 mei 2021 om 18:46

Ik zie Klaiber nog niet vertrekken. Is gewoon een goede om erbij te hebben. Wijndal lijkt op papier super. Vind hem qua spel heel veel op Nico lijken ook, maar verwacht dat de vraagprijs van AZ en het bedrag dat Ajax wil betalen te ver uit elkaar ligt. Voor de rest moet er zeker een buitenspeler bij als Neres vertrekt. Met Idrissi en Labyad vertrekken er al 2 opties voor de flanken. Als Neres ook vertrekt wordt het veel te dun bezet. Zelfde geldt voor de spitspositie met vertrek van Brobbey en eventueel Traore. Ook erg dun.

2 mei 2021 om 19:17

Nico pak jemax15 voor in corona tijd.is 29 geloof ik. Neres mag je met 25 miljoen heel blij zijn en Onana 7 of zoiets. En dat zeg ik als ajax fan

2 mei 2021 om 19:25

Ik denk dat je voor Onana wel meer dan 7 kunt krijgen hoor. Voor een keeper nog steeds relatief jong, vaste doelman van Kameroen en bewezen op CL-niveau. Nico inderdaad 15-20 en bij Neres zit je ook aardig in de goede richting gok ik.

2 mei 2021 om 19:57

Het lijkt mij niet dat een club een speler gaat kopen met een schorsing

2 mei 2021 om 23:42

@MessiBazoer Zet Wijndal gewoon uit het hoofd. Ajax gaat geen 20+ miljoen betalen voor een back. Dat slaat nergens op. Verder lopen er wat opties in de jeugd. Omdat die nog niet klaar zijn moet je ongeveer 1/2 seizoenen overbruggen. Zou je Wijndal halen dan kan je die spelers ook afschrijven. Daarom voor korte termijn v Aanholt transfervrij maken. Die kan 1/2 seizoenen spelen en dan stapje terug doen wanneer talent overneemt. Ook hou je geld over om wat aanvallende versterkingen te halen en mogelijk middenvelder.

Wat zou Neres ongeveer nog op kunnen leveren. Dacht dat hij bij elkaar ongeveer 22 miljoen gekost heeft. Verwacht niet dat we dit bedrag terug gaan krijgen.

2 mei 2021 om 18:29

Tegenwoordig weet je het nooit met die absurde bedragen. Denk dat het zeker niet meer dan 20/25 miljoen gaat worden. Daarmee mag Ajax zich in de handjes knijpen.

2 mei 2021 om 18:38

De transferwaarde is rond 30mil maar volgens geruchten vraagprijs tussen 35 en 40mil

2 mei 2021 om 18:44

Ik neem aan dat geen enkele club 35 miljoen gaat betalen voor neres. Heeft zijn topvorm nooit meer bereikt door allerlei blessures. Rond de 20 miljoen lijkt mij haalbaar.

2 mei 2021 om 19:14

Ja ik verwacht ook maximaal 20 miljoen. Maar aan de andere kant in deze markt en met overmars weet je het nooit.

Ik zou het echt jammer vinden als Nico vertrekt, maar ik gun het hem wel enorm! Altijd strijd geleverd voor mijn cluppie. Maar wie weet blijft ie nog .

Wijndal is al vaker genoemd en zou ook wel meekunnen en passen bij Ajax, maar om daar 15+ mln voor te betalen? Of toch maar Blind weer terug naar het centrum en Martinez op LB, want daar is hij oorspronkelijk ook voor gehaald. Dan kan Ajax weer ergens goedkoop een reserveback halen a la Klaiber . Ik zie het ook zo weer voor me dat een speler als Sinkgraven weer terug wordt gehaald, speelt die nog veel bij Leverkusen?

Blind kan ook linksback met martinez en timber centraal en mazroui rechtsback Dan heb je ook nog Rensch , zal die niet linksback kunnen? Denk dat wijndal alleen aangetrokken moet worden indien betaalbaar.

Vorig jaar moest en zou van Ajax de competitie niet meer worden uitgespeeld "omwille van de volksgezondheid", dit jaar moet en zal er van Ajax blijkbaar een massaal kampioensfeest georganiseerd worden tegen de geldende richtlijnen in. We weten nu dus echt wat dat zogenaamde gezondheidsargument van vorig jaar waard was.

Welke club heeft er nu op dit moment in vredesnaam belangstelling voor Neres? Die kerel moet minimaal 30 miljoen opleveren(heeft 22 gekost meen ik), en laat zins zijn terugkomst (na blessure) niks meer zien. Ik hoop dat er een club is die zo gek is en 35 miljoen neerlegt. Maar dat gaat echt niet gebeuren, zeker niet in deze coronatijd. Ik hoop dat die nog 1 jaar blijft en zijn Champions League niveau weer gaat halen. Dan zal straks na corona 50 miljoen helemaal niet gek zijn.

2 mei 2021 om 23:43

@robd Chinees club? Was vorige keer al voor rond 45 mil bijna vertrokken. Inmiddels is hij international. Als die club weer aanklopt kan nu wel rondkomen.

Heb ook het idee dat Neres in de aankomende transferperiode zal vertrekken bij Ajax.

Is dit seizoen toch niet heel goed in vorm geweest en heeft dit seizoen toch met enige regelmaat hier en daar wat pijntjes en blessures gehad. En ondanks dit alles, zie ik hem toch vertrekken. Eigenlijk is het achteruitgegaan met Neres vanaf het moment dat hij vorig seizoen in die CL-wedstrijd tegen Chelsea (toen Ajax met 4-4 gelijkspeelde) geblesseerd raakte.

Dit seizoen eindelijk weer wedstrijden kunnen spelen, maar de vorm en het niveau wat hij voor zijn blessure had heeft hij sindsdien helaas niet meer aangetikt. Want daarvoor was hij echt gewoon goed en zeer belangrijk voor Ajax.

Ook heb ik gewoon het idee dat Neres gewoon toe is aan een nieuwe stap. De rek is er gewoon een beetje uit bij Ajax en Neres en met zijn grote vriend Antony heeft Ajax al een prima speler op de rechtsbuiten positie en Antony was de afgelopen maanden helaas ook een heel stuk minder, maar bij Antony heb ik nog wel het gevoel dat er nog voldoende rek inzit en dat idee heb ik niet meer bij Neres.

Ben benieuwd wat Ajax voor hem kan krijgen als hij vertrekt, misschien zo'n 25 tot 30 miljoen? En misschien dan neer een club als Borussia Dortmund, Lazio Roma, Sevilla, etc.?

Clubs uit die categorie zie ik hem wel gewoon kans hebben op een basisplaats en dat zijn natuurlijk ook gewoon prachtige clubs van een zeer goed niveau. Geen absolute wereldtop, maar die zullen zich nu niet melden voor Neres en Ajax is de afgelopen jaren ook gegroeid qua niveau, maar moet als Ajacied wel toegeven dat ik bijvoorbeeld Sevilla nog wel van een iets hogere niveau vind dan Ajax.

Zal ook liggen aan hoeveel je voor Nico zal krijgen. Stond volgens mij een flinke doorverkoopbedrag voor Independiente in waardoor de vraag is voor wat je hem kwijt raakt.Er is toch geen gek dat veel voor Neres neerlegt? Enorm wisselvallig en voor de top komt hij te kort.

Gaan Neres, Tagliafico en Onana nu alweer vertrekken? Dat hoor ik al langer dan vandaag maar vooralsnog blijven ze gewoon in Amsterdam. Om een stap hoger te kunnen zetten moet er voldoende belangstelling van de top zijn en die is er simpelweg niet in de huidige tijd.

Ik hink nogal op 2 gedachtes. Aan de ene kant zou het goed zijn als ze vertrekken en Ajax veel geld voor zowel Neres als Tagliafico krijgt. Ditzelfde geld voor Onana. Aan de andere kant zijn het hele goede spelers en vervang je ze niet zomaar. Diep van binnen zie ik ze liever blijven. Ik denk dat Neres er volgend seizoen gewoon weer kan staan. En ik hoop stiekem dat Onana water bij de wijn wil doen, maar met hem gaat het lastig worden denk ik. Ik denk dat je beter aan de onderkant kunt door selecteren. Traore, Ekkelenkamp, Labyad, Marin, Magallan, Klaiber kunnen ook een mooi bedrag opbrengen. En bij een goed bod mogen Schuurs, Scherpen en Alvarez van mij ook vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 23 3 1 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Martínez, Álvarez en Klaassen genieten van actie van Neres in De Kuip

Voetballers zijn anno 2021 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren