Steijn gaat tóch in thuisquarantaine na trip naar Ibiza en mist duel met NEC

Zaterdag, 1 mei 2021 om 07:12Chris Meijer • Laatste update: 10:35

Maurice Steijn gaat tóch vijf dagen in thuisquarantaine, zo communiceert NAC Breda via de officiële kanalen. De 47-jarige oefenmeester zou dat aanvankelijk niet doen, nadat hij afgelopen week zes dagen op Ibiza verbleef voor zaken. Het besluit om niet in thuisquarantaine te gaan, zorgde voor veel kritiek en heeft NAC uiteindelijk toch doen besluiten om Steijn even weg te houden van de club.

De overheid adviseert vijf tot tien dagen in quarantaine te gaan na een buitenlandse reis, maar NAC meldde in een verklaring aan BN DeStem dat Steijn op Ibiza dagelijks aan een sneltest was onderworpen en dat de KNVB vond dat hij verantwoord kan coachen. Het was de bedoeling dat Steijn zaterdag voor het eerst weer een groepstraining van NAC onder zijn hoede zou hebben, daar de selectie vrijdag een vrije dag had. Nu zal Steijn de aankomende dagen toch ontbreken op de training, terwijl hij ook de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen aan zich voorbij moet laten gaan. Assistent Hans Visser zal daarin de honneurs waarnemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Bij nader inzien heeft de clubleiding besloten om de regels rondom reizen binnen Europa en het bijbehorende quarantaine advies op te volgen. Ondanks de gevolgde protocollen en het strenge regime binnen de club heeft de club desondanks besloten geen uitzondering op de regel te willen zijn”, schrijft NAC in een bericht op zijn website. Algemeen directeur Mattijs Manders vertelt dat het besluit ‘in nauw contact met de groep’ is heroverwogen.

“Ondanks een positief advies van de instanties. Wij vinden het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor anderen, uit respect voor iedereen. Uiteraard willen wij geen enkel gezondheidsrisico creëren, hoe minimaal ook. We dachten er verstandig aan te doen om strikt de formele lijn te volgen, maar zijn toch tot inzicht gekomen dat dit het beste besluit is”, aldus Manders. Steijn zit vrijdag bij het thuisduel met MVV Maastricht normaal gezien weer op de bank.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties

Wat een gelul. Als je iedere dag getest wordt is er toch niets aan de hand?

1 mei 2021 om 10:39

Eerlijk is eerlijk, dat was ook mijn eerste gedachte, maar je zit natuurlijk wel met die incubatietijd. Gewoon na die 5 dagen nog één keer testen en je weet dat je er iig voorzichtig mee bent om gegaan. Dit soort dingen is het toch verstandig het zekere voor het onzekere te nemen. Je zal toch dalijk opeens 10 spelers missen. Of nog veel erger, één van die 10 zal toch maar zo'n uitzonderingsgeval zijn die door blijvende schade dalijk zijn carrière beeld flink ziet vertroebelen...

Positief advies van de knvb. Is dat ook al een instantie die kan beoordelen of een sneltest voldoende is of niet. Momenteel is vanuit de overheid het advies, om bij terugkeer uit het buitenland in quarantaine te gaan. En dan zou dat niet voor Steijn gelden? Vreemde actie van nac en reactie van de knvb. Die daarmee wederom aangeven helemaal van alles af te staan en de overheid het gevoel te geven, maar goed dat we die stadions leeg laten want de knvb neemt het niet zo nauw met de regels. Zelf ben ik ook voor versoepeling maar dit is gewoon dom.

Het is niet zo gek dat voor de trainer van een voetbalclub dezelfde regels gelden als voor iedere andere Nederlander. Hoe goed werkt zo'n sneltest als je corona hebt maar als het nog in de incubatietijd zit? Het is vrij bijzonder dat mensen opeens eigen regels gaan maken. Het is gewoon de regel dat je niet naar het buiteland mag zonder verplichte quarantaine maar als je dan elke dag test mag het opeens wel... Die regel staat nergens dus dan moet Steijn ook niet opeens doen alsof het logisch is. In een wedstrijd mag je ook niet iedereen neerschoppen die je wil als je maar heel vaak sorry zegt.

Als hij voor zaken(nac) ging. Mag hij na negatieve testen en knvb testtoch meegaan? Zelfde als cl wedstrijd. Ook voor zaken wat dat betreft en extra test van bond voor weekend.

Deze hele situatie is belachelijk. Dat Steijn überhaupt in deze fase een paar dagen naar Ibiza gaat, dat hij vervolgens quarantaine niet nodig vindt (wat maakt hem een uitzondering?) En dat hij dan terugkrabbelt, maar niet omdat hij alsnog de fout inziet, want zijn standpunt is onveranderd, hij doet het puur vanwege de kritiek tegen zijn eigen zin in. Belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder3613
T. HayeMiddenvelder330
D. MaloneMiddenvelder321
N. VenemaAanvaller305
L. ImmersMiddenvelder286
N. OlijKeeper330
S. van HooijdonkAanvaller2714
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren