Danny Makkelie krijgt complimenten: ‘Meer van dit in de Premier League’

Woensdag, 28 april 2021 om 07:23Yanick Vos • Laatste update: 15:21

Scheidsrechter Danny Makkelie krijgt de complimenten na zijn optreden in de halve finale van de Champions League bij het duel tussen Real Madrid en Chelsea (1-1). In de Spaanse media werd voorafgaand aan de confrontatie de druk op de Nederlandse arbiter opgevoerd. De Spaanse krant Marca vreesde voor een complot vanuit de UEFA jegens de Koninklijke naar aanleiding van de plannen van Real Madrid omtrent de Super League. Op de voorpagina werd derhalve een oproep gedaan aan de UEFA tot fair play, waardoor de ogen gericht waren op Makkelie.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin haalde vorige week hard uit naar de clubs die de Super League hadden opgericht. Hij wilde de twaalf founding clubs verbannen uit de Champions League als zij de Super League-plannen zouden doordrukken. “Na alle controverse rond de geflopte Super League van vorige week zullen alle ogen in Europa gericht zijn op Danny Makkelie als hij Real Madrid - Chelsea fluit”, schreef Marca. Chelsea-trainer Thomas Tuchel gaf voorafgaand aan het duel al aan dat hij niet in een complot geloofde. “Ik heb een rotsvast vertrouwen in de arbitrage en de UEFA”, zei de trainer tijdens een persconferentie. “Ik kan me niet voorstellen dat een club een voor- of nadeel zou hebben vanwege een politieke discussie. Ik wil daar niet eens over nadenken.”

Makkelie leidde de halve finale tussen Real Madrid en Chelsea in goede banen. Op Twitter zijn de reacties lovend en ook Marca is positief. “Makkelie snoerde alle monden met een serieus en professioneel optreden”, zo kopt de krant uit Madrid. De arbiter wordt positief beoordeeld in een analyse van bijna vijfhonderd woorden. “Er was een periode waarin scheidsrechters werden getrakteerd op gouden horloges, rijkelijke diners en andere geschenken en waarin verdachte acties voorkwamen, maar dat behoort nu tot het verleden. Makkelie komt ongeschonden uit de strijd en toont dat er geen enkele basis was om te twijfelen aan zijn kunnen.”

Volgens Marca werd alle twijfel rond de arbitrage weggenomen bij het doelpunt van Karim Benzema. Oud-scheidsrechter Juan Andujar Oliver denkt dat de goal van de thuisploeg zelfs niet had mogen tellen en Real Madrid daardoor geholpen is door Makkelie. “Casemiro maakte een overtreding op César Azpilicueto voorddat Eder Militão de bal naar Benzema kopte.” De Madrileense sportkrant twijfelt niet aan Makkelie: “Als er een team mag klagen, is het Chelsea.” Ook in Engeland zag de media geen tekenen van een complot. "Hij liet geen tekenen zien van eventueel voortrekken van Chelsea, ondanks de zorgen van Madrid vooraf", schrijft de Daily Mail, waarin Makkelie wordt beoordeeld met een zes.

Dirk Kuyt vindt dat de arbitrage niet foutloos was. Hij is van mening dat Chelsea een strafschop had moeten krijgen na een overtreding van Daniel Carvajal op Ben Chilwell. De back van Real Madrid duwde zijn tegenstander omver in het eigen strafschopgebied. “Hoe haal je het in je hoofd om hem in je eigen zestien weg te duwen? En volgens mij hebben we een VAR, maar niemand doet daar iets mee. Ik vind dit een penalty. Het is heel dom en misschien licht, maar hij duwt hem hier toch gewoon weg? Dit is toch geen voetbal?“, zei hij dinsdagavond als analist van Ziggo Sport.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door salaaf)

Floot een prima wedstrijd. Stond een keer in de weg, maar verder geen controversiële fouten gemaakt.

28 april 2021 om 09:33

Geen controversiële nee, maar n ik vind het gewoon een 100% pingel bij de actie van Carvajal op Chilwell.. die had de VAR moeten aangeven.

De grootste fout die ik zie van Makkelie zelf, is dat hij geen rood geeft aan Marcelo. Als het geen rood is en echt een grote fout, dan kan die teruggedraaid worden. Vind dat hier hetzelfde als bij een goal situatie gekeken moet worden. Eerst uitgaan van situatie met grootste impact (een goal of in dit geval rood) en als je fout zit, kan je het terugdraaien. Hij loopt achter de situatie, Marcelo zet een sliding/tackle in waarbij hij nooit en te nimmer bij de bal kan en hij raakt de speler direct en "haakt" hem niet.. in mijn optiek is dat dus rood.

28 april 2021 om 09:43

Overtreding was vergelijkbaar met die van Berghuis vond ik dus rood

Toch vind ik die gele kaart voor vinicius geen gele kaart waard. Hij zet die sliding in en raakt volledig de bal. Dat het glad is door hevig regenval en chillwel of azpili mee weg glijd omdat de bal onder de voeten wordt gehaald moet niet bestraft worden met geel. Verder miste ik nog een gele kaart voor Rudiger rond min 85" voor een soortgelijke overtreding als Marcelo (gele kaart).

28 april 2021 om 08:25

Als dat alles is wat er valt aan te merken op de scheidsrechter, dan heb je gewoon een hele puike partij gefloten.

Ik vind hem bij ons altijd wat laf fluiten maar gisteren deed hij het prima. Kuipers vind ik in Europa ook vaak beter dan in Nederland.

28 april 2021 om 10:15

Pablonino, dat heb ik ook, helemaal met je eens. Al durf ik wel te beweren dat er in mijn ogen altijd een lichtelijke voorkeur komt kijken voor de ploegen die ze onder hun hoeden hebben. Het zijn toch de 2 toppers van de eredivisie op dit moment, dus fluiten ze vaak ook de topploegen en dan kijk ik als ajax fan toch lichtelijk in het voordeel van ajax (ook als is het bijvoorbeeld een wedstrijd van bijvoorbeeld psv). Als dan bijvoorbeeld beslissingen anders uitvallen dan dat je zelf hoopt dan geef je toch vaak af op de scheids, ik denk dat veel Nederlanders hier toch problemen mee hebben, al zullen weinig het toch toe durven te geven.

In de competitie kijken ze bij een doelpunt waar bij een luchtje van buitenspel hangt uren lang en gisteren was het in no time duidelijk

Had rood (gaf geel) kunnen en volgens de regels moeten geven aan Marcelo dat was overtreding van achteren zonder intentie de bal te raken. En een penalty voor Chelsea waarbij de verdediger uit volle kracht de aanvaller omverduwd. Geen scoringskans ofzo, maar wel een overduidelijke overtreding in de 16, dus penalty. Bij beide momenten had de VAR moet ingrijpen mijns inziens.

28 april 2021 om 09:11

Marcelo absoluut geen rood, succes daarmee. Die van carva was echt Olliedom en dit doet hij serieus vaker! Het is al een keer fout gedaan, maar hij blijft dit doen. Echt te bizar

28 april 2021 om 09:16

Bij dat penalty moment ging die bal ook vrij snel uit maar hij liet gelijk het spel doorgaan. Krijg ik toch altijd het idee van, laten we maar gauw doorgaan voordat ik een moeilijke beslissing moet gaan nemen.

In de discussie net na de wedstrijd las ik de ene na de andere fan (chelsea en Real gelijk) over hoe slecht hij had gefloten. Ben gelukkig niet de enige die dat niet gezien had... Floot prima wedstrijd, liet veel gaan, maar op een consistente manier.

28 april 2021 om 09:03

Makkelie bashen is vrij populier ook. Helaas. Fluit vaker goede wedstrijden. Sowieso hebben wij in Nederland geen klagen. Deze week partijen gezien in Engeland, Spanje en Italië. Stuk voor stuk vreemde beslissingen. Wij zitten wel goed hier hoor. Geef mij Makkelie en Kuipers maar. Of Nijhuis voor mijn part. Die drie weten wel wat zij doen.

Floot lekker vlot. In sommige acties zag ik een overtreding, maar hij hield in zijn geheel de grens vrij hoog. Daardoor werd het een betere wedstrijd zonder aanstellerij.

Foutloze wedstrijd gefloten. Ik vind hem beter en vriendelijker dan Kuipers.

28 april 2021 om 09:49

Ik vind dat er nu wel erg hoopvol opgegeven wordt van zijn wedstrijd, als snap ik dit vanuit spaanse kant nog wel. De drie momenten die beslissend/ kunnen zijn, vallen alle drie de kant van madrid op en dat vind ik toch niet geheel terecht. Zo 50/50 kan je cointoss toch niet zijn. De goal is toch misschien wel een overtreding. De gele kaart marcelo, imo is dat rood. De actie van carvajal is imo 100% pingel. Dat zijn situaties die van grote invloed zijn op de wedstrijd en de volgende wedstrijd. Dit zijn 3 VAR situaties, waar of niets mee gedaan wordt of niets mee gedaan kan worden. Ik ben steeds vaker van mening dat de scheids uit moet gaan van de zwaarste situatie en niet uitgaan van "als het erger is, dan hoor ik het wel". Ik zie met sommige dingen toch liever andersom. Rood terug draaien is makkelijker goed te praten, dan van geel rood maken.

28 april 2021 om 10:04

Het zijn interpretatie’s. stond zelf perplex toen ik dit artikel las, dat men vond dat Marcelo rood had moeten hebben, of dat Carvajal een penalty veroorzaakte etc. Zelfs de Skysports analisten waaronder Joe Cole (ex cfc speler) vond het niks. Zelfs Tuchel vond het niks. Cfc spelers klaagden ook niet. Sterker nog, Cfc scoorde bijna na hands van Werner. Of dat Rudiger 2 minuten lang op de grond lag voor een blessure behandeling in de extra-time en er wordt geen extra tijd gegeven (Koeman zou erover hebben geklaagd). Zo kan ik ook doorgaan.Maar het zijn ini mini dingen die niet eens besproken zou moeten worden.

28 april 2021 om 10:09

Dat van Werner was 100% teruggedraaid door de VAR, ze laten bij twijfel altijd doorspelen juist omdat er een VAR is. Verder in de blessuretijd: volgens mij had Chelsea meer aanspraak op een goal dan Real, dus waarom was dit een beslissing voor Real? Zie de logica daar niet in, je zou eerder kunnen beargumenteren dat het Chelsea de kans op nog een belangrijke uitgoal ontnam...

28 april 2021 om 10:12

Cfc was niet sterker dan Real in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Real was steeds aan de bal. En feit blijft dat de scheidsrechter extra speelminuten had moeten geven ongeacht de situatie.En de handsbal zou niet teruggedraaid worden, want de “bijna” goal ontstond na 188283 pasjes. Maar mij hoor je niet klagen. Ben Werner natuurlijk dankbaar: die blinde paard kan niks.

28 april 2021 om 10:15

Die was heus wel teruggedraaid, daar zaten maar een paar passes tussen. Vond je Real serieus sterker? Kante had in z’n eentje meer succesvolle dribbels dan heel Real gister, schoten 5 om 10. Op twee geniale momenten van Benzema na was het behoorlijk pover

28 april 2021 om 10:20

Laatste paar minuten he van de tweede helft.. Over het algemeen was cfc twee keer beter (met name in de eerste helft). Ik werd uitgelachen toen ik zei dat Cfc de Ajax van vorig seizoen is. Ik werd uitgelachen toen ik zei dat Tuchel de man voor cfc was, maar kijk nu.

28 april 2021 om 11:51

Bij CBS vonden ze die zogenaamde penalty ook niks. Chilwell voelde een hand en sprong achteruit alsof hij door een kanonskogel werd afgeschoten. Ze vonden de gele kaarten op die van Marcelo na ook belachelijk. Omgekeerd, die van Pulisic op Marcelo vonden ze ook geel, zelfde overtreding van achteren zonder intentie de bal te spelen, maar daar werd niks voor gegeven.

28 april 2021 om 13:02

Prima dat zij dat vonden, maar gelukkig vorm ik hierin mijn eigen mening en ik vind dit gewoon een 100% strafschop. Als je de herhaling bekijkt, dan zie je ook prima dat je beschrijving van "hij voelde een hand" onzin is, want je ziet Carvajal gewoon kracht zetten. En al maakt die een dubbele salto, hij gaat zijn gang maar. Zolang de overtreding eerst is, moet daarvoor opgetreden worden. Het verschil tussen een schwalbe en overdrijven. En er zijn zat kleine foutjes gemaakt aan beide kanten en die kan je dan tegen elkaar wegstrepen. Dat valt bij mij juist onder goed fluiten als je dat kan doen. Maar een mogelijke rode kaart, een mogelijke pingel en een mogelijke overtreding bij de goal.. dat zijn beslissende momenten en dus VAR momenten.. dat vind ik best wel tellen.

28 april 2021 om 15:22

Opmerkelijk dat hij durft te beweren dat dit geen penalty was. Het was zeker wel een penalty en weer een fout van de VAR om er niet naar te kijken.

Alleen een pingeltje over het hoofd gezien, moet kunnen..

28 april 2021 om 10:16

Het is maar de halve finale champions league inderdaad, dan kan dat

28 april 2021 om 10:45

Of een rode kaart lol, real gewoon gematst gister.

28 april 2021 om 11:54

Vind ook nog steeds dat er een luchtje zit aan dat kopduel van Casemiro geloof ik met Azpi waaruit Benzema kan scoren. Mja als de spelers zelf al niet eens protest gaan maken kan je het vaak al schudden.

28 april 2021 om 12:08

Leunen is bijna standaard tegenwoordig. Er werd ook niet op ingezoomd door de regie, niet geprotesteerd en ook op Ziggo stonden ze er niet bij stil. Marca had zijn twijfels. Het belangrijkste is dat er consistent wordt gefloten en daar ontbreekt het vaak aan.

Inderdaad goeie pot gefloten. Chelsea had een penalty kunnen hebben bij die duw van Carvajal, maar vond het eerlijk gezegd ook geen 100% strafschop.

28 april 2021 om 13:41

Vond je het een overtreding of vond je het geen overtreding?

Marca vind (als Madrid krant) dat de goal van Benzeman afgekeurd moest wordenen dat het een fout was van Makkelie. Ze zijn misschien blij dat hij niet partijdig/anti Madrid was wegens Superleague gedoe, maar dat betekent nog niet dat hij goed was

Zeg het al een paar jaren, wij hebbeen in nederland best slechte scheidsrechters, maar het gemiddelde word best goed omhoog getrokken door jongens als Makkelie en Kupiers, gewoon internationale top scheidsrechters die inderdaad een stuk beter zijn dan de gekken die ze in Engeland hebben.

Die actie van carvajal is een 100% penalty. De Var hoort daar in te grijpen aangezien danny het niet gezien heeft of goed gezien heeft. De beelden zijn echt duidelijk, hij geeft een forse duw met zijn hand in het penalty gebied...

28 april 2021 om 16:27

Zonder ook maar naar de speler te kijken haha.. Helaas is het tegenwoordig in om te roepen dat iets “te licht” is, terwijl bij mijn weten de regel vrij simpel is: een overtreding binnen die witte lijntjes die samen de 16 vormen is een pingel.

28 april 2021 om 16:31

Ach man een paar die nu te licht roepen hebben met man en macht de penalty van ramos tegen barca verdedigd. Die zijn niet meer serieus te nemen. Clubvoorkeur is te sterk bij hun. Carvajal zet gewoon veel kracht hier makkelijk om te zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller325
Vinícius JúniorAanvaller323
K. BenzemaAanvaller3121
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper350
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Real Madrid.

38 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren