Marco van Basten tipt tweetal voor Ajax: ‘Hij is een geweldige gentleman’

Zondag, 25 april 2021 om 20:39Chris Meijer

Als het aan Marco van Basten ligt, waagt Ajax een poging om Teun Koopmeiners en Owen Wijndal over te nemen van AZ. De oud-spits noemt Koopmeiners in het programma Rondo van Ziggo Sport ‘een echte gentleman’. Youri Mulder is het niet met Van Basten eens en adviseert clubs om eerder Myron Boadu weg te halen uit Alkmaar.

“Als Ajax twee spelers van AZ moet halen, zou ik Koopmeiners en Wijndal pakken. Wijndal is een goede speler. En Koopmeiners is een geweldige gentleman, een goede aanvoerder. Ik moet nog kijken of in hoeverre hij voetballend op snelheid mee komt bij Ajax. Maar hij kan het compenseren met zijn persoonlijkheid”, zo is Van Basten lovend over Koopmeiners. De 23-jarige middenvelder annex aanvoerder van AZ heeft nog een contract tot medio 2023, evenals zijn twee jaar jongere ploeggenoot Wijndal.

“Als je kijkt naar wat voor spelers je eigenlijk wil aantrekken. Een linksback moet je toch zelf kunnen opleiden? Wijndal is een geweldige speler. Een spits is juist heel erg lastig”, zo haakt Mulder in. Waar Van Basten van mening is dat Boadu een ‘gebrekkige techniek’ heeft en hem ‘wild’ noemt, ziet Mulder potentie in de twintigjarige spits. “Je kunt hem goedkoop krijgen en ik zie in hem een speler die internationaal wat te bieden heeft. Ik kijk naar de potentie, eigenlijk. Zijn snelheid is zo beslissend. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Vinicius van Real Madrid, dan denk je ook: tja, techniek. Dat is een beetje hetzelfde als Boadu. Hij is zo snel.”

Over Calvin Stengs klinken aan tafel bij Rondo minder positieve geluiden. Khalid Boulahrouz vond Stengs met name in de eerste helft tegen Ajax (2-0 nederlaag) 'prima' spelen, maar Van Basten 'wordt niet vrolijk' van de aanvaller. "Ik erger me aan hoe flegmatiek hij voetbalt, maar dat ligt meer aan mij dan aan hem. Daar kan ik moeilijk naar kijken”, aldus Van Basten. Dirk Kuyt ziet dit ‘in het algemeen’ bij Nederlandse talenten. “Maar ze zijn nog niet dodelijk effectief. Hij heeft zó veel kwaliteit. Met die potentie moet hij gewoon tien à vijftien goals maken en assists geven, maar het lijkt wel alsof het daar bij die jongens niet om gaat. Hij speelt niet een wedstrijd om die goals te maken. Het lijkt soms te gaan om lekker voetballen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door kenner1986)

Wijndal zou zeker een goede optie kunnen zijn. Maar aan Koopmeiners heb je niks. Vandaag weer zichtbaar als het tempo omhoog gaat blijft er weinig van hem over. Dan kun je wel een gentleman zijn maar dat maakt je geen goede voetballer.

25 april 2021 om 20:45

Wijndal als vervanger van Tagliafico zou geweldig zijn! Koopmeiners ben ik het met je eens. We hebben betere spelers lopen!

25 april 2021 om 20:55

Koopmeiners als opvolger voor Blind zou kunnen.

25 april 2021 om 20:58

#chari wat is daar geweldig aan? 25 miljoen uitgeven voor een back! Liever Patrick v Aanholt gratis binnenhengelen en over 2 jaar Salah-Eddine. Of Rensch desnoods. Maar niet kapitaal betalen.

25 april 2021 om 20:59

Inderdaad, misschien als coach dat we wat aan dat gentlemanachtige hebben, maar als voetballer komt hij tekort. Denk dat hij zich misschien toch moet gaan richten op de positie van Lcv. Daar kan hij zijn spelinzicht en goeie trap ook prima gebruiken.

Wijndal zou een mooie opvolger zijn, maar is te duur. Misschien over twee jaar, mocht hij niet helemaal slagen. Denk dat Ajax eerder voor Van Aanholt gaat.

Boadu wel een talent, maar technisch nog een hoop te verbeteren.

25 april 2021 om 20:59

Martinez doet het anders ook erg goed, beter dan ik het Koopmeiners zie doen.

25 april 2021 om 20:58

Helemaal mee eens. Wijndal prima, Koopmeiners niet aan beginnen. Echter zou ik ook Wijndal ook geen 20 a 25 miljoen betalen en dat is waarschijnlijk wel wat AZ wil ontvangen als Ajax zich meldt.

Boadu, haha. kom op zeg. Hij zit aan zijn top bij Az en dat is niet goed geneog voor Ajax
Wijndal (en eventueel Stengs)
Kopmeiners zeker niet goed genoeg. Bovendien overbodig op die positie

25 april 2021 om 20:57

Stengs moet je echt niet willen, 0 rendement.

25 april 2021 om 21:19

Klopt wat je zegt, maar hij kan wel een man vrij voor de goal zetten.
Berghuis heeft een hoger rendement, maat toch ga ik dan liever voor Stengs als ik moet kiezen.
Zuid Amerikanen zijn goedkoper. Alleen verleren ze hier het scoren, totdat ze hun eigen weg weer gaan dan scoren ze weer. We doen iets fout met ze

25 april 2021 om 22:18

Mss teveel opdrachten meegeven?

25 april 2021 om 22:26

mooi dat ze in die praatprogramma's eindelijk ook eens Stengs bij het NL elftal ter discussie stellen. Met het EK in aantocht moet de druk opgevoerd worden om een aantal losers thuis te laten. Babel Stengs en consorten

25 april 2021 om 22:25

Boadu komt echt techniek tekort. heb je bij Ajax niks aan als je veel in de kleine ruimte speelt.

Heel erg eens met wat Kuyt zegt, dat valt me ook vaak op. Gakpo vind ik daarom bijvoorbeeld juist een verademing, die maakt beslissingen die hem helpen om een goal te maken.

25 april 2021 om 21:16

Ik vind dat Kuyt over het algemeen zinnige dingen roept aan die tafel, in tegenstelling tot Mulder.

25 april 2021 om 21:20

Vind juist Mulder vaak wel goede dingen zeggen. Vind Kuyt vaak waardeloos. Zo zie je maar, meningen verschillen. Maar voor alle AZ talenten is het lastig te zeggen waar het plafond ligt. Ze zijn zelf de ervaren spelers. Hebben geen ploeggenoten waar ze zich aan op kunnen trekken zoals Ajacieden dat kunnen aan tadic, blind en klaasen bijvoorbeeld. Denk dat ze allemaal nog wel stappen kunnen maken, maar niet meer bij AZ.

Geen één speler gaat van AZ naar Ajax. Wijndal zou ik best naar de JC ArenA willen zien verhuizen, maar die gaat eerst naar het EK. Daarna gaat hij hoogstwaarschijnlijk naar het buitenland. AZ zal hem sowieso niet naar de aankomende kampioen voor weinig geld laten vertrekken. Schat dat ze minimaal 15 miljoen willen. Koopmeiners en Boadu kunnen Ajax niet sterker maken. Aardige jongens, maar laat ze maar lekker in Alkmaar.

25 april 2021 om 23:44

Geen 1 van AZ...als Ajax wil halen dan gs ik voor Gapko

Wijndal zou zeker een versterking zijn, mocht Tagliafico vertrekken. Al verwacht ik dat hij heel prijzig is. Koopmeiners was in alle wedstrijden tegen Ajax behoorlijk onzichtbaar en ook bij Jong Oranje zeer matig. Hij kan goed voetballen als hij tijd en ruimte krijgt, maar mist de handelingssnelheid en dynamiek wanneer het tempo omhoog gaat.

Leuk filosoferen, maar AZ gaat al deze spelers niet verkopen aan Ajax, in ieder geval niet voor een bedrag wat Ajax bereid is te betalen.

25 april 2021 om 21:04

Wat voor bedragen leven er een beetje bij jullie supporters mbt Koopmeiners, Boadu en Wijndal?

25 april 2021 om 21:08

Ik ben helemaal niet zo van de bedragen, maar het zou me sterk verbazen als ze voor minder weg gaan dan Idrissi, om maar wat te noemen. En als Ajax (of Psv) ze wil hebben, dan komt daar vast nog wel een extra beetje bovenop, omdat AZ dat als concurrentie ziet.

25 april 2021 om 21:17

Idrissi was 12m toch? Zie Koopmeiners zelf wel voor ongeveer dat bedrag gaan (Inter had interesse vgm). Ben vooral benieuwd wat Wijndal zelf gaat doen, mocht Ajax komen maar niet aan dat extra beetje wilt voldoen. Je hebt ze erbij die dan zelf hun invloed gaan uitoefenen.

Koopmeiners werd in de tweede helft door Klaassen aan alle kanten voorbij gelopen, dus laat die maar lekker in Alkmaar. Wijndal zie ik daarentegen graag als vervanger van Tagliafico komen, mits hij betaalbaar is.

Hmm ajax zijnde zou ik dan alleen voor de optie wijndal gaan voor de linksback positie
Koopmeiners hoeft voor mij niet ongeacht zijn goede statistieken bij az

Koopmeiners kan het hogere tempo wederom niet aan en werd de tweede helft door Klaassen als een pupil weggespeeld

Zo blij dat v Basten geen coach meer is van Ajax. Die zou gewoon 50 miljoen spenderen om Wijndal te halen en Koopmeiners (die onnodig met Gravenberch, Blind en Martinez) is en tempo niet aankan

Ik miste vandaag de doorselecteertips van onze Jack van Gelder. Kan snel gaan want donderdag jl moest het halve team eruit

Youri lapzwans die Boadu z’n techniek met Vini jr. vergelijkt. Volgens mij lijkt Youri 0 voetbal. De voet coördinatie is soms minder. Maar techniek heeft Vini wel.

25 april 2021 om 21:50

Mensen herinneren alleen diepe dalen, en Vini verliest soms knullig een bal of is niet scherp met afronden. Het is dan natuurlijk makkelijk roepen dat Vini geen techniek heeft want dat heeft dat ventje zeker wel. Maar dit fenomeen is ook niet nieuw natuurlijk beetje met de massa meepraten, want stel een Koopmeinders schiet nederland naar de halve finale van de zomer is hij weer de nieuwe kroonprins van het Nederlandse voetbal onder de ‘kenners’ hier.

Koopmeiners heeft veel kwaliteiten, maar zal idd stappen in zijn ontwikkeling moeten gaan zetten.

Ik denk dat hij voor zowel Ajax als PSV wat kan toevoegen. Mits hij zijn handelingssnelheid kan verbeteren.

Wijndal zou ook een mooie speler voor Ajax zijn. Al zal V Aanholt ook BPL ervaring kunnen bieden.

Mag ajax echt blij zijn met ten hag die alleen kijkt naar de kwaliteiten van een speler en niet of het een ‘gentlemen’ is

Ik vind Boadu nog tekort komen, maar zie in hem wel aardig wat potentie, die ik mis bij Koopmeiners. Wijndal zou ik ook wel nemen als Tagliafico vertrekt, maar ben het wel eens dat een goede linksback toch ook op te leiden moet zijn. Koopmeiners vind ik echt te soft en juist teveel gentleman, vind hem in de topwedstrijden ook niet overtuigend. Zijn passing is minder dan van bijv Blind, verder niks specifieke waarmee hij Ajax echt beter zou maken. Qua niveau vergelijkbaar met Guus Til, meer dan goed voor AZ, maar net te weinig voor de top.

Als je met persoonlijkheid doelpunten scoort dan moeten ze Koopmeiners halen , anders niet. Ik zou niet zo een twee drie een speler uit de eredivisie kunnen noemen die Ajax zou moeten halen. Misschieen een van de aanvallers van Psv, maar dan houd het wel op.

Ik zie liever Tagliafico gewoon blijven. Leuke voetballers hoor, maar ik denk dat ze schromelijk overschat worden. Wijndal heeft de drive naar voren, maar als ik dan zie hoe hij bij oranje speelt, dan vind ik de gok van pakweg 10 tot 15 miljoen te groot. Haal maar weer een Zuid - Amerikaan voor de helft en geef het geld niet uit aan competitie genoten.

Al die spelers van az voegen werkelijk niets toe aan ajax. Zijn prima spelers maar ajax moet gewoon kijken naar spelers op de toekomst of anders ergens anders vandaan halen.

Boadu lijkt me een geweldig talent voor een sterk team wat veelal op de counter speelt, Ajax speelt 99 vd 100 wedstrijden voornamelijk op de helft vd tegenstander, dan heb je helemaal niks aan Boadu

De enige die ik graag bij Ajax zou willen zien is Wijndal. Maar AZ zal een vermogen vragen (en dat is hun goed recht). Nee, zeker in deze tijd, pik van Aanholt maar transfervrij op als overbrugging. Ik heb namelijk wel vertrouwen in Salah-Eddine en Rensch. Hopelijk blijft eerstgenoemde ook blessurevrij.

Ajax gaat helemaal niemand van AZ halen. Waarom zouden ze. Wijndal zou zéker passen, maar is simpelweg te duur. Koopmeinders is een geweldige middenvelder en persoonlijkheid, maar past niet bij Ajax. Stengs is fysiek niet in orde en te speels. Boadu wordt zeker een topspits (type Makaay) maar is geen Ajax spits, die behendig of sterk genoeg is in de kleine ruimte. Van Aanholt komt wellicht als vervanger van Nico. En er zal een vleugelspeler, Sulemana, bij komen en een stand-in/ concurrent voor Haller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
B. ReusKeeper
S. BeukemaVerdediger
M. GullitVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 0 0
2020/2021 AZ 31 15 2 1
2019/2020 AZ 25 11 4 0
2018/2019 AZ 32 8 5 0
2017/2018 AZ 26 1 2 0

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren