Laporta in januari: ‘Super League is alles wat mis is met het voetbal’

Maandag, 19 april 2021 om 14:21Dominic Mostert • Laatste update: 14:26

Barcelona is een van de twaalf oprichters van de Super League, maar de nieuwe voorzitter Joan Laporta was in de afgelopen maanden lang niet altijd positief over het toernooi. Toen hij nog campagne voerde in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 7 maart zei Laporta onder meer dat de Super League een 'gewaarwording is van alles wat mis is met het voetbal'. Nu heeft zijn club echter het statement ondertekend waarmee de oprichting werd bekrachtigd en verder zwijgt Laporta voorlopig.

In december zei Laporta in gesprek met La Vanguardia dat Barcelona de inkomsten uit de Super League zou kunnen gebruiken om schulden af te betalen. Op dit moment heeft de club circa 1,2 miljard euro aan schulden. "We zijn daar erg bezorgd om. Maar we zijn ook optimistisch, want we hebben in 2003 ook zoiets meegemaakt. We kunnen hieruit komen", verzekerde Laporta. "Er zijn oplossingen, zoals de optie van een Europese Super League, waar we veel inkomsten uit kunnen halen. En als je kijkt naar andere zakelijke mogelijkheden op de markt, is er reden tot optimisme.” Tegen Cadena COPE zei hij diezelfde maand dat er 'veel zou moeten gebeuren' voordat hij overtuigd zou worden van de competitie.

In een interview met The Guardian ook van december, sloeg Laporta eveneens een kritische toon aan over de Super League. “Ieder voorstel zal worden bekeken en beslissingen zullen genomen worden op basis van de belangen van Barcelona en van het voetbal. Maar zulke projecten zijn vaak uitgeprobeerd zonder succes. Ik vind dat het het voetbal kan ruïneren, de essentie ervan.” In januari zei Laporta open te staan voor de Super League, maar voegde hij toe dat het project ‘nadelen’ heeft. “Het zou de eerste drie jaar een gesloten competitie zijn, maar er zijn plannen om daarna met promotie en degradatie te werken. Ik geloof dat er achttien teams zijn, die 800 miljoen euro zouden ontvangen. De landelijke competities zouden inboeten aan aantrekkingskracht.” Laporta wilde ‘een gedetailleerde uitleg’ hebben voordat hij een standpunt zou innemen. Inmiddels lijken de inkomsten per club een stuk lager uit te vallen: de Super League maakte melding van een startkapitaal van 3,5 miljard euro, dat wordt verdeeld over de oprichters.

Het artikel gaat verder onder de video
Wat houdt de komst van de Super League in?
Meer videos

Tot dat moment had Laporta nog geen hard standpunt ingenomen, maar daar kwam verandering in toen hij in januari een interview gaf aan Cadena COPE. “Ik ben geen voorstander van de Europese Super League. Er zijn andere manieren om inkomsten te genereren dan dit toernooi, dat de sport zou ontwrichten”, liet hij toen optekenen. “Ik zie de Europese Super League als een gewaarwording van alles wat mis is met het voetbal. Het draait alleen maar om geld. De essentie van de mooie sport gaat verloren. Wat ik graag zou zien is een Super WK voor clubteams, vergelijkbaar met het WK voor landen. Iedere twee jaar, misschien.”

Özil en Herrera kraken Super League: ‘Ik kan hier niet stil over blijven’

Enkele topvoetballers hebben zich al uitgesproken tegen de komst van de Super League.Lees artikel

Belangrijk om te weten is dat Laporta zich in de campagne nadrukkelijk afzette tegen zijn voorganger Josep Maria Bartomeu, die bij zijn vertrek in oktober bekendmaakte dat de club 'ja' had gezegd tegen de Super League. "Ik kan buitengewoon nieuws aankondigen", zei de afzwaaiende Bartomeu. "De raad van bestuur heeft de vereisten goedgekeurd om deel te nemen aan een toekomstige Europese Super League, een project dat wordt gepromoot door de grote clubs in Europa." Laporta had kunnen proberen om van koers te veranderen en wekte tijdens de campagne met zijn uitspraken de indruk dat te willen doen. Maar de werkelijkheid blijkt voorlopig anders, nu hij verkozen is.

Van de circa 1,2 miljard euro aan schuld moet 730 miljoen euro op korte termijn worden afgelost, meldde Marca in januari. Laporta kwam tijdens de campagne met een ander plan dan zijn tegenstanders om die kortetermijnschuld te betalen. Hij wil obligaties uitgeven aan supporters en investeerders. Barcelona moet die obligatiehouders binnen vijf jaar terugbetalen met rente, is het idee. Daardoor zou echter wel de langetermijnschuld kunnen toenemen. Laporta ziet de inkomsten uit de Super League vermoedelijk als uitgelezen kans om te voorkomen dat de schuld onbetaalbaar wordt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Slang, die kan zo de politiek in

19 april 2021 om 15:29

Haha echt hè, deze mensen zijn echt niet normaal en zeggen alles voor stemmen. Enigste wat ze echt willen is zelf meer macht en geld.

19 april 2021 om 15:34

Hij is princieel tegen maar wordt geconfronteerd met een miljardenschuld en moordend concurrentie van andere topclubs. Wat zou jij doen , instappen of achter de feiten blijven lopen. Hij is verkozen om beslissingen te nemen voor zijn club en niets anders.

19 april 2021 om 16:00

Dan heb je dus officieel je ziel verkocht. Misschien Messi een iets minder obsceen salaris uitkeren, dan ben je al een eind in het overleven. Als meest waardevolle club ter wereld moet het niet heel moeilijk zijn om wat geschikte sponsors aan je te binden.

19 april 2021 om 17:06

Gewoon doorgaan met liegen en draaien dus. Tegenwoordig niks mis mee; wij hebben een PM die daarmee het goede voorbeeld geeft;-)

19 april 2021 om 15:39

De vorige president Bartomeu laatste wapenfeit vooraleer hij moest vertrekken was zijn akkoord om Barça tot deze super league te laten deelnemen. Het is zijn handtekening die er onder staat. Laporta is er principieel tegen maar wordt geconfronteerd met een miljardenschuld en concurrerende topploegen die ook hebben toegezegd. Wat doe je , instappen of achterblijven met schulden en janken dat je geen topspelers kunt kopen.

19 april 2021 om 15:49

We zitten in een situatie van Powerplay. Laporta kan niet het risico nemen om buiten de boot te vallen. Die financiele luxe heeft Barcelona niet. Het is nog maar het begin dit van een lange machtstrijd. Het is nog lang niet gelopen.

19 april 2021 om 16:21

Zal het niet te maken hebben met de financieel penibele situatie waarin Barcelona verkeert? Ga het niet goedpraten, maar dit zal er wel aan ten grondslag liggen. J.c. zal zich wel omdraaien in zijn graf, wat een stel ratten en slangen.

19 april 2021 om 16:25

JC was een van de voetballers die de commercialisering omarmde. Hij had zijn eigen sponsor zelfs die afweek van die van zijn club.

19 april 2021 om 16:31

Onzin. Cruijff was iemand die de belangen van de voetballer voorop zette, gezien clubs veel geld verdienden aan de voetballers, maar hen vervolgens niet veel uitkeerden en ook allerlei zaken wilden verplichten.

Cruijff had gelijk toen ie aankaartte dat het leven van een voetballer kort is en hij daarna ook moet leven.

Tjah nieuwe positie de kaarten liggen nu anders dan toen. Campagne doe je voornamelijk voor eigen belang. Barca heeft tekorten en deze nieuwe competitie zorgt voor meer geld

19 april 2021 om 15:04

Toch betwijfel ik of het voor de lange termijn ook nog wel meer geld oplevert. Ja JP Morgan pompt er nu miljarden in, echter moet er geld terug verdiend gaan worden. Als er te weinig man naar het stadion komt, of vooral kijkt via de televisie dan zullen de uitzendrechten of te weinig verkocht worden of voor te weinig geld. En veel van die toppers nu zijn juist extra motiverend omdat ze maar 2 of 3 keer per jaar gespeeld worden. Als je elke week zulke wedstrijden hebt neemt die motivatie vanzelf af. En wat met de spelers (en trainers) die niet meer uit mogen komen in de competitie (omdat ze uit de nationale leagues worden gezet) of voor hun land. Wie zegt dat die dan nog voor de ESL willen uitkomen? De broodvoetballers ongetwijfeld wel, maar er zijn toch genoeg voetballers die wel een gevoel van nationalisme hebben en dat niet zomaar op willen geven. En wat voor vinger hebben die Amerikanen verder in de pap? Wordt het één grote show als de superbowl straks? Met daarnaast 90% van de tijd commercials, cheerleaders en andere slappe hap? Hoop dat dit zo hard faalt en dat al die clubs die met de ESL mee doen over een aantal jaar failliet zijn en verdwijnen... vieze ratten zijn het.

19 april 2021 om 15:36

Laten wij nu eens koel analyseren huidige situatie met Covid. In Spanje leiden de clubs onder de top geen grote verliezen, Hoe kan dat? Dit heeft te maken dat clubs onder Barca, Real en Atletico geen grote inkomsten hebben aan merchendasing en stadion bezoek, Wat is gebleken door Covid is dat de kleine clubs heel afhankelijk zijn van TV-gelden. Deze clubs draaien met lege stadions weinig verlies, omdat hun begroting helemaal gedekt is door TV-gelden. Dit betekent dat de TV-gelden omhoog moeten gaan om tegen een situatie als Covid bestand te zijn.

Ik denk niet dat het probleem het aantal wedstrijden tussen topclub het risico is op langer termijn, maar meer het ondergraven van het basis van succes van het voetbal wereldwijd. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat het succes van voetbal is het toegankelijkheid van verschillende clubs en landen tot een competitie. Dit maakt dat het sport herkenbaar is voor iedereen. Dit project is sterk gemodeleerd aan de Euroliga van Basket.

Ik zou beter kiezen voor een Europese competitie verdeeld over verschillende regio's zoals de Amerikaanse sporten maar met een promotie en degradatie naar nationale competities.

19 april 2021 om 16:01

Clubs moeten eens leren hun centen op de bank te houden. Net als bij bedrijven ligt daar het grootste probleem. Natuurlijk moet je investeren om meer rendement te halen, maar je hoeft niet gelijk alles weer te herinvesteren. Uiteindelijk doen ze het allemaal zelf.

19 april 2021 om 16:42

Een Europese competitie met promotie/degradatie kan ik me an sich nog wel in vinden, ben daarom al jaren een voorstander van een Beneliga die op die manier ook gevormd zou moeten worden. Maar dan moet het echt een compleet open competitie zijn, echter is het natuurlijk al krankjorum dat de 12 oprichters bij voorbaat nooit meer die competitie uit kunnen gaan want ze hebben een vaste positie. Simpelweg de (2) slechste(n) bijvoorbeeld moeten er dan gewoon uit. En welke landen mogen dan promoveren? Het is niet zo simpel allemaal, en ben van mening dat de CL ook totaal omgegooid moet worden, echter dit idee is echt belachelijk slecht en puur en alleen er op uit om die 12 rijker dan rijk te maken en alle fans over de wereld uit te zuigen.

En de Amerikaanse sporten kan je niet aanhalen in mijn ogen. Dat zijn gesloten competities waar ze ook nog (in het NBA bijvoorbeeld) een salarisplafond hebben voor Alle spelers. Dus clubs kunnen niet veel en veel meer betalen dan anderen. Hierdoor niveleert zich de kwaliteit. En dit is iets dat in de voetbal niet gaat werken en vooral niet meer die pretentieuze clubs.

En dan huilen ze dat ze meer geld moeten maken want ze betalen het meest aan spelers en hebben meer geld nodig. Maar ze kunnen ook gewoon normalere salarissen aanhouden en tegelijkertijd minder schulden maken. De FFP was/is een geweldig idee maar dat wordt door die clubs echt totaal niet nageleefd en de Fifa en Uefa hebben daar groot debet aan. Die geven al tientallen jaren meer uit dan dat ze eigenlijk binnen krijgen.

Laporta is een van de grootste populisten in het hedendaags voetbal. Zegt wat de supporters willen horen en doet wat het raad van bestuur wil zien.

19 april 2021 om 15:55

Dat is wel erg gemakkelijk. Hij komt net kijken, Bartomeu had zich al aangesloten. Laten we even afwachten. Er komt vast een compromis.

Laporta wist natuurlijk toen niet hoe slecht de situatie bij Barca was hahah. Nu die de cijfers heeft gezien kon ie niet wachten om te ondertekenen. 400 mil bij schrijven om alleen mee te doen.. je zou dom zijn als je het als club zijnde niet doet. Ik weet zelf niet zo goed of ik er wel of niet tegen ben. CL is iets magisch maar het maakt het juist magisch doordat je Barca tegen Liverpool ziet of een Real tegen Bayeren. Ik denk zelf dat dit soort wedstrijden nooit vervelen. Voetbal op topniveau tussen de beste spelers. Ik ben benieuwd hoe zo'n competitie dan loopt.

19 april 2021 om 14:32

Het magische ervan is juist dat je maanden van te voren uitkijkt naar dit soort wedstrijden. Als ze op weekbasis plaatsvinden is het magische er wel van af. Wat een gedrocht van een idee is het.

19 april 2021 om 14:34

En belangrijker nog: het creëert zelfs nog grotere en oneerlijkere ongelijkheid. Dat is wat mij het meeste steekt. Het feit dat deze "founding clubs" niet kunnen degraderen is een absolute grap en werkelijk schandalig.

19 april 2021 om 14:36

maanden? Op dit moment hebben we toch ook buiten de zomer en winterstop wekelijks wel een aantal topwedstrijden op de planning?

19 april 2021 om 14:38

Dit is voor mij echt niet zo. Het "magische' is altijd het hoge niveau voetbal geweest.

19 april 2021 om 14:41

Voor mij ook, ik ga niet maanden uit kijken naar een game ofso. Het magische is vooral dat je top spelers ziet spelen tegen elkaar.

19 april 2021 om 15:04

Met maanden doel ik vooral op de periode tussen de groepsfase en knock-out fase in. Ik ben voor Chelsea en deze hebben het niet goed gedaan in de Champions League de afgelopen jaren. Dus vanaf de loting in December keek ik er naar uit om Chelsea tegen Atletico te zien spelen een paar maanden later. Daarbij waarom is een WK speciaal, omdat het eens in de 4 jaar is of omdat je tegen Honduras speelt?

19 april 2021 om 16:14

Het magische daaraan is dat die wedstrijden normaal gesproken niet wekelijks gespeeld worden en dat je een aantal momenten hebt gedurende het jaar dat de absolute top in een onderlinge confrontatie laat zien wat ze kunnen in wedstrijden die er echt om gaan. Kijk even naar een Barca tegen Juventus in de poulfase van de CL dit jaar, daar werden buiten de fans van Barca en Juve toch ook maar weinig mensen warm van. Als dit soort ploegen wekelijks tegen elkaar gaan spelen, gaat dit vanzelf heel saai worden.

20 april 2021 om 01:44

@soof ik ben onderhand van gedachte veranderd na wat over de format te hebben gelezen ben ik er tegen. Deze gasten willen gewoon een champions league waarin zij altijd meedoen. Wat is dat voor een belachelijke grap. Ik hoop dat alle clubs die hieraan meedoen de landelijke competities uit gegooid worden en de champions league. Spreekt voor zich

19 april 2021 om 14:35

Tuurlijk verveelt dat wel, je gaat nu immers goed zitten voor een affiche als Bayern-PSG omdat het bijzonder is. Als je elke week zo’n wedstrijd kijkt, raak je eraan gewend. Automatisch is het magische er dan vanaf. Ik snap echt niet hoe je voor dit idiote plan kan zijn. Een soort arrogantie “wij zijn barcelona, wij zijn belangrijker dan de kleinere ploegen in Spanje.” En ja ik weet dat real en Atletico dit ook steunen maar toch. Barça is groot geworden tussen al die kleine clubjes, de fans van die clubs hebben ook recht om Messi in hun stadion te zien en de andere supersterren. Wat een walgelijk plan. Dat Laporta dit zei om stemmen te winnen is weinig verassend, maar teleurgesteld ben ik toch in hem en mijn favoriete cluppie.

19 april 2021 om 14:39

Ben jij gewend geraakt aan al die toppers in Spanje en Engeland? Mij kan je nog steeds wakker maken voor een wedstrijd tussen City en Liverpool, heb ik inmiddels al 30 keer gezien. City tegen United verveeld ook niet. Real en Barca heb ik denk ik wel zo vaak gezien maar toch zit ik op het puntje van mn stoel als die gasten het veld op komen. Ik zeg daarnaast duidelijk dat ik niet zo goed weet hoe ik er sta. Ik geniet namelijk ook van een Barca tegen een Eibar of tegen een Sevilla. Verder kan je Laporta niet zo veel kwalijk nemen natuurlijk. Hij komt in een club terecht die 1,2 miljard schuld heeft, dit is gewoon een manier om geld te incasseren. Don't hate the player, hate the game.

19 april 2021 om 14:53

Als je in de CL een Affiche Real-Juve zou hebben en Chelsea-City op dezelfde dag, dan zou ik altijd de eerste wedstrijd kijken. Omdat ik die andere al zovaak heb gezien, ja tuurlijk kijk k graag nog naar de toppers in nationale competities. Maar dit is ook niet wekelijks hé, je zit tussendoor ook naar Bayern-Mainz te kijken etc waardoor zo’n Bayern-Dortmund echt iets is om naar uit te kijken. Ik vind het gewoon walgelijk van de rijke clubs om alleen aan zichzelf te denken en nog rijker te willen worden. Jij geniet toch ook van een leicester dat kampioen wordt, of een lille die het PSG lastig maakt? Ik vind het gewoon verschrikkelijk, maargoed jouw mening kan daarin verschillen. Ik kwam misschien beetje aanvallend naar jou toe over, maar dat was niet zo bedoelt amigo!

19 april 2021 om 14:57

Ter info:, Het is wel de bedoeling dat ze in eigen competitie verder blijven spelen en CL vervangen door Super League. Daarnaast zouden ook afspraken komen om van elkaar geen topspelers te kopen etc... Ik ben er zelf niet voor maar het is ook niet zo dramatisch als men voorstelt.

19 april 2021 om 15:09

Als je je toch niet kan plaatsen voor de Super League is in dit geval de competitie in Engeland dus niks meer aan. Man City is al lang kampioen en het boeit verder niet of je 2e of 10e wordt. Daarbij ga je dan waarschijnlijk krijgen dat ze een b-team opstellen in de competitie en in de Super League het sterkste elftal. Volgend jaar Manchester City 1e kampioen Super League, maar ook gedegradeerd naar de Championship bij wijze van spreken. Maar geen man over boord, Super League is immers gegarandeerd voor de rijkste clubs...

19 april 2021 om 15:33

Verschil is dat het nu wel 2x per jaar is en niet paar keer per jaar!

19 april 2021 om 15:42

@busby Ter info: de competies zetten zich juist daar tegen te verzetten. Dat is de insteek van die clubs ja, maar de competities dreigen met o.a. uitsluiting van alle Uefa en Fifa gerelateerde toernooien.

19 april 2021 om 15:55

Helaas ben ik als voetbalfan die sinds 1982 kijk naar voetbal hier tegen. Dit competitie zonder degradatie/ promotie lijkt te zijn gemodeleerd aan de Amerikaanse sporten.

Wat een Amerikaan fascineerd aan voetbal is de promotie, degradatie, verschillende nationale competities en bekertoerneien die recht geeft op een plek in Europese competities. Dit is iets dat zij niet hebben in hun sporten.

Ik zou het beste van Amerikaanse sporten nemen en dat is een competitie op Europese niveau verdeeld in verschillende zones zoals de MLB heeft met National League en American League die beide verdeeld zijn in 3 zones en daaronder de nationale competities.

Dus een of twee noordelijke competities met clubs uit Engeland, Scotland, Nederland, Belgie en Duitsland die op woensdag een uit en thuis wedstrijd spelen. Een midden Europese competitie, 2 zuiderlijkse competities en de kampioen daarvan in playoffs.

Een zuiderlijke competitie met clubs als Galatasary, Fenerbahce, Besiktas, Inter, Juventus, AC Milan, Inter Milan Andere zuiderlijke competitie met Porto, Benfica, Sporting, Atletico, Real, Barcelona, Psg, Olympique Marseille. Dit is een beter voorstel.

Wat duidelijk aan dit voorstel is dat er iets moet veranderen.

19 april 2021 om 15:00

Prima, maar wat mij betreft heeft Barcelona zijn laatste CL wedstrijd gespeeld en hoop dat La Liga snel volgt.

19 april 2021 om 19:11

Nee, het magische van de CL is dat alles wat er gebeurt zelf verdiend is door de club, deelname, overwintering, op alles staat een reward. Die reward krijgen de clubs nu vooraf, deelname staat vast, falen is niet erg. Alles wat sport mooi maakt wordt weggestript in deze neppe competitie. Er staat geen druk op, niks is meer speciaal. Het zijn gewoon oefenwedstrijdjes praktisch, met een iets hoger niveau. En dat alles om uit te lopen op de rest van hun landelijke competitie.

Wat een huichelaars die Laporta, Perez, Kroenke, Glazer en met name die vreselijk enge Agnelli. Een belachelijk plan van een groepje mensen die volkomen los staan van de realiteit. Verandering is opzich geen probleem en het nieuwe CL format spreekt mij wel aan maar dit is echt krankzinnig en het faillissement van het voetbal

19 april 2021 om 15:03

Het zijn allemaal huichelaars tot veel supporters aan toe. Ze zijn bijna allemaal tegenstander totdat hun clubje genoemd word. Kijk de artikelen er maar op na. Ik vind het al van de zotte dat de nummer 4 van de ene competitie meer recht op een CL-plek heeft dan de meeste kampioenen van een middelgrote competitie. Ze brengen misschien meer geld in het laadje, maar hoe komt dat? Door het beleid zelf. Als ieder Europees land gewoon evenveel Europese plekken zou krijgen, was het voetballandschap veel evenrediger geweest. Nu is het gewoon een grote chaos en is de lol er voor mij al een tijdje af.

19 april 2021 om 15:16

Het zou evenrediger zijn, maar ook een stuk saaier. De meeste fans zien liever de nr. 4 van Engeland spelen, dan de kampioen van Nederland, België, Oostenrijk, Turkije, Griekenland ofzo. Bovendien profiteren de clubs uit middelgrote competities ook van het feit dat de nrs. 4 van Engeland, Spanje, Duitsland meedoen. Dat soort clubs brengen meer in het potje dan clubs uit middelgrote competities. Haal die eruit en de prijzengelden zullen een stuk minder zijn.

19 april 2021 om 15:36

Aan de andere kant zouden die clubs wanneer het evenrediger zou zijn meer geld hebben, daardoor betere spelers kunnen kopen, prestaties neerzetten en daarmee nieuwe supporters kunnen aantrekken. Dat er meer fans naar de nr.4 van Engeland kijken is omdat alles beter is. Betere spelers en daardoor beter voetbal, meer prijzen, betere coaches. En dat zal altijd in stand worden gehouden wanneer het alleemaal evenredig was verdeeld.

19 april 2021 om 15:59

@aze/che 4 Ever - En waarom is dat dan? Juist omdat die clubs achter gesteld worden, enkel omdat ze in kleinere landen spelen. Ik snap wel waarom het zo is, maar het is natuurlijk zo scheef als maar kan. Ik ben niet van dat "money makes the world go round-beleid".

Geen woorden maar daden zoals ze zo mooi in de havenstad zeggen. Laat deze clubs lekker met z'n twaalven in hun bubbel zitten. Als de stadions weer open kunnen na corona hoop ik dat het traditionele voetbal zich weet te ontwrichten van de commercie en wij weer kunnen genieten van toppers als Ajax-Feyenoord als nooit tevoren.

19 april 2021 om 15:51

Dat is net zo goed commercieel natuurlijk. Met spelers die kapitalen verdienen terwijl seizoenskaarthouders de club levend moeten houden nu.

19 april 2021 om 16:09

Tuurlijk, daar ontkom je niet aan. Het is echter niet te vergelijken met de ESL waar de meeste supporters niet kunnen genieten van voetbal dankzij de commercie ipv nu waar de supporters kunnen genieten ondanks de commercie.

19 april 2021 om 16:11

Het is een andere gradatie inderdaad.

Ik ben overigens wel benieuwd naar hoe ze de europese super league gaan inplannen. En waren ze initieel van plan om ook nog mee te doen aan de champions league? Het speelschema zit al vrij vol. Daarnaast vraag ik mijzelf af wat doet Arsenal tussen die clubs? En de 2 beste ploegen van dit moment zitten er niet eens in.

19 april 2021 om 14:38

PSG zou niet willen tekenen omdat ze natuurlijk met Qatar het WK nog willen organiseren. Ik ben er redelijk van overtuigd dat ze anders al hadden getekend. Het lijkt mij dat dit format vooral de CL gaat vervangen, daar het ook midweeks wordt gespeeld. In het weekend kan er perfect nationale liga gespeeld worden. Ik verwacht dat de nationale beker ook vooral met jeugd/reserven wordt gespeeld aangezien dit ook doordeweeks is.

19 april 2021 om 14:45

Ja psg begrijp ik ook wel die hebben geld zat

19 april 2021 om 15:04

Die Nasser Al-Khelaifi heeft een functie bij de Uefa. Die kan het zich uberhaupt niet veroorloven om te tekenen voor zo'n competitie.

19 april 2021 om 15:40

En dat is juist waar de competiteis niet mee in willen stemmen. Als je vandaag en gisteren de engelse media kijkt. Het gaat waarschijnlijk niet en en worden, er wordt namelijk al gedreigd met uitsluiting uit de compeities en spelers mogen niet europees of voor nationale ploeg actief zijn. Dat zouden de gevolgen kunnen zijn. Dus dan spelen de spelers werkelijk waar alleen maar voor de super league en meer niet. Denk dat spelers dat ook snel genoeg beu zullen zijn.

19 april 2021 om 15:20

Wat Arsenal ertussen doet? Het is een club met een gigantische achterban die heel wat kijkers en sponsoren mee gaat nemen. Die 400 miljoen per oprichter moet wel ergens vandaan komen.

19 april 2021 om 18:09

@aze het is niet een top team en ze hebben echt niks gepresteerd voor een hele lange tijd. Die zouden in zo een competitie wekelijks afgemaakt worden.

19 april 2021 om 18:19

Ja maar kunnen wel mooi 400 miljoen bijschrijven, terwijl ze in de EL amper wat verdienen terwijl ze wel miljoenen kijkers voor de buis brengen. Er zitten wel meer clubs bij die de afgelopen jaren weinig tot niks gepresteerd hebben, maar wel een enorme fan base meenemen naar zo'n Super League.

19 april 2021 om 15:22

salaaf, neem eens een kijkje op de site van Deloitte en specifiek de Money League.

19 april 2021 om 19:29

Ik heb het gedaan. Ik ben er nu tegen. Ik dacht dat het iets anders zou zijn.

Tja, money talks. Leuk praatje gemaakt voor de bühne om verkozen te worden, om na verkiezing direct het tegenovergestelde te doen.

Dit statement is toch nog door Bartomeu ondertekend? Kan me nog herinneren dat hij vlak voor hij aftrad in een interview had aangegeven dat hij een deal over de Super League had ondertekend. Vraag me dan af waarom Laporta nu zwijgt gezien zijn eerdere woorden. Misschien kon hij niet onder het contract uit komen?

19 april 2021 om 14:46

Ja klopt rare keuze die bartomeu maar die doet vaker rare dingen

Alle voorzitters van clubs uit Frankrijk, Spanje, Engeland en Italie zijn gluiperds. Al zovaak bewezen dat in deze landen op elk niveau mismanagement wordt uitgevoerd. Daarnaast is corruptie in deze landen ook nog altijd een groot probleem, zie onze grote vriend Laporta.

19 april 2021 om 14:37

Mismanagement is puur omdat ze ervan profiteren persoonlijk, KAN gewoon niet anders.

19 april 2021 om 14:39

Tuurlijk, zolang ze geld kunnen verdienen over de ruggen van anderen zal dit ook altijd het geval blijven. Doe je he-le-maal niks aan jammer genoeg.

19 april 2021 om 15:09

Je ziet het toch met alles terug? Grote organisaties op dergelijke schaal zijn zo corrupt als maar kan. Zo'n Bill Gates is als 1 van 's werelds grootste vervuilers het gezicht van een milieuvriendelijke toekomst, overheden zijn tegenwoordig zo corrupt dat ze het niet eens meer goed kunnen verbergen en grote voetbalorganisaties verheffen zich zelfs boven wetten. Bovendien word het allemaal steeds moeilijker te controleren omdat die organen zichzelf controleren. Tja, ik zou mezelf ook geen gevangenisstraf opleggen als ik mezelf vrij kan pleiten.

Maw zal Florentino Perez als voorzitter en voornaamste aanhanger ervoor zorgen dat Barcelona uit de schulden geraakt en Messi kan bijtekenen . Zonder dollen, redelijk mixed feelings voor dit format. Wat affiches betreft is het volgens mij wat de meesten toch steeds hopen in de CL. Absolute topmatchen. Chelsea tegen Porto (ook al is Porto nog steeds een grote club in verhouding met sommige teams in de groepsfase) wekt toch veel minder enthousiasme dan Bayern Psg, tenzij je voor een van betreffende clubs bent. De keerzijde is uiteraard voor iedereen die niet supporter is van een topclub en dus veel minder/geen kans heeft om te stunten met een kleinere club. Het voornamelijke verkeerde aspect van dit format is dat de grote clubs er permanent bijzitten, ongeacht sportieve prestaties in de nationale league. Maar goed bij NBA werkt iets soortgelijk toch wel goed. Al creeeren die meer gelijkheid met andere regels zoals salary cap. Ik vind het wel mooi voor de criminele organisaties zoals Fifa en Uefa, die gewoon op hun achterste poten staan omdat ze zelf enorm veel geld zouden verliezen, en nu de kaart trekken van socialisme voor kleinere clubs. Terwijl ze zelf altijd de weg van het geld hebben gekozen. Alleen krijgen ze nu geen stuk van de kaart. Voor de 'kleinere clubs' vind ik het wel enorm jammer.

19 april 2021 om 15:01

'kleinere clubs' dekt de lading niet helemaal. We hebben het over 99% van alle clubs in het betaalde voetbal. 20 clubs krijgen straks min of meer alles, en de rest gaat kapot of speelt competities in de marge.

19 april 2021 om 17:08

Juistere omschrijving was inderdaad de niet selecte groep elite-clubs

Lijkt een beetje op Mark Rutte , met zijn niet nagekomen beloftes.En jongens je gedraagt je naar de tijd: de slavenhandel in de geschiedenis vinden we nu verschrikkelijk, maar destijds was het een logische structuur: ook voor Nederland. Dit plan past perfect bij de huidige maatschappij. We kunnen alleen maar hopen dat over 200 jaar dit plan wordt verafschuwd.

19 april 2021 om 14:50

Ja precies mee eens haha😁

Ik snap laporta keuze wel aan de ene kant voor de 400 miljoen, voetbal is verpest alles draait tegenwoordig om geld!

Mochten we de super cup winnen hebben we wel 400 mil zijn we al een deel van onze schulden vanaf

19 april 2021 om 15:48

Als de spelers niet meer mogen uitkomen voor hun land en de enige prijs waarom ze spelen de super league is, dat ze de super league gwn gaan gebruiken als een nieuw china. Een paar jaar veel geld verdienen en dan weer weg. Btw de enige insteek is puur geld. Een board van 1vd grote 6 in Engeland heeft anoniem al laten waten dat de supporters totaal niet boeien bij de eigenaren en winst maken de priorieit is, supporters komen op het tweede plan.

Als dit Ajax was geweest had ik liever mijn handen schoon gehouden en was ik liever met de Ajax Amateurs Lucky Ajax met Sjaak Swart als rijzende ster gaan spelen, dan ik dit soort capriolen moest uithalen om de schuldeisers te betalen. Het is zeker een club met unieke schulden, man, man wat is deze club laag gezakt.

Barcelona en Juventus hebben geen keuze maar mee te gaan met dit project. Dit project wordt sterk gepushed door Juventus die met veel verlies draait en moeilijk kan aanhaken aan de top. Serie A ondanks alle premotie in buitenland trekt niet genoeg geld. Wat mensen moeten realiseren dat Bayern ook achter de schermen voor dit project is. Dit omdat zij zien dat de Premier League veel geld binnen krijg en de Bundesliga hier niet kan tippen.

Aan de andere kant heb je clubs zoals City en PSG die door sheiks worden gerund en spelers krijgen daar een hoger salaris. Nu zit Saudie Arabie, die jaloers is op Qatar en Uae, al te zoeken naar een club in Engeland om te kopen. Amerikaanse investeerders hebben Arsenal, Manchester United, Liverpool en AC Milan in handen. AC Milan is zelfs met geleend geld gekocht. Al deze Amerikanen willen snel rendement op hun geinvesteerde geld. Inter Milan is in handen van Sunning, maar deze heeft geen geld meer om te inversteren en is al lange tijd op zoek naar investerdeers. Amerikaanse investeerders willen instappen maar kijken de boom uit. Dus ze willen zekerheid zoals Nba, MLB en NHL waarbij je niet kunt degraderen.

19 april 2021 om 15:51

Bayern, Dortmund en ook Leipzig hebben al statements uitgebracht dat ze er tegen zijn en de nieuwe CL steunen. Het is niet zo dat ze in hun statements om het antwoord heen draaien en nog steeds niets zeggen.

19 april 2021 om 16:10

Wat je rekening moet hoeden dat er met dit voorstel een ontevredenheid naar buiten is gekomen en een trein is gestart. Wat ook gebeurt moet diegene die tegen zijn met een tegenvoorstel komen. Tot 2024 zijn de TV-contracten al gecontracteerd. Met dit organisatie wordt druk gezet op Uefa. Indien zij na 2024 niet met meer geldt over de brug komen dat zetten deze clubs meer druk op Uefa. Dit is een start van een proces.

Het Europese bekers zijn ook begonnen met 16 clubs waar Engelse clubs niet aanwezig waren. De 2de editie was al 22 clubs en de derde editie was al 24 kampioenen van alle landen erbij. Binnen 5 jaar waren ook de communistische landen erbij.

Nu kan het ESL organisatie met een plan op de volgende vergadering komen met een groter sponserbedrag en druk uitzetten op Eufa. Let op dat de nationale competities allang niet meer worden georganiseerd door de bonden maar een aparte BV zoals Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 en Erediviisie BV. Nu hebben een paar topclubs een aparte BV opgericht voor een Europese competitie.

19 april 2021 om 16:06

Dat maakt dan mooi schoon schip, kunnen we nog meer van dit soort ellendige opgekochte clubs bij elkaar vegen en ze verder verbannen van EU competities. Geen zekerheid, dus blijf maar lekker in de Nba, MBL en Nhl.

Ze komen er wel op terug, het lijkt me dat hun eigen fans hier ook op tegen zijn. De CL vind ik jaren niks meer maar dit spant de kroon, een SL met clubs waar geen één op zit te wachten. Begrijpelijk dat Bayern en PSG niet gelijk toe happen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren