Hansi Flick wil Bayern München na dit seizoen verlaten

Zaterdag, 17 april 2021 om 18:15Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:38

Hansi Flick wil na dit seizoen bij Bayern München vertrekken, zo heeft hij zaterdag na de 2-3 zege op VfL Wolfsburg live op televisie laten weten. De trainer heeft de spelersgroep en het bestuur ook al over zijn beslissing geïnformeerd. Flick wordt gezien als de nieuwe bondscoach van het nationale elftal van Duitsland, terwijl Julian Nagelsmann van RB Leipzig de ideale kandidaat zou zijn om het takenpakket van Flick in Beieren over te nemen.

"Ik heb de selectie zojuist laten weten dat ik de clubleiding na de 0-1 zege op Paris Saint-Germain op de hoogte heb gesteld van het feit dat ik van mijn contract af wil", vertelde Flick in gesprek met Sky. "Het was voor mij belangrijk dat de spelers het van mij hoorden. Ik ben de club zeer dankbaar dat ik deze spelersgroep heb mogen leiden." Flick ontkende niet dat hij aan de Duitse voetbalbond denkt als toekomstig werkgever. "De DFB is altijd een optie waar iedere coach wel aan denkt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Flick nam vorig seizoen het stokje over van de ontslagen Niko Kovac en won met der Rekordmeister alles wat er te winnen viel. Desondanks komt zijn vertrekwens niet onverwachts. Hij zou niet op één lijn zitten met technisch directeur Hasan Salihamidzic, al viel dat volgens preses Karl-Heinz Rummenigge wel mee. “Bayern is een grote familie", zei de sportbestuurder een maand geleden. “Alles wat binnen een familie gebeurt, moet binnen de familie opgelost worden. Dat is gebeurd. Ik ben blij dat ze er met elkaar uit zijn gekomen. Zo doen we dat bij Bayern München."

Flick wordt al enige tijd genoemd als de topkandidaat om Joachim Löw na het EK van komende zomer op te volgen als bondscoach van het Duitse elftal. Hij was eerder al assistent van Löw. Flick won met Bayern vorig jaar alle beschikbare prijzen: de Champions League, de Duitse titel, de Duitse beker, de Duitse Super Cup, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Het leverde Flick de UEFA-prijs voor beste coach van Europa op. Ook dit seizoen is Bayern op weg naar de landstitel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door rockett)

Waarom wilt die zo snel vertrekken dan? Komt dit omdat hij het niet helemaal eens is met de handelswijze van het bestuur?

17 april 2021 om 18:18

Ik denk dat hij de voorkeur geeft aan een klus als bondscoach nu Low gaat vertrekken na het EK.

17 april 2021 om 18:19

Ik geloof dat hij constant overhoop ligt met t bestuur, en hij kan bondscoach worden wat natuurlijk een prachtige kans is voor hem. Neem daarbij mee dat hij in 1,5 jaar alles gewonnen heeft wat er te winnen valt voor Bayern, dus ik denk wel een logische beslissing

17 april 2021 om 18:23

@rubentje zo en als hij ook nog even een EK en WK wint dan kan hij gelijk met pensioen. Haha valt niets meer te winnen voor de beste man die door geluk op die plek kwam.

17 april 2021 om 19:02

Ik zie Bayern zichzelf ook niet zo snel herpakken als 1 van de sterkste clubs van Europa. Enkele goede spelers vertrekken, een aantal is op leeftijd. Buiten die linksback zie ik niet zo snel welke talenten er gaan op staan of Bayern zullen gaan dragen. Denk dat Flick op het juiste moment vertrekt.

17 april 2021 om 19:20

Bayern heeft ook nog Musiala van 18. Scoorde vandaag ook 2 keer. Coman, tolisso, goretzka, Kimmich en Hernandez zijn allemaal ook nog jonge spelers. Hier komt Upamecano nog bij. Als Bayern nog 2 centrale verdedigers, vleugelaanvaller en misschien nog een middenvelder haalt zijn ze ook weer klaar hoor.

17 april 2021 om 21:04

@marton3103 - Een aantal maanden terug was het de beste ploeg van Europa en nu ineens kunnen ze zich niet meer snel herpakken? Bayern heeft gewoon erg veel kwaliteit, maar het bestuur is te koppig en zijn nog niet helemaal bij betreft de huidige marktwerking. De club heeft meer dan genoeg financiele middelen om geweldige spelers te halen.

17 april 2021 om 21:20

@bamiworst nog 2 centrale verdedigers? Hebben met Sule, Upamecano en Hernandez toch al 3 hele goeie.

17 april 2021 om 22:22

Vind je Süle goed? Is voetballend niet sterk en ook niet snel. Ook zijn timing in de duels vind ik benedenmaats. Voor Bayern dan.

17 april 2021 om 22:30

Helaas is Sule geen schim meer van de wereld verdediger die die voor zijn blessure was. Is meer een goede wisselspeler. Met zijn blessure gevoeligheid ook vaak een speler die vaak afwezig kan zijn. Je hebt trouwens gelijk. Ik bedoelde eigenlijk nog 1 goede centrale verdediger met in het achterhoofd dat Pavard ook op CV kan spelen.

17 april 2021 om 18:19

Hij zou botsen met Salihamidziz. Dat het zo lang kalm was bij Bayern was op zich een wonder. De bijnaam is niet voor niets FC Hollywood.

17 april 2021 om 18:20

Ligt overhoop met de technisch directeur .. en word volgens bijna de gehele sportmedia al aangewezen als de nieuwe bondscoach..

17 april 2021 om 18:22

De onenigheid met Brazzo is de oorzaak van het probleem. De directe aanleiding is de timing van de niet-verlenging van Boateng.

17 april 2021 om 18:46

Brazzo is een waardeloze TD, deze man brengt Bayern niet verder en gooit het alleen jaren terug. Flick is de eerst binnen de leiding die dit erkent en nu weg gaat.

17 april 2021 om 18:54

Bbayern , eens, echter snap ik wel volkomen waarom het contract van Boateng niet wordt verlengd.

17 april 2021 om 19:13

Hoe is Brazzo eigenlijk op die positie beland? Ik zie 2012 einde carriere, dan wat TV werk en dan 'direct' zo'n functie. Dat is niet niks.

17 april 2021 om 19:21

Ze houden van Brazzo in München en nog steeds staan de fans achter hem. Hij communiceert duidelijk en goed.

17 april 2021 om 21:09

Het lijkt me dat er wel meer speelt. Salihamidzic lijkt vanaf de buitenkant sowieso nogal een persoon die zich niet laat zeggen dat z'n beslissingen niet werken. Het aankoopbeleid is ook niet heel indrukwekkend de laatste jaren. Maar goed, ik kan ernaast zitten. Het is een beetje het idee wat ik krijg. Ik kan me ook voorstellen dat Salihamidzic verantwoording af moet leggen aan de heren boven hem. Die zijn nog niet zo warm te krijgen voor de huidige marktwerking in de voetbalwereld.

17 april 2021 om 19:02

Bondscoach worden lijkt wel iets te zijn wat ie graag wilt en denk dat ie bij Bayern ook wel(al heel snel) uitgekeken is. Heeft alles gewonnen wat er te winnen viel.

Lijkt me dus duidelijk dat hij de nieuwe bondscoach gaat worden. Zou als Bayern zijnde toch ook serieus kijken naar Erik ten Hag, kent de club en past naar mijn idee echt bij Bayern en het spel wat ze willen spelen.

17 april 2021 om 18:21

De volgende trainer gaat het lastig krijgen. Het is al geen evidentie om met die Bosniër samen te werken.

17 april 2021 om 18:31

Ten Hag lijkt me echter wel een type dat goed kan omgaan met autoriteit van bovenaf. In dat opzicht dus prima keuze.

17 april 2021 om 19:23

48 Laws of Power. Een trainer moet zijn plek kennen en dat weet EtH. Trainers die teveel in zichzelf gaan geloven maken hun eigen carrière kapot (Mourinho).

17 april 2021 om 21:11

Anderzijds is Bayern niet heel overtuigend op de transfermarkt de laatste jaren. Als je als trainer ziet dat iets totaal niet werkt, ga je natuurlijk niet staan hopen dat de technisch directeur zich herpakt. Je hebt in principe gelijk hoor, maar trainers die niets tegen een technisch directeur durven te zeggen gaan ook geen glansrijke carriere tegemoet.

17 april 2021 om 18:26

Ik denk dat Bayern eerlijk gezegd wel beter kan krijgen dan Ten Hag. Zou eerder voor een Duitser gaan zoals Nagelsmann of een gerenommeerde toptrainer die ervaring heeft bij een Europese topclub zoals Allegri.

17 april 2021 om 18:28

Los van het feit dat ik misschien ook wel eerder voor Nagelsmann zou gaan, maar om de reden dat hij Duits is, wat heeft Nagelsmann precies meer gepresteerd dan Ten Hag?

17 april 2021 om 18:39

Nagelsmann is natuurlijk nog erg jong en heeft geweldig gepresteerd met hoffenheim en Leipzig. Lijkt mij logisch een betere optie dan ten hag.

17 april 2021 om 18:39

Nagelsmann doet het gewoon heel erg goed in de Bundesliga met Leipzig, wat ik veel hoger inschat dan de competitie hier. Iedere trainer kan met Ajax kampioen worden in Nederland, dus dat vind ik zelf geen bijzondere prestatie. En ook Nagelsmann heeft met Leipzig een halve finale CL kunnen bereiken, dus daarin doet hij ook niet onder voor Ten Hag.

17 april 2021 om 18:47

Ten hag haalde de halve finale met Ajax in de CL en waren al met bijna alles in de finale. En dat met een club uit een land die Europees al dood was verklaard.

17 april 2021 om 18:52

En nagelsman haalde de halve finale van de CL met Leipzig.

17 april 2021 om 18:54

Als je naar de marktwaarde van Leipzig kijkt zijn ze bijna aan hun stand verplicht elk jaar minimaal top 3 te halen. De afstand in geld met de nummer 4 is namelijk waanzinnig groot. Dus wat hij nu met Leipzig presteert is volgens mij niet meer bijzonder dan wat Ten Hag presteert. Daarnaast hebben ze wel beide halve finale CL gehaald, maar heeft Leipzig ook een veel hogere marktwaarde dan Ajax, speelt het in een grotere competitie en heeft het minder grote teams dan Ajax verslagen op weg naar de halve finale toe. Dus ook wat dat betreft vind ik niet dat hij het duidelijk beter doet

17 april 2021 om 18:59

En vergeet niet dat Leipzig ook dit seizoen opnieuw heeft overwinterd in de CL in een lastige poule met PSG en Man Utd. Nagelsmann presteert elk seizoen stabiel zowel nationaal als internationaal. Bij Hoffenheim deed Nagelsmann het ook nog erg goed, dus dat neemt hij ook mee.

17 april 2021 om 19:02

En ten Hag haalt weer zowel bij Ajax als bij Utrecht gemiddeld meer punten per wedstrijd dan Nagelsmann bij Leipzig en Hoffenheim

17 april 2021 om 19:02

En Ajax heeft geen straatlengte voorsprong qua marktwaarde op de eredivisie? Dan moeten die dus ook wel kampioen worden. Gewoon gelijkaardige prestaties. En er valt voor beiden wel iets te verzinnen Zo had ten Hag bijvoorbeeld de beschikking over twee talenten van de buitencategorie, wat minder over nagelsman te zeggen valt.

17 april 2021 om 19:06

@Lierse, dat is dus ook wat ik de hele tijd zeg. Dat ze gelijkwaardige coaches zijn en ik eerder voor Nagelsmann zou kiezen vanwege z'n nationaliteit. Want op basis van prestaties is hij niet aantoonbaar veel beter zoals uit de post van Andres was op te maken

17 april 2021 om 19:14

Dan zijn we het duidelijk met elkaar eens 😉.

17 april 2021 om 21:17

@andres13 - Leipzig heeft het Red Bull concern achter zich en pakt ook de aanzienlijk grotere voordelen van de Bundesliga. Met Ajax de halve finale van de CL halen is toch veel knapper dan het doen met Leipzig? Maar goed, hoe dan ook zijn beide prestaties uitstekend en denk ik dat beide coaches geschikt zijn voor de baan. De vraag is vooral welke richting Bayern op wil; de 5-3-2 van Nagelsmann of de 4-3-3 van Ten Hag. Beide trainers hebben laten zien spelers beter te kunnen maken, beide trainers hebben laten zien zich aan te kunnen passen aan verschillende situaties (zowel op als buiten het veld) en ze staan er allebei goed op in Europa. Ik denk overigens wel dat Nagelsmann de voorkeur geniet, omdat hij Duits is, z'n leeftijd mee heeft en de grote hype binnen het trainersgilde in Europa is.

17 april 2021 om 23:10

Speelde nagelsman ook 5-3-2 bij hoffenheim? Ik dacht 4-4-2. Meende dat hij juist goed kon schakelen in die systemen.

Volgens mij staat ook bijna zeker vast dat hij low opvolgt. Tenminste dat heeft dagen bijna over gestaan. Ben benieuwd wie bayern dan als trainer weet te polsen ? Bijna alle goede trainers zijn bezet. Klopp misschien van liverpool naar München? Al meld F. Romano vanmiddag op zijn Twitter dat bayern vol voor nagelmann zal gaan.

17 april 2021 om 19:32

Klopp zal op dit moment de overstap zelf niet willen maken, die wil zich maar al te graag revancheren voor dit mislukte seizoen. Al zou de clubleiding van Liverpool hem wel een duwtje richting Duitsland kunnen geven als ze bv niet eens CL halen.

Hij was de juiste man om vorig jaar over te nemen bij de machine genaamd Bayern München, maar of hij nou echt zo veel impact heeft gehad weet ik niet. Hij is denk ik wel een goede vervanger voor Löw. Ook heeft hij al de nodige ervaring bij Die Manschaft. Ik hoop zelf dat Klopp afscheid neemt bij Liverpool en Gerrard naar Anfield komt. Off topic: Ik ben als 13 jarige nieuw op dit forum. Wat kan ik een beetje verwachten van de community hier?

17 april 2021 om 18:25

Je weet niet of het impact heeft gehad? Ik heb Bayern toch voor een lange periode het beste voetbal van de wereld zien spelen hoor.

17 april 2021 om 18:26

Flick heeft van Bayern een machine gemaakt na het vertrek van Kovac. Dus heeft wel degelijk een grote impact gemaakt.

Ik juich het toe! Hans stopt dan met het clubvoetbal nadat hij Bayern in 1,5jr tijd naar de Beker, 2 Landstitels, 1 CL, 1 Europese Supercup en een Wereldbeker heeft geleid. Stoppen op je hoogtepunt. Dan kan hij zich nu rustig toeleggen op de nationale ploeg waarbij je toch veel meer vrije tijd over houd.

17 april 2021 om 18:25

Niet normaal ook. Hij heeft gewoon de 6 titels van het succesvolste Barcelona evenaart vorig seizoen. Top trainer.

Naar die Mannschaft dan?

17 april 2021 om 18:19

dat weten we niet. Het vertrek bij Bayern staat er los van. Alles te wijten aan de problemen met Brazzo.

Hier kan ik alleen maar die Bosniër feliciteren. Dit kan niet meer goed komen op lange termijn.
Ik zie hem liever kwijt.
De directe aanleiding van het vertrek is het tijdstip van de niet-verlenging van Boateng.
Ik kan de keuze van Flick zeker begrijpen ongeacht het feit of hij bondscoach wordt of niet.

17 april 2021 om 19:00

Is alleen het tijdstip dat Boateng werd verteld dat hij volgend jaar niet bij Bayern zal spelen de reden dat Flick weg wil? Waren er voorheen ook niet verschillende ideeën over de versterkingen die naar Bayern moesten komen?

17 april 2021 om 19:05

Er waren voorheen al ruziepunten geweest tussen de 2 heren. Alleen was de timing omtrent Boateng de druppel dat het niet meer verder kan.

Heb op BILD gelezen dat het tussen Nagelsmann en Ten Hag gaat. In Duitsland ziet 70% Nagelsmann als ideale opvolger en 30% ziet Ten Hag als ideale opvolger. Gaat nog wat worden...

17 april 2021 om 18:25

Flick evenaren is al moeilijk. Samenwerken met Brazzo wordt nog moeilijker voor beide kandidaten.

17 april 2021 om 18:27

Je bent echt gigantisch aan het overdrijven. Flick wilde macht die geen enkele andere trainer bij Bayern heeft gekregen wat betreft transfers, en het hielp niet dat de spelers die op zijn naam wel kwamen ook niets brengen.

17 april 2021 om 18:31

Dat was toen ook zo met Guardiola. Alleen waren er geen problemen geweest met het bestuur.
Brazzo begint de macht naar zich toe te trekken. U mag gerust zijn dat ongeacht wie de volgende trainer wordt, dat de volgende trainer ook moeilijk ga samenwerken met zo iemand.
Dit is pure waanzin.

17 april 2021 om 18:34

Omdat Guardiola zijn keuzes ook beter en realistisch waren. Je bent overdreven dramatisch. Brazzo heeft die macht gewoon al, die probeert niets naar zich toch te trekken. Heb je gezien wie Flick wilde hebben? Groot gelijk dat er geen gehoor aan werd gegeven. Kan er dan niet mee zitten dat Flick daar een probleem mee heeft.

17 april 2021 om 18:50

Eerst een keer weten wat de aanleiding is van zijn vertrek. er waren reeks problemen vroeger, maar de echte druppel was de timing van het vertrek van Boateng net voor een belangrijk Champions League duel. Salihamidzic toont geen begrip voor empathie. Ik zou me als trainer ook kwaad maken op hem.

17 april 2021 om 18:54

Dat was de druppel maar niet de hoofd issue. Hoofd issue is dat Flick meer inzeg wilde hebben. Iets wat hij niet hoort te krijgen, wat is bevestigd door de spelers die hij voorlegde.

17 april 2021 om 19:03

We weten nog niet waarover de ruzie allemaal ging. Het ging daar hard aan toe tussen de 2 heren.

17 april 2021 om 19:12

Als Nagelsmann naar bayern gaat. Kan ten hag mooi naar leipzig. Denk dat brobbey dat ook wel leuk vindt!

17 april 2021 om 19:28

Als er een andere trainer naar leipzich gaat kan broberry het zomaar heel moeilijk krijgen. Niet iedereen geeft jeugd een kans

17 april 2021 om 19:45

Nagelsmann gaat denk ik naar Bayern en ik verwacht dat Leipzig het intern gast oplossen met Rangnick als nieuwe trainer

Dit kan alleen maar zo zijn als hij een voorcontract bij de Duitse bond heeft. Heeft bij Bayern in 1,5 jaar wel alles gewonnen wat er te winnen valt, dus ergens snap ik het ook wel. Ben benieuwd of hij als bondscoach ook zo’n enorme impact zal hebben.

17 april 2021 om 18:28

neen dat heeft niets met de DFB te maken. Alleen maakt het voor de Duitse voetbalbond natuurlijk makkelijker te onderhandelen.
Flick wil gewoon niet meer samenwerken met Brazzo. Dat is de enige reden van het verzoek zijn contract te ontbinden bij Bayern.
De directe aanleiding was de saga rond Boateng.

Flick wil bondscoach worden na het komende ek Laten gaan deze beste man Heeft uitstekend gepresteerd met de club Nu tijd om de wegen te scheiden

Dit is duidelijk de schuld van Salihamidzic. Bayern Munchen moet Salihamidzic ontslaan. Flick moet altijd het laatste woord hebben over het samenstellen van de selectie en de wensen van Flick hierover worden door Salihamidzic genegeerd. Flick wilde aan het begin van het seizoen Dest en Hudson Odoi heel graag hebben. Maar de TD vond ze te duur. En Flick kreeg Sarr en Douglas Costa die niet goed genoeg zijn. Flick wil Wijnaldum transfervrij hebben. De TD vind hem te oud en te duur qua salaris. Flick wil Boateng en Alaba behouden en Salihamidzic besluit dat ze vertrekken. Grote fouten van de TD die dus verantwoordelijk is voor zijn vertrek

17 april 2021 om 18:49

Hoop gelul, een selectie samen laten stellen door een trainer gaat nergens over. Zie je al voor je dat Kovac al zijn wens spelers had gekregen? Of Ancelotti. Die waren binnen 2 jaar weg. Bayern doet dat met een reden niet en dat pakt altijd goed uit. Flick wilde Werner (niet goed genoeg) Havertz ( niet goed genoeg en overdreven duur) Gotze (niet goed genoeg) en Dest (gewoon duur) Hudson odoi wilde brazzo hebben. En Alaba wilde 20 miljoen verdienen, dat niet verlengen komt gewoon van het bestuur.

17 april 2021 om 18:57

Alaba is het waard. Ga eens kijken wat je inleverd aan kwaliteit. Er is geen centrale verdediger in de wereld die zo een goede traptechniek en voetballend vermogen heeft als Alaba

17 april 2021 om 18:59

Die is er wel. Alaba is dat het niet waard, heb zelden een onderwerp gezien waar Bayern fans het zo over eens waren. Hernandez heeft al laten zien tegen PSG dat hij dat gat kan invullen.

17 april 2021 om 19:30

Alaba kun je inderdaad opvangen met Hernandez. Elke Bayern fan zou ook liever Hernandez als Alaba op de centrale verdediger positie hebben gezien. Costa en Sarr waren trouwens wel belachelijke transfers van Brazzo. Haal dan niemand. Hopelijk kan de volgende trainer het voor elkaar krijgen om Haaland naar bayern te halen. Zou echt een nodige transfer zijn voor Bayern. Ja ze hebben Lewandowski, maar ook die wordt ouder en als je dan de kans hebt om Haalnd voor 70 miljoen te strikken zou je die poging moeten wagen.

17 april 2021 om 19:31

De spelers die je opnoemt die Flick zogenaamd zou willen hebben zitten ook allemaal vrij vaan op de bank dit jasr dusja wat maakt het dan nog uit

De geruchten waren er al langer. Maar dit is toch vrij verrassend voor mij. Hij zit er nog niet zolang en alles lijkt best goed te gaan.

17 april 2021 om 19:03

gewoon de Duitse berichtgevingen checken en weet genoeg. De druppel was de situatie omtrent Jerome Boateng.

Oei, ik heb zo het gevoel dat Bayern zich voor Ten Hag gaat melden en dan is hij 100% zeker weg. On: Flick wordt dus bondscoach, althans daar lijkt het op. Het blijft razend knap wat hij bij Bayern heeft neergezet na die vrije val onder Kovac

Die wordt dus bondscoach. Ben benieuwd wie hem gaat opvolgen. Erik ten Hag kent de club wel al goed en legt goed voetbal op de mat dus wie weet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller3011
L. SanéAanvaller305
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper320
A. NübelKeeper00
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

7 fans
Coach, 33 jaar
SeizoenClub
2019- RB Leipzig
2016-2019 TSG Hoffenheim
2013-2016 Hoffenheim U19
Laatste voetbalnieuws

ESPN: Barcelona ving bot bij mogelijke opvolger van Ronald Koeman

Barcelona heeft onlangs contact opgenomen met het management van Hansi Flick, zo meldt ESPN woensdag op basis van verschillende bronnen die dicht op de Catalaanse topclub zitten. De bij Bayern München...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren